Makaleler
112
Tümü (112)
SCI-E, SSCI, AHCI (35)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (43)
ESCI (8)
Scopus (49)
TRDizin (26)
Diğer Yayınlar (35)
12. Tip 2 Diyabetli Bireylerin Uyku Durumları ile Bazı Antropometrik Ölçüm ve Kan Değerleri Arasındaki İlişki
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.12, sa.3, ss.1097-1105, 2023 (Hakemli Dergi)
14. Validation of the Turkish Version of the Caffeine Use Disorder Questionnaire in an Adult Population
INTERNATIONAL JOURNAL OF MENTAL HEALTH AND ADDICTION
, cilt.21, sa.3, ss.1770-1781, 2023 (SCI-Expanded, SSCI, Scopus)
17. The importance of AMPK in obesity and chronic diseases and the relationship of AMPK with nutrition: a literature review
CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION
, cilt.63, sa.4, ss.449-456, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
22. A Systematic Review on Intragastric Balloons and TransPyloric Shuttle in Obesity Treatment
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
, cilt.7, sa.2, ss.321-329, 2022 (Hakemli Dergi)
25. Validation of the Turkish version of the Orthorexia Nervosa Inventory (ONI) in an adult population: its association with psychometric properties
EATING AND WEIGHT DISORDERS-STUDIES ON ANOREXIA BULIMIA AND OBESITY
, cilt.27, sa.2, ss.729-735, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
28. Mazı Meşesi (Quercus infectoria) Toplarının İshale Sebep Olan Gıda Kaynaklı Bakteriler Üzerindeki Antimikrobiyal Etkisinin İncelenmesi
Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.39-46, 2021 (Hakemli Dergi)
29. Covid-19 outbreak and household food waste: Evidence from Turkey
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
, cilt.5, sa.3, ss.413-424, 2021 (Hakemli Dergi)
32. Determination of the factors affecting the amount of food waste generated from households in Turkey
FUTURE OF FOOD-JOURNAL ON FOOD AGRICULTURE AND SOCIETY
, cilt.9, sa.2, ss.39-58, 2021 (ESCI, Scopus)
33. Evaluation of Nutritional Habits of University Students: A Cross-Sectional Study during the COVID-19 Pandemic
İnönü üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi
, cilt.9, sa.1, ss.10-18, 2021 (Hakemli Dergi)
34. Adaptation of the Fear of 2019 Coronavirus Disease (COVID-19) Scale to Turkish Culture: A Validity and Reliability Study
Journal of Cognitive-Behavioral Psychotherapy and Research
, cilt.10, sa.1, ss.40-42, 2021 (Hakemli Dergi)
39. Bilinen Terapötik Etkinliğinin Dışında Farklı Hastalıklara Yönelik Glutensiz Diyet Uygulamaları
Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.9, sa.2, ss.112-123, 2020 (Hakemli Dergi)
45. Effects of walnut consumpion on inflammatory markers: A review
Journal of Hygienic Engineering and Design
, sa.30, ss.17-25, 2020 (Scopus)
47. Obez Bireylerde Metabolik Sağlık Durumuna Göre Visseral Adipozite Ölçümlerinin ve Diyet Kalitesinin Yaşam Kalitesi Üzerindeki Etkisi
Genel Tıp Dergisi
, cilt.30, sa.3, ss.167-177, 2020 (Hakemli Dergi)
52. SPORCU BESLENME BİLGİSİ ÖLÇEĞİNİN TÜRKÇE FORMUNUNGEÇERLİK VE GÜVENİRLİK ÇALIŞMASI
Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi (Journal of Ankara Health Sciences)
, cilt.8, sa.1, ss.35-49, 2019 (Hakemli Dergi)
54. Gıda Kayıp ve Atıkları
Gıda Güvenliği
, cilt.13, sa.33, ss.20-23, 2019 (Hakemsiz Dergi)
63. Yurtta Kalan Üniversiteli Kız Öğrencilerde Metabolik Sendrom Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi
Dicle Tıp Dergisi
, cilt.44, sa.4, ss.305-314, 2017 (Hakemli Dergi)
64. Knowledge Levels of Preschool Teachers about Child Nutrition
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.6, sa.3, ss.71-79, 2017 (Hakemli Dergi)
65. Sporcularda sıvı dengesi ve performansa etkisi
Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.6, sa.1-2-3, ss.139-150, 2017 (Hakemli Dergi)
66. Süper Ogran Mikrobiyota ve Obezite
izmir katip çelebi üniversitesi sağlık bilimleri fakültesi dergisi
, cilt.2, sa.1, ss.45-49, 2017 (Hakemli Dergi)
67. Vücut Geliştirme ve Fitness Salonlarında Çalışan Antrenörlerin Beslenme Bilgi Düzeylerinin Saptanması
CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
, cilt.11, sa.2, ss.83-91, 2016 (Hakemli Dergi)
68. Gıda Kayıpları ve Atık Yönetimi
Türkiye Klinikleri Beslenme ve Diyetetik
, cilt.2, sa.3, ss.21-26, 2016 (Hakemli Dergi)
77. CARDIOVASCULAR RISK FACTORS ACCORDING TO FRAMINGHAM RISK SCORES IN INDIVIDUALS AGED 65 AND OVER
Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.24, sa.3, ss.129-134, 2015 (Hakemli Dergi)
78. 65 yaş ve üstü bireylerin Framingham Risk Skoruna göre kardiyovasküler risk faktörleri
Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergis
, cilt.24, sa.3, ss.129-134, 2015 (Hakemli Dergi)
79. Cardiovascular Risk Factors According to Frammingham Risk Scores in Individuals Aged 65 and Over
Journal of Health Science
, cilt.24, sa.3, ss.129-134, 2015 (Hakemli Dergi)
82. Yetişkinlerin hipertansiyona yönelik bilgileri
Uluslararası Hakemli Beslenme Araştırmaları Dergisi
, cilt.1, sa.1, ss.48-57, 2014 (Hakemli Dergi)
83. Toplu Yemek Üreten İşletme Mutfaklarının Hijyen Durumlarının Değerlendirilmesi
DBHAD Uluslararası Hakemli Beslenme Araştırmaları Dergisi
, cilt.2, sa.1, ss.25-35, 2014 (Hakemli Dergi)
84. KITCHEN STAFF'S KNOWLEDGE OF HAND HYGIENE IN ANKARA/TURKEY
ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM
, cilt.63, ss.1791, 2013 (SCI-Expanded)
86. ADULTS' KNOWLEDGE OF FAT AND CHOLESTEROL
ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM
, cilt.63, ss.861, 2013 (SCI-Expanded)
87. Nursing Staff s Attitudes on the Elderly Nutrition in Ankara Turkey
Pakistan Journal of Nutrition
, cilt.12, sa.7, ss.660-664, 2013 (Hakemli Dergi)
88. ADULTS' CONSUMPTION OF MILK AND DAIRY PRODUCTS IN TURKEY
ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM
, cilt.63, ss.843, 2013 (SCI-Expanded)
89. Farklı sosyo ekonomik düzeye sahip ilköğretim öğrencilerinin meyve tüketimleri
Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.1, sa.1, ss.91-103, 2012 (Hakemli Dergi)
92. AN EVALUATION OF NUTRITIONAL HABITS AND BLOOD FINDINGS OF ELDERLY MALE AND FEMALE CARDIAC PATIENTS
TURKISH JOURNAL OF GERIATRICS-TURK GERIATRI DERGISI
, cilt.14, sa.1, ss.54-62, 2011 (SCI-Expanded, SSCI, Scopus, TRDizin)
96. DETERMINATION OF HOSPITAL PERSONNEL SATISFACTION FROM CATERING SERVICES
e-Journal of New World Sciences Academy
, cilt.4, sa.4, ss.422-432, 2009 (Hakemli Dergi)
97. Yemek alımı ihalelerinde Kamu İhale Kurumunun verdiği uyuşmazlık kararları üzerinde bir araştırma
STANDART
, cilt.48, sa.465, ss.109-112, 2009 (Hakemli Dergi)
98. Yaslıların kardiyovasküler hastalıklara iliksin beslenme bilgileri ve alışkanlıklarının incelenmesi
Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.89-104, 2009 (Hakemli Dergi)
102. Futbol hakemlerinin beslenme alışkanlıkları ve beslenme bilgi düzeyleri
PERFORMANS
, cilt.1, sa.10, ss.29-41, 2004 (Hakemsiz Dergi)
103. Aşçıların besin güvenliği konusundaki bilgileri ve bu konuda verilecek eğitimin bilgi düzeylerine etkisinin incelenmesi
Mesleki Eğitim Dergisi
, cilt.6, sa.11, ss.133-150, 2004 (Hakemli Dergi)
104. Küreselleşmenin gıda tüketimine etkisi
STANDART
, cilt.43, sa.510, ss.41-45, 2004 (Hakemli Dergi)
105. Yoğurdun besleyici ve sağlığı koruyucu etkisi
GIDA
, cilt.28, sa.1, ss.101-104, 2003 (Hakemli Dergi)
106. Huzurevlerinde kalan yaşlıların beslenme servis örgütüne ilişkin memnuniyet durumları
Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi,
, cilt.2, sa.1, ss.15-28, 2002 (Hakemli Dergi)
107. Ankara da bulunan yetiştirme yurtlarının menülerinin değerlendirilmesi
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
, cilt.4, sa.2, ss.49-61, 2001 (Hakemli Dergi)
108. Ankara üniversitesi öğrencilerinin hızlı hazır yiyecek tercihleri üzerinde bir araştırma
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.6, sa.3, ss.116-121, 2000 (Hakemli Dergi)
109. Çocukluk çağında obezite oluşumu
Yaşadıkça Eğitim
, cilt.66, sa.Nisan-Mayıs, ss.35-37, 2000 (Hakemsiz Dergi)
111. Çocukların anne sütü ile beslenme süresi ve ek besinlere başlama durumları
GIDA
, cilt.22, sa.2, ss.3-7, 1997 (Hakemli Dergi)
112. yüzücülerin beslenme alışkanlıkları ve bilgi düzeyleri
performans
, cilt.2, sa.1, ss.11-18, 1996 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
137
2. Determining the Ecological Footprint and Nutrient Composition of Some Innovated Dishes.
23. International Union of Nutritional Sciences – International Congress of Nutrition (IUNS-ICN), Paris, Fransa, 24 - 31 Ağustos 2025, (Özet Bildiri)
3. Food Supply and Sustainability: Türkiye's Compliance with the Planetary Health Diet
23. International Union of Nutritional Sciences – International Congress of Nutrition (IUNS-ICN), Paris, Fransa, 24 - 31 Ağustos 2025, (Özet Bildiri)
9. Sporcularda Yeme Tutumu ile Beden Algısı Arasındaki İlişki
2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2022, ss.209, (Özet Bildiri)
13. Toplu Beslenme Sistemleri Toplum Beslenmesi İçin Bir Fırsat
3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 17 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)
22. Adaptation of the Orthorexia Nervosa Inventory (ONI) into Turkish: The Study of Validity and Reliability
10. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 - 04 Mart 2021, (Özet Bildiri)
23. Kovid-19 Pandemisinde Yetişkinlerdeki Anksiyetenin Besin Alımlarına Etkisi
4. Uluslararası 22. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, 13 - 19 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)
29. İNSAN DİYETİNDE İNÜLİN: GENEL ÖZELLİKLERİ, BESİN BİLEŞİMİ VE TERAPÖTİK ETKİLERİ
Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Adıyaman, Türkiye, 26 - 27 Ağustos 2019, ss.783-796, (Tam Metin Bildiri)
30. Kıbrıs’a Özgü Zeytin ve Zeytinyağı Hazırlama ve Muhafaza Yöntemleri
International Conference on Food, Nutrition and Dietetıcs, Gastronomy Research, alanya, Türkiye, 28 - 20 Kasım 2018, ss.615-623, (Tam Metin Bildiri)
31. Çölyak ve PKU’da Beslenme:Özel Ürünler-Özel Tarifeler
International Conference on Food,Nutrition and Ditetics, Gastronomy Research, alanya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, ss.9-12, (Tam Metin Bildiri)
32. Investigating the Antimicrobial Effects of Galls (Quercus infectoria) on Food-Borne Bacteria Causing Diarrhea
3rd International Congress on Food Technology (ICFT2018), Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.173-176, (Özet Bildiri)
34. Yaşlılarda Malnütrisyon
2nd International Scientific and Vocational Studies Congress-Health and Sport Science (BILMES 2018), Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, sa.6983633, ss.96-100, (Tam Metin Bildiri)
35. The Relationship Between Eating Behaviours of Adult Individuals and their Obsessive-Compulsive Symptoms.
EFAD Conference, Rotterdam, Hollanda, 28 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
36. OMEGA-3 SUPLEMENT ALIMININ NON-ALKOLİK KARACİĞER YAĞLANMASI ÜZERİNE ETKİSİ
1st International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.700, (Özet Bildiri)
37. C Vitamininin Diyabet Üzerine Etkisi
III. Uluslararası Lisansüstü Eğitim Kongresi’ni (Sağlığa İnterdisipliner Yaklaşım), Manisa, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2018, cilt.5, ss.155-156, (Özet Bildiri)
38. Tabak Modeli ile Verilen Beslenme Eğitiminin İlköğretim İkinci Sınıf Öğrencilerinin Beslenme Bilgi ve Alışkanlıklarına Etkisi
III. Uluslararası Lisansüstü Eğitim Kongresi’ni (Sağlığa İnterdisipliner Yaklaşım), Manisa, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2018, cilt.5, ss.417-418, (Özet Bildiri)
42. TÜKETİCİLERİN ORGANİK GIDA SATIN ALMA NİYET VE TUTUMLARININDEĞERLENDİRİLMESİ
1st International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology, Nevşehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
43. OBEZ BİREYLER TARAFINDAN UYGULANAN YÜKSEK PROTEİNLİ DÜŞÜKKARBONHİDRATLI DİYETLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
1st International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology, Nevşehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
44. Consumers’xx Evaluation Of Food Sales And Consumption Places In Terms Of Food Safety
6th Food Safety Congress, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
48. Zerdeçal ve Alzheimer Hastalığı
3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi, 29 Kasım - 02 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
55. Parents Belief about Childhood Obesity.
World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.60, (Özet Bildiri)
59. EVALUATION OF KITCHEN PLANS OF DIFFERENT INSTITUTIONS
Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.85, (Özet Bildiri)
60. EVALUATION OF HOSPITAL KITCHEN S IN TERMS OF HYGIENE
ULUSLARARASI SAĞLIKLI BESLENME KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.59, (Özet Bildiri)
61. The Importance of Geographıc Indıcatıon Products In Sustaınable Tourısm “Samsun Provınce Sample”
3rd International Tourism and Hospitality Management Conference , Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
63. Fetal Exposure to Maternal High Fat Diet Increases Obesity and Metabolic Syndrome Risks in Later Life
15 th Euro Fed Lipid Congress, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.227, (Özet Bildiri)
64. Omega 3 Fatty Acid Intake and Risk of Type 2 Diabetes Mellitus
15th Euro Fed Lipid Congress, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.232, (Özet Bildiri)
65. Omega-3 Fatty Acid and Depression
15 th Euro Fed Lipid, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.225, (Özet Bildiri)
66. Almond and Hearth Health
15 th Euro fed lipid, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.226, (Özet Bildiri)
69. TOPLU BESLEME HİZMETİ VEREN KURULUŞLARDA İŞ GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRİLMESİ
1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.434, (Özet Bildiri)
71. PROBİYOTİKLER VE STRES
1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.925, (Özet Bildiri)
73. Cinnamon and Diabetics Relations
International Symposium on Biodiversity and edible wild species, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
74. Rosemary (Roosmarinus officinalis L.) and Cancer
International Symposıum on Biodiversity and edible species, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
75. Effects of soybeans on Parkinson Disease
International Symposium on Biodeveersıty and Edible Wild Species, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
76. Ailelerin Ekmek Tüketimleri Üzerine Bir Araştırma Ankara Antalya Aydın Örneği
I. Internatıonal Academic Research Congress INES, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.1208-1213, (Tam Metin Bildiri)
77. Effects of Probiotics on Atopic Dermatitis
International Congress Of Food And Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
78. INVESTIGATION OF CHANGES IN DIETARY HABITS AND FOOD PREFERENCES OF ADOLESCENT PREGNANTS DURING PREGNANCY
International Conference of Strategic Research in Social Science and Education (ICoSReSSE)Abstract Book, Antalya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2016, ss.397-413, (Tam Metin Bildiri)
79. THE EFFECT OF GENDER AND BODY MASS INDEX ON THE BODY IMAGE AND EATING ATTITUDES OF THE YOUNG
International Conference of Strategic Research in Social Science and Education (ICoSReSSE), Antalya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
80. EVALUATION OF SOME RISK FACTORS OF IN PATIENT TO BE DONE CORONARY ANGIOGRAPHY
17th International Congress of Dietetics, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20, ss.421-475
81. The Importance Of Nutrition Education For Type II Diabetic Patient
16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
82. The Relatıonshıp Between Eatıng Attıtude And Body Mass Index Of Women
16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
85. Healthy Eating Indexes of Adult Women
XXIII IFHE World Congress, Daejeon, Güney Kore, 31 Temmuz - 06 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)
86. Toplu Beslenme Hizmetlerinde Depolamanın Önemi Bazı Kurum Örnekleri
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
87. Süper Organ Mikrobiyota
İlk 1000 Gün 4. Fetal Hayattan Çocukluğa Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Mart 2016, ss.106-107, (Özet Bildiri)
88. Kadınlarda Obezite İle Fiziksel Aktivite ve Diyet Bileşenleri İlişkisi
Obeziteye Multidisipliner Yaklaşım Kongresi, İzmir, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2015, cilt.1, ss.21, (Özet Bildiri)
89. Kadınlarda obezite ile fiziksel aktivite ve diyet bileşenleri ilişkisi.
Uluslararası Katılımlı Obeziteye Multidisipliner Yaklaşım Kongresi, İzmir, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
90. Yetişkin kadınların obezite durumları ile Beslenme alışkanlıkları ve fiziksel aktiviteleri arasındaki ilişki.
Uluslararası Katılımlı Obeziteye Multidisipliner Yaklaşım Kongresi, İzmir, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
91. Presence of Enterobius Vermicularis Infections and Determination the personal Hygiene Knowledge and Practices of catering staff
International Journal of Arts and Sciences, 2 - 07 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
93. Tarihi Çarşamba Kıvratması
III. Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)
94. Journey from grape to Pekmez
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
95. Redefınıng a tradıtıonal beverage Boza
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
96. Determination of the personal hygiene knowledge and practices of catering staff
VII. European Conference on Social and Behavioral Sciences, 14 - 18 Haziran 2015
97. Sağlık Çalışanlarının Popüler Diyetlere Bakışı,
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi’, Bilecik, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
98. Nutrition habits physcial activity levels and health conditions of women s with menopause
1 st Turkish Congress of One Health, Konya, Türkiye, 9 - 10 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
99. Attıtudes of nursıng staff workıng ın gerıatrıc care centers towards the nutrıtıon of the elderly ın Ankara.
IV. TURYAK International Congress on Longevity, İstanbul, Türkiye, 13 - 14 Mart 2015, ss.93, (Özet Bildiri)
100. Healty Living Healty Ageing
IV. TURYAK International Congress on Longevity, İstanbul, Türkiye, 13 - 14 Mart 2015, ss.50, (Özet Bildiri)
101. Healthy Living Healthy Ageing
IV. TURYAK International Congress on Lengevity, İstanbul, Türkiye, 13 - 14 Mart 2015, (Özet Bildiri)
102. The effect of adolescents body weight on friend relationship
V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, Pietersburg, Güney Afrika, 18 - 20 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
103. Yetişkinlerin fonksiyonel gıda tüketimine yönelik tutumları
IX. Uluslar arası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
104. Atletlerin bilgi düzeyleri.
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, ss.324, (Özet Bildiri)
105. Adults knowledge of fat and cholesterol
20th International Congress of Nutrition, 15 - 20 Eylül 2013, (Özet Bildiri)
107. Adults consumption of milk and dairy products in Turkey
20th International Congress of Nutrition, 15 - 20 Eylül 2013, (Özet Bildiri)
109. Infant feding practices of mothers:The case of Ankara.
The 2nd Global Congress for Consensus in Pediatrics & Child Health, Moskva, Rusya, 17 - 20 Mayıs 2012, ss.59, (Özet Bildiri)
110. Infant Feeding Practices of Mothers the case of Ankara
2nd Global Congress for Concensus in Pediatrics & Child Health, 17 - 20 Mayıs 2012
111. Toplu beslenmede çalışanların gıda güvenliği bilgileri
3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
112. Yetişkinlerde obezite sıklığının bazıo demografik özellikler ve beslenme alışkanlıklarına göre değerlendirilmesi
VIII. Uluslar arası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
113. Yetişkinlerin Vücut Ağırlıklarını Etkileyen Faktörler
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
114. Yetişkinlerin hipertansiyona Yönelik beslenme bilgilerinin ve alışkanlıklarının incelenmesi.
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.244-245, (Özet Bildiri)
115. Assessment of Factors that effect body weights of women
8. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 Nisan 2012
116. Yetişkinlerde obezite sıklığının bazı demokrafik özellikler ve beslenme alışkanlıklarına göre değerlendirilmesi
VIII:. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
117. YETİŞKİNLERDE OBEZİTE SIKLIĞININ BAZI DEMOGRAFİK ÖZELLİKLER VE BESLENME ALIŞKANLIKLARINA GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ
8. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
118. Yetişkinlerin Hipertansiyona Yönelik Beslenme Bilgilerinin ve Alışkanlıklarının İncelenmesi
8. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
119. Kadınların vücut ağırlığına etki eden faktörlerin incelenmesi
8. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
120. Konya‘da Evliliğe Hazırlıkta Sunulan İkramlar
XVI. Uluslararası Türk Kültürü Sempozyumu, ÜSKÜP, Makedonya, 7 - 11 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
121. A Sustainable Lifestyle: Seferihisar, Turkey’s First Cittaslow City
Fifth International Consumer Sciences Research Conference, Bonn, Almanya, 18 - 21 Temmuz 2011, (Özet Bildiri)
122. Consumer Vıews About Mılk And Daıry Products Marketıng Mıx: A Sample Of Turkey
5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.325-331, (Özet Bildiri)
123. Coronary Heart Dısease Rısk Factors In Adults: A Sample Of Turkıye
5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.411-419, (Özet Bildiri)
124. Yaşlıların Kardiyovasküler Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi
7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.371, (Özet Bildiri)
125. Yetişkinlerin Beslenme Bilgi ve Davranışlarının İncelenmesi
7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.330, (Özet Bildiri)
126. Yemek Alım İhalelerinde Kamu İhale Kurumunun Verdiği Uyuşmazlık Kararlarının İncelenmesi
7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.405, (Özet Bildiri)
127. 0- 24 Aylık Çocuğu Olan Annelerin Çocuk Beslenmesi Konusundaki Bilgileri
7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.329-330, (Özet Bildiri)
128. İlköğretim Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları ve Beslenme Bilgileri
Uluslararası Katılımlı II. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2009
131. İran Beslenme kültüründe ev teknolojisi ile besin işleme Yöntemlerinin İncelenmesi
VI. Türk Kültürü Kongresi, Ankara, Türkiye, 21 - 26 Kasım 2005, cilt.4, ss.1641-1655, (Tam Metin Bildiri)
132. 15-17 Yaşındaki Adölesanların Yeme Davranışlarının Değerlendirilmesi
VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Nisan 2008, ss.262-263, (Özet Bildiri)
133. Ankara İli Gölbaşı İlçesinde Yaşayan Ailelerin Besin Tercihleri
VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Nisan 2008, ss.293-294, (Özet Bildiri)
134. Farklı cinsiyetteki yaşlıların beslenme alışkanlıkları ve sebze meyve tüketimleri
IV. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Kasım 2007, (Tam Metin Bildiri)
135. Perceptions Towards Hygiene of Working Staff at Catering Industry A Sample of Turkey
2nd International Research Conference of the Institue, Liverpool, İngiltere, 15 - 17 Haziran 2005, ss.378, (Özet Bildiri)
136. Çorum ili Mecitözü ilçesine bağlı bazı köylerdeki evli kadınların yiyecek hazırlama pişirme uygulamaları
I. Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2004, (Özet Bildiri)
137. Beden kitle indeksi 20 nin altında olan üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları
I. Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2004, (Özet Bildiri)
Kitaplar
30
1. YAŞLILIKTA BESLENME EĞİTİMİ
Yaşlı Eğitimi, ARICIOĞLU AHU, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.269-294, 2025
2. An Examination of Chocolate Consumption, Desire-Guilt Feelings, and Eating Behaviours in Adults
Gastronomi Turizmi Araştırmalar 1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.669-676, 2024
6. İletişim ve Kültürel Yetkinlik
Profesyoneller için Beslenme Danışmanlığı ve Eğitimi Rehberi, Soylu Meltem, ÇELİK Fatma, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.81-106, 2022
7. TİP 2 DİYABET VE UYKU İLİŞKİSİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR V, Prof. Dr. Sevban Arslan, Editör, Eğitim Yayınevi (Eğitim Yayınevi Tic. Ltd. Şti.), Konya, ss.289-303, 2022
9. Economic and Public Policy Perspective in the Health Sector / Diabetes in Turkey:A Review of Economics Burden and Medical Nutrition Therapy of the Disease
Economic,Legal and Policy Studies on Health, Pelin Varol İyidoğan / Burcu G.Özcan Büyüktanır / Ahu Sumbas, Editör, PETER LANG, Berlin, ss.79-112, 2021
10. Gıda Artık ve Atık Yönetimi
Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef Yayıncılık, ss.639-658, 2021
11. Psikobiyotikler ve Mental Sağlık
Beslenme ve Diyetetikte Güncel Konular-11, Muhittin TAYFUR, Editör, Hatipoğlu Yayıncılık, Ankara, ss.67-93, 2021
12. Laparoskopik Bariatrik Cerrahi Yöntemlerin Obezite Tedavisindeki Rolü
BESLENME VE DİYETETİK Güncel Konular-10, TAYFUR MUHİTTİN, Editör, Hatipoğlu Yayıncılık, Ankara, ss.269-288, 2021
14. Kadın Sporcu Triadı ve Beslenme İlişkisi
Egzersiz ve Sporda Beslenme ve Yeme Bozuklukları, Aktaş Nevin,Ersoy Gülgün, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.107-112, 2020
17. YAŞLILIK DÖNEMİNDE BESLENME
GERİATRİYE DİSİPLİNLER ARASI YAKLAŞIM, ÜMRAN SEVİL -VASFİYE BAYRAM DEĞER, Editör, Güven Plus Grup A.Ş., İstanbul, ss.147-183, 2019
21. Investigation of Healthy Eating Concern (Orthorexia Nrevosa) in Adult Women
Selected Health Science Research whit Multidiscipnary Approach, Nezihe Tükekçi, Editör, SRA Academic Publishing, ss.47-67, 2018
22. The Effects of Adolescents’ Bodyweight on Their Peer Relations
Developments in Health Sciences, B. Özdemir, N. L. Shapekova, B. Ak, H. Yıldız, F. Ozcanarslan, L. Ivanova,, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.465-473, 2017
23. Body weight on Their Peer Relations
Development in Health Sciences, Özdemir B.,Shapekova N.L., Ak B., Yıldız H., Ozcanarslan F., Ivanova L., Editör, St. Klment Ohridski University Press, Sofija, ss.465-473, 2017
24. The Efffect of Gender and Body Mass Index on The Body Image and Eating Attitudes of The Young
Srategic Researches On Social Science Multidisciplinary Approach, Ömer Kürşad TÜFEKCİ, Editör, LAP LAMBERT ACADEMIC PUBLISHING, ss.205-2014, 2016
26. Adölesan Gebelerde Beslenme Sorunları ve Önerileri
Hastalıkta ve Sağlıkta Kadın Olmak, Alev KESER. Filiz YILDIRIM, Melike KAPLAN, Editör, Nobel Tıp Kitabevleri Ltd. Şti., Ankara, ss.245-270, 2016
27. Yaşlılıkta Sebze Meyve Tüketimi
Ankara Üniversitesi Basım Evi, Ankara, 2007
28. Menapoz Döneminde Kadın
Ankara UniversitesiBasımevi, Ankara, 2007
29. Kadın Dikiş İşçilerinin Enerji Harcamaları Ve Enerji Besin Ögeleri Tüketim Durumları
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları:1332. Bilimsel Araştırmalar ve İncelemeler:737, Ankara, 1993
30. Ankara da Ana Sınıfı Çocukların Bazı Antropometrik Ölçümleri Ve İlgili Beslenme Parametreleri
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları:1282. Bilimsel Araştırmalar Ve İncelemeler:713, Ankara, 1992
Metrikler
Yayın (WoS)
43
Yayın (Scopus)
49
Atıf (WoS)
475
H-İndeks (WoS)
13
Atıf (Scopus)
503
H-İndeks (Scopus)
13
Atıf (Scholar)
210
H-İndeks (Scholar)
4
Atıf (TrDizin)
40
H-İndeks (TrDizin)
4
Atıf (Sobiad)
354
H-İndeks (Sobiad)
11
Atıf (Diğer Toplam)
139
Proje
5
Tez Danışmanlığı
42