Makaleler
63
Tümü (63)
SCI-E, SSCI, AHCI (58)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (61)
ESCI (3)
Scopus (53)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (2)
17. Application of Bacteriocin-Like Inhibitory Substances (BLIS)-Producing Probiotic Strain of Lactobacillus plantarum in Control of Staphylococcus aureus in White-Brined Cheese Production
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.25, sa.4, ss.401-408, 2019 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
22. Kuru Kaymağın Tekstürel Yapısı
Academic Food Journal
, cilt.14, sa.2, ss.189-195, 2016 (Hakemli Dergi)
37. Development of proteolysis in white-brined cheese: role of microencapsulated Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium bifidum BB-12 used as adjunct cultures
MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
, cilt.64, sa.3, ss.295-299, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
45. The effects of brine concentration and scalding on survival of some pathogens in urfa cheese: a traditional white-brined turkish cheese
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.39, sa.7, ss.727-735, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
46. Destructive effects of classical viscometers on the microstructure of yoghurt gel
Turkish Journal Of Agriculture And Forestry
, cilt.28, ss.19-23, 2004 (SCI-Expanded)
48. Survival of Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium bifidum BB-02 in white-brined cheese
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
, cilt.55, sa.1, ss.53-60, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
52. Effects of elevation of total solids by ultrafiltration and reverse osmosis on thiol groups in milk
Milchwissenschaft-Milk Science International
, cilt.57, ss.609-611, 2002 (SCI-Expanded)
54. Effect of elevation of total solids by ultra-filtration and reverse osmosis on thiol groups in milk
MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
, cilt.57, sa.11-12, ss.609-611, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
58. The behaviour of starter cultures in concentrated yoghurt (Labneh) produced by different techniques
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT & TECHNOLOGIE
, cilt.32, sa.7, ss.391-395, 1999 (SCI-Expanded, Scopus)
59. Some properties of yoghurts produced from milk preserved by hydrogen peroxide
MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
, cilt.54, sa.11, ss.628-631, 1999 (SCI-Expanded, Scopus)
60. The effect of elevated milk solids and incubation temperature on the physical properties of natural yoghurt
Milchwissenschaft-Milk Science International
, cilt.53, sa.9, ss.510-513, 1998 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
29
1. Atımlı elektrik alanı ve ultrasonikasyon uygulamalarının yayıkaltı mikrobiyolojisi ve protein konformasyonu üzerine etkileri
3. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Özet Bildiri)
2. Gıda Güvenliği Sorunları ve Çözüm Önerileri
Türkiye Ziraat Mühendisliği Dokuzuncu Teknik Kongresi, Türkiye, 13 - 17 Ocak 2020, (Özet Bildiri)
3. Isıl Işlemin Sütlerde Protein Yapısı Üzerine Etkilerinin Vibrasyonel Olarak İncelenmesi
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
4. Yayıkaltı ve Peyniraltı Suyu Esaslı Beslenme İçeceği Baz Formülasyon Geliştirilmesi
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
5. Homojenizasyon ve ısıl işlem uygulamalarının süt yağının sindirim ve emilim düzeyleri üzerine etkileri
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
6. Divle Obruk Peynirinin endüstriyel koşullarda üretiminin standardizasyonu
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
7. Homojenizasyon ve Isıl İşlem Uygulamalarının Süt Yağının Sindirim ve Emilim Düzeyleri Üzerine Etkileri
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
8. Peynir: tarihçesi
10. Gıda Mühendisliği Kngresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
10. Peyniraltı suyu ve transglutaminaz enzimi kullanımının ayranın reolojik özellikleri üzerine etkisi
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
11. Modification of cheese structure by transglutaminase with specific reference to cheese rheology and yield
SELECTBIO Food and Beverage Analysis, 19 - 20 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)
12. Comparison of effects of mammalian transglutaminase and microbial transglutaminase on colon epithelial and fibroblast cells
1st International Multidisciplinary Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, 7 - 09 Temmuz 2016
13. Determination of ACE I inhibitory peptide activities of some Enterococcus spp strains in milk
International Congress on Nutraceuticals and Functional Foods, 7 - 09 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
14. Novel whey based functional beverages supplemented with soy isoflavones and phytosterols resuls of physical and sensory evaluations
International Congress on Nutraceuticals and Functional Foods, 7 - 09 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
16. Toprak ve Gıda Güvenliği
2015 Uluslararası Toprak Yılı. “Toprak Yılı: Akademik Çerçeve” Konferansı, Türkiye, 12 Haziran 2015
17. Ev tipi fırınlarda koku filtrelerinin etkinliğinin incelenmesi ve mevcut fırınlarda uygulanması
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
18. Çiğ süt tüketiminde sistematik fayda risk analizi yaklaşımı
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
19. Gıda güvenliğinde hijyenik tasarımın önemi
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
20. Aynı hacimde pişirilen farklı gıdaların kokularının karışmasını önleme yöntemleri geliştirilmesi ve parametrik olarak incelenmesi
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
21. Çiğ Süt Tüketiminde Sistematik Fayda Risk Yaklaşımı
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
22. Gıda sanayindeki hijyenik öncelikler
TESKON 12. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 8 - 11 Nisan 2015
23. Gıda Güvenliğine Küresel Bakış
Türkiye Ziraat Mühendisliği 8. Teknik Kongresi, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, (Tam Metin Bildiri)
24. Enzyme modification of milk proteins in relation to cheese yield and quality with specific reference to transglutaminase and tyrosinase
Food Ingredients Turkey, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2014
25. Bakteriyosin üreten Lactobacillus brevis in Beyaz peynir yapımı ve olgunlaşması aşamalarında Staphylococcus aureus gelişimi üzerine etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
26. Staphylococcus aureus un bakteriyosin üreten Lactobacillus plantarum ile üretilen Beyaz peynirlerin üretim ve olgunlaşma aşamalarındaki etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
27. Staphylococcus aureus un bakteriyosin üreten Pediococcus pentosaceus ile üretilen Beyaz peynirlerin üretim ve olgunlaşma aşamalarındaki davranışı
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
29. Laktoperoksidaz tiyosiyanat hidrojen peroksit aktivasyonu ile korunmuş sütlerden üretilen yoğurtların bazı nitelikleri üzerine araştırma
III. Milli Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 03 Nisan 1994
Kitaplar
38
1. Lactic acid bacteria as spoilage microorganisms
The Microbiological Quality of Food, Bevilacqua Antonio,Corbo Maria Rosaria,Sinigaglia Milena, Editör, Woodhead Publishing, London, ss.119-143, 2025
2. Milk Based Fermented Food Products
Fermented Foods, ANLI RAHMİ ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, Nobel, Ankara, ss.153-194, 2024
4. Probiotic Dairy Foods
Microbes in the Food Industry, Navnidhi Chhikara,Anil Panghal,Gaurav Chaudhary, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , New Jersey, ss.87-138, 2023
5. Whey beverages
Dairy foods: processing, quality, and analytical techniques, A.G. Cruz,S. Ranaadhera,F. Nazzaro,A. Mostazaviani, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Massachusetts, ss.117-137, 2022
6. Dairy Technology
FOOD - Science, Technology and Engineering, R. Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.423-470, 2022
7. Peynir Biliminin Temelleri
NOBEL, İstanbul, 2021
8. Peynirde Olgunlaşma
Peynir Biliminin Temelleri, Hamdi Barbaros Özer; Ali Adnan Hayaloğlu, Editör, NOBEL, ss.217-264, 2021
9. Peynirde Olgunlaşmayı Hızlandırma Yöntemleri
Peynir Biliminin Temelleri, Hamdi Barbaros Özer; Ali Adnan Hayaloğlu, Editör, NOBEL, İstanbul, ss.265-294, 2021
11. Technology of dairy based beverages
Milk-Based Beverages: Volume 9: The Science of Beverages, Grumezescu A., Holban A.M., Editör, Woodhead Publishing, ss.331-372, 2019
12. Yoğurt
Fermente Gıdalar, Prof.Dr. R. Ertan ANLI, Doç.Dr. Pınar ŞANLIBABA, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC.LTD.ŞTİ., Ankara, ss.187-231, 2019
13. Cheeses from Turkey
Global Cheesemaking Technology: Cheese Quality and Characteristics, Photis Papademas,Thomas Bintsis, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , London, ss.191-192, 2018
14. Transglutaminase Applications in Dairy Technology
Microbial Cultures and Enzymes in Dairy Technology, Şebnem Öztürkoğlu Budak,Ceren Akal, Editör, IGI Global, Pennsylvania, ss.152-181, 2018
18. Temel Gıda Kompozisyonları ve Referans Standartlar
Fonksiyonel Beslenme, Zeynep Güzel Seydim, Editör, Sidas, İzmir, ss.31-48, 2016
19. Dairy Products Technology
Handbook of Food Processing: Food Safety, Quality and Manufacturing Processes, Theo Varzakas,Constantina Tzia, Editör, CRC, New York , Florida, ss.179-200, 2016
20. Yoğurdun Fiziksel ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Yoğurt: Lezzetin ve Sağlığın Öyküsü, Sevinç Yücecan, Editör, Danone, İstanbul, ss.145-152, 2015
22. Microbiology and Biochemistry of Yogurt and Other Fermented Milk Products
Dairy Microbiology and Biochemistry: Recent Developments, Barbaros Özer,Gülsün Akdemir Evrendilek, Editör, CRC, New York , Florida, ss.167-213, 2014
23. Microbiology of Cream, Butter, Ice Cream and Related Products
Dairy Microbiology and Biochemistry: Recent Developments, Barbaros Özer,Gülsün Akdemir Evrendilek, Editör, CRC, New York , Florida, ss.245-270, 2014
24. Fermented Milks
Membrane Processing - Dairy, Beverages and Spirits Applications, Adnan Y. Tamime, Editör, Blackwell, Oxford , Oxford, ss.143-175, 2013
25. Application of Sweeteners in Food and Drinks (Bakery, Congfectionary, Dairy Products, Puddings, Fruit Products, Vegetables, Sports Drinks, Hard Candies, Loukoumia, Marmalades, Jams, Jellies, Baked Goods, Sorbet)
Sweeteners: Nutritional Aspects, Applications and Production Technology, T. Varzakas,A. Labropoulous,S. Anestis, Editör, CRC, New York , Florida, ss.209-254, 2012
27. Technological and Health Aspects of Probiotic Cheese
Cheeses: Types, Nutrition and Consumption, R.D. Foster, Editör, NOVA Science Publishers Inc. , New York, ss.1-42, 2011
28. Probiotic Beverages: Microbiology and Technology
Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products, Fatih Yıldız, Editör, CRC, New York , London, ss.159-189, 2010
29. Quality Attributes of Yogurt and Functional Dairy Products
Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products, Fatih Yıldız, Editör, CRC, New York , London, ss.223-259, 2010
30. Fermente Süt Ürünleri, Probiyotik Organizmalar ve Peynir
Gıda Biyoteknolojisi, Necla Aran, Editör, İTÜ Yayınları, İstanbul, ss.195-240, 2010
31. Strategies for Yogurt Manufacturing
Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products, Fatih Yıldız, Editör, CRC, New York , London, ss.41-90, 2010
33. Strategies Used for Accelerating Cheese Ripening
Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria, Barbaros Özer, Editör, Research Signpost, Tirunelveli, ss.157-196, 2007
34. Lactose Metabolism in Yogurt Starter Bacteria
Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria, Barbaros Özer, Editör, Research Signpost, Tirunelveli, ss.129-156, 2007
36. Production of Concentrated Products
Fermented Milks, Adnan Y. Tamime, Editör, Blackwell, Oxford , Oxford, ss.128-155, 2006
37. Brined Cheeses from Middle East and Turkey
Brined Cheeses, Adnan Y. Tamime, Editör, Blackwell, Oxford , Oxford, ss.189-210, 2006
38. Introduction to Lactic Acid Bacteria
Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria, Barbaros Özer, Editör, Research Signpost, Tirunelveli, ss.1-14, 2006
Ansiklopedide Bölümler
2
1. Microflora of white-brined cheeses
Academic Press , ss.402-408, 2014
2. Encyclopedia of Food Microbiology 2nd edition
Elsevier Ltd., ss., 2014
