Makaleler
65
Tümü (65)
SCI-E, SSCI, AHCI (25)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (32)
ESCI (7)
Scopus (32)
TRDizin (24)
Diğer Yayınlar (13)
1. Modeling the Effect of Pediocin Application on the Growth and Survival of Listeria monocytogenes
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi
, cilt.28, sa.6, ss.1405-1413, 2025 (ESCI)
2. Assessment of the Antimicrobial Effect of Honey on Listeria monocytogenes Strains
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
, cilt.28, sa.4, ss.930-944, 2025 (ESCI, TRDizin)
3. Production of biogenic amines by Enterococcus strains from green and black table olives in Türkiye
ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.37, sa.3, ss.310-324, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
20. Application of Phage for Biocontrol of Salmonella Species in Food Systems
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.8, sa.10, ss.2214-2221, 2020 (TRDizin)
21. Bioremediation by microorganisms like candida species
Applied Microbiology: Open Access
, cilt.6, 2020 (Hakemli Dergi)
23. Antibacterial Activity of Different Essential Oils on Listeria monocytogenes Strains Isolated from Ready-to-Eat Foods
the Journal of Food (Gıda)
, cilt.45, sa.5, ss.861-871, 2020 (TRDizin)
26. Antilisterial Effect of Enterococcus Species Isolated from Traditional Cheeses
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.8, sa.7, ss.1593-1597, 2020 (TRDizin)
29. Antimicrobial Resistance of Enterococcus Species Isolated from Chicken in Turkey
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
, cilt.38, sa.2, ss.391-402, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
37. Exopolysaccharides Production by Lactic Acid Bacteria
Applied Microbiology: Open Access
, cilt.2, sa.2, 2016 (Hakemli Dergi)
38. Gıdalardaki Biyokoruyucu Nisin E234
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.3, sa.121, ss.908-915, 2015 (TRDizin)
40. Antibiotic Resistance in Enterococci
European International Journal of Science and Humanitie
, cilt.1, sa.9, ss.15-29, 2015 (Scopus)
42. Antimicrobial Activity of Lactic Acid Bacteria
Journal of International Scientific Publications (Agriculture and Food)
, cilt.3, sa.1, ss.451-457, 2015 (Hakemli Dergi)
43. Gıdalarda Listeria monocytogenes in Biyokontrolünde Faj Uygulaması
Akademik Gıda
, cilt.13, sa.1, ss.81-88, 2015 (TRDizin)
44. Okuma Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Örneği
E-JOIR Elektronik Mesleki Gelişim ve Araştırma Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.44-50, 2014 (Hakemli Dergi)
47. Identification of multi drug resistant salmonella strains-Çoklu ilaç dirençli Salmonella suşlarının tanısı
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi
, cilt.69, sa.4, ss.201-212, 2012 (Scopus, TRDizin)
48. Çoklu İlaç Dirençli Salmonella Suşlarının Tanısı
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi (Turkish Bulletin of Hygiene and Experimental Biology)
, cilt.69, sa.4, ss.201-212, 2012 (Hakemli Dergi)
50. Turşu Üretiminde Laktik Asit Bakterilerinin Önemi
Akademik Gıda
, cilt.10, sa.1, ss.70-76, 2012 (TRDizin)
51. Expression of Nisin Resistance and Regulation Genes in Lacticin 481 Producer Strain L. lactis subsp. lactis MBLL9
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.16, sa.5, ss.765-769, 2010 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
53. Bakteriyosinler Alternatif Gıda Koruyucuları
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.25, sa.1-2, ss.59-70, 2009 (TRDizin)
55. A kinetic study on the plasmid stability of three Lactococcus lactis strains
JOURNAL OF INDUSTRIAL MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY
, cilt.34, sa.11, ss.729-737, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
58. Classification of virulent lactococcal bacteriophages based on protein composition and restriction endonuclease analysis
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.29, sa.3, ss.865-871, 2005 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
59. Bacteriophage Host Interactions in Lactococci
Communications
, cilt.20, sa.1, ss.15-31, 2003 (Hakemli Dergi)
60. Characterisation of an exopolysaccharide preventing phage adsorption in Lactococcus lactis subsp cremoris MA39
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.26, sa.5, ss.1151-1156, 2002 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
61. Genetic determinants of industrially important characters in Lactococci
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.25, sa.4, ss.615-621, 2001 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
62. Phage resistance in Lactococcus lactis subsp lactis strains isolated from traditional fermented milk products in Turkey
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.35, sa.5, ss.473-481, 2000 (SCI-Expanded, Scopus)
63. Çiğ Süt ve Peyniraltı Sularından İzole Edilen Laktokokların Faj Duyarlılıkları
Turk J. Biol.
