Eğitim Bilgileri
1991 - 1996
1991 - 1996Doktora
Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr), Türkiye
1988 - 1990
1988 - 1990Lisans
Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., Türkiye
Yaptığı Tezler
1996
1996Doktora
Hazır kıymalarda listeria türlerinin araştırılması
Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr)
Araştırma Alanları
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü
Gıda Toksikolojisi
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Gıda Katkı Maddeleri
Gıda Biyokimyası
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Gıda Ambalajlama
Gıda Analizleri
Akademik Ünvanlar / Görevler
2008 - Devam Ediyor
2008 - Devam EdiyorProf. Dr.
Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2002 - 2008
2002 - 2008Doç. Dr.
Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
1991 - 2002
1991 - 2002Araştırma Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
Yönetimsel Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorEnstitü Müdür Yardımcısı
Ankara Üniversitesi
Yönetilen Tezler
2020
2020Doktora
Sosis üretiminde uçucu n-nitrozaminlerin oluşumunun araştırılması
ŞİRELİ U. T. (Danışman)
S.ÖZBAY(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Muhafaza sıcaklığının ballarda HMF oluşumunave bazı kimyasal özelliklerine etkisi
ŞİRELİ U. T. (Danışman)
Ü.SAYLAK(Öğrenci)
2016
2016Doktora
Süzme ballarda GC-MS metodu ile naftalin kalıntısının incelenmesi
ŞİRELİ U. T. (Danışman)
H.ÜLKER(Öğrenci)
2012
2012Doktora
Mekanik olarak ayrılmış broiler etlerinin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal niteliklerinin belirlenmesi
ŞİRELİ U. T. (Danışman)
A.KARAGÖZ(Öğrenci)
2008
2008Kefirin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
ŞİRELİ U. T. (Danışman)
A.DİNÇ(Öğrenci)
2005
2005Yüksek Lisans
Vakum paketli dumanlanmış (füme) balıklarda Listeria türlerinin varlığı
ŞİRELİ U. T. (Danışman)
Y.AVCIBAŞI(Öğrenci)
2004
2004Doktora
Sığır kafkas ve iç organlarında yersinia enterocolitica varlığı ve düzeyinin belirlenmesi
ŞİRELİ U. T. (Danışman)
S.RAZİ(Öğrenci)
2003
2003Doktora
Enterotoksijenik bacillus cereus'un çiğ köftede enterotoksin oluşturma yeteneğinin belirlenmesi
ŞİRELİ U. T. (Danışman)
S.PEHLİVANLAR(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (49)
SCI-E, SSCI, AHCI (16)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (17)
Scopus (16)
TRDizin (19)
Diğer Yayınlar (20)
2024
20241. The Concentrations of Selective Endocrine Disruptors in Milk from Different Lactation Periods of Cows
Simsek I., Kuzukiran O., Boztepe U. G., Harbi M. A., Hariry R. E., YURDAKÖK DİKMEN B., et al.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, sa.4, ss.507-516, 2024 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2022
20222. The effect of ascorbic acid, storage period and packaging material on the formation of volatile N-nitrosamine in sausages
ÖZBAY S., ŞİRELİ U. T.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.59, sa.5, ss.1823-1830, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20223. Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıkların 2019 Verilerine Genel Bakış: Geleneksel Derleme
ŞİRELİ U. T., CENGİZ G.
Türkiye Klinikleri Veteriner Bilimleri Dergisi , 2022 (TRDizin)
2021
20214. Comparison of selected lipophilic compound residues in honey and propolis
Simsek I., Kuzukiran O., YURDAKÖK DİKMEN B., ŞİRELİ U. T., Beykaya M., FİLAZİ A.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
, cilt.102, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20215. Volatile N-nitrosamines in processed meat products and salami from Turkey
ÖZBAY S., ŞİRELİ U. T.
FOOD ADDITIVES & CONTAMINANTS PART B-SURVEILLANCE
, cilt.14, sa.2, ss.110-114, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20216. CDC ve EFSA'nın 2019 Gıda Kaynaklı Hastalık Özeti
ŞİRELİ U. T., CENGİZ G.
Mektup Ankara , cilt.19, sa.3, ss.10-15, 2021 (Hakemsiz Dergi)
2020
20207. CRISPR-Of-Things: Applications and Challenges of the Most Popular Gene Editing Tool in the Fields of Health, Agriculture and Environment
TAŞTAN C., YAŞAR S., TANYOLAÇ M. B., TURGUT K., ŞİRELİ U. T., ATAK Ç., et al.
International Journal of Innovative Approaches in Science Research , cilt.4, sa.4, ss.153-190, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20208. Tavuk eti örneklerinde genişlemiş spektrumlu beta-laktamaz üreten Escherichia coli suşlarının belirlenmesi
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., CENGİZ G., Arslan B., ŞİRELİ U. T.
Eurasian Journalof Veterinary Sciences , 2020 (TRDizin)
2020
20209. Efficacy of electrolyzed water on reducing some foodborne pathogens in cutting boards
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., CENGİZ G., ŞİRELİ U. T.
Journal of Advances in VetBio Science and Techniques , 2020 (TRDizin)
2019
201910. A Public Health Problem: Dioxin Presence in Poultry Products
KAMBER U., Çil İplikçioğlu G., ŞİRELİ U. T.
Turkiye Klinikleri Journal of Veterinary Sciences , cilt.10, sa.2, ss.71-83, 2019 (TRDizin)
2019
201911. Nitrosamines, Their Chemistries and Effects on Health
ÖZBAY S., ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.
International Journal of Scientific and Technological Research
, cilt.5, sa.4, ss.124-133, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201912. Ticari bir dezenfektanın broyler üretim kümeslerindeki etkinliğinin belirlenmesi
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ONARAN B., ŞİRELİ U. T.
Veteriner Hekimler Derneği Dergisi
, cilt.90, ss.92-97, 2019 (TRDizin)
2019
201913. Bir Halk Sağlığı Sorunu: Kanatlı Ürünlerinde Dioksin Varlığı
KAMBER U., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T.
Türkiye klinikleri veteriner bilimleri (online) , 2019 (Hakemli Dergi)
2018
201814. Şap Hastalığı
ŞİRELİ U. T., ARTIK N.
Uluslararası Türk Bilim Dergisi , cilt.8, sa.25, ss.165-176, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201815. Determination of selected endocrine disruptors in organic, free-range, and battery-produced hen eggs and risk assessment
Kuzukiran O., YURDAKÖK DİKMEN B., SEVİN S., ŞİRELİ U. T., Iplikcioglu-Cil G., FİLAZİ A.
ENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH
, cilt.25, sa.35, ss.35376-35386, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201816. The effects of aflatoxin residues on nutritional contents in ground red chili peppers (Capsicum annuum)
FİLAZİ A., Kuzukiran O., Yurdakok-Dikmen B., Ozansoy-Cengiz G., GÜRCAN İ. S., Karabulut E., et al.
JOURNAL OF VETERINARY PHARMACOLOGY AND THERAPEUTICS
, ss.107, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201817. SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE BİLGİ KİRLİLİĞİ VE BİLİMSEL GERÇEKLER
ARTIK N., ŞİRELİ U. T.
GIDA TÜRK , sa.24, ss.62-64, 2018 (TRDizin)
2017
201718. Determination of Phthalate Residues in Different Types of Yogurt by Gas Chromatography-Mass Spectrometry and Estimation of Yogurt-Related Intake of Phthalates
ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., Iplikcioglu-Cil G., Kuzukiran O., Orhan C. E.
FOOD ANALYTICAL METHODS
, cilt.10, sa.9, ss.3052-3062, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201719. Thermal Processing Contaminants in Foods
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T.
EC PHARMACOLOGY AND TOXICOLOGY , cilt.3, sa.3, ss.86-89, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201720. Identification of meat species in different types of meat products by PCR
Keyvan E., Iplikcioglu Cil G., Çınar Kul B., Bilgen N., Şireli U. T.
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.64, sa.4, ss.261-266, 2017 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2017
201721. Gıdaların Soğuk Muhafazası
ŞİRELİ U. T., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G.
Türkiye Klinikleri , 2017 (Hakemsiz Dergi)
2017
201722. The Presence of Some Mycotoxins in Corn Growh in Turkey
ARTIK N., ŞİRELİ U. T., YARANGUMELİ K., KONAR N.
Internatinal Journal of Food Engineering , cilt.3, sa.2, ss.159-164, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201623. Uzun Ömürlü Süt İle Pastörize Süt Arasındaki Farklar
ŞİRELİ U. T.
Süt Kardeşi , ss.48-49, 2016 (Hakemsiz Dergi)
2016
201624. In vitro Effects of Chitosan on the Survival of Listeria monocytogenes
GÜCÜKOĞLU A., YILDIRIM Y., TERZİ G., Erdem M., ŞİRELİ U. T.
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.13, sa.1, ss.11-18, 2016 (TRDizin)
2016
201625. DETERMINATION TOOLS OF ORIGIN IN THE FOOD TRACEABILITY
ÖZBAY DOĞU S., ŞİRELİ U. T.
Journal of Food and Health Science , cilt.2, sa.3, ss.140-146, 2016 (TRDizin)
2016
201626. İzlenebilirlik ve Gıda GüvenliğiAçısından Önemi
ÖZBAY DOĞU S., ŞİRELİ U. T.
Ordu Gıda Güvenliği , sa.26, ss.14-17, 2016 (Hakemsiz Dergi)
2015
201527. Etlerdeki Kalıntı Endişeleri
ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A., ONARAN B., ARTIK N., Ülker H.
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics , cilt.1, sa.2, ss.7-16, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201528. Detection of Metals in Different Honey Brands
ŞİRELİ U. T., Cil G. I., YURDAKÖK DİKMEN B., FİLAZİ A., Ulker H.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.21, sa.6, ss.915-918, 2015 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2015
201529. Avian Influenza (Kuş Gribi) ve Halk Sağlığı
ŞİRELİ U. T., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G.
Mektup Ankara , 2015 (Hakemsiz Dergi)
2015
201530. THE EFFECT OF COOKING AND STORAGE ON FLORFENICOL AND FLORFENICOL AMINE RESIDUES IN EGGS
FİLAZİ A., ŞİRELİ U. T., YURDAKÖK DİKMEN B., AYDIN F. G., Kucukosmanoglu A. G.
ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.27, sa.3, ss.351-356, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201532. Gıdalarda İzlenebilirlik
ÖZBAY DOĞU S., ŞİRELİ U. T.
Gıda-Journal of Food
, cilt.40, sa.5, ss.295-302, 2015 (TRDizin)
2015
201533. Yogurt dondurması frozen yog urt
ŞİRELİ U. T., ORHAN C. E.
Gıda-Journal of Food , cilt.40, sa.3, ss.179-185, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201534. Gıda Güvenliğinde Bir Tehdit Salmonella
ŞİRELİ U. T., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., OZANSOY G.
Turkiye Klinikleri Journal of Food Hygiene and Technology-Special Topics , cilt.2, sa.1, ss.17-2, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201535. In Vitro Effects of Phthalate Mixtures on Colorectal Adenocarcinoma Cell Lines
YURDAKÖK DİKMEN B., Alpay M., KISMALI G., FİLAZİ A., Kuzukiran O., ŞİRELİ U. T.
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL PATHOLOGY TOXICOLOGY AND ONCOLOGY
, cilt.34, sa.2, ss.115-123, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201536. AVRUPA VE AMERİKA’xxDA SALMONELLA KONTROLÜNDEKİ BAŞARI VE GELİŞMELER
ŞİRELİ U. T., ONARAN B.
VETERİNER TAVUKÇULUK DERNEĞİ , 2015 (Hakemsiz Dergi)
2014
201437. Determination of some microbiological and chemical quality of mechanically seperated broiler meats
Karagoz A., ŞİRELİ U. T.
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.61, sa.3, ss.185-191, 2014 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2014
201438. Melamine in breast milk
YURDAKÖK DİKMEN B., FİLAZİ A., Ekici H., Celik T. H., Sireli U. T.
TOXICOLOGY RESEARCH
, cilt.3, sa.4, ss.242-246, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201340. Kanatlı etlerinde bozulma ve nedenleri.
ŞİRELİ U. T., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G.
Gıda Teknolojisi , 2013 (Hakemsiz Dergi)
2013
201341. Comparative Pharmacokinetics of Gentamicin in Laying Hens
FİLAZİ A., ŞİRELİ U. T., Pehlivanlar-Onen S., ÇADIRCI Ö., AKSOY A.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.19, sa.3, ss.495-498, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2013
201342. Gıda Kaynaklı Salmonella İnfeksiyonları ve Son Durum
ŞİRELİ U. T., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., SAMİM S.
Gıda Güvenliği Derneği Dergisi Online , 2013 (Hakemsiz Dergi)
2013
201343. Occurrence of Aflatoxins in Food
FİLAZİ A., ŞİRELİ U. T.
AFLATOXINS - RECENT ADVANCES AND FUTURE PROSPECTS
, ss.143-170, 2013 (SCI-Expanded)
2012
201244. Inactivation of Salmonella Typhimurium on poultry meat by electrolyzed water
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T., DEMİREL Y. N.
Veteriner Hekimler Derneği Dergisi
, cilt.83, sa.2, ss.48-53, 2012 (TRDizin)
2010
201045. Salmonella Enfeksiyonlarına Genel Bakış ve Yasal Uygulamalar
ŞİRELİ U. T.
Türkiye Klinikleri , cilt.1, sa.2, ss.114-120, 2010 (TRDizin)
2008
200846. Growth of Listeria monocytogenes in çiǧ köfte (raw meat ball)
ŞİRELİ U. T., Goencueoglu M., PEHLİVANLAR S.
Ankara Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.55, sa.2, ss.83-87, 2008 (Scopus, TRDizin)
2008
200847. Prevalence and antibiotic resistance of Listeria spp. isolated from ready-to-eat foods in Ankara
ŞİRELİ U. T., Guecukoglu A.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.32, sa.2, ss.131-135, 2008 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
1996
199648. KREMALI PASTALARIN MIKROBIYOLOJIK KALITELERININ BELIRLENMESI
EROL İ., SIRIKEN B., ŞİRELİ U. T., KISA Ö., ALBAY A., GÜN H., et al.
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI , cilt.43, sa.4, ss.1, 1996 (TRDizin)
1996
199649. Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir İzolasyon ve İdentifikasyonu
ÖZDEMİR H., ÇELİK H. T., EROL İ., ŞİRELİ U. T., SIRIKEN B.
GIDA , cilt.21, sa.6, ss.465-470, 1996 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. FAO TARTIŞIYOR; TARIM ve GIDA GÜVENİRLİLİĞİ
ŞİRELİ U. T.
FAO TARTIŞIYOR; TARIM ve GIDA GÜVENİRLİLİĞİ, Ankara, Türkiye, 07 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
20212. CDC ve EFSA'nın 2020 yılı Gıda Kaynaklı Hastalıklarının Değerlendirilmesi
ŞİRELİ U. T.
Tek tıp Tek Sağlık, Ankara, Türkiye, 21 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)
2020
20203. Hastanelerde Sanitasyon Uygulamaları ve Biyogüvenlik
ŞİRELİ U. T., Zahiri E. C., Karagöz N. Z.
Uluslararası 5. Yoğun Bakım Enfeksiyonları Sempozyumu, 9 - 12 Ocak 2020, ss.43, (Özet Bildiri)
2019
20194. Biyogüvenlikte Dezenfeksiyonun Önemi
ŞİRELİ U. T., Zahiri E. C., KARAGÖZ Z. N.
11. Uluslarası Sterilizasyon Dezenfeksiyon Kongresi, 27 Kasım - 01 Aralık 2019
2019
20195. Effects of cooking and storage process on the veterinary drug residues in animal food.
FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., KUZUKIRAN Ö., ŞİRELİ U. T.
5th International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition, Healthy Life and Sport’, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20196. Residue problems in bee products and risk assessment.
FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., ŞİRELİ U. T., KUZUKIRAN Ö.
5th International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition, Healthy Life and Sport’, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, cilt.1, ss.872-877, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Resisue problems in bee productsand risk assesment
FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., ŞİRELİ U. T., KUZUKIRAN Ö.
5th International Eurasian Congress on ’Natural Nutrition, Healthy Life Sport, 2 - 06 Ekim 2019
2019
20198. Facts of Milk
ŞİRELİ U. T., ARTIK N., ÖZDAMAR D., KARAGÖZ Z. N.
5th International Eurasian Congress on ’Natural Nutrition, Healthy Life Sport, 2 - 06 Ekim 2019
2019
20199. Ankara’nın Coğrafi İşaretleri - Ankara Keçisi- Erkeç Pastırması
ŞİRELİ U. T., ARTIK N.
2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, 19 - 21 Eylül 2019
2019
201910. Yeterli Gıda İçin Hep Beraber Gıda İsrafı Kayıpları ve Açlık ve Yoksulluğu Önleyelim
ŞİRELİ U. T., ARTIK N., GÜNEŞ E.
1. Uluslarası Sürdürüleblir Yaşam Kongresi, 15 - 16 Mart 2019
2019
201911. Tarım ve Gıdada Sürdürülebilirlik
ARTIK N., ŞİRELİ U. T.
1. Uluslarası Sürdürülebilir yaşam Kongresi, 15 - 16 Mart 2019
2019
201912. Gıda Kaybı ve İsrafı
ŞİRELİ U. T.
1. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, 15 - 16 Mart 2019
2018
201813. Hazards in Honey and Other Bee Products.
FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., ŞİRELİ U. T., ARTIK N.
International‘EURASIAN Natural Nutrition and Healthy Life Summit’ 2018, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201814. The effects of aflatoxin residues on nutritional contents in ground red chili peppers (Capsicum annuum).
FİLAZİ A., Kuzukıran Ö., YURDAKÖK DİKMEN B., CENGİZ G., GÜRCAN İ. S., KARABULUT E., et al.
14th International Congress of the European Association for Veterinary Pharmacology and Toxicology (EAVPT-2018), Wroclaw, Polonya, 24 Haziran - 27 Ağustos 2018, (Özet Bildiri)
2018
201815. Identification of Risk Arising from Endocrine Disruptive Chemicals in Animal-Derived Foods
FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., Kuzukıran Ö., ŞİRELİ U. T.
1st International Food and Medicine Congress (IFMC 2018), Ankara, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201816. Bal ve Diğer Arı Ürünlerinde Kalıntı ve Kontaminantlar
FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., ŞİRELİ U. T., ARTIK N.
6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201817. Mikotoksinlerin gıda ve yemlerde birlikte bulunuşu ve kombine toksikolojik etkilerinin değerlendirilmesi
FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., ŞİRELİ U. T., ARTIK N.
6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201818. Hayvansal Gıdalarda Endokrin Bozucular: Maruziyet Kaynaklarına Göre Risk Değerlendirmesi.
YURDAKÖK DİKMEN B., Kuzukıran Ö., ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.
6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201819. An Insight for the Legislations for the Endocrine Disrupting Compounds in Animal Origin Food.
FİLAZİ A., ŞİRELİ U. T.
1st International Congress on Environment and Animal Health: Linking Endocrine Disrupters, Epigenetics, Biotechnology for Cancer in Animals., Ankara, Türkiye, 6 - 08 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
201720. Endocrine Disrupting Chemicals in Animal Origin Food.
YURDAKÖK DİKMEN B., ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.
2nd International Gazi Pharma Symposium., Ankara, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201721. Ankara’da Satışa Sunulan Piliç Etlerinde ESBL Üreten E.coli Prevalansı
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., OZANSOY G., ARSLAN B., ŞİRELİ U. T.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201722. DETECTION AND FREQUENCY OF HEPATITIS A AND EVIRUSES IN MUSSELS COLLECTED FROM THEBOSPHORUS, IN ISTANBUL, TURKEY
YILMAZ H., ÇİZMECİGİL U. Y., ALTAN TARAKCI E., AYDIN Ö., YILMAZ A., ÇALICIOĞLU M., et al.
Veterinary Medicine in Service of People – International Scientific Conference, Bulgaristan, 6 - 07 Ekim 2017, ss.228-233, (Tam Metin Bildiri)
2017
201723. Ankara’da Satışa Sunulan Piliç Etlerinde ESBL Üreten E.coli Prevalansı
İPLİKÇİOĞLU ARAL G., CENGİZ G., ARSLAN B., ŞİRELİ U. T.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 04 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201724. Determination of the Efficacy of Electrolyzed Water onReducing Foodborne Pathogens in Cutting Boards
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., OZANSOY G., ŞİRELİ U. T.
4th International VETIstanbul Group Congress, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201725. SOME IMPORTANT THERMAL PROCESSING CONTAMINANTS IN FOODS
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T.
4th International VETIstanbul Group Congress, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201726. Determination of the Efficacy of Electrolyzed Water on Reducing Foodborne Pathogens in Cutting Borads
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., CENGİZ G., ŞİRELİ U. T.
4th International VETIstanbul Group Congress, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201727. Ankara Keçisi Erkeç Pastırması
ŞİRELİ U. T.
Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2017
201728. The Presence of Some Mycotoxins in Corn Growth in Turkey
ARTIK N., ŞİRELİ U. T., KONAR N., YARANGUMELİ K.
2017 HKCBEES KUALA LUMPUR CONFERENCE, 24 - 26 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2017
201729. The Presence of Some Mycotoxins in Corn Grown in Turkey
ARTIK N., ŞİRELİ U. T., KONAR N., Yarangümeli K.
8th International Conference on Food Engineering and Biotechnology (ICFEB 2017), 24 - 26 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2017
201730. Determination of Selected Endocrine Disruptors in Eggs by Homemade Spe and Gas Chromatography-Mass Spectrometry.
KUZUKIRAN Ö., YURDAKÖK DİKMEN B., ORHAN C. E., TOTAN F. E., ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.
Society of Toxicology 56th Annual Meeting and ToxExpo, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 16 Mart 2017, ss.213-214, (Özet Bildiri)
2016
201631. Süt ve Süt Ürünlerinde Fitlatlar ve Sağlık Üzerine Etkileri
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.
1.Uuluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, 10 - 13 Kasım 2016
2016
201632. KARBONHİDRATLARIN OBEZİTEDEKİ ÖNEMİ
ARTIK N., ŞİRELİ U. T.
7. Ulusal Obesite Kongresi, 8-11 Aralık STEIGENBERGER HOTEL MASLAK/İstanbul, Türkiye, 8 - 11 Kasım 2016
2016
201633. Phthalates in Milk and Milk Products and Their Effects on Health
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.
International Congress on Food of Animal Origin., Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201634. A method development based on gas chromatography mass spectrometry for the determination of phthalate residues in yoghurt
ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., Kuzukıran Ö., Orhan C. E.
). EUROTOX2016. 52nd European Congress of the European Societies of Toxicology, Sevilla, İspanya, 4 - 07 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
201635. Guilty or Not Meat Consumption and Colorectal Cancer
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T.
3rd International VetIstanbul Group Congress 2016, 17 - 20 Mayıs 2016
2016
201636. New Rise in Food Industry
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T., Orhan E. C.
3rd International VetIstanbul Group Congress 2016., 17 - 20 Mayıs 2016
2016
201637. Yeasts New Rise in Food Industry
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T., ORHAN C. E.
3rd International VetIstanbul Group Congress 2016, 17 - 20 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
2016
201638. Gıda İsrafı Açlık Sorunu ve Sürdürülebilir Gıda Projeksiyonları
ŞİRELİ U. T., ARTIK N., GÜNEŞ E., Türkyılmaz M.
Gıda 2000 Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi, Antalya, Türkiye, 14 - 16 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2015
201539. Detection of some metals in honey from Ankara Turkey by atomic absorption spectrometry
ŞİRELİ U. T., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., YURDAKÖK DİKMEN B., FİLAZİ A., ÜLKER H.
18th International Symposium on Environmental Pollution and its Impact on Life in the Mediterranean Region, Girit, Yunanistan, 26 - 30 Eylül 2015
2015
201540. Farklı Işık Kaynaklarının Kırmızı Etin Renk Kalitesi Üzerine Etkisi
ŞİRELİ U. T., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., Görkem O., Ceylan Elif O., ARTIK N., YUMRUKUZ ŞENEL M.
6. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201541. Hygienic Control of Three Broiler Houses to Detect the Effectiveness of a Commercial Disinfectant
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T., ONARAN B.
19. World Veterinary Poultry Association Congress, 7 - 11 Eylül 2015
2013
201342. Süt ve Süt Ürünleri Tüketiminin Kanser Hastalıkları ile İlişkisi
ŞİRELİ U. T., ONARAN B.
TGDF Gıda Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
2013
201343. Farklı tip et ürünlerinde PCR yönetimi ile tür tayini
KEYVAN E., ÇINAR KUL B., BİLGEN N., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T.
5. Ulusal Veteriner Hijyeni Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
2013
201344. Farklı Et Ürünlerinde PCR Yöntemi İle Tür Tayini
KEYVAN E., ÇINAR KUL B., BİLGEN N., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, ss.175-176
2012
201245. The Effect of Cooking and Storage on Florfenicol and Florfenicol Amine Residues in Eggs
FİLAZİ A., ŞİRELİ U. T., YURDAKÖK DİKMEN B., AYDIN F. G., OZGUR K., ASLI GUL K.
EAVPT, 8 - 12 Temmuz 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201246. Inactivation of Salmonella Typhimurium on poultry meat by electrolyzed water
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T., DEMİREL Y. N.
Days of Veterinary Medicine. 3rd International Scientific Meeting, 2 - 04 Temmuz 2012
Kitaplar
2022
20222. 2021 Süt Raporu Dünya ve Türkiye'deki Süt Sektör İstatistikleri
GÜNEŞ E., ŞİRELİ U. T., DELLAL G., ALPAS H., BUDAK Ş., Aydemir S., et al.
Ultra Baskı ve Tasarım, Ankara, 2022
2022
20223. Hygiene and Food Sanitation
ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.
Food Science Technology and Engineering, Anlı, E., Şanlıbaba, P, Editör, Nobel, Ankara, ss.263-292, 2022
2022
20224. Toplam Kalite Yönetim Sistemleri
ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba, Pınar; Güçer, Yalçın, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1-17, 2022
2022
20225. Hygiene and Food Sanitation
ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.
Food Science, Technology and Engineering, Anlı, Rahmi Ertan; Şanlıbaba, Pınar, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.265-298, 2022
2022
20226. Toplam Kalite Yönetim Sistemleri
ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba, P. Güçer, Y., Editör, Nobel, Ankara, ss.1-19, 2022
2022
20227. İşletme Hijyeni ve Sanitasyonu
FİLAZİ A., ŞİRELİ U. T.
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba, Pınar; Güçer, Yalçın, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.195-212, 2022
2022
20228. GIDA ALERJİSİ VE İNTOLERANSI
ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.
A2dan Z'ye Beslenme, Tayyar, M., Yıbar, A, Editör, DORA Basım-Yayın Dağıtım Ltd. Şti, Bursa, ss.495-542, 2022
2022
20229. Gıda Alerjisi ve İntoleransı
ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.
A'dan Z'ye Beslenme, Tayar, Mustafa; Yıbar, Artun, Editör, Dora Basım-Yayın, Bursa, ss.495-551, 2022
2022
202210. İşletme Hijyeni ve Sanitasyonu
FİLAZİ A., ŞİRELİ U. T.
Endüstriyel Gıda Üretim teknikleri, Şanlıbaba, P. Güçer, Y., Editör, Nobel, Ankara, ss.195-212, 2022
2021
202111. Coğrafi İşaretli Ürünler
ŞİRELİ U. T., GÜNEŞ E., ARTIK N., DELLAL G., TÜRKYILMAZ M.
Arkadaş Basım san Ltd. Şti., Ankara, 2021
2021
202112. Gıda Güvenliği ve Coğrafi İşaret
ŞİRELİ U. T., TÜRKYILMAZ M.
Coğrafi İşaretli Ürünler, Artık, N. Şireli, U.T., Ölmez,T., Editör, Arkadaş Basım san Ltd. Şti., Ankara, ss.74-77, 2021
2020
202013. Yetişkin ve Yaşlıların Beslenmesinde Probiyotik Gıdalar
ŞİRELİ U. T., YURDAKÖK DİKMEN B., FİLAZİ A., Şahin D.
Probiyotik Yüzyılı, Mustafa Akçelik, Nefise Akçelik, Pınar Şanlıbaba, Başar Uymaz Tezel, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.455-490, 2020
2020
202014. Balın Bileşimi ve Kalite Kriterleri
İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T.
Arı Ürünleri, Özlem Küplülü, Editör, Türkiye Klinikleri, ss.1-9, 2020
2019
201915. Şap Hakkında Bİlmeni Gerekenler
ŞİRELİ U. T., ARTIK N., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G.
Elma Teknik Basım Matbaacılık, 2019
2019
201916. Şarbon Hakkında Bilmeniz Gerekenler
ŞİRELİ U. T., ARTIK N.
Elma Teknik Basım Matbaacılık, 2019
2019
201917. Tek sağlık kavramında veteriner hekimin rolü
Şireli U. T., Filazi A.
Veteriner Halk Sağlığı, Ziya Gökalp Ceylan, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.81-88, 2019
2019
201918. Gıdalarda İlaç Kalıntıları ve Kanser İlişkisi
FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., ŞİRELİ U. T.
Gıda, Beslenme ve Kanser İlişkisi, Ufuk Tansel Şireli, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.42-49, 2019
2018
201819. Bal ve Diğer Arı ürünleri Alerjileri
ŞİRELİ U. T., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G.
Arıcılık ve Arı Ürünleri Apiterapi, Kemal Küçükersan, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.80-85, 2018
2017
201720. Mycotoxins in Poultry.
FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., Kuzukıran Ö., ŞİRELİ U. T.
Poultry Science, Manafi, Milad, Editör, InTech, ss.73-92, 2017
2017
201721. Chemical Contaminants in Poultry Meat and Products
FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., Kuzukıran Ö., ŞİRELİ U. T.
Poultry Science, Manafi Milad, Editör, InTech, ss.171-190, 2017
2016
201622. Gidalarda Bulunabilen Toksik Elementler
ÖZBAY DOĞU S., ŞİRELİ U. T.
Lamber Academic Publish, 2016
2016
201623. IDF Dünya Süt Zirvesi 2015 Litvanya
ARTIK N., Yetişemeyen A., DELLAL G., ŞİRELİ U. T., DELLAL İ., GÜNEŞ E.
COMART, 2016
2016
201624. 2015 Dünya Süt Zirvesi Raporu
ÖZDER M., YETİŞEMİYEN A., DELLAL G., ŞİRELİ U. T., GÜNEŞ E., DELLAL İ., et al.
Dakik Basım evi, 2016
2016
201626. Ekmek İsrafı ve ÖnlemeÇareleri
ARTIK N., ŞİRELİ U. T., Türkyılmaz M.
Ekmek, Ali İlkbahar, Prof. Dr. Hamit Köksel, Editör, Arter Dijital Ltd.Şti, ss.98-110, 2016
2016
201627. Gıda israfı, Açlık Sorunu ve Sürdürülebilir Gıda Projeksiyonu
ARTIK N., ŞİRELİ U. T., Türkyılmaz M.
Ekmek, Ali ilkbahar, Prof. Dr. Hamit Köksel, Editör, Arter Dijital Ltd. Şti, ss.111-125, 2016
2013
201328. Occurrence of Aflatoxins in Food
FİLAZİ A., ŞİRELİ U. T.
Aflatoxins Recent Advances and Future Prospects, Mehdi Razzaghi-Abyaneh, Editör, InTech — Open Access Company., Rijeka, ss.143-170, 2013
Bilirkişi Raporları
Desteklenen Projeler
2022 - 2023
2022 - 2023Bazı Laktik Asit Bakterilerinin Tütsülenmiş Çoban Peynirinde Polisiklik Aromatik Hidrokarbonların Oluşumu Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
ŞİRELİ U. T. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Hidrojen peroksit Gümüş Kolloidal Antimikrobial Etken Maddesinin Bioxeco Cihazı ile İç Mekan Dezenfeksiyonunda Uygulanması ve Kontrolü
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
Cengiz G., İplikçioğlu Aral G., Filazi A., Şireli U. T. (Yürütücü)
Patent