Desteklenen Projeler
-
2019 - Devam Ediyor Gıda Mühendisliği Bölümü Merkezi Akredite Enstrümental Analiz Laboratuvarı, Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP)
-
2021 - 2023 Fermente Zeytinlerden Farklı Biyojen Amin Üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve Moleküler Tanımlanması
-
2021 - 2023 Ülkemizde Satışa Sunulan Probiyotik Gıdalarda ve Gıda Takviyelerinde Lactobacillus spp. ve Bifidobacterium spp. Cinsi Canlı Kültürlerin Sayımı, İzolasyonu, Moleküler Düzeyde Tanımlaması ve Bu Suşların Antibiyotik Dirençlilik Profillerinin Belirlenmesi
-
2021 - 2022 Gıdalardan İzole Edilmiş Listeria monocytogenes Suşlarının Biyokontrolünde Pediyosin Uygulaması
-
2020 - 2022 Geleneksel Peynirlerden Biyojen Amin Üreticisi Enterococcus Suşlarının İzolasyonu ve Biyojen Amin Üretme Özelliğinin Moleküler Düzeyde Tanımlanması
-
2015 - 2018 Listeria Türleri ile Fajlarının Farklı Materyallerden İzolasyonu ve Genotipik Tanımlanması ve Listeria monocytogenes in Gıda Sistemlerinde Faj Uygulaması ile Biyokontrolü
-
2016 - 2017 Antimikrobiyel Aktiviteye Sahip Enterokok Suşlarının Gıdalardan İzolasyonu, Moleküler Düzeyde Tanımlanması ve Antibiyotik Dirençlilik Düzeylerinin Fenotipik Düzeyde Saptanması,
-
2008 - 2011 Ankara Çubuk Yöresi Turşularından İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları, Teknolojik ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi ve Starter Olarak Kullanılma Olanaklarının Değerlendirilmesi