, cilt.24, ss.425-435, 2000 (Hakemli Dergi)
64. Laktokoklarda Kazein Metabolizması
Gıda
, cilt.25, sa.5, ss.325-329, 2000 (TRDizin)
65. Lactococcus Cinsine Ait Starter Kültür Suşlarında Faj Dirençlilik Sistemleri
Gıda
, cilt.25, sa.1, ss.25-31, 2000 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
193
1. The Growing Major Concern: Shigellosis
7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2024), 2 - 04 Ekim 2024, ss.662-669, (Tam Metin Bildiri)
2. Immunobiotics: Exploring Antiviral Potential of Probiotics
7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2024), 2 - 04 Ekim 2024, ss.435-439, (Tam Metin Bildiri)
3. Determination of Coagulase-Positive Staphylococcus aureus in White Cheese and Evaluation of Their Antibiotic Resistance
European Biotechnology Congress, 3 - 05 Ekim 2024, (Özet Bildiri)
4. Enumeration and Identification of Lactobacillus and Bifidobacterium Species Isolated from Probiotic Food Supplements and Their Antibiotic Resistance
7th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, 26 - 29 Eylül 2024, ss.8, (Özet Bildiri)
5. Isolation of histamine producing Enterococcus strains from white cheese
7th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, 26 - 29 Eylül 2024, (Özet Bildiri)
9. An Innovative Approach to the Age-old Probiotic Concept: Postbiotics
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.1122-1127, (Tam Metin Bildiri)
10. Antimicrobial effect of natural traditional vinegars against Listeria monocytogenes strains
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.210, (Özet Bildiri)
11. Antimicrobial activity of different selleceted commercial vinegars against different Listeria monocytogenes strains isolated from foods
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.211, (Özet Bildiri)
12. Enumeration of Lactobacillus and Bifidobacterium in Probiotic Dairy Products Sold in Ankara and Çanakkale
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022), Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.228, (Özet Bildiri)
13. Fruit and Vegetable Based Probiotic Food Products
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.1105-1108, (Tam Metin Bildiri)
14. Fresh-Cut Gıdalarda Yüzey Dekontaminasyon Teknolojileri
Türkiye 14. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2022, ss.92-99, (Tam Metin Bildiri)
15. Probiyotik Mayalar
Türkiye 14. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2022, ss.75-82, (Tam Metin Bildiri)
16. Gıda Kaynaklı Patojen Mikroorganizmaların Tespitinde Bakteriyofaj Bazlı Biyosensörler
Türkiye 14. Gıda Kongresi, 19 - 21 Ekim 2022, ss.61-66, (Tam Metin Bildiri)
17. Ev Tipi Doğal Antimikrobiyel Ajanların Gıda Patojenleri Üzerine Etkisi
Türkiye 14. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2022, ss.83-90, (Tam Metin Bildiri)
18. Nanoteknolojik Ürünlerin Biyofilmler Üzerine Etkisi
Türkiye 14. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2022, ss.67-74, (Tam Metin Bildiri)
19. DNA metilasyonu ve tecridinin (sequestration) Salmonella serovaryetelerinde biyofilm üretimi ve virülanslık üzertine etkisi
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
20. Ready-to-eat foods as a source of Listeria monocytogenes
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
21. DNA Metilasyonu ve Tecridinin (sequestration) Salmonella Serovaryetelerinde Biyofilm Üretimi ve Virülanslik Üzerine Etkisi.
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
22. A Traditional Medicine:Kefir
International Euroasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2018), 22 - 23 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
23. An Alternative to Antibiotic: Bacteriocin
1st International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2018), 22 - 23 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
24. DAM METİLASYONUNUN SALMONELLA’xxDA BİYOFİLM ÜRETİMİNDEKİ ROLÜ
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 26 - 28 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
25. Bakteriyel Biyofilm Yapıları ile Mücadele Yolları
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 26 - 28 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
29. Use of Phages as Biocontrol Agents to Inactivate Escherichia coli O157:H7
International Euroasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 26 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
30. Bacteriophages as markers of Human faecal pollution
International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 26 - 27 Nisan 2018, ss.1324-1325, (Özet Bildiri)
31. Bacteriophages as Markers of Human Fecal Pollution
International Euroasin Conference on Biological and Chemical Sciences, 26 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
32. Use of Phages as Biocontrol Agents to Inactivate Escherichia coli
International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 26 - 27 Nisan 2018, ss.556, (Özet Bildiri)
33. Determination of Pellicle-Forming Properties of Salmonella Serovarieties and Their Components
International Cenference on Agriculture, Food Sciences and Technologies, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
