Desteklenen Projeler
-
2023 - 2026 Yerli izolat laktik asit bakterileri postbiyotik bilesenlerinin fonksiyonel karakterizasyonu vemodel ürünlerde kullanım potansiyelinin belirlenmesi
-
2023 - 2025 Dondurma Üretimi Artıklarının Geri Kazanımı İçin Uygun Proses Stratejilerinin Geliştirilmesi
-
2023 - 2025 Badem Sütü, Badem İç Kabuğu ve Bitkisel Kökenli Probiyotik Kullanımının Kefir Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi
-
2023 - 2024 Sinbiyotik Süt İçeceği Üretiminde Çapraz Bağlı İnulin Kullanılmasının Farklı Probiyotik Bakterilerin Gelişimi ve Ürün Özellikleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi
-
2023 - 2024 Determination of Efficiency of a Rapid and Accurate Antibiotic Detection Device Based on the Fermentation Profile of Cheese Milk Intentionally Contaminated with a Wide Range of Antibiotics
-
2018 - 2020 Eşek Sütü Antimikrobiyel Proteinlerinin Süt Ürünleri Üretiminde Koruyucu Katkı Maddesi Olarak Kullanımı (Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, No: 18B0447004
-
2016 - 2019 Bazı Yabani Orkide Türlerinden Elde Edilen Saleplerin Maraş Usulü Dondurma Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2016 - 2018 Probiyotik ve Prebiyotiklerin Sinbiyotik Kullanımının İnek ve Keçi Sütünden Üretilen Kefirlerin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2015 - 2017 Rekonstitüe Peyniraltı Suyu ile Üretilen Ayranların Enzimatik Modifikasyon Yoluyla Fiziksel Özelliklerinin Geliştirilmesi
-
2013 - 2015 Biyoaktif Bileşenlerce Zengin Bazı Kuruyemişlerin Ilavesiyle Fonksiyonel Yoğurt Üretiminin Araştırılması
-
2011 - 2012 Yağsız süttozu ve demineralize peyniraltı suyu tozu ilave edilmiş fermente krema üzerine bir araştırma
TÜBİTAK Projesi
-
2010 - 2011 PEYNİRALTI SUYU TOZU VE YAĞSIZ SÜTTOZUNUN FERMENTE KREMA ÜRETİMİNDE KULLANILMASI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
TÜBİTAK Projesi
-
2008 - 2011 Beyaz peynirde aroma profilinin karakterizasyonu üzerine araştırmalar