Yayınlar & Eserler

Makaleler 65
Tümü (65)
SCI-E, SSCI, AHCI (25)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (32)
ESCI (7)
Scopus (32)
TRDizin (24)
Diğer Yayınlar (13)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 193

1. The Growing Major Concern: Shigellosis

7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2024), 2 - 04 Ekim 2024, ss.662-669, (Tam Metin Bildiri)

2. Immunobiotics: Exploring Antiviral Potential of Probiotics

7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2024), 2 - 04 Ekim 2024, ss.435-439, (Tam Metin Bildiri)

5. Isolation of histamine producing Enterococcus strains from white cheese

7th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, 26 - 29 Eylül 2024, (Özet Bildiri)

6. A step beyond probiotics as new concept: postbiotic

6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, ss.804-808, (Tam Metin Bildiri)

7. Innovative Functional Probiotic Food Products

6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, ss.1276-1279, (Tam Metin Bildiri)

8. Climate Change's Effects on the Sustainable Food Biosecurity

6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023, 11 - 13 Ekim 2023, ss.858-863, (Tam Metin Bildiri)

9. An Innovative Approach to the Age-old Probiotic Concept: Postbiotics

5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.1122-1127, (Tam Metin Bildiri)

10. Antimicrobial effect of natural traditional vinegars against Listeria monocytogenes strains

5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.210, (Özet Bildiri)

11. Antimicrobial activity of different selleceted commercial vinegars against different Listeria monocytogenes strains isolated from foods

5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.211, (Özet Bildiri)

12. Enumeration of Lactobacillus and Bifidobacterium in Probiotic Dairy Products Sold in Ankara and Çanakkale

5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022), Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.228, (Özet Bildiri)

13. Fruit and Vegetable Based Probiotic Food Products

5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.1105-1108, (Tam Metin Bildiri)

14. Fresh-Cut Gıdalarda Yüzey Dekontaminasyon Teknolojileri

Türkiye 14. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2022, ss.92-99, (Tam Metin Bildiri)

15. Probiyotik Mayalar

Türkiye 14. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2022, ss.75-82, (Tam Metin Bildiri)

17. Ev Tipi Doğal Antimikrobiyel Ajanların Gıda Patojenleri Üzerine Etkisi

Türkiye 14. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2022, ss.83-90, (Tam Metin Bildiri)

18. Nanoteknolojik Ürünlerin Biyofilmler Üzerine Etkisi

Türkiye 14. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2022, ss.67-74, (Tam Metin Bildiri)

19. DNA metilasyonu ve tecridinin (sequestration) Salmonella serovaryetelerinde biyofilm üretimi ve virülanslık üzertine etkisi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

20. Ready-to-eat foods as a source of Listeria monocytogenes

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

21. DNA Metilasyonu ve Tecridinin (sequestration) Salmonella Serovaryetelerinde Biyofilm Üretimi ve Virülanslik Üzerine Etkisi.

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

22. A Traditional Medicine:Kefir

International Euroasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2018), 22 - 23 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

23. An Alternative to Antibiotic: Bacteriocin

1st International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2018), 22 - 23 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

24. DAM METİLASYONUNUN SALMONELLA’xxDA BİYOFİLM ÜRETİMİNDEKİ ROLÜ

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 26 - 28 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

25. Bakteriyel Biyofilm Yapıları ile Mücadele Yolları

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 26 - 28 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

26. Biotechnological Approaches to Enhance Wine Aroma

The 2nd International Congress on Advances in Bioscience and Biotechnology (ICABB), Podgorica, Karadağ, 26 - 30 Haziran 2018, cilt.1, ss.34, (Özet Bildiri)

27. Innovation Perspective of Detecting of Foodborne Pathogens: Biosensors

The 2nd International Congress on Advances in Bioscience and Biotechnology (ICABB), Podgorica, Karadağ, 26 - 30 Haziran 2018, cilt.1, ss.34, (Özet Bildiri)