34. Why do we need probiotics to be healthy?
International Cenference on Agriculture, Food Sciences and Technologies, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
35. Prevalence of Lısterıa Spp. From Raw Milk and Milk Products Retaıled in Ankara
International Conference onAgriculture, Forest, FoodSciences and Technologies (ICAFOF 20118), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
36. Molecular Characterization of Listeria spp. Isolated from Ready to Eat Foods in Turkey
International Conference onAgriculture, Forest, FoodSciences and Technologies (ICAFOF 2018), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
37. Genotypic Characterization of Listeria spp. Isolated from Meat and Meat Products in Turkey
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF-2018), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
38. Why Do We Need Probiotics to be Healhy
Agriculture, Forest, Food (ICAFOF), 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
39. Mikrobiyel Biyofilmler
10. Gıda Mühendisleri Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
40. Gıda Kaynaklı Patojenlerin Belirlenmesinde Yenilikçi Yaklaşımlar: Nanopartiküllerin Kullanımı
10. Gıda Mühendisleri Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
41. Çiğ Et ve Et Ürünlerinin Listeria spp. Varlığı Bakımından Taranması
10. Gıda Mühendisleri Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
42. Detection and Isolation of Listeria spp. in Ready-to-Eat Foods in Turkey
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Kapodokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
43. Antimicrobial Susceptibility of Enterococcus faecalis Strains Isolated from Foods
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
44. Detection And Preliminary Characterization of Bacteriocins Produced by Lactic Acid Bacteria Isdolated From Ezine Cheese
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), 15 Mayıs - 17 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
45. Determination of Antibiotic Sensitivity of Enterococcus faecium Strains
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
46. New Strategies in The Control of Biofilm Composition
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), 15 Mayıs - 17 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
47. Detection of Bacterial Biogenic-Amine in Foods by Molecular Methods
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), 15 Mayıs - 17 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
48. Detection and prelininary characterization of bacteriocins produced by lactic acid bacteria isolated from Ezine cheese
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologie (ICAFOF), 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
49. The Role of Extracellular DNA in Biofilm Formation
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), 15 Mayıs - 17 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
51. Antimicrobial Effects of Medical andAromatic Plants
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
52. The Antioxidant Effects of Berry Fruits
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
53. Antioxidant Storage: Family of Solanaceae
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
54. Analytical Methods for Biogenic Amines in Foods
Innovations in Food Science and Technology, Munich, Almanya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
55. Characterization of Vancomycin Resistant Enterococci Isolated from Traditional Fermented Foods
Innovations in Food Science and Technology, Munich, Almanya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
56. The Antifungal and Antiphthotoxic Effects of The Essential Oils Obtained from Medical and Aromatic Plants
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
57. Evaluation of Antimicrobial Activity of Enterococcus Strains in Turkey
Innovations in Food Science and Technology, Munich, Almanya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
58. Molecular Characterization of Enterococcus Strains Isolated from Traditional Dairy Foods in Turkey
Innovations in Food Science and Technology, Munich, Almanya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
59. Bacteriocins Produced by Enterococcus ssp
International Conference On Biological Sciences (ICBS), 21 - 23 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
60. Isolation of Listeria from Raw Milk and Cheese Samples in Ankara and Çanakkale
International Conference on Biological Science (ICBS), Konya, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
61. Preparation of Probiotic Cell Using Drying Methods
International Conference on Biological Science (ICBS), Konya, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
62. Microencapsulated Probiotics Using Emulsi cation Technique
International Conference on Biological Science (ICBS), Konya, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
63. Antimicrobial Agent Phage Lysins
International Conference on Biological Science (ICBS), Konya, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
64. Assessment of Impacts of the Social Networks on Vocational School Students
5th İnternational Vocational Schools Symposium "Importance of Vocational Education in World /University-Industry Collaboration", 18 - 20 Mayıs 2016, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
65. Popülist Yaklaşımların Mesleki Eğitim Üzerine Etkileri
International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, Çorum, Türkiye, 12 - 15 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
66. Tarımsal Mesleki Eğitimde Bölgesel Farklılıklar Önlisans Programlarının Yapılanmasını Etkiler mi
International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, Çorum, Türkiye, 12 - 15 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
67. Tarımsal Mesleki Önlisans Eğitiminin Dünü ve Bugünü
International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, Çorum, Türkiye, 12 - 15 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
68. Tarımsal Mesleki Eğitim Programlarının Planlanmasında Güncel Yaklaşımlar Organik Tarım
International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, Çorum, Türkiye, 12 - 15 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
69. Gıda Teknolojisi Programının Günümüzdeki Durumu
International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, Çorum, Türkiye, 12 - 15 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
70. Staj Uygulamaları Bakımından Bahçe Tarımı Programlarının Karşılaştırılması
International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, Çorum, Türkiye, 12 - 15 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
71. EFFECTS OF SUB MIC ANTIBIOTIC CONCENTRATIONS OF BIOFILM PRODUCTION OF FOOD ORIGINATED SALMONELLA INFANTIS STRAINS
25th International ICFMH Conference (FoodMicro 2016), 19 - 22 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
72. Effects of Sub MIC Antibiotic Concentrations On Biofilm Production of Food Originated Salmonella Infantis Strains
. 25th International ICFMH Conference (FoodMicro 2016), 19 - 22 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
73. Assessment of Impacts of the Social Networks on Vocational School Student
5th International Vocational Schools Symposium, KOSOVA, 18 - 20 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)
74. Sosyal Ağların Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi
5th International Vocational Schools Symposium, Prizren, Sırbistan, 18 - 20 Mayıs 2016, cilt.1, ss.786-795, (Tam Metin Bildiri)
75. Expression of Nisin Resistance and Regulation Genes in Lacticin 481 Producer Strain Lactococcus lactis subsp lactis
International VET İstanbul Congress, 7 - 09 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
76. Laktik Asit Bakterilerinde Ekzopolisakkarit Üretimi
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.25, (Özet Bildiri)
77. A Raising Interest Gut Microbiota Probiotic Relationship
2nd International Congress on Food Technology, Kuşadası, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2015, ss.119, (Özet Bildiri)
78. The Importance of Geographical Indications for Inheritance of Natural and Cultural
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.544, (Özet Bildiri)
