Biyografi
Doç.Dr. Evrim Güneş Altuntaş, Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş ve aynı bölümde 2011 yılında gıda mikrobiyolojisi alanında doktorasını almıştır. 2011 yılı itibari ile doktorasının sonuna kadar Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde çalışmış, ardından Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü'ne geçiş yapmıştır. Halen Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü'nde Doçent olarak görev yapmaktadır. Doktora çalışmaları sırasında ve sonrasında İngiltere'de University of Nottingham Trent ve ABD'de USDA Tarımsal Araştırma Servisi'nde bilimsel araştırmalarda bulunmuştur. Araştırma ilgi alanları gıda mikrobiyolojisi ve biyoteknolojisi alanları kapsamında, ağırlıklı olarak gıda güvenliği ve güvenliğinin sağlanması, gıda kalitesinin artırılması, biyokontrol ve hızlı teşhis yöntemlerinin geliştirilmesidir. Çalışmaları, klasik mikrobiyoloji, moleküler mikrobiyoloji ve matematiksel modelleme tekniklerini kullanarak gıda güvenliğine odaklanmaktadır. Laktik asit bakterileri, probiyotikler, bakteriyosinler, biyofilmler, biyosensörler ve antimikrobiyal duyarlılık konularında araştırmalar yapmıştır. Gıda ve insan kaynaklı bakterilerin çeşitli özelliklerinin izolasyonu, tanımlanması ve araştırılması konusunda deneyim sahibidir. Yaklaşık 45 hakemli makale ve kitap bölümünde, 58 kongre sunumunda ve 21 proje çalışmasında yer almıştır.
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Sağlık Bilimleri
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Ankara Üniversitesi, Biyoteknoloji Enstitüsü, Biyoteknoloji Anabilim Dalı
2012 - 2023
2012 - 2023Doç. Dr.
Ankara Üniversitesi, Biyoteknoloji Enstitüsü, Biyoteknoloji Anabilim Dalı
2007 - 2012
2007 - 2012Araştırma Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorAnabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi
Ankara Üniversitesi, Biyoteknoloji Enstitüsü, Biyoteknoloji Anabilim Dalı
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Üyesi
Ankara Üniversitesi, Biyoteknoloji Enstitüsü, Biyoteknoloji Anabilim Dalı
Makaleler
2025
20251. Evaluating the antimicrobial and anti-inflammatory mechanisms of dexmedetomidine in managing bone infection: a laboratory perspective
KOCAOĞLU M. H., ÇUBUKÇUOĞLU DENİZ G., ARAS TOSUN D., Altuntaş E., TUNCAY E.
BMC MUSCULOSKELETAL DISORDERS
, cilt.26, sa.1, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Molecular Dynamic Study on the Structure and Thermal Stability of Mutant Pediocin PA-1 Peptides Engineered with Cysteine Substitutions
Sevim B., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
PROBIOTICS AND ANTIMICROBIAL PROTEINS
, cilt.17, sa.3, ss.1739-1753, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Thermal death time model for Salmonella spp. in ground chicken supplemented with olive polyphenol extract and pomegranate powder
Juneja V. K., Osoria M., Lopez-Romero J. C., Davila J. G., Gupta P., Bermudez-Aguirre D., et al.
FOOD CONTROL
, cilt.171, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20254. From Preparation to Bioactivity: A Comparative Study on Preparation Methods and Characterization of Postbiotics
Almahbashi A., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
FOOD SCIENCE & NUTRITION
, cilt.13, sa.5, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Increased thermal sensitivity of Escherichia coli O157:H7 in sous vide cooked ground beef supplemented with celery (Apium graveolens L.) seed oil or root powder
Coşansu S., Gündoğdu E., Altuntaş E., Juneja V. K.
LWT
, cilt.214, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20246. A Novel Bioprotective Strain of Lactiplantibacillus plantarum F2-Physiological, Genetical, and Antimicrobial Characterization
Altuntaş E., Celık A. A., Sevım B., Tok K. C., Gümüştaş M., Mergen H., et al.
FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE
, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20247. Effects of spore purity on the wet heat resistance of Clostridium perfringens, Bacillus cereus and Bacillus subtilis spores
Juneja V. K., Osoria M., Altuntas E., Taneja N. K., Thakur S., Kumar G. D., et al.