28. Rapid Detection Methods for Listeria Monocytogenes

The 2nd International Congress on Advances in Bioscience and Biotechnology (ICABB), Podgorica, Karadağ, 26 - 30 Haziran 2018, cilt.1, ss.33-34, (Özet Bildiri)

29. Use of Phages as Biocontrol Agents to Inactivate Escherichia coli O157:H7

International Euroasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 26 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

30. Bacteriophages as markers of Human faecal pollution

International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 26 - 27 Nisan 2018, ss.1324-1325, (Özet Bildiri)

31. Bacteriophages as Markers of Human Fecal Pollution

International Euroasin Conference on Biological and Chemical Sciences, 26 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

32. Use of Phages as Biocontrol Agents to Inactivate Escherichia coli

International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 26 - 27 Nisan 2018, ss.556, (Özet Bildiri)

33. Determination of Pellicle-Forming Properties of Salmonella Serovarieties and Their Components

International Cenference on Agriculture, Food Sciences and Technologies, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

34. Why do we need probiotics to be healthy?

International Cenference on Agriculture, Food Sciences and Technologies, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

35. Prevalence of Lısterıa Spp. From Raw Milk and Milk Products Retaıled in Ankara

International Conference onAgriculture, Forest, FoodSciences and Technologies (ICAFOF 20118), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

36. Molecular Characterization of Listeria spp. Isolated from Ready to Eat Foods in Turkey

International Conference onAgriculture, Forest, FoodSciences and Technologies (ICAFOF 2018), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

37. Genotypic Characterization of Listeria spp. Isolated from Meat and Meat Products in Turkey

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF-2018), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

38. Why Do We Need Probiotics to be Healhy

Agriculture, Forest, Food (ICAFOF), 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

39. Mikrobiyel Biyofilmler

10. Gıda Mühendisleri Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

42. Detection and Isolation of Listeria spp. in Ready-to-Eat Foods in Turkey

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Kapodokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

43. Antimicrobial Susceptibility of Enterococcus faecalis Strains Isolated from Foods

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

44. Detection And Preliminary Characterization of Bacteriocins Produced by Lactic Acid Bacteria Isdolated From Ezine Cheese

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), 15 Mayıs - 17 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

45. Determination of Antibiotic Sensitivity of Enterococcus faecium Strains

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

46. New Strategies in The Control of Biofilm Composition

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), 15 Mayıs - 17 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

47. Detection of Bacterial Biogenic-Amine in Foods by Molecular Methods

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), 15 Mayıs - 17 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

48. Detection and prelininary characterization of bacteriocins produced by lactic acid bacteria isolated from Ezine cheese

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologie (ICAFOF), 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

49. The Role of Extracellular DNA in Biofilm Formation

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), 15 Mayıs - 17 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

50. Anti-Carcinogenic Effect of Fungi Species and That’xxs Content of Bioactive Substances

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.153, (Tam Metin Bildiri)

51. Antimicrobial Effects of Medical andAromatic Plants

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

52. The Antioxidant Effects of Berry Fruits

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

53. Antioxidant Storage: Family of Solanaceae

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

54. Analytical Methods for Biogenic Amines in Foods

Innovations in Food Science and Technology, Munich, Almanya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

55. Characterization of Vancomycin Resistant Enterococci Isolated from Traditional Fermented Foods

Innovations in Food Science and Technology, Munich, Almanya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

56. The Antifungal and Antiphthotoxic Effects of The Essential Oils Obtained from Medical and Aromatic Plants

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

57. Evaluation of Antimicrobial Activity of Enterococcus Strains in Turkey

Innovations in Food Science and Technology, Munich, Almanya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

58. Molecular Characterization of Enterococcus Strains Isolated from Traditional Dairy Foods in Turkey

Innovations in Food Science and Technology, Munich, Almanya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

59. Bacteriocins Produced by Enterococcus ssp

International Conference On Biological Sciences (ICBS), 21 - 23 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