79. The importance of geopgraphical indications for inheritance of natural and cultural.
The 3rd International Symposium on Traiditional Foods from Adriatic to Caucasus, October 01-04,2015. Sarajevo/Bosnia Herzegovina., Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
80. Biyomühendislik Çalışmalarındaki Yeni Yaklaşım Modifiye Bakteriyosin
IV Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 21 - 24 Ağustos 2015, ss.151, (Özet Bildiri)
81. Probiyotik Özelliklerin Moleküler Karakterizasyonu
IV Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 21 - 24 Ağustos 2015, ss.77, (Özet Bildiri)
82. Listeria Türlerinin Moleküler Karakterizasyonu
IV Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 21 - 24 Ağustos 2015, ss.76, (Özet Bildiri)
83. Listeria monocytogenes in Klasik Yöntemlerle Belirlenmesi
IV Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 21 - 24 Ağustos 2015, ss.150, (Özet Bildiri)
84. In vitro survival of two isolate Lactococcus plantarum and Pediococcus pentosaceus
International Scientific Conference Probiotics and Prebiotics, 23 - 25 Haziran 2015, ss.113
85. In Vitro Survival of Two Isolate Lactobacillus Plantarum and Pediococcus Pentosaceus
International Scientific Conference Probiotics and Prebiotics, 23 - 25 Haziran 2015, (Özet Bildiri)
86. Microencapsulation of Probiotic Living Cells
The International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics–IPC2015, Macaristan, 23 - 25 Haziran 2015, cilt.107, (Özet Bildiri)
87. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Öğrenci Topluluklarına Katılım Düzeyi ile İlgili Tutum ve Davranışları
4th International Vocational Schools Symposium, Yalova, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015, cilt.1, ss.564-574, (Tam Metin Bildiri)
88. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Öğrenci Topluluklarına Katılım Düzeyi İle İlgili Tutum ve Davranışları
4. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 21 - 23 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
89. Bitkisel Üretim Alanında Eğitim Yapan Önlisans Programlarının Tercih Edilebilirlik Durumlarının İrdelenmesi
4. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 21 - 23 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
90. Yüksekokul Öğrencilerinin Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Örneği
4. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 21 - 23 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
91. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Gıda Güvenliğine ve Genetiği Değiştirilmiş Organizma İçeren Besinlere Bakış Açıları
4. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 21 - 23 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
92. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Alanında Farkındalık Düzeyi
4. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 21 - 23 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
93. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Mesleki Kariyer Hedefleri
4. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 21 - 23 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
94. Tüketime Hazır Gıdalarda Beklenmeyen Tehlike Listeria monocytogenes
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.140, (Özet Bildiri)
95. Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların Tarihçesi
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.141, (Özet Bildiri)
96. Doğal Gıda Koruyucuları Bakteriyosinler ve Bakteriyofajlar
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.93, (Özet Bildiri)
97. Gıda İşletmelerinde Listeria monocytogenes Riski
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.140, (Özet Bildiri)
98. Mikrobiyel Biyofilmlerin Gıda Güvenliğine Etkisi
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.95, (Özet Bildiri)
99. Probiyotik Gıdaların İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.180, (Özet Bildiri)
100. Listeria monocytogenes in Biyokontrolünde Faj Uygulaması
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.94, (Özet Bildiri)
101. Nisinin Gıda Endüstrisinde Kullanım Olanakları
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGID 2015), Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
102. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Laktik Asit Bakterileri
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGID 2015), Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.129, (Özet Bildiri)
103. Akrilamid Oluşum Mekanizması ve Sağlık Üzerine Etkileri
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGID 2015), Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.190, (Özet Bildiri)
104. Laktokok Fajlarının Yarattığı Endüstriyel Sorunlar
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGID 2015), Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.130, (Özet Bildiri)
105. Expression of nisin resistance and regulation genes in Lacticin 481 producer strain Lactococcus lactis subps lactis MBLL9
International VETistanbul Group Congress 2015, 7 - 09 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
106. Bebek Bağırsak Florası ve Prebiyotikler
XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 16 Kasım 2014, ss.252, (Özet Bildiri)
107. Bakteriyofajlar ve Uygulama Alanları
XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 16 Kasım 2014, ss.247, (Özet Bildiri)
108. Doğal Antimikrobiyallerin Klinik Uygulamalardaki Geleceği Bakteriyosin
XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 16 Kasım 2014, ss.409, (Özet Bildiri)
109. Whole Cell Protein Analysis by SDS PAGE for Identification of Lactic Acid Bacteria
2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014
110. Biogenic Amines in Wines
2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014, ss.325, (Özet Bildiri)
111. Characteristics of Bacteriocins and Its History
2nd International Congress on Food Technology, Kuşadası, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.109, (Özet Bildiri)
112. In Vitro Assesment of The Probiotic Potential of 7 Strains Originated From Turkey
3rd International Congress of Molecular Biology And Biotechnology Congress, 2 - 04 Temmuz 2014, ss.170, (Özet Bildiri)
113. Applications of Bacteriocins as Biopreservatives in Food
3rd International Congress of Molecular Biology and Biotechnology, Bosna-Hersek, 2 - 06 Haziran 2014, ss.89, (Özet Bildiri)
114. Innovations Probiotic Researches
3rd International Congress of Molecular Biology and Biotechnology, Bosna-Hersek, 2 - 06 Haziran 2014, ss.171, (Özet Bildiri)
115. In vitro Assesment of The Probiotic Potential of 7 Strains Orginated From Human
3rd International Congress of Molecular Biology and Biotechnology, Bosna-Hersek, 2 - 06 Haziran 2014, ss.170, (Özet Bildiri)
116. History of Probiotics
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, NAFI2014, Kuşadası, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.150, (Özet Bildiri)
117. Application of Nanotechnology in Food Industry
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, NAFI2014, Kuşadası, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.123, (Özet Bildiri)
118. Botrytis Cinerea in Wine Technology
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, NAFI2014, Kuşadası, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.272, (Özet Bildiri)
119. Biogenic Amine Production by Microorganisms
International Food Congress, 26 - 28 Mayıs 2014, ss.159, (Özet Bildiri)
120. Geleneksel Gıdalarda Markalaşma Süreci Bayramiç Helvası Tatlan Örneği
4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.619, (Özet Bildiri)
121. Trakya Bölgesinin Geleneksel İçeceği Hardaliye
4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.428, (Özet Bildiri)
122. Kaleciğin Yöresel Ürünlerinden Cevizli Çörek ve Kasnak Böreği
4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.131, (Özet Bildiri)
123. Ekşi Hamur İle Üretilen Kalecik Ekmeği
4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.115, (Özet Bildiri)
124. Coğrafi İşaretlenmiş Geleneksel Gıdalarımız
4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.253, (Özet Bildiri)
125. Wine and Health
49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture, Hırvatistan, 16 - 21 Şubat 2014, ss.198, (Özet Bildiri)
126. Antimicrobial Activity of Walnut and Effect of Health
49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture, Hırvatistan, 16 - 21 Şubat 2014, ss.85, (Özet Bildiri)
127. Gıdalarda Biyojen Amin Varlığı
TGDF Gıda Kongresi 2013, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.74, (Özet Bildiri)
128. Çubuk Turşularından İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin pH 2 5 te Canlılık Düzeylerinin Belirlenmesi
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.51, (Özet Bildiri)
129. Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria Isolated from Traditional Cubuk Pickles
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.56, (Özet Bildiri)
130. Yüksekokul Öğrencilerinin İnternet Kullanım Oranları Arslanbey Meslek Yüksekokulu ve Kalecik Meslek Yüksekokulu Örneği
3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.103-104, (Özet Bildiri)
131. Yüksekokul Öğrencilerinin Memnuniyet Düzeyi Bayramiç Meslek Yüksekokulu ve Kalecik Meslek Yüksekokulu Örneği
3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.153-154, (Özet Bildiri)
132. Gıda Teknolojisi Programında Öğrenim Gören Öğrencilerin Genel Profili Bayramiç Meslek Yüksekokulu ve Kalecik Meslek Yüksekokulu Örneği
3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.115-116, (Özet Bildiri)
133. Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Sigara İçme Alışkanlıkları
3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.51-52, (Özet Bildiri)
134. Meslek Yüksekokullarının Toplumsal Tanınırlığı Bayramiç Meslek Yüksekokulu ve Kalecik Meslek Yüksekokulu Örneği
3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.105-106, (Özet Bildiri)
135. Meslek Yüksekokullarındaki Gıda Teknolojisi Programlarının Genel Durumu
3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.109-110, (Özet Bildiri)
136. Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları ve Fiziksel Aktivite Durumları Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Örneği
3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.113-114, (Özet Bildiri)
137. Okuma Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Örneği
3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.107-108, (Özet Bildiri)
138. Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Üniversite Yaşamına Uyum Durumları
3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.111-112, (Özet Bildiri)
139. Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve Sağlık Üzerine Etkileri
4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, ss.58, (Özet Bildiri)
