Prof. Dr. AYŞE ÖZFER ÖZÇELİK


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Beslenme Ve Diyetetik


Avesis Araştırma Alanları: Beslenme ve Dietetik


Yayınlardaki İsimler: Ozcelik, A. O., Ozcelik, Ayse Ozfer

Metrikler

Yayın

303

Yayın (WoS)

55

Yayın (Scopus)

67

Atıf (WoS)

214

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

322

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Scholar)

1917

H-İndeks (Scholar)

23

Atıf (TrDizin)

31

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

43

H-İndeks (Sobiad)

3

Proje

2

Tez Danışmanlığı

35

Açık Erişim

19
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1987 - 1993

1987 - 1993

Doktora

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Ev Ekonomisi (Dr), Türkiye

1984 - 1987

1984 - 1987

Yüksek Lisans

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Ev Ekonomisi (Yl) (Tezli), Türkiye

1979 - 1983

1979 - 1983

Lisans

Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Teknolojisi Yüksekokulu, Beslenme Ve Diyetetik Pr., Türkiye

Yaptığı Tezler

1993

1993

Doktora

Hazır sığır kıymasından yapılan köftelerin çeşitli yöntemlerle pişirilmesi sırasında bazı besin ögeleri içeriğinde meydana gelen değişmeler üzerinde bir araştırma

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Ev Ekonomisi (Dr)

1987

1987

Yüksek Lisans

Isparta iline bağlı Senirkent ilçesi ve köylerinde ilkokul çocuklarının beslenme durumları üzerinde bir araştırma

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Ev Ekonomisi (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik

Yönetimsel Görevler

2020 - 2021

2020 - 2021

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2015 - 2018

2015 - 2018

Enstitü Yönetim Kurulu Üyesi

Ankara Üniversitesi, Gıda Güvenliği Enstitüsü

2014 - 2017

2014 - 2017

Fakülte Akademik Kurul Üyesi

Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2014 - 2017

2014 - 2017

Bölüm Başkanı

Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2014 - 2017

2014 - 2017

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Besin ve Beslenme Plan ve Politikaları

BESİN ALERJİLERİ

Uzmanlık Alan Dersi (Doktora)

Yaşam sürecinde beslenme

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Uzmanlık Alan Dersi

Yaşlılıkta Beslenme ve Sağlığın Korunması

BESİN TÜKETİM ARAŞTIRMALARI

Tez Çalışması

TOPLUM BESLENMESİ

Lisans

Lisans

Kurum ve Hastanede Mesleki Uygulamaları 1-2

Türk Mutfağı

Beslenme Durumunu Saptama Yöntemleri

Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi

SEMİNER 1

Mezuniyet Tezi I

MEZUNİYET ÇALIŞMASI II

SEMİNER

Yönetilen Tezler

2017

2017

Yüksek Lisans

Mardin mutfak kültürü üzerinde bir araştırma

ÖZÇELİK A. Ö. (Danışman)

J.ASLAN(Öğrenci)

2004

2004

Yüksek Lisans

Yetişkinlerin yağ ve kolestrol hakkındaki bilgi düzeyleri

ÖZÇELİK A. Ö. (Danışman)

E.BAHAR(Öğrenci)

Makaleler

Tümü (110)
SCI-E, SSCI, AHCI (47)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (54)
ESCI (7)
Scopus (65)
TRDizin (19)
Diğer Yayınlar (25)

2016

2016

57. Menopozda Osteoporoz ve Beslenme

EREM S., ÖZÇELİK A. Ö.

e-SAĞLIK , cilt.2, sa.7, ss.42-53, 2016 (Hakemli Dergi)

2010

2010

97. Attitudes of women towards food safety

Talas C., UÇAR A., ÖZÇELİK A. Ö.

BRITISH FOOD JOURNAL , cilt.112, sa.10-11, ss.1115-1123, 2010 (SCI-Expanded, Scopus) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Rekreasyonel Su Altı Dalışı Yapan Dalgıçların Beslenme Alışkanlıkları ve Beslenme Bilgisinin Değerlendirilmesi

EREM S., ÖZÇELİK A. Ö.

II. ULUSLARARASI SPORDA VE EGZERSİZDE BESLENME KONGRESI, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)

2022

2022

3. The Relationship between Caffeine Use Disorder and Anxiety, Depression and Stress: Is it Cure or Foe?

Kaya S., Bodur M., İlhan Esgin M., Özçelik A. Ö., Çakıroğlu F. P.

3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2022, ss.262, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2022

2022

5. Preliminary Results of the Comparison of Social Jetlag, Sleep Hygiene and Diet Quality of Obese and Nonobese Young Adults

BODUR M., Topal E., Ateş M. N., ÖZÇELİK A. Ö.

Nutrition Live Congress, Amerika Birleşik Devletleri, 14 Haziran 2022, cilt.6, ss.414-413, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2022

2022

6. EFFECT OF GLUCOSAMINE, HYALURONIC ACID AND COLLAGEN SUPPLEMENTATIONS ON PHYSICAL FUNCTION IN ELDERLY

ESGİN Ö., ÖZÇELİK A. Ö.

1 S T INTERNATIONAL CONGRESS OF GERONTOLOGY, Türkiye, 18 Mart 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

7. ALTERNATİF PROTEİN KAYNAĞI OLARAK YAPAY ET

MEMİÇ İNAN C., ÖZÇELİK A. Ö.

5th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Türkiye, 17 Şubat 2022, ss.57, (Özet Bildiri)

2022

2022

8. BİYOELEKTRİK İMPEDANS ANALİZİ PARAMETRELERİNDEN FAZ AÇISININ İNFLAMASYON İLE İLİŞKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

MEMİÇ İNAN C., ÖZÇELİK A. Ö.

5th International Congress on Agriculture, Environment and Health, 17 Şubat 2022, ss.59, (Özet Bildiri)

2022

2022

9. The Effect of Intuitive Eating on Body Mass Index and Physical Activity Levels

KAYACAN A. G., ÖZÇELİK A. Ö.

Uluslarası Tarım Çevre ve Sağlık Kongresi-ICAEH 2022, Aydın, Türkiye, 17 Şubat 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

10. ASSOCIATION OF SOME CAFFEINATED BEVERAGE CONSUMPTION WITH METABOLIC SYNDROME IN ADULTS

BAŞPINAR B., ÖZÇELİK A. Ö.

International Anatolian Congress on COFFEE & COCOA, Türkiye, 03 Aralık 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

11. Beslenme ve Ağrı

MEMİÇ İNAN C., CANBOLAT E., ÖZÇELİK A. Ö., ÇAKIROĞLU F. P.

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Aydın, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2021, cilt.2, ss.569-580, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

12. Egzersiz Sonrası Toparlanmada Beslenme Stratejileri

CANBOLAT E., MEMİÇ İNAN C., ÇAKIROĞLU F. P., ÖZÇELİK A. Ö.

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Aydın, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2021, cilt.2, ss.556-568, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

13. BESLENME VE AĞRI

MEMİÇ İNAN C., CANBOLAT E., ÖZÇELİK A. Ö., ÇAKIROĞLU F. P.

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Türkiye, 20 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

14. EGZERSİZ SONRASI TOPARLANMADA BESLENME STRATEJİLERİ

CANBOLAT E., MEMİÇ İNAN C., ÇAKIROĞLU F. P., ÖZÇELİK A. Ö.

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Türkiye, 20 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

15. Vegetarianism and Pregnancy

ASLAN CEYLAN J., ÖZÇELİK A. Ö.

INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES, Türkiye, 26 Şubat 2021, ss.332, (Özet Bildiri)

2021

2021

16. Effects of Apple on Health

KAYACAN A. G., ÖZÇELİK A. Ö.

INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES, Türkiye, 26 Şubat 2021, ss.334, (Özet Bildiri)

2021

2021

18. Determination of the Effects of Oral\Dental Health Practices and Nutrition Habits on Dental Health

ASLAN CEYLAN J., ASLAN Y., ÖZÇELİK A. Ö.

INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES, Türkiye, 26 Şubat 2021, ss.230, (Özet Bildiri)

2019

2019

19. GASTROİNTESTİNAL SİSTEM HASTALIKLARI VE NÜTRASÖTİK İLİŞKİSİ

ASLAN ÇİN N. N., ÖZÇELİK A. Ö.

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.779-794, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

21. 20-35 YAŞ ARASI BİREYLERİN FONKSİYONEL BESİNLERE KARŞI TUTUMU

ESGİN Ö., ÖZÇELİK A. Ö.

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

22. Okul Çağı Çocuklarında Obezojenik Çevre ile Beslenme Durumları Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

YILMAZ M. V., KESER A., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

63. Türkiye Milli Pediatri Kongresi, 1. Pediatri Diyetisyenliği Kongresi, Bafra, Kıbrıs (Kktc), 30 Ekim - 03 Aralık 2019, ss.16, (Özet Bildiri)

2019

2019

24. Can neck circumference be used as an indicator of metabolicsyndrome?

BAŞPINAR B., ÖZÇELİK A. Ö.

26th European Congress on Obesity (ECO2019), 28 Nisan - 01 Mayıs 2019, cilt.12, (Özet Bildiri) identifier identifier

2019

2019

25. Comparison of the methods used to determine the level ofphysical activity

BAŞPINAR B., ÖZÇELİK A. Ö.

26th European Congress on Obesity (ECO2019), 28 Nisan - 01 Mayıs 2019, cilt.12, ss.1-298, (Özet Bildiri)

2018

2018

26. Physical Activity Habits of Adults

BAŞPINAR B., ASLAN N. N., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

International Conference on Obesity and Diet Imbalance, Balvi, Letonya, 29 - 30 Kasım 2018, cilt.8, ss.51, (Özet Bildiri)

2018

2018

27. Assessment of The Effect of Daily Liquid Consumptionon Dry Eye Syndrome

ASLAN M. G., ASLAN N. N., ÖZÇELİK A. Ö.

International Eurasian Congress on‘Natural Nutrition and Healthy Life’, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.594-600, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

28. The effect of ellagitannins and ellagic acid on human gut microbiota

ASLAN N. N., ESGİN Ö., ÖZÇELİK A. Ö.

7th International Congress on MolecularBiology and Biotechnology, 25 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

29. A New stem cell technology: Cultured meat

ESGİN Ö., ÖZÇELİK A. Ö.

7th International Congress on MolecularBiology and Biotechnology, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

30. THE EFFECT OF WEIGHT LOSS PROGRAM ON BODY COMPOSITİ-ION IN OVERWEIGHT AND OBESE WOMEN IN THE PRE OR POST MENOPAUSE PERIOD

ESGİN Ö., ASLAN N. N., ÖZÇELİK A. Ö.

1ST INTERNATIONAL CONGRESS ON SPORTS, ANTHROPOLOGY, NUTRITION, ANATOMY AND RADIOLOGY, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

31. Effect Of Guineidinoacetic Acid On Exercise Performance

ESGİN Ö., ASLAN N. N., ÖZÇELİK A. Ö.

1ST INTERNATIONAL CONGRESS ON SPORTS, ANTHROPOLOGY, NUTRITION, ANATOMY AND RADIOLOGY, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

32. Probiotıc Lactic Acıd Bacteria And Their Effects On Type 2 Diabetes Treatment

ASLAN N. N., ESGİN Ö., ÖZÇELİK A. Ö.

1ST INTERNATIONAL CONGRESS ON SPORTS, ANTHROPOLOGY, NUTRITION, ANATOMY AND RADIOLOGY, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

33. Mother’s knowledge about breast milk

OVALI ULUÇAY S., BAŞPINAR B., ÖZÇELİK A. Ö.

IV. INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARYCONGRESS OF EURASIA (IMCOFE), 23 - 25 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

34. Genç Yetişkinlerin Besin Etiketleri ile ilgili Beklentileri ve Helal Gıda Sembolünü Bilme Durumunun Değerlendirilmesi

ASLAN N. N., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

4. Uluslararası Helal ve Sağlık Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.98-99, (Özet Bildiri)

2017

2017

35. Gebe Kadınların Beslenme Alışkanlıklarının ve Besin Tüketim Durumlarının Belirlenmesi

ASLAN N. N., ÖZÇELİK A. Ö.

4. Uluslararası Helal ve Sağlık Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

36. Children s Eating Behavior According to Gender and Body Mass Index

YILMAZ M. V., ASİL E., harman n., ÖZÇELİK A. Ö.

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.58, (Özet Bildiri)

2017

2017

37. Comparision of Meal Frequency, Energy and Nutrient Intakes of University Students by Their Living Enviorenment

YILMAZ M. V., ÇIRAK O., EREM S., ASLAN J., ÖZÇELİK A. Ö.

World Congress on Nutrition and Obesity Prevenction Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.56, (Özet Bildiri)

2017

2017

38. Evaluation of Malnutrition Risk in General Surgery Clinic Inpatients

KESER A., ASİL E., YILMAZ M. V., KARATAŞ E., EREM S., CANBOLAT E., et al.

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.50, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

39. POLİKİSTİK OVER SENDROMLU HASTALARDA ÇEMEN OTUNUN KAN GLİKOZU ÜZERİNE ETKİSİ

ÇAĞIRAN YILMAZ F., ÖZÇELİK A. Ö.

4. Uluslararası helal ve sağlıklı gıda kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

40. Genç Yetişkinlerin Besin Etiketleri ile İlgili Beklentileri ve Helal Gıda Sembolünü Bilme Durumunun Değerlendirilmesi

ASLAN N. N., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

IV. Uluslararası Helal veSağlıklı Gıda Kongresi, Konya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.98-99, (Özet Bildiri)

2017

2017

41. Spor Bilimleri Fakültesinde Okuyan Öğrencilerin Takviye Ürün Kullanma Durumlarının Değerlendirilmesi

ASLAN N. N., ASLAN J., DEVRAN B., ÖZÇELİK A. Ö.

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.76, (Özet Bildiri)

2017

2017

42. Serebral Palsili Çocukların Besin Tüketim Sıklıklarının Değerlendirilmesi

KANGALGİL M., ÖZÇELİK A. Ö.

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

43. Kabalak Bitkisinin (Petasites Hybridus) Migren Üzerine Etkisi

EREM S., ÖZÇELİK A. Ö.

4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

44. Üniversite öğrencilerinin bazı yiyecek ve içeceklerin ağırlık kaybı üzerine görüşleri

EREM S., AŞÇI N., ATÇI H., YILDIZ M., ÖZÇELİK A. Ö.

4.Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

45. Awareness and Consumption of Probiotic Foods By University Students.

BAŞPINAR B., ASLAN J., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

Euro Fed Lipid Congress, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

47. The Health Effects of Krill Oil

BAŞPINAR B., ASLAN J., ÖZÇELİK A. Ö.

Euro Fed Lipid Congress, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

48. How Freezing Affects the Antioxidant Content of Foods?

ASLAN J., BAŞPINAR B., ÖZÇELİK A. Ö.

Euro Fed Lipid Congress, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

49. Relationship Between Some Biochemical Parameters and The Body Mass Index in Elderly Women”.

BAŞPINAR B., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

IV. International Multidiciplinary Congress of Eurasia (IMCOFE)., Roma, İtalya, 23 - 25 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

52. Yetişkinlerin Sıvı Tüketimi

ASLAN J., BAŞPINAR B., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

I. Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.207, (Özet Bildiri)

2017

2017

53. Sağlık personelinin kolesterol ile ilgili bilgileri.

BAŞPINAR B., ASLAN J., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

Adnan Menderes Üniversitesi I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi., Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

54. Yetişkinlerin sıvı tüketimi ile ilgili bilgilerinin değerlendirilmesi

ASLAN J., BAŞPINAR B., ÖZÇELİK A. Ö., YARDIMCI H.

Adnan Menderes Üniversitesi I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi., Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

55. Mardin Syriac wine in terms of culture and health

ASLAN J., BAŞPINAR B., ÖZÇELİK A. Ö.

International Congress on Cultural Heritage and Tourism, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

56. Erzincan tradıtıonal taste: Eşgili soup

BAŞPINAR B., ASLAN J., ÖZÇELİK A. Ö.

International Congress on Cultural Heritage and Tourism, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

57. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencilerinin Besleme DeğişimSüreçleri

ÇIRAK O., ASİL E., YILMAZ M. V., ÖZÇELİK A. Ö.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri VI. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

58. Postmenopoz Dönemindeki Kadınların Kemik Mineral Yoğunluğu ve Osteoporoz İle İlgili Bilgilerinin Belirlenmesi

EREM S., ÖZÇELİK A. Ö.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri VI. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

59. POTENTIAL BENEFITS OF FRUIT AND VEGETABLE ON DEMENTIA

ÇAĞIRAN YILMAZ F., ÖZÇELİK A. Ö.

1. ULUSLARARASI TIBBİ ve AROMATİK BİTKİLER KONGRESİ "TABİİ ve SAĞLIKLI HAYAT", Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

60. Alternative Treatments in Menopausal Period

EREM S., ÖZÇELİK A. Ö.

I.İnternational Congrees On Medicinal And Aromatic Plants ’Natural And Healty Lıfe’ (TABKON 2017)., Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

61. Natural medicine for the treatment of obesity: Saffron (Crocus sativus L.)

ASLAN J., BAŞPINAR B., ÖZÇELİK A. Ö.

I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants., Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

62. Potential health benefits of Chamomile Tea

BAŞPINAR B., ASLAN J., ÖZÇELİK A. Ö.

I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

63. The Effect of EatingHabits on Dental Caries in Preschool Children. ANTALYA (Özet bildiri/Sözel).

ASLAN J., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

4th WORLD CONFERENCE ON HEALTH SCIENCES (HSCI- 2017), Antalya, Türkiye, 23 - 30 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

64. The Effect of Eating Habits on Dental Caries in Preschool Children

ASLAN N. N., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

4th World Conference on Health Sciences (HSCI-2017), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

65. Coffee and Type-2 Diabetes Meliitus

BAŞPINAR B., ÖZÇELİK A. Ö.

International Symposium on Biodiversity and Edible Wild Species, 3 - 05 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

66. Effects of Curcumin on Breast Cancer

ASLAN N. N., KANGALGİL M., ÖZÇELİK A. Ö.

I. INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PL ANTS: "NATURAL AND HEALTHY LiFE", Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1763, (Özet Bildiri)

2017

2017

67. Chia Seed (Salvia Hispanica L.) and It’s Effects on Metabolic Diseases

KANGALGİL M., ASLAN N. N., ÖZÇELİK A. Ö.

I. INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PL ANTS: "NATURAL AND HEALTHY LiFE", Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.158, (Özet Bildiri)

2017

2017

68. Soğuk depolamanın anne sütündeki E ve C vitaminleri üzerine etkisi

ÇAĞIRAN YILMAZ F., ÖZÇELİK A. Ö.

5. Fetal Hayattan Çocukluğa ’ilk 1000 gün’ Gebe ve Çocuk Beslenmesi Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 22 Mart 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

69. Genç Yetişkin Bireylerin Fonksiyonel Besin Tüketme Durumu

YARDIMCI H., ÇAĞIRAN F., ÖZÇELİK A. Ö.

'Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, ss.167-168, (Özet Bildiri)

2016

2016

70. Üniversitede Okuyan Kız Öğrencilerin Beslenme Durumları İleBazı Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi

ÇAĞIRAN F., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

'Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, ss.171-172, (Özet Bildiri)

2016

2016

71. Diyarbakır ın Gizli Lezzeti Sumak Rhus Typhina

ÇAĞIRAN F., ÖZÇELİK A. Ö.

Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu, Diyarbakır, Türkiye, 2 - 05 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

73. Konjuge Linoleik asit ve Sağlık

BAŞPINAR B., ASLAN J., ÖZÇELİK A. Ö., YARDIMCI H.

Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

74. Yoğurt ve Metabolik Sendrom

BAŞPINAR B., ASLAN J., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

75. Yogurt and Metabolic Syndrome

BAŞPINAR B., ASLAN J., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

International Congress on Food of Animal origin, 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

76. Adults Red Meat Consumption Habits

ASLAN J., BAŞPINAR B., ÖZÇELİK A. Ö.

International Congress on Food of Animal Origin, 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

77. Conjugated Linoleic Acid and Health

BAŞPINAR B., ASLAN J., ÖZÇELİK A. Ö., YARDIMCI H.

International Congress on Food of Animal Origin, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

78. Nutritional Status among University Students in Different Types of Housing

ASLAN J., EREM S., ÇIRAK O., YILMAZ M. V., ÖZÇELİK A. Ö., YARDIMCI H.

17th International Congress of Dietetics Granada, Spain, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

80. Nutrition and Dietetics Students Perspective of Genetically Modified Foods

ASLAN J., ÖZÇELİK A. Ö., ÖZÇELİK F.

IUFoST 18th World Congress of Food Science and Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.677, (Özet Bildiri)

2016

2016

81. The Consumption of Sugary Foods by 19 22 Year Old Young Adults

YARDIMCI H., ASLAN J., KOÇ N., ÖZÇELİK A. Ö.

IUFoST 18th World Congress of Food Science and Technology, Dublin, İrlanda, 21 - 25 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

82. Evaluating the consumption and Use of Some Functional Foods in Adults

YARDIMCI H., ASLAN J., KOÇ N., ÖZÇELİK A. Ö.

IUFoST 18th World Congress of Food Science and Technology, Dublin, İrlanda, 21 - 25 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

83. Uyku Apnesi ve Obezite

YARDIMCI H., ÖZDOĞAN Y., ÖZÇELİK A. Ö.

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

84. Sokakta çalışan çocukların beslenme bilgilerinin değerlendirilmesi

ÖZDOĞAN Y., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

85. Gebelikte kafein tüketiminin etkileri

ÖZDOĞAN Y., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

86. Evaluation of Eating Habits in Final Year High School Students

Çağıran Yılmaz F., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

3rd International Conference on Nutrition&Growth, Viyena, Avusturya, 17 - 19 Mart 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

87. Gebelik Öncesinde Sahip Olunan ve gebelikte Kazanılan Ağırlığın Uyku Kalitesi ve Süresi Üzerine Etkisi

BAŞPINAR B., ASLAN N. N., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

Fetal Hayattan Çocukluğa İlk 1000 Gün Gebe ve Çocuk Beslenmesi 4. Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Mart 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

90. Annelerin Anne Sütü ile İlgili Yanlış İnanışları

ÖRMECİ F. Ö., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

III: Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2015, cilt.2, ss.411-416, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

91. A Special Drink Turnip Juice and Its Effect on Health

YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö., ÖZÇELİK F.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, ss.576, (Özet Bildiri)

2015

2015

92. A Healthy Special Drink Turnip Juice and Its Effects on Health

YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö., ÖZÇELİK F.

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

93. Fermented Dairy Drinks

KESER A., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö., SÜRÜCÜOĞLU M. S.

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.196, (Özet Bildiri)

2015

2015

94. Fermented Dairy Drink

KESER A., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö., SÜRÜCÜOĞLU M. S.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarejevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.196, (Özet Bildiri)

2015

2015

95. A Healty Food in Turkish Cuisine Bulgur

YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.92, (Özet Bildiri)

2015

2015

96. A Tradition of Sharing Ashura

YARDIMCI H., KESER A., SÜRÜCÜOĞLU M. S., ÖZÇELİK A. Ö.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarejevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.390, (Özet Bildiri)

2015

2015

97. A Special Drink Turnip Juice and Its effects on Health

YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö., ÖZÇELİK F.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.576, (Özet Bildiri)

2015

2015

98. A Tradition of Sharing Ashure

YARDIMCI H., KESER A., SÜRÜCÜOĞLU M. S., ÖZÇELİK A. Ö.

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

99. A Healthy Food in Turkish Cuisine Bulgur

YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

100. Attitutes and Knowledge of Salt Among Students.

YILMAZ M. V., ÖMEROĞLU B., AK İ., BAYKAN M., ÖZÇELİK A. Ö.

International Journal of Art andScience’ International Conference for Technology and Science, 14 - 17 Temmuz 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

101. The Importance of Nutrition Education During Preschool Period

YARDIMCI H., ÖRMECİ F. Ö., ÖZÇELİK A. Ö., SÜRÜCÜOĞLU M. S.

VII. EUROPEAN CONFERENCE on SOCIAL and BEHAVİORAL SCIENCES, Bucharest, Romanya, 11 - 13 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

102. The Importance of Nutrition Education During Preschool PeriodAbstract No 2214

YARDIMCI H., ÖRMECİ F. Ö., ÖZÇELİK A. Ö., SÜRÜCÜOĞLU M. S.

VII. European Conference On Socıal And Behavıoral Scıences, Bükreş, Romanya, 11 - 13 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

103. Üniversite Öğrencilerinin Vücut Şekil Algısı ile Yeme Tutumlarının İncelenmesi

YILMAZ Ö., ÇIRAK O., YİRCİ Ö., BÜŞRA C., SEDEF Ö., ÖZÇELİK A. Ö., et al.

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi' 2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.557-558, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

104. The Knowledge of Fluids of Doctors Nurses and Midwives

ÖZDOĞAN Y., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö., ÇIRACIOĞLU E. D.

1st Turkish Congress of One Health, Konya, Türkiye, 8 - 11 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

105. FLUID INTAKE OF HEALTHCARE PROFESSIONALS IN TURKEY

ÇIRACIOĞLU E. D., ASİL E., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

36 th ESPEN CONGRESS ON CLINICAL NUTRITION AND METABOLISM, CENEVRE, İsviçre, 6 - 09 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

106. DEPRESSION LEVELS OF COLLEGE STUDENTS AND THEIR RELATION WITH ANTHROPOMETRIC MEASURES

ÇIRACIOĞLU E. D., ASİL E., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

36 th ESPEN CONGRESS ON CLINICAL NUTRITION AND METABOLISM, CENEVRE, İsviçre, 6 - 09 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

107. Mardin de unutulmaya yüz tutmuş lezzet Dehüdüyet

ÖZDOĞAN Y., UÇAR A., ÖZÇELİK A. Ö.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

108. Hemşirelik bölümü öğrencilerinde yeme bozukluğu riski Pilot bir çalışma

ÇIRACIOĞLU E. D., ASİL E., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

9. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

109. DİYABET HASTALARINDA BESLENME EĞİTİMİNİN BESLENME BİLGİ DÜZEYİNE ETKİSİ

ÇIRACIOĞLU E. D., ASİL E., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

9. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

110. Üniversite Öğrencileri İçin Besinin Anlamı ve Besin Seçimini Etkileyen Faktörler

ÇIRACIOĞLU E. D., ASİL E., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

9. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

111. The Importance of Sherbets in Turkish Cuisine

SÜRÜCÜOĞLU M. S., ÖZÇELİK A. Ö., YARDIMCI H.

The 2nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.83, (Özet Bildiri)

2013

2013

112. Adults consumption of milk and dairy products in Turkey

UÇAR A., YILMAZ M. V., ENERGİN E., AKAN L. S., ÇIRACIOĞLU E. D., YABANCI AYHAN N., et al.

20th International Congress of Nutrition, 15 - 20 Eylül 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

113. Meal Planings of High School Students in Turkey

ÇIRACIOĞLU E. D., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

Annals of Nutrition and Metabolism, Granada, Nikaragua, 15 - 20 Eylül 2013, cilt.63, ss.583-584, (Özet Bildiri)

2013

2013

114. Adults knowledge of fat and cholesterol

AKAN L. S., YILMAZ M. V., ENERGİN E., ÇIRACIOĞLU E. D., YABANCI AYHAN N., YARDIMCI H., et al.

20th International Congress of Nutrition, 15 - 20 Eylül 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

115. BODY IMAGE OF ADOLESCENTS AND ITS CORRELATIONWITH BODY MASS INDEX

YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

Annals of Nutrition and Metabolism, Granada, Nikaragua, 15 - 20 Eylül 2013, cilt.63, ss.1420, (Özet Bildiri)

2013

2013

116. Polislerin Çalışma Sistemlerinin Beslenme Alışkanlıklarına Etkisi

YARDIMCI H., ÖZYÜRÜK H., HİLAL A., ÖZÇELİK A. Ö.

Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 27 - 29 Haziran 2013, ss.58-59, (Özet Bildiri)

2012

2012

117. Ankara İli Gölbaşı İlçesinde Ailelerin Süt Yoğurt Peynir Tüketim Alışkanlıkları

YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2012, ss.138, (Özet Bildiri)

2012

2012

118. Milk Consumptionof College StudentsMILK CONSUMPTION OF COLLEGE STUDENTS

YARDIMCI H., ÇIRACIOĞLU E. D., ÖZÇELİK A. Ö., Satı G.

Annals of Nutrition and Metabolism, Granada, Nikaragua, 15 - 20 Eylül 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

119. Infant feding practices of mothers:The case of Ankara.

YILMAZ M. V., UÇAR A., ÖZDOĞAN Y., ASİL E., AKAN L. S., ÖZÇELİK A. Ö., et al.

The 2nd Global Congress for Consensus in Pediatrics & Child Health, Moskva, Rusya, 17 - 20 Mayıs 2012, ss.59, (Özet Bildiri)

2012

2012

120. Infant Feeding Practices of Mothers the case of Ankara

YILMAZ M. V., UÇAR A., ÖZDOĞAN Y., Energin E., AKAN L. S., ÖZÇELİK A. Ö., et al.

2nd Global Congress for Concensus in Pediatrics & Child Health, 17 - 20 Mayıs 2012

2012

2012

122. Yetişkinlerin Vücut Ağırlıklarını Etkileyen Faktörler

ÖZDOĞAN Y., ÇAKIROĞLU F. P., ÖZÇELİK A. Ö., SÜRÜCÜOĞLU M. S.

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

124. Yetişkinlerin hipertansiyona Yönelik beslenme bilgilerinin ve alışkanlıklarının incelenmesi.

UÇAR A., YILMAZ M. V., ASİL E., ÖZÇELİK A. Ö., ÇAKIROĞLU F. P., AKAN L. S., et al.

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.244-245, (Özet Bildiri)

2012

2012

126. Kadınların vücut ağırlığına etki eden faktörlerin incelenmesi

ENERGİN E., YILMAZ M. V., ÖZÇELİK A. Ö., UÇAR A., AKAN L. S., ÇAKIROĞLU F. P., et al.

8. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

128. Yetişkinlerin Hipertansiyona Yönelik Beslenme Bilgilerinin ve Alışkanlıklarının İncelenmesi

UÇAR A., YILMAZ M. V., ENERGİN E., ÖZÇELİK A. Ö., ÇAKIROĞLU F. P., AKAN L. S., et al.

8. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

129. Health Professionals Beverage Consumption and Knowledge Fluid Intake

YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

Annals of Nutrition and Metabolism, Madrid, İspanya, 16 - 18 Ekim 2011, cilt.58, ss.401, (Özet Bildiri)

2010

2010

130. Consumers habits on reading food labels

SÜRÜCÜOĞLU M. S., ÖZÇELİK A. Ö., ENERGİN E., YILMAZ M. V.

5. Central European Congress on Food, 19 - 22 Mayıs 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

131. Adult Consumers' States of Being Influenced by Food Advertisements and the Factors They Observe When Buying Food

UÇAR A., ENERGİN E., ÖZÇELİK A. Ö.

5. Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

132. Öğretmenlerin ek vitamin mineral kullanma durumları vitamin minerallerle ilgili bilgi ve inanışları

YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

VII. Beslenme ve Diyet Kongresi, Antalya, Türkiye, 25 - 29 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

133. 0- 24 Aylık Çocuğu Olan Annelerin Çocuk Beslenmesi Konusundaki Bilgileri

ÖZDOĞAN Y., UÇAR A., AKAN L. S., YILMAZ M. V., SÜRÜCÜOĞLU M. S., ÇAKIROĞLU F. P., et al.

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.329-330, (Özet Bildiri)

2010

2010

134. Yaşlıların Kardiyovasküler Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi

AKAN L. S., ASİL E., HAKLI G., YILMAZ M. V., ÖZDOĞAN Y., UÇAR A., et al.

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.371, (Özet Bildiri)

2010

2010

135. Yetişkinlerin Beslenme Bilgi ve Davranışlarının İncelenmesi

HAKLI G., ASİL E., YILMAZ M. V., ÖZDOĞAN Y., AKAN L. S., UÇAR A., et al.

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.330, (Özet Bildiri)

2009

2009

136. Üniversitede Okuyan Kız Öğrencilerin Fiziksel Aktivite Durumlarının Değerlendirilmesi

YARDIMCI H., UÇAR A., ÖZÇELİK A. Ö.

Fiziksel Aktivite ve Sağlık Kongresi, Ankara, Türkiye, 20 - 22 Kasım 2009, ss.23, (Özet Bildiri)

2009

2009

137. Nutrition Knowledge of Consumer According to the Gender in Ankara Turkey

canan ç., UÇAR A., ÖZÇELİK A. Ö.

Rural Environment, Education, Personality (REEP), Jelgava, Letonya, 29 - 30 Mayıs 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

138. Child nutrition knowledge of women who have children aged 0-5

SÜRÜCÜOĞLU M. S., ÖZÇELİK A. Ö., ÇAKIROĞLU F. P., UÇAR A., AKAN L. S., ÖZDOĞAN Y.

Rural Envoriment.Education.Personality (REEP). International Scientific Conference, Jelgava, Letonya, 29 - 30 Mayıs 2009, ss.131-138, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2009

2009

139. 60 Yaş Üzeri Kadınların Güvenli Yiyecek Hazırlama Uygulamaları

YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö., SÜRÜCÜOĞLU M. S.

V. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Sivas, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2009, ss.143-153, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

140. Tarhananın Türk Beslenme Kültüründeki Yeri ve Önemi

ÖZÇELİK A. Ö., ÖZDOĞAN Y.

38.ICANAS Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 Eylül 2007, cilt.3, ss.1025-1040, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

141. Türk Mutfak ve Beslenme Kültürünün Tarihsel Gelişimi

SÜRÜCÜOĞLU M. S., ÖZÇELİK A. Ö.

Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi (ICANAS 38), Ankara, Türkiye, 10 - 15 Eylül 2007, cilt.3, ss.1289-1310, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

142. İlköğretim okullarında görev yapan öğretmenlerin zayıflama ile ilgili bilgileri

YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 2 - 06 Nisan 2008, ss.251, (Özet Bildiri)

2008

2008

143. 15-17 Yaşındaki Adölesanların Yeme Davranışlarının Değerlendirilmesi

ÖZDOĞAN Y., SÜRÜCÜOĞLU M. S., ÖZÇELİK A. Ö., ÇAKIROĞLU F. P., AKTAŞ N.

VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Nisan 2008, ss.262-263, (Özet Bildiri)

2008

2008

144. Ankara İli Gölbaşı İlçesinde Yaşayan Ailelerin Besin Tercihleri

ÖZÇELİK A. Ö., SÜRÜCÜOĞLU M. S., ÇAKIROĞLU F. P., ÖZDOĞAN Y., UÇAR A., AKAN L. S.

VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Nisan 2008, ss.293-294, (Özet Bildiri)

2007

2007

145. 60 69 Yaş Arasında Bireylerin Süt Grubu Besinleri Tüketim Alışkanlıkları

ÖZÇELİK A. Ö., YARDIMCI H., ÖZDOĞAN Y.

IV. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2007, ss.91-104, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

146. Eski Çağlarda Anadolu’da Yapılan Seramik Mutfak Kapları

SÜRÜCÜOĞLU M. S., ÖZÇELİK A. Ö.

I. Denizli El Sanatları Kongres, Denizli, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2006, ss.278-292, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

147. İlköğretim Çağındaki Çocukların Yiyecek İçecek Alımına Televizyon Reklamlarının Etkisi

Çinpolat c., ÖZÇELİK A. Ö., UÇAR A.

V. Uluslar arası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 12 - 15 Nisan 2006, (Özet Bildiri)

2004

2004

148. Beden kitle indeksi 20 nin altında olan üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları

ÖZÇELİK A. Ö., ÇAKIROĞLU F. P., SENİHA H., UÇAR A.

I. Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2004, (Özet Bildiri)

2004

2004

149. Çorum ili Mecitözü ilçesine bağlı bazı köylerdeki evli kadınların yiyecek hazırlama pişirme uygulamaları

ÇAKIROĞLU F. P., ÖZÇELİK A. Ö., SENİHA H., UÇAR A.

I. Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2004, (Özet Bildiri)

1998

1998

150. Akdeniz Mutfağı İçerisinde Isparta Mutfağının Yeri

SÜRÜCÜOĞLU M. S., ÖZÇELİK A. Ö., Hasipek S.

Isparta’nın Dünü, Bugünü ve Yarını Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 16 - 17 Mayıs 1998, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Posa ve Mental Sağlık

MEMİÇ İNAN C., ÖZÇELİK A. Ö.

Beslenme ve Mental Sağlık İlişkisi, YARDIMCI HÜLYA, Editör, Turkiye Klinikleri, Ankara, ss.22-29, 2025

2024

2024

2. Orta Asyadan Selçuklulara Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi

SÜRÜCÜOĞLU M. S., ÖZÇELİK A. Ö.

Türk Mutfağı, ŞANLIER NEVİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.15-42, 2024

2024

2024

3. Beslenme ve Bilişsel Gelişim

ASLAN ÇİN N. N., ÖZÇELİK A. Ö.

Anne Çocuk Beslenmesi, YARDIMCI HÜLYA, KÖKSAL EDA, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.243-261, 2024

2023

2023

4. Sürdürülebilir Beslenme Çerçevesinde Gıda Sistemleri

KAYACAN A. G., ÖZÇELİK A. Ö.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve SAĞLIK Çevre Adaleti ve Gıda Güvencesi, ÖZMETE Emine, KESER Alev, DEMİRBİLEK Melahat, ŞENGÜN İrem, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Ltd. Şti., Ankara, ss.137-150, 2023

2022

2022

5. EFFECTS OF DIFFERENT DIETARY PATTERNS ON BONE MINERAL DENSITY

BODUR M., ÖZÇELİK A. Ö.

Health&Science 2022-III, KAYA Hakan, Editör, Efe Academy Publishing, İstanbul, ss.39-52, 2022

2018

2018

6. THE EVOLUTIONARY HISTORY OF OBESITY

SÜRÜCÜOĞLU M. S., ÖZÇELİK A. Ö., ASLAN J., BAŞPINAR B.

Recent Researchesin Health Sciences, Shapekova N,Ozdemir L, Ak B, Şenol V and Yıldız H, Editör, Cambriche Schoolar Publishing, Londrina, ss.167-182, 2018

2018

2018

7. The Effect of Salt on Health

ÖZÇELİK A. Ö., YARDIMCI H.

Recent Researches in Health Sciences, Lukpanovna Shapekova, N., Ozdemir, L., AK, B., Şenol, V.,and Yıldız, H., Editör, Cambridge Schoolars Publishing, Londrina, ss.497-508, 2018

2018

2018

8. Bir Hastalık Olarak Obezite

YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

Klinik Uygulamalarda Beslenme, KALKAN İndrani, AKMAN Mehmet, Editör, İstanbul Tıp Kitabevleri, İstanbul, ss.628-629, 2018

2018

2018

9. The Relationship of Obesity with Sarcopenia in the Elderly

ASLAN N. N., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

Health Sciences Research in theGlobalizing World, , Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, SOFİA, Sofya, ss.482-495, 2018

2018

2018

10. Diyet ve Diş Yapısı

ÖZÇELİK A. Ö., YARDIMCI H.

Klinik Uygulamalarda Beslenme, KALKAN İndrani, AKMAN Mehmet, Editör, İstanbul Tıp Kitabevleri, İstanbul, ss.475-484, 2018

2017

2017

12. Krill Oil in Human Nutrition: Nutritional Value and Health Effects

YARDIMCI H., ASLAN N. N., KOPTAGEL E., ÖZÇELİK A. Ö.

Developments in Health Sciences, EFE Recep, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.503-516, 2017

2017

2017

13. Medical Nutrition Therapy in Palliative Care

KANGALGİL M., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

Developments in Health Sciences, EFE Recep, Editör, Kliment Ohridski University Press St., Sofija, ss.517-530, 2017

2017

2017

14. Medical Nutrition Therapy in Palliative Care

KANGALGİL M., YARDIMCI H., ÖZÇELİK A. Ö.

Developments in Health Sciences, EFE Recep, Editör, St. Kliment Ohridski University Press St., Sofija, ss.517-530, 2017

2017

2017

15. Çocukluk ve Ergenlikte Beslenme Danışmanlığı Önerileri. Birinci Basamak Sağlık Kurumları İçin Obezite ve Diyabet Klinik Rehber

TAYFUR M., ÖZÇELİK A. Ö., KÖKSAL E., GÖKTAŞ Z., YARDIMCI H., ÜNER O., et al.

Birinci Basamak Sağlık Kurumları İçin Obezite ve Diyabet Klinik Rehberi., KESKİNKILIÇ BEKİR, YARDIM NAZAN, Editör, Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1070, Alban Tanıtım Ltd. Şti., ss.73-82, 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

16. Sağlıklı Vücut Ağırlığının Sağlanması ve Korunması

ÖZÇELİK A. Ö., AKBULUT G., BİLGİÇ P., YARDIMCI H., YILMAZ E.

Türkiye Beslenme Rehberi, Gülden PEKCAN, Nevin ŞANLIER, Murat BAŞ, Editör, KAYIHAN AJANS, Ankara, ss.52-60, 2016

2016

2016

17. Sağlıklı Vücut Ağılığının Sağlanması ve Korunması

ÖZÇELİK A. Ö., AKBULUT G., BİLGİÇ P., YARDIMCI H., Yılmaz E.

Türkiye Beslenme Rehberi, Gülden Pekcan, Nevin Şanlıer, Murat Baş, Editör, Kayıhan Ajans, Ankara, ss.51-60, 2016

2015

2015

18. ÇOCUKLAR İÇİN DANIŞMANLIK UYGUN ÖNERİLER

KÖKSAL G., Ilgaz Ş., BAŞ M., ÖZÇELİK A. Ö., KÖKSAL E., YARDIMCI H., et al.

1 Basamak Hekimler için Obezite ile Mücadele El Kitabı, Barışkın Elif,Ersoy Gülgün,Görpelioğlu Süleyman, Karaoğlu Leyla, Kılıç Günay Birim, Köksal Gülden,Pekcan Gülden, Yalçın Songül, Yetkin İlhan,Zergeroğlu Ali Murat, Editör, Türkiye Halk SağlığıKurumu, Yayın No:904, Ankara, Yayın Tarihi:2013, Ankara, ss.66-77, 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

2011

2011

19. The Impact of Nutrition Education Provided for Elementary school 5th Grade Students on Nutrition Knowledge

ÖZÇELİK A. Ö., YARDIMCI H., UÇAR A.

Change and Challenge in Education, Woodcock, L.S., Editör, Instute for Education and Research, Athens, ss.165-176, 2011

2005

2005

22. Eski Türk Besinleri ve Yemekleri

SÜRÜCÜOĞLU M. S., ÖZÇELİK A. Ö.

Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Kamil Toygar, Nimet Berkok Toygar, Editör, Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı Yayınları, Ankara, ss.7-54, 2005

Desteklenen Projeler

2017 - 2018

2017 - 2018

Özel Bir Okulda Okul Çağı Çocuklarında Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

YILMAZ M. V., KESER A. (Yürütücü), ÖZÇELİK A. Ö. (Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 363

h-indeksi (SCOPUS): 11

Jüri Üyelikleri

Haziran-2025

Haziran 2025

Doktora Yeterlik Sınavı

Esra Irmak - Ankara Medipol Üniversitesi

Kasım-2022

Kasım 2022

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Elif Sakarya - Ankara Medipol Üniversitesi