Yayınlar & Eserler

Makaleler 112
Tümü (112)
SCI-E, SSCI, AHCI (35)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (43)
ESCI (8)
Scopus (49)
TRDizin (26)
Diğer Yayınlar (35)

109. Çocukluk çağında obezite oluşumu

Yaşadıkça Eğitim , cilt.66, sa.Nisan-Mayıs, ss.35-37, 2000 (Hakemsiz Dergi) Sürdürülebilir Kalkınma
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 137

1. Understanding and Mitigating Household Food Waste: A Mixed-Methods Approach to Behavioral Change.

23. International Union of Nutritional Sciences – International Congress of Nutrition (IUNS-ICN), Paris, Fransa, 24 - 31 Ağustos 2025, (Özet Bildiri)

2. Determining the Ecological Footprint and Nutrient Composition of Some Innovated Dishes.

23. International Union of Nutritional Sciences – International Congress of Nutrition (IUNS-ICN), Paris, Fransa, 24 - 31 Ağustos 2025, (Özet Bildiri)

3. Food Supply and Sustainability: Türkiye's Compliance with the Planetary Health Diet

23. International Union of Nutritional Sciences – International Congress of Nutrition (IUNS-ICN), Paris, Fransa, 24 - 31 Ağustos 2025, (Özet Bildiri)

4. SPORCULARDA AKDENIZ DIYETINE UYUM VE ORTOREKSIYA NERVOZA EĞILIMI

II. Uluslararası Sporda ve Egzersizde Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Mayıs 2025, ss.50-51, (Özet Bildiri)

5. Analysis of the Antimicrobial Effects of Orange Peel and Rosemary Oils as an Alternative to Chlorine in Mass Catering Environments

Society of Toxicology 2025 (Society of Toxicology 64th Annual Meeting in Orlando, Florida), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 16 - 20 Mart 2025, ss.64-65, (Özet Bildiri)

6. OPTİMAL SAĞLIK İÇİN GIDA ARZI: TÜRKİYE'DEKİ DURUM, İHTİYAÇLAR VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Türkiye Ziraat Mühendisliği X. Teknik kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 17 Ocak 2025, ss.652-660, (Tam Metin Bildiri)

7. AN EXAMİNATİON OF CHOCOLATE CONSUMPTİON, DESİRE-GUİLT FEELİNGS, AND EATİNG BEHAVİOURS İN ADULTS

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK 2024), Aydın, Türkiye, 17 - 20 Eylül 2024, (Özet Bildiri)

8. FARKLI PROTEİN KALİTESİNE SAHİP KAHVALTILARIN PLAZMA GLUKOZU, SERUM GHRELİN,İNSÜLİN VE TRİGLİSERİT DÜZEYİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ: PREDİYABETLİ BİREYLERDE RANDOMİZE KONTROLLÜ ÇALIŞMA

SOCRATES 8th INTERNATIONAL HEALTH, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES CONGRESS 28-30 SEPTEMBER, 2023 DİCLE UNIVERSITY, DİYARBAKIR, TÜRKİYE, Diyarbakır, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Özet Bildiri) Creative Commons License

9. Sporcularda Yeme Tutumu ile Beden Algısı Arasındaki İlişki

2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2022, ss.209, (Özet Bildiri)

12. Farklı Spor Branşlarından Sporcuların Beslenme Bilgisi Düzeylerinin Değerlendirilmesi

3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2022, ss.246, (Özet Bildiri) Creative Commons License

13. Toplu Beslenme Sistemleri Toplum Beslenmesi İçin Bir Fırsat

3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 17 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)

14. Ganoderma Lucidum and Health

3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 17 - 21 Mayıs 2022, ss.162, (Özet Bildiri) Creative Commons License

15. Matcha Yeşil Çayı (Camellia sinensis) ve Sağlık Üzerine Etkileri

2.Uluslararası Ege Sağlık Alanları Sempozyumu (UESAS`22), İzmir, Türkiye, 7 - 08 Mart 2022, ss.301-303, (Özet Bildiri) Creative Commons License

16. Hidroponik Tarım ve Besin Değerlerine Etkisi

5. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 19 Şubat 2022, ss.146-148, (Özet Bildiri)

17. Bitkisel Bazlı Et İkameleri

5. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 19 Şubat 2022, ss.143-145, (Özet Bildiri)

18. Beslenme ve Ağrı

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Aydın, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2021, cilt.2, ss.569-580, (Tam Metin Bildiri)

19. Egzersiz Sonrası Toparlanmada Beslenme Stratejileri

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Aydın, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2021, cilt.2, ss.556-568, (Tam Metin Bildiri)

20. Toplu Beslenmede Kullanılan Bazı Dondurulmuş Sebzelerin Maliyet Analizi: BirKamu Hastanesi Örneği

10. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021, ss.345-346, (Özet Bildiri)

21. Üniversite Yemekhanesinde Sunulan Menülerin Karbon Ayak İzinin Belirlenmesi

II. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, Türkiye, 19 - 20 Mart 2021, ss.199, (Özet Bildiri)

22. Adaptation of the Orthorexia Nervosa Inventory (ONI) into Turkish: The Study of Validity and Reliability

10. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 - 04 Mart 2021, (Özet Bildiri)

23. Kovid-19 Pandemisinde Yetişkinlerdeki Anksiyetenin Besin Alımlarına Etkisi

4. Uluslararası 22. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, 13 - 19 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)

24. Linking Dietary Inflammatory Index (DII) to Depression: A Review of Multiple Sclerosis Patients

3. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2020, (Tam Metin Bildiri)

25. Hanelerde Üretilen Gıda Atıklarının Belirlenmesi

ICHES-IDU Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2020, ss.9-10, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

26. Kakao Flavonoidlerinin Kan Lipid Profili Üzerindeki Metabolik Etkileri

1. Uluslararası - 4. Geleneksel Sağlık Çalışanları Meslek Günleri Sempozyumu, 14 - 16 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

27. Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Birimine Başvuran Kadınlarda Anemi ve Obezite İlişkisi

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.201-202, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

28. Kadın Üniversite Sporcularında Kadın Sporcu Triadına Yönelik Risk Faktörlerinin İncelenmesi

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.213-214, (Özet Bildiri)

29. İNSAN DİYETİNDE İNÜLİN: GENEL ÖZELLİKLERİ, BESİN BİLEŞİMİ VE TERAPÖTİK ETKİLERİ

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Adıyaman, Türkiye, 26 - 27 Ağustos 2019, ss.783-796, (Tam Metin Bildiri)

30. Kıbrıs’a Özgü Zeytin ve Zeytinyağı Hazırlama ve Muhafaza Yöntemleri

International Conference on Food, Nutrition and Dietetıcs, Gastronomy Research, alanya, Türkiye, 28 - 20 Kasım 2018, ss.615-623, (Tam Metin Bildiri)

31. Çölyak ve PKU’da Beslenme:Özel Ürünler-Özel Tarifeler

International Conference on Food,Nutrition and Ditetics, Gastronomy Research, alanya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, ss.9-12, (Tam Metin Bildiri)

32. Investigating the Antimicrobial Effects of Galls (Quercus infectoria) on Food-Borne Bacteria Causing Diarrhea

3rd International Congress on Food Technology (ICFT2018), Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.173-176, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

33. COMPARISON OF DAILY CONSUMPTION PORTIONS OF FOOD GROUPS IN METABOLICALLY HEALTHY AND UNHEALTHY OBESE

International Health Sciences Conference (IHSC 2018), Diyarbakır, Türkiye, 14 - 17 Kasım 2018, ss.664-666, (Özet Bildiri)

34. Yaşlılarda Malnütrisyon

2nd International Scientific and Vocational Studies Congress-Health and Sport Science (BILMES 2018), Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, sa.6983633, ss.96-100, (Tam Metin Bildiri)

36. OMEGA-3 SUPLEMENT ALIMININ NON-ALKOLİK KARACİĞER YAĞLANMASI ÜZERİNE ETKİSİ

1st International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.700, (Özet Bildiri)

37. C Vitamininin Diyabet Üzerine Etkisi

III. Uluslararası Lisansüstü Eğitim Kongresi’ni (Sağlığa İnterdisipliner Yaklaşım), Manisa, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2018, cilt.5, ss.155-156, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

38. Tabak Modeli ile Verilen Beslenme Eğitiminin İlköğretim İkinci Sınıf Öğrencilerinin Beslenme Bilgi ve Alışkanlıklarına Etkisi

III. Uluslararası Lisansüstü Eğitim Kongresi’ni (Sağlığa İnterdisipliner Yaklaşım), Manisa, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2018, cilt.5, ss.417-418, (Özet Bildiri)

39. SİVAS MUTFAK KÜLTÜRÜ

International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology (SANAR2018), Nevşehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

40. PARKINSON HASTALIĞINDA (PH) DIYET PROTEININ DÜZENLENMESI

International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology (SANAR2018), Nevşehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

41. Lefkoşa’da Çalışan Kadınların Beslenme Bilgileri Ve Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi

1st International Health Sciences and Life Congress (IHSLC 2018), Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, (Tam Metin Bildiri)

42. TÜKETİCİLERİN ORGANİK GIDA SATIN ALMA NİYET VE TUTUMLARININDEĞERLENDİRİLMESİ

1st International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology, Nevşehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

43. OBEZ BİREYLER TARAFINDAN UYGULANAN YÜKSEK PROTEİNLİ DÜŞÜKKARBONHİDRATLI DİYETLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ

1st International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology, Nevşehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

45. Evaluation Of Consumers’s Opinions For Food Safety

6th Food Safety Congress, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

46. Sporcuların Protein Tüketimine ve Kullandıkları Protein Desteklerine Yönelik Güncel Yaklaşımlar

I. Uluslararası Beden Eğitimi, Spor, Rekreasyon ve Dans Kongresi, İstanbul, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2018, cilt.1, ss.461, (Özet Bildiri)

47. Güreş Sporcularının Besinsel Destek Kullanım Alışkanlıklarının İncelenmesi

I. Uluslararası Beden Eğitimi, Spor, Rekreasyon ve Dans Kongresi, İstanbul, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2018, cilt.1, ss.456, (Özet Bildiri)

48. Zerdeçal ve Alzheimer Hastalığı

3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi, 29 Kasım - 02 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

49. Effects of Dietary Glycemic Load on Appetite

Uluslararası Biyokimya Kongresi - 2017 / 28. Ulusal Biyokimya Kongresi, 19 - 23 Eylül 2017, cilt.42, (Özet Bildiri)

50. The Importance of Geographical Indication Products In Sustainable Tourism: Samsun Province Case

3rd International Tourism and Hospitality Management Conference, Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017, cilt.1, ss.43, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

51. Investıgatıon of Kıtchen Storage In Hospıtalıty Facılıtıes

3rd International Tourism and Hospitality Management Conference, Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017, cilt.3, ss.57-64, (Tam Metin Bildiri)

52. Hygıene Status of Kıtchen Productıon Areas of Hospıtalıty Facılıtıes

3rd International Tourism and Hospitality Management Conference, Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017, cilt.3, ss.48-56, (Tam Metin Bildiri)

53. A Study On Local Meals In Samsun Provınce In Gastronomy Tourısm Framework

3rd International Tourism and Hospitality Management Conference, Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017, cilt.1, ss.45, (Özet Bildiri)

54. Meyan Şerbeti ve Kültürümüzdeki Yeri

Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, ss.1091-1098, (Tam Metin Bildiri)

55. Parents Belief about Childhood Obesity.

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.60, (Özet Bildiri)

56. Yumurta Tüketiminin Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Uluslararası Multidisipliner Avrasya Kongresi, 23 - 25 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

57. PKU’lu Bireylerin Diyete İlişkin Zorlukları

International INES Academic ResearchesCongress, Antalya, Türkiye, 18 - 21 Ekim 2017, cilt.1, ss.709, (Özet Bildiri)

58. PKU luların Diyet Alışkanlıkları

International INES Academic ResearchesCongress, Antalya, Türkiye, 18 - 21 Ekim 2017, cilt.1, ss.697, (Özet Bildiri)

59. EVALUATION OF KITCHEN PLANS OF DIFFERENT INSTITUTIONS

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.85, (Özet Bildiri)

60. EVALUATION OF HOSPITAL KITCHEN S IN TERMS OF HYGIENE

ULUSLARARASI SAĞLIKLI BESLENME KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.59, (Özet Bildiri)

61. The Importance of Geographıc Indıcatıon Products In Sustaınable Tourısm “Samsun Provınce Sample”

3rd International Tourism and Hospitality Management Conference , Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

62. Profesyonel Sporcuların Ergojenik Destek Kullanımlarının Değerlendirilmesi

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, cilt.1, ss.690, (Özet Bildiri)

63. Fetal Exposure to Maternal High Fat Diet Increases Obesity and Metabolic Syndrome Risks in Later Life

15 th Euro Fed Lipid Congress, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.227, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

64. Omega 3 Fatty Acid Intake and Risk of Type 2 Diabetes Mellitus

15th Euro Fed Lipid Congress, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.232, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

65. Omega-3 Fatty Acid and Depression

15 th Euro Fed Lipid, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.225, (Özet Bildiri)

66. Almond and Hearth Health

15 th Euro fed lipid, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.226, (Özet Bildiri)

67. Sporcuların Makro Besin Ögesi ve Sıvı Alımlarının Değerlendirilmesi

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, cilt.1, ss.211, (Özet Bildiri)

68. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN BESLENME ALIŞKANLIKLARININ SAPTANMASI

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

69. TOPLU BESLEME HİZMETİ VEREN KURULUŞLARDA İŞ GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRİLMESİ

1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.434, (Özet Bildiri)

70. PARKİNSON HASTALIĞINDA VÜCUT AĞIRLIĞI VE MALNÜTRİSYON

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

71. PROBİYOTİKLER VE STRES

1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.925, (Özet Bildiri)

72. Acı baklanın fonksiyonel özellikleri ve sağlık üzerine etkileri

1. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1805, (Özet Bildiri)

73. Cinnamon and Diabetics Relations

International Symposium on Biodiversity and edible wild species, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

74. Rosemary (Roosmarinus officinalis L.) and Cancer

International Symposıum on Biodiversity and edible species, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

75. Effects of soybeans on Parkinson Disease

International Symposium on Biodeveersıty and Edible Wild Species, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

76. Ailelerin Ekmek Tüketimleri Üzerine Bir Araştırma Ankara Antalya Aydın Örneği

I. Internatıonal Academic Research Congress INES, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.1208-1213, (Tam Metin Bildiri)

77. Effects of Probiotics on Atopic Dermatitis

International Congress Of Food And Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

78. INVESTIGATION OF CHANGES IN DIETARY HABITS AND FOOD PREFERENCES OF ADOLESCENT PREGNANTS DURING PREGNANCY

International Conference of Strategic Research in Social Science and Education (ICoSReSSE)Abstract Book, Antalya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2016, ss.397-413, (Tam Metin Bildiri)

79. THE EFFECT OF GENDER AND BODY MASS INDEX ON THE BODY IMAGE AND EATING ATTITUDES OF THE YOUNG

International Conference of Strategic Research in Social Science and Education (ICoSReSSE), Antalya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)

80. EVALUATION OF SOME RISK FACTORS OF IN PATIENT TO BE DONE CORONARY ANGIOGRAPHY

17th International Congress of Dietetics, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20, ss.421-475

81. The Importance Of Nutrition Education For Type II Diabetic Patient

16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

82. The Relatıonshıp Between Eatıng Attıtude And Body Mass Index Of Women

16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

83. Evaulatıon of Nutrıtıon-Related Rısk Factors For Osteoporosıs In Women Between 25-65 Ages

17th International Congress of Dietetics, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20, ss.380, (Özet Bildiri)

84. Evaulatıon of nutrıtıon related rısk factors for osteoporosıs ın women between 25 65 ages

17th International Congress of Dietetics (ICD), Granada, Nikaragua, 7 - 10 Eylül 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

85. Healthy Eating Indexes of Adult Women

XXIII IFHE World Congress, Daejeon, Güney Kore, 31 Temmuz - 06 Ağustos 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

86. Toplu Beslenme Hizmetlerinde Depolamanın Önemi Bazı Kurum Örnekleri

I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

87. Süper Organ Mikrobiyota

İlk 1000 Gün 4. Fetal Hayattan Çocukluğa Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Mart 2016, ss.106-107, (Özet Bildiri)

88. Kadınlarda Obezite İle Fiziksel Aktivite ve Diyet Bileşenleri İlişkisi

Obeziteye Multidisipliner Yaklaşım Kongresi, İzmir, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2015, cilt.1, ss.21, (Özet Bildiri)

89. Kadınlarda obezite ile fiziksel aktivite ve diyet bileşenleri ilişkisi.

Uluslararası Katılımlı Obeziteye Multidisipliner Yaklaşım Kongresi, İzmir, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2015, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

90. Yetişkin kadınların obezite durumları ile Beslenme alışkanlıkları ve fiziksel aktiviteleri arasındaki ilişki.

Uluslararası Katılımlı Obeziteye Multidisipliner Yaklaşım Kongresi, İzmir, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2015, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

92. Presence of Enterobius Vermicularis İnfections and Determination of the personal Hygiene Knowledge and Practices of catering Staff

Conference of the International Journal of Arts & Sciences, Londrina, Brezilya, 3 - 06 Kasım 2015, cilt.9, ss.327-328, (Özet Bildiri)

93. Tarihi Çarşamba Kıvratması

III. Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

94. Journey from grape to Pekmez

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

95. Redefınıng a tradıtıonal beverage Boza

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

96. Determination of the personal hygiene knowledge and practices of catering staff

VII. European Conference on Social and Behavioral Sciences, 14 - 18 Haziran 2015

97. Sağlık Çalışanlarının Popüler Diyetlere Bakışı,

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi’, Bilecik, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

98. Nutrition habits physcial activity levels and health conditions of women s with menopause

1 st Turkish Congress of One Health, Konya, Türkiye, 9 - 10 Nisan 2015, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

99. Attıtudes of nursıng staff workıng ın gerıatrıc care centers towards the nutrıtıon of the elderly ın Ankara.

IV. TURYAK International Congress on Longevity, İstanbul, Türkiye, 13 - 14 Mart 2015, ss.93, (Özet Bildiri)

100. Healty Living Healty Ageing

IV. TURYAK International Congress on Longevity, İstanbul, Türkiye, 13 - 14 Mart 2015, ss.50, (Özet Bildiri)

101. Healthy Living Healthy Ageing

IV. TURYAK International Congress on Lengevity, İstanbul, Türkiye, 13 - 14 Mart 2015, (Özet Bildiri)

102. The effect of adolescents body weight on friend relationship

V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, Pietersburg, Güney Afrika, 18 - 20 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

103. Yetişkinlerin fonksiyonel gıda tüketimine yönelik tutumları

IX. Uluslar arası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

104. Atletlerin bilgi düzeyleri.

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, ss.324, (Özet Bildiri)

105. Adults knowledge of fat and cholesterol

20th International Congress of Nutrition, 15 - 20 Eylül 2013, (Özet Bildiri)

106. Kitchen staff’s knowledge of hand hygiene in Ankara/Turkey

20th International Congress of Nutrition, Granada, Nikaragua, 15 - 20 Eylül 2013, cilt.63, ss.1791, (Özet Bildiri)

109. Infant feding practices of mothers:The case of Ankara.

The 2nd Global Congress for Consensus in Pediatrics & Child Health, Moskva, Rusya, 17 - 20 Mayıs 2012, ss.59, (Özet Bildiri)

110. Infant Feeding Practices of Mothers the case of Ankara

2nd Global Congress for Concensus in Pediatrics & Child Health, 17 - 20 Mayıs 2012

111. Toplu beslenmede çalışanların gıda güvenliği bilgileri

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2012, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

113. Yetişkinlerin Vücut Ağırlıklarını Etkileyen Faktörler

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

114. Yetişkinlerin hipertansiyona Yönelik beslenme bilgilerinin ve alışkanlıklarının incelenmesi.

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.244-245, (Özet Bildiri)

120. Konya‘da Evliliğe Hazırlıkta Sunulan İkramlar

XVI. Uluslararası Türk Kültürü Sempozyumu, ÜSKÜP, Makedonya, 7 - 11 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)

121. A Sustainable Lifestyle: Seferihisar, Turkey’s First Cittaslow City

Fifth International Consumer Sciences Research Conference, Bonn, Almanya, 18 - 21 Temmuz 2011, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

122. Consumer Vıews About Mılk And Daıry Products Marketıng Mıx: A Sample Of Turkey

5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.325-331, (Özet Bildiri)

123. Coronary Heart Dısease Rısk Factors In Adults: A Sample Of Turkıye

5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.411-419, (Özet Bildiri)

124. Yaşlıların Kardiyovasküler Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.371, (Özet Bildiri)

125. Yetişkinlerin Beslenme Bilgi ve Davranışlarının İncelenmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.330, (Özet Bildiri)

126. Yemek Alım İhalelerinde Kamu İhale Kurumunun Verdiği Uyuşmazlık Kararlarının İncelenmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.405, (Özet Bildiri)

127. 0- 24 Aylık Çocuğu Olan Annelerin Çocuk Beslenmesi Konusundaki Bilgileri

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.329-330, (Özet Bildiri)

128. İlköğretim Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları ve Beslenme Bilgileri

Uluslararası Katılımlı II. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2009

129. Child nutrition knowledge of women who have children aged 0-5

Rural Envoriment.Education.Personality (REEP). International Scientific Conference, Jelgava, Letonya, 29 - 30 Mayıs 2009, ss.131-138, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

130. Determination of Food Safety Knowledge of Housewife

Rural Envoriment Education.Personality (REEP).International Scientific Conference, Jelgava, Letonya, 29 - 30 Mayıs 2009, ss.26-35, (Tam Metin Bildiri)

131. İran Beslenme kültüründe ev teknolojisi ile besin işleme Yöntemlerinin İncelenmesi

VI. Türk Kültürü Kongresi, Ankara, Türkiye, 21 - 26 Kasım 2005, cilt.4, ss.1641-1655, (Tam Metin Bildiri)

132. 15-17 Yaşındaki Adölesanların Yeme Davranışlarının Değerlendirilmesi

VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Nisan 2008, ss.262-263, (Özet Bildiri)

133. Ankara İli Gölbaşı İlçesinde Yaşayan Ailelerin Besin Tercihleri

VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Nisan 2008, ss.293-294, (Özet Bildiri)

134. Farklı cinsiyetteki yaşlıların beslenme alışkanlıkları ve sebze meyve tüketimleri

IV. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Kasım 2007, (Tam Metin Bildiri)

135. Perceptions Towards Hygiene of Working Staff at Catering Industry A Sample of Turkey

2nd International Research Conference of the Institue, Liverpool, İngiltere, 15 - 17 Haziran 2005, ss.378, (Özet Bildiri)

136. Çorum ili Mecitözü ilçesine bağlı bazı köylerdeki evli kadınların yiyecek hazırlama pişirme uygulamaları

I. Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2004, (Özet Bildiri)

137. Beden kitle indeksi 20 nin altında olan üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları

I. Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2004, (Özet Bildiri)
Kitaplar 30

1. YAŞLILIKTA BESLENME EĞİTİMİ

Yaşlı Eğitimi, ARICIOĞLU AHU, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.269-294, 2025

2. An Examination of Chocolate Consumption, Desire-Guilt Feelings, and Eating Behaviours in Adults

Gastronomi Turizmi Araştırmalar 1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.669-676, 2024

4. Hastanelerde Mutfak Planlaması ve Yapılandırılması

Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi, BİLİCİ Saniye, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.139-158, 2023

5. Sürdürülebilir Beslenme Yaklaşımları Açısından Okulların Rolü

Sürdürülebilir Sağlıklı Toplumlar, Özmete Emine, Keser Alev, Demirbilek Melahat, Şengün İrem, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, ss.203-212, 2023

6. İletişim ve Kültürel Yetkinlik

Profesyoneller için Beslenme Danışmanlığı ve Eğitimi Rehberi, Soylu Meltem, ÇELİK Fatma, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.81-106, 2022

7. TİP 2 DİYABET VE UYKU İLİŞKİSİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR V, Prof. Dr. Sevban Arslan, Editör, Eğitim Yayınevi (Eğitim Yayınevi Tic. Ltd. Şti.), Konya, ss.289-303, 2022

8. Gıda ve Beslenme Okuryazarlığına Genel Bir Bakış

Gıda ve Beslenme Okuryazarlığı, AKTAŞ NAZAN, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.1-6, 2022 Creative Commons License

9. Economic and Public Policy Perspective in the Health Sector / Diabetes in Turkey:A Review of Economics Burden and Medical Nutrition Therapy of the Disease

Economic,Legal and Policy Studies on Health, Pelin Varol İyidoğan / Burcu G.Özcan Büyüktanır / Ahu Sumbas, Editör, PETER LANG, Berlin, ss.79-112, 2021

10. Gıda Artık ve Atık Yönetimi

Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef Yayıncılık, ss.639-658, 2021

11. Psikobiyotikler ve Mental Sağlık

Beslenme ve Diyetetikte Güncel Konular-11, Muhittin TAYFUR, Editör, Hatipoğlu Yayıncılık, Ankara, ss.67-93, 2021

12. Laparoskopik Bariatrik Cerrahi Yöntemlerin Obezite Tedavisindeki Rolü

BESLENME VE DİYETETİK Güncel Konular-10, TAYFUR MUHİTTİN, Editör, Hatipoğlu Yayıncılık, Ankara, ss.269-288, 2021

13. VEGETERIAN DIETS: EVERYTHING ABOUT HISTORY, HEALTH AND SPORT PERFORMANCE

Research & Reviews in Health Sciences, Everiklioğlu, Cem, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.63-80, 2021

14. Kadın Sporcu Triadı ve Beslenme İlişkisi

Egzersiz ve Sporda Beslenme ve Yeme Bozuklukları, Aktaş Nevin,Ersoy Gülgün, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.107-112, 2020

15. BETA-HYDROXY BETA-METHYLBUTYRATE (HMB) PRODUCTS USE IN SARCOPENIA ANDCACHEXIA PATIENTS

Innovations in Health Sciences, Nelya Lukpanovna Shapekova, Bilal Akand Afsun Ezel Esatoğlu, Editör, CAMBRIDGE SCHOLARS PUBLISHING LTD, Newcastle, ss.212-219, 2020

17. YAŞLILIK DÖNEMİNDE BESLENME

GERİATRİYE DİSİPLİNLER ARASI YAKLAŞIM, ÜMRAN SEVİL -VASFİYE BAYRAM DEĞER, Editör, Güven Plus Grup A.Ş., İstanbul, ss.147-183, 2019

18. Role of Vegetables in Human Nutrition and DiseasePrevention

Vegetables - Importanceof Quality Vegetables toHuman Health, Dr. Md Asaduzzaman, Editör, INTECHOPEN, Londrina, ss.7-32, 2018

19. Yaşlılıkta Sarkopeni ve Beslenme Tedavisi

Geleceğin Dünyasında Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Sağlık ve Spor Bilimleri, Özgür ALPARSLAN, Pınar ETİZ, Editör, EKİN BASIM YAYIN DAĞITIM, Bursa, ss.107-126, 2018

20. Living with Phenylketonuria

Health Sciences Research in theGlobalizing World, Elena ALEXANDROVA, Nelya Lukpanovna SHAPEKOVA, Bilal AK, Fügen ÖZCANASLAN, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofya, ss.514-522, 2018

21. Investigation of Healthy Eating Concern (Orthorexia Nrevosa) in Adult Women

Selected Health Science Research whit Multidiscipnary Approach, Nezihe Tükekçi, Editör, SRA Academic Publishing, ss.47-67, 2018

22. The Effects of Adolescents’ Bodyweight on Their Peer Relations

Developments in Health Sciences, B. Özdemir, N. L. Shapekova, B. Ak, H. Yıldız, F. Ozcanarslan, L. Ivanova,, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.465-473, 2017

23. Body weight on Their Peer Relations

Development in Health Sciences, Özdemir B.,Shapekova N.L., Ak B., Yıldız H., Ozcanarslan F., Ivanova L., Editör, St. Klment Ohridski University Press, Sofija, ss.465-473, 2017

24. The Efffect of Gender and Body Mass Index on The Body Image and Eating Attitudes of The Young

Srategic Researches On Social Science Multidisciplinary Approach, Ömer Kürşad TÜFEKCİ, Editör, LAP LAMBERT ACADEMIC PUBLISHING, ss.205-2014, 2016

25. Food Safety – Problems and Solutions

Significance Prevention and Control of Food Related Diseases, Makun Hussaini Anthony, Editör, InTechOpen, ss.1-25, 2016

26. Adölesan Gebelerde Beslenme Sorunları ve Önerileri

Hastalıkta ve Sağlıkta Kadın Olmak, Alev KESER. Filiz YILDIRIM, Melike KAPLAN, Editör, Nobel Tıp Kitabevleri Ltd. Şti., Ankara, ss.245-270, 2016

28. Menapoz Döneminde Kadın

Ankara UniversitesiBasımevi, Ankara, 2007

29. Kadın Dikiş İşçilerinin Enerji Harcamaları Ve Enerji Besin Ögeleri Tüketim Durumları

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları:1332. Bilimsel Araştırmalar ve İncelemeler:737, Ankara, 1993

30. Ankara da Ana Sınıfı Çocukların Bazı Antropometrik Ölçümleri Ve İlgili Beslenme Parametreleri

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları:1282. Bilimsel Araştırmalar Ve İncelemeler:713, Ankara, 1992
Metrikler

Yayın

280

Yayın (WoS)

43

Yayın (Scopus)

49

Atıf (WoS)

475

H-İndeks (WoS)

13

Atıf (Scopus)

503

H-İndeks (Scopus)

13

Atıf (Scholar)

210

H-İndeks (Scholar)

4

Atıf (TrDizin)

40

H-İndeks (TrDizin)

4

Atıf (Sobiad)

354

H-İndeks (Sobiad)

11

Atıf (Diğer Toplam)

139

Proje

5

Tez Danışmanlığı

42

Açık Erişim

23
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları