Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Yoğurdun besleyici ve sağlığı koruyucu etkisi

GIDA , cilt.28, sa.1, ss.101-104, 2003 (Hakemli Dergi)

Çocukluk çağında obezite oluşumu

Yaşadıkça Eğitim , cilt.66, sa.Nisan-Mayıs, ss.35-37, 2000 (Hakemsiz Dergi) Sürdürülebilir Kalkınma

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

FARKLI PROTEİN KALİTESİNE SAHİP KAHVALTILARIN PLAZMA GLUKOZU, SERUM GHRELİN,İNSÜLİN VE TRİGLİSERİT DÜZEYİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ: PREDİYABETLİ BİREYLERDE RANDOMİZE KONTROLLÜ ÇALIŞMA

SOCRATES 8th INTERNATIONAL HEALTH, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES CONGRESS 28-30 SEPTEMBER, 2023 DİCLE UNIVERSITY, DİYARBAKIR, TÜRKİYE, Diyarbakır, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023 Creative Commons License

Sporcularda Yeme Tutumu ile Beden Algısı Arasındaki İlişki

2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2022, ss.209

Farklı Spor Branşlarından Sporcuların Beslenme Bilgisi Düzeylerinin Değerlendirilmesi

3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2022, ss.246 Creative Commons License

Toplu Beslenme Sistemleri Toplum Beslenmesi İçin Bir Fırsat

3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 17 Mayıs 2022

Ganoderma Lucidum and Health

3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 17 - 21 Mayıs 2022, ss.162 Creative Commons License

Matcha Yeşil Çayı (Camellia sinensis) ve Sağlık Üzerine Etkileri

2.Uluslararası Ege Sağlık Alanları Sempozyumu (UESAS`22), İzmir, Türkiye, 7 - 08 Mart 2022, ss.301-303 Creative Commons License

Hidroponik Tarım ve Besin Değerlerine Etkisi

5. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 19 Şubat 2022, ss.146-148

Bitkisel Bazlı Et İkameleri

5. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 19 Şubat 2022, ss.143-145

Egzersiz Sonrası Toparlanmada Beslenme Stratejileri

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Aydın, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2021, cilt.2, ss.556-568

Beslenme ve Ağrı

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Aydın, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2021, cilt.2, ss.569-580

Toplu Beslenmede Kullanılan Bazı Dondurulmuş Sebzelerin Maliyet Analizi: BirKamu Hastanesi Örneği

10. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021, ss.345-346

Üniversite Yemekhanesinde Sunulan Menülerin Karbon Ayak İzinin Belirlenmesi

II. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, Türkiye, 19 - 20 Mart 2021, ss.199

Kovid-19 Pandemisinde Yetişkinlerdeki Anksiyetenin Besin Alımlarına Etkisi

4. Uluslararası 22. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, 13 - 19 Aralık 2020

Linking Dietary Inflammatory Index (DII) to Depression: A Review of Multiple Sclerosis Patients

3. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2020

Hanelerde Üretilen Gıda Atıklarının Belirlenmesi

ICHES-IDU Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2020, ss.9-10 Sürdürülebilir Kalkınma

Kakao Flavonoidlerinin Kan Lipid Profili Üzerindeki Metabolik Etkileri

1. Uluslararası - 4. Geleneksel Sağlık Çalışanları Meslek Günleri Sempozyumu, 14 - 16 Kasım 2019

Kadın Üniversite Sporcularında Kadın Sporcu Triadına Yönelik Risk Faktörlerinin İncelenmesi

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.213-214

Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Birimine Başvuran Kadınlarda Anemi ve Obezite İlişkisi

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.201-202 Sürdürülebilir Kalkınma

İNSAN DİYETİNDE İNÜLİN: GENEL ÖZELLİKLERİ, BESİN BİLEŞİMİ VE TERAPÖTİK ETKİLERİ

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Adıyaman, Türkiye, 26 - 27 Ağustos 2019, ss.783-796

Çölyak ve PKU’da Beslenme:Özel Ürünler-Özel Tarifeler

International Conference on Food,Nutrition and Ditetics, Gastronomy Research, alanya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, ss.9-12

