Makaleler
124
Tümü (124)
SCI-E, SSCI, AHCI (46)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (46)
Scopus (53)
TRDizin (33)
Diğer Yayınlar (49)
17. Effects of processing and storage on pesticide residues in foods
CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION
, cilt.60, sa.21, ss.3622-3641, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
22. Effects of Ozone Treatment on the Degradation and Toxicity of Several Pesticides in Different Groups
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.24, sa.2, ss.245-255, 2018 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
24. İnsan mikrobiyomu: Beslenme ve sağlık üzerindeki etkileri
Akademik Gıda
, cilt.15, sa.4, ss.409-415, 2017 (Hakemli Dergi)
25. MAY olives by Washing of pesticides be freed?
DEUTSCHE LEBENSMITTEL-RUNDSCHAU
, cilt.112, sa.5, ss.220-221, 2016 (SCI-Expanded)
26. OZONLU SUYLA YIKAMANIN DOMATESLERDE PESTİSİTGİDERİMİ ASKORBİK ASİT VE RENK ÜZERİNE ETKİLERİ
GIDA
, cilt.41, sa.5, ss.337-344, 2016 (Hakemli Dergi)
28. Reduction in pesticide residue levels in olives by ozonated and tap water treatments and their transfer into olive oil
FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A-CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE & RISK ASSESSMENT
, cilt.33, sa.1, ss.128-136, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
29. Chlorophylls Reductions in Fresh-Cut Chard (Beta vulgaris var. cicla) with Various Sanitizing Agents
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.22, sa.1, ss.9-19, 2016 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
31. Karamel Üretiminde 4 5 Metilimidazol Olusumu ve Toksisitesi
Akademik Gıda
, 2015 (Hakemli Dergi)
37. Matrix effect and most used methods in pesticide residue analysis
UGRL Dergisi
, cilt.2, sa.4, ss.13-20, 2011 (Hakemli Dergi)
38. Pestisitlerin gideriminde oksidanların kullanımı
AKADEMIK GIDA
, cilt.9, sa.1, ss.12-22, 2011 (Scopus)
39. Polyphenols, alkaloids and antioxidant activity of different grades Turkish black tea
GIDA
, cilt.35, sa.3, ss.161-168, 2010 (Hakemli Dergi)
41. Food Acids: Organic Acids, Volatile Organic Acids, and Phenolic Acids
ADVANCES IN FOOD BIOCHEMISTRY
, ss.313-339, 2010 (SCI-Expanded)
42. Çay ve Sağlık
Gıda Teknolojisi
, cilt.14, sa.12, ss.63-66, 2010 (Hakemli Dergi)
43. Factors affecting polyphenol content and composition of fresh and processed tea leaves
AKADEMIK GIDA
, cilt.7, sa.6, ss.29-40, 2009 (Scopus)
46. Green and roasted mate: phenolic profile and antioxidant activity
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.33, sa.4, ss.353-362, 2009 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
47. Antioxidant and Antibacterial Activities of Various Extracts and Fractions of Fresh Tea Leaves and Green Tea
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.15, sa.4, ss.371-378, 2009 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
48. Yeşil çay
Gıda Teknolojisi
, cilt.12, sa.12, ss.60-61, 2008 (Hakemli Dergi)
49. Gıda temizliğinde yeni alternatif “Hidrojen Peroksit”.
Popüler Bilim
, cilt.15, sa.175, ss.43-46, 2008 (Hakemli Dergi)
50. Tavuk, balık ve yumurtada ozonla dezenfekte
Popüler Bilim
, cilt.15, sa.176, ss.24-27, 2008 (Hakemli Dergi)
51. Ambalajlamanın raf ömrü üzerine etkisi
AKADEMIK GIDA
, cilt.6, sa.4, ss.27-34, 2008 (Hakemli Dergi)
53. Determination of alkaloids and phenolic compounds in black tea processed by two different methods in different plucking seasons
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.87, sa.7, ss.1408-1416, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
57. Phenolic composition of European cranberrybush (Viburnum opulus L.) berries and astringency removal of its commercial juice
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.41, sa.9, ss.1011-1015, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
59. Effects of cooking methods on chlorophylls, pheophytins and colour of selected green vegetables
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.41, sa.3, ss.281-288, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
60. Bazı Fenolik Asit Katkılarının Vişne ve Siyah Üzüm Sularında Renk Üzerine Etkileri
Hasad Gıda
, sa.256, ss.38-45, 2006 (Hakemli Dergi)
64. Kolesterole Karşı Yeni Silahımız: Bitki Sterolleri
Gıda Mühendisliği Dergisi
, cilt.9, sa.20, ss.55-58, 2005 (Hakemli Dergi)
65. Bazı Gıdalarda Doğal Acılığın ve Burukluğun Azaltılma Yöntemleri
Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.213-222, 2005 (Hakemli Dergi)
66. Beta Karoten Oksidasyonuna Sıcaklık, Işık, Süre ve Gallik Asitin Etkisi
Gıda Mühendisliği Dergisi
, cilt.9, sa.20, ss.50-54, 2005 (Hakemli Dergi)
68. Boron concentrations in selected foods from borate-producing regions in Turkey
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.83, sa.6, ss.586-592, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
69. Çöven Ekstraktı Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.75-84, 2003 (Hakemli Dergi)
70. Gilaburu ve Sağlık
CineTarım
, cilt.6, sa.46, ss.38-39, 2003 (Hakemli Dergi)
71. İnsan Sağlığı ve Beslenme Açısından Bor
Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
, cilt.4, sa.2, ss.123-130, 2003 (Hakemli Dergi)
72. İnkalardan Günümüze Patates
CineTarım
, cilt.6, sa.47, ss.32-33, 2003 (Hakemli Dergi)
73. Toroslardan Gelen Umut: Keçiboynuzu
CineTarım
, cilt.6, sa.45, ss.16-17, 2003 (Hakemli Dergi)
74. Değeri Yeni Anlaşılan Yabani Meyveler
CineTarım
, cilt.6, sa.50, ss.32-34, 2003 (Hakemli Dergi)
75. Türkiye’de Pekmez Üretim Teknikleri ve Sorunları
CineTarım
, cilt.7, sa.53, ss.34-37, 2003 (Hakemli Dergi)
77. Bazı Fenolik Asitlerin, Antosiyanin Pigmentlerinin ve Bunların Oluşturdukları Kopigmentlerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi
GIDA
, cilt.27, sa.2, ss.93-98, 2002 (Hakemli Dergi)
78. Minimal İşlem Görmüş Meyve ve Sebzeler-Yeni Gelişmeler
Dünya Gıda
, sa.11, ss.78-82, 2001 (Hakemli Dergi)
79. Hiperbesleyici Gıdalar
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi
, cilt.34, sa.401, ss.56-57, 2001 (Hakemli Dergi)
80. Extraction kinetics of dried mulberry (Morus alba)
GIDA
, cilt.25, sa.5, ss.343-348, 2000 (Hakemli Dergi)
81. Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri
GIDA
, cilt.25, sa.3, ss.167-176, 2000 (Hakemli Dergi)
82. Genetiği Dönüştürülmüş Gıdalar
GIDA
, cilt.25, sa.1, ss.5-15, 2000 (Hakemli Dergi)
83. Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit İle Muhafazası Üzerine Araştırma
GIDA
, cilt.24, sa.4, ss.237-241, 1999 (Hakemli Dergi)
84. Bor Madeni Havzalarında Üretilen Bazı Gıdalarda Bor Miktarlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
GIDA
, cilt.24, sa.1, ss.13-19, 1999 (Hakemli Dergi)
85. Antioxidant activity and total phenolics in selected fruits, vegetables, and grain products
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.46, sa.10, ss.4113-4117, 1998 (SCI-Expanded, Scopus)
87. The Effect of Pomace Liquefaction on Apple Juice Yield and Chemical Composition
Fruit Processing
, cilt.12, ss.466-469, 1997 (Hakemli Dergi)
88. Chemical Characterization of Pomegranate Juice
Fruit Processing
, cilt.8, ss.307-310, 1997 (Hakemli Dergi)
89. Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi
GIDA
, cilt.21, sa.2, ss.103-107, 1996 (Hakemli Dergi)
90. Gıdalarda Doğal Olarak Bulunan Toksik Bileşikler
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi
, cilt.29, sa.348, ss.96-99, 1996 (Hakemli Dergi)
91. Türk Nar Sularının Bileşim Ögeleri
GIDA
, cilt.20, sa.6, ss.339-345, 1995 (Hakemli Dergi)
93. Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi
GIDA
, cilt.19, sa.1, ss.11-15, 1994 (Hakemli Dergi)
94. Doğal Bulanık Elma Sularının Bulanıklık Düzeyi ve Stabilitesine Etki Eden Bazı Faktörler
Gıda Sanayii
, cilt.37, ss.18-22, 1994 (Hakemli Dergi)
95. A research on some compositional properties of melon seed and bitter almond
GIDA
, cilt.18, sa.6, ss.365-367, 1993 (Hakemli Dergi)
96. Gıda Teknolojisinde Öncelikler ve Araştırma Gereksinimleri
GIDA
, cilt.18, sa.4, ss.237-242, 1993 (Hakemli Dergi)
97. Şeker Alkollerden Ksilitol: Özellikleri, Üretimi ve Gıdalarda Kullanımı
GIDA
, cilt.18, sa.2, ss.101-110, 1993 (Hakemli Dergi)
98. İki Duyunun Birleşimi Aroma
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi
, cilt.26, sa.312, ss.863-867, 1993 (Hakemli Dergi)
99. Özellikleri ile Kuşkonmaz
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi
, cilt.26, sa.309, ss.605-606, 1993 (Hakemli Dergi)
100. Emülgatörler (Emülsifiye Edici Maddeler)
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi
, cilt.26, sa.303, ss.114-115, 1993 (Hakemli Dergi)
101. Neden Böcek Yemiyoruz ?
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi
, cilt.26, sa.307, ss.462-464, 1993 (Hakemli Dergi)
102. Bazı Pekmez Örneklerinin Standarda (TS 3792) Uygunluğunun Belirlenmesi Üzerine Araştırma
Standard Dergisi
, cilt.32, sa.376, ss.51-54, 1993 (Hakemli Dergi)
103. Biber Neden Acıdır ?, Soğan Neden Göz Yaşartır ?
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi
, cilt.26, sa.310, ss.698-699, 1993 (Hakemli Dergi)
104. HPLC ve Kağıt Kromatografisi Tekniklerinin Kombinasyonu İle Flavonoidlerin Saflaştırılması
GIDA
, cilt.17, sa.6, ss.427-430, 1992 (Hakemli Dergi)
107. Yeni Tadlandırıcılar
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi
, cilt.25, sa.298, ss.37-39, 1992 (Hakemli Dergi)
109. Konservede Kalite Kontrolü
Tarım ve Köy
, cilt.68, ss.16-19, 1991 (Hakemli Dergi)
110. Bitkisel Ürünlerin Değerlendirilmesi ve Kayıplar
Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi (TOK)
, cilt.59, ss.15-17, 1991 (Hakemli Dergi)
111. Mikotoksinler: Patulin'in Oluşumu ve Meyve Sularındaki Önemi
Araştırma
, cilt.3, sa.33, ss.13-17, 1991 (Hakemli Dergi)
112. Gıda Katkı Maddelerinin Kullanım Esasları ve Bir Gıda Katkı Maddesi Olarak Benzoik Asit.
Araştırma
, cilt.30, sa.31, ss.15-19, 1991 (Hakemli Dergi)
113. Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Mineral Madde Kompozisyonu
Doğa
, cilt.14, sa.4, ss.393-400, 1990 (Hakemli Dergi)
114. Hidroksimetilfurfural (HMF) Miktarı Açısından Ticari Reçellerin Durumu
Gıda Sanayii
, cilt.3, sa.5, ss.30-34, 1990 (Hakemli Dergi)
115. Taze ve Dondurulmuş Hammadde Kullanımının Vişne Konservelerinde Kalite Üzerine Etkileri
GIDA
, cilt.14, sa.5, ss.309-312, 1989 (Hakemli Dergi)
116. Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma
GIDA
, cilt.14, sa.2, ss.91-98, 1989 (Hakemli Dergi)
117. Mikrodalga Fırınlar
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi
, cilt.22, sa.256, ss.48-49, 1989 (Hakemli Dergi)
118. Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin ve Değirmencilik Yan ürünlerinin Mineral Madde Miktarları
GIDA
, cilt.13, sa.4, ss.259-267, 1988 (Hakemli Dergi)
119. Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi
GIDA
, cilt.13, sa.2, ss.107-114, 1988 (Hakemli Dergi)
120. İsveç Tipi Kerevit Konservesi Üretimi
Gıda Sanayii
, cilt.2, sa.1, ss.25-27, 1988 (Hakemli Dergi)
121. Ülkemizde Üretilen Ayçiçeği Ballarının Standarda (TS 3036) Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.17, sa.2, ss.285-293, 1988 (Hakemli Dergi)
122. Geleneksel Olmayan Dışsatım Ürünlerimiz
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi
, cilt.21, sa.246, ss.50-51, 1988 (Hakemli Dergi)
123. Kuşburnu Bitkisinin İnsan Beslenmesi ve Sağlığı Açısından Önemi
Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi (TOK)
, cilt.32, ss.36-37, 1988 (Hakemli Dergi)
124. Renkleri ve Aromasıyla Gıdalarımız
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi
, cilt.20, sa.236, ss.27-29, 1987 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
4
1. Farklı dezenfeksiyon yöntemlerinin suyun kimyasal bileşimine etkisi
3. Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2019, ss.655-660, (Tam Metin Bildiri)
2. Synergistic interaction of xanthan, guar and locust bean gum investigated by viscosity.
The International Symposium of Food Rheology and Texture, 19 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
3. Does ozone treatment reduce azoxystrobin toxicity Uman Ukrayna September 9 12 2014
International Conference of Young Scientists Advances in Botany and Ecology, Uman, Ukrayna, 9 - 12 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
4. The effects of ozone treatment on chlorpyrifos degradation and toxicity
International Conference of Young Scientists Advances in Botany and Ecology, Uman, Ukrayna., Uman, Ukrayna, 9 - 12 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
Kitaplar
1
1. Fruit and Vegetable Technology
FOOD- Science, Technology and Engineering, R. Ertan Anlı; Pınar Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.679-724, 2022
Metrikler
Yayın (WoS)
47
Yayın (Scopus)
54
Atıf (WoS)
5919
H-İndeks (WoS)
23
Atıf (Scopus)
6800
H-İndeks (Scopus)
25
Atıf (Scholar)
12881
H-İndeks (Scholar)
33
Atıf (TrDizin)
10
H-İndeks (TrDizin)
1
Atıf (Sobiad)
394
H-İndeks (Sobiad)
10
Atıf (Diğer Toplam)
10
Proje
29
Tez Danışmanlığı
21