Prof. Dr. EBRU ŞENEL ÖZKAN


Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Süt Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Tarım Süt & Hayvancılık Bilimi, Ziraat Mühendisliği, Gıda Bilimi ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Ziraat, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi


Yayınlardaki İsimler: Şenel E. , Şenel Özkan E., Özkan E.

Metrikler

Yayın

53

Yayın (WoS)

19

Yayın (Scopus)

18

Atıf (WoS)

302

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

373

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (Scholar)

4

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

3

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

4

Proje

11

Tez Danışmanlığı

6

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2008 - 2009

2008 - 2009

Post Doktora

North Carolina State University, Food Science Faculty, Department of Food, Bioprossing and Nutrion Sciences, Amerika Birleşik Devletleri

2000 - 2006

2000 - 2006

Doktora

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Dr), Türkiye

1996 - 2000

1996 - 2000

Yüksek Lisans

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Yl) (Tezli), Türkiye

1992 - 1996

1992 - 1996

Lisans

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2006

2006

Doktora

Bazı üretim parametrelerinin yoğurttan üretilen yayık tereyağlarının nitelikleri üzerine etkisi

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2000

2000

Yüksek Lisans

Yoğurtta mikrobiyolojik kaliteyi koruyucu kültür kullanımı üzerine bir araştırma

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Ziraat

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2012 - 2018

2012 - 2018

Doç. Dr.

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2010 - 2012

2010 - 2012

Yrd. Doç. Dr.

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

1998 - 2010

1998 - 2010

Araştırma Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2020 - 2024

2020 - 2024

Erasmus Programı Kurum Koordinatörü

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

2020 - 2024

2020 - 2024

Dekan Yardımcısı

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

2020 - 2020

2020 - 2020

Fakülte Kurulu Üyesi

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

2015 - 2017

2015 - 2017

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

2015 - 2017

2015 - 2017

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Ankara Üniversitesi

2010 - 2016

2010 - 2016

Bölüm Başkan Yardımcısı

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Süt Yağının Emülsiyon Stabilitesi ve Kararsızlık Tipleri

SÜT VE ÜRÜNLERİNİN DUYUSAL DEĞERLENDİRMESİNDE KEMOMETRİK YAKLAŞIMLAR

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

SÜT VE ÜRÜNLERİNDE AROMA BİLEŞENLERİ

SÜT VE ÜRÜNLERİNDE DUYUSAL DEĞERLENDİRME

Süt Ve Ürünlerinde Enstrümental Analiz Teknikleri

KREMA ÜRÜNLERİ

Lisans

Lisans

STAJ

İÇME SÜTÜ TEKNOLOJİSİ

STAJ

LABORATUVAR TEKNİĞİ

SÜT VE ÜRÜNLERİNDE DUYUSAL DEĞERLENDİRME

TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ

SÜT TEKNOLOJİSİ

SÜT KİMYASI VE FİZİKOKİMYASI

SÜT TEKNOLOJİSİ (TARIM MAKİNALARI BÖLÜMÜ)

GENEL MİKROBİYOLOJİ

SÜT KİMYASI VE BİYOKİMYASI

Makaleler

Tümü (27)
SCI-E, SSCI, AHCI (18)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (18)
Scopus (18)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

2. Posibilities of Using Kefir in Yayık Butter Production

ANLI E. A., ŞENEL E., ŞANLI T.

X International Scientific Agriculture Syposium ”Agrosym 2019”, 3 - 06 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

3. Possibilities Of Using Kefir in Yayık Butter Production.

ANLI E. A., ŞENEL ÖZKAN E., ŞANLI T.

X International Agriculture Symposium "AGROSYM 2019", Jahorina, 3-6 October 2019, Bosnia and Herzegovina., Jahorina, Bosna-Hersek, 03 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

5. Yüksek Basınç Uygulamalarının Peynir Üretiminde Kullanımı

EMİNOĞLU G., ŞENEL E.

1st International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2018), 22 - 23 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

6. Süt Yağ Globül Membranının İnsan Sağlığına Etkileri

HADDAR M., ŞENEL E.

I. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

7. The Effect of Using Different Yoghurt Bacteria Strains on Sensorial Properties and Aroma Profile of Çökelek Cheese.

ANLI E. A., Haddar M., ŞENEL E.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies., 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2014

2014

8. A Traditional Cheese Katmer

GÖKÇE E., AKAL H. C., ŞENEL E.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2014

2015

2015

9. Effect of electric current on the efficiacy of aroma compounds on home style oven filters

Burak B., AKDEMİR EVRENDİLEK G., ŞENEL E., ÖZER H. B., Bengi A.

1st WC-EP World Congress on Electroporation and Pulsed Electrric Fields in Biology, Medicine and Food&Environmental Technologies, 6 - 08 Eylül 2015

2015

2015

12. Gıda sanayinin hammadde çeşitliliği ve yeterliliği

HAYOĞLU İ. A., ÜNSAL A. S., KOLA O., KARAKAYA M., ŞENEL E., ŞANLI T.

Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

13. Microflora biochemistry and health benefits of Kefir Current knowledge and new perspectives

ŞENEL E., ŞANLI T., HAYALOĞLU A. A.

Food Quality Healthy Nutrition 1st Conference Abstracts, 27 - 28 Kasım 2014, (Özet Bildiri)

2012

2012

16. Geleneksel Bir Süt İçeceği: Yayık Ayranı

TÜRKMEN N., AKAL H. C., ŞENEL E.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

17. The Determination of Aflatoxin M1 in Milk and Milk Products by immunoaffinty column clean up and HPLC

ŞANLI T., ŞENEL E., EMEL S.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

18. Use of solid phase micro extraction and gas chormatography mass spectrometry to determine of aroma compounds in dairy products

ŞENEL E., ŞANLI T., ATAMER M.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

1998

1998

19. Utilization of the lactoperoxidase system for the keeping quality of milk from small ruminants milked by hand

Gursel A., Atamer M., Gursoy A., ŞENEL ÖZKAN E., Gencer N.

6th International Symposium on the Milking of Small Ruminants, Athens, Yunanistan, 26 Eylül - 01 Ekim 1998, ss.531-534, (Tam Metin Bildiri) identifier

Kitaplar

2022

2022

1. İçme Sütü Teknolojisi

ŞENEL ÖZKAN E., ANLI E. A.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba, Güçer Yalçın, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Ankara, Türkiye., Ankara, ss.343-364, 2022

2022

2022

2. Krema Ürünleri ve Tereyağı Teknolojisi

ŞENEL ÖZKAN E.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba Pınar, Güçer Yalçın, Editör, Nobel, Ankara, ss.479-504, 2022

2020

2020

3. Tereyağı Üretimi

Şenel E.

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Erkmen Osman,Erten Hüseyin,Sağlam Hidayet, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.177-204, 2020

2019

2019

4. Süt ve Ürünlerinde Duyusal Değerlendirme

ŞENEL E.

Süt ve Ürünlerinde Laboratuvar Uygulamaları-Analiz Yöntemleri, Seval Sevgi Kırdar, Editör, Sidas, ss.683-703, 2019

2015

2015

5. Formation of Biogenic Amines in Cheese.

ŞANLI T., ŞENEL E.

Processing and Impact on Active Components in Food, Preddy, Victor R., Editör, Academic Press , New York, ss.223-230, 2015

2015

2015

6. Yayık butter profiles from different species mammals milk.

ŞENEL E., ATAMER M.

Processing and Impact on Active Components in Food, Preddy, Victor R., Editör, Academic Press , New York, ss.215-221, 2015

Desteklenen Projeler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Paraprobiyotik ve Postbiyotikler ile Zenginleştirilmiş Kefir Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü

ATAR H. H. (Yürütücü), EMİNOĞLU G., ŞENEL ÖZKAN E., KOÇ Ş., ÖZCAN S.

2019 - 2020

2019 - 2020

Kaşar Peyniri Üretiminde Yüksek Basınç Uygulamaları

TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı

ŞENEL ÖZKAN E. (Yürütücü), EMİNOĞLU G.

2018 - 2020

2018 - 2020

YÜKSEK BASINÇ UYGULAMALARININ KAŞAR PEYNİRİNİN BAZI NİTELİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

ŞENEL ÖZKAN E. (Yürütücü)

2013 - 2016

2013 - 2016

MANDA SÜTÜNDEN ÜRETİLEN YAYIK VE KREMA TEREYAĞLARININ NİTELİKLERİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ŞENEL ÖZKAN E. (Yürütücü)

2012 - 2016

2012 - 2016

GELENEKSEL YAYIK TEREYAĞININ AROMA KARAKTERİZASYONU VE DUYUSAL NİTELİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

KANCA N., ŞENEL ÖZKAN E. (Yürütücü), ŞANLI T.

2012 - 2015

2012 - 2015

Geleneksel yayık tereyağının aroma karakterizasyonu ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ŞENEL ÖZKAN E. (Yürütücü)

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Ekim 2024

Ekim 2024

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, Ankara Üniversitesi, Türkiye

Temmuz 2024

Temmuz 2024

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, ankara üniversitesi, Türkiye

Mayıs 2024

Mayıs 2024

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, Ankara üniversitesi, Türkiye

Nisan 2024

Nisan 2024

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Ankara Üniversitesi, Türkiye



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

16 Kasım 2023 - 17 Kasım 2023

16 Kasım 2023 - 17 Kasım 2023

4. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi Sürdürülebilir Kalkınma

Oturum Başkanı

Ankara-Türkiye

Burslar

2008 - 2009

2008 - 2009

2219-Yurtdışı doktora sonrası araştırma bursu

TÜBİTAK

1999 - 2000

1999 - 2000

Yurtiçi Lisansüstü-BİDEB bursu

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 373

h-indeksi (SCOPUS): 8

Jüri Üyelikleri

Ağustos-2024

Ağustos 2024

Tez Savunma (Doktora)

Ali Koçak Tez Savunma Juri Üyeliği - Ankara Üniversitesi

Ocak-2024

Ocak 2024

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Ali Koçak TİK üyeliği - Ankara Üniversitesi

Ocak-2024

Ocak 2024

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sözlü Sınavı Jurisi - Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi

Ocak-2024

Ocak 2024

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınav Jürisi, ÜAK, Ekim 2023 - Ankara Üniversitesi

Ocak-2024

Ocak 2024

Doçentlik Sınavı

Doçentlik sınav jurisi-ÜAK, Ekim 2023 - Ankara Üniversitesi

Ocak-2024

Ocak 2024

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

Derya Saygılı Dr. Öğr. Üyesi Kadro atama - Ege Üniversitesi

Ocak-2024

Ocak 2024

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

Vildan Akdeniz Dr. Öğr. Üyr kadro ataması - Ege Üniversitesi

Haziran-2023

Haziran 2023

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınav jurisi; ÜAK Mart 2023 - Ankara Üniversitesi