140. Seçilmiş Starter Kültürler ile Üretilen Turşu Örneklerinde Meydana Gelen Kimyasal Değişimler
4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, ss.109, (Özet Bildiri)
141. Seçilmiş Starter Kültürler ile Üretilen Turşu Örneklerinde Meydana Gelen Mikrobiyolojik Değişimler
4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, ss.58, (Özet Bildiri)
142. Gıda Teknolojisinde Nanoteknolojik Yaklaşımlar
4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, ss.60, (Özet Bildiri)
143. Turşudan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Asit Üretim Yeteneklerinin ve Hızlarının Belirlenmesi
2. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 15 - 18 Kasım 2012, ss.126, (Özet Bildiri)
144. Turşudan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Hidrojen Peroksit Üretim Yeteneklerinin Belirlenmesi
2. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 15 - 18 Kasım 2012, ss.94, (Özet Bildiri)
145. MisL proteininin fibronektine bağlanma karakteristikleri
35. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 3 - 07 Kasım 2012, ss.341
146. MisL Ototransporter Proteininin Fibronektine Bağlanma Karakteristikleri
XXXV. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 3 - 07 Kasım 2012, ss.379, (Özet Bildiri)
147. Laktik Asit Bakterilerinin Biyojen Amin Üretim Yeteneklerinin Belirlenmesi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.271, (Özet Bildiri)
148. Laktik Asit Bakterilerinin Farklı pH Değerlerinde Gelişme Yetenekleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.279, (Özet Bildiri)
149. Laktik Asit Bakterilerinin Antibiyotik Dirençlilik Düzeyleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.270, (Özet Bildiri)
150. Laktik Asit Bakterilerinin Enzim Profillerinin Belirlenmesi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.274, (Özet Bildiri)
151. Laktik Asit Bakterilerinin Farklı Tuz Konsantrasyonlarında Gelişme Yetenekleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.280, (Özet Bildiri)
152. Characterization of Lactic Acid Bacteria Based on Genotypic Analyses
15. European Congress on Biotechnology, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Eylül 2012, ss.125, (Özet Bildiri)
153. Genomic Analysis of Antibiotic Resistance Properties of Salmonella Isolates Originated from Turkey
15. European Congress on Biotechnology, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Eylül 2012, ss.172, (Özet Bildiri)
154. Antimicrobial Activity of Lactic Acid Bacteria Isolated from Pickles
23rd International ICFMH Symposium, FoodMicro2012 Global Issues in Food Microbiology, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.775, (Özet Bildiri)
155. Evidence for Proteolytic Activity of Lactic Acid Bacteria Isolated from Pickles
23rd International ICFMH Symposium, FoodMicro2012 Global Issues in Food Microbiology, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.562, (Özet Bildiri)
156. Geleneksel İçeceğimiz Hardaliyenin Bileşiminde Alil İzotiyosiyonat Oluşumu ve Önemi
3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.95, (Özet Bildiri)
157. Çoklu İlaç Dirençli Salmonella Suşlarının Tanısı
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.249, (Özet Bildiri)
158. Characterisation of probiotic and antioxidative properties of nisin A producer L lactis LL27 strain
ECCMID-ICC 2011, 7 - 10 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
159. Characterization of probiotic and antioxidative properties of Nisin A producer L lactis LL27 strain
21st European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases (ECCMID), 27th International Congress of Chemotherapy (ICC), Milan, İtalya, 7 - 10 Mayıs 2011, ss.1906, (Özet Bildiri)
160. Characterization of Bacteriocin Produced By Lactococcus lactis subsp lactis MA23 Isolated From Boza 03 06 Kasım 2010 Antalya Türkiye S 260
1st International Congress on Food Technology, 3 - 06 Kasım 2010, ss.260
161. Characterization of the bacteriocin produced by Lactococcus lactis subsp lactis MA23 isolated from boza
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.260, (Özet Bildiri)
162. Characterization of Bacteriocin Produced By Lactococcus lactis subsp lactis MA23 Isolated from Boza
1st International Congress on Food Technology, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
163. Çiğ Süt Örneklerindem İzole Edilen Lactococcus lactis Suşlarının Antimikrobiyel Aktiviteleri ve Bakteriyosin Üretme Yetenekleri 21 23 Mayıs Denizli S 30
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu., Türkiye, 21 Mayıs - 23 Kasım 2009, ss.30
164. L lactis subsp lactis BLL 27 Suşunda Değişik Stres Koşulları Altında Plazmid ve Hücre Duvarı Proteini Stabilitesi
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.105, (Özet Bildiri)
165. L lactis subsp lactis LL27 Suşunda Değişik Stres Koşulları Altında Plazmid ve Hücre Duvarı Proteini Stabilitesi
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.105
166. Identification of Lactic Acid Bacteria Isolated from Pickles in Ankara Çubuk Region
International Symposium on Biotechnology: Developments and Trends, Ankara, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2009, ss.146, (Özet Bildiri)
167. Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Mezunlarının Takibi
I. Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Konya, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.21-28, (Tam Metin Bildiri)
168. Probiyotik Gıdalar
I. Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Konya, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.678-683, (Tam Metin Bildiri)
169. Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Mesleki Eğitimlerine Bakışı ve Öğrenim Sonrası Beklentileri
I. Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Konya, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.87-95, (Tam Metin Bildiri)
170. Tarımsal Meslek Yüksekokulları Sorunlar
I. Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Konya, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.728-734, (Tam Metin Bildiri)
171. Çiğ Süt Örneklerinden İzole Edilen Lactococcus lactis Suşlarının Antimikrobiyel Aktiviteleri ve Bakteriyosin Üretme Yetenekleri
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.30, (Özet Bildiri)
172. Salmonella Typhimurium da MisL Ototransporter Proteininin İfadesi
XXXIII. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, BODRUM, Türkiye, 21 - 25 Ekim 2008, ss.644, (Özet Bildiri)
173. Laktokok Fajlarının Gelişme Parametreleri
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.1165, (Özet Bildiri)
174. Lactococcus lactis Suşlarında İnkübasyon Sıcaklığı ve Süresinin Plazmid Stabilitesi Üzerine Etkisi
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.553, (Özet Bildiri)
175. Farklı Biosit ve Sıcaklık Uygulamalarının Laktokok Fajlarının İnaktivasyonu Üzerine Etkilerinin Karşılaştırılması
XV. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 28 - 31 Ekim 2007, (Tam Metin Bildiri)
176. Farklı Biosit ve Sıcaklık Uygulamalarının Laktokok Fajlarının İnaktivasyonu Üzerine Etkilerinin Karşılaştırılması
XV. Biyoteknoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 27 - 31 Ekim 2007, ss.381-384, (Tam Metin Bildiri)
177. Meslek Liselerinden Meslek Yüksekokullarına Sınavsız Geçişin Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu ndaki Etkileri
4. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2007, ss.106-109, (Tam Metin Bildiri)
178. Laktokok Fajlarının Sınıflandırılması
4. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2007, ss.115, (Özet Bildiri)
179. Türkiye Kökenli Bazı Lactococcus lactis Suşlarında Bakteriyosin Üretim Özelliklerinin Belirlenmesi
4. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2007, ss.114, (Özet Bildiri)
180. Enterokok Suşlarının Ürettiği Bakteriyosinlerin Tanısı
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.699, (Özet Bildiri)
181. Laktokok Fajlarının Restriksiyon Endonukleaz Analizleri Esas Alınarak Sınıflandırılması
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.4, (Özet Bildiri)
182. Lactococcus lactis Suşlarında Faj Dirençlilik Sistemleri
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 Mayıs 2006 - 26 Mayıs 2004, ss.701, (Özet Bildiri)
183. Analysis of the Bacteriophage Adsorption Material in Lactococcus lactis subsp cremoris MLC01
The World of Microbes, Xth International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, Paris, Fransa, 27 Temmuz - 01 Ağustos 2002, ss.136, (Özet Bildiri)
184. Lactococcus lactis subsp lactis MPL56 Suşunun Ozmotik Şok Koşullarına Yanıtı
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, (Tam Metin Bildiri)
185. Lactococcus lactis subsp lactis LL210 Suşunda mlc88 Adsorbsiyonunun Fruktoz Toleransı ile İlişkisi
XII. Biyoteknoloji Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 21 Eylül 2001, ss.279-282, (Tam Metin Bildiri)
186. Characterization of an Exopolysaccharide Preventing Phage Adsorption in Lactococcus lactis subsp cremoris MA39
10th European Congress on Biotechnology, Madrid, İspanya, 8 - 10 Temmuz 2001, ss.82, (Özet Bildiri)
187. Bacteriophage ll12 Receptor of Lactococcus lactis subsp lactis LL12
Food 2000, Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ekim 2000, ss.34, (Özet Bildiri)
188. Laktokoklarda Endüstriyel Açıdan Önem Taşıyan Özelliklerin Genetik Determinantları
XV. Ulusal Biyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 09 Eylül 2000, ss.27-28, (Özet Bildiri)
189. Identification of a Plasma Membrane Protein From Lactococcus lactis subsp lactis PLM 18 Blocking DNA Injection of Phage la2
Biotechnology 2000 (The World Congress on Biotechnology), Berlin, Almanya, 3 - 08 Eylül 2000, ss.150, (Özet Bildiri)
190. p76 Fajının Gelişme Parametreleri
VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Tebliğler Kitabı, Tekirdağ, Türkiye, 1 - 03 Mayıs 2000, ss.133-138, (Tam Metin Bildiri)
191. Lactococcus Suşlarında Restriksiyon Modifikasyon Aktiviteleri
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.78, (Özet Bildiri)
192. L lactis Suşlarında Faj Reseptör Bölgeleri Maskeleyen Plazmid Kodlu Ürünlerin Özellikleri
KÜKEM Dergisi, XI. KÜKEM Biyoteknoloji Kongresi Özel Sayısı, Isparta, Türkiye, 9 Eylül - 10 Ekim 1999, cilt.23, ss.113-119, (Tam Metin Bildiri)
193. L lactis subsp lactis Suşlarında Faj Dirençli Mutantların İzolasyonu
KÜKEM Dergisi, XI. KÜKEM Biyoteknoloji Kongresi Özel Sayısı, Isparta, Türkiye, 9 - 10 Eylül 1999, cilt.23, ss.121-126, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
33
1. Cronobacter sakazaki
Gıda Patojenleri, AKÇELİK MUSTAFA, ŞANLIBABA PINAR, AKÇELİK NEFİSE, UYMAZ TEZEL BAŞAR, Editör, Nobel Yayınevi, ss.345-367, 2025
2. Yersinia enterocolitica
Gıda Patojenleri, AKÇELİK MUSTAFA, ŞANLIBABA PINAR, AKÇELİK NEFİSE, UYMAZ TEZEL BAŞAR, Editör, Nobel Yayınevi, ss.227-242, 2025
3. Bacillus spp.
Gıda Patojenleri, AKÇELİK MUSTAFA, ŞANLIBABA PINAR, AKÇELİK NEFİSE, UYMAZ TEZEL BAŞAR, Editör, Nobel Yayınevi, ss.195-226, 2025
4. Staphylococcus aureus
Gıda Patojenleri, AKÇELİK MUSTAFA, ŞANLIBABA PINAR, AKÇELİK NEFİSE, UYMAZ TEZEL BAŞAR, Editör, Nobel Yayınevi, ss.163-194, 2025
5. Fermentation History
Fermented Foods, ANLI RAHMİ ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, Nobel yayıncılık, ss.1-17, 2024
6. Isolation and identification of Bifidobacterium spp
Postbiotics, Methods and Protocols in Food Science, Dhanasekaran, D., Editör, Springer Nature, ss.21-35, 2024
7. Traditional Fermented Foods
Fermented Foods, ANLI RAHMİ ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, Nobel yayıncılık, ss.365-386, 2024
9. Isolation and Identification of Lactic Acid Bacteria
Postbiotics, Methods and Protocols in Food Science, Dhanasekaran, D., Editör, Springer Nature, ss.13-20, 2024
10. A New Emerging Technology against Foodborne Pathogens: Cold Atmospheric Plasma
Emerging Technologies in Applied & Environmental Microbiology, Shah, M.P., Vyas, B.R.M., Editör, Academic Press, Elsevier Inc.,, ss.127-148, 2023
11. Ammonia-Oxidizing Bacteria: Their Biochemistry and Molecular Biology
Anammox Technology in Industrial Wastewater Treatment, Shah, M.P., Editör, Springer, ss.11-33, 2023
12. Cultivation, Growth Physiology, and Chemotaxonomy of Nitrite Oxidizing Bacteria
Anammox Technology in Industrial Wastewater Treatment, Shah, M.P., Editör, Springer, ss.73-90, 2023
14. Gıdalarda Bulunan Patojen Mikroorganizmalar I: Bakteriler
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba, P., Güçer, Y., Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.39-79, 2022
17. Gıdalarda Bulunan Patojen Mikroorganizmalar II: Küfler ve Virüsler
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba, P., Güçer, Y., Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.81-106, 2022
18. Taze Kesilmiş Ürünlerin Mikrobiyolojisi
Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi, Kasım, Rezzan; Şanlıbaba, Pınar; Kasım, Mehmet Ufuk, Editör, PALME YAYINEVİ, Ankara, ss.93-107, 2021
19. Selection criteria for identifying putative Probiont
Advances in Probiotics:Microorganisms in Food and Health, Dhanasekaran, D., Sankaranarayanan, A.,, Editör, Elsevier Publishing, ss.23-35, 2021
20. Genetic modification and sequence analysis of probiotic microorganisms
Advances in Probiotics:Microorganisms in Food and Health, Dhanasekaran, D., Sankaranarayanan, A.,, Editör, Elsevier Publishing, ss.101-112, 2021
21. İnsan Bağırsak Mikrobiyotasının Disbiyozu ve Probiyotikler Aracılığı ile Modülasyonu
Probiyotik Yüzyılı, MUSTAFA AKÇELİK, PINAR ŞANLIBABA, NEFİSE AKÇELİK, BAŞAR UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, ss.643-677, 2020
22. Genetik Mühendisliği Uygulamaları Çerçevesinde Probiyotikler
Probiyotik Yüzyılı, Mustafa AKÇELİK, Pınar ŞANLIBABA, Nefise AKÇELİK, Başar UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.521-547, 2020
23. Bölüm 17: Probiyotiklerin Geleceği
Probiyotik Yüzyılı, AKÇELİK Mustafa, AKÇELİK Nefise,ŞANLIBABA Pınar, UYMAZ TEZEL Başar, Editör, GAZİ KİTABEVİ, ss.550-576, 2020
24. Probiyotiklerin Tarihçesi
Probiyotik Yüzyılı, Mustafa AKÇELİK, Pınar ŞANLIBABA, Nefise AKÇELİK, Başar UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.1-37, 2020
25. Probiyotiklerin Geleceği
Probiyotik Yüzyılı, MUSTAFA AKÇELİK, PINAR ŞANLIBABA, NEFİSE AKÇELİK, BAŞAR UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, ss.549-576, 2020
26. Bölüm 19: İnsan Bağırsak Mikrobiyotasının Disbiyozu ve Probiyotikler Aracılığı ile Modülasyon
Probiyotik Yüzyılı, AKÇELİK Mustafa, AKÇELİK Nefise, ŞANLIBABA Pınar, UYMAZ TEZEL Başar, Editör, GAZİ KİTABEVİ, ss.643-677, 2020
27. Probiyotik Süt ve Ürünleri
Probiyotik Yüzyılı, Mustafa AKÇELİK, Pınar ŞANLIBABA, Nefise AKÇELİK, Başar UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.323-362, 2020
28. Bölüm 16: Genetik Mühedisliği Uygulamaları Çerçevesinde Probiyotikler
Probiyotik Yüzyılı, AKÇELİK Mustafa, AKÇELİK Nefise,ŞANLIBABA Pınar, UYMAZ TEZEL Başar, Editör, GAZİ KİTABEVİ, ss.521-547, 2020
29. Fermantasyon Metabolizması
Fermente Gıdalar mikrobiyoloji, teknoloji, sağlık, Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editör, Nobel, Ankara, ss.37-63, 2019
30. A Major Concern in Food Industry, Contamination Reservoir: Bacterial Biofilm
Science within Food: Up-to-date Advances on Research and Educational Ideas, Méndez-Vilas, A.,, Editör, Formatex Research Center, ss.1-10, 2017
31. Control of Food-borne Pathogens Growth Using Bacteriophage
Science within Food: Up-to-date Advances on Research and Educational Ideas,, Méndez-Vilas, A.,, Editör, Formatex Research Center, ss.53-64, 2017
32. Application of Bacteriocin to Control of Food-Borne Pathogens
Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Arapgirlioğlu, H., Elliot, R. L., Turgeon, E., Atik, A.,, Editör, Gece Publishing, ss.1992-1996, 2017
33. Natural Phage Resistance Systems in Lactococci
Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria, Barboros ÖZER, Editör, Research Signpost, ss.65-85, 2007
Metrikler
Yayın (WoS)
32
Yayın (Scopus)
32
Atıf (WoS)
320
H-İndeks (WoS)
10
Atıf (Scopus)
306
H-İndeks (Scopus)
10
Atıf (Scholar)
47
H-İndeks (Scholar)
2
Atıf (TrDizin)
6
H-İndeks (TrDizin)
2
Atıf (Sobiad)
215
H-İndeks (Sobiad)
8
Atıf (Diğer Toplam)
47
Proje
13
Tez Danışmanlığı
14
