Makaleler
40
Tümü (40)
SCI-E, SSCI, AHCI (28)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (28)
Scopus (25)
TRDizin (8)
Diğer Yayınlar (4)
11. Rheological properties of cross-linked inulin solutions as a function of cross-linker concentration and temperature
JOURNAL OF DISPERSION SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.44, sa.12, ss.2219-2230, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
21. Mikrofiltrasyon uygulamasının çiğ sütün mikrobiyel kalitesine etkisi
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.8, sa.9, ss.1935-1941, 2020 (Hakemli Dergi)
22. PROBİYOTİK VE PREBİYOTİK TÜKETİMİNİN LAKTOZ İNTOLERANSI ÜZERİNE ETKİLERİ
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
, cilt.45, sa.2, ss.380-389, 2020 (Hakemli Dergi)
31. FARKLI ŞEKER ORANLARININ SÜT REÇELİNİN KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Gıda
, cilt.43, sa.5, ss.865-875, 2018 (Hakemli Dergi)
37. KEFİR ÜRETİMİNDE PEYNİRALTI SUYU KULLANIMI
Gıda
, 2016 (Hakemli Dergi)
39. Sokak Sütü
Ordu'da Gıda Güvenliği
, 2013 (Hakemsiz Dergi)
40. Ülkemizdeki Coğrafi İşarete Sahip Süt Ürünleri
Köy-Koop Haber
, 2013 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
53
1. Mycotoxigenic Fungi and Mycotoxins in Dairy Products: Risks, Preventive Strategies and Analytical Approaches
8th INTERNATIONAL FOOD SAFETY CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Mayıs 2024, ss.30, (Özet Bildiri)
2. Atımlı elektrik alanı ve ultrasonikasyon uygulamalarının yayıkaltı mikrobiyolojisi ve protein konformasyonu üzerine etkileri
3. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Özet Bildiri)
3. Kefir mikroflorası üzerine kombu çayı etkilerinin araştırılması
3. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Özet Bildiri)
4. Traditional vs. Industrial Divle Obruk Cheese Production: Quality, Risk Factors, Health Effects.
7th International Food Safety Congress, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, ss.15-16, (Özet Bildiri)
5. MALDI-TOF MS Characterization of Lactic Acid Bacteria Isolated from Traditional Artisanal Cheeses of Turkey
41st International Congress of the Society for Microbial Ecology in Health and Disease, Alexandroupoli, Yunanistan, 14 Haziran 2022, (Özet Bildiri)
6. Influence of indigenous microbial culture addition on physicochemical and sensory properties of white-brined ewe’s milk cheese.
8TH IDF International Symposium on Sheep, Goat And Other Non-Cow Milk, Belçika, 4 - 06 Kasım 2020, (Özet Bildiri)
7. Use of lysozyme extracted from donkey milk as antimicrobial agent in the production of dairy products
8TH IDF International Symposium on Sheep, Goat And Other Non-Cow Milk, Belçika, 4 - 06 Kasım 2020, (Özet Bildiri)
8. Sensorial comparison of traditional and controlled produced Divle Cave cheeses
IDF World Dairy Summit, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Eylül 2019
9. Yayıkaltı ve Peyniraltı Suyu Esaslı Beslenme İçeceği Baz Formülasyon Geliştirilmesi
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
10. Yüksek Basınç Uygulamalarının Kaşar Peynirinin Bazı Mikrobiyolojik Nitelikleri Üzerine Etkisi.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
11. Divle Obruk Peynirinin endüstriyel koşullarda üretiminin standardizasyonu
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
12. Quality Characteristics of Synbiotic Kefir Produced from Goat Milk
3rd International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, 19 - 21 Nisan 2019
13. The Effect of Microfiltration on Microbiological Properties of Milk.
International Eurosian Conference on Science, Engineering and Technology (EurosianScientech 2018), Ankara, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
14. The Effect of Molecular Resonance on Mesophilic and Psychrotrophic Aerobic Microflora of Raw Milk.
International Eurosian Conference on Science, Engineering and Technology (EurosianScientech 2018), Ankara, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
15. Production and characterization of Quark cheese made from kefir, buttermilk, and cultured skim-milk. Lisbon, Portugal.
7th International Conference on Nutrition and Food Sciences, 13 - 15 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
16. The characteristics of Divle Cave Cheese, a PDO product in Turkey
7th International Conference on Nutrition and Food Sciences (ICNFS), 13 - 15 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
17. Production and characterization of Quark cheese made from kefir, buttermilk, and cultured skim-milk
7th International Conference on Nutrition and Food Sciences (ICNFS), 13 - 15 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
18. Sensory properties of yogurt enriched with different kinds of nuts
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
19. Some Properties of Çömlek Cheese Produced in Nevşehir
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
20. Effect of Synbiotic Usage of Prebiotic and Probiotics on Some Product Characteristics of Kefir Produced from Cow Milk
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
21. Various physical and chemical properties of salep obtained from different species of wild orchids
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
22. Turkish PDO Dairy Products
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
24. Kefir Tanelerinin Mikroflorası
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
25. Peyniraltı suyu ve transglutaminaz enzimi kullanımının ayranın reolojik özellikleri üzerine etkisi
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
26. Dondurma üretiminde sıvı ve toz formda peyniraltı suyu kullanımı
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
27. Utilization of the by-products of whey and cream obtained during the production of an ewe’xxs milk cheese
6th Int Conference on Nutrition and Food sciences, Budapest, Macaristan, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
28. Utilization of the by-products of whey and cream obtained during the production of an ewes’xx milk cheese
6th International Conference on Nutrition and Food Sciences (ICNFS), 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
29. ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN GIDA GÜVENLİĞİNE BAKIŞ AÇISI: SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ÖRNEĞİ
Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, 10 - 11 Mart 2017, (Tam Metin Bildiri)
30. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin gıda güvenliğine bakış açısı: Süt ve süt ürünleri örneği
1. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, 10 Mart - 11 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
31. Ayran Üretiminde Peyniraltı Suyu ve Transglutaminaz Enzimi Kullanımının Ürün Özellikleri Üzerine Etkisi
12. Gıda Kongresi., Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
32. Some Properties of Ice Cream With Different Kind of Molasses
The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
33. Effect of dried nut enrichment of yogurts on folic acid and vitamine E content
3rd Int. Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
34. A Traditional Cheese Katmer
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2014
35. Effect of Dried Nut Enrichment of Yoghurts on Folic Acid and Vitamine E Content
The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
36. Laktik Asit Bakterilerinin Aflatoksin B1 ve Aflatoksin M1 Bağlama Yetenekleri
5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
37. Fortification of yogurts with dried nuts rich in bioactive compounds
2nd International Congress on Food Technology, Antalya, Kuşadası, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
38. Determination of The Milk Consumption Habits of Students of Faculty of Agrıculture in Ankara University
2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014
39. Fortification of Yoghurt With Dried Nuts Rich In Bioactive Compounds
2nd International Congress On Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
40. Determination of the Milk Consumption Habits of Students of Faculty of Agriculture in Ankara Universty
2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
42. İç Anadolu Bölgesi geleneksel peynirleri
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
43. Impact Of Microbial Transglutaminase On Aroma And Flavour Compounds Of Non Fat Yogurt
8th NIZO DAIRY CONFERENCE. Functional Enzymes for Dairy Applications, 11 - 13 Eylül 2013
45. Süt kaynaklı bioaktif peptitler
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)
46. Beslenme Eğilimlerindeki Değişimlerin Peynir Teknolojisine Yansımaları
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)
47. Süt Kaynaklı Biyoaktif Peptitler.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)
48. Fermente süt ürünlerinin antioksidan kapasitesinin belirlenmesinde kullanılan yöntemler FRAP TEAC ve DPPH
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
49. Ankara Piyasasında Satılan Kefirlerin Mikrobiyolojik, Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 Ekim 2011 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
50. Fermente Süt Ürünlerinin Antioksidan Kapasitelerinin Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler: FRAP, TEAC ve DPPH
11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 Aralık - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
51. Geleneksel Bir Süt İçeceği: Yayık Ayranı
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
52. Manufacturing Methods Of Whey Protein Powder
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, 19 - 21 Nisan 2011
53. Geleneksel yöntemle ve hazır toz karışımlar kullanılarak üretilen bazı sütlü tatlıların fiziksel, kimyasal, duyusal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
2. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
Kitaplar
13
1. Lactic acid bacteria as spoilage microorganisms
The Microbiological Quality of Food, Bevilacqua Antonio,Corbo Maria Rosaria,Sinigaglia Milena, Editör, Woodhead Publishing, London, ss.119-143, 2025
2. Milk Based Fermented Food Products
Fermented Foods, R. Ertan Anlı,Pınar Şanlıbaba, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.153-194, 2024
4. Milk Based Fermented Food Products
Fermented Foods, ANLI RAHMİ ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, Nobel, Ankara, ss.153-194, 2024
5. Probiotic Dairy Foods
Microbes in the Food Industry, Navnidhi Chhikara,Anil Panghal,Gaurav Chaudhary, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , New Jersey, ss.87-138, 2023
6. Dairy-derived antimicrobial substances: microorganisms, applications and recent trends
Advances in Dairy Microbial Products,, Joginder Singh, Ashish Vyas, Editör, Woodhead publishing, ss.212-238, 2022
7. Dairy Technology
FOOD - Science, Technology and Engineering, R. Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.423-470, 2022
8. Fermente Gıdaların Fonksiyonel Özellikleri
Gıda Biyoteknolojisi, Zümrüt Begüm ÖGEL, Editör, Dijital Akademi, ss.1-20, 2021
9. Technology of dairy based beverages
Milk-Based Beverages: Volume 9: The Science of Beverages, Grumezescu A., Holban A.M., Editör, Woodhead Publishing, ss.331-372, 2019
11. Transglutaminase Applications in Dairy Technology
Microbial Cultures and Enzymes in Dairy Technology, Şebnem Öztürkoğlu Budak,Ceren Akal, Editör, IGI Global, Pennsylvania, ss.152-181, 2018
13. Koyulaştırılmış ve Kurutulmuş Süt Ürünlerinde Analizler
Süt ve Süt Ürünleri Analiz Yöntemleri, Prof.Dr. Zübeyde ÖNER, Doç.Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.407-454, 2018
Metrikler
Yayın (WoS)
30
Yayın (Scopus)
25
Atıf (WoS)
345
H-İndeks (WoS)
10
Atıf (Scopus)
421
H-İndeks (Scopus)
11
Atıf (Scholar)
715
H-İndeks (Scholar)
13
Atıf (TrDizin)
1
H-İndeks (TrDizin)
1
Atıf (Diğer Toplam)
17
Toplam Atıf Sayısı
372
Proje
11
Tez Danışmanlığı
2
