Makaleler
27
Tümü (27)
SCI-E, SSCI, AHCI (15)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (15)
Scopus (11)
TRDizin (12)
Diğer Yayınlar (2)
6. Physical properties and bacterial viability of functional ice cream enriched with kefir
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.70, sa.3, ss.293-301, 2023 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
8. PSİKOBİYOTİKLER: DEPRESYON VE ANKSİYETE İLE İLİŞKİSİ
Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.31, ss.101-106, 2023 (Hakemli Dergi)
10. Farklı oranlarda yayıkaltı tozu kullanılarak üretilen dondurmaların bazı özellikleri
GIDA
, cilt.47, sa.4, ss.591-603, 2022 (Hakemli Dergi)
12. Lactobacillus casei-fermented milk as an inhibitor on selected foodborne pathogens
MEDYCYNA WETERYNARYJNA-VETERINARY MEDICINE-SCIENCE AND PRACTICE
, cilt.78, sa.3, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
15. Comparison of qualitative and quantitative alterations caused by use of various fixatives in the myocardium
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.67, sa.1, ss.59-64, 2020 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
22. Fonksiyonel Dondurma
Akademik Gıda
, 2017 (Hakemli Dergi)
25. KEFİR ÜRETİMİNDE PEYNİRALTI SUYU KULLANIMI
Gıda
, 2016 (Hakemli Dergi)
26. Sokak Sütü
Ordu'da Gıda Güvenliği
, 2013 (Hakemsiz Dergi)
27. Ülkemizdeki Coğrafi İşarete Sahip Süt Ürünleri
Köy-Koop Haber
, 2013 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
30
1. MALDI-TOF MS Characterization of Lactic Acid Bacteria Isolated from Traditional Artisanal Cheeses of Turkey
41st International Congress of the Society for Microbial Ecology in Health and Disease, Alexandroupoli, Yunanistan, 14 Haziran 2022, (Özet Bildiri)
3. Sensorial comparison of traditional and controlled produced Divle Cave cheeses
IDF World Dairy Summit, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Eylül 2019
4. Divle Obruk Peynirinin endüstriyel koşullarda üretiminin standardizasyonu
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
5. Functional food concept and functional ice cream
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
6. Yeni geliştirilen EL1S Tespit Solüsyonunun Köpek Kadavraları Üzerindeki Etkinliğinin Değerlendirilmesi Üzerine Pilot Çalışma
IV. Uluslararası Biyosidal Kongresi, 25 - 29 Mart 2018, (Özet Bildiri)
7. Production and characterization of Quark cheese made from kefir, buttermilk, and cultured skim-milk. Lisbon, Portugal.
7th International Conference on Nutrition and Food Sciences, 13 - 15 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
8. Production and characterization of Quark cheese made from kefir, buttermilk, and cultured skim-milk
7th International Conference on Nutrition and Food Sciences (ICNFS), 13 - 15 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
9. The characteristics of Divle Cave Cheese, a PDO product in Turkey
7th International Conference on Nutrition and Food Sciences (ICNFS), 13 - 15 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
10. Various physical and chemical properties of salep obtained from different species of wild orchids
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
11. Turkish PDO Dairy Products
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
13. Dondurma üretiminde sıvı ve toz formda peyniraltı suyu kullanımı
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
14. Peyniraltı suyu ve transglutaminaz enzimi kullanımının ayranın reolojik özellikleri üzerine etkisi
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
15. Utilization of the by-products of whey and cream obtained during the production of an ewe’xxs milk cheese
6th Int Conference on Nutrition and Food sciences, Budapest, Macaristan, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
16. Turkey’s wild orchids and Maras ice cream
Natural and Healthy Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
17. Utilization of the by-products of whey and cream obtained during the production of an ewes’xx milk cheese
6th International Conference on Nutrition and Food Sciences (ICNFS), 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
18. Turkey’s wild orchids and Maraş icecream
International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
19. ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN GIDA GÜVENLİĞİNE BAKIŞ AÇISI: SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ÖRNEĞİ
Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, 10 - 11 Mart 2017, (Tam Metin Bildiri)
20. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin gıda güvenliğine bakış açısı: Süt ve süt ürünleri örneği
1. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, 10 Mart - 11 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
21. Ayran Üretiminde Peyniraltı Suyu ve Transglutaminaz Enzimi Kullanımının Ürün Özellikleri Üzerine Etkisi
12. Gıda Kongresi., Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
22. Production and characterization of Quark cheese made from kefir and buttermilk with two different techniques
IDF Parallel Symposia Conference 2016, Dublin, İrlanda, 11 - 13 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
23. Changes in some quality parameters of White Pickled cheese in relation with curd acidity
IDF Parallel Symposia, 11 - 13 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
24. Dondurma ve Benzeri Ürünlerde Mikrobiyolojik Riskler
9. Gıda Mühendisliği Kongresi 12-14 Kasım 2015, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015
25. Some properties of ice crem with different kind of molasses
The 3rd International Symposium on Traiditional Foods from Adriatic to Caucasus Sarajevo/Bosnia & Herzegovina., Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015
26. Effect of somatic cell count in goat milk on some physical chemical and sensory properties of vanilla ice cream
International Dairy Federation Dairy World Summit 2015 Lithuania, 20 - 24 Eylül 2015
27. Determination of the Milk Consumption Habits of Students of Faculty of Agriculture in Ankara Universty
2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
30. Geleneksel Bir Süt İçeceği: Yayık Ayranı
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
Kitaplar
11
1. Geleneksel Dondurmalar ve Dondurulmuş Süt Ürünleri
Geleneksel Süt Ürünleri, Fatma Seda Bilir, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.181-190, 2023
4. Technology of dairy based beverages
Milk-Based Beverages: Volume 9: The Science of Beverages, Grumezescu A., Holban A.M., Editör, Woodhead Publishing, ss.331-372, 2019
5. Dondurma Analizleri
Süt ve Süt Ürünleri Analiz Yöntemleri, Zübeyde Öner ve Hatice Şanlıdere Aloğlu, Editör, SİDAS, İzmir, ss.359-405, 2018
6. Dondurma Analizleri
Süt ve Süt Ürünleri Analiz Yöntemleri, Oner, Zübeyde ve Sanlidere Aloglu, Hatice, Editör, Sidas, ss.359-406, 2018
7. Adjunct Cultures in Cheese Technology
Microbial Cultures and Enzymes in Dairy Technology, Ozturkoglu Budak Şebnem and Akal, Havva Ceren, Editör, IGI Global, ss.234-256, 2018
9. Effects of Non-Thermal Processing Techniques on Physical and Chemical Properties of Milk
Recent Researches in Science and Landscape Management, Efe Recep, Zencirkiran Murat and Curebal İsa, Editör, Cambridge Scholars Publishing, ss.553-564, 2018
10. The Nutritional Value and Health Benefits of Goat Milk Components
Nutrients in Dairy and Their Implications for Health and Disease, , Editör, Academic Press , ss.441-449, 2017
11. Kefir as a Functional Dairy Product
Dairy in Human Health and Disease Across the Lifespan, Ronald Ross Watson, Robert J. Collier, Victor R. Preedy, Editör, Academic Press , ss.373-381, 2017