Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Süt Teknolojisi Anabilim Dalı
Araştırma Alanları: Mühendislik ve Teknoloji

Yayınlardaki İsimler: Ozer Barbaros Hamdi, Ozer B, ÖZER HAMDİ BARBAROS, Ozer BH, Ozer B., Ozer Barbaros H., Ozer HB, Oezer Barbaros, Ozer Barbaros

Metrikler

Yayın

125

Atıf (WoS)

1374

H-İndeks (WoS)

21

Atıf (Scopus)

1012

H-İndeks (Scopus)

16

Proje

11

Tez Danışmanlığı

10

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Lisans ve Yüksek Lisans derecelerini Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü’nden elde ettikten sonra doktora çalışmalarını yapmak üzere YÖK bursu ile The University of Reading (İngiltere)’ye gittim. 1997 yılında doktora çalışmalarımı tamamladıktan sonra Harran Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladım. 2000 yılında doçent ve 2006 yılında profesör olarak atandım. 2000-2009 yılları arasında üniversite senatörlüğü ve yüksekokul müdürlüğü görevlerinde bulundum. 2001 yılında NATO bursu ile İngiltere’de (The University of Reading) 3 ay, 2010 yılında ise DAAD bursu ile Almanya’da (Munich Technical University) çalışmalarda bulundum. 2009 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’ne geçtim ve 2009-2012 yılları arasında bölüm başkanlığı ve üniversite senatörlüğü görevlerini yürüttüm. 2012 yılında Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü’nde çalışmaya başladım.

Başlıca çalışma alanım süt teknolojisi olmakla beraber süt ürünleri reolojisi ve ürün geliştirme özel konuları ile ilgilenmekteyim. Bugüne kadar değişik ulusal ve uluslar arası kuruluşlarca (NATO, AB, DPT, TÜBİTAK) desteklenen 15 projede yürütücü olarak görev aldım. 80’in üzerinde bilimsel makalem ve 12 uluslar arası kitap bölümü yazarlığım ve ikisi uluslar arası yayınevlerince basılan toplam dört adet kitabım bulunmaktadır. 

İletişim