60. Isolation of Listeria from Raw Milk and Cheese Samples in Ankara and Çanakkale

International Conference on Biological Science (ICBS), Konya, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

61. Preparation of Probiotic Cell Using Drying Methods

International Conference on Biological Science (ICBS), Konya, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

62. Microencapsulated Probiotics Using Emulsi cation Technique

International Conference on Biological Science (ICBS), Konya, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

63. Antimicrobial Agent Phage Lysins

International Conference on Biological Science (ICBS), Konya, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

64. Assessment of Impacts of the Social Networks on Vocational School Students

5th İnternational Vocational Schools Symposium "Importance of Vocational Education in World /University-Industry Collaboration", 18 - 20 Mayıs 2016, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

65. Popülist Yaklaşımların Mesleki Eğitim Üzerine Etkileri

International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, Çorum, Türkiye, 12 - 15 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)

66. Tarımsal Mesleki Eğitimde Bölgesel Farklılıklar Önlisans Programlarının Yapılanmasını Etkiler mi

International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, Çorum, Türkiye, 12 - 15 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)

67. Tarımsal Mesleki Önlisans Eğitiminin Dünü ve Bugünü

International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, Çorum, Türkiye, 12 - 15 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)

68. Tarımsal Mesleki Eğitim Programlarının Planlanmasında Güncel Yaklaşımlar Organik Tarım

International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, Çorum, Türkiye, 12 - 15 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)

69. Gıda Teknolojisi Programının Günümüzdeki Durumu

International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, Çorum, Türkiye, 12 - 15 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)

70. Staj Uygulamaları Bakımından Bahçe Tarımı Programlarının Karşılaştırılması

International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, Çorum, Türkiye, 12 - 15 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)

74. Sosyal Ağların Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi

5th International Vocational Schools Symposium, Prizren, Sırbistan, 18 - 20 Mayıs 2016, cilt.1, ss.786-795, (Tam Metin Bildiri)

76. Laktik Asit Bakterilerinde Ekzopolisakkarit Üretimi

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.25, (Özet Bildiri)

77. A Raising Interest Gut Microbiota Probiotic Relationship

2nd International Congress on Food Technology, Kuşadası, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2015, ss.119, (Özet Bildiri)

78. The Importance of Geographical Indications for Inheritance of Natural and Cultural

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.544, (Özet Bildiri)

79. The importance of geopgraphical indications for inheritance of natural and cultural.

The 3rd International Symposium on Traiditional Foods from Adriatic to Caucasus, October 01-04,2015. Sarajevo/Bosnia Herzegovina., Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

80. Biyomühendislik Çalışmalarındaki Yeni Yaklaşım Modifiye Bakteriyosin

IV Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 21 - 24 Ağustos 2015, ss.151, (Özet Bildiri)

81. Probiyotik Özelliklerin Moleküler Karakterizasyonu

IV Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 21 - 24 Ağustos 2015, ss.77, (Özet Bildiri)

82. Listeria Türlerinin Moleküler Karakterizasyonu

IV Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 21 - 24 Ağustos 2015, ss.76, (Özet Bildiri)

83. Listeria monocytogenes in Klasik Yöntemlerle Belirlenmesi

IV Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 21 - 24 Ağustos 2015, ss.150, (Özet Bildiri)

85. In Vitro Survival of Two Isolate Lactobacillus Plantarum and Pediococcus Pentosaceus

International Scientific Conference Probiotics and Prebiotics, 23 - 25 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

86. Microencapsulation of Probiotic Living Cells

The International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics–IPC2015, Macaristan, 23 - 25 Haziran 2015, cilt.107, (Özet Bildiri)

87. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Öğrenci Topluluklarına Katılım Düzeyi ile İlgili Tutum ve Davranışları

4th International Vocational Schools Symposium, Yalova, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015, cilt.1, ss.564-574, (Tam Metin Bildiri)

93. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Mesleki Kariyer Hedefleri

4. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 21 - 23 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

