-
2008 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
-
2008 - 2024 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
-
2017 - 2023 Fakülte Kurulu Üyesi
Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
-
2017 - 2023 Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik
-
2017 - 2023 Bölüm Başkanı
Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
-
2008 - 2011 Bölüm Başkan Yardımcısı
Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
-
2012 - 2012 misafir araştırmacı (EXCHANGE VISITOR)
Üniversite, University of Idaho Washington State University,, UIWSUSchool of Food Science , misafir araştırmacı (EXCHANGE VISITOR)
-
Doktora
Uzmanlık Alan Dersi
Tarife Standartlaştırma
Tez Çalışması
Özel Durumlarda Sporcu Beslenmesi
Seminer
Yeterliğe Hazırlık Çalışması
Toplu Beslenme Sistemlerinde Tarife Standartlaştırma
Besin Güvenliği Sistemleri Ve Uygulaması
Toplu Beslenme Sistemlerinde İş Güvenliği Ve İşçi Sağlığı
-
Yüksek Lisans
Uzmanlık Alan Dersi
seminer
Dönem Projesi
Sağlık Okur Yazarlığı
Tez çalışması
Menü Tasarımı Ve Yönetimi
Toplu Beslenme Sistemlerinde Satın Alma Yöntemleri
Aile Sağlığının Geliştirilmesinde Beslenme Yaklaşımları
Menü Planlama
Ailenin Beslenmesi ve Yaşam Kalitesi
Toplu Beslenme Sistemlerinde Besin Hazırlama-Pişirme Ve Servis Yöntemleri
Toplu Beslenme Sistemlerinde Hijyen
-
Lisans
Seminer
Mezuniyet Tezi I -2
Toplu Beslenme Sistemleri II
Dünya Mutfakları
Kurum Ve Hastanede Mesleki Uygulamalar 1-2
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ I
SPORCU BESLENMESİ
Mutfak Planlaması Ve Endüstriyel Mutfak Araç-Gereçleri
KURUM VE HAST. BESLENME ALAN ÇALISMASI 1-2
Seminer 1-2
MUTFAK PLANLAMASI VE ARAÇ GEREÇLERİ
Mezuniyet Çalışması 1-2
-
Multipl skleroz hastalarına özgü beslenme durumu ölçeğinin geliştirilmesi: Geçerlik ve güvenirlik çalışması
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
S.KAYA(Öğrenci), Doktora, 2025 -
YETİŞKİN KADINLARIN PİŞİRME VE YİYECEK HAZIRLAMA BECERİLERİ İLE BESLENME OKURYAZARLIĞI DÜZEYLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
B.AKBULUT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2024 -
İlköğretim Çağı Çocuklara Verilen Ebeveyn Destekli Beslenme Eğitiminin Beslenme Durumu ve Beslenme Bilgisi Üzerine Etkisi
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
S.RAMAZAN(Öğrenci), Doktora, 2024 -
Kafein takviyesinin egzersiz performansına etkisinde genetik polimorfizmlerin rolü: sistematik derleme ve meta-analizi
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
M.İLHAN(Öğrenci), Doktora, 2023 -
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDE SEZGİSEL YEMENİN BEDEN ALGISI VE BENLİK SAYGISI İLE İLİŞKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
A.AHSEN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
Farklı şeker ikamelerinin keklerin kalite özellikleri ve hidroksimetil furfural (HMF) düzeylerine etkisi
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
R.NAGİHAN(Öğrenci), Doktora, 2023 -
Hanelerde Gıda Atığı Oluşumunu Etkileyen Faktörlerin ve Azaltmaya Yönelik Girişimin Etkisinin Belirlenmesi: İzmir İli Örneği
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
A.NUR(Öğrenci), Doktora, 2023
-
Majör depresyon tanısı almış yetişkin bireylerde krill ve balık yağı alımının klinik ve biyokimyasal bulgular ve yeme davranışı üzerindeki etkisinin incelenmesi
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
-
Zayıflama diyeti uygulayan hafif şişman ve şişman kadınlarda aşırı besin isteği ve yeme davranışlarının belirlenmesi
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
Ş.ARAZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Yüksek yağlı diyetle beslenen wistar ratlarında inülin desteğinin endokanabinoid düzeyi, karaciğer yağlanması ve insülin direnci üzerine etkileri
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
İ.MÜCAHİT(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Bazı allium grubu sebzelerin fermente edilmesiyle antiplatelet etkinliğinde ve antioksidan kapasitesinde meydana gelen değişimlerin ın vitro olarak incelenmesi
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
T.GÖKMEN(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Futbolcularda akut kafein ve L-karnitin desteğinin egzersiz performansı ve kan laktik asit düzeyi üzerine etkisi
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
E.CANBOLAT(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Toplu beslenmede dezenfektan olarak kullanılan klor yerine portakal kabuğu ve biberiye yağlarının antimikrobiyal etkilerinin araştırılması
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
M.ALTAN(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Yetişkin kadınların beslenme okuryazarlığı durumlarının incelenmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
-
Premenopoz ve menopoz dönemindeki kadınların beslanme alışkanlıkları ve beslanma durumları
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
-
Prediyabetli bireylerde diyet protein kalitesinin serum ghrelin, insülin ve glukoz düzeylerine etkisi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
N.ARSLAN(Öğrenci), Doktora, 2020 -
Bir üniversite yemekhanesinde uygulanan menülerin çevresel etkisinin değerlendirilmesi
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
V.TAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2020
-
Bir yaşam merkezinde yetişkin kadınların yeme davranışlarının ve beslenme durumlarının değerlendirilmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
S.RAMAZAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Tiroit kanserli kadın hastaların iyot–131 ile tüm vücut tarama öncesi vücut iyot düzeyinin azaltılmasında standart diyet ile planlanmış diyet etkinliğinin karşılaştırılması..
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
-
Tabak modeli ile verilen beslenme eğitiminin ilköğretim ikinci sınıf öğrencilerinin beslenme bilgi ve alışkanlıklarına etkisi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
R.NAGİHAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Deneysel diyabet oluşturulmuş ratlarda farklı ısıl işlemlerle kurutulmuş soğanların serum paraoksonaz-1 (PON1) düzeyine ve bazı biyokimyasal parametrelere etkilerinin araştırılması
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
T.GÖKMEN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Mazı meşesi (quercus infectoria) toplarının ishale sebep olan gıda kaynaklı bakteriler üzerindeki antimikrobiyal etkisinin incelenmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
M.ALTAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Fenilketonüri hastalarının beslenme alışkanlıkları ve yaşam kalitelerinin değerlendirilmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
İ.MÜCAHİT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Metabolik olarak sağlıklı ve sağlıksız obezlerde diyet kalitesinin, fiziksel aktivite durumunun ve yaşam kalitesinin belirlenmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
M.AÇIK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Ankara Üniversitesi personel yemekhanelerinde tabak artık miktarlarının ve nedenlerinin belirlenmesi
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
A.NUR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017
-
Güreş sporcularının beslenme durumlarının saptanması
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
E.CANBOLAT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Adölesan gebelerde beslenme durumu ile yeni doğan ağırlığının değerlendirilmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
-
Samsun ili merkezinde yaşayan kadınların beslenme alışkanlıkları ve beslenme durumlarının değerlendirilmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
-
Tip 2 diyabetli hastalara verilen beslenme eğitiminin beslenme bilgi ve alışkanlıkları üzerine etkisinin incelenmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
-
Yemek hizmet alımı ihale dokümanları ile uyuşmazlık kararlarının incelenerek yaklaşık maliyeti etkileyen unsurların tespiti ve bilgisayarla yemek ihale hazırlık yöntemi geliştirme (TPAO örneği )
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
-
Ankara ili Etimesgut İlçesi Şeyh Şamil İlköğretim Okulu öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları ve obezite durumu
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
-
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Lefkoşa'da kamu sektöründe çalışan kadınların beslenme bilgileri ve beslenme alışkanlıklarının belirlenmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
G.KAVAZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2009 -
Mutfak personelinin el hijyeni bilgisi ve uygulamalarının incelenmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
İ.TURAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2009 -
Yaşlıların sebze-meyve tüketimine yönelik tercihleri üzerinde bir araştırma
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
-
İşçilerin sağlıklı beslenmeye yönelik tutu ve alışkanlıkları
Çakıroğlu F. P. (Danışman)
-
Ankara ili, Polatlı ilçesinde ilköğretim 7. sınıf öğrencilerinin fiziki büyüme durumalrı ve beslenme alışkanlıklarının incelenmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
S.DEREKÖY(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2006 -
Çankırı il merkezinde 12-48 aylık çocukların antropometrik ölçümler ile beslenme durumlarının değerlendirilmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
-
Premenopoz ve postmenopoz dönemindeki kadınların beslenme ve sağlık durumlarının belirlenmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
E.BAYRAKTAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Ankara`daki dört ve beş yıldızlı otellerde çalışan yiyecek ve içecek personelinin hijyen bilgileri ve uygulamalarının incelenmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
Y.SARGIN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Sedanter kadınlarda beslenme alışkanlıkları ve step-aerobik dansın vücut kompozisyonuna etkisi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
D.KAVASOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2004 -
Koroner anjiyografi uygulanan hastaların kan lipidleri ve beslenme alışkanlıklarının incelenmesi
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
C.SARAÇ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
Ankara ve Tebriz (İran)'de yaşayan evli kadınların bilgi düzeyleri, besin hazırlama ve pişirme uygulamalarının karşılaştırılması
ÇAKIROĞLU F. P. (Danışman)
R.SHARİFİ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2002