Akademik Unvanlar
-
2004 - Devam Ediyor Prof.Dr.
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1998 - 2004 Doç.Dr.
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1988 - 1998 Araştırma Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
-
2013 - Devam Ediyor Dekan
Ankara Üniversitesi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
-
Bitkisel yağların rafinasyonunda ön asitlik gidermenin 3-kloropropan-1,2-diol ve glisidil esterleri oluşumuna etkisi
TEKİN A. (Danışman)
-
Ön asitlik giderme işlemiyle fındık yağı ağartma etkinliğinin artırılması
TEKİN A. (Danışman)
-
Isıl işlemlerde farklı yağ asidi bileşiminin furan oluşumu üzerine etkisi
TEKİN A. (Danışman)
K.EMEKTAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2020 -
Pirina yağının kızartma stabilitesinin bazı bitkisel yağlarla karşılaştırılması
TEKİN A. (Danışman)
-
Pirina kurutmada polisiklik aromatik hidrokarbon (PAH) oluşum kinetiğinin belirlenmesi
TEKİN A. (Danışman)
-
Pirina yağı deodoriza distilatından moleküler damıtma yöntemiyle squalen elde etme koşullarının optimizasyonu
TEKİN A. (Danışman)
S.ÇETİNBAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Rafinasyon ve moleküler destilasyon koşullarının pirina yağındaki polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH) üzerine etkisi
TEKİN A. (Danışman)
S.SEZER(Öğrenci), Doktora, 2017 -
Moleküler damıtma yöntemiyle yüksek asitli bitkisel yağların deasidifikasyonu ile oleik asidin saflaştırma koşullarının optimizasyonu
TEKİN A. (Danışman)
O.KETENOĞLU(Öğrenci), Doktora, 2016 -
Bitkisel yağlara bulaşan di-2-etil hekzil fitalatın (DEHP) destilasyon koşullarının belirlenmesi
TEKİN A. (Danışman)
-
Minör bileşenlerin pirina yağının kızartma stabilitesi üzerine etkisi
TEKİN A. (Danışman)
-
Kısmi gliseritlerin mayonezin emülsiyon stabilitesi ve reolojisi üzerine etkisi
TEKİN A. (Danışman)
M.NUR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Presleme ve çözgen ekstraksiyonu ile elde edilen fındık yağlarının sterol ve mumsu madde bileşimlerinin karşılaştırılması
TEKİN A. (Danışman)
-
Bitkisel artıklardan farklı boyutlarda lif üretimi ve düşük yağlı ürünlerde kullanımı
TEKİN A. (Danışman)
-
Orta zincir uzunluğundaki yağ asitlerini yüksek miktarda içeren yapılandırılmış yağların enzimatik interesterifikasyon yöntemi ile üretimi ve sağlık üzerindeki etkilerinin belirlenmesi
TEKİN A. (Danışman)
Ş.KULEAŞAN(Öğrenci), Doktora, 2011 -
Türk fındık yağlarının trigliserit yapılarının belirlenmesi
TEKİN A. (Danışman)
-
Yüksek kayma hızında parçalanan bazı bitkisel liflerin emülsiyon stabilitesine etkisi
TEKİN A. (Danışman)
-
Türk zeytinyağlarının saflık derecelerinin belirlenmesi
TEKİN A. (Danışman)
-
Türkiye'de tüketilen bisküvi ve kek tipi ürünlerde kullanılan yağların bileşim, reolojik ve mikroskobik özellikleri
TEKİN A. (Danışman)
-
Türk zeytinyağlarının fenolik, sterol ve trigliserit yapılarının belirlenmesi
TEKİN A. (Danışman)
-
Trans yağ asitlerinin hamur ve bisküvilerin reolojik ve tekstürel özellikleri üzerine etkisi
TEKİN A. (Danışman)
-
Türk zeytinyağlarının bazı kalite ve saflık kriterlerinin belirlenmesi
TEKİN A. (Danışman)
-
Bazı geçiş metallerinin metil linoleat'ın yüzey oksidasyonu üzerine etkisi
TEKİN A. (Danışman)
Y.KÖPRÜCÜOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2008 -
BAZI GEÇİŞ METALLERİNİN METİL LİNOLEAT’IN YÜZEY OKSİDASYONU ÜZERİNE ETKİSİ
TEKİN A. (Danışman)
-
Refinasyon işlemlerinin bitkisel yağlarda izomeri oluşumu ve oksidatif stabilite üzerine etkisi
TEKİN A. (Danışman)
T.ÇALIŞKAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2008 -
RAFİNASYON İŞLEMLERİNİN BİTKİSEL YAĞLARDA İZOMERİ OLUŞUMU VE OKSİDATİF STABİLİTE ÜZERİNE ETKİSİ
TEKİN A. (Danışman)
-
Hidrojenasyon koşullarının izomer yağ asitleri oluşumu üzerine etkisi
TEKİN A. (Danışman)
-
Presleme basıncı ve süresinin zeytinyağının sterol bileşimi, oksidatif stabilite ve serbest asitlik düzeyine etkisi
TEKİN A. (Danışman)
A.YORULMAZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2004 -
Ham yağların nötralizasyonunda destek maddesi kullanımı üzerine araştırma
TEKİN A. (Danışman)
-
Zeytin yağına bitkisel yağlarla yapılan tağşişin p-NMR ile saptanması üzerine araştırma
TEKİN A. (Danışman)
Ö.GÜNDEŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
Katalizör konsantrasyonunun interesterifikasyon reaksiyonu hızına etkisi
TEKİN A. (Danışman)
A.MUSAVI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2002 -
Soya yağının interesterifikasyon kinetiği
TEKİN A. (Danışman)
M.KAYA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2001