94. Tüketime Hazır Gıdalarda Beklenmeyen Tehlike Listeria monocytogenes

5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.140, (Özet Bildiri)

95. Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların Tarihçesi

5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.141, (Özet Bildiri)

96. Doğal Gıda Koruyucuları Bakteriyosinler ve Bakteriyofajlar

5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.93, (Özet Bildiri)

97. Gıda İşletmelerinde Listeria monocytogenes Riski

5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.140, (Özet Bildiri)

98. Mikrobiyel Biyofilmlerin Gıda Güvenliğine Etkisi

5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.95, (Özet Bildiri)

99. Probiyotik Gıdaların İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.180, (Özet Bildiri)

100. Listeria monocytogenes in Biyokontrolünde Faj Uygulaması

5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.94, (Özet Bildiri)

101. Nisinin Gıda Endüstrisinde Kullanım Olanakları

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGID 2015), Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

102. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Laktik Asit Bakterileri

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGID 2015), Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.129, (Özet Bildiri)

103. Akrilamid Oluşum Mekanizması ve Sağlık Üzerine Etkileri

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGID 2015), Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.190, (Özet Bildiri)

104. Laktokok Fajlarının Yarattığı Endüstriyel Sorunlar

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGID 2015), Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.130, (Özet Bildiri)

106. Bebek Bağırsak Florası ve Prebiyotikler

XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 16 Kasım 2014, ss.252, (Özet Bildiri)

107. Bakteriyofajlar ve Uygulama Alanları

XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 16 Kasım 2014, ss.247, (Özet Bildiri)

108. Doğal Antimikrobiyallerin Klinik Uygulamalardaki Geleceği Bakteriyosin

XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 16 Kasım 2014, ss.409, (Özet Bildiri)

110. Biogenic Amines in Wines

2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014, ss.325, (Özet Bildiri)

111. Characteristics of Bacteriocins and Its History

2nd International Congress on Food Technology, Kuşadası, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.109, (Özet Bildiri)

112. In Vitro Assesment of The Probiotic Potential of 7 Strains Originated From Turkey

3rd International Congress of Molecular Biology And Biotechnology Congress, 2 - 04 Temmuz 2014, ss.170, (Özet Bildiri)

113. Applications of Bacteriocins as Biopreservatives in Food

3rd International Congress of Molecular Biology and Biotechnology, Bosna-Hersek, 2 - 06 Haziran 2014, ss.89, (Özet Bildiri)

114. Innovations Probiotic Researches

3rd International Congress of Molecular Biology and Biotechnology, Bosna-Hersek, 2 - 06 Haziran 2014, ss.171, (Özet Bildiri)

115. In vitro Assesment of The Probiotic Potential of 7 Strains Orginated From Human

3rd International Congress of Molecular Biology and Biotechnology, Bosna-Hersek, 2 - 06 Haziran 2014, ss.170, (Özet Bildiri)

116. History of Probiotics

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, NAFI2014, Kuşadası, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.150, (Özet Bildiri)

117. Application of Nanotechnology in Food Industry

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, NAFI2014, Kuşadası, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.123, (Özet Bildiri)

118. Botrytis Cinerea in Wine Technology

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, NAFI2014, Kuşadası, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.272, (Özet Bildiri)

119. Biogenic Amine Production by Microorganisms

International Food Congress, 26 - 28 Mayıs 2014, ss.159, (Özet Bildiri)

120. Geleneksel Gıdalarda Markalaşma Süreci Bayramiç Helvası Tatlan Örneği

4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.619, (Özet Bildiri)

121. Trakya Bölgesinin Geleneksel İçeceği Hardaliye

4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.428, (Özet Bildiri)

122. Kaleciğin Yöresel Ürünlerinden Cevizli Çörek ve Kasnak Böreği

4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.131, (Özet Bildiri)

123. Ekşi Hamur İle Üretilen Kalecik Ekmeği

4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.115, (Özet Bildiri)

124. Coğrafi İşaretlenmiş Geleneksel Gıdalarımız

4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.253, (Özet Bildiri)

