SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
The effects of brine concentration and scalding on survival of some pathogens in urfa cheese: a traditional white-brined turkish cheese
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.39, sa.7, ss.727-735, 2004 (SCI-Expanded)
Destructive effects of classical viscometers on the microstructure of yoghurt gel
Turkish Journal Of Agriculture And Forestry
, cilt.28, ss.19-23, 2004 (SCI-Expanded)
Development of proteolysis in ultrafiltered Turkish white-brined cheese (Urfa type): Effect of brine concentration
Milchwissenschaft-Milk Science International
, cilt.59, ss.146-149, 2004 (SCI-Expanded)
Effects of elevation of total solids by ultrafiltration and reverse osmosis on thiol groups in milk
Milchwissenschaft-Milk Science International
, cilt.57, ss.609-611, 2002 (SCI-Expanded)
The behaviour of starter cultures in concentrated yoghurt (Labneh) produced by different techniques
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT & TECHNOLOGIE
, cilt.32, sa.7, ss.391-395, 1999 (SCI-Expanded)
The effect of elevated milk solids and incubation temperature on the physical properties of natural yoghurt
Milchwissenschaft-Milk Science International
, cilt.53, sa.9, ss.510-513, 1998 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Kuru Kaymağın Tekstürel Yapısı
Academic Food Journal
, cilt.14, sa.2, ss.189-195, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Gıda Güvenliği Sorunları ve Çözüm Önerileri
Türkiye Ziraat Mühendisliği Dokuzuncu Teknik Kongresi, Türkiye, 13 - 17 Ocak 2020
Isıl Işlemin Sütlerde Protein Yapısı Üzerine Etkilerinin Vibrasyonel Olarak İncelenmesi
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019
Divle Obruk Peynirinin endüstriyel koşullarda üretiminin standardizasyonu
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019
Homojenizasyon ve ısıl işlem uygulamalarının süt yağının sindirim ve emilim düzeyleri üzerine etkileri
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019
Homojenizasyon ve Isıl İşlem Uygulamalarının Süt Yağının Sindirim ve Emilim Düzeyleri Üzerine Etkileri
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2019
Peynir: tarihçesi
10. Gıda Mühendisliği Kngresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017
Peyniraltı suyu ve transglutaminaz enzimi kullanımının ayranın reolojik özellikleri üzerine etkisi
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
Modification of cheese structure by transglutaminase with specific reference to cheese rheology and yield
SELECTBIO Food and Beverage Analysis, 19 - 20 Ağustos 2016
Comparison of effects of mammalian transglutaminase and microbial transglutaminase on colon epithelial and fibroblast cells
1st International Multidisciplinary Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, 7 - 09 Temmuz 2016
Novel whey based functional beverages supplemented with soy isoflavones and phytosterols resuls of physical and sensory evaluations
International Congress on Nutraceuticals and Functional Foods, 7 - 09 Temmuz 2016
Determination of ACE I inhibitory peptide activities of some Enterococcus spp strains in milk
International Congress on Nutraceuticals and Functional Foods, 7 - 09 Temmuz 2016
Toprak ve Gıda Güvenliği
2015 Uluslararası Toprak Yılı. “Toprak Yılı: Akademik Çerçeve” Konferansı, Türkiye, 12 Haziran 2015
Aynı hacimde pişirilen farklı gıdaların kokularının karışmasını önleme yöntemleri geliştirilmesi ve parametrik olarak incelenmesi
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
Çiğ süt tüketiminde sistematik fayda risk analizi yaklaşımı
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
Gıda güvenliğinde hijyenik tasarımın önemi
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
Ev tipi fırınlarda koku filtrelerinin etkinliğinin incelenmesi ve mevcut fırınlarda uygulanması
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
Çiğ Süt Tüketiminde Sistematik Fayda Risk Yaklaşımı
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
Gıda sanayindeki hijyenik öncelikler
TESKON 12. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 8 - 11 Nisan 2015
Gıda Güvenliğine Küresel Bakış
Türkiye Ziraat Mühendisliği 8. Teknik Kongresi, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015
Enzyme modification of milk proteins in relation to cheese yield and quality with specific reference to transglutaminase and tyrosinase
Food Ingredients Turkey, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2014
Bakteriyosin üreten Lactobacillus brevis in Beyaz peynir yapımı ve olgunlaşması aşamalarında Staphylococcus aureus gelişimi üzerine etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Staphylococcus aureus un bakteriyosin üreten Lactobacillus plantarum ile üretilen Beyaz peynirlerin üretim ve olgunlaşma aşamalarındaki etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Staphylococcus aureus un bakteriyosin üreten Pediococcus pentosaceus ile üretilen Beyaz peynirlerin üretim ve olgunlaşma aşamalarındaki davranışı
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Laktoperoksidaz tiyosiyanat hidrojen peroksit aktivasyonu ile korunmuş sütlerden üretilen yoğurtların bazı nitelikleri üzerine araştırma
III. Milli Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 03 Nisan 1994
Kitap & Kitap Bölümleri
Probiotic Dairy Foods
Microbes in the Food Industry, Navnidhi Chhikara,Anil Panghal,Gaurav Chaudhary, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , New Jersey, ss.87-138, 2023
Whey beverages
Dairy foods: processing, quality, and analytical techniques, A.G. Cruz,S. Ranaadhera,F. Nazzaro,A. Mostazaviani, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Massachusetts, ss.117-137, 2022
Peynir Biliminin Temelleri
NOBEL, İstanbul, 2021
Peynirde Olgunlaşma
Peynir Biliminin Temelleri, Hamdi Barbaros Özer; Ali Adnan Hayaloğlu, Editör, NOBEL, ss.217-264, 2021
Peynirde Olgunlaşmayı Hızlandırma Yöntemleri
Peynir Biliminin Temelleri, Hamdi Barbaros Özer; Ali Adnan Hayaloğlu, Editör, NOBEL, İstanbul, ss.265-294, 2021
Technology of dairy based beverages
Milk-Based Beverages: Volume 9: The Science of Beverages, Grumezescu A., Holban A.M., Editör, Woodhead Publishing, ss.331-372, 2019
Yoğurt
Fermente Gıdalar, Prof.Dr. R. Ertan ANLI, Doç.Dr. Pınar ŞANLIBABA, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC.LTD.ŞTİ., Ankara, ss.187-231, 2019
Cheeses from Turkey
Global Cheesemaking Technology: Cheese Quality and Characteristics, Photis Papademas,Thomas Bintsis, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , London, ss.191-192, 2018
Transglutaminase Applications in Dairy Technology
Microbial Cultures and Enzymes in Dairy Technology, Şebnem Öztürkoğlu Budak,Ceren Akal, Editör, IGI Global, Pennsylvania, ss.152-181, 2018
Dairy Products Technology
Handbook of Food Processing: Food Safety, Quality and Manufacturing Processes, Theo Varzakas,Constantina Tzia, Editör, CRC, New York , Florida, ss.179-200, 2016
Temel Gıda Kompozisyonları ve Referans Standartlar
Fonksiyonel Beslenme, Zeynep Güzel Seydim, Editör, Sidas, İzmir, ss.31-48, 2016
Yoğurdun Fiziksel ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Yoğurt: Lezzetin ve Sağlığın Öyküsü, Sevinç Yücecan, Editör, Danone, İstanbul, ss.145-152, 2015
Microbiology and Biochemistry of Yogurt and Other Fermented Milk Products
Dairy Microbiology and Biochemistry: Recent Developments, Barbaros Özer,Gülsün Akdemir Evrendilek, Editör, CRC, New York , Florida, ss.167-213, 2014
Microbiology of Cream, Butter, Ice Cream and Related Products
Dairy Microbiology and Biochemistry: Recent Developments, Barbaros Özer,Gülsün Akdemir Evrendilek, Editör, CRC, New York , Florida, ss.245-270, 2014
Fermented Milks
Membrane Processing - Dairy, Beverages and Spirits Applications, Adnan Y. Tamime, Editör, Blackwell, Oxford , Oxford, ss.143-175, 2013
Application of Sweeteners in Food and Drinks (Bakery, Congfectionary, Dairy Products, Puddings, Fruit Products, Vegetables, Sports Drinks, Hard Candies, Loukoumia, Marmalades, Jams, Jellies, Baked Goods, Sorbet)
Sweeteners: Nutritional Aspects, Applications and Production Technology, T. Varzakas,A. Labropoulous,S. Anestis, Editör, CRC, New York , Florida, ss.209-254, 2012
Technological and Health Aspects of Probiotic Cheese
Cheeses: Types, Nutrition and Consumption, R.D. Foster, Editör, NOVA Science Publishers Inc. , New York, ss.1-42, 2011
Quality Attributes of Yogurt and Functional Dairy Products
Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products, Fatih Yıldız, Editör, CRC, New York , London, ss.223-259, 2010
Fermente Süt Ürünleri, Probiyotik Organizmalar ve Peynir
Gıda Biyoteknolojisi, Necla Aran, Editör, İTÜ Yayınları, İstanbul, ss.195-240, 2010
Strategies for Yogurt Manufacturing
Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products, Fatih Yıldız, Editör, CRC, New York , London, ss.41-90, 2010
Probiotic Beverages: Microbiology and Technology
Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products, Fatih Yıldız, Editör, CRC, New York , London, ss.159-189, 2010
Lactose Metabolism in Yogurt Starter Bacteria
Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria, Barbaros Özer, Editör, Research Signpost, Tirunelveli, ss.129-156, 2007
Strategies Used for Accelerating Cheese Ripening
Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria, Barbaros Özer, Editör, Research Signpost, Tirunelveli, ss.157-196, 2007
Brined Cheeses from Middle East and Turkey
Brined Cheeses, Adnan Y. Tamime, Editör, Blackwell, Oxford , Oxford, ss.189-210, 2006
Production of Concentrated Products
Fermented Milks, Adnan Y. Tamime, Editör, Blackwell, Oxford , Oxford, ss.128-155, 2006
Introduction to Lactic Acid Bacteria
Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria, Barbaros Özer, Editör, Research Signpost, Tirunelveli, ss.1-14, 2006
Ansiklopedide Bölümler
Microflora of white-brined cheeses
Academic Press , ss.402-408, 2014
Encyclopedia of Food Microbiology 2nd edition
Elsevier Ltd., ss., 2014