Desteklenen Projeler
12
-
2019 - Devam Ediyor Gıda Mühendisliği Bölümü Merkezi Akredite Enstrümental Analiz Laboratuvarı, Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP)
-
2023 - 2024 Türkiye Arı Ürünlerinde Apiterapi Amaçlı İçerik Analizi ve Eş Zamanlı Olarak Arı Ürünlerindeki Tağşişin ve Taklitin Hızlı Analitik Yollarla Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ANLI R. E. (Yürütücü), HALİSÇELİK O., ŞANLIBABA P., TALYAK BAĞDU C.
-
2021 - 2023 Fermente Zeytinlerden Farklı Biyojen Amin Üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu Ve Moleküler Tanımlanması
-
2021 - 2023 Ülkemizde Satışa Sunulan Probiyotik Gıdalarda ve Gıda Takviyelerinde Lactobacillus spp. ve Bifidobacterium spp. Cinsi Canlı Kültürlerin Sayımı, İzolasyonu, Moleküler Düzeyde Tanımlaması ve Bu Suşların Antibiyotik Dirençlilik Profillerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2021 - 2022 Gıdalardan İzole Edilmiş Listeria monocytogenes Suşlarının Biyokontrolünde Pediyosin Uygulaması
-
2020 - 2022 Geleneksel Peynirlerden Biyojen Amin Üreticisi Enterococcus Suşlarının İzolasyonu ve Biyojen Amin Üretme Özelliğinin Moleküler Düzeyde Tanımlanması
-
2019 - 2020 Beyaz Peynirlerde Koagülaz Pozitif Staphylococcus aureus Varlığının Araştırılması ve Antibiyotik Dirençlilik Düzeyinin Belirlenmesi
-
2015 - 2018 Listeria türleri ile Fajlarının Farklı Materyallerden İzolasyonu ve Genotipik Tanımlanması ve Listeria monocytogenes’in Gıda Sistemlerinde Faj Uygulaması ile Biyokontrolü
-
2015 - 2018 Listeria Türleri ile Fajlarının Farklı Materyallerden İzolasyonu ve Genotipik Tanımlanması ve Listeria monocytogenes in Gıda Sistemlerinde Faj Uygulaması ile Biyokontrolü
-
2016 - 2017 Antimikrobiyel Aktiviteye Sahip Enterokok Suşlarının Gıdalardan İzolasyonu, Moleküler Düzeyde Tanımlanması ve Antibiyotik Dirençlilik Düzeylerinin Fenotipik Düzeyde Saptanması
-
2016 - 2017 Antimikrobiyel Aktiviteye Sahip Enterokok Suşlarının Gıdalardan İzolasyonu, Moleküler Düzeyde Tanımlanması ve Antibiyotik Dirençlilik Düzeylerinin Fenotipik Düzeyde Saptanması,
-
2008 - 2011 Ankara Çubuk Yöresi Turşularından İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları, Teknolojik ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi ve Starter Olarak Kullanılma Olanaklarının Değerlendirilmesi