125. Wine and Health

49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture, Hırvatistan, 16 - 21 Şubat 2014, ss.198, (Özet Bildiri)

126. Antimicrobial Activity of Walnut and Effect of Health

49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture, Hırvatistan, 16 - 21 Şubat 2014, ss.85, (Özet Bildiri)

127. Gıdalarda Biyojen Amin Varlığı

TGDF Gıda Kongresi 2013, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.74, (Özet Bildiri)

129. Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria Isolated from Traditional Cubuk Pickles

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.56, (Özet Bildiri)

131. Yüksekokul Öğrencilerinin Memnuniyet Düzeyi Bayramiç Meslek Yüksekokulu ve Kalecik Meslek Yüksekokulu Örneği

3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.153-154, (Özet Bildiri)

133. Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Sigara İçme Alışkanlıkları

3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.51-52, (Özet Bildiri)

134. Meslek Yüksekokullarının Toplumsal Tanınırlığı Bayramiç Meslek Yüksekokulu ve Kalecik Meslek Yüksekokulu Örneği

3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.105-106, (Özet Bildiri)

135. Meslek Yüksekokullarındaki Gıda Teknolojisi Programlarının Genel Durumu

3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.109-110, (Özet Bildiri)

137. Okuma Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Örneği

3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.107-108, (Özet Bildiri)

138. Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Üniversite Yaşamına Uyum Durumları

3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Ardahan, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.111-112, (Özet Bildiri)

139. Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve Sağlık Üzerine Etkileri

4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, ss.58, (Özet Bildiri)

142. Gıda Teknolojisinde Nanoteknolojik Yaklaşımlar

4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, ss.60, (Özet Bildiri)

146. MisL Ototransporter Proteininin Fibronektine Bağlanma Karakteristikleri

XXXV. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 3 - 07 Kasım 2012, ss.379, (Özet Bildiri)

152. Characterization of Lactic Acid Bacteria Based on Genotypic Analyses

15. European Congress on Biotechnology, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Eylül 2012, ss.125, (Özet Bildiri)

153. Genomic Analysis of Antibiotic Resistance Properties of Salmonella Isolates Originated from Turkey

15. European Congress on Biotechnology, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Eylül 2012, ss.172, (Özet Bildiri)

154. Antimicrobial Activity of Lactic Acid Bacteria Isolated from Pickles

23rd International ICFMH Symposium, FoodMicro2012 Global Issues in Food Microbiology, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.775, (Özet Bildiri)

155. Evidence for Proteolytic Activity of Lactic Acid Bacteria Isolated from Pickles

23rd International ICFMH Symposium, FoodMicro2012 Global Issues in Food Microbiology, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.562, (Özet Bildiri)

156. Geleneksel İçeceğimiz Hardaliyenin Bileşiminde Alil İzotiyosiyonat Oluşumu ve Önemi

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.95, (Özet Bildiri)

157. Çoklu İlaç Dirençli Salmonella Suşlarının Tanısı

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.249, (Özet Bildiri)

159. Characterization of probiotic and antioxidative properties of Nisin A producer L lactis LL27 strain

21st European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases (ECCMID), 27th International Congress of Chemotherapy (ICC), Milan, İtalya, 7 - 10 Mayıs 2011, ss.1906, (Özet Bildiri)

161. Characterization of the bacteriocin produced by Lactococcus lactis subsp lactis MA23 isolated from boza

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.260, (Özet Bildiri)

166. Identification of Lactic Acid Bacteria Isolated from Pickles in Ankara Çubuk Region

International Symposium on Biotechnology: Developments and Trends, Ankara, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2009, ss.146, (Özet Bildiri)

167. Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Mezunlarının Takibi

I. Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Konya, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.21-28, (Tam Metin Bildiri)

168. Probiyotik Gıdalar

I. Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Konya, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.678-683, (Tam Metin Bildiri)

169. Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Mesleki Eğitimlerine Bakışı ve Öğrenim Sonrası Beklentileri

I. Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Konya, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.87-95, (Tam Metin Bildiri)

170. Tarımsal Meslek Yüksekokulları Sorunlar

I. Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Konya, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.728-734, (Tam Metin Bildiri)

172. Salmonella Typhimurium da MisL Ototransporter Proteininin İfadesi

XXXIII. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, BODRUM, Türkiye, 21 - 25 Ekim 2008, ss.644, (Özet Bildiri)

173. Laktokok Fajlarının Gelişme Parametreleri

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.1165, (Özet Bildiri)

177. Meslek Liselerinden Meslek Yüksekokullarına Sınavsız Geçişin Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu ndaki Etkileri

4. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2007, ss.106-109, (Tam Metin Bildiri)

178. Laktokok Fajlarının Sınıflandırılması

4. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2007, ss.115, (Özet Bildiri)

179. Türkiye Kökenli Bazı Lactococcus lactis Suşlarında Bakteriyosin Üretim Özelliklerinin Belirlenmesi

4. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2007, ss.114, (Özet Bildiri)

180. Enterokok Suşlarının Ürettiği Bakteriyosinlerin Tanısı

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.699, (Özet Bildiri)

181. Laktokok Fajlarının Restriksiyon Endonukleaz Analizleri Esas Alınarak Sınıflandırılması

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.4, (Özet Bildiri)

182. Lactococcus lactis Suşlarında Faj Dirençlilik Sistemleri

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 Mayıs 2006 - 26 Mayıs 2004, ss.701, (Özet Bildiri)

183. Analysis of the Bacteriophage Adsorption Material in Lactococcus lactis subsp cremoris MLC01

The World of Microbes, Xth International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, Paris, Fransa, 27 Temmuz - 01 Ağustos 2002, ss.136, (Özet Bildiri)

185. Lactococcus lactis subsp lactis LL210 Suşunda mlc88 Adsorbsiyonunun Fruktoz Toleransı ile İlişkisi

XII. Biyoteknoloji Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 21 Eylül 2001, ss.279-282, (Tam Metin Bildiri)

187. Bacteriophage ll12 Receptor of Lactococcus lactis subsp lactis LL12

Food 2000, Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ekim 2000, ss.34, (Özet Bildiri)

188. Laktokoklarda Endüstriyel Açıdan Önem Taşıyan Özelliklerin Genetik Determinantları

XV. Ulusal Biyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 09 Eylül 2000, ss.27-28, (Özet Bildiri)

189. Identification of a Plasma Membrane Protein From Lactococcus lactis subsp lactis PLM 18 Blocking DNA Injection of Phage la2

Biotechnology 2000 (The World Congress on Biotechnology), Berlin, Almanya, 3 - 08 Eylül 2000, ss.150, (Özet Bildiri)

190. p76 Fajının Gelişme Parametreleri

VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Tebliğler Kitabı, Tekirdağ, Türkiye, 1 - 03 Mayıs 2000, ss.133-138, (Tam Metin Bildiri)

191. Lactococcus Suşlarında Restriksiyon Modifikasyon Aktiviteleri

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.78, (Özet Bildiri)

192. L lactis Suşlarında Faj Reseptör Bölgeleri Maskeleyen Plazmid Kodlu Ürünlerin Özellikleri

KÜKEM Dergisi, XI. KÜKEM Biyoteknoloji Kongresi Özel Sayısı, Isparta, Türkiye, 9 Eylül - 10 Ekim 1999, cilt.23, ss.113-119, (Tam Metin Bildiri)

193. L lactis subsp lactis Suşlarında Faj Dirençli Mutantların İzolasyonu

KÜKEM Dergisi, XI. KÜKEM Biyoteknoloji Kongresi Özel Sayısı, Isparta, Türkiye, 9 - 10 Eylül 1999, cilt.23, ss.121-126, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 33

