Desteklenen Projeler
-
2024 - 2026 Farklı tam tahıl unlarına pelemir(Cephalaria Syriaca (L) Schrad) ilavesinin ekmeğin fonksiyonel ve teknolojik özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi
-
2023 - 2025 Mikrofludizasyon ve ultrasonik homojenizasyon uygulanan kahve çekirdeği zarının fonksiyonel özelliklerinin iyileştirilmesi ve kahvaltılık gevrek üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
-
2024 - 2024 Mikrofludizasyon işlemi uygulanmış siyah havuç ve kırmızı pancarın fonksiyonel katkı olarak bisküvide kullanım olanakları
-
2022 - 2024 Farklı Tahıl Unlarından Geliştirilen Ekstrüde Ürünlerin Teknolojik ve Bazı Besinsel Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2021 - 2024 Bazı Yerel ve Kavuzlu Buğdaylardan Elde Edilen Ürünlerin Fonksiyonel ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
-
2021 - 2023 Defitinizasyon ve mikrofludizasyon işlemlerinin susam, haşhaş, kenevir ve çörek otunun fonksiyonel bileşenlerine ve bisküvide kullanılabilme özelliklerine etkisi
-
2021 - 2022 Keçiboynuzu Ununun Bisküvinin Fonksiyonel Özellikleri ve Teknolojik Kalitesine Etkisi
-
2018 - 2019 Kavuzsuz arpanın fonksiyonel özelliklerinin iyileştirilmesi ve bisküvide kullanılabilme olanaklarının araştırılması
-
2017 - 2018 Mikrofludize edilmiş keten tohumunun ekmekte fonksiyonel katkı olarak kullanılabilirliği
-
2017 - 2018 Mikrofludizasyon işlemi uygulanmış keten tohumu unu ilavesinin bisküvi özelliklerine etkisi.
-
2015 - 2017 Mikrofluidizasyon işlemiyle parçalanan bulgur ve nohut kepeğinin bisküvi özelliklerine etkisi
-
2014 - 2016 Mikro düzeyde inceltilmiş bulgur ve nohut kepeğinin ekmekte lif kaynağı olarak kullanılabilirliği
-
2011 - 2013 Farklı yöntemlerle defitinize edilen tahıl kepeklerinin bisküvinin fonksiyonel özellikleri ve teknolojik kalitesine etkileri
-
2011 - 2013 Farklı yöntemlerle defitinize edilen tahıl kepeklerinin ekmeğin fonksiyonel özellikleri ve teknolojik kalitesine etkileri
-
2008 - 2010 Meyve lifi konsantresi ilavesinin hamurun reolojik özellikleri ve bisküvi kalitesine etkileri
-
2008 - 2010 Diyet Lif ve Polifenol Kaynağı Olarak Meyve ve Sebze Lif Konsantrelerinin Bisküvide Kullanım Olanakları
-
2002 - 2004 Ekmeğin fitik asit miktarına buğday çeşidi ve Un ekstraksiyon oranının etkisi
-
1999 - 2000 Mısır Ekmeğinin Bazı Özellikleri ve Fitik Asit Miktarı Üzerine Yapım Yöntemlerinin Etkileri