Makaleler
26
Tümü (26)
SCI-E, SSCI, AHCI (6)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (6)
Scopus (6)
TRDizin (13)
Diğer Yayınlar (8)
1. Farklı oranlarda yayıkaltı tozu kullanılarak üretilen dondurmaların bazı özellikleri
GIDA
, cilt.47, sa.4, ss.591-603, 2022 (Hakemli Dergi)
3. Application of Bacteriocin-Like Inhibitory Substances (BLIS)-Producing Probiotic Strain of Lactobacillus plantarum in Control of Staphylococcus aureus in White-Brined Cheese Production
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.25, sa.4, ss.401-408, 2019 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
6. Fonksiyonel Dondurma
Akademik Gıda
, 2017 (Hakemli Dergi)
9. Dondurma Üretimi
Standart Ekonomik ve Teknik Dergi
, cilt.49, sa.579, ss.30-35, 2010 (Hakemli Dergi)
10. Dondurma üretim teknolojisi
Süt Dünyası
, cilt.3, ss.27-30, 2006 (Hakemli Dergi)
11. Ankara Piyasasında Satışa Sunulan Kaşar Peynirlerinin Aflatoksin M1 İçeriklerinin Belirlenmesi
Gıda Teknolojisi
, cilt.9, sa.3, ss.93-95, 2005 (Hakemli Dergi)
12. Yağ İçeriği Azaltılmış Beyaz Peynir Üretiminde Isıl İşlem Uygulanan L helveticus ve L bulgaricus Kültürlerinin Kullanımı Gıda 26 5 375 383
Gıda
, cilt.26, sa.5, ss.375-383, 2001 (Hakemli Dergi)
15. Ultrafiltrierte Schaft und Ziegenmilch Physikalisch chemische Eigenschaften und Kasereitauglichkeit
Deutsche MolkereiZeitung-Lebensmittelindustrie und Milchwirtschaft
, cilt.122, sa.6, ss.780-784, 2001 (Hakemli Dergi)
16. LP Sistemi Aktivasyonunun İnek Sütündeki Azotlu Maddelerin Dağılımı Üzerine Etkisi
Gıda
, cilt.25, sa.5, ss.355-362, 2000 (Hakemli Dergi)
18. Yerli ve İthal Fekal ve Laktik Grup Streptokoklar ile Laktobasil İçeren Starter Kombinasyonlarının Beyaz Peynir Üretiminde Kullanılması
Kükem Dergisi
, cilt.17, sa.2, ss.1-14, 1994 (Hakemli Dergi)
19. Protein Su İnteraksiyonları
Gıda
, cilt.16, sa.3, ss.189-194, 1991 (Hakemli Dergi)
20. İnkübasyon Sıcaklığının Kefirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi
Gıda
, cilt.15, sa.5, ss.291-298, 1990 (Hakemli Dergi)
21. Farklı Asitlikteki Salamurada Bekletmenin Peynire Tuz Geçişi Üzerine Etkisi
Gıda
, cilt.15, sa.4, ss.211-215, 1990 (Hakemli Dergi)
22. Dondurma Miksini Farklı Sıcaklıklarda Pastörize Etmenin Miksin Viskozitesi Mikrobiyolojik Kalitesi ve Protein Stabilitesi Üzerine Etkileri14
Gıda
, cilt.14, sa.5, ss.295-300, 1989 (Hakemli Dergi)
23. Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Gıda
, cilt.13, sa.5, ss.337-339, 1988 (Hakemli Dergi)
24. Quark Yapımında Gelişmeler
Gıda Sanayii Dergisi
, sa.2, ss.23-26, 1988 (Hakemli Dergi)
25. Farklı Tuzlama Yöntemlerinin Beyaz Peynirde Uçucu Yağ Asitleri Oluşumuna Etkisi
Gıda
, cilt.12, sa.3, ss.179-184, 1987 (Hakemli Dergi)
26. Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi
Gıda
, cilt.12, sa.5, ss.293-298, 1987 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
11
1. Functional food concept and functional ice cream
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2. Various physical and chemical properties of salep obtained from different species of wild orchids
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
3. Yoğurt Dondurması Üretiminde Keçiboynuzu Ürünlerinden Yararlanma Olanakları
1. Ulusal Sütçülük kongresi, Türkiye, 25 Mayıs 2016 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
4. Turkey’s wild orchids and Maras ice cream
Natural and Healthy Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
5. Turkey’s wild orchids and Maraş icecream
International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
6. Changes in some quality parameters of White Pickled cheese in relation with curd acidity
IDF Parallel Symposia, 11 - 13 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
7. Some properties of a traditional cheese from Aegean Region in Turkiye
IDF Parallel Symposia, 11 - 13 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
8. Dondurma ve Benzeri Ürünlerde Mikrobiyolojik Riskler
9. Gıda Mühendisliği Kongresi 12-14 Kasım 2015, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015
9. Some properties of ice crem with different kind of molasses
The 3rd International Symposium on Traiditional Foods from Adriatic to Caucasus Sarajevo/Bosnia & Herzegovina., Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015
10. The importance of geopgraphical indications for inheritance of natural and cultural.
The 3rd International Symposium on Traiditional Foods from Adriatic to Caucasus, October 01-04,2015. Sarajevo/Bosnia Herzegovina., Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
11. Effect of somatic cell count in goat milk on some physical chemical and sensory properties of vanilla ice cream
International Dairy Federation Dairy World Summit 2015 Lithuania, 20 - 24 Eylül 2015
Kitaplar
4
2. Adjunct Cultures in Cheese Technology
Microbial Cultures and Enzymes in Dairy Technology, Ozturkoglu Budak Şebnem and Akal, Havva Ceren, Editör, IGI Global, ss.234-256, 2018
3. Dondurma Analizleri
Süt ve Süt Ürünleri Analiz Yöntemleri, Oner, Zübeyde ve Sanlidere Aloglu, Hatice, Editör, Sidas, ss.359-406, 2018
4. Koyulaştırılmış ve Kurutulmuş Süt Ürünleri Teknolojisi
Ankara Üniversitesi Basımevi, 1997