1. Cronobacter sakazaki

Gıda Patojenleri, AKÇELİK MUSTAFA, ŞANLIBABA PINAR, AKÇELİK NEFİSE, UYMAZ TEZEL BAŞAR, Editör, Nobel Yayınevi, ss.345-367, 2025

2. Yersinia enterocolitica

Gıda Patojenleri, AKÇELİK MUSTAFA, ŞANLIBABA PINAR, AKÇELİK NEFİSE, UYMAZ TEZEL BAŞAR, Editör, Nobel Yayınevi, ss.227-242, 2025

3. Bacillus spp.

Gıda Patojenleri, AKÇELİK MUSTAFA, ŞANLIBABA PINAR, AKÇELİK NEFİSE, UYMAZ TEZEL BAŞAR, Editör, Nobel Yayınevi, ss.195-226, 2025

4. Staphylococcus aureus

Gıda Patojenleri, AKÇELİK MUSTAFA, ŞANLIBABA PINAR, AKÇELİK NEFİSE, UYMAZ TEZEL BAŞAR, Editör, Nobel Yayınevi, ss.163-194, 2025

5. Fermentation History

Fermented Foods, ANLI RAHMİ ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, Nobel yayıncılık, ss.1-17, 2024

6. Isolation and identification of Bifidobacterium spp

Postbiotics, Methods and Protocols in Food Science, Dhanasekaran, D., Editör, Springer Nature, ss.21-35, 2024

7. Traditional Fermented Foods

Fermented Foods, ANLI RAHMİ ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, Nobel yayıncılık, ss.365-386, 2024

8. Rapid Detection of Escherichia coli using Electrochemical Biosensors

Biosensors for Foodborne Pathogens Detection – A Rapid Detection Approach, , Editör, Academic Press, Elsevier Inc.,, ss.127-145, 2024

9. Isolation and Identification of Lactic Acid Bacteria

Postbiotics, Methods and Protocols in Food Science, Dhanasekaran, D., Editör, Springer Nature, ss.13-20, 2024

10. A New Emerging Technology against Foodborne Pathogens: Cold Atmospheric Plasma

Emerging Technologies in Applied & Environmental Microbiology, Shah, M.P., Vyas, B.R.M., Editör, Academic Press, Elsevier Inc.,, ss.127-148, 2023

11. Ammonia-Oxidizing Bacteria: Their Biochemistry and Molecular Biology

Anammox Technology in Industrial Wastewater Treatment, Shah, M.P., Editör, Springer, ss.11-33, 2023

12. Cultivation, Growth Physiology, and Chemotaxonomy of Nitrite Oxidizing Bacteria

Anammox Technology in Industrial Wastewater Treatment, Shah, M.P., Editör, Springer, ss.73-90, 2023

13. Fermentation Technology

Food: Science, Technology and Engineering, Anlı, R.E., Şanlıbaba, P.,, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.643-680, 2022

14. Gıdalarda Bulunan Patojen Mikroorganizmalar I: Bakteriler

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba, P., Güçer, Y., Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.39-79, 2022

15. Microbial Enzymes

Food: Science, Technology and Engineering, Anlı, R.E., Şanlıbaba, P.,, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.121-170, 2022

16. Bacterial Foodborne Diseases

Food: Science, Technology and Engineering, Anlı, R.E., Şanlıbaba, P.,, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.67-120, 2022

17. Gıdalarda Bulunan Patojen Mikroorganizmalar II: Küfler ve Virüsler

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba, P., Güçer, Y., Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.81-106, 2022

18. Taze Kesilmiş Ürünlerin Mikrobiyolojisi

Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi, Kasım, Rezzan; Şanlıbaba, Pınar; Kasım, Mehmet Ufuk, Editör, PALME YAYINEVİ, Ankara, ss.93-107, 2021

19. Selection criteria for identifying putative Probiont

Advances in Probiotics:Microorganisms in Food and Health, Dhanasekaran, D., Sankaranarayanan, A.,, Editör, Elsevier Publishing, ss.23-35, 2021

20. Genetic modification and sequence analysis of probiotic microorganisms

Advances in Probiotics:Microorganisms in Food and Health, Dhanasekaran, D., Sankaranarayanan, A.,, Editör, Elsevier Publishing, ss.101-112, 2021

21. İnsan Bağırsak Mikrobiyotasının Disbiyozu ve Probiyotikler Aracılığı ile Modülasyonu

Probiyotik Yüzyılı, MUSTAFA AKÇELİK, PINAR ŞANLIBABA, NEFİSE AKÇELİK, BAŞAR UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, ss.643-677, 2020

22. Genetik Mühendisliği Uygulamaları Çerçevesinde Probiyotikler

Probiyotik Yüzyılı, Mustafa AKÇELİK, Pınar ŞANLIBABA, Nefise AKÇELİK, Başar UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.521-547, 2020

23. Bölüm 17: Probiyotiklerin Geleceği

Probiyotik Yüzyılı, AKÇELİK Mustafa, AKÇELİK Nefise,ŞANLIBABA Pınar, UYMAZ TEZEL Başar, Editör, GAZİ KİTABEVİ, ss.550-576, 2020

24. Probiyotiklerin Tarihçesi

Probiyotik Yüzyılı, Mustafa AKÇELİK, Pınar ŞANLIBABA, Nefise AKÇELİK, Başar UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.1-37, 2020

25. Probiyotiklerin Geleceği

Probiyotik Yüzyılı, MUSTAFA AKÇELİK, PINAR ŞANLIBABA, NEFİSE AKÇELİK, BAŞAR UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, ss.549-576, 2020

26. Bölüm 19: İnsan Bağırsak Mikrobiyotasının Disbiyozu ve Probiyotikler Aracılığı ile Modülasyon

Probiyotik Yüzyılı, AKÇELİK Mustafa, AKÇELİK Nefise, ŞANLIBABA Pınar, UYMAZ TEZEL Başar, Editör, GAZİ KİTABEVİ, ss.643-677, 2020

27. Probiyotik Süt ve Ürünleri

Probiyotik Yüzyılı, Mustafa AKÇELİK, Pınar ŞANLIBABA, Nefise AKÇELİK, Başar UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.323-362, 2020

28. Bölüm 16: Genetik Mühedisliği Uygulamaları Çerçevesinde Probiyotikler

Probiyotik Yüzyılı, AKÇELİK Mustafa, AKÇELİK Nefise,ŞANLIBABA Pınar, UYMAZ TEZEL Başar, Editör, GAZİ KİTABEVİ, ss.521-547, 2020

29. Fermantasyon Metabolizması

Fermente Gıdalar mikrobiyoloji, teknoloji, sağlık, Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editör, Nobel, Ankara, ss.37-63, 2019

30. A Major Concern in Food Industry, Contamination Reservoir: Bacterial Biofilm

Science within Food: Up-to-date Advances on Research and Educational Ideas, Méndez-Vilas, A.,, Editör, Formatex Research Center, ss.1-10, 2017

31. Control of Food-borne Pathogens Growth Using Bacteriophage

Science within Food: Up-to-date Advances on Research and Educational Ideas,, Méndez-Vilas, A.,, Editör, Formatex Research Center, ss.53-64, 2017

32. Application of Bacteriocin to Control of Food-Borne Pathogens

Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Arapgirlioğlu, H., Elliot, R. L., Turgeon, E., Atik, A.,, Editör, Gece Publishing, ss.1992-1996, 2017

33. Natural Phage Resistance Systems in Lactococci

Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria, Barboros ÖZER, Editör, Research Signpost, ss.65-85, 2007
Metrikler

Yayın

291

Yayın (WoS)

32

Yayın (Scopus)

32

Atıf (WoS)

320

H-İndeks (WoS)

10

Atıf (Scopus)

306

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Scholar)

47

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

6

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

215

H-İndeks (Sobiad)

8

Atıf (Diğer Toplam)

47

Proje

13

Tez Danışmanlığı

14

Açık Erişim

17
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları