SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
The effects of brine concentration and scalding on survival of some pathogens in urfa cheese: a traditional white-brined turkish cheese
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.39, sa.7, ss.727-735, 2004 (SCI-Expanded)
Destructive effects of classical viscometers on the microstructure of yoghurt gel
Turkish Journal Of Agriculture And Forestry
, cilt.28, ss.19-23, 2004 (SCI-Expanded)
Development of proteolysis in ultrafiltered Turkish white-brined cheese (Urfa type): Effect of brine concentration
Milchwissenschaft-Milk Science International
, cilt.59, ss.146-149, 2004 (SCI-Expanded)
Effects of elevation of total solids by ultrafiltration and reverse osmosis on thiol groups in milk
Milchwissenschaft-Milk Science International
, cilt.57, ss.609-611, 2002 (SCI-Expanded)
The behaviour of starter cultures in concentrated yoghurt (Labneh) produced by different techniques
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT & TECHNOLOGIE
, cilt.32, sa.7, ss.391-395, 1999 (SCI-Expanded)
The effect of elevated milk solids and incubation temperature on the physical properties of natural yoghurt
Milchwissenschaft-Milk Science International
, cilt.53, sa.9, ss.510-513, 1998 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Kuru Kaymağın Tekstürel Yapısı
Academic Food Journal
, cilt.14, sa.2, ss.189-195, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Atımlı elektrik alanı ve ultrasonikasyon uygulamalarının yayıkaltı mikrobiyolojisi ve protein konformasyonu üzerine etkileri
3. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023
Gıda Güvenliği Sorunları ve Çözüm Önerileri
Türkiye Ziraat Mühendisliği Dokuzuncu Teknik Kongresi, Türkiye, 13 - 17 Ocak 2020
Isıl Işlemin Sütlerde Protein Yapısı Üzerine Etkilerinin Vibrasyonel Olarak İncelenmesi
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019
Yayıkaltı ve Peyniraltı Suyu Esaslı Beslenme İçeceği Baz Formülasyon Geliştirilmesi
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 Nisan 2019
Homojenizasyon ve ısıl işlem uygulamalarının süt yağının sindirim ve emilim düzeyleri üzerine etkileri
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019
Divle Obruk Peynirinin endüstriyel koşullarda üretiminin standardizasyonu
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019
Homojenizasyon ve Isıl İşlem Uygulamalarının Süt Yağının Sindirim ve Emilim Düzeyleri Üzerine Etkileri
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2019
Peynir: tarihçesi
10. Gıda Mühendisliği Kngresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017
Peyniraltı suyu ve transglutaminaz enzimi kullanımının ayranın reolojik özellikleri üzerine etkisi
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
Modification of cheese structure by transglutaminase with specific reference to cheese rheology and yield
SELECTBIO Food and Beverage Analysis, 19 - 20 Ağustos 2016
Comparison of effects of mammalian transglutaminase and microbial transglutaminase on colon epithelial and fibroblast cells
1st International Multidisciplinary Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, 7 - 09 Temmuz 2016
Determination of ACE I inhibitory peptide activities of some Enterococcus spp strains in milk
International Congress on Nutraceuticals and Functional Foods, 7 - 09 Temmuz 2016
Novel whey based functional beverages supplemented with soy isoflavones and phytosterols resuls of physical and sensory evaluations
International Congress on Nutraceuticals and Functional Foods, 7 - 09 Temmuz 2016
Toprak ve Gıda Güvenliği
2015 Uluslararası Toprak Yılı. “Toprak Yılı: Akademik Çerçeve” Konferansı, Türkiye, 12 Haziran 2015
Ev tipi fırınlarda koku filtrelerinin etkinliğinin incelenmesi ve mevcut fırınlarda uygulanması
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
Çiğ süt tüketiminde sistematik fayda risk analizi yaklaşımı
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
Gıda güvenliğinde hijyenik tasarımın önemi
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
Aynı hacimde pişirilen farklı gıdaların kokularının karışmasını önleme yöntemleri geliştirilmesi ve parametrik olarak incelenmesi
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
Çiğ Süt Tüketiminde Sistematik Fayda Risk Yaklaşımı
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
Gıda sanayindeki hijyenik öncelikler
TESKON 12. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 8 - 11 Nisan 2015
Gıda Güvenliğine Küresel Bakış
Türkiye Ziraat Mühendisliği 8. Teknik Kongresi, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015
Enzyme modification of milk proteins in relation to cheese yield and quality with specific reference to transglutaminase and tyrosinase
Food Ingredients Turkey, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2014
Bakteriyosin üreten Lactobacillus brevis in Beyaz peynir yapımı ve olgunlaşması aşamalarında Staphylococcus aureus gelişimi üzerine etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Staphylococcus aureus un bakteriyosin üreten Lactobacillus plantarum ile üretilen Beyaz peynirlerin üretim ve olgunlaşma aşamalarındaki etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Staphylococcus aureus un bakteriyosin üreten Pediococcus pentosaceus ile üretilen Beyaz peynirlerin üretim ve olgunlaşma aşamalarındaki davranışı
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Laktoperoksidaz tiyosiyanat hidrojen peroksit aktivasyonu ile korunmuş sütlerden üretilen yoğurtların bazı nitelikleri üzerine araştırma
III. Milli Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 03 Nisan 1994
Kitap & Kitap Bölümleri
Lactic acid bacteria as spoilage microorganisms
The Microbiological Quality of Food, Bevilacqua Antonio,Corbo Maria Rosaria,Sinigaglia Milena, Editör, Woodhead Publishing, London, ss.119-143, 2025
Milk Based Fermented Food Products
Fermented Foods, ANLI RAHMİ ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, Nobel, Ankara, ss.153-194, 2024
Probiotic Dairy Foods
Microbes in the Food Industry, Navnidhi Chhikara,Anil Panghal,Gaurav Chaudhary, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , New Jersey, ss.87-138, 2023
Whey beverages
Dairy foods: processing, quality, and analytical techniques, A.G. Cruz,S. Ranaadhera,F. Nazzaro,A. Mostazaviani, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Massachusetts, ss.117-137, 2022
Dairy Technology
FOOD - Science, Technology and Engineering, R. Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.423-470, 2022
Peynir Biliminin Temelleri
NOBEL, İstanbul, 2021
Peynirde Olgunlaşma
Peynir Biliminin Temelleri, Hamdi Barbaros Özer; Ali Adnan Hayaloğlu, Editör, NOBEL, ss.217-264, 2021
Peynirde Olgunlaşmayı Hızlandırma Yöntemleri
Peynir Biliminin Temelleri, Hamdi Barbaros Özer; Ali Adnan Hayaloğlu, Editör, NOBEL, İstanbul, ss.265-294, 2021
Technology of dairy based beverages
Milk-Based Beverages: Volume 9: The Science of Beverages, Grumezescu A., Holban A.M., Editör, Woodhead Publishing, ss.331-372, 2019
Yoğurt
Fermente Gıdalar, Prof.Dr. R. Ertan ANLI, Doç.Dr. Pınar ŞANLIBABA, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC.LTD.ŞTİ., Ankara, ss.187-231, 2019
Cheeses from Turkey
Global Cheesemaking Technology: Cheese Quality and Characteristics, Photis Papademas,Thomas Bintsis, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , London, ss.191-192, 2018
Transglutaminase Applications in Dairy Technology
Microbial Cultures and Enzymes in Dairy Technology, Şebnem Öztürkoğlu Budak,Ceren Akal, Editör, IGI Global, Pennsylvania, ss.152-181, 2018
Temel Gıda Kompozisyonları ve Referans Standartlar
Fonksiyonel Beslenme, Zeynep Güzel Seydim, Editör, Sidas, İzmir, ss.31-48, 2016
Dairy Products Technology
Handbook of Food Processing: Food Safety, Quality and Manufacturing Processes, Theo Varzakas,Constantina Tzia, Editör, CRC, New York , Florida, ss.179-200, 2016
Yoğurdun Fiziksel ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Yoğurt: Lezzetin ve Sağlığın Öyküsü, Sevinç Yücecan, Editör, Danone, İstanbul, ss.145-152, 2015
Microbiology and Biochemistry of Yogurt and Other Fermented Milk Products
Dairy Microbiology and Biochemistry: Recent Developments, Barbaros Özer,Gülsün Akdemir Evrendilek, Editör, CRC, New York , Florida, ss.167-213, 2014
Microbiology of Cream, Butter, Ice Cream and Related Products
Dairy Microbiology and Biochemistry: Recent Developments, Barbaros Özer,Gülsün Akdemir Evrendilek, Editör, CRC, New York , Florida, ss.245-270, 2014
Fermented Milks
Membrane Processing - Dairy, Beverages and Spirits Applications, Adnan Y. Tamime, Editör, Blackwell, Oxford , Oxford, ss.143-175, 2013
Application of Sweeteners in Food and Drinks (Bakery, Congfectionary, Dairy Products, Puddings, Fruit Products, Vegetables, Sports Drinks, Hard Candies, Loukoumia, Marmalades, Jams, Jellies, Baked Goods, Sorbet)
Sweeteners: Nutritional Aspects, Applications and Production Technology, T. Varzakas,A. Labropoulous,S. Anestis, Editör, CRC, New York , Florida, ss.209-254, 2012
Technological and Health Aspects of Probiotic Cheese
Cheeses: Types, Nutrition and Consumption, R.D. Foster, Editör, NOVA Science Publishers Inc. , New York, ss.1-42, 2011
Probiotic Beverages: Microbiology and Technology
Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products, Fatih Yıldız, Editör, CRC, New York , London, ss.159-189, 2010
Quality Attributes of Yogurt and Functional Dairy Products
Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products, Fatih Yıldız, Editör, CRC, New York , London, ss.223-259, 2010
Fermente Süt Ürünleri, Probiyotik Organizmalar ve Peynir
Gıda Biyoteknolojisi, Necla Aran, Editör, İTÜ Yayınları, İstanbul, ss.195-240, 2010
Strategies for Yogurt Manufacturing
Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products, Fatih Yıldız, Editör, CRC, New York , London, ss.41-90, 2010
Strategies Used for Accelerating Cheese Ripening
Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria, Barbaros Özer, Editör, Research Signpost, Tirunelveli, ss.157-196, 2007
Lactose Metabolism in Yogurt Starter Bacteria
Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria, Barbaros Özer, Editör, Research Signpost, Tirunelveli, ss.129-156, 2007
Production of Concentrated Products
Fermented Milks, Adnan Y. Tamime, Editör, Blackwell, Oxford , Oxford, ss.128-155, 2006
Brined Cheeses from Middle East and Turkey
Brined Cheeses, Adnan Y. Tamime, Editör, Blackwell, Oxford , Oxford, ss.189-210, 2006
Introduction to Lactic Acid Bacteria
Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria, Barbaros Özer, Editör, Research Signpost, Tirunelveli, ss.1-14, 2006
Ansiklopedide Bölümler
Microflora of white-brined cheeses
Academic Press , ss.402-408, 2014
Encyclopedia of Food Microbiology 2nd edition
Elsevier Ltd., ss., 2014