Doç. Dr. TUBA ŞANLI


Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Süt Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Doğa Bilimleri Genel


Avesis Araştırma Alanları: Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

56

Yayın (WoS)

11

Yayın (Scopus)

11

Atıf (WoS)

197

H-İndeks (WoS)

6

Atıf (Scopus)

223

H-İndeks (Scopus)

7

Atıf (Scholar)

10

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

4

Toplam Atıf Sayısı

229

Proje

14

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2004 - 2010

2004 - 2010

Doktora

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Dr), Türkiye

2000 - 2004

2000 - 2004

Yüksek Lisans

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Yl) (Tezli), Türkiye

1995 - 2000

1995 - 2000

Lisans

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

Transglutaminaz enzimiyle proteini modifiye edilmiş sütten yapılan ayranların bazı niteliklerinin araştırılması

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Dr)

2004

2004

Yüksek Lisans

Ankara piyasasında satışa sunulan kaşar peynirlerinde olası Aflatoksin M1 varlığının HPLC metodu ile belirlenmesi

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2013 - 2021

2013 - 2021

Dr. Öğr. Üyesi

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2010 - 2013

2010 - 2013

Araştırma Görevlisi Dr.

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2002 - 2010

2002 - 2010

Araştırma Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Verdiği Dersler

801800715300 İLERİ SÜT KİMYASI VE BİYOKİMYASI

801800716120 UZMANLIK ALANI DERSİ

801800715061 YABANCI TİP PEYNİRLERİN ÜRETİM TEKNİKLERİ

81800716120 UZMANLIK ALANI DERSİ

801800715401 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE KALINTI VE BULAŞANLAR

YABANCI TİP PEYNİRLERİN ÜRETİM TEKNİKLERİ

818540 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE KALINTI VE BULAŞANLAR

818612 UZMANLIK ALANI DERSİ

818501 SÜT MAMÜLLERİ KİMYASI

818513 SÜT VE ÜRÜNLERİNİN BESİN DEĞERİ

818501 SÜT MAMÜL KİMYASI

ZST201 MİKROBİYOLOJİ

ZST423 SÜT ENDÜSTRİSİNDE SANİTASYON

GDM416 SÜT TEKNOLOJİSİ

ZST306 SÜT TEKNOLOJİSİ

ZST424 SÜT ENDÜSTRİSİNDE PROJELENDİRME

SÜT ENDÜSTRİSİNDE SANİTASYON

SÜT ENDÜSTRİSİNDE PROJELENDİRME

ZST202 SÜT TEKNOLOJİSİ

Makaleler

Tümü (27)
SCI-E, SSCI, AHCI (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (11)
ESCI (1)
Scopus (11)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Süt Endüstrisinde Bitkisel Bazlı Ürün Alternatifleri: Güncel Perspektif

Altınay C., Fidan M., Şanlı T.

Türkiye 15. Gıda Kongresi, Sakarya, Türkiye, 7 - 10 Ekim 2025, ss.51, (Özet Bildiri)

2023

2023

3. Laktozu Hidrolize Sütten Şeker İçeriği Azaltılmış Sütlü Tatlı Üretiminin Araştırılması

Altınay C., Gür F., Şanlı T.

3. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.30-31, (Özet Bildiri)

2023

2023

4. Endüstriyel üretime uygun yoğurt starter kültürü geliştirilmesi

Şanlı T.

3. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

5. Determination of antioxidant properties of dairy dessert with addition of whey and carob samples by DPPH, ABTS and FRAP methods

Altınay C., Şanlı T.

5th International Conference on Natural and Applied Science and Engineering, Nevşehir, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

6. Süt ve Ürünlerinde Antioksidan Bileşenler

Koçak A., Şanlı T., Altınay C.

5th International Conference on Natural and Applied Science and Engineering, Nevşehir, Türkiye, 26 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

7. Waste Water Properties and Treatment Possibilities In Dairy Industry: Physıcochemıcal Methods

ALTINAY UYSAL C., ŞANLI T.

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Aydın, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

8. THE RESEARCH ON CLOTTING AND CURD PROPERTIES WITH RENNIN ENZYME OF MICROFILTERED MILK

YILDIZ AKGÜL F., ŞANLI T., POLAT YEMİŞ G., YETİŞEMİYEN A.

2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 18 - 19 Ekim 2019, ss.655-660, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

9. Use of Microalgae Culvation in Dairy Wastwater Treatment

ŞANLI T., ANLI E. A.

X International Scientific Agriculture Symposium ”AGROSYM 2019”, 3 - 06 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

10. Posibilities of Using Kefir in Yayık Butter Production

ANLI E. A., ŞENEL E., ŞANLI T.

X International Scientific Agriculture Syposium ”Agrosym 2019”, 3 - 06 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

11. Possibilities Of Using Kefir in Yayık Butter Production.

ANLI E. A., ŞENEL ÖZKAN E., ŞANLI T.

X International Agriculture Symposium "AGROSYM 2019", Jahorina, 3-6 October 2019, Bosnia and Herzegovina., Jahorina, Bosna-Hersek, 03 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

12. Use Of Microalgae Cultivatıon in Dairy Wastewater Treatment.

ŞANLI T., ANLI E. A.

X International Agriculture Symposium "AGROSYM 2019", Jahorina, 3-6 October 2019, Bosnia and Herzegovina., Jahorina, Bosna-Hersek, 03 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

13. Süt Endüstrisinde Atık Suların Arıtılmasında Ozon Uygulamaları

ANLI E. A., ŞANLI T.

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

14. COW’S MILK PROTEIN ALLERGY: USE OF MILK FROM ALTERNATIVE ANIMAL SPECIES

ŞANLI T.

1 ST International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

15. DONKEY MILK: NUTRITIONAL VALUE, FUNCTIONAL AND TECHNOLOGICAL PROPERTIES

ŞANLI T.

INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS, 25 - 26 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2015

2015

16. Gıda sanayinin hammadde çeşitliliği ve yeterliliği

HAYOĞLU İ. A., ÜNSAL A. S., KOLA O., KARAKAYA M., ŞENEL E., ŞANLI T.

Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

17. Microflora biochemistry and health benefits of Kefir Current knowledge and new perspectives

ŞENEL E., ŞANLI T., HAYALOĞLU A. A.

Food Quality Healthy Nutrition 1st Conference Abstracts, 27 - 28 Kasım 2014, (Özet Bildiri)

2012

2012

19. Süt kaynaklı bioaktif peptitler

ŞANLI T., AKAL H. C., YETİŞEMİYEN A.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

20. GDO lu yemlerin süte etkisi

ÇİĞDEM E., ŞANLI T., EMEL S.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

22. Ankara da satılan sokak sütlerinin kalite özellikleri

ESİN T., ŞANLI T., EMEL S.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

23. Use of solid phase micro extraction and gas chormatography mass spectrometry to determine of aroma compounds in dairy products

ŞENEL E., ŞANLI T., ATAMER M.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

24. The Determination of Aflatoxin M1 in Milk and Milk Products by immunoaffinty column clean up and HPLC

ŞANLI T., ŞENEL E., EMEL S.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2010

2010

25. The use of transglutaminase enzyme in dairy products

ŞANLI T., Emel S.

1 st International Congress on Food Technology, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)

2003

2003

26. Yapay tatlandırıcılar ve dondurmada kullanım olanakları

GÜRSOY A., ŞANLI T.

GAP III. Tarım Kongresi, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2003, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. Kurutulmuş Süt Ürünleri Teknolojisi.

ŞANLI T., ANLI E. A.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba Pınar, Güçer Yalçın, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Ankara, Türkiye., Ankara, ss.457-477, 2022

2019

2019

2. Traditional Cheeses Of The Central Anatolia Region

Şanlı T.

Traditional Cheeses 'From Past to Present', C.A. Oluk; O.B. Karaca, Editör, Bentham Science E-Book, North Carolina, ss.978-981, 2019

2015

2015

3. Formation of Biogenic Amines in Cheese.

ŞANLI T., ŞENEL E.

Processing and Impact on Active Components in Food, Preddy, Victor R., Editör, Academic Press , New York, ss.223-230, 2015


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 223

h-indeksi (SCOPUS): 7