Eğitim Bilgileri
2008 - 2009
2008 - 2009Post Doktora
North Carolina State University, Food Science Faculty, Department of Food, Bioprossing and Nutrion Sciences, Amerika Birleşik Devletleri
2000 - 2006
2000 - 2006Doktora
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Dr), Türkiye
1996 - 2000
1996 - 2000Yüksek Lisans
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Yl) (Tezli), Türkiye
1992 - 1996
1992 - 1996Lisans
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2006
2006Doktora
Bazı üretim parametrelerinin yoğurttan üretilen yayık tereyağlarının nitelikleri üzerine etkisi
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2000
2000Yüksek Lisans
Yoğurtta mikrobiyolojik kaliteyi koruyucu kültür kullanımı üzerine bir araştırma
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Ziraat
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorProf.Dr.
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü
2012 - 2018
2012 - 2018Doç.Dr.
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü
2010 - 2012
2010 - 2012Yrd.Doç.Dr.
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü
1998 - 2010
1998 - 2010Araştırma Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorErasmus Programı Kurum Koordinatörü
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDekan Yardımcısı
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorRektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü
2020 - 2020
2020 - 2020Fakülte Kurulu Üyesi
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
2015 - 2017
2015 - 2017Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
2015 - 2017
2015 - 2017Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Ankara Üniversitesi
2010 - 2016
2010 - 2016Bölüm Başkan Yardımcısı
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Peyniraltı suyu ve yayıklatından elde edilen kremalardan üretilen tereyağların nitelikleri
Şenel Özkan E. (Danışman)
D.SERT(Öğrenci)
2021
2021Doktora
Yüksek basınç uygulamalarının kaşar peynirinin bazı nitelikleri üzerine etkisi
ŞENEL ÖZKAN E. (Danışman)
G.EMİNOĞLU(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Manda sütünden üretilen yayık ve krema tereyağlarının nitelikleri
ŞENEL ÖZKAN E. (Danışman)
E.ERGÖZ(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Yayık tereyağı üretiminde farklı kültür kullanım olanaklarının araştırılması
ŞENEL ÖZKAN E. (Danışman)
M.HADDAR(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Meyveli yoğurt üretiminde kokusuz balık yağı kullanımı üzerine bir araştırma
ŞENEL ÖZKAN E. (Danışman)
N.TÜRKMEN(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2018
2018Microbiological, physicochemical, and sensory characteristics of kefir produced by secondary fermentation
Yildiz-Akgul F., Yetisemiyen A., ŞENEL ÖZKAN E., Yildirim Z.
MLJEKARSTVO , cilt.68, sa.3, ss.201-213, 2018 (SCI-Expanded)
2014
2014The effects of using transglutaminase, exopolysaccharide-producing starter culture and milk powder on the physicochemical, sensory and texture properties of low-fat set yoghurt
ŞANLI T., Senel E., Sezgin E., BENLİ M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY , cilt.67, sa.2, ss.237-245, 2014 (SCI-Expanded)
2013
2013The effect of transglutaminase on some physicochemical and sensory properties of the Turkish drinking yoghurt Ayran
ŞANLI T., Sezgin E., Senel E., BENLİ M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY , cilt.66, sa.3, ss.410-416, 2013 (SCI-Expanded)
2012
2012Evaluation of the Biogenic Amine Content and Some Chemical and Microbiological Properties of Urfa and Van Herby Cheeses
ŞENEL ÖZKAN E., Yildiz F., Yetisemiyen A., Durlu-Ozkaya F., Oztekin F. S., Sanli E.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI , cilt.18, sa.4, ss.537-544, 2012 (SCI-Expanded)
2011
2011Some carbonyl compounds and free fatty acid composition of Afyon Kaymagi (clotted cream) and their effects on aroma and flavor
Senel E.
GRASAS Y ACEITES , cilt.62, sa.4, ss.418-427, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Effect of using transglutaminase on physical, chemical and sensory properties of set-type yoghurt
ŞANLI T., Sezgin E., Deveci O., Senel E., BENLİ M.
FOOD HYDROCOLLOIDS , cilt.25, sa.6, ss.1477-1481, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Changes in some properties of strained (Suzme) goat's yoghurt during storage
Senel E., Atamer M., Gursoy A., Oztekin F. S.
SMALL RUMINANT RESEARCH , cilt.99, sa.2-3, ss.171-177, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011The oxidative and lipolytic stability of Yayik butter produced from different species of mammals milk (cow, sheep, goat) yoghurt
Senel E., Atamer M., Oztekin F. S.
FOOD CHEMISTRY , cilt.127, sa.1, ss.333-339, 2011 (SCI-Expanded)
2010
2010Some properties of Civil cheese: a type of traditional Turkish cheese
Yildiz F., Yetisemiyen A., Senel E., Durlu-Ozkaya F., Oztekin S., Sanli E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY , cilt.63, sa.4, ss.575-580, 2010 (SCI-Expanded)
2009
2009Improving the viability of Bifidobacterium bifidum BB-12 and Lactobacillus acidophilus LA-5 in white-brined cheese by microencapsulation
Ozer B., Kirmaci H. A., Senel E., Atamer M., HAYALOĞLU A. A.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL , cilt.19, sa.1, ss.22-29, 2009 (SCI-Expanded)
2009
2009An Investigation on Some Compounds Effecting Aroma and Flavour of Strained Yoghurt Produced from Goat Milk
ŞENEL ÖZKAN E., KOCABAŞ Z., Oztekin F. S., Atamer M.
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI , cilt.15, sa.4, ss.363-370, 2009 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020Yoğurt ve kefir kullanılarak üretilen tereyağlarının bazı özelliklerinin incelenmesi
ANLI E. A., ŞANLI T., ŞENEL E.
GIDA THE JOURNAL OF FOOD , cilt.45, sa.3, ss.461-472, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Effects of Microorganism Count and Physicochemical Properties of Tulum and Kashar Cheeses to Biogenic Amine Formation.
YILDIZ AKGÜL F., Atila Y., ŞENEL E., Fügen D. Ö., Şebnem Ö., Ebru Ş.
Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology , cilt.7, sa.4, ss.560-566, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Effect of using odourless fish oil on some physical, chemical and sensorial properties of blackberry fruit yoghurt
Türkmen N., Şenel E., AKAL DEMİRDÖĞEN H. C.
Ataturk Universitesi Veteriner Bilimleri Dergisi , cilt.14, sa.2, ss.142-150, 2019 (Scopus)
2019
2019Süt ve Ürünlerinin Duyusal Değerlendirmesinde Kemometrik Yaklaşımlar
EMİNOĞLU G., ŞENEL E.
Akademik Gıda , cilt.17, sa.1, ss.102-110, 2019 (Hakemli Dergi)
2016
2016Kuru Kaymağın Tekstürel Yapısı
ATAMER M., ŞENEL E., HAYALOĞLU A. A., ÖZER H. B.
Academic Food Journal , cilt.14, sa.2, ss.189-195, 2016 (Hakemli Dergi)
2011
2011Geleneksel yöntemle Ayran üretiminde transgluminaz kullanımının Ayranın nitelikleri üzerine etkileri
ŞANLI T., SEZGİN E., ŞENEL E., BENLİ M.
GIDA , 2011 (Hakemli Dergi)
2011
2011GELENEKSEL YÖNTEMLE AYRAN ÜRETİMİNDETRANSGLUTAMİNAZ KULLANIMININ AYRANINÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
ŞANLI T., ŞENEL E., Emel S., BENLİ M.
GIDA , cilt.36, sa.4, ss.217-224, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
2011Geleneksel Yöntemle Ayran Üretiminde Transglutaminaz Kullanımın Ayranın Özellikleri Üzerine Etkisi
ŞANLI T., Sezgin E., ŞENEL E., BENLİ M.
