Desteklenen Projeler
-
2022 - 2024 Kısmi Gliseritlerin Yağların Isıl Stabilitesine Etkisi
-
2019 - 2023 Gıda Emülsiyonlarının 3-Kloropropan-1,2-Diol ve Glisidil Esterlerinin Salınımı Üzerine Etkisi ve Bu Maddelerin Emilimlerinin Azaltılmasına Yönelik Stratejilerin Geliştirilmesi
-
2018 - 2020 Bitkisel Yağların Rafinasyonunda Ön Asitlik Gidermenin 3-MCPD ve GE Oluşumuna Etkisi
-
2017 - 2019 Isıl İşlemlerde Farklı Yağ Asidi Bileşiminin Furan Oluşumu Üzerine Etkisi
-
2015 - 2017 Rafinasyon ve destilasyon koşullarının bitkisel yağlardaki polisiklik aromatik hidrokarbonlar pah üzerine etkisi
-
2014 - 2017 Moleküler Damıtma Yöntemiyle Yüksek Asitli Bitkisel Yağların Deasidifikasyonu ile Oleik Asit ve Squalenin Saflaştırma Koşullarının Optimizasyonu
-
2013 - 2016 Maltodekstrinin Yağ Oranı Azaltılmış Genel Amaçlı Endüstriyel Yağların Üretiminde Kullanılması ve Fırıncılık Ürünlerinde Uygulanması
-
2013 - 2015 Kısmi gliseritlerin mayonezin emülsiyon stabilitesi ve reolojisi üzerine etkisi
-
2008 - 2011 Bitkisel Kökenli Atıklarda Mikro akışkan Yöntemiyle Nano Boyutlarda Reoloji Düzenleyicilerin Üretilmesi Emülsiyonlarda Kolloitlerde Ve Hamur Ürünlerinde Kullanılması
-
2006 - 2009 Türk Zeytin Yağlarının Fenolik Yapılarının ve Bazı Önemli Kriterlerinin Belirlenmesi
-
2006 - 2008 Biber tohumlarında kontrollü nemlendirme uygulamasının tohum kalitesi ve biyokimyasal değişimlere etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Demir İ. (Yürütücü), Mavi K., Kenanoğlu B. B., Tekin A., Okçu G.
-
2006 - 2007 Çekirdeksiz üretimin ve azot altında malaksiyonun zeytinyağının oksidatif stabilitesi yağ asidi ve sterol kompozisyonuna etkisi
-
2002 - 2005 Hidrojenasyon Koşullarının İzomer Yağ Asitleri Oluşumuna Etkisi