Food Research International
, cilt.177, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20248. Betaine osmoregulation functioning against salt stress in methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA)
GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
TURK HIJIYEN VE DENEYSEL BIYOLOJI DERGISI. TURKISH BULLETIN OF HYGIENE AND EXPERIMENTAL BIOLOGY
, cilt.81, ss.121-134, 2024 (Scopus, TRDizin)
2024
20249. A review of pediocins and pediocin-like bacteriocins (PLBs)
Minaz Y. A., Karagülleoğlu Z. Y., Nehri L. N., Tekeli C., Öney T. M., Kılıç P., et al.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH , cilt.54, sa.1, ss.107-118, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202410. A review of pediocins and pediocin-like bacteriocins (PLBs)
Minaz Y. A., Karagulleoglu Z. Y., Nehri L. N., Tekeli C., Oney T. M., KILIÇ P., et al.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
, cilt.54, sa.1, ss.107-118, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202411. Lactic acid bacteria from fermented products: Antimicrobial activity and metabolite production
Çelik A. A., Ayhan K., Tok K. C., Gümüştaş M., Güneş Altuntaş E.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
, cilt.54, sa.4, ss.585-593, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202312. Two-Dimensional (2D) materials in the detection of SARS-CoV-2
Uzunoglu A., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E., Huseyin Ipekci H., ÖZOĞLU Ö.
Microchemical Journal
, cilt.193, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202313. Effect of Disulfide Bonds on the Thermal Stability of Pediocin: In-silico Screening Using Molecular Dynamics Simulation
Ünal M. A., Kaymaz Ö., Güneş Altuntaş E., Juneja V. K., Elmalı A.
Journal of Food Protection
, cilt.86, sa.9, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202314. The apoptotic effect of the Lycopodium clavatum extracts on MCF-7 human breast cancer cells.
Kucukbagriacik Y., DASTOURİ M., Yilmaz H., Altuntas E.
Medical oncology (Northwood, London, England)
, cilt.40, sa.10, ss.289, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202315. Electrochemical detection of lactate produced by foodborne presumptive lactic acid bacteria
Özoğlu Ö., Uzunoglu A., Ünal M. A., Gümüştaş M., Özkan S. A., Korukluoğlu M., et al.
JOURNAL OF BIOSCIENCE AND BIOENGINEERING
, cilt.135, sa.4, ss.313-320, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202216. Does Daily Consumed Herbal Tea Have an Inhibitory Effect on Dental Plaque Formation?
TÜRKMEN B., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E., DEMİREL G., ÖZOĞLU Ö., AYHAN K.
Journal of Biological & Environmental Sciences , cilt.16, sa.46, ss.33-42, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202217. Doğal Fermente Gıdalardan İzole Edilen Muhtemel Laktik Asit Bakterilerinin Antimikrobiyal Aktiviteleri ve Laktik Asit Üretim Düzeylerinin İncelenmesi
ÖZOĞLU Ö., GÜMÜŞTAŞ M., ÖZKAN S. A., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.36, sa.1, ss.25-40, 2022 (TRDizin)
2022
202218. SARS-CoV-2 Mutations and their Viral Variants
Cosar B., Karagulleoglu Z. Y., Unal S., Ince A. T., Uncuoglu D. B., Tuncer G., et al.
CYTOKINE & GROWTH FACTOR REVIEWS
, cilt.63, ss.10-22, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202219. PROTEOMIC VIEW ON GLUTEN STRUCTURE IN DIFFERENT TYPES OF FLOUR AND BREAD SAMPLES BY USING BOTTOM UP PROTEOMICS AND FT-IR SPECTROSCOPY
Gunes Altuntas E., Yıldızhan H., Dastouri M., Ozel Demiralp D.
GIDA
, cilt.47, sa.2, ss.344-358, 2022 (TRDizin)
2021
202120. Authentication and Quality Assessment of Meat Products by Fourier-Transform Infrared (FTIR) Spectroscopy
CANDOĞAN K., Altuntas E., İĞCİ N.
FOOD ENGINEERING REVIEWS
, cilt.13, sa.1, ss.66-91, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202121. Inactivation of Listeria monocytogenes, Escherichia coli O157:H7, and Salmonella spp. on dates by antimicrobial washes
Juneja V. K., Osoria M., Altuntas E., Salazar J. K., Kumar G. D., Sehgal S., et al.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, sa.3, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202122. Host variations in SARS-CoV-2 infection
Altiok D., Savci E. Z., Ozkara B., Alkan K., Namdar D. S., Tuncer G., et al.
TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY
, cilt.45, sa.4, ss.404-424, 2021 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2020
202023. DETECTION OF PORK, HORSE OR DONKEY MEAT ADULTERATION IN BEEF-BASED FORMULATIONS BY FOURIER TRANSFORM INFRARED SPECTROSCOPY
Deniz E., Gunes Altuntas E., İĞCİ N., Ayhan B., Özel Demiralp F. D., CANDOGAN K.
GIDA
, cilt.45, sa.2, ss.369-379, 2020 (TRDizin)
2020
202024. Cytotoxic effects of contemporary bulk-fill dental composites: A real-time cell analysis
DEMİREL G., GÜR G., Demirsoy F. F., Altuntas E., Yener-Ilce B., KILIÇARSLAN M. A.
DENTAL MATERIALS JOURNAL
, cilt.39, sa.1, ss.101-110, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201925. Efficiency of a Herbal Lıquıd Extract Mıxture For The Preventıng Of Salmonella growth in whipped cream
Güneş Altuntaş E.
Natural and Engineering Sciences , cilt.4, sa.1, ss.65-75, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
201826. RS sample: Can be guide for empirical treatment of haematological malignancy patients?
KAŞKATEPE B., Yildiz S. S., Mumcuoglu I., Ozet G., Altuntas E.
MICROBIAL PATHOGENESIS
, cilt.125, ss.164-167, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201827. Differentiation of beef mixtures adulterated with chicken or turkey meat using FTIR spectroscopy
Deniz E., Altuntas E., Ayhan B., İĞCİ N., Demiralp D. O., CANDOĞAN K.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.42, sa.10, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201728. Biyosensörler: Gıda ve Sağlık Alanında Laktat Biyosensörleri
ÖZOĞLU Ö., ÜNAL M. A., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
Türk Yaşam Bilimleri Dergisi , cilt.2, sa.2, ss.180-193, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201729. Biosensors: Lactate Biosensors in Food and Health Field
ÖZOĞLU Ö., ÜNAL M. A., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
Turkish Journal of Life Sciences , cilt.2, sa.2, ss.180-193, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201730. Identification of Meat Species by Using Molecular and Spectroscopic Methods
GÜNEŞ ALTUNTAŞ E., DENİZ E., AYHAN B., CANDOĞAN K., ÖZEL DEMİRALP F. D.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.4, sa.5, ss.488-492, 2017 (TRDizin)
2017
201731. Microbial Fermentation in Food Preservation
Perez-Diaz I. M., Altuntas E., Juneja V. K.
MICROBIAL CONTROL AND FOOD PRESERVATION: THEORY AND PRACTICE
, ss.281-298, 2017 (SCI-Expanded)
2016
201632. Dental Plak Oluşumundan Sorumlu Mikroorganizmalar ve Bunların Tüketilen Gıdalarla İlişkisi
Türkmen B., AYHAN K., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi , cilt.0, sa.0, ss.51, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201633. Determination of phenolic acid decarboxylase produced by lactic acid bacteria isolated from shalgam (salgam) juice using green analytical chemistry method
Okcu G., Ayhan K., Altuntas E., VURAL N., Poyrazogiu E. S.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.66, ss.615-621, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201534. Isolation, identification and characterization of Staphylococcus epidermidis in human milk
Altuntas E.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.60, sa.1, ss.36-41, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201535. Genetiği değiştirilmiş organizmalar artık güvenli mi?
GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
TSE Standard Dergisi , 2015 (Hakemsiz Dergi)
2014
201436. Purification and mass spectrometry based characterization of a pediocin produced by Pediococcus acidilactici 13
Altuntas E., Ayhan K., Peker S., Ayhan B., Demiralp D. O.