GIda , cilt.36, sa.4, ss.217-224, 2011 (Hakemli Dergi)
2001
2001Yağ İçeriği Azaltılmış Beyaz Peynir Üretiminde Isıl İşlem Uygulanan L helveticus ve L bulgaricus Kültürlerinin Kullanımı Gıda 26 5 375 383
GÜRSOY A., ŞENEL E., GÜRSEL KIRAL Z. A., Deveci O., Karademir E., Yaman Ş.
Gıda , cilt.26, sa.5, ss.375-383, 2001 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2019
2019Posibilities of Using Kefir in Yayık Butter Production
ANLI E. A., ŞENEL E., ŞANLI T.
X International Scientific Agriculture Syposium ”Agrosym 2019”, 3 - 06 Ekim 2019
2019
2019Possibilities Of Using Kefir in Yayık Butter Production.
ANLI E. A., ŞENEL ÖZKAN E., ŞANLI T.
X International Agriculture Symposium "AGROSYM 2019", Jahorina, 3-6 October 2019, Bosnia and Herzegovina., Jahorina, Bosna-Hersek, 03 Ekim 2019
2019
2019Yüksek Basınç Uygulamalarının Kaşar Peynirinin Bazı Mikrobiyolojik Nitelikleri Üzerine Etkisi.
EMİNOĞLU G., ŞENEL E., AKAL H. C.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019
2018
2018Yüksek Basınç Uygulamalarının Peynir Üretiminde Kullanımı
EMİNOĞLU G., ŞENEL E.
1st International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2018), 22 - 23 Kasım 2018
2017
2017Süt Yağ Globül Membranının İnsan Sağlığına Etkileri
HADDAR M., ŞENEL E.
I. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
2017
2017The Effect of Using Different Yoghurt Bacteria Strains on Sensorial Properties and Aroma Profile of Çökelek Cheese.
ANLI E. A., Haddar M., ŞENEL E.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies., 15 - 17 Mayıs 2017
2014
2014A Traditional Cheese Katmer
GÖKÇE E., AKAL H. C., ŞENEL E.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2014
2015
2015Effect of electric current on the efficiacy of aroma compounds on home style oven filters
Burak B., AKDEMİR EVRENDİLEK G., ŞENEL E., ÖZER H. B., Bengi A.
1st WC-EP World Congress on Electroporation and Pulsed Electrric Fields in Biology, Medicine and Food&Environmental Technologies, 6 - 08 Eylül 2015
2015
2015Ev tipi fırınlarda koku filtrelerinin etkinliğinin incelenmesi ve mevcut fırınlarda uygulanması
Burak B., ŞENEL E., AKDEMİR EVRENDİLEK G., ÖZER H. B., Bengül A.
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
2015
2015Aynı hacimde pişirilen farklı gıdaların kokularının karışmasını önleme yöntemleri geliştirilmesi ve parametrik olarak incelenmesi
Merve M., Burak B., Burçin C., ŞENEL E., AKDEMİR EVRENDİLEK G., ÖZER H. B., et al.
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
2015
2015Gıda sanayinin hammadde çeşitliliği ve yeterliliği
HAYOĞLU İ. A., ÜNSAL A. S., KOLA O., KARAKAYA M., ŞENEL E., ŞANLI T.
Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015
2014
2014Microflora biochemistry and health benefits of Kefir Current knowledge and new perspectives
ŞENEL E., ŞANLI T., HAYALOĞLU A. A.
Food Quality Healthy Nutrition 1st Conference Abstracts, 27 - 28 Kasım 2014
2013
2013Sensory rheological and microstructural properties of the Turkish drinking yoghurt Ayran The effects of using transglutaminase EPS producing starter culture and carboxymethyl cellulos
ŞANLI T., ŞENEL E., EMEL S., BENLİ M.
