Assoc. Prof. TUBA ŞANLI


Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Süt Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Research Areas: Natural Sciences General


Avesis Research Areas: Engineering and Technology

Metrics

Publication

54

Publication (WoS)

8

Publication (Scopus)

10

Citation (WoS)

160

H-Index (WoS)

6

Citation (Scopus)

216

H-Index (Scopus)

7

Citation (Scholar)

10

H-Index (Scholar)

2

Citation (TrDizin)

2

H-Index (TrDizin)

1

Citation (Sum Other)

4

Project

14

Thesis Advisory

2

Open Access

5
UN Sustainable Development Goals

Education

2004 - 2010

2004 - 2010

Doctorate

Ankara University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Dr), Turkey

2000 - 2004

2000 - 2004

Postgraduate

Ankara University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Yl) (Tezli), Turkey

1995 - 2000

1995 - 2000

Undergraduate

Ankara University, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Turkey

Dissertations

2009

2009

Doctorate

Transglutaminaz enzimiyle proteini modifiye edilmiş sütten yapılan ayranların bazı niteliklerinin araştırılması

Ankara University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Dr)

2004

2004

Postgraduate

Ankara piyasasında satışa sunulan kaşar peynirlerinde olası Aflatoksin M1 varlığının HPLC metodu ile belirlenmesi

Ankara University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Yl) (Tezli)

Research Areas

Engineering and Technology

Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI

Articles Published in Other Journals

2020

2020

Çökelek peyniri üretiminde alternatif kaynak olarak kefir kullanımı

ŞANLI T., ANLI E. A.

GIDA , vol.45, no.1, pp.139-149, 2020 (Peer-Reviewed Journal)

Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

2023

2023

Laktozu Hidrolize Sütten Şeker İçeriği Azaltılmış Sütlü Tatlı Üretiminin Araştırılması

Altınay C., Gür F., Şanlı T.

3. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Turkey, 5 - 06 October 2023, pp.30-31, (Summary Text)

2023

2023

Endüstriyel üretime uygun yoğurt starter kültürü geliştirilmesi

Şanlı T.

3. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Turkey, 5 - 06 October 2023, (Summary Text)

2023

2023

Determination of antioxidant properties of dairy dessert with addition of whey and carob samples by DPPH, ABTS and FRAP methods

Altınay C., Şanlı T.

5th International Conference on Natural and Applied Science and Engineering, Nevşehir, Turkey, 26 - 28 May 2023, (Summary Text)

2023

2023

Süt ve Ürünlerinde Antioksidan Bileşenler

Koçak A., Şanlı T., Altınay C.

5th International Conference on Natural and Applied Science and Engineering, Nevşehir, Turkey, 26 May 2023, (Full Text)

2021

2021

Waste Water Properties and Treatment Possibilities In Dairy Industry: Physıcochemıcal Methods

ALTINAY UYSAL C., ŞANLI T.

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Aydın, Turkey, 20 - 22 May 2021, (Full Text) Sustainable Development

2019

2019

THE RESEARCH ON CLOTTING AND CURD PROPERTIES WITH RENNIN ENZYME OF MICROFILTERED MILK

YILDIZ AKGÜL F., ŞANLI T., POLAT YEMİŞ G., YETİŞEMİYEN A.

2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Turkey, 18 - 19 October 2019, pp.655-660, (Full Text)

2019

2019

Posibilities of Using Kefir in Yayık Butter Production

ANLI E. A., ŞENEL E., ŞANLI T.

X International Scientific Agriculture Syposium ”Agrosym 2019”, 3 - 06 October 2019, (Summary Text)

2019

2019

Use of Microalgae Culvation in Dairy Wastwater Treatment

ŞANLI T., ANLI E. A.

X International Scientific Agriculture Symposium ”AGROSYM 2019”, 3 - 06 October 2019, (Summary Text)

2019

2019

Possibilities Of Using Kefir in Yayık Butter Production.

ANLI E. A., ŞENEL ÖZKAN E., ŞANLI T.

X International Agriculture Symposium "AGROSYM 2019", Jahorina, 3-6 October 2019, Bosnia and Herzegovina., Jahorina, Bosnia And Herzegovina, 03 October 2019, (Summary Text)

2019

2019

Use Of Microalgae Cultivatıon in Dairy Wastewater Treatment.

ŞANLI T., ANLI E. A.

X International Agriculture Symposium "AGROSYM 2019", Jahorina, 3-6 October 2019, Bosnia and Herzegovina., Jahorina, Bosnia And Herzegovina, 03 October 2019, (Summary Text)

2019

2019

Süt Endüstrisinde Atık Suların Arıtılmasında Ozon Uygulamaları

ANLI E. A., ŞANLI T.

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Turkey, 25 - 26 April 2019, (Summary Text) Sustainable Development

2018

2018

COW’S MILK PROTEIN ALLERGY: USE OF MILK FROM ALTERNATIVE ANIMAL SPECIES

ŞANLI T.

1 ST International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 - 27 April 2018, (Summary Text)

2017

2017

DONKEY MILK: NUTRITIONAL VALUE, FUNCTIONAL AND TECHNOLOGICAL PROPERTIES

ŞANLI T.

INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS, 25 - 26 November 2017, (Summary Text)

2015

2015

Gıda sanayinin hammadde çeşitliliği ve yeterliliği

HAYOĞLU İ. A., ÜNSAL A. S., KOLA O., KARAKAYA M., ŞENEL E., ŞANLI T.

Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi, Turkey, 12 - 16 January 2015, (Full Text)

2014

2014

Microflora biochemistry and health benefits of Kefir Current knowledge and new perspectives

ŞENEL E., ŞANLI T., HAYALOĞLU A. A.

Food Quality Healthy Nutrition 1st Conference Abstracts, 27 - 28 November 2014, (Summary Text)

2012

2012

GDO lu yemlerin süte etkisi

ÇİĞDEM E., ŞANLI T., EMEL S.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Turkey, 15 - 16 November 2012, (Summary Text)

2012

2012

Süt kaynaklı bioaktif peptitler

ŞANLI T., AKAL H. C., YETİŞEMİYEN A.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Turkey, 15 - 16 November 2012, (Summary Text)

2012

2012

Ankara da satılan sokak sütlerinin kalite özellikleri

ESİN T., ŞANLI T., EMEL S.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Turkey, 10 - 12 October 2012, (Summary Text)

2011

2011

The Determination of Aflatoxin M1 in Milk and Milk Products by immunoaffinty column clean up and HPLC

ŞANLI T., ŞENEL E., EMEL S.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 May 2011, (Summary Text)

2011

2011

Use of solid phase micro extraction and gas chormatography mass spectrometry to determine of aroma compounds in dairy products

ŞENEL E., ŞANLI T., ATAMER M.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 May 2011, (Summary Text)

2010

2010

The use of transglutaminase enzyme in dairy products

ŞANLI T., Emel S.

1 st International Congress on Food Technology, 3 - 06 November 2010, (Summary Text)

2003

2003

Yapay tatlandırıcılar ve dondurmada kullanım olanakları

GÜRSOY A., ŞANLI T.

GAP III. Tarım Kongresi, Turkey, 2 - 03 October 2003, (Full Text)

Books

2022

2022

Kurutulmuş Süt Ürünleri Teknolojisi.

ŞANLI T., ANLI E. A.

in: Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba Pınar, Güçer Yalçın, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Ankara, Türkiye., Ankara, pp.457-477, 2022

2019

2019

Traditional Cheeses Of The Central Anatolia Region

Şanlı T.

in: Traditional Cheeses 'From Past to Present', C.A. Oluk; O.B. Karaca, Editor, Bentham Science E-Book, North Carolina, pp.978-981, 2019

2015

2015

Formation of Biogenic Amines in Cheese.

ŞANLI T., ŞENEL E.

in: Processing and Impact on Active Components in Food, Preddy, Victor R., Editor, Academic Press , New York, pp.223-230, 2015


Citations

Total Citations (SCOPUS): 216

h-index (SCOPUS): 7