-
2024 - 2026 Gerek ticari standart olan gerekse de portakal atıklarından elde edilen prolamin ve prolinin nar suyunun berraklaştırılması ve renginin korunması üzerine etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
TÜRKYILMAZ M. (Yürütücü), ÖZKAN M.
-
2019 - 2020 Nar suyu antosiyaninleri üzerine HMF ve kopigmentlerin birlikte etkisi
-
2019 - 2020 Asitliği düzenlemek amacıyla limon suyu eklenen karadut sularının antosiyanin stabilitesi üzerine tarçın, zencefil ve karanfil ekstraktlarının etkisi
-
2018 - 2019 Siyah havuç suyundan yeni fermente içecek üretimi ve bu fermente içeceklerin depolanmaları süresince mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal kalite özelliklerindeki değişimler
-
2018 - 2019 Çilek antosiyaninlerinin ısıl stabilitesi üzerine farklı amino asitlerin etkisi
-
2017 - 2018 Antosiyaninlerce zengin meyve ve sebze suyu eklenmiş kefir içeceklerinin depolanmaları süresince mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal kalite özelliklerindeki değişimler
-
2015 - 2017 Vişne nektarlarının renginin ve renk stabilitesinin kopigmentasyon etkisi ile artırılması ve depolama boyunca renkte meydana gelen değişimler
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
-
2014 - 2016 Kayısıların güneşte kurutulması ve farklı sıcaklıklarda depolanması süreçlerinde meydana gelen esmerleşme üzerine SO2 konsantrasyonu polifenol oksidaz aktivitesi ve kayısı bileşenlerinin etkisi
-
2014 - 2015 Kayısıların Güneşte Kurutulması ve Farklı Sıcaklıklarda Depolanması Süreçlerinde Meydana Gelen Esmerleşme Üzerine SO2 Konsantrasyonu, Polifenol Oksidaz Aktivitesi ve Kayısı Bileşenlerinin Etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
ÖZKAN M. (Yürütücü)
-
2013 - 2014 Çilek ve Nar Sularının Sıcak Durultma Yöntemiyle Durultulması.
-
2013 - 2014 Kalecik Karası Üzümlerden (Vitis Vinifera L) Üretilen Kırmızı Üzüm Suyunun Çeşitli Durultma Yardımcı Maddeleri ile Durultulması ve Durultmanın Üzüm Suyu Rengi Üzerine Etkisi.
-
2011 - 2012 Karadut Antosiyaninlerinin Isıl ve Depolama Stabilitesinin Saptanması ve Karadutun Bazı Kimyasal ve Antimikrobiyal Niteliklerinin Belirlenmesi