Eğitim Bilgileri
1995 - 2001
1995 - 2001Doktora
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
1989 - 1991
1989 - 1991Yüksek Lisans
California State University, Fresno, Gıda Bilimi Ve Beslenme, Amerika Birleşik Devletleri
1981 - 1986
1981 - 1986Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2001
2001Doktora
Kuru kayısılardan kükürt dioksitin uzaklaştırılma yöntemleri üzerinde araştırma
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
1991
1991Yüksek Lisans
Taze fasulyelerin duyusal özellikleri üzerine değişik haşlama metodlarının ve dondurarak depolamanın etkisi
California State University, Fresno, Gıda Bilimi Ve Beslenme
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Gıda Analizleri
Akademik Ünvanlar / Görevler
1995 - Devam Ediyor
1995 - Devam EdiyorProf. Dr.
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2003 - 2005
2003 - 2005Bölüm Başkan Yardımcısı
Ankara Üniversitesi
Yönetilen Tezler
2020
2020Yüksek Lisans
Asitliği düzenlemek amacıyla limon suyu eklenen karadut sularının antosiyanin stabilitesi üzerine tarçın, zencefil ve karanfil ekstraktlarının etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
K.GÜVEN(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Nar ve portakaldan oluşan karışık meyve suyuna eklenen amino asitlerin antosiyaninlerin ısıl stabilitesi üzerine etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
H.ÜNAL(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Çilek antosiyaninlerinin ısıl stabilitesi üzerine farklı amino asitlerin etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
A.BİNGÖL(Öğrenci)
2019
2019Doktora
Antosiyaninlerce zengin meyve ve sebze suyu eklenmiş kefirlerin kalite özelliklerinin belirlenmesi ve kefir kültürü ile siyah havuç suyundan fermente içecek üretimi
ÖZKAN M. (Danışman)
S.ALAGÖZ(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Farklı düzeylerde kükürtlenen kuru kayısıların polifenol oksidaz aktivitesi ve polifenollerinde depolama boyunca meydana gelen değişimlerin esmerleşme üzerine etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
M.ALTINDAĞ(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Farklı düzeylerde kükürtlenen kuru kayısıların organik asit ve karotenoid miktarlarında depolama boyunca meydana gelen değişimin, kayısının rengi ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
A.SALUR(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Vişne suyu konsantresinin renk yoğunluğu ve stabilitesi üzerine doğal kaynaklardan elde edilen kopigmentlerin etkisi ve depolama boyunca renkte meydana gelen değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
A.NAVRUZ(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Vişne ve çilek nektarlarının renk yoğunluğu ve stabilitesinin doğal kaynaklardan eklenen kopigmentler ile arttırılması ve depolama boyunca renkte meydana gelen değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
K.ERTAN(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Kuru kayısıların şeker, aminoasit, hidroksimetilfurfural ve furosin içeriğinde depolama boyunca meydana gelen değişim üzerine SO2 konsantrasyonunun etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
F.HAMZAOĞLU(Öğrenci)
2015
2015Kükürtlenmemiş gün kurusu kayısıların farklı sıcaklıklarda depolanmaları sonucunda mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesindeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
N.GÜZEL(Öğrenci)
2015
2015Doktora
Kükürtlenmemiş gün kurusu kayısıların farklı sıcaklıklarda depolanması süresince mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesindeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
N.GÜZEL(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Nar ve çilek sularının sıcak durultma yöntemiyle durultulması
ÖZKAN M. (Danışman)
B.ORHAN(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Farklı konsantrasyonlarda nem ve sorbik asit içeren gün kurusu kayısıların değişik sıcaklıklarda depolanması sürecinde mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesindeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
S.ALAGÖZ(Öğrenci)
2013
2013Doktora
Nar sularının çeşitli durultma yardımcı maddeleri ile durultulması ve konsantrelerin depolanması sürecinde bileşimindeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
B.ERKAN(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Kalecik karası üzümlerden (Vitis vinifera L.) üretilen kırmızı üzüm suyunun çeşitli durultma yardımcı maddeleri ile durultulması ve durultmanın üzüm suyu rengi üzerine etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
S.DIBLAN(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Çilek suyu konsantresi üretim aşamalarında ve depolama sürecinde polifenoller, askorbik asit ve antioksidan aktivitedeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
A.MENEVŞEOĞLU(Öğrenci)
2011
2011Doktora
Düşük düzeylerde kükürtlenmiş kuru kayısıların değişik sıcaklıklarda depolanması sürecinde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik niteliklerindeki değişmeler
ÖZKAN M. (Danışman)
M.TÜRKYILMAZ(Öğrenci)
2010
2010Siyah havuç suyu konsantresi üretimi ve depolanması sürecinde fenolik maddelerdeki değişimler ve bu değişimlerin antioksidan aktivite ile ilişkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
U.DERELİ(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Nar suyu konsantresi üretim aşamalarında prosiyanidinlerdeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
N.GÜZEL(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Siyah havuç suyu üretimi ve depolanması sürecinde fenolik maddelerdeki değişimler ve bu değişimlerin antioksidan aktivite ile ilişkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
U.DERELİ(Öğrenci)
2010
2010Doktora
Farklı kükürtleme yöntemlerinin ve depolama sıcaklıklarının kuru kayısıların fiziksel ve kimyasal niteliklerine etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
A.LEVENT(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
Nar suyu konsantresi üretim ve depolama sürecinde antosiyaninlerdeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
Ö.TURFAN(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
Nar suyu konsantresi üretim ve depolanma sürecinde antioksidan aktivitedeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
E.APAYDIN(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Geleneksel Türk gıdalarının adsorpsiyon izotermlerinin belirlenmesi
ÖZKAN M. (Danışman)
B.KOROŞ(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Pembe greyfurt suyu ve domates pulpunda likopen ve B-karotenin ısıl stabiliteleri
ÖZKAN M. (Danışman)
H.SEVİNDİK(Öğrenci)
2007
2007PEMBE GREYFURT SUYU VE DOMATES PULPUNDA LİKOPEN VE β-KAROTENİN ISIL STABİLİTELERİ
ÖZKAN M. (Danışman)
H.SEVİNDİK(Öğrenci)
2006
2006Yüksek Lisans
Orta nemli kayısıların depolanma stabilitesi
ÖZKAN M. (Danışman)
F.SAĞIRLI(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Enzimatically induced copigmentation in pomegranate juice concentrate during storage
TÜRKYILMAZ M., HAMZAOĞLU F., ÖZKAN M.