MOLECULAR BIOLOGY REPORTS
, cilt.41, sa.10, ss.6879-6885, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201437. Engeller teknolojisinde bakteriyosinlerin kullanımı
GÜNEŞ-ALTUNTAŞ E.
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi
, cilt.71, sa.3, ss.155-164, 2014 (Scopus, TRDizin)
2013
201338. Predictive model for the reduction of heat resistance of Listeria monocytogenes in ground beef by the combined effect of sodium chloride and apple polyphenols
Juneja V. K., Altuntas E., Ayhan K., Hwang C., Sheen S., Friedman M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
, cilt.164, sa.1, ss.54-59, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201339. Ethanol production from starch by co-immobilized amyloglucosidase - zymomonas mobilis cells in a continuously-stirred bioreactor
Altuntaş E., ÖZÇELİK F.
Biotechnology and Biotechnological Equipment
, cilt.27, sa.1, ss.3506-3512, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201040. Çiğ süt ve peynir örneklerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin antimikrobiyel aktiviteleri
Gunes Altuntas E., AYHAN K., OKCU G., ERKANLI K., BALCI M. H., SONAKIN Ş. S.
GIDA
, cilt.35, sa.3, ss.197-203, 2010 (TRDizin)
2010
201041. Some growth parameters and antimicrobial activity of a bacteriocin-producing strain Pediococcus acidilactici 13
Altuntas E., Cosansu S., Ayhan K.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
, cilt.141, sa.1-2, ss.28-31, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201042. Süt ve Süt Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı
GÜNEŞ-ALTUNTAŞ E., AYHAN K.
Mühendislik Bilimleri Dergisi
, cilt.16, sa.1, ss.113-120, 2010 (TRDizin)
2007
200743. Killer özellikli mayaların etki mekanizmaları ve endüstride yol açtıkları sorunlar
ALTUNTAŞ G. E., ÖZÇELİK F.
GIDA
, cilt.32, sa.4, ss.205-212, 2007 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Development of A Headspace GC-FID Method for the Analysis of Alcohol-Based Hand Sanitizers
Tosunoğlu E., Avcı K., Tok K. C., Sevim B., Güneş Altuntaş E., Süzen H. S., et al.
13th Annual Symposium on Physical and Analytical Chemistry (ASPAC 2024), Tbilisi, Gürcistan, 20 - 22 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. Investigation of Optimum Conditions for Antimicrobial Substance Production by Lactic Acid Bacteria with Box Behnken Design
Güneş Altuntaş E.
INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES (ICONFOOD23), October 16-18, 2023, Sivas Cumhuriyet University, Sivas-Turkey., Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, ss.790, (Özet Bildiri)
2023
20233. Evaluation of Thermal and Structural Stability of Pediocin PA-1 Mutants with MD Simulations
Güneş Altuntaş E.
33rd International Symposium on Pharmaceutical and Biomedical Analysis, 02-06 July 2023, Ankara-Turkey., Ankara, Türkiye, 2 - 06 Temmuz 2023, ss.1, (Özet Bildiri)
2022
20224. Geleneksel Gıdalarda İzlenebilirlik için Biyosensör Kullanımı: Laktat Biyosensörü Çalışması Örneği
ÖZOĞLU Ö., UZUNOĞLU A., KORUKLUOĞLU M., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, ss.78, (Özet Bildiri)
2022
20225. Production of pediocin in pediococci and the presence of plasmid pSMB74.
SEVİM B., VAİZOĞLU R. D., Çelik A. A., MERGEN H., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
6th. ICAFS 2022 (International Conference on Agricultural and Food Science). 28-30 September 2022, Full Webinar (Virtual online), İzmir Turkey., İzmir, Türkiye, 28 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
2022
20226. Diacetyl production in pediococci.
Çelik A. A., AYHAN K., GÜMÜŞTAŞ M., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
6th. ICAFS 2022 (International Conference on Agricultural and Food Science), İzmir, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
2022
20227. Alternative Medium Development for Pediococci Isolation.
SEVİM B., Çelik A. A., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
Sevim, B., Çelik, A.A., Altuntaş, E.G. 2022. Alternative Medium Development for Pe2nd International Congress of Engineering and Natural Sciences Uluslararası Mühendislik ve Doğa Bilimleri Çalışmaları Kongresi, ICENSS, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)
2021
20218. INVESTIGATION OF THE ANTILISTERIAL ACTIVITY OF LACTIC ACID BACTERIA WITH PHYSIOLOGICAL AND CHROMATOGRAPHIC WAY
GÜNEŞ ALTUNTAŞ E., GÜMÜŞTAŞ M., ÇELİK A. A., İŞLEYEN İ.
ICONAT 2021, Girne, Kıbrıs (Kktc), 18 Eylül 2021, (Özet Bildiri)
2021
20219. Structural advantages and application areas of pediocins.
GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
BIOTECHMEET2021, Porto, Portekiz, 16 - 18 Eylül 2021, (Özet Bildiri)
2018
201810. Investigation of Clonal Relationship between Gram negative bacteria isolated from intestinal flora and different clinical materials of hemotologic malignancy patients.
KAŞKATEPE B., SÜZÜK YILDIZ S., MUMCUOĞLU İ., ÖZET G., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
ISOPS-12, 26 - 29 Haziran 2018, (Özet Bildiri)
2018
201811. Laktik Asit Bakterilerinin Antimikrobiyal Aktiviteleri ve Laktik Asit Üretim Düzeyleri
ÖZOĞLU Ö., GÜMÜŞTAŞ M., ÖZKAN S. A., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
Gastronomi Zirvesi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2017
201712. Bulk-fill kompozitlerin fibroblast hücreler üzerindeki sitotoksik etkisinin ICELLigence sistemi ile belirlenmesi
GÜR G., DEMİRSOY F., DEMİREL G., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E., YENER İLCE B., TÜRKMEN B., et al.
15. Ulusal Tıbbi Biyoloji ve Genetik Kongresi, Türkiye, 26 - 29 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201713. LACTATE BIOSENSORS IN MEDICAL AND FOOD INDUSTRY
ÖZOĞLU Ö., ÜNAL M. A., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.
International DNA Day and Genome Congress, Kırşehir, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2017
201714. Western Blot Immunassay in Detecting Mechanically Deboned Chicken Meat in Beef Mixtures
DENİZ E., KARAHİSAR TURAN S., YILDIZHAN H., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E., ÖZEL DEMİRALP F. D., CANDOĞAN K.
63rd ICOMST (International Congress of Meat Science and Technology), Cork, İrlanda, 13 - 18 Ağustos 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201715. Detection of Fraudulent poultry meat species in raw beef mixtures through sarcoplasmic and myofibrillar protein fractions by FTIR spectroscopy
DENİZ E., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E., AYHAN B., ÖZBEY SUBAŞI Ö., CANDOĞAN K.
The 6th International Congress on Food Technology, ATİNA, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, (Özet Bildiri)
2015
201516. DETECTION OF CHICKEN MEAT ADULTERATION IN MEAT MIXTURES WITH FOURIER TRANSFORM INFRARED FT IR SPECTROSCOPY
DENİZ E., AYHAN B., ALTUNTAŞ E., ÖZEL DEMİRALP F. D., CANDOĞAN K.
61st International Congress of Meat Science and Technology, Clermont-Ferrand, Fransa, 23 - 28 Ağustos 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201517. Detection of Chicken Adulteration in Beef with Fourier Transform Infrared (FT-IR) Spectroscopy
DENİZ E., AYHAN B., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E., ÖZEL DEMİRALP F. D., CANDOĞAN K.
61st ICOMST (International Congress of Meat Science and Technology), Polydome - Clermont-Ferrand, Fransız Polinezyası, 23 - 28 Ağustos 2015, (Tam Metin Bildiri)
2010
201018. Determination of antibiotic resistance pattern and bacteriocin sensitivity of Listeria monocytogenes strains isolated from different foods in Turkey
GÜNEŞ ALTUNTAŞ E., KOÇAN D., COŞANSU AKDEMİR S., AYHAN K., Juneja V., MATERON L.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
2009
200919. Isolation of bacteriocin producing lactic acid bacteria from different foods
GÜNEŞ ALTUNTAŞ E., AYHAN K., COŞANSU AKDEMİR S.
Third International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Türkiye, 22 Nisan 2009, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. GIDA ENDÜSTRİSİNDE BİYOSENSÖR TEKNOLOJİSİNİN KULLANIMI
ÖZOĞLU Ö., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E., UZUNOĞLU A., KORUKLUOĞLU M.
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR, Hayıt Fatma, Gül Hülya, Editör, IKSAD Publishing House, Ankara, ss.223-255, 2022
Diğer Yayınlar
2023
20231. Box Behnken Desing for the Optimization of the Antimicrobial Substance Production by Lactic Acid Bacteria
Güneş Altuntaş E.
Diğer, ss.1-16, 2023
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorEnkapsüle postbiyotik içeren yenilebilir kaplama materyallerinin yaş ve kuru incir muhafazasında kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
GÜNEŞ ALTUNTAŞ E. (Yürütücü), AL-MAHBASHI A. A. A., İŞCİ YAKAN A.
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorAflatoksin Analizinde Biyosensör Temelli Analiz Yöntemi Araştırması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜNEŞ ALTUNTAŞ E. (Yürütücü), DEMİRBAKAN B., ULUDAĞ İ., SEZGİNTÜRK M. K., NAZIR H., ARI F., et al.
2025 - 2027
2025 - 2027Süt Proteinlerinlerinden Laktoferrin Ve Osteopontinin Komagatella Phaffii Kullanılarak Hassas Fermantasyon Ile Üretimi Ve Labne Peyniri Modeli Denemesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Kaymaz Ö., Gündüz Ergün B., Gümüştaş M., Güneş Altuntaş E. (Yürütücü)
2023 - 2026
2023 - 2026Crispr/Cas9 Gen Düzenleme Teknolojisi ile ß-Glukozidaz Enzim Aktivitesi Yüksek Lactobacillus Plantarum Türünün Geliştirilmesi, Bu Türün ve Yüksek Aktiviteye Sahip Serbest ve Immobilize ß-Glukozidaz Enziminin Sofralık Zeytin Üretiminde Kullanılması
TÜBİTAK Projesi , 1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Güneş Altuntaş E.
2023 - 2026
2023 - 2026Yüksek Oksitlenme Direncine Sahip, Gözenekli MXene Esaslı Esnek Elektrotların Mürekkep Püskürtme Yöntemi ile Geliştirilmesi ve Biyosensör Uygulamaları
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Güneş Altuntaş E.
2023 - 2025
2023 - 2025Anne Sütü Proteinlerinden Osteopontin ve Laktoferrin’inTermal Stabilite ve Biyoaktivite Açısından Yapısal İncelemesi
Sağlık Bakanlığı
Güneş Altuntaş E., Cansaran Duman D., Sevim B.(Yürütücü)
2023 - 2025
2023 - 2025Atopik Dermatit Hastalığında Yaygın Olan S. Aureus Ve Mrsa Enfeksiyonlarının Tedavisine Yönelik Yenilikçi Antimikrobiyal Peptitlerin Geliştirilmesi
TÜBİTAK - AB COST Projesi
Güneş Altuntaş E.
2023 - 2024
2023 - 2024Yeni İlaç Aday Molekülü Evernik Asidin Over Kanseri Üzerindeki Terapötik Etkinliğinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
CANSARAN DUMAN D. (Yürütücü), GÜR DEDEOĞLU B., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E., KAPLAN İLHAN K. N., MUTLU P., ENSOY M., et al.
2023 - 2024
2023 - 2024Yeni İlaç Aday Molekülü Evernik Asidin Over Kanseri Üzerindeki Terapötik Etkinliğinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
CANSARAN DUMAN D. (Yürütücü), GÜR DEDEOĞLU B., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E., KAPLAN İLHAN K. N., MUTLU P., ENSOY M., et al.
2023 - 2024
2023 - 2024Kolon Kanseri Tedavisinde Bakteriyosin Temelli Terapi Yöntemi Önerisi
TÜSEB A Grubu Acil AR-GE Projesi
Kaymaz Ö., Ünal M. A., Yılmazer Aktuna A., Güneş Altuntaş E. (Yürütücü)
2022 - 2024
2022 - 2024Meme kanseri hücrelerinde Lycopodium clavatumun ekstraktının potansiyel antikanser aktivitesinin değerlendirilmesi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Güneş Altuