Makaleler
49
Tümü (49)
SCI-E, SSCI, AHCI (16)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (17)
Scopus (16)
TRDizin (19)
Diğer Yayınlar (20)
1. The Concentrations of Selective Endocrine Disruptors in Milk from Different Lactation Periods of Cows
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, sa.4, ss.507-516, 2024 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2. The effect of ascorbic acid, storage period and packaging material on the formation of volatile N-nitrosamine in sausages
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.59, sa.5, ss.1823-1830, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
5. Volatile N-nitrosamines in processed meat products and salami from Turkey
FOOD ADDITIVES & CONTAMINANTS PART B-SURVEILLANCE
, cilt.14, sa.2, ss.110-114, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
6. CDC ve EFSA'nın 2019 Gıda Kaynaklı Hastalık Özeti
Mektup Ankara
, cilt.19, sa.3, ss.10-15, 2021 (Hakemsiz Dergi)
11. Nitrosamines, Their Chemistries and Effects on Health
International Journal of Scientific and Technological Research
, cilt.5, sa.4, ss.124-133, 2019 (Hakemli Dergi)
12. Ticari bir dezenfektanın broyler üretim kümeslerindeki etkinliğinin belirlenmesi
Veteriner Hekimler Derneği Dergisi
, cilt.90, ss.92-97, 2019 (TRDizin)
14. Şap Hastalığı
Uluslararası Türk Bilim Dergisi
, cilt.8, sa.25, ss.165-176, 2018 (Hakemli Dergi)
15. Determination of selected endocrine disruptors in organic, free-range, and battery-produced hen eggs and risk assessment
ENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH
, cilt.25, sa.35, ss.35376-35386, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
17. SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE BİLGİ KİRLİLİĞİ VE BİLİMSEL GERÇEKLER
GIDA TÜRK
, sa.24, ss.62-64, 2018 (TRDizin)
19. Thermal Processing Contaminants in Foods
EC PHARMACOLOGY AND TOXICOLOGY
, cilt.3, sa.3, ss.86-89, 2017 (Hakemli Dergi)
20. Identification of meat species in different types of meat products by PCR
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.64, sa.4, ss.261-266, 2017 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
21. Gıdaların Soğuk Muhafazası
Türkiye Klinikleri
, 2017 (Hakemsiz Dergi)
22. The Presence of Some Mycotoxins in Corn Growh in Turkey
Internatinal Journal of Food Engineering
, cilt.3, sa.2, ss.159-164, 2017 (Hakemli Dergi)
23. Uzun Ömürlü Süt İle Pastörize Süt Arasındaki Farklar
Süt Kardeşi
, ss.48-49, 2016 (Hakemsiz Dergi)
24. In vitro Effects of Chitosan on the Survival of Listeria monocytogenes
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.13, sa.1, ss.11-18, 2016 (TRDizin)
26. İzlenebilirlik ve Gıda GüvenliğiAçısından Önemi
Ordu Gıda Güvenliği
, sa.26, ss.14-17, 2016 (Hakemsiz Dergi)
27. Etlerdeki Kalıntı Endişeleri
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics
, cilt.1, sa.2, ss.7-16, 2015 (Hakemli Dergi)
28. Detection of Metals in Different Honey Brands
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.21, sa.6, ss.915-918, 2015 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
29. Avian Influenza (Kuş Gribi) ve Halk Sağlığı
Mektup Ankara
, 2015 (Hakemsiz Dergi)
31. Biyogüvenlik
Standart
, 2015 (Hakemsiz Dergi)
32. Gıdalarda İzlenebilirlik
Gıda-Journal of Food
, cilt.40, sa.5, ss.295-302, 2015 (TRDizin)
33. Yogurt dondurması frozen yog urt
Gıda-Journal of Food
, cilt.40, sa.3, ss.179-185, 2015 (Hakemli Dergi)
34. Gıda Güvenliğinde Bir Tehdit Salmonella
Turkiye Klinikleri Journal of Food Hygiene and Technology-Special Topics
, cilt.2, sa.1, ss.17-2, 2015 (Hakemli Dergi)
35. In Vitro Effects of Phthalate Mixtures on Colorectal Adenocarcinoma Cell Lines
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL PATHOLOGY TOXICOLOGY AND ONCOLOGY
, cilt.34, sa.2, ss.115-123, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
37. Determination of some microbiological and chemical quality of mechanically seperated broiler meats
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.61, sa.3, ss.185-191, 2014 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
39. UZUN YAŞAMIN SIRRI: YOĞURT
SÜT HATTI
, 2014 (Hakemsiz Dergi)
40. Kanatlı etlerinde bozulma ve nedenleri.
Gıda Teknolojisi
, 2013 (Hakemsiz Dergi)
41. Comparative Pharmacokinetics of Gentamicin in Laying Hens
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.19, sa.3, ss.495-498, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
44. Inactivation of Salmonella Typhimurium on poultry meat by electrolyzed water
Veteriner Hekimler Derneği Dergisi
, cilt.83, sa.2, ss.48-53, 2012 (TRDizin)
45. Salmonella Enfeksiyonlarına Genel Bakış ve Yasal Uygulamalar
Türkiye Klinikleri
, cilt.1, sa.2, ss.114-120, 2010 (TRDizin)
47. Prevalence and antibiotic resistance of Listeria spp. isolated from ready-to-eat foods in Ankara
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.32, sa.2, ss.131-135, 2008 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
49. Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir İzolasyon ve İdentifikasyonu
GIDA
, cilt.21, sa.6, ss.465-470, 1996 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
46
1. FAO TARTIŞIYOR; TARIM ve GIDA GÜVENİRLİLİĞİ
FAO TARTIŞIYOR; TARIM ve GIDA GÜVENİRLİLİĞİ, Ankara, Türkiye, 07 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)
2. CDC ve EFSA'nın 2020 yılı Gıda Kaynaklı Hastalıklarının Değerlendirilmesi
Tek tıp Tek Sağlık, Ankara, Türkiye, 21 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)
3. Hastanelerde Sanitasyon Uygulamaları ve Biyogüvenlik
Uluslararası 5. Yoğun Bakım Enfeksiyonları Sempozyumu, 9 - 12 Ocak 2020, ss.43, (Özet Bildiri)
4. Biyogüvenlikte Dezenfeksiyonun Önemi
11. Uluslarası Sterilizasyon Dezenfeksiyon Kongresi, 27 Kasım - 01 Aralık 2019
7. Resisue problems in bee productsand risk assesment
5th International Eurasian Congress on ’Natural Nutrition, Healthy Life Sport, 2 - 06 Ekim 2019
8. Facts of Milk
5th International Eurasian Congress on ’Natural Nutrition, Healthy Life Sport, 2 - 06 Ekim 2019
9. Ankara’nın Coğrafi İşaretleri - Ankara Keçisi- Erkeç Pastırması
2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, 19 - 21 Eylül 2019
10. Yeterli Gıda İçin Hep Beraber Gıda İsrafı Kayıpları ve Açlık ve Yoksulluğu Önleyelim
1. Uluslarası Sürdürüleblir Yaşam Kongresi, 15 - 16 Mart 2019
11. Tarım ve Gıdada Sürdürülebilirlik
1. Uluslarası Sürdürülebilir yaşam Kongresi, 15 - 16 Mart 2019
12. Gıda Kaybı ve İsrafı
1. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, 15 - 16 Mart 2019
13. Hazards in Honey and Other Bee Products.
International‘EURASIAN Natural Nutrition and Healthy Life Summit’ 2018, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)
15. Identification of Risk Arising from Endocrine Disruptive Chemicals in Animal-Derived Foods
1st International Food and Medicine Congress (IFMC 2018), Ankara, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
16. Bal ve Diğer Arı Ürünlerinde Kalıntı ve Kontaminantlar
6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
17. Mikotoksinlerin gıda ve yemlerde birlikte bulunuşu ve kombine toksikolojik etkilerinin değerlendirilmesi
6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
18. Hayvansal Gıdalarda Endokrin Bozucular: Maruziyet Kaynaklarına Göre Risk Değerlendirmesi.
6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
19. An Insight for the Legislations for the Endocrine Disrupting Compounds in Animal Origin Food.
1st International Congress on Environment and Animal Health: Linking Endocrine Disrupters, Epigenetics, Biotechnology for Cancer in Animals., Ankara, Türkiye, 6 - 08 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
20. Endocrine Disrupting Chemicals in Animal Origin Food.
2nd International Gazi Pharma Symposium., Ankara, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
21. Ankara’da Satışa Sunulan Piliç Etlerinde ESBL Üreten E.coli Prevalansı
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
23. Ankara’da Satışa Sunulan Piliç Etlerinde ESBL Üreten E.coli Prevalansı
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 04 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
24. Determination of the Efficacy of Electrolyzed Water onReducing Foodborne Pathogens in Cutting Boards
4th International VETIstanbul Group Congress, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
25. SOME IMPORTANT THERMAL PROCESSING CONTAMINANTS IN FOODS
4th International VETIstanbul Group Congress, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
26. Determination of the Efficacy of Electrolyzed Water on Reducing Foodborne Pathogens in Cutting Borads
4th International VETIstanbul Group Congress, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
27. Ankara Keçisi Erkeç Pastırması
Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
28. The Presence of Some Mycotoxins in Corn Growth in Turkey
2017 HKCBEES KUALA LUMPUR CONFERENCE, 24 - 26 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
29. The Presence of Some Mycotoxins in Corn Grown in Turkey
8th International Conference on Food Engineering and Biotechnology (ICFEB 2017), 24 - 26 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
30. Determination of Selected Endocrine Disruptors in Eggs by Homemade Spe and Gas Chromatography-Mass Spectrometry.
Society of Toxicology 56th Annual Meeting and ToxExpo, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 16 Mart 2017, ss.213-214, (Özet Bildiri)
31. Süt ve Süt Ürünlerinde Fitlatlar ve Sağlık Üzerine Etkileri
1.Uuluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, 10 - 13 Kasım 2016
32. KARBONHİDRATLARIN OBEZİTEDEKİ ÖNEMİ
7. Ulusal Obesite Kongresi, 8-11 Aralık STEIGENBERGER HOTEL MASLAK/İstanbul, Türkiye, 8 - 11 Kasım 2016
33. Phthalates in Milk and Milk Products and Their Effects on Health
International Congress on Food of Animal Origin., Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
34. A method development based on gas chromatography mass spectrometry for the determination of phthalate residues in yoghurt
). EUROTOX2016. 52nd European Congress of the European Societies of Toxicology, Sevilla, İspanya, 4 - 07 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
35. Guilty or Not Meat Consumption and Colorectal Cancer
3rd International VetIstanbul Group Congress 2016, 17 - 20 Mayıs 2016
36. New Rise in Food Industry
3rd International VetIstanbul Group Congress 2016., 17 - 20 Mayıs 2016
37. Yeasts New Rise in Food Industry
3rd International VetIstanbul Group Congress 2016, 17 - 20 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
38. Gıda İsrafı Açlık Sorunu ve Sürdürülebilir Gıda Projeksiyonları
Gıda 2000 Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi, Antalya, Türkiye, 14 - 16 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
40. Farklı Işık Kaynaklarının Kırmızı Etin Renk Kalitesi Üzerine Etkisi
6. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
41. Hygienic Control of Three Broiler Houses to Detect the Effectiveness of a Commercial Disinfectant
19. World Veterinary Poultry Association Congress, 7 - 11 Eylül 2015
42. Süt ve Süt Ürünleri Tüketiminin Kanser Hastalıkları ile İlişkisi
TGDF Gıda Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
43. Farklı tip et ürünlerinde PCR yönetimi ile tür tayini
5. Ulusal Veteriner Hijyeni Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
44. Farklı Et Ürünlerinde PCR Yöntemi İle Tür Tayini
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, ss.175-176
45. The Effect of Cooking and Storage on Florfenicol and Florfenicol Amine Residues in Eggs
EAVPT, 8 - 12 Temmuz 2012, (Tam Metin Bildiri)
46. Inactivation of Salmonella Typhimurium on poultry meat by electrolyzed water
Days of Veterinary Medicine. 3rd International Scientific Meeting, 2 - 04 Temmuz 2012
Kitaplar
28
1. Gıda Toksikolojisi
Nobel Yayınevi, Ankara, 2024
2. 2021 Süt Raporu Dünya ve Türkiye'deki Süt Sektör İstatistikleri
Ultra Baskı ve Tasarım, Ankara, 2022
3. Hygiene and Food Sanitation
Food Science Technology and Engineering, Anlı, E., Şanlıbaba, P, Editör, Nobel, Ankara, ss.263-292, 2022
4. Toplam Kalite Yönetim Sistemleri
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba, Pınar; Güçer, Yalçın, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1-17, 2022
5. Hygiene and Food Sanitation
Food Science, Technology and Engineering, Anlı, Rahmi Ertan; Şanlıbaba, Pınar, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.265-298, 2022
6. Toplam Kalite Yönetim Sistemleri
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba, P. Güçer, Y., Editör, Nobel, Ankara, ss.1-19, 2022
7. İşletme Hijyeni ve Sanitasyonu
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba, Pınar; Güçer, Yalçın, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.195-212, 2022
8. GIDA ALERJİSİ VE İNTOLERANSI
A2dan Z'ye Beslenme, Tayyar, M., Yıbar, A, Editör, DORA Basım-Yayın Dağıtım Ltd. Şti, Bursa, ss.495-542, 2022
9. Gıda Alerjisi ve İntoleransı
A'dan Z'ye Beslenme, Tayar, Mustafa; Yıbar, Artun, Editör, Dora Basım-Yayın, Bursa, ss.495-551, 2022
10. İşletme Hijyeni ve Sanitasyonu
Endüstriyel Gıda Üretim teknikleri, Şanlıbaba, P. Güçer, Y., Editör, Nobel, Ankara, ss.195-212, 2022
11. Coğrafi İşaretli Ürünler
Arkadaş Basım san Ltd. Şti., Ankara, 2021
12. Gıda Güvenliği ve Coğrafi İşaret
Coğrafi İşaretli Ürünler, Artık, N. Şireli, U.T., Ölmez,T., Editör, Arkadaş Basım san Ltd. Şti., Ankara, ss.74-77, 2021
13. Yetişkin ve Yaşlıların Beslenmesinde Probiyotik Gıdalar
Probiyotik Yüzyılı, Mustafa Akçelik, Nefise Akçelik, Pınar Şanlıbaba, Başar Uymaz Tezel, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.455-490, 2020
14. Balın Bileşimi ve Kalite Kriterleri
Arı Ürünleri, Özlem Küplülü, Editör, Türkiye Klinikleri, ss.1-9, 2020
15. Şap Hakkında Bİlmeni Gerekenler
Elma Teknik Basım Matbaacılık, 2019
16. Şarbon Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Elma Teknik Basım Matbaacılık, 2019
22. Gidalarda Bulunabilen Toksik Elementler
Lamber Academic Publish, 2016
24. 2015 Dünya Süt Zirvesi Raporu
Dakik Basım evi, 2016
26. Ekmek İsrafı ve ÖnlemeÇareleri
Ekmek, Ali İlkbahar, Prof. Dr. Hamit Köksel, Editör, Arter Dijital Ltd.Şti, ss.98-110, 2016
27. Gıda israfı, Açlık Sorunu ve Sürdürülebilir Gıda Projeksiyonu
Ekmek, Ali ilkbahar, Prof. Dr. Hamit Köksel, Editör, Arter Dijital Ltd. Şti, ss.111-125, 2016
Metrikler
Yayın (WoS)
17
Yayın (Scopus)
16
Atıf (WoS)
201
H-İndeks (WoS)
10
Atıf (Scopus)
172
H-İndeks (Scopus)
9
Atıf (Scholar)
142
H-İndeks (Scholar)
7
Atıf (TrDizin)
3
H-İndeks (TrDizin)
1
Atıf (Sobiad)
9
H-İndeks (Sobiad)
2
Atıf (Diğer Toplam)
6
Proje
33
Fikri Mülkiyet
1
Tez Danışmanlığı
8