Eğitim Bilgileri
2007 - 2014
2007 - 2014Bütünleşik Doktora
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2003 - 2007
2003 - 2007Lisans
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Bütünleşik Doktora
Kaplamalı tavuk ürünlerinde kızartma sırasında akrilamid oluşumunun incelenmesi
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Gıda Teknolojisi
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Gıda Ambalajlama
Akademik Ünvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2019 - 2021
2019 - 2021Dr. Öğr. Üyesi
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2014 - 2019
2014 - 2019Araştırma Görevlisi Dr.
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2007 - 2014
2007 - 2014Araştırma Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Makaleler
Tümü (24)
SCI-E, SSCI, AHCI (18)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (19)
ESCI (1)
Scopus (19)
TRDizin (5)
2025
20251. Effect of Amaranth and Corn Flour Ratios in Batter and Breader on the Physicochemical and Technological Properties of Gluten-Free Turkey Nuggets
Karslıoğlu B., DEMİROK SONCU E., Meşhur İ., Baştemir A. Ü., Aktaş A.
Journal of Food Science
, cilt.90, sa.11, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Impact of Calcium Lactate Concentration and Holding Time on Caviar-like Chicken Broth Hydrogel Beads
Karslıoğlu B., DEMİROK SONCU E., Kızıldoğan T., Gezer D., Almaci S. S.
Molecules (Basel, Switzerland)
, cilt.30, sa.19, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. From Waste to Consumption: Tomato Peel Flour in Hamburger Patty Production
Karslioglu B., DEMİROK SONCU E., Nekoyu B., Karakus E., Bekdemir G., Sahin B.
FOODS
, cilt.13, sa.14, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20214. GLUTENSİZ NUGGETLARDA LİPOLİTİK DEĞİŞİMLER ÜZERİNE DONMUŞ DEPOLAMANIN ETKİSİ
DAVARCIOĞLU E. S., DEMİROK SONCU E.
GIDA
, cilt.46, sa.1, ss.201-215, 2021 (TRDizin)
2020
20205. Contribution of surface application of chitosan-thyme and chitosan-rosemary essential oils to the volatile composition, microbial profile, and physicochemical and sensory quality of dry-fermented sausages during storage
DEMİROK SONCU E., Ozdemir N., Arslan B., Kucukkaya S., Soyer A.
MEAT SCIENCE
, cilt.166, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
20206. Effect of chitosan-essential oil, a surface mold inhibitor, on microbiological and physicochemical characteristics of semidried fermented sausages
Kucukkaya S., ARSLAN B., DEMİROK SONCU E., Erturk D., SOYER A.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.85, sa.4, ss.1240-1247, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
20207. Protein oxidation and subsequent changes in chicken breast and thigh meats during long-term frozen storage
DEMİROK SONCU E.
AGRICULTURAL AND FOOD SCIENCE
, cilt.29, sa.5, ss.505-514, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
20198. White striping prevalence and its effect on meat quality of broiler breast fillets under commercial conditions
Adabi S. G., DEMİROK SONCU E.
JOURNAL OF ANIMAL PHYSIOLOGY AND ANIMAL NUTRITION
, cilt.103, sa.4, ss.1060-1069, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
20199. Formation of heterocyclic aromatic amines in doner kebab cooked with different methods at varying degrees of doneness
Ozsarac N., Kolsarici N., DEMİROK SONCU E., HASKARACA G.
FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A-CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE & RISK ASSESSMENT
, cilt.36, sa.2, ss.225-235, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201810. Microbiological, physicochemical and sensory characteristics of Turkish fermented sausages (sucuk) coated with chitosan-essential oils
DEMİROK SONCU E., ARSLAN B., Erturk D., Kucukkaya S., Ozdemir N., SOYER A.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.97, ss.198-204, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201811. Presence of acrylamide and heterocyclic aromatic amines in breaded chicken meat products and dietary exposure of Turkish population from Ankara based on the food frequency questionnaire study
DEMİROK SONCU E., Haskaraca G., Kolsarici N.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.244, sa.3, ss.501-511, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201712. Heterocyclic aromatic amines content in chicken burgers and chicken nuggetssold in fast food restaurants and effects of green tea extract and microwave thawing on their formation
Haskaraca G., DEMİROK SONCU E., Kolsarici N., ÖZ F., Juneja V. K.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.41, sa.6, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201713. Microwave thawing and green tea extract efficiency for the formation of acrylamide throughout the production process of chicken burgers and chicken nuggets
DEMİROK SONCU E., Kolsarici N.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.97, sa.6, ss.1790-1797, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201714. OLEOJELLER VE EMÜLSİFİYE ET ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI
DEMİRALP YENİOĞLU Ş., DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.
GIDA , cilt.42, sa.5, ss.505-513, 2017 (TRDizin)
2016
201615. DONMUŞ DEPOLANAN TAVUK BURGERLERDE YEŞİL ÇAY EKSTRAKTININ LİPOLİTİK DEĞİŞİMLER VE MİKROBİYEL İNHİBİSYON ÜZERİNE ETKİSİ
DEMİROK SONCU E., HASKARACA G., DAVARCIOĞLU E. S., KOLSARICI N.
GIDA , cilt.41, sa.5, ss.329-336, 2016 (TRDizin)
2015
201516. The Comparative Effect of Carrot and Lemon Fiber as a Fat Replacer on Physico-chemical, Textural, and Organoleptic Quality of Low-fat Beef Hamburger
DEMİROK SONCU E., Kolsarici N., Cicek N., Ozturk G. S., AKOĞLU İ. T., KAŞKO ARICI Y.
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
, cilt.35, sa.3, ss.370-381, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201417. Proteolytic and Sensory Changes During Marination of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Flesh in Pomegranate Juice
DEMİROK SONCU E., Kolsarici N., Celik S., Dogan Z., Hamdan S., Ozturk F.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.23, sa.6, ss.621-632, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201418. The effects of vacuum tumbling combined with sodium tripolyphosphate on lipolytic and oxidative changes in beef döner
DEMİROK E., KOLSARICI N.
GIDA , cilt.39, sa.5, ss.259-266, 2014 (TRDizin)
2014
201419. Effect of green tea extract and microwave pre-cooking on the formation of heterocyclic aromatic amines in fried chicken meat products
Haskaraca G., Demirok E., Kolsarici N., Oz F., Ozsarac N.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
, cilt.63, ss.373-381, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201420. Effect of green tea extract and microwave pre-cooking on the formation of acrylamide in fried chicken drumsticks and chicken wings
DEMİROK SONCU E., Kolsarici N.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
, cilt.63, ss.290-298, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201321. Quality and safety of broiler meat in various chilling systems
Demirok E., Veluz G., Stuyvenberg W. V., Castaneda M. P., Byrd A., Alvarado C. Z.
POULTRY SCIENCE
, cilt.92, sa.4, ss.1117-1126, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201322. Determination and classification of volatile compounds of pastırma using solid phase microextraction gas chromatography mass spectrometry
DEMİROK SONCU E., KIRALAN M., CARBONEL BARRACHINA A.
JOURNAL OF MICROBIOLOGY BIOTECHNOLOGY AND FOOD SCIENCES , cilt.3, sa.2, ss.105-109, 2013 (ESCI, Scopus)
2011
201123. The effects of tumbling and sodium tripolyphosphate on the proteins of doner
DEMİROK SONCU E., Kolsarici N., Akoglu I. T., Ozden E.
MEAT SCIENCE
, cilt.89, sa.2, ss.154-159, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200924. Et ve ürünlerinde konjuge linoleik asit ve önemi
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.
GIDA , cilt.35, sa.1, ss.71-77, 2009 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Gelatine/CMC/chitosan film activated by rosemary essential oil and ZnO nanoparticle as a packaging material in chicken meat
DEMİROK SONCU E., ERYİĞİT ARSLAN E.
3rd International Congress on Food Research, 16 Ekim 2024, (Özet Bildiri)
2023
20232. Donuk blok piliç göğüs etinde radyo frekans çözdürme ve konvansiyonel çözdürme tekniklerine kıyasla proteolitik değişimler üzerine etkisi
ERKE Ö., BACIN Z., DEMİROK SONCU E., COŞKUN E., ERDOĞDU F.
6th International Poultry Meat Congress, 1 - 05 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20233. Endüstriyel ölçekli göğüs etinde radyo frekans çözdürme: Proses koşullarının optimizasyonu ve kalite parametrelerine etkisi
DEMİROK SONCU E., BACIN Z., ERKE Ö., COŞKUN E., ERDOĞDU F.
6th International Poultry Meat Congress, 1 - 05 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20234. Radyo Frekans Çözdürmenin Piliç Göğüs Etinin Marinasyon Verimi ve Marine Ürün Kalitesine Etkisi.
BACIN Z., ERKE Ö., DEMİROK SONCU E., COŞKUN E., ERDOĞDU F.
6th International Poultry Meat Congress, 1 - 05 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20235. Marination performance and quality of chicken thigh meats: comparison of radio frequency and conventional thawing processes
DEMİROK SONCU E., BACIN Z., ERKE Ö., HAYMANA B. G., KORKMAZ N., COŞKUN E., et al.
ICEF 14, 20 Haziran 2023, (Özet Bildiri)
2023
20236. Optimization of Radio Frequency Thawing Process Parameters in Frozen Bulk Chicken Thigh Meat.
COŞKUN E., HUSEYNLİ H., ALTIN O., Farmanfarmaee A., DEMİROK SONCU E., Kong F., et al.
ICEF 14, 20 Haziran 2023, (Özet Bildiri)
2022
20227. Development of breader formulation for low-fat coated chicken wings.
DEMİROK SONCU E., ÇERÇİ B. N., HAYMANA B. G., ZENGİN G. Y., IŞIKSAÇAN T., ACAR E., et al.
International Congress on Food Researches (ICONFOOD’22), 14 - 16 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2022
20228. Determination the parameters for chicken thigh meat thawing by radio frequency and process effect on quality
DEMİROK SONCU E., ERKE Ö., BACIN Z., COŞKUN E., KOLSARICI N., HUSEYNLİ H., et al.
36nd EFFOST International Conference, Ankara, Türkiye, 07 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
20229. Computational modelling for radio frequency thawing of bulk-frozen (boneless) chicken thighs in a staggered electrode system
ALTIN O., COŞKUN E., Farmanfarmaee A., Kong F., DEMİROK SONCU E., HUSEYNLİ H., et al.
Conference of Food Engineering (CoFE), Ankara, Türkiye, 18 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
2022
202210. Radio frequecny thawing of frozen bulk chicken thigh meat: Effects on quality and process time
DEMİROK SONCU E., ERKE Ö., BACIN Z., COŞKUN E., KOLSARICI N., HUSEYNLİ H., et al.
IFT FIRST Annual Event and Expo, Ankara, Türkiye, 10 Temmuz 2022, (Özet Bildiri)
2022
202211. Optimization of radio frequency thawing process parameters in frozen bulk chicken thigh meat
COŞKUN E., HUSEYNLİ H., DEMİROK SONCU E., ERDOĞDU F.
IFT FIRST Annual Event and Expo, Ankara, Türkiye, 10 Temmuz 2022, (Özet Bildiri)
2021
202112. GIDALARDAKİ TEHLİKE: AMBALAJ MATERYALİNDEN BULAŞAN MİGRASYONU
DEMİROK SONCU E.
Ulusal Sempozyum «Gıda Alerjenleri, Bulaşanları ve Sağlık Açısından Önemi», Trabzon, Türkiye, 24 Haziran 2021, ss.77-84, (Tam Metin Bildiri)
2019
201913. Stilbenler ve stilbenlerin kanatlı etlerinde kullanımı
ÖZTÜRK A. G., DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.
5th International Poultry Meat Congress, 24 - 28 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201914. Glutensiz piliç burger üretiminde kinoa kullanımı
KOLSARICI N., DEMİROK SONCU E., BALLI N. Y., PALA Y., YAVUZ S. R., YILMAZ S.
5th International Poultry Meat Congress, 24 - 28 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201915. Dondurulmuş tavuk göğüs ve but eti çözdürmede uygun yöntem hangisi
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N., ALTIN O., ERDOĞDU F., SELBEŞ A. H., ZİLE E., et al.
5th International Poultry Meat Congress, 24 - 28 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
201816. Effect of chitosan-essential oil coatings as a surface fungus inhibitor on microbial quality and physicochemical changes of fermented Turkish sausage (sucuk) during storage
ARSLAN B., KÜÇÜKKAYA S., DEMİROK SONCU E., SOYER A.
3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
201817. Effects of marination on some quality characteristics of PSE turkey breast meat
YAMAN A., DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N., CANDOĞAN K.
32nd EFFOST International Conference, 6 - 08 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
2018
201818. Different system in meat packaging
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.
3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
201819. Doneness degree and cooking methods effects on nutritional and sensory quality of döner
ÖZSARAÇ N., KOLSARICI N., DEMİROK SONCU E., HASKARACA G.
3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
201820. Proteomic approach in meat science and technology
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.
3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
201821. White striping prevalence and its effect on meat quality of broiler breast fillets under commercial conditions
GOLZAR ADABİ S., DEMİROK SONCU E., CEYLAN N., KOLSARICI N.
XVth European Poultry Conference, Dubrovnik, Hırvatistan, 17 - 21 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
2018
201822. Volatile compounds of Inegöl meatball enriched with green tea extract during storage at 4°C
DEMİROK SONCU E., HASKARACA G., KIRALAN M., KIRALAN S. S., KOLSARICI N.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201823. Influence of various packaging systems and microwave heating on quality characteristics of frozen döner.
DEMİROK SONCU E., HASKARACA G., KOLSARICI N.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
201724. Changes in volatile composition and sensory properties of Turkish fermented sausages as affected by chitosan-essential oil coating
SOYER A., ÖZDEMİR N., DEMİROK SONCU E., ÖZDEMİR H.
31st EFFoST International Conference, SİTGES, İspanya, 13 - 16 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201725. Effects of chitosan-essential oil coating on lipolytic, proteolytic and oxidative characteristics of dry fermented sausages during storage
SOYER A., ÖZDEMİR N., Ertürk D., DEMİROK SONCU E., ARSLAN B.
31th EFFoST International Conference, Sitges, İspanya, 13 - 16 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201726. Proteolytic, lipolytic, and microbiological changes in dry-fermented chicken sausages throughout the fermentation and drying process
DEMİROK SONCU E., YENİOĞLU DEMİRALP Ş., KOLSARICI N.
19th International Conference on Food Processing Technology, 23 - 25 Ekim 2017, cilt.8, (Özet Bildiri)
2017
201727. Microbiological and physicochemical changes in Turkish fermented sausages (sucuk) coated with chitosan-essential oils
DEMİROK SONCU E., ARSLAN B., ÇINAR G., ERTÜRK D., SOYER A.
19th International Congress on Food Processing and Technology, Paris, Fransa, 23 - 25 Ekim 2017, cilt.8, ss.85, (Özet Bildiri)
2017
201728. Effect on color, biochemical and sensory characteristics of Turkish fermented sausages (sucuk) of dipping into chitosan solutions enriched with essential oils as a surface fungus inhibitor
DEMİROK SONCU E., KÜÇÜKKAYA S., ÇINAR G., SOYER A.
19th International Conference on Food Processing and Technology, Paris, Fransa, 23 - 25 Ekim 2017, cilt.8, ss.107, (Özet Bildiri)
2017
201729. Effect on quality changes of vacuum packaging and sous vide pasteurization in frozen stored doner kebab
DEMİROK SONCU E., HASKARACA G., KOLSARICI N., KIRALAN S. S., KIRALAN M.
2nd innovations in food packaging, shelf life and food safety conference, 3 - 06 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201730. Marinasyon ve sous vide pişirmenin tavuk eti kalitesine etkisi
DEMİROK SONCU E., AYTEKİN T., ÇELİK D., DURSUN İ., ÖZDEMİR Y., USLU M., et al.
4rd International Poultry Meat Congress, 26 - 30 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201731. Kanatlı etinde antimikrobiyel kullanımının duyusal parametreler üzerine etkisi
DEMİROK SONCU E., AYTEKİN T., ÇELİK D., DURSUN İ., ÖZDEMİR Y., USLU M., et al.
4rd International Poultry Meat Congress, 26 - 30 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201732. Kanatlı etinde oksidatif bozulmalar ve antioksidan kullanımı ile önlenmesi
DEMİROK SONCU E., AYTEKİN T., ÇELİK D., DURSUN İ., ÖZDEMİR Y., USLU M., et al.
4rd International Poultry Meat Congress, Antalya, Türkiye, 26 - 30 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201733. Broylerlerin göğüs etlerinde beyaz çizgi kusurları ve besin maddesi kompozisyonu, renk özellikleri ve oksidatif stabilite üzerindeki etkileri
GOLZAR ABADİ S., DEMİROK SONCU E., YÜCELT O.
4rd International Poultry Meat Congress, 26 - 30 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)
2016
201634. Microbiological physicochemical and sensorial characteristics of sous vide doner
DEMİROK SONCU E., HASKARACA G., KOLSARICI N.
62nd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST2016)., 14 - 19 Ağustos 2016, (Tam Metin Bildiri)
2015
201535. Tavuk dönerlerde farklı pişirme yöntemleri ve sürelerinin heterosiklik aromatik amin oluşumu üzerine etkisi
Özsaraç N., KOLSARICI N., HASKARACA G., DEMİROK SONCU E.
3rd International Poultry Meat Congress, 22 Nisan - 26 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201536. Tavuk eti kalitesi üzerine dondurma ve buz çözümünün etkisi
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N., BİLKİ B., YETİMOĞULLARI F., ÜÇLER H., BAYAR Y., et al.
3rd International Poultry Meat Congress., 22 - 26 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201537. Microbial Quality of Traditional Turkish Meat Product Döner Cooked Under Different Conditions
HASKARACA G., KOLSARICI N., DEMİROK SONCU E., Özsaraç N.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201538. Formation of Heterocyclic Aromatic Amines in Döner Cooked with Different Methods and Times
Özsaraç N., KOLSARICI N., HASKARACA G., DEMİROK SONCU E.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201539. Green Tea Extract as a Natural Antioxidant to Retard Lipid Oxidation in İnegöl Meatball During Refrigerated Storage
DEMİROK SONCU E., HASKARACA G., KILIÇ E., KÜÇÜK B., ŞAHİN S. S., YILMAZ H. S., et al.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2014
201440. Sous vide teknoloji ve et endüstrisinde kullanımı
HASKARACA G., KOLSARICI N., DEMİROK E.
III. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon”., Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, ss.58-59, (Özet Bildiri)
2014
201441. Donmuş olarak depolanan kaplamalı tavuk burgerlerde oksidatif değişimler üzerine yeşil çay ekstraktının etkisi
DEMİROK SONCU E., HASKARACA G., Köroğlu E., KOLSARICI N.
III. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon”, 16 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
2013
201342. Effect of gren tea extract and microwave pre cooking on the formation of acrylamide in fried chicken drumsticks and wings
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.
2nd ınternational congress on cacao coffee and tea, 9 - 11 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201343. Effect of gren tea extract and microwave pre cooking on the formation of heterocyclic aromatic amines in fried chicken meat products
KOLSARICI N., ÖZ F., HASKARACA G., DEMİROK SONCU E., ÖZSARAÇ N.
2nd ınternational congress on cacao coffee and tea, 9 - 11 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201344. Turkey kavurma production and effects of synthetic and natural antioxidants on oxidative changes in kavurma during refrigerated storage
KOLSARICI N., DEMİROK SONCU E., HASKARACA G., AKBAL Ş., GÜMLER E., ÖZEL E.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201345. Kaplamalı Tavuk Ürünlerinde Üretim Prosesi Boyunca Bazı Kalite Parametrelerindeki Değişimler
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N., HASKARACA G., KÖROĞLU E.
2nd International Poultry Meat Congress, 24 - 28 Nisan 2013, (Tam Metin Bildiri)
2012
201246. Mekanik ayrılmış tavuk etlerinin kimyasal bileşimi mineral madde içeriği ve yağ asitleri dağılımı üzerine randımanın ve farklı karkas bölgelerinin etkisi
ALTUN Ç., KOLSARICI N., DEMİROK SONCU E.
II. Et Ürünleri Çalıştayı “Kanatlı eti ürünleri”, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Özet Bildiri)
2012
201247. Farklı oranlarda yağ ile farklı oranlarda havuç ve limon lifi kullanılarak hazırlanan hamburger köftelerinin donmuş depolama stabilitesi
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N., AKOĞLU İ. T.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201248. The comparative effect of lemon and carrot dietary fiber as a fat replacer on physicochemical textural and organoleptic quality of low fat beef hamburger
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N., ALVARADO C., AKOĞLU İ. T.
IFT Annual Meeting and Food Expo, 25 - 28 Haziran 2012, (Özet Bildiri)
2012
201249. Quality and safety of broiler meat in various chilling systems
DEMİROK SONCU E., ALVARADO C., VELUZ G., CASTANEDA P., STUYVENBERG W. V., BYRD J. A.