Applied Food Research
, cilt.5, sa.2, 2025 (ESCI, Scopus)
2025
20252. Increase in Color Stability through Amino Acid Copigmentation in Pomegranate Juice during Storage
HAMZAOĞLU F., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
ACS FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
, cilt.5, sa.11, ss.4119-4128, 2025 (ESCI, Scopus)
2025
20253. Use of tannase, paraoxonase-1 and cysteine protease as means to enhance copigmentation but reduce astringency in pomegranate juice
TÜRKYILMAZ M., HAMZAOĞLU F., AKPINAR UZUN M., ÖZKAN M.
Food Chemistry
, cilt.486, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20254. An efficient method for maintaining clarity and forming tight and low amount of sediment in pomegranate juice during storage: Enzymatic hydrolysis with “tannase + lactonase + papain”
TÜRKYILMAZ M., HAMZAOĞLU F., ÖZKAN M.
Food Chemistry
, cilt.480, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20255. Enhancement of colour density and anthocyanin stability in pomegranate juice against 5-hydroxymethylfurfural at different concentrations by amino acid copigmentation during storage
TÜRKYILMAZ M., HAMZAOĞLU F., Çiftci R. B. A., ÖZKAN M.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.137, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20246. Determination of phenolics and proteins causing sediment formation in pomegranate juice using “Tannase+Lactonase” and “Protease”
TÜRKYILMAZ M., HAMZAOĞLU F., ÖZKAN M.
Food and Bioproducts Processing
, cilt.148, ss.365-376, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20247. A new enzymatic clarification method for pomegranate juice: Removal of defects and improvement of quality by tannase, lactonase and papain
TÜRKYILMAZ M., HAMZAOĞLU F., ÖZKAN M.
Food and Bioproducts Processing
, cilt.147, ss.528-543, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20238. Increase in colour stability of pomegranate juice against 5-hydroxymethylfurfural (HMF) through copigmentation with phenolic acids
TÜRKYILMAZ M., HAMZAOĞLU F., Ciftci R. B. A., ÖZKAN M.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.103, sa.15, ss.7836-7848, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20239. Clarification of pomegranate and strawberry juices: Effects of various clarification agents on turbidity, anthocyanins, colour, phenolics and antioxidant activity
Orhan Dereli B., Türkyılmaz M., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.413, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202310. Thermal stabilities of lycopene and β-carotene in tomato pulp and pink grapefruit juice
Sevindik Baç H., Yemiş O., ÖZKAN M.
Journal of Food Engineering
, cilt.337, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202211. Increase in thermal stability of strawberry anthocyanins with amino acid copigmentation
Bingol A., Turkyilmaz M., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.384, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202212. Effects of fermentation time and pH on quality of black carrot juice fermented by kefir culture during storage
Kabakci S. A., Turkyilmaz M., ÖZKAN M.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.102, sa.6, ss.2563-2574, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202213. Influence of amino acid addition on the thermal stability of anthocyanins in pomegranate (Punica granatum L., cv. Hicaznar) and orange (Citrus sinensis L. Osbeck, cv. Valencia) juice blend
Turkyilmaz M., HAMZAOĞLU F., Unal H., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.370, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202214. Changes in anthocyanins and colour of black mulberry (Morus nigra) juice during clarification and pasteurization
AŞKIN B., Turkyilmaz M., ÖZKAN M., KÜÇÜKÖNER E.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.16, sa.1, ss.784-792, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202215. Effects of Moisture Contents and Storage Temperatures on the Physical, Chemical and Microbiological Qualities of Non-Sulfitted Dried Apricots
GÜZEL N., TAĞI Ş., ÖZKAN M.