8th NIZO Dairy Conferenc, 11 - 13 Eylül 2013
2013
2013Sensory rheological and microstructural properties of the Turkish drinking yoghurt Ayran The effects of using transglutaminase EPS producing starter culture and carboxymethyl cellulose
ŞANLI T., ŞENEL E., BENLİ M.
8th NIZO Dairy Conference, Papendal, THE NETHERLANDS, Hollanda, 11 Eylül - 13 Ocak 2013
2012
2012Geleneksel Bir Süt İçeceği: Yayık Ayranı
TÜRKMEN N., AKAL H. C., ŞENEL E.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012
2011
2011The Determination of Aflatoxin M1 in Milk and Milk Products by immunoaffinty column clean up and HPLC
ŞANLI T., ŞENEL E., EMEL S.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
2011
2011Use of solid phase micro extraction and gas chormatography mass spectrometry to determine of aroma compounds in dairy products
ŞENEL E., ŞANLI T., ATAMER M.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
1998
1998Utilization of the lactoperoxidase system for the keeping quality of milk from small ruminants milked by hand
Gursel A., Atamer M., Gursoy A., ŞENEL ÖZKAN E., Gencer N.
6th International Symposium on the Milking of Small Ruminants, Athens, Yunanistan, 26 Eylül - 01 Ekim 1998, ss.531-534
Kitap & Kitap Bölümleri
2022
2022İçme Sütü Teknolojisi
ŞENEL ÖZKAN E., ANLI E. A.
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba, Güçer Yalçın, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Ankara, Türkiye., Ankara, ss.343-364, 2022
2022
2022Krema Ürünleri ve Tereyağı Teknolojisi
ŞENEL ÖZKAN E.
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba Pınar, Güçer Yalçın, Editör, Nobel, Ankara, ss.479-504, 2022
2020
2020Tereyağı Üretimi
ŞENEL E.
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Erkmen Osman, Erten Hüseyin, Sağlam Hidayet, Editör, Nobel Yayınevi, ss.177-204, 2020
2019
2019Süt ve Ürünlerinde Duyusal Değerlendirme
ŞENEL E.
Süt ve Ürünlerinde Laboratuvar Uygulamaları-Analiz Yöntemleri, Seval Sevgi Kırdar, Editör, Sidas, ss.683-703, 2019
2015
2015Formation of Biogenic Amines in Cheese.
ŞANLI T., ŞENEL E.
Processing and Impact on Active Components in Food, Preddy, Victor R., Editör, Academic Press , New York, ss.223-230, 2015
2015
2015Yayık butter profiles from different species mammals milk.
ŞENEL E., ATAMER M.
Processing and Impact on Active Components in Food, Preddy, Victor R., Editör, Academic Press , New York, ss.215-221, 2015
Desteklenen Projeler
2019 - 2020
2019 - 2020Farklı Kaynaklardan Elde Edilen Kremaların Tereyağı Üretiminde Kullanımı ve Üretilen Tereyağlarının Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
Şenel Özkan E. (Yürütücü)
2019 - 2020
2019 - 2020Kaşar peyniri Üretiminde Yüksek Basınç Uygulamaları
TÜBİTAK Projesi
Eminoğlu G., Şenel Özkan E. (Yürütücü)
2013 - 2016
2013 - 2016MANDA SÜTÜNDEN ÜRETİLEN YAYIK VE KREMA TEREYAĞLARININ NİTELİKLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞENEL ÖZKAN E. (Yürütücü)
2012 - 2016
2012 - 2016GELENEKSEL YAYIK TEREYAĞININ AROMA KARAKTERİZASYONU VE DUYUSAL NİTELİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞANLI T., ŞENEL ÖZKAN E. (Yürütücü), KANCA N.
2006 - 2008
2006 - 2008Kefir Üretiminde Farklı Starter Kültürlerin Kullanımı
TÜBİTAK Projesi
ŞENEL ÖZKAN E.
Burslar
2008 - 2009
2008 - 20092219-Yurtdışı doktora sonrası araştırma bursu
TÜBİTAK
1999 - 2000
1999 - 2000