Akademik Unvanlar
-
1995 - Devam Ediyor Prof.Dr.
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
-
2003 - 2005 Bölüm Başkan Yardımcısı
Ankara Üniversitesi
Yönetilen Tezler
-
Asitliği düzenlemek amacıyla limon suyu eklenen karadut sularının antosiyanin stabilitesi üzerine tarçın, zencefil ve karanfil ekstraktlarının etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
K.GÜVEN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2020 -
Nar ve portakaldan oluşan karışık meyve suyuna eklenen amino asitlerin antosiyaninlerin ısıl stabilitesi üzerine etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Çilek antosiyaninlerinin ısıl stabilitesi üzerine farklı amino asitlerin etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Antosiyaninlerce zengin meyve ve sebze suyu eklenmiş kefirlerin kalite özelliklerinin belirlenmesi ve kefir kültürü ile siyah havuç suyundan fermente içecek üretimi
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Farklı düzeylerde kükürtlenen kuru kayısıların polifenol oksidaz aktivitesi ve polifenollerinde depolama boyunca meydana gelen değişimlerin esmerleşme üzerine etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Farklı düzeylerde kükürtlenen kuru kayısıların organik asit ve karotenoid miktarlarında depolama boyunca meydana gelen değişimin, kayısının rengi ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Vişne suyu konsantresinin renk yoğunluğu ve stabilitesi üzerine doğal kaynaklardan elde edilen kopigmentlerin etkisi ve depolama boyunca renkte meydana gelen değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
A.NAVRUZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Vişne ve çilek nektarlarının renk yoğunluğu ve stabilitesinin doğal kaynaklardan eklenen kopigmentler ile arttırılması ve depolama boyunca renkte meydana gelen değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Kuru kayısıların şeker, aminoasit, hidroksimetilfurfural ve furosin içeriğinde depolama boyunca meydana gelen değişim üzerine SO2 konsantrasyonunun etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Kükürtlenmemiş gün kurusu kayısıların farklı sıcaklıklarda depolanmaları sonucunda mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesindeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Kükürtlenmemiş gün kurusu kayısıların farklı sıcaklıklarda depolanması süresince mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesindeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
N.GÜZEL(Öğrenci), Doktora, 2015 -
Nar ve çilek sularının sıcak durultma yöntemiyle durultulması
ÖZKAN M. (Danışman)
B.ORHAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Farklı konsantrasyonlarda nem ve sorbik asit içeren gün kurusu kayısıların değişik sıcaklıklarda depolanması sürecinde mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesindeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
S.ALAGÖZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2013 -
Nar sularının çeşitli durultma yardımcı maddeleri ile durultulması ve konsantrelerin depolanması sürecinde bileşimindeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
B.ERKAN(Öğrenci), Doktora, 2013 -
Kalecik karası üzümlerden (Vitis vinifera L.) üretilen kırmızı üzüm suyunun çeşitli durultma yardımcı maddeleri ile durultulması ve durultmanın üzüm suyu rengi üzerine etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
S.DIBLAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2013 -
Çilek suyu konsantresi üretim aşamalarında ve depolama sürecinde polifenoller, askorbik asit ve antioksidan aktivitedeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Düşük düzeylerde kükürtlenmiş kuru kayısıların değişik sıcaklıklarda depolanması sürecinde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik niteliklerindeki değişmeler
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Siyah havuç suyu konsantresi üretimi ve depolanması sürecinde fenolik maddelerdeki değişimler ve bu değişimlerin antioksidan aktivite ile ilişkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Nar suyu konsantresi üretim aşamalarında prosiyanidinlerdeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Siyah havuç suyu üretimi ve depolanması sürecinde fenolik maddelerdeki değişimler ve bu değişimlerin antioksidan aktivite ile ilişkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
U.DERELİ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Farklı kükürtleme yöntemlerinin ve depolama sıcaklıklarının kuru kayısıların fiziksel ve kimyasal niteliklerine etkisi
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Nar suyu konsantresi üretim ve depolama sürecinde antosiyaninlerdeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
Ö.TURFAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2008 -
Nar suyu konsantresi üretim ve depolanma sürecinde antioksidan aktivitedeki değişimler
ÖZKAN M. (Danışman)
E.APAYDIN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2008 -
Geleneksel Türk gıdalarının adsorpsiyon izotermlerinin belirlenmesi
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Pembe greyfurt suyu ve domates pulpunda likopen ve B-karotenin ısıl stabiliteleri
ÖZKAN M. (Danışman)
H.SEVİNDİK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2007 -
PEMBE GREYFURT SUYU VE DOMATES PULPUNDA LİKOPEN VE β-KAROTENİN ISIL STABİLİTELERİ
ÖZKAN M. (Danışman)
-
Orta nemli kayısıların depolanma stabilitesi
ÖZKAN M. (Danışman)