Doç. Dr. EDA DEMİROK SONCU


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Gıda Teknolojisi, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Gıda Ambalajlama

Metrikler

Yayın

91

Yayın (WoS)

19

Yayın (Scopus)

19

Atıf (WoS)

329

H-İndeks (WoS)

11

Atıf (Scopus)

350

H-İndeks (Scopus)

11

Proje

9

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2007 - 2014

2007 - 2014

Bütünleşik Doktora

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2003 - 2007

2003 - 2007

Lisans

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2014

2014

Bütünleşik Doktora

Kaplamalı tavuk ürünlerinde kızartma sırasında akrilamid oluşumunun incelenmesi

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Gıda Teknolojisi

Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Gıda Ambalajlama

Akademik Ünvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2019 - 2021

2019 - 2021

Dr. Öğr. Üyesi

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2014 - 2019

2014 - 2019

Araştırma Görevlisi Dr.

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2007 - 2014

2007 - 2014

Araştırma Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Et Teknolojisinde Kalite Kontrol

Lisans

Lisans

Meat Technology

Food Packaging

Seafood Products Technology

Basic Concepts in Food Engineering

Makaleler

Tümü (24)
SCI-E, SSCI, AHCI (18)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (19)
ESCI (1)
Scopus (19)
TRDizin (5)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

7. Development of breader formulation for low-fat coated chicken wings.

DEMİROK SONCU E., ÇERÇİ B. N., HAYMANA B. G., ZENGİN G. Y., IŞIKSAÇAN T., ACAR E., et al.

International Congress on Food Researches (ICONFOOD’22), 14 - 16 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

12. GIDALARDAKİ TEHLİKE: AMBALAJ MATERYALİNDEN BULAŞAN MİGRASYONU

DEMİROK SONCU E.

Ulusal Sempozyum «Gıda Alerjenleri, Bulaşanları ve Sağlık Açısından Önemi», Trabzon, Türkiye, 24 Haziran 2021, ss.77-84, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

13. Stilbenler ve stilbenlerin kanatlı etlerinde kullanımı

ÖZTÜRK A. G., DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.

5th International Poultry Meat Congress, 24 - 28 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

14. Glutensiz piliç burger üretiminde kinoa kullanımı

KOLSARICI N., DEMİROK SONCU E., BALLI N. Y., PALA Y., YAVUZ S. R., YILMAZ S.

5th International Poultry Meat Congress, 24 - 28 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

15. Dondurulmuş tavuk göğüs ve but eti çözdürmede uygun yöntem hangisi

DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N., ALTIN O., ERDOĞDU F., SELBEŞ A. H., ZİLE E., et al.

5th International Poultry Meat Congress, 24 - 28 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

18. Different system in meat packaging

DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.

3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

20. Proteomic approach in meat science and technology

DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.

3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

22. Volatile compounds of Inegöl meatball enriched with green tea extract during storage at 4°C

DEMİROK SONCU E., HASKARACA G., KIRALAN M., KIRALAN S. S., KOLSARICI N.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

23. Influence of various packaging systems and microwave heating on quality characteristics of frozen döner.

DEMİROK SONCU E., HASKARACA G., KOLSARICI N.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

27. Microbiological and physicochemical changes in Turkish fermented sausages (sucuk) coated with chitosan-essential oils

DEMİROK SONCU E., ARSLAN B., ÇINAR G., ERTÜRK D., SOYER A.

19th International Congress on Food Processing and Technology, Paris, Fransa, 23 - 25 Ekim 2017, cilt.8, ss.85, (Özet Bildiri)

2017

2017

29. Effect on quality changes of vacuum packaging and sous vide pasteurization in frozen stored doner kebab

DEMİROK SONCU E., HASKARACA G., KOLSARICI N., KIRALAN S. S., KIRALAN M.

2nd innovations in food packaging, shelf life and food safety conference, 3 - 06 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

30. Marinasyon ve sous vide pişirmenin tavuk eti kalitesine etkisi

DEMİROK SONCU E., AYTEKİN T., ÇELİK D., DURSUN İ., ÖZDEMİR Y., USLU M., et al.

4rd International Poultry Meat Congress, 26 - 30 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

32. Kanatlı etinde oksidatif bozulmalar ve antioksidan kullanımı ile önlenmesi

DEMİROK SONCU E., AYTEKİN T., ÇELİK D., DURSUN İ., ÖZDEMİR Y., USLU M., et al.

4rd International Poultry Meat Congress, Antalya, Türkiye, 26 - 30 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

34. Microbiological physicochemical and sensorial characteristics of sous vide doner

DEMİROK SONCU E., HASKARACA G., KOLSARICI N.

62nd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST2016)., 14 - 19 Ağustos 2016, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

36. Tavuk eti kalitesi üzerine dondurma ve buz çözümünün etkisi

DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N., BİLKİ B., YETİMOĞULLARI F., ÜÇLER H., BAYAR Y., et al.

3rd International Poultry Meat Congress., 22 - 26 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

37. Microbial Quality of Traditional Turkish Meat Product Döner Cooked Under Different Conditions

HASKARACA G., KOLSARICI N., DEMİROK SONCU E., Özsaraç N.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

38. Formation of Heterocyclic Aromatic Amines in Döner Cooked with Different Methods and Times

Özsaraç N., KOLSARICI N., HASKARACA G., DEMİROK SONCU E.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

39. Green Tea Extract as a Natural Antioxidant to Retard Lipid Oxidation in İnegöl Meatball During Refrigerated Storage

DEMİROK SONCU E., HASKARACA G., KILIÇ E., KÜÇÜK B., ŞAHİN S. S., YILMAZ H. S., et al.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

40. Sous vide teknoloji ve et endüstrisinde kullanımı

HASKARACA G., KOLSARICI N., DEMİROK E.

III. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon”., Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, ss.58-59, (Özet Bildiri)

2014

2014

41. Donmuş olarak depolanan kaplamalı tavuk burgerlerde oksidatif değişimler üzerine yeşil çay ekstraktının etkisi

DEMİROK SONCU E., HASKARACA G., Köroğlu E., KOLSARICI N.

III. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon”, 16 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2011

2011

50. An overview of the pros and cons of red meat consumption

ÖZSARAÇ N., DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.

4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Eylül 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

51. Tavuk göğüs ve but etinden pastırma üretim olanağı

DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N., AKILLIGİL A., ÖZIŞIK B., UYANIK Z.

1st International Poultry Meat Congress, 15 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

52. Sodium tripolyphosphate and tumbling influence on microbiological quality and sensory properties of döner

DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N., AKOĞLU İ. T.

International Food Congress “Novel Approaches in Food Industry”, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

53. One of the health risks of meat products Cancer

DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.

International Food Congress “Novel Approaches in Food Industry”, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2010

2010

54. Sucukta sağlık risklerinin azaltılmasında yeni yaklaşımlar

DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.

1. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

56. Utilization of dietary fiber to reduce residual nitrite level in meat products

DEMİROK SONCU E., SALMAN G. Ş., KOLSARICI N.

1st International Congress on Food Technology, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

57. Meat quality assessment using biophysical methods

DEMİROK SONCU E., ÖZSARAÇ N., KOLSARICI N.

1st International Congress on Food Technology, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

58. Nanotechnology applications in meat technology

AKOĞLU İ. T., KOLSARICI N., DEMİROK SONCU E.

1st International Congress on Food Technology, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

59. The effects of sodium tripolyphosphate and tumbling on binding properties and cooking yield of döner

KOLSARICI N., DEMİROK SONCU E., AKOĞLU İ. T., ÖZDEN E.

The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

60. Çemengilik'in (Çemen köftesi) mikrobiyolojik özellikleri

ÇİÇEK Ü., TOKATLI K., ERİNÇ H., DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.

The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

2009

2009

61. Çemengilik in Çemen Köftesi Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

ÇİÇEK Ü., TOKATLI K., ERİNÇ H., DEMİROK SONCU E.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

2009

2009

62. Conjugated linoleic acid in meat and meat products and its importance for human health

DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.

3rd International Congress on Food and Nutrition, 22 - 25 Nisan 2009, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Kitaplar

2024

2024

2. Meat Based Fermented Food Products

Demirok Soncu E., Karslıoğlu B.

fermented foods, R.E. ANLI,P. ŞANLIBABA, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.77-115, 2024

2019

2019

3. Sucuk

DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.

Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknoloji ve Sağlık, Anlı, R.E. Şanlıbaba P, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti, ss.271-293, 2019

2019

2019

4. Fermente Sosis

KOLSARICI N., DEMİROK SONCU E.

Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknoloji ve Sağlık, Anlı, R.E. Şanlıbaba P., Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., ss.295-340, 2019

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

GIDA

Editörler Kurulu Üyesi

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Mayıs 2027

Mayıs 2027

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Mart 2023 - 05 Mart 2023

01 Mart 2023 - 05 Mart 2023

6th International Poultry Meat Congress

Katılımcı

Antalya-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 350

h-indeksi (SCOPUS): 11

Jüri Üyelikleri

Eylül-2023

Eylül 2023

Tez Savunma (Doktora)

- Ankara Üniversitesi

Ocak-2023

Ocak 2023

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Hitit Üniversitesi