PSA Annual Meeting, 9 - 12 Temmuz 2012, (Özet Bildiri)
2011
201150. An overview of the pros and cons of red meat consumption
ÖZSARAÇ N., DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.
4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Eylül 2011, (Özet Bildiri)
2011
201151. Tavuk göğüs ve but etinden pastırma üretim olanağı
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N., AKILLIGİL A., ÖZIŞIK B., UYANIK Z.
1st International Poultry Meat Congress, 15 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201152. Sodium tripolyphosphate and tumbling influence on microbiological quality and sensory properties of döner
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N., AKOĞLU İ. T.
International Food Congress “Novel Approaches in Food Industry”, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2011
201153. One of the health risks of meat products Cancer
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.
International Food Congress “Novel Approaches in Food Industry”, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2010
201054. Sucukta sağlık risklerinin azaltılmasında yeni yaklaşımlar
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.
1. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Özet Bildiri)
2010
201055. The effect of sodium tripolyphosphate and tumbling on lipid and color changes of döner
KOLSARICI N., AKOĞLU İ. T., DEMİROK SONCU E., BEKTAŞ G.
1st International Congress on Food Technology, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
2010
201056. Utilization of dietary fiber to reduce residual nitrite level in meat products
DEMİROK SONCU E., SALMAN G. Ş., KOLSARICI N.
1st International Congress on Food Technology, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
2010
201057. Meat quality assessment using biophysical methods
DEMİROK SONCU E., ÖZSARAÇ N., KOLSARICI N.
1st International Congress on Food Technology, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
2010
201058. Nanotechnology applications in meat technology
AKOĞLU İ. T., KOLSARICI N., DEMİROK SONCU E.
1st International Congress on Food Technology, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
2010
201059. The effects of sodium tripolyphosphate and tumbling on binding properties and cooking yield of döner
KOLSARICI N., DEMİROK SONCU E., AKOĞLU İ. T., ÖZDEN E.
The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2010
201060. Çemengilik'in (Çemen köftesi) mikrobiyolojik özellikleri
ÇİÇEK Ü., TOKATLI K., ERİNÇ H., DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.
The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2009
200961. Çemengilik in Çemen Köftesi Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
ÇİÇEK Ü., TOKATLI K., ERİNÇ H., DEMİROK SONCU E.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
2009
200962. Conjugated linoleic acid in meat and meat products and its importance for human health
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.
3rd International Congress on Food and Nutrition, 22 - 25 Nisan 2009, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Family in Farming in Türkiye: A Perspective for the Future
ZENGİN O., DEMİROK SONCU E., GÜLÇUBUK B., TURAN E. F., YILDIZ A., CEVGER Y., et al.
Food and Agriculture Organization of the United Nations, 2025
2024
20242. Meat Based Fermented Food Products
Demirok Soncu E., Karslıoğlu B.
fermented foods, R.E. ANLI,P. ŞANLIBABA, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.77-115, 2024
2019
20193. Sucuk
DEMİROK SONCU E., KOLSARICI N.
Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknoloji ve Sağlık, Anlı, R.E. Şanlıbaba P, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti, ss.271-293, 2019
2019
20194. Fermente Sosis
KOLSARICI N., DEMİROK SONCU E.
Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknoloji ve Sağlık, Anlı, R.E. Şanlıbaba P., Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., ss.295-340, 2019
Desteklenen Projeler
2022 - 2023
2022 - 2023Developing a Future Perspective for the Family Farming in Türkiye within the Context of the UN Decade of Family Farming
Diğer Uluslararası Fon Programları
Demirok Soncu E., Gülçubuk B.(Yürütücü)
2021 - 2021
2021 - 2021Donmuş Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss)’ nda Radyo Frekans ve Geleneksel Çözündürme Yöntemlerinin Kaliteye Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
DEMİROK SONCU E. (Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorGIDA
Editörler Kurulu Üyesi
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mayıs 2027
Mayıs 2027Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Mart 2023 - 05 Mart 2023
01 Mart 2023 - 05 Mart 20236th International Poultry Meat Congress
Katılımcı
Antalya-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 350
h-indeksi (SCOPUS): 11
Jüri Üyelikleri
Eylül-2023
Eylül 2023Tez Savunma (Doktora)
- Ankara Üniversitesi
Ocak-2023
Ocak 2023