Akademik Unvanlar
-
2014 - Devam Ediyor Doç.Dr.
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
-
2020 - Devam Ediyor Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2018 - Devam Ediyor Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Ankara Üniversitesi, Kalecik Meslek Yüksekokulu
-
2014 - Devam Ediyor Enstitü Yönetim Kurulu Üyesi
Ankara Üniversitesi, Gıda Güvenliği Enstitüsü
-
2014 - 2023 Bölüm Başkan Yardımcısı
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2013 - 2014 Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü
Ankara Üniversitesi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
-
Nisin, farklı tuzlar, depolama sıcaklığı ve süresinin lısterıa monocytogenes suşlarına karşı etkilerinin araştırılması ve modellenmesi
, Şanlıbaba P., Buzrul S.(Eş Danışman)
E.ŞENTÜRK(Öğrenci), Doktora, 2023 -
Geleneksel peynirlerden biyojen amin üreticisi Enterococcus suşlarının izolasyonu ve biyojen amin üretme özelliğinin moleküler düzeyde tanımlanması
Şanlıbaba P. (Danışman)
S.AKTOP(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Ankara'da satışa sunulan probiyotik gıdalardan izole edilen laktik asit bakterilerinin antibiyotik dirençlilik düzeyinin belirlenmesi
S.SEYİRT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Pediyosinin Listeria monocytogenes suşları üzerinde antimikrobiyel aktivitesinin araştırılması
Şanlıbaba P. (Danışman)
Z.TUĞÇE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Balın listeria monocytogenes suşları üzerindeki antimikrobiyel etkisinin araştırılması
Şanlıbaba P. (Danışman)
B.ÇOBAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Gıdalardan izole edilen Listeria monocytogenes suşlarında virülens faktörlerin ve biyofilm oluşturma özelliğinin belirlenmesi
Şanlıbaba P. (Danışman)
H.ASLAN(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Doğal antimikrobiyel bileşiklerin Listeria monocytogenes suşları üzerindeki etkisinin araştırılması
ŞANLIBABA P. (Danışman)
M.NUR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Antimikrobiyel aktiviteye sahip laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve antimikrobiyel aktivitenin kısmi karakterizasyonu
ŞANLIBABA P. (Danışman)
-
Et ve et ürünlerinin listeria spp. varlığı bakımından araştırılması
ŞANLIBABA P. (Danışman)
-
Beyaz peynirlerde koagülaz pozitif Staphylococcus aureus varlığının araştırılması ve antibiyotik dirençlilik düzeyinin belirlenmesi
ŞANLIBABA P. (Danışman)
-
Antimikrobiyel aktiviteye sahip enterokok suşlarının moleküler düzeyde tanımlanması ve antibiyotik dirençlilik düzeylerinin saptanması
ŞANLIBABA P. (Danışman)
-
Tüketime hazır gıdaların listerıa spp. varlığı bakımından taranması
ŞANLIBABA P. (Danışman)
G.AYBİGE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017