Lisans ve Yüksek Lisans derecelerini Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi
Bölümü’nden elde ettikten sonra doktora çalışmalarını yapmak üzere YÖK bursu
ile The University of Reading (İngiltere)’ye gittim. 1997 yılında doktora
çalışmalarımı tamamladıktan sonra Harran Üniversitesi Gıda Mühendisliği
Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladım. 2000 yılında doçent ve
2006 yılında profesör olarak atandım. 2000-2009 yılları arasında üniversite
senatörlüğü ve yüksekokul müdürlüğü görevlerinde bulundum. 2001 yılında NATO
bursu ile İngiltere’de (The University of Reading) 3 ay, 2010 yılında ise DAAD
bursu ile Almanya’da (Munich Technical University) çalışmalarda bulundum. 2009
yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’ne geçtim ve
2009-2012 yılları arasında bölüm başkanlığı ve üniversite senatörlüğü
görevlerini yürüttüm. 2012 yılında Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi
Bölümü’nde çalışmaya başladım.
Başlıca çalışma alanım süt teknolojisi olmakla beraber süt ürünleri
reolojisi ve ürün geliştirme özel konuları ile ilgilenmekteyim. Bugüne kadar
değişik ulusal ve uluslar arası kuruluşlarca (NATO, AB, DPT, TÜBİTAK, Özel Sektör)
desteklenen 42 projede yürütücü olarak görev aldım. 120’nin üzerinde bilimsel
makalem ve 32 uluslar arası kitap bölümü yazarlığım ve ikisi uluslar arası
yayınevlerince basılan toplam 5 adet kitabım bulunmaktadır.
- E-posta
- bozer@ankara.edu.tr
- Web Sayfası
- https://avesis.ankara.edu.tr/bozer
- İş Telefonu
- +90 312 596 1739