Kıbrıs’a Özgü Zeytin ve Zeytinyağı Hazırlama ve Muhafaza Yöntemleri

International Conference on Food, Nutrition and Dietetıcs, Gastronomy Research, alanya, Türkiye, 28 - 20 Kasım 2018, ss.615-623

Investigating the Antimicrobial Effects of Galls (Quercus infectoria) on Food-Borne Bacteria Causing Diarrhea

3rd International Congress on Food Technology (ICFT2018), Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.173-176 Sürdürülebilir Kalkınma

COMPARISON OF DAILY CONSUMPTION PORTIONS OF FOOD GROUPS IN METABOLICALLY HEALTHY AND UNHEALTHY OBESE

International Health Sciences Conference (IHSC 2018), Diyarbakır, Türkiye, 14 - 17 Kasım 2018, ss.664-666

Yaşlılarda Malnütrisyon

2nd International Scientific and Vocational Studies Congress-Health and Sport Science (BILMES 2018), Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, sa.6983633, ss.96-100

OMEGA-3 SUPLEMENT ALIMININ NON-ALKOLİK KARACİĞER YAĞLANMASI ÜZERİNE ETKİSİ

1st International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.700

Tabak Modeli ile Verilen Beslenme Eğitiminin İlköğretim İkinci Sınıf Öğrencilerinin Beslenme Bilgi ve Alışkanlıklarına Etkisi

III. Uluslararası Lisansüstü Eğitim Kongresi’ni (Sağlığa İnterdisipliner Yaklaşım), Manisa, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2018, cilt.5, ss.417-418

C Vitamininin Diyabet Üzerine Etkisi

III. Uluslararası Lisansüstü Eğitim Kongresi’ni (Sağlığa İnterdisipliner Yaklaşım), Manisa, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2018, cilt.5, ss.155-156 Sürdürülebilir Kalkınma

Omega-3 Suplement Alımının Nonalkolik Karaciğer Yağlanması Üzerine Etkisi

st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018), Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, sa.6983618, ss.34-39

SİVAS MUTFAK KÜLTÜRÜ

International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology (SANAR2018), Nevşehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018

PARKINSON HASTALIĞINDA (PH) DIYET PROTEININ DÜZENLENMESI

International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology (SANAR2018), Nevşehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018

Lefkoşa’da Çalışan Kadınların Beslenme Bilgileri Ve Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi

1st International Health Sciences and Life Congress (IHSLC 2018), Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018

OBEZ BİREYLER TARAFINDAN UYGULANAN YÜKSEK PROTEİNLİ DÜŞÜKKARBONHİDRATLI DİYETLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ

1st International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology, Nevşehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018

TÜKETİCİLERİN ORGANİK GIDA SATIN ALMA NİYET VE TUTUMLARININDEĞERLENDİRİLMESİ

1st International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology, Nevşehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018

Sporcuların Protein Tüketimine ve Kullandıkları Protein Desteklerine Yönelik Güncel Yaklaşımlar

I. Uluslararası Beden Eğitimi, Spor, Rekreasyon ve Dans Kongresi, İstanbul, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2018, cilt.1, ss.461

Güreş Sporcularının Besinsel Destek Kullanım Alışkanlıklarının İncelenmesi

I. Uluslararası Beden Eğitimi, Spor, Rekreasyon ve Dans Kongresi, İstanbul, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2018, cilt.1, ss.456

Zerdeçal ve Alzheimer Hastalığı

3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi, 29 Kasım - 02 Aralık 2017

Effects of Dietary Glycemic Load on Appetite

Uluslararası Biyokimya Kongresi - 2017 / 28. Ulusal Biyokimya Kongresi, 19 - 23 Eylül 2017, cilt.42

A Study On Local Meals In Samsun Provınce In Gastronomy Tourısm Framework

3rd International Tourism and Hospitality Management Conference, Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017, cilt.1, ss.45

The Importance of Geographical Indication Products In Sustainable Tourism: Samsun Province Case

3rd International Tourism and Hospitality Management Conference, Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017, cilt.1, ss.43 Sürdürülebilir Kalkınma

Hygıene Status of Kıtchen Productıon Areas of Hospıtalıty Facılıtıes

3rd International Tourism and Hospitality Management Conference, Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017, cilt.3, ss.48-56

Investıgatıon of Kıtchen Storage In Hospıtalıty Facılıtıes

3rd International Tourism and Hospitality Management Conference, Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017, cilt.3, ss.57-64

Parents Belief about Childhood Obesity.

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.60

Meyan Şerbeti ve Kültürümüzdeki Yeri

Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, ss.1091-1098

Yumurta Tüketiminin Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Uluslararası Multidisipliner Avrasya Kongresi, 23 - 25 Ağustos 2017

PKU’lu Bireylerin Diyete İlişkin Zorlukları

International INES Academic ResearchesCongress, Antalya, Türkiye, 18 - 21 Ekim 2017, cilt.1, ss.709

PKU luların Diyet Alışkanlıkları

International INES Academic ResearchesCongress, Antalya, Türkiye, 18 - 21 Ekim 2017, cilt.1, ss.697

EVALUATION OF HOSPITAL KITCHEN S IN TERMS OF HYGIENE

ULUSLARARASI SAĞLIKLI BESLENME KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.59

EVALUATION OF KITCHEN PLANS OF DIFFERENT INSTITUTIONS

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.85

The Importance of Geographıc Indıcatıon Products In Sustaınable Tourısm “Samsun Provınce Sample”

3rd International Tourism and Hospitality Management Conference , Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

Profesyonel Sporcuların Ergojenik Destek Kullanımlarının Değerlendirilmesi

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, cilt.1, ss.690

Omega 3 Fatty Acid Intake and Risk of Type 2 Diabetes Mellitus

15th Euro Fed Lipid Congress, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.232 Sürdürülebilir Kalkınma

Almond and Hearth Health

15 th Euro fed lipid, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.226

Omega-3 Fatty Acid and Depression

15 th Euro Fed Lipid, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.225

Sporcuların Makro Besin Ögesi ve Sıvı Alımlarının Değerlendirilmesi

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, cilt.1, ss.211

TOPLU BESLEME HİZMETİ VEREN KURULUŞLARDA İŞ GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRİLMESİ

1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.434

PARKİNSON HASTALIĞINDA VÜCUT AĞIRLIĞI VE MALNÜTRİSYON

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN BESLENME ALIŞKANLIKLARININ SAPTANMASI

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017

PROBİYOTİKLER VE STRES

1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.925

Acı baklanın fonksiyonel özellikleri ve sağlık üzerine etkileri

1. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1805

Rosemary (Roosmarinus officinalis L.) and Cancer

International Symposıum on Biodiversity and edible species, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2017

Effects of soybeans on Parkinson Disease

International Symposium on Biodeveersıty and Edible Wild Species, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2017

Cinnamon and Diabetics Relations

International Symposium on Biodiversity and edible wild species, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

Ailelerin Ekmek Tüketimleri Üzerine Bir Araştırma Ankara Antalya Aydın Örneği

I. Internatıonal Academic Research Congress INES, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.1208-1213

Effects of Probiotics on Atopic Dermatitis

International Congress Of Food And Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016

INVESTIGATION OF CHANGES IN DIETARY HABITS AND FOOD PREFERENCES OF ADOLESCENT PREGNANTS DURING PREGNANCY

International Conference of Strategic Research in Social Science and Education (ICoSReSSE)Abstract Book, Antalya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2016, ss.397-413

THE EFFECT OF GENDER AND BODY MASS INDEX ON THE BODY IMAGE AND EATING ATTITUDES OF THE YOUNG

International Conference of Strategic Research in Social Science and Education (ICoSReSSE), Antalya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2016

EVALUATION OF SOME RISK FACTORS OF IN PATIENT TO BE DONE CORONARY ANGIOGRAPHY

17th International Congress of Dietetics, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20, ss.421-475

The Importance Of Nutrition Education For Type II Diabetic Patient

16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

The Relatıonshıp Between Eatıng Attıtude And Body Mass Index Of Women

16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

Evaulatıon of Nutrıtıon-Related Rısk Factors For Osteoporosıs In Women Between 25-65 Ages

17th International Congress of Dietetics, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20, ss.380

Healthy Eating Indexes of Adult Women

XXIII IFHE World Congress, Daejeon, Güney Kore, 31 Temmuz - 06 Ağustos 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

Toplu Beslenme Hizmetlerinde Depolamanın Önemi Bazı Kurum Örnekleri

I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016

Süper Organ Mikrobiyota

İlk 1000 Gün 4. Fetal Hayattan Çocukluğa Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Mart 2016, ss.106-107

Yetişkin kadınların obezite durumları ile Beslenme alışkanlıkları ve fiziksel aktiviteleri arasındaki ilişki.

Uluslararası Katılımlı Obeziteye Multidisipliner Yaklaşım Kongresi, İzmir, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

Kadınlarda obezite ile fiziksel aktivite ve diyet bileşenleri ilişkisi.

Uluslararası Katılımlı Obeziteye Multidisipliner Yaklaşım Kongresi, İzmir, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

Kadınlarda Obezite İle Fiziksel Aktivite ve Diyet Bileşenleri İlişkisi

Obeziteye Multidisipliner Yaklaşım Kongresi, İzmir, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2015, cilt.1, ss.21

Presence of Enterobius Vermicularis İnfections and Determination of the personal Hygiene Knowledge and Practices of catering Staff

Conference of the International Journal of Arts & Sciences, Londrina, Brezilya, 3 - 06 Kasım 2015, cilt.9, ss.327-328

Tarihi Çarşamba Kıvratması

III. Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2015

Journey from grape to Pekmez

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

Redefınıng a tradıtıonal beverage Boza

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

Determination of the personal hygiene knowledge and practices of catering staff

VII. European Conference on Social and Behavioral Sciences, 14 - 18 Haziran 2015

Sağlık Çalışanlarının Popüler Diyetlere Bakışı,

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi’, Bilecik, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015

Healty Living Healty Ageing

IV. TURYAK International Congress on Longevity, İstanbul, Türkiye, 13 - 14 Mart 2015, ss.50

Healthy Living Healthy Ageing

IV. TURYAK International Congress on Lengevity, İstanbul, Türkiye, 13 - 14 Mart 2015

The effect of adolescents body weight on friend relationship

V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, Pietersburg, Güney Afrika, 18 - 20 Eylül 2014

Yetişkinlerin fonksiyonel gıda tüketimine yönelik tutumları

IX. Uluslar arası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Nisan 2014

Atletlerin bilgi düzeyleri.

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, ss.324

Kitchen staff’s knowledge of hand hygiene in Ankara/Turkey

20th International Congress of Nutrition, Granada, Nikaragua, 15 - 20 Eylül 2013, cilt.63, ss.1791

Infant Feeding Practices of Mothers the case of Ankara

2nd Global Congress for Concensus in Pediatrics & Child Health, 17 - 20 Mayıs 2012

Infant feding practices of mothers:The case of Ankara.

The 2nd Global Congress for Consensus in Pediatrics & Child Health, Moskva, Rusya, 17 - 20 Mayıs 2012, ss.59

Toplu beslenmede çalışanların gıda güvenliği bilgileri

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2012 Sürdürülebilir Kalkınma

Yetişkinlerin Vücut Ağırlıklarını Etkileyen Faktörler

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012

Konya‘da Evliliğe Hazırlıkta Sunulan İkramlar

XVI. Uluslararası Türk Kültürü Sempozyumu, ÜSKÜP, Makedonya, 7 - 11 Mayıs 2011

A Sustainable Lifestyle: Seferihisar, Turkey’s First Cittaslow City

Fifth International Consumer Sciences Research Conference, Bonn, Almanya, 18 - 21 Temmuz 2011 Sürdürülebilir Kalkınma

Coronary Heart Dısease Rısk Factors In Adults: A Sample Of Turkıye

5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.411-419

Consumer Vıews About Mılk And Daıry Products Marketıng Mıx: A Sample Of Turkey

5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.325-331

Yaşlıların Kardiyovasküler Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.371

Yetişkinlerin Beslenme Bilgi ve Davranışlarının İncelenmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.330

0- 24 Aylık Çocuğu Olan Annelerin Çocuk Beslenmesi Konusundaki Bilgileri

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.329-330

Yemek Alım İhalelerinde Kamu İhale Kurumunun Verdiği Uyuşmazlık Kararlarının İncelenmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.405

İlköğretim Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları ve Beslenme Bilgileri

Uluslararası Katılımlı II. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2009

Determination of Food Safety Knowledge of Housewife

Rural Envoriment Education.Personality (REEP).International Scientific Conference, Jelgava, Letonya, 29 - 30 Mayıs 2009, ss.26-35

Child nutrition knowledge of women who have children aged 0-5

Rural Envoriment.Education.Personality (REEP). International Scientific Conference, Jelgava, Letonya, 29 - 30 Mayıs 2009, ss.131-138 Sürdürülebilir Kalkınma

İran Beslenme kültüründe ev teknolojisi ile besin işleme Yöntemlerinin İncelenmesi

VI. Türk Kültürü Kongresi, Ankara, Türkiye, 21 - 26 Kasım 2005, cilt.4, ss.1641-1655

Perceptions Towards Hygiene of Working Staff at Catering Industry A Sample of Turkey

2nd International Research Conference of the Institue, Liverpool, İngiltere, 15 - 17 Haziran 2005, ss.378

Beden kitle indeksi 20 nin altında olan üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları

I. Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2004

Kitap & Kitap Bölümleri

Hastanelerde Mutfak Planlaması ve Yapılandırılması

Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi, BİLİCİ Saniye, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.139-158, 2023

Sürdürülebilir Beslenme Yaklaşımları Açısından Okulların Rolü

Sürdürülebilir Sağlıklı Toplumlar, Özmete Emine, Keser Alev, Demirbilek Melahat, Şengün İrem, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, ss.203-212, 2023

İletişim ve Kültürel Yetkinlik

Profesyoneller İçin Beslenme Danışmanlığı ve Eğitimi Rehberi, Fatma Çelik,Meltem SOYLU, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.81-106, 2022

İletişim ve Kültürel Yetkinlik

Profesyoneller için Beslenme Danışmanlığı ve Eğitimi Rehberi, Soylu Meltem, ÇELİK Fatma, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.81-106, 2022

TİP 2 DİYABET VE UYKU İLİŞKİSİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR V, Prof. Dr. Sevban Arslan, Editör, Eğitim Yayınevi (Eğitim Yayınevi Tic. Ltd. Şti.), Konya, ss.289-303, 2022

Gıda ve Beslenme Okuryazarlığına Genel Bir Bakış

Gıda ve Beslenme Okuryazarlığı, AKTAŞ NAZAN, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.1-6, 2022 Creative Commons License

Laparoskopik Bariatrik Cerrahi Yöntemlerin Obezite Tedavisindeki Rolü

BESLENME VE DİYETETİK Güncel Konular-10, TAYFUR MUHİTTİN, Editör, Hatipoğlu Yayıncılık, Ankara, ss.269-288, 2021

VEGETERIAN DIETS: EVERYTHING ABOUT HISTORY, HEALTH AND SPORT PERFORMANCE

Research & Reviews in Health Sciences, Everiklioğlu, Cem, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.63-80, 2021

Economic and Public Policy Perspective in the Health Sector / Diabetes in Turkey:A Review of Economics Burden and Medical Nutrition Therapy of the Disease

Economic,Legal and Policy Studies on Health, Pelin Varol İyidoğan / Burcu G.Özcan Büyüktanır / Ahu Sumbas, Editör, PETER LANG, Berlin, ss.79-112, 2021

Gıda Artık ve Atık Yönetimi

Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef Yayıncılık, ss.639-658, 2021

Psikobiyotikler ve Mental Sağlık

Beslenme ve Diyetetikte Güncel Konular-11, Muhittin TAYFUR, Editör, Hatipoğlu Yayıncılık, Ankara, ss.67-93, 2021

Kadın Sporcu Triadı ve Beslenme İlişkisi

Egzersiz ve Sporda Beslenme ve Yeme Bozuklukları, Aktaş Nevin, Ersoy Gülgün, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.107-112, 2020

BETA-HYDROXY BETA-METHYLBUTYRATE (HMB) PRODUCTS USE IN SARCOPENIA ANDCACHEXIA PATIENTS

Innovations in Health Sciences, Nelya Lukpanovna Shapekova, Bilal Akand Afsun Ezel Esatoğlu, Editör, CAMBRIDGE SCHOLARS PUBLISHING LTD, Newcastle, ss.212-219, 2020

YAŞLILIK DÖNEMİNDE BESLENME

GERİATRİYE DİSİPLİNLER ARASI YAKLAŞIM, ÜMRAN SEVİL -VASFİYE BAYRAM DEĞER, Editör, Güven Plus Grup A.Ş., İstanbul, ss.147-183, 2019

Investigation of Healthy Eating Concern (Orthorexia Nrevosa) in Adult Women

Selected Health Science Research whit Multidiscipnary Approach, Nezihe Tükekçi, Editör, SRA Academic Publishing, ss.47-67, 2018

Living with Phenylketonuria

Health Sciences Research in theGlobalizing World, Elena ALEXANDROVA, Nelya Lukpanovna SHAPEKOVA, Bilal AK, Fügen ÖZCANASLAN, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofya, ss.514-522, 2018

Role of Vegetables in Human Nutrition and DiseasePrevention

Vegetables - Importanceof Quality Vegetables toHuman Health, Dr. Md Asaduzzaman, Editör, INTECHOPEN, Londrina, ss.7-32, 2018

Yaşlılıkta Sarkopeni ve Beslenme Tedavisi

Geleceğin Dünyasında Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Sağlık ve Spor Bilimleri, Özgür ALPARSLAN, Pınar ETİZ, Editör, EKİN BASIM YAYIN DAĞITIM, Bursa, ss.107-126, 2018

The Effects of Adolescents’ Bodyweight on Their Peer Relations

Developments in Health Sciences, B. Özdemir, N. L. Shapekova, B. Ak, H. Yıldız, F. Ozcanarslan, L. Ivanova,, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.465-473, 2017

Body weight on Their Peer Relations

Development in Health Sciences, Özdemir B.,Shapekova N.L., Ak B., Yıldız H., Ozcanarslan F., Ivanova L., Editör, St. Klment Ohridski University Press, Sofija, ss.465-473, 2017

The Efffect of Gender and Body Mass Index on The Body Image and Eating Attitudes of The Young

Srategic Researches On Social Science Multidisciplinary Approach, Ömer Kürşad TÜFEKCİ, Editör, LAP LAMBERT ACADEMIC PUBLISHING, ss.205-2014, 2016

Adölesan Gebelerde Beslenme Sorunları ve Önerileri

Hastalıkta ve Sağlıkta Kadın Olmak, Alev KESER. Filiz YILDIRIM, Melike KAPLAN, Editör, Nobel Tıp Kitabevleri Ltd. Şti., Ankara, ss.245-270, 2016

Food Safety – Problems and Solutions

Significance Prevention and Control of Food Related Diseases, Makun Hussaini Anthony, Editör, InTechOpen, ss.1-25, 2016

Yaşlılıkta Sebze Meyve Tüketimi

Ankara Üniversitesi Basım Evi, Ankara, 2007

Menapoz Döneminde Kadın

Ankara UniversitesiBasımevi, Ankara, 2007

Kadın Dikiş İşçilerinin Enerji Harcamaları Ve Enerji Besin Ögeleri Tüketim Durumları

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları:1332. Bilimsel Araştırmalar ve İncelemeler:737, Ankara, 1993

Ankara da Ana Sınıfı Çocukların Bazı Antropometrik Ölçümleri Ve İlgili Beslenme Parametreleri

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları:1282. Bilimsel Araştırmalar Ve İncelemeler:713, Ankara, 1992

Metrikler

Yayın

266

Atıf (WoS)

344

H-İndeks (WoS)

11

Atıf (Scopus)

380

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Scholar)

178

H-İndeks (Scholar)

4

Atıf (TrDizin)

26

H-İndeks (TrDizin)

3

Proje

3

Tez Danışmanlığı

40

Açık Erişim

23
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları