Yayınlar & Eserler

Makaleler 55
Tümü (55)
SCI-E, SSCI, AHCI (24)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (25)
ESCI (1)
Scopus (26)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (27)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 57

1. Ticari Değirmenden Elde Edilen Pasaj Unlarının Kimyasal Özelliklerinin Ve Bisküvilik Kalitelerinin Belirlenmesi

INTERNATIONAL GRAIN AND PULSES CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2024, ss.100, (Özet Bildiri)

2. TAHIL ÜRÜNLERİNDE MİKROFLUDİZASYON UYGULAMALARI

türkiye 14. gıda kongresi, Türkiye, 19 Ekim 2022, ss.36, (Özet Bildiri)

3. BUĞDAY KABUĞUNUN TEKNOLOJİK VE FONKSİYONEL AÇIDAN ÖNEMİ

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

5. Effect of process conditions on phytic acid content of corn bread

4. uluslararası Adriyatikten kafkaslara geleneksel gıdalar sempozyumu, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

6. Changes in Chemical Composition of Wheat During Bulgur Processing

4.Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

7. leblebi by-product:chickpea hull, and its effect on dough rheological properties

4. uluslararası Adriyatikten kafkaslara geleneksel gıdalar sempozyumu, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

10. Effect of concentrated and dephytinized oat bran on bread textural properties

15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

11. Microfluidized Chickpea Bran as a Functional Ingredient

15tdınternational cereal and bread congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

13. The Importance of Bulgur Bran as a Source of Dietary Fiber

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

14. Factors Affecting on Chemical Composition and Functional Properties of Traditional Product Firik

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus., 1 - 04 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

15. The Effect of Carrot Fiber on Fiber Content Cooking Quality and Sensorial Properties of Erişte

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus., 1 - 04 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

16. Effects of Yeast Types on Phytic Acid Content of Traditional Cornbread

The 2. international symposium on ”traditional foods from Adriatic to Caucasus”., 24 - 26 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)

17. Technological and Sensory Properties of Corn Bazlama Turkish Flatbread Made with Sourdough and Compressed Yeast

The 2. international symposium on ”traditional foods from Adriatic to Caucasus”, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)

18. Determination of the effect of the flour extraction and drying method on quality characteristics of erişte Turkish noodle with factorial design

The 2. international symposium on ”traditional foods from Adriatic to Caucasus”., Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)

20. Bisküvi Formülasyonunda Elma ve Kayısı Liflerinin Kullanım Olanakları

11. Gıda kongresi, Türkiye, 10 Ekim 2012 - 12 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)

21. Effects of dietary fibre powders from citrusfruits on the selected properties of cookies

5th International Dietary Fibre Conference, 7 - 09 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)

27. The effect of bread making process on phytic acid content of bran supplemented bread

2009 IFT Annual meeting Food expo. Anaheim, USA, 6 - 09 Haziran 2009, (Özet Bildiri)

33. Use of dietary fiber in bakery products

2nd ınternational Congress on Food and Nutrition, 24 - 26 Ekim 2007

34. Farklı ekstraksiyonlu unlardan yapılan ekmeklerin fitik asit miktarları

Hububat 2006 hububat ürünleri teknolojisi kongresi, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)

35. Hamur reolojisini etkileyen fiziksel ve kimyasal faktörler

Hububat 2006 hububat ürünleri teknolojisi kongresi, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006

36. Hazır karışım unları ve özellikleri

Hububat 2006 hububat ürünleri teknolojisi kongresi, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006

37. Gluten ve Çölyak Hastalığı

9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006

38. Bazı buğday çeşitleri ve bunlardan yapılan ekmeklerin fitik asit miktarları

G.A.P. IV. Tarım kongresi, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2005, (Tam Metin Bildiri)

39. Destruciton Of Phytic Acid In Leavened And Unleavened Turkish Flat Breads

EURO FOOD CHEM XIII“Macromolecules And Their Degradation Products In Food–Physiological, Analytical And Technological Aspects”, 21 - 23 Eylül 2005

42. Bulgurun Besin Değeri Ve Prosesin Bileşim Üzerine Etkileri

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, (Tam Metin Bildiri)

44. Buğday Polipeptidleri ve Önemi

Hububat 2002. Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2002, (Tam Metin Bildiri)

45. Unun Ekmeklik Kalitesini Etkileyen Bazı Faktörler Arasındaki İlişkilerin Kovaryans seçimli Model ile Belirlenmesi

Hububat 2002. Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi., Türkiye, 3 - 04 Ekim 2002, (Tam Metin Bildiri)

46. Ekmeğin Fitik Asit Miktarına Etkili Bazı Faktörlere Grafiksel Model ile Yaklaşım

Hububat 2002. Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2002, (Tam Metin Bildiri)

47. Fitik Asit ve Tahıl Ürünlerindeki Önemi

Hububat 2002. Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2002, (Tam Metin Bildiri)

48. Effects of wheat maturation stage and cooking method on the dietary fiber and phytic acid contents of firiks

AACC Annual Meeting Charlotte North Carolina Charlotte Convention Center, 14 - 18 Ekim 2001, (Tam Metin Bildiri)

49. Buğday tane sertliğinin teknolojik açıdan önemi

Türkiye 2. Değirmencilik Sanayii ve Teknolojisi Sempozyumu, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 1997, (Tam Metin Bildiri)

50. Bulgur işleme tekniğinin besleme kalitesi açısından önemi

2. Un- Bulgur- Bisküvi Sempozyumu, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 1996, (Tam Metin Bildiri)

51. Bisküvi üretiminde hamur reolojik özelliklerinin modifikasyonu ve önemi

2. Un- Bulgur- Bisküvi Sempozyumu, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 1996, (Tam Metin Bildiri)

52. Depolanmış buğday kalitesine depo zararlılarının etkileri

2. Un- Bulgur- Bisküvi Sempozyumu, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 1996, (Tam Metin Bildiri)

53. Makarna kalitesinde buğday bileşiminin önemi

Makarnalık Buğday ve Mamulleri Simpozyumu, Türkiye, 30 Kasım - 03 Aralık 1993, (Tam Metin Bildiri)

54. buğday irmik ve makarna kalitesini değerlendirme yöntemleri

Makarnalık Buğday ve Mamulleri Simpozyumu, Türkiye, 29 Kasım - 03 Aralık 1993, (Tam Metin Bildiri)

55. Öğütme sırasındaki nişasta zedelenmesi ve ekmekçilikteki önemi

I. Türkiye Değirmencilik Sanayii ve Teknolojisi Sempozyumu, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 1994, (Tam Metin Bildiri)

56. Ekmek zenginleştirmede dozlama alternatifleri ve sistemleri

beslenme ve uygulama açısından ekmeğin zenginleştirilmesi, Türkiye, 29 - 30 Haziran 1992, (Tam Metin Bildiri)

57. Ekmek katkı maddeleri önemi ve kullanımındaki sorunlar

gıda mevzuatımızda aksayan hususlar ve çözüm yolları sempozyumu, Türkiye, 2 - 03 Haziran 1992, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 6

1. cereal based fermented food product : Bread

Fermented foods, Rahmi Ertan Anlı,Pınar şanlıbaba, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.117-152, 2024

2. un teknolojisi

Endüstriyel gıda üretim teknikleri, pınar şanlıbaba,yalçın güçer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.215-236, 2022

3. Un teknolojisi

Endüstriyel gıda üretim teknikleri, Şanlıbaba Pınar, Güçer Yalçın, Editör, Nobel, Ankara, ss.215-236, 2022

4. Bölüm 11 - Buğday Öğütme Teknolojisi

Hububat Bilimi ve Teknolojisi, Köksel Hamit, Editör, SİDAŞ, ss.207-245, 2021

5. Bölüm 14 - Ekmek Üretim Teknolojisi

Hububat Bilimi ve Teknolojisi, Köksel Hamit, Editör, SİDAŞ, ss.291-311, 2021

6. Ekmek

Fermente gıdalar, Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.501-542, 2019
Metrikler

Yayın

120

Yayın (WoS)

25

Yayın (Scopus)

26

Atıf (WoS)

555

H-İndeks (WoS)

14

Atıf (Scopus)

632

H-İndeks (Scopus)

15

Atıf (TrDizin)

11

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

304

H-İndeks (Sobiad)

8

Proje

23

Tez Danışmanlığı

16

Açık Erişim

9
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları