Desteklenen Projeler
-
2022 - 2024 Farklı Bergamot Suyu Tozu Ekstraktı Katkılı Kitosan Bazlı Yenilebilir Filmlerin Karakterizasyonu ve Taze Kesilmiş Meyve Salatasında Kullanımı
-
2022 - 2024 Avokado Çekirdeği Ve Kombucha Çayı Tozlarının Sucuk Üretiminde Yeni Bir Yaklaşımla Doğal Nitrit Alternatifi Olarak Kullanımı
-
2022 - 2023 Aromatize edilmiş yenilebilir jelatin keseleri üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Velioğlu Y. S. (Yürütücü), Şanlı İ., Koluman B., Bozkuş H., Esenli V.
-
2021 - 2023 Taze Kesilmiş Sebze Endüstrisinde Kullanılan Dezenfektanlara Alternatif Olarak Borik Asit Çözeltisi İle Yıkamanın Ispanakta Mikrobiyal İnaktivasyon ve Bazı Kalite Kriterlerine Etkisi
-
2022 - 2022 Haşhaş Tohumu Fenolikleri Katkılı Kitosan Film Üretimi ve Meyveye Uygulanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Velioğlu Y. S. (Yürütücü), Denizer E., Kömür H., Ünver İ., Yılmaz P., Sağer S.
-
2019 - 2020 Işgın Bitkisinden (Rheum ribes) MikrodalgaYöntemi ile Fenolik Bileşik Ekstraksiyonu
-
2017 - 2019 Farklı dozlarda uygulanan tekli ve ikili dezenfeksiyon yöntemlerinin suyun dezenfeksiyonu ve kimyasal bileşimi üzerine etkisinin araştırılması
-
2016 - 2018 Çileklerdeki Bazı Pestisit Kalıntıları Üzerine İşleme ve Depolamanın Etkisi
-
2010 - 2013 Pestisit kalıntılarının ozonla azaltılması üzerinde bir araştırma
-
2008 - 2010 Ozon, klor ve hidrojenperoksit uygulamalarının pazıda klorofil miktarı üzerine etkileri
-
2008 - 2009 Çay işlemede teanin miktarının değişimi
-
2006 - 2008 Patulinin ozonla degradasyon etkinliğinin bazı kelatörler kullanılarak arttırılması
-
2006 - 2007 Ekstraksiyon koşullarının siyah çayın polifenolik madde dağılımı ve antioksidan aktivitesi üzerine etkileri
-
2006 - 2007 Farklı çay ekstraktlarının Antioksidan, antibakteriyal etkileri ve fenolik madde dağılımının HPLC ile belirlenmesi.
-
2005 - 2006 Ekstraksiyon Koşullarının Siyah Çayda ve Mate Çayında Polifenol, Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktivite Üzerine Etkileri
-
2003 - 2005 İşlenmiş Türk çaylarında işleme yöntemi, çay sınıfı, sürgün dönemi ve rakımın fenolik madde dağılımı üzerine etkisinin belirlenmesi
-
2002 - 2004 Türk fındıklarının fenolik bileşik dağılımı ve kavurma prosesinde değişimi
-
2002 - 2004 Üzüm Suyu ve Konsantresinde 5-Hidroksimetil Furfural (5-HMF) Oluşum Kinetiğinin HPLC İle Saptanması
-
1998 - 2002 Bor madeni havzalarında üretilen bazı gıdalarda bor miktarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
-
2000 - 2001 Çöven ekstraktı üretim koşullarının belirlenmesi ve standardize edilmesi üzerinde araştırmalar
-
1998 - 2000 Bazı doğal bileşiklerin antioksidan etkileriin belirlenmesi
-
1997 - 1999 Geleneksel Türk gıdalarının endüstriyel ölçekte üretimi ve bileşim unsurlarının belirlenmesi
-
1996 - 1999 Bazı sebzelerin peroksidaz ve lipoksigenaz aktiviteleri ve bu enzimlerin termal inaktitivasyonu üzerinde araştırma
-
1992 - 1994 Türk vişne ve nar sularının kimyasal tanı değerlerinin saptanması üzerinde araştırmalar
-
1991 - 1992 Doğal bulanık elma suyu üretim teknolojisi üzerine araştırmalar
-
1990 - 1992 Ceziriye üretim teknolojisi
-
1988 - 1991 Reçel üretimi amacıyla gül yapraklarının (Rosa damascena) muhafaza yöntemleri üzerinde araştırma