Prof.Dr. EBRU ŞENEL ÖZKAN


Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Süt Teknolojisi Anabilim Dalı


Araştırma Alanları: Ziraat, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi


Yayınlardaki İsimler: Şenel E. , Şenel- Özkan Ebru

Metrikler

Yayın

46

Atıf (WoS)

258

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

310

H-İndeks (Scopus)

7

Proje

6

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2008 - 2009

2008 - 2009

Post Doktora

North Carolina State University, Food Science Faculty, Department of Food, Bioprossing and Nutrion Sciences, Amerika Birleşik Devletleri

2000 - 2006

2000 - 2006

Doktora

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Dr), Türkiye

1996 - 2000

1996 - 2000

Yüksek Lisans

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Yl) (Tezli), Türkiye

1992 - 1996

1992 - 1996

Lisans

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2006

2006

Doktora

Bazı üretim parametrelerinin yoğurttan üretilen yayık tereyağlarının nitelikleri üzerine etkisi

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2000

2000

Yüksek Lisans

Yoğurtta mikrobiyolojik kaliteyi koruyucu kültür kullanımı üzerine bir araştırma

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Ziraat

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Prof.Dr.

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2012 - 2018

2012 - 2018

Doç.Dr.

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2010 - 2012

2010 - 2012

Yrd.Doç.Dr.

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

1998 - 2010

1998 - 2010

Araştırma Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Erasmus Programı Kurum Koordinatörü

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Dekan Yardımcısı

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2020 - 2020

2020 - 2020

Fakülte Kurulu Üyesi

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

2015 - 2017

2015 - 2017

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

2015 - 2017

2015 - 2017

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Ankara Üniversitesi

2010 - 2016

2010 - 2016

Bölüm Başkan Yardımcısı

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

SÜT TEKNOLOJİSİ

Lisans

Lisans

İÇME SÜTÜ TEKNOLOJİSİ

Lisans

Lisans

LABORATUVAR TEKNİĞİ

Lisans

Lisans

SÜT VE ÜRÜNLERİNDE DUYUSAL DEĞERLENDİRME

Lisans

Lisans

TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

SÜT VE ÜRÜNLERİNDE DUYUSAL DEĞERLENDİRME

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Süt Ve Ürünlerinde Enstrümental Analiz Teknikleri

Lisans

Lisans

SÜT KİMYASI VE FİZİKOKİMYASI

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

KREMA ÜRÜNLERİ

Lisans

Lisans

GENEL MİKROBİYOLOJİ

Doktora

Doktora

Süt Yağının Emülsiyon Stabilitesi ve Kararsızlık Tipleri

Lisans

Lisans

SÜT KİMYASI VE BİYOKİMYASI

Doktora

Doktora

SÜT VE ÜRÜNLERİNİN DUYUSAL DEĞERLENDİRMESİNDE KEMOMETRİK YAKLAŞIMLAR

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

SÜT VE ÜRÜNLERİNDE AROMA BİLEŞENLERİ

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2019

2019

Posibilities of Using Kefir in Yayık Butter Production

ANLI E. A., ŞENEL E., ŞANLI T.

X International Scientific Agriculture Syposium ”Agrosym 2019”, 3 - 06 Ekim 2019

2019

2019

Possibilities Of Using Kefir in Yayık Butter Production.

ANLI E. A., ŞENEL ÖZKAN E., ŞANLI T.

X International Agriculture Symposium "AGROSYM 2019", Jahorina, 3-6 October 2019, Bosnia and Herzegovina., Jahorina, Bosna-Hersek, 03 Ekim 2019

2018

2018

Yüksek Basınç Uygulamalarının Peynir Üretiminde Kullanımı

EMİNOĞLU G., ŞENEL E.

1st International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2018), 22 - 23 Kasım 2018

2017

2017

Süt Yağ Globül Membranının İnsan Sağlığına Etkileri

HADDAR M., ŞENEL E.

I. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017

2017

2017

The Effect of Using Different Yoghurt Bacteria Strains on Sensorial Properties and Aroma Profile of Çökelek Cheese.

ANLI E. A., Haddar M., ŞENEL E.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies., 15 - 17 Mayıs 2017

2014

2014

A Traditional Cheese Katmer

GÖKÇE E., AKAL H. C., ŞENEL E.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2014

2015

2015

Effect of electric current on the efficiacy of aroma compounds on home style oven filters

Burak B., AKDEMİR EVRENDİLEK G., ŞENEL E., ÖZER H. B., Bengi A.

1st WC-EP World Congress on Electroporation and Pulsed Electrric Fields in Biology, Medicine and Food&Environmental Technologies, 6 - 08 Eylül 2015

2015

2015

Gıda sanayinin hammadde çeşitliliği ve yeterliliği

HAYOĞLU İ. A., ÜNSAL A. S., KOLA O., KARAKAYA M., ŞENEL E., ŞANLI T.

Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015

2014

2014

Microflora biochemistry and health benefits of Kefir Current knowledge and new perspectives

ŞENEL E., ŞANLI T., HAYALOĞLU A. A.

Food Quality Healthy Nutrition 1st Conference Abstracts, 27 - 28 Kasım 2014

2012

2012

Geleneksel Bir Süt İçeceği: Yayık Ayranı

TÜRKMEN N., AKAL H. C., ŞENEL E.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012

2011

2011

The Determination of Aflatoxin M1 in Milk and Milk Products by immunoaffinty column clean up and HPLC

ŞANLI T., ŞENEL E., EMEL S.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011

1998

1998

Utilization of the lactoperoxidase system for the keeping quality of milk from small ruminants milked by hand

Gursel A., Atamer M., Gursoy A., ŞENEL ÖZKAN E., Gencer N.

6th International Symposium on the Milking of Small Ruminants, Athens, Yunanistan, 26 Eylül - 01 Ekim 1998, ss.531-534 identifier

Kitap & Kitap Bölümleri

2022

2022

İçme Sütü Teknolojisi

ŞENEL ÖZKAN E., ANLI E. A.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba, Güçer Yalçın, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Ankara, Türkiye., Ankara, ss.343-364, 2022

2022

2022

Krema Ürünleri ve Tereyağı Teknolojisi

ŞENEL ÖZKAN E.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba Pınar, Güçer Yalçın, Editör, Nobel, Ankara, ss.479-504, 2022

2020

2020

Tereyağı Üretimi

ŞENEL E.

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Erkmen Osman, Erten Hüseyin, Sağlam Hidayet, Editör, Nobel Yayınevi, ss.177-204, 2020

2019

2019

Süt ve Ürünlerinde Duyusal Değerlendirme

ŞENEL E.

Süt ve Ürünlerinde Laboratuvar Uygulamaları-Analiz Yöntemleri, Seval Sevgi Kırdar, Editör, Sidas, ss.683-703, 2019

2015

2015

Formation of Biogenic Amines in Cheese.

ŞANLI T., ŞENEL E.

Processing and Impact on Active Components in Food, Preddy, Victor R., Editör, Academic Press , New York, ss.223-230, 2015

2015

2015

Yayık butter profiles from different species mammals milk.

ŞENEL E., ATAMER M.

Processing and Impact on Active Components in Food, Preddy, Victor R., Editör, Academic Press , New York, ss.215-221, 2015


Burslar

2008 - 2009

2008 - 2009

2219-Yurtdışı doktora sonrası araştırma bursu

TÜBİTAK

1999 - 2000

1999 - 2000

Yurtiçi Lisansüstü-BİDEB bursu

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 259

h-indeksi (WOS): 8