Prof. Dr. UFUK TANSEL ŞİRELİ


Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Veterinerlik Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü, Gıda Toksikolojisi, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Biyokimyası, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Gıda Ambalajlama, Gıda Analizleri

Metrikler

Yayın

125

Yayın (WoS)

17

Yayın (Scopus)

16

Atıf (WoS)

201

H-İndeks (WoS)

10

Atıf (Scopus)

172

H-İndeks (Scopus)

9

Atıf (Scholar)

142

H-İndeks (Scholar)

7

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

9

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

6

Proje

33

Fikri Mülkiyet

1

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1991 - 1996

1991 - 1996

Doktora

Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr), Türkiye

1988 - 1990

1988 - 1990

Lisans

Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., Türkiye

Yaptığı Tezler

1996

1996

Doktora

Hazır kıymalarda listeria türlerinin araştırılması

Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr)

Araştırma Alanları

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü

Gıda Toksikolojisi

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Biyokimyası

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Gıda Ambalajlama

Gıda Analizleri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2008 - Devam Ediyor

2008 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

2002 - 2008

2002 - 2008

Doç. Dr.

Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

1991 - 2002

1991 - 2002

Araştırma Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Yönetimsel Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Enstitü Müdür Yardımcısı

Ankara Üniversitesi

Makaleler

Tümü (49)
SCI-E, SSCI, AHCI (16)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (17)
Scopus (16)
TRDizin (19)
Diğer Yayınlar (20)

2018

2018

14. Şap Hastalığı

ŞİRELİ U. T., ARTIK N.

Uluslararası Türk Bilim Dergisi , cilt.8, sa.25, ss.165-176, 2018 (Hakemli Dergi)

2015

2015

31. Biyogüvenlik

ŞİRELİ U. T.

Standart , 2015 (Hakemsiz Dergi)

2015

2015

33. Yogurt dondurması frozen yog urt

ŞİRELİ U. T., ORHAN C. E.

Gıda-Journal of Food , cilt.40, sa.3, ss.179-185, 2015 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. FAO TARTIŞIYOR; TARIM ve GIDA GÜVENİRLİLİĞİ

ŞİRELİ U. T.

FAO TARTIŞIYOR; TARIM ve GIDA GÜVENİRLİLİĞİ, Ankara, Türkiye, 07 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

2. CDC ve EFSA'nın 2020 yılı Gıda Kaynaklı Hastalıklarının Değerlendirilmesi

ŞİRELİ U. T.

Tek tıp Tek Sağlık, Ankara, Türkiye, 21 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

3. Hastanelerde Sanitasyon Uygulamaları ve Biyogüvenlik

ŞİRELİ U. T., Zahiri E. C., Karagöz N. Z.

Uluslararası 5. Yoğun Bakım Enfeksiyonları Sempozyumu, 9 - 12 Ocak 2020, ss.43, (Özet Bildiri)

2019

2019

4. Biyogüvenlikte Dezenfeksiyonun Önemi

ŞİRELİ U. T., Zahiri E. C., KARAGÖZ Z. N.

11. Uluslarası Sterilizasyon Dezenfeksiyon Kongresi, 27 Kasım - 01 Aralık 2019

2019

2019

5. Effects of cooking and storage process on the veterinary drug residues in animal food.

FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., KUZUKIRAN Ö., ŞİRELİ U. T.

5th International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition, Healthy Life and Sport’, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

6. Residue problems in bee products and risk assessment.

FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., ŞİRELİ U. T., KUZUKIRAN Ö.

5th International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition, Healthy Life and Sport’, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, cilt.1, ss.872-877, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

7. Resisue problems in bee productsand risk assesment

FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., ŞİRELİ U. T., KUZUKIRAN Ö.

5th International Eurasian Congress on ’Natural Nutrition, Healthy Life Sport, 2 - 06 Ekim 2019

2019

2019

8. Facts of Milk

ŞİRELİ U. T., ARTIK N., ÖZDAMAR D., KARAGÖZ Z. N.

5th International Eurasian Congress on ’Natural Nutrition, Healthy Life Sport, 2 - 06 Ekim 2019

2019

2019

9. Ankara’nın Coğrafi İşaretleri - Ankara Keçisi- Erkeç Pastırması

ŞİRELİ U. T., ARTIK N.

2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, 19 - 21 Eylül 2019

2019

2019

11. Tarım ve Gıdada Sürdürülebilirlik

ARTIK N., ŞİRELİ U. T.

1. Uluslarası Sürdürülebilir yaşam Kongresi, 15 - 16 Mart 2019

2019

2019

12. Gıda Kaybı ve İsrafı

ŞİRELİ U. T.

1. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, 15 - 16 Mart 2019

2018

2018

13. Hazards in Honey and Other Bee Products.

FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., ŞİRELİ U. T., ARTIK N.

International‘EURASIAN Natural Nutrition and Healthy Life Summit’ 2018, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

14. The effects of aflatoxin residues on nutritional contents in ground red chili peppers (Capsicum annuum).

FİLAZİ A., Kuzukıran Ö., YURDAKÖK DİKMEN B., CENGİZ G., GÜRCAN İ. S., KARABULUT E., et al.

14th International Congress of the European Association for Veterinary Pharmacology and Toxicology (EAVPT-2018), Wroclaw, Polonya, 24 Haziran - 27 Ağustos 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. Identification of Risk Arising from Endocrine Disruptive Chemicals in Animal-Derived Foods

FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., Kuzukıran Ö., ŞİRELİ U. T.

1st International Food and Medicine Congress (IFMC 2018), Ankara, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

16. Bal ve Diğer Arı Ürünlerinde Kalıntı ve Kontaminantlar

FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., ŞİRELİ U. T., ARTIK N.

6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

19. An Insight for the Legislations for the Endocrine Disrupting Compounds in Animal Origin Food.

FİLAZİ A., ŞİRELİ U. T.

1st International Congress on Environment and Animal Health: Linking Endocrine Disrupters, Epigenetics, Biotechnology for Cancer in Animals., Ankara, Türkiye, 6 - 08 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

20. Endocrine Disrupting Chemicals in Animal Origin Food.

YURDAKÖK DİKMEN B., ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.

2nd International Gazi Pharma Symposium., Ankara, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. DETECTION AND FREQUENCY OF HEPATITIS A AND EVIRUSES IN MUSSELS COLLECTED FROM THEBOSPHORUS, IN ISTANBUL, TURKEY

YILMAZ H., ÇİZMECİGİL U. Y., ALTAN TARAKCI E., AYDIN Ö., YILMAZ A., ÇALICIOĞLU M., et al.

Veterinary Medicine in Service of People – International Scientific Conference, Bulgaristan, 6 - 07 Ekim 2017, ss.228-233, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

25. SOME IMPORTANT THERMAL PROCESSING CONTAMINANTS IN FOODS

İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T.

4th International VETIstanbul Group Congress, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

27. Ankara Keçisi Erkeç Pastırması

ŞİRELİ U. T.

Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

28. The Presence of Some Mycotoxins in Corn Growth in Turkey

ARTIK N., ŞİRELİ U. T., KONAR N., YARANGUMELİ K.

2017 HKCBEES KUALA LUMPUR CONFERENCE, 24 - 26 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

29. The Presence of Some Mycotoxins in Corn Grown in Turkey

ARTIK N., ŞİRELİ U. T., KONAR N., Yarangümeli K.

8th International Conference on Food Engineering and Biotechnology (ICFEB 2017), 24 - 26 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

30. Determination of Selected Endocrine Disruptors in Eggs by Homemade Spe and Gas Chromatography-Mass Spectrometry.

KUZUKIRAN Ö., YURDAKÖK DİKMEN B., ORHAN C. E., TOTAN F. E., ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.

Society of Toxicology 56th Annual Meeting and ToxExpo, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 16 Mart 2017, ss.213-214, (Özet Bildiri)

2016

2016

32. KARBONHİDRATLARIN OBEZİTEDEKİ ÖNEMİ

ARTIK N., ŞİRELİ U. T.

7. Ulusal Obesite Kongresi, 8-11 Aralık STEIGENBERGER HOTEL MASLAK/İstanbul, Türkiye, 8 - 11 Kasım 2016

2016

2016

33. Phthalates in Milk and Milk Products and Their Effects on Health

İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.

International Congress on Food of Animal Origin., Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

35. Guilty or Not Meat Consumption and Colorectal Cancer

İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T.

3rd International VetIstanbul Group Congress 2016, 17 - 20 Mayıs 2016

2016

2016

36. New Rise in Food Industry

İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T., Orhan E. C.

3rd International VetIstanbul Group Congress 2016., 17 - 20 Mayıs 2016

2016

2016

37. Yeasts New Rise in Food Industry

İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T., ORHAN C. E.

3rd International VetIstanbul Group Congress 2016, 17 - 20 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

38. Gıda İsrafı Açlık Sorunu ve Sürdürülebilir Gıda Projeksiyonları

ŞİRELİ U. T., ARTIK N., GÜNEŞ E., Türkyılmaz M.

Gıda 2000 Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi, Antalya, Türkiye, 14 - 16 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

39. Detection of some metals in honey from Ankara Turkey by atomic absorption spectrometry

ŞİRELİ U. T., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., YURDAKÖK DİKMEN B., FİLAZİ A., ÜLKER H.

18th International Symposium on Environmental Pollution and its Impact on Life in the Mediterranean Region, Girit, Yunanistan, 26 - 30 Eylül 2015

2013

2013

43. Farklı tip et ürünlerinde PCR yönetimi ile tür tayini

KEYVAN E., ÇINAR KUL B., BİLGEN N., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T.

5. Ulusal Veteriner Hijyeni Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

44. Farklı Et Ürünlerinde PCR Yöntemi İle Tür Tayini

KEYVAN E., ÇINAR KUL B., BİLGEN N., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T.

5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, ss.175-176

2012

2012

46. Inactivation of Salmonella Typhimurium on poultry meat by electrolyzed water

İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T., DEMİREL Y. N.

Days of Veterinary Medicine. 3rd International Scientific Meeting, 2 - 04 Temmuz 2012

Kitaplar

2024

2024

1. Gıda Toksikolojisi

FİLAZİ A., ŞİRELİ U. T.

Nobel Yayınevi, Ankara, 2024

2022

2022

3. Hygiene and Food Sanitation

ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.

Food Science Technology and Engineering, Anlı, E., Şanlıbaba, P, Editör, Nobel, Ankara, ss.263-292, 2022

2022

2022

4. Toplam Kalite Yönetim Sistemleri

ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba, Pınar; Güçer, Yalçın, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1-17, 2022

2022

2022

5. Hygiene and Food Sanitation

ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.

Food Science, Technology and Engineering, Anlı, Rahmi Ertan; Şanlıbaba, Pınar, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.265-298, 2022

2022

2022

6. Toplam Kalite Yönetim Sistemleri

ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba, P. Güçer, Y., Editör, Nobel, Ankara, ss.1-19, 2022

2022

2022

7. İşletme Hijyeni ve Sanitasyonu

FİLAZİ A., ŞİRELİ U. T.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba, Pınar; Güçer, Yalçın, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.195-212, 2022

2022

2022

8. GIDA ALERJİSİ VE İNTOLERANSI

ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.

A2dan Z'ye Beslenme, Tayyar, M., Yıbar, A, Editör, DORA Basım-Yayın Dağıtım Ltd. Şti, Bursa, ss.495-542, 2022

2022

2022

9. Gıda Alerjisi ve İntoleransı

ŞİRELİ U. T., FİLAZİ A.

A'dan Z'ye Beslenme, Tayar, Mustafa; Yıbar, Artun, Editör, Dora Basım-Yayın, Bursa, ss.495-551, 2022

2022

2022

10. İşletme Hijyeni ve Sanitasyonu

FİLAZİ A., ŞİRELİ U. T.

Endüstriyel Gıda Üretim teknikleri, Şanlıbaba, P. Güçer, Y., Editör, Nobel, Ankara, ss.195-212, 2022

2021

2021

12. Gıda Güvenliği ve Coğrafi İşaret

ŞİRELİ U. T., TÜRKYILMAZ M.

Coğrafi İşaretli Ürünler, Artık, N. Şireli, U.T., Ölmez,T., Editör, Arkadaş Basım san Ltd. Şti., Ankara, ss.74-77, 2021

2020

2020

13. Yetişkin ve Yaşlıların Beslenmesinde Probiyotik Gıdalar

ŞİRELİ U. T., YURDAKÖK DİKMEN B., FİLAZİ A., Şahin D.

Probiyotik Yüzyılı, Mustafa Akçelik, Nefise Akçelik, Pınar Şanlıbaba, Başar Uymaz Tezel, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.455-490, 2020

2020

2020

14. Balın Bileşimi ve Kalite Kriterleri

İPLİKÇİOĞLU ÇİL G., ŞİRELİ U. T.

Arı Ürünleri, Özlem Küplülü, Editör, Türkiye Klinikleri, ss.1-9, 2020

2019

2019

16. Şarbon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

ŞİRELİ U. T., ARTIK N.

Elma Teknik Basım Matbaacılık, 2019

2019

2019

17. Tek sağlık kavramında veteriner hekimin rolü

Şireli U. T., Filazi A.

Veteriner Halk Sağlığı, Ziya Gökalp Ceylan, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.81-88, 2019

2019

2019

18. Gıdalarda İlaç Kalıntıları ve Kanser İlişkisi

FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., ŞİRELİ U. T.

Gıda, Beslenme ve Kanser İlişkisi, Ufuk Tansel Şireli, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.42-49, 2019

2018

2018

19. Bal ve Diğer Arı ürünleri Alerjileri

ŞİRELİ U. T., İPLİKÇİOĞLU ÇİL G.

Arıcılık ve Arı Ürünleri Apiterapi, Kemal Küçükersan, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.80-85, 2018

2017

2017

20. Mycotoxins in Poultry.

FİLAZİ A., YURDAKÖK DİKMEN B., Kuzukıran Ö., ŞİRELİ U. T.

Poultry Science, Manafi, Milad, Editör, InTech, ss.73-92, 2017

2016

2016

25. Gıdalarda İzlenebilirlik

ÖZBAY S., ŞİRELİ U. T.

Lamber Academic Publish, 2016

2016

2016

26. Ekmek İsrafı ve ÖnlemeÇareleri

ARTIK N., ŞİRELİ U. T., Türkyılmaz M.

Ekmek, Ali İlkbahar, Prof. Dr. Hamit Köksel, Editör, Arter Dijital Ltd.Şti, ss.98-110, 2016

2016

2016

27. Gıda israfı, Açlık Sorunu ve Sürdürülebilir Gıda Projeksiyonu

ARTIK N., ŞİRELİ U. T., Türkyılmaz M.

Ekmek, Ali ilkbahar, Prof. Dr. Hamit Köksel, Editör, Arter Dijital Ltd. Şti, ss.111-125, 2016

2013

2013

28. Occurrence of Aflatoxins in Food

FİLAZİ A., ŞİRELİ U. T.

Aflatoxins Recent Advances and Future Prospects, Mehdi Razzaghi-Abyaneh, Editör, InTech — Open Access Company., Rijeka, ss.143-170, 2013


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 172

h-indeksi (SCOPUS): 9