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.28, sa.4, ss.691-703, 2022 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2021
202116. Effects of pasteurization and storage on turbidity and copigmentation in pomegranate juices clarified with various hydrocolloid combinations
Turkyilmaz M., Hamzaog F., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.358, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202117. Effects of various clarification treatments on anthocyanins, color, phenolics and antioxidant activity of red grape juice
Diblan S., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.352, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202018. Changes in the quality of kefir fortified with anthocyanin-rich juices during storage
Kabakci S. A., Turkyilmaz M., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.326, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202019. Degradation kinetics of bioactive compounds and antioxidant activity in strawberry juice concentrate stored at high and low temperatures
Menevseoglu A., Diblan S., Turkyilmaz M., ÖZKAN M.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.14, sa.5, ss.2611-2622, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202020. Combined use of hydrocolloids in pomegranate juice and their effects on clarification and copigmentation
Turkyilmaz M., HAMZAOĞLU F., ÖZKAN M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.55, sa.4, ss.1426-1436, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202021. Color and stability of anthocyanins in strawberry nectars containing various co-pigment sources and sweeteners
ERTAN K., Turkyilmaz M., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.310, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201922. Effects of natural copigment sources in combination with sweeteners on the stability of anthocyanins in sour cherry nectars
ERTAN K., Turkyilmaz M., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.294, ss.423-432, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201923. Effects of sucrose and copigment sources on the major anthocyanins isolated from sour cherries
Turkyilmaz M., HAMZAOĞLU F., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.281, ss.242-250, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201824. Effect of sweeteners on anthocyanin stability and colour properties of sour cherry and strawberry nectars during storage
ERTAN K., Turkyilmaz M., ÖZKAN M.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.55, sa.10, ss.4346-4355, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201825. Effect of SO2 on sugars, indicators of Maillard reaction, and browning in dried apricots during storage
HAMZAOĞLU F., Turkyilmaz M., ÖZKAN M.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.98, sa.13, ss.4988-4999, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201826. Changes in polyphenol profile of dried apricots containing SO2 at various concentrations during storage
Altindag M., Turkyilmaz M., ÖZKAN M.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.98, sa.7, ss.2530-2539, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201827. Amino acid profile and content of dried apricots containing SO2 at different concentrations during storage
Hamzaoglu F., Turkyilmaz M., ÖZKAN M.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.10, sa.4, ss.361-369, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201728. Effects of sulfur dioxide concentration on organic acids and beta-carotene in dried apricots during storage
Salur-Can A., Turkyilmaz M., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.221, ss.412-421, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201729. Narın Farklı Bölümlerinin Polifenol İçeriği, Antioksidan ve Antibakteriyel Aktivitesi Üzerine Ekstraksiyon Çözgenlerinin Etkisi
Türkyılmaz M., TAĞI Ş., ÖZKAN M.
Akademik Gıda
, cilt.15, ss.109-118, 2017 (TRDizin)
2016
201630. Colour stabilities of sour cherry juice concentrates enhanced with gallic acid and various plant extracts during storage
Navruz A., Turkyilmaz M., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.197, ss.150-160, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201531. Effects of various protein- and polysaccharide-based clarification agents on antioxidative compounds and colour of pomegranate juice
Erkan-Koc B., Turkyilmaz M., YEMİŞ O., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.184, ss.37-45, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201532. Effects of Clarification and Pasteurization on the Phenolics, Antioxidant Capacity, Color Density and Polymeric Color of Black Carrot (Daucus CarotaL.) Juice
Dereli U., Turkyilmaz M., Yemis O., ÖZKAN M.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.39, sa.5, ss.528-537, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201533. Effects of different sorbic acid and moisture levels on chemical and microbial qualities of sun-dried apricots during storage
Alagoz S., Turkyilmaz I., TAĞI Ş., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.174, ss.356-364, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201434. Changes in hydrolysable and condensed tannins of pomegranate (Punica granatum L., cv. Hicaznar) juices from sacs and whole fruits during production and their relation with antioxidant activity
Muhacir-Guzel N., Turkyilmaz M., Yemis O., TAĞI Ş., ÖZKAN M.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.59, sa.2, ss.933-940, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201435. Effects of condensed tannins on anthocyanins and colour of authentic pomegranate (Punica granatum L.) juices
Turkplrnaz M., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.164, ss.324-331, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201436. Loss of sulfur dioxide and changes in some chemical properties of Malatya apricots (Prunus armeniaca L.) during sulfuring and drying
Turkyilmaz M., ÖZKAN M., GÜZEL N.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.94, sa.12, ss.2488-2496, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201337. Effects of various sulphuring methods and storage temperatures on the physical and chemical quality of dried apricots
Coskun A. L., Turkyilmaz M., Aksu O. T., Koc B. E., Yemis O., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.141, sa.4, ss.3670-3680, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201338. Effects of various pressing programs and yields on the antioxidant activity, antimicrobial activity, phenolic content and colour of pomegranate juices
Turkyilmaz M., TAĞI Ş., Dereli U., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.138, sa.2-3, ss.1810-1818, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201339. Changes in Chemical and Microbial Qualities of Dried Apricots Containing Sulphur Dioxide at Different Levels During Storage
Turkyilmaz M., TAĞI Ş., ÖZKAN M.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
, cilt.6, sa.6, ss.1526-1538, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201340. Chemical and microbial differences in dried apricots containing sulfur dioxide at different levels
Türyılmaz M., TAĞI Ş., ÖZKAN M., Öztürk K., Öztürk B.
GIDA , cilt.38, sa.5, ss.275-282, 2013 (TRDizin)
2012
201241. Kinetics of anthocyanin degradation and polymeric colour formation in black carrot juice concentrates during storage
Turkyilmaz M., ÖZKAN M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.47, sa.11, ss.2273-2281, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201242. Clarification and pasteurisation effects on monomeric anthocyanins and percent polymeric colour of black carrot (Daucus carota L.) juice
Turkyilmaz M., Yemis O., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.134, sa.2, ss.1052-1058, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201243. Effects of Clarification and Storage on Anthocyanins and Color of Pomegranate Juice Concentrates
Turfan O., Turkyilmaz M., Yemis O., ÖZKAN M.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.35, sa.4, ss.272-282, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201144. Anthocyanin and colour changes during processing of pomegranate (Punica granatum L., cv. Hicaznar) juice from sacs and whole fruit
Turfan O., Turkyilmaz M., Yemis O., ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.129, sa.4, ss.1644-1651, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200845. Chemical and microbial stability of high moisture dried apricots during storage
Sagirli F., TAĞI Ş., ÖZKAN M., Yemis O.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.88, sa.5, ss.858-869, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200746. Storage stability of strawberry jam color enhanced with black carrot juice concentrate
Kirca A., ÖZKAN M., Cemeroglu B.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.31, sa.5, ss.531-545, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200747. Effects of temperature, solid content and pH on the stability of black carrot anthocyanins
Kirca A., ÖZKAN M., Cemeroglu B.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.101, sa.1, ss.212-218, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200648. Stability of black carrot anthocyanins in various fruit juices and nectars
Kirca A., ÖZKAN M., Cemeroglu B.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.97, sa.4, ss.598-605, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200649. Chlorophyll and colour changes in grapevine leaves preserved by passive modification
Kirca A. l., Yemis O., ÖZKAN M.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.223, sa.3, ss.387-393, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200550. Degradation of various fruit juice anthocyanins by hydrogen peroxide
ÖZKAN M., Yemenicioglu A., Cemeroglu B.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
, cilt.38, sa.8-9, ss.1015-1021, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200451. Effects of hydrogen peroxide on the stability of ascorbic acid during storage in various fruit juices
ÖZKAN M., Kirca A., Cemeroglu B.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.88, sa.4, ss.591-597, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200352. Thermal stability of black carrot anthocyanins in blond orange juice
Kirca A., ÖZKAN M., Cemeroglu B.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.26, sa.5, ss.361-366, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200353. Effect of moisture content on CIE color values in dried apricots
ÖZKAN M., Kirca A., Cemeroglu B.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.216, sa.3, ss.217-219, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
2002
200254. Desulphiting dried apricots by exposure to hot air flow
ÖZKAN M., Cemeroglu B.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.82, sa.15, ss.1823-1828, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
2002
200255. Degradation of anthocyanins in sour cherry and pomegranate juices by hydrogen peroxide in the presence of added ascorbic acid
ÖZKAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.78, sa.4, ss.499-504, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
2002
200256. Desulfiting dried apricots by hydrogen peroxide
ÖZKAN M., Cemeroglu B.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.67, sa.5, ss.1631-1635, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
2002
200257. Degradation kinetics of Anthocyanins from sour cherry, pomegranate, and strawberry juices by hydrogen peroxide
ÖZKAN M., Yemenicioglu A., Asefi N., Cemeroglu B.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.67, sa.2, ss.525-529, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
2001
200158. Modified wheat starches used as stabilizers in set-style yogurt
ÖZKAN M., YemenicioǦLU A., ÇITAK B., CemeroǦLU B.
Journal of Food Quality
, cilt.24, sa.5, ss.421-434, 2001 (SCI-Expanded, Scopus)
2000
200059. Effect of hydrogen peroxide on sour cherry anthocyanins
ÖZKAN M., Yemenicioglu A., Citak B., Cemeroglu B.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.23, sa.4, ss.421-428, 2000 (SCI-Expanded, Scopus)
1998
199860. Thermal stabilities of peroxidases from fresh pinto beans
Yemenicioglu A., ÖZKAN M., Cemeroglu B.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.63, sa.6, ss.987-990, 1998 (SCI-Expanded, Scopus)
1998
199861. Partial purification and thermal characterization of peroxidase from okra (Hibiscus esculentum)
Yemenicioglu A., ÖZKAN M., Cemeroglu B.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.46, sa.10, ss.4158-4163, 1998 (SCI-Expanded, Scopus)
1998
199862. Thermal inactivation kinetics of peroxidase and lipoxygenase from fresh pinto beans (Phaseolus vulgaris)
Yemenicioglu A., ÖZKAN M., Velioglu S., Cemeroglu B.
ZEITSCHRIFT FUR LEBENSMITTEL-UNTERSUCHUNG UND-FORSCHUNG A-FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.206, sa.4, ss.294-296, 1998 (SCI-Expanded)
1997
199763. Heat inactivation kinetics of apple polyphenoloxidase and activation of its latent form
Yemenicioglu A., ÖZKAN M., Cemeroglu B.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.62, sa.3, ss.508-510, 1997 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2020
20201. AMİNOASİTLERLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ NAR SUYU KONSANTRELERİNİN ANTOSİYANİN STABİLİTESİ
Hamzaoğlu F., Türkyılmaz M., Özkan M.
TÜRKİYE 13. GIDA KONGRESİ, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.125, (Özet Bildiri)
2018
20182. Changes in polyphenols and antioxidant activity in strawberry juice concentrates during storage at various temperatures
DIBLAN S., MENEVŞEOĞLU A., Türkyılmaz M., HAMZAOĞLU F., ÖZKAN M.
3rd International Congress on Food Technology, Kapadokya, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
20183. Changes in Anthocyanins in Black Carrot Juice Concentrate Stored at Various Temperatures
Türkyılmaz M., YEMİŞ O., HAMZAOĞLU F., ÖZKAN M.
4th International Conference on Food Chemistry and Technology, 5 - 07 Kasım 2018
2018
20184. Exposure of Oversulfated Dried Apricots to Hot-Air Flow for the Removal of Sulfur Dioxide
ÖZKAN M., HAMZAOĞLU F., Türkyılmaz M.
4th International Conference on Food Chemistry and Technology, 5 - 07 Kasım 2018
2018
20185. Effect of Various Amino Acids and pHs on the Thermal Stability of Anthocyanins in Strawberry Juice
Erdal E., Soysal H., Öztürk A., Sarı E., Göçmen M., HAMZAOĞLU F., et al.
3rd INTERNATİONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
20186. Changes in quality characteristics of kefir beverages fortified with anthocyanin-rich fruit and vegetable juices during storage
Alagöz Kabakcı S., Türkyılmaz M., ÖZKAN M.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.407, (Özet Bildiri)
2018
20187. Effects of K-sorbate dip parameters on sorbic acid content of dried apricots
Alagöz Kabakcı S., Türkyılmaz M., Ünal H., ÖZKAN M.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.391, (Özet Bildiri)
2017
20178. Effects of various copigment sources on the stabilities of anthocyanins isolated from sour cherry juice concentrates during storage
HAMZAOĞLU F., ÖZKAN M., Türkyılmaz M.
31st EFFoST International Conference, Food Science and Technology Challenges for the 21st Century - Research to Progress Society, Sitges, İspanya, 13 - 16 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
20179. Effect of SO2 concentration on polyphenol oxidase activity and polyphenols in dried apricots during storage
Altındağ M., ÖZKAN M., Türkyılmaz M.
31st EFFoST International Conference, Food Science and Technology Challenges for the 21st Century - Research to Progress Society, Sitges, İspanya, 13 - 16 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201710. Copigmentation effect of amino acids on the stability of anthocyanins in orange and pomegranate mixed juices during storage
Bay A., Güney H. G., Gülseven E., Emektar K., Ayhan M. F., HAMZAOĞLU F., et al.
31st EFFoST International Conference, Food Science and Technology Challenges for the 21st Century - Research to Progress Society, Sitges, İspanya, 13 - 16 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201711. Thermal stabilities of lycopene and β-Carotene in pink grapefruit juice and tomato pulp
HAMZAOĞLU F., Sevindik H., ÖZKAN M., Türkyılmaz M.
19th International Conference on Food Processing Technology, Paris, Fransa, 23 - 25 Ekim 2017, ss.120, (Özet Bildiri)
2017
201712. Changes in anthocyanins and color of strawberry juice concentrates during storage
Navruz A., Halıcı D. Ö., Semerci E., Gülmez N., Erkan Koç B., Türkyılmaz M., et al.
19th International Conference on Food Processing Technology, Paris, Fransa, 23 - 25 Ekim 2017, ss.125, (Özet Bildiri)
2017
201713. Chances in antioxidant activity and phenolic content of pomegranate juice concentrate during storage
Bingöl A., Apaydın E., ÖZKAN M., Türkyılmaz M.
19th International Conference on Food Processing Technology, Paris, Fransa, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201714. Use of hydrogen peroxide to remove sulfur dioxide from oversulfitted dried apricots
HAMZAOĞLU F., Türkyılmaz M., ÖZKAN M.
19th International Conference on Food Processing Technology, Paris, Fransa, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2016
201615. Hamzaoğlu, F., Altındağ, M., Salur, A., Türkyılmaz, M., Özkan, M. Effects of organic acids, sugars and amino acids on browning of dried apricots containing SO2 at different concentrations during storage.
HAMZAOĞLU F., SALUR A., ALTINDAĞ M., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
30th EFFoST International Conference, Targeted Technology for Sustainable Food Systems, VİYANA, Avusturya, 28 - 30 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201616. Effects of sweeteners on anthocyanins and turbidity of sour cherry nectars during storage
ERTAN K., Türkyılmaz M., ÖZKAN M.
30th EFFoST International Conference, Targeted Technology for Sustainable Food Systems, Viyena, Avusturya, 28 - 30 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201617. Effects of organic acids sugars and amino acids on browning of dried apricots containing SO2 at different concentrations during storage
HAMZAOĞLU F., Altındağ M., Ayşenur S., Türkyılmaz M., ÖZKAN M.
30th EFFoST International Conference, Targeted Technology for Sustainable Food Systems, Viyana, Avusturya, 28 - 30 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2015
201518. Efects of various clarification agents on the anthocyanins and color of red grape juice from Kalecik Karası grapes Vitis vinifera L
DIBLAN S., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
4th International Conference and Exhibition on Food Processing & Technology, 10 - 12 Ağustos 2015
2015
201519. Effect of various SO2 concentrations on sugars and amino acids in sulfured dried apricots
HAMZAOĞLU F., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
4th International Conference and Exhibition on Food Processing & Technology, 10 - 12 Ağustos 2015
2015
201520. Enhancing the color intensity of strawberry nectars by various copigments and sweeteners
TÜRKYILMAZ M., ERTAN K., ÖZKAN M.
4th International Conference and Exhibition on Food Processing & Technology, 10 - 12 Ağustos 2015
2015
201521. Effect of various SO2 concentrations on sugars and amino acids in sulfured dried apricots
Hamzaoğlu F., Türkyılmaz M., Özkan M.
Proceedings of 4th International Conference and Exhibition on Food Processing Technology, London, İngiltere, 9 - 12 Ağustos 2015, (Özet Bildiri)
2015
201522. Changes in B carotene content pH and titratable acidity during sulphuring at different concentrations and drying of apricots Prunus armenica L
SALUR A., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
4th International Conference and Exhibition on Food Processing & Technology, 10 - 12 Ağustos 2015
2015
201523. Effects of various copigments honey and sugars on anthocyanins and color of sour cherry nectars
ERTAN K., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
4th Internation Confeence and Exhibition on Food Processing & Technology, 10 - 12 Ağustos 2015
2015
201524. Effect of different sorbic acid and moisture levels on chemical and microbial qualities of sun dried apricots during storage
ALAGÖZ S., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
4th International Conference and Exhibition on Food Processing & Technology, 10 - 12 Ağustos 2015
2015
201525. Color stability of sour cherry nectars containing various phenolic extracts and sweeteners during storage
ÖZKAN M., ERTAN K., TÜRKYILMAZ M.
4th International Conference and Exhibition on Food Processing & Technology, 10 - 12 Ağustos 2015
2015
201526. Effects of sulfuring at different concentrations on polyphenols and polyphenol oxidase activity in dried apricots
ALTINDAĞ M., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
4th International Conference and Exhibition on Food Processing & Technology, 10 - 12 Ağustos 2015
2015
201527. Effects of various co-pigments, honey and sugars on anthocyanins and color of sour cherry nectars
ERTAN K., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
4th International Conference and Exhibition on Food Processing & Technology, Londrina, Brezilya, 10 Ağustos 2015, (Özet Bildiri)
2015
201528. Effects of various copigments on the stability of anthocyanins in sour cherry juice concentrate during storage
ORHAN B., NAVRUZ A., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
4th International Conference and Exhibiton on Food Processing & Technology, 10 - 12 Ağustos 2015
2015
201529. Effects of various co pigments honey and sugars on anthocyanins and color of sour cherry nectars
ERTAN K., Türkyılmaz M., ÖZKAN M.
4th International Conference and Exhibition on Food Processing & Technology, Londrina, Brezilya, 10 - 12 Ağustos 2015, cilt.6, ss.106, (Özet Bildiri)
2015
201530. Effects of sulfuring at different concentrations on polyphenols an polyphenol oxidase activity in dried apricots
Altındağ M., Türkyılmaz M., ÖZKAN M.
4th International Conference and Exhibition on Food Processing & Technology, Londrina, Brezilya, 10 - 12 Ağustos 2015, cilt.6, ss.164
2015
201531. Effects of moisture contents and storage temperatures on the physical chemical and microbial qualities of non sulfited sun dried apricots
GÜZEL N., ÖZKAN M., TAĞI Ş.
IFT ( Institute of Food Technologists) Congress, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 14 Temmuz 2015, (Özet Bildiri)
2014
201432. Influences of proanthocyanidins on anthocyanins and colour of pomegranate juices
TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
2014 Annual onference & Exhibition, Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, 14 - 17 Ekim 2014
2014
201433. Effect of hot clarification on ascorbic acid polyphenols and anthocyanins in strawberry juices
ORHAN B., TÜRKYILMAZ M., ERKAN KOÇ B., ÖZKAN M.
2014 Annual onference & Exhibition, Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, 14 - 17 Ekim 2014
2014
201434. Effects of cold and hot clarification methods on the turbity and anthocyanins of pomegranate juice
ORHAN B., TÜRKYILMAZ M., ERKAN KOÇ B., ÖZKAN M.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2014
2014
201435. Degradation of ascorbic acid in strawberry juice concentrates during storage at various temperatures
DIBLAN S., MENEVŞEOĞLU A., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2014
2014
201436. Relation Between Anthocyanins Total Phenolics And Antioxidant Activity İn Black Mulberry Juice During Heating
AŞKIN B., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M., KÜÇÜKÖNER E.
International Food Congress, Novel Approaches İn Food Industry, Aydın, Türkiye, 26 Mayıs 2014, ss.102, (Özet Bildiri)
2011
201137. Determination Of Organic Acids Compounds İn Black Mulberry Juice By High Performance Liquid Chromatography
AŞKIN B., KÜÇÜKÖNER E., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
International Food Congress, Novel Approaches İn Food Industry, Aydın, Türkiye, 26 Mayıs 2011, ss.103, (Özet Bildiri)
2013
201338. Antosiyanin içeren ürünlerin renkleri üzerine kopigmentasyonun etkisi
ERTAN K., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
TGDF Gıda Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
2013
201339. Bitkisel kaynaklardan elde edilen polifenol bazlı ekstraktların eklenmseiyle vişne ve çilek nektarlarının renk yoğunlukları ve stabilitelerinin artırılması
ERTAN K., NAVRUZ A., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
TGDF Gıda Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
2013
201340. Effects of Various Pressing Programs and Yields on the Antioxidant Activity Antimicrobial Activity Phenolic Content and Color of Pomegranate Juices
TÜRKYILMAZ M., TAĞI Ş., DERELİ U., ÖZKAN M.
JHED - Journal Of Hygienic Engineering And Design / Conference In Food Quality And Safety And Hygienic Engineering And Design, 19 - 20 Ekim 2013
2013
201341. Effects of clarification and pasteurization on hydrolysable and condensed tannins of pomegranate Punica granatum L cv Hicaznar juices from sacs and whole fruit
GÜZEL N., TÜRKYILMAZ M., YEMİŞ O., TAĞI Ş., ÖZKAN M.
JHED - Journal Of Hygienic Engineering And Design / Conference In Food Quality And Safety And Hygienic Engineering And Design, 19 - 20 Ekim 2013
2012
201242. Gıda endüstrisinde sorbik asit kullanımı
ALAGÖZ S., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
2012
201243. Farklı miktarlarda kükürt dioksit içeren kurutulmuş Malatya kayısılarındaki kimyasal ve mikrobiyel farklılıklar
TÜRKYILMAZ M., TAĞI Ş., ÖZTÜRK K., ÖZTÜRK B., ÖZKAN M.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
2012
201244. Chemical and microbial differences in dried apricots containing sulfur dioxide at different levels
TÜRKYILMAZ M., TAĞI Ş., ÖZKAN M., MENEVŞEOĞLU A., ÖZTÜRK K., ÖZTÜRK B.
12th IFT Annual Meeting + Food Expo, 25 - 28 Haziran 2012
2012
201245. Effecys of Clarification on the Anthocyanins of Vitis Vinifera Red Wine Cultivars
DIBLAN S., GÜÇER Y., Erkan Koç B., ÖZKAN M.
35th World Congress of Vine and Wine, İzmir, Türkiye, 18 - 22 Haziran 2012, ss.114-115, (Özet Bildiri)
2011
201146. Effects of different storage conditions on the anthocyanins phenolics and antioxidant activity of black mulberry juice concentrate
AŞKIN B., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M., KÜÇÜKÖNER E.
4rd International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011
2011
201147. Changes in some chemical properties of Malatya apricots after sulfuring and drying
TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011
2011
201148. Effects of different storage conditions on the anthocyanins phenolics and antioxidant activity of black mulberry juice concentrate
AŞKIN B., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M., KÜÇÜKÖNER E.
TÜBİTAK MAM 4. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi ve 3. SAFE Consortium Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Eylül 2011, ss.62, (Özet Bildiri)
2011
201149. Changes in anthocyanins and color of black mulberry juice during clarification and heating
AŞKIN B., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M., KÜÇÜKÖNER E.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
2011
201150. Comparision of phenolic contents antioxidant and antimicrobial activities in pomegranate rind skin and seed
TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M., TAĞI Ş.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry., 26 - 29 Mayıs 2011
2011
201151. Changes in anthocyanins and color of black mulberry juice during clarification and heating
AŞKIN B., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M., KÜÇÜKÖNER E.
Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.142, (Özet Bildiri)
2011
201152. Effect of Processing on the Antioxidant Activity of Black Mulberry Morus nigra Juice and its Relation with Phenolic Content
AŞKIN B., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.997, (Özet Bildiri)
2010
201053. Anthocyanin and organic acid profiles of major pomegranate varieties grown in Turkey
TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
1st International Congress on Food Technology, 3 - 06 Kasım 2010
2010
201054. Stability of pomegranate anthocyanins during processing and storage
TURFAN Ö., TÜRKYILMAZ M., YEMİŞ O., ERKAN KOÇ B., ÖZKAN M.
6th International Congress on Piments in foods, 20 - 24 Haziran 2010
2010
201055. Stability of black carrot anthocyanins during processing and storage
TÜRKYILMAZ M., YEMİŞ O., ÖZKAN M.
6th International Congress on Piments in foods, 20 - 24 Haziran 2010
2010
201056. Comparison of various characteristics of pomegranate juices produced from whole fruits and arils
ERKAN KOÇ B., TÜRKYILMAZ M., APAYDIN E., TURFAN Ö., YEMİŞ O., ÖZKAN M.
16th IFU Congress, Bridging juice with science, health and technology, 2 - 08 Mayıs 2010
2010
201057. Stability of black carrot anthocyanins during processing and storage
TÜRKYILMAZ M., YEMİŞ O., ÖZKAN M.
16th IFU Congress, Bridging juice with science, health and technology, 2 - 08 Mayıs 2010
2010
201058. Characteristics of some Turkish pomegranate varieties
TÜRKYILMAZ M., GÜZEL N., ÖZKAN M.
16th IFU Congress, Bridging juice with science, health and technology, 2 - 08 Nisan 2010
2009
200959. Ülkemize özgü kurutulmuş sebzelerin adsorpsiyon izotermleri
KOROŞ B., TÜRKYILMAZ M., SOYER A., BOYACI İ. H., ÖZKAN M.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009
2009
200960. Farklı sıcaklıklarda depolanan Malatya kayısılarının fiziksel ve kimyasal özelliklerindeki değişimler
COŞKUN A. L., TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009
2009
200961. Effects of processing and storage on the antioxidant activity of black carrot juice concentrate and its relation with phenolic content
TÜRKYILMAZ M., DERELİ U., ÖZKAN M.
3rd International Congress on Food and Nutrition, 22 - 25 Nisan 2009
2009
200962. Changes in anthocyanins and color of black carrot juice concentrate during processing and storage
TÜRKYILMAZ M., ÖZKAN M.
3rd International Congress on Food and Nutrition, 22 - 25 Nisan 2009
2009
200963. Antioxidant activity and phenoliccontent of major pomegranate varieties grown in Turkey
TÜRKYILMAZ M., GÜZEL N., ÖZKAN M.
3rd International Congress on Food and Nutrition, 22 - 25 Nisan 2009
2009
200964. Effects of various juice yields on the antioxidant activity antimicrobial activity and phenolic contents of pomegranate juice
TÜRKYILMAZ M., DERELİ U., GÜZEL N., TAĞI Ş., ÖZKAN M.
3rd International Congress on Food and Nutrition, 22 - 25 Nisan 2009
2008
200865. Farklı kükürtleme yöntemlerinin ve depolama sıcaklıklarının kuru kayısıların renkleri üzerine etkisi
COŞKUN A. L., TÜRKYILMAZ M., TURFAN Ö., YEMİŞ O., ASMA B. M., ÖZTÜRK K., et al.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008
2008
200866. Nar suyu konsantresi üretiminde antosiyanin ve renkteki değişimler
TURFAN Ö., TÜRKYILMAZ M., YEMİŞ O., ÖZKAN M.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008
Kitaplar
2016
20161. Mulberry juice
Türkyılmaz M., ÖZKAN M.
Handbook of Functional Beverages and Human Health, Fereidoon Shahidi, Cesarettin Alasalvar, Editör, CRC Press Taylar and Francis Group, Boca Raton, ss.399-408, 2016
2011
20112. Gıda Mühendisliğinde Kütle ve Enerji Denklikleri
ÖZKAN M., CEMEROĞLU B., TÜRKYILMAZ M.
Bizim Grup Basımevi, 2011
Desteklenen Projeler
2024 - 2026
2024 - 2026Gerek ticari standart olan gerekse de portakal atıklarından elde edilen prolamin ve prolinin nar suyunun berraklaştırılması ve renginin korunması üzerine etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
TÜRKYILMAZ M. (Yürütücü), ÖZKAN M.
2019 - 2020
2019 - 2020Nar suyu antosiyaninleri üzerine HMF ve kopigmentlerin birlikte etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÖZKAN M. (Yürütücü)
2019 - 2020
2019 - 2020Asitliği düzenlemek amacıyla limon suyu eklenen karadut sularının antosiyanin stabilitesi üzerine tarçın, zencefil ve karanfil ekstraktlarının etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÖZKAN M. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Siyah havuç suyundan yeni fermente içecek üretimi ve bu fermente içeceklerin depolanmaları süresince mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal kalite özelliklerindeki değişimler
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZKAN M. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Çilek antosiyaninlerinin ısıl stabilitesi üzerine farklı amino asitlerin etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZKAN M. (Yürütücü)
2017 - 2018
2017 - 2018Antosiyaninlerce zengin meyve ve sebze suyu eklenmiş kefir içeceklerinin depolanmaları süresince mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal kalite özelliklerindeki değişimler
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZKAN M. (Yürütücü)
2015 - 2017
2015 - 2017Vişne nektarlarının renginin ve renk stabilitesinin kopigmentasyon etkisi ile artırılması ve depolama boyunca renkte meydana gelen değişimler
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Özkan M., Türkyılmaz M.(Yürütücü)
2014 - 2016
2014 - 2016Kayısıların güneşte kurutulması ve farklı sıcaklıklarda depolanması süreçlerinde meydana gelen esmerleşme üzerine SO2 konsantrasyonu polifenol oksidaz aktivitesi ve kayısı bileşenlerinin etkisi
TÜBİTAK Projesi
HAMZAOĞLU F., ÖZKAN M. (Yürütücü)
2014 - 2015
2014 - 2015Kayısıların Güneşte Kurutulması ve Farklı Sıcaklıklarda Depolanması Süreçlerinde Meydana Gelen Esmerleşme Üzerine SO2 Konsantrasyonu, Polifenol Oksidaz Aktivitesi ve Kayısı Bileşenlerinin Etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
ÖZKAN M. (Yürütücü)
2013 - 2014
2013 - 2014Çilek ve Nar Sularının Sıcak Durultma Yöntemiyle Durultulması.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÖZKAN M. (Yürütücü)
2013 - 2014
2013 - 2014Kalecik Karası Üzümlerden (Vitis Vinifera L) Üretilen Kırmızı Üzüm Suyunun Çeşitli Durultma Yardımcı Maddeleri ile Durultulması ve Durultmanın Üzüm Suyu Rengi Üzerine Etkisi.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÖZKAN M. (Yürütücü)
2011 - 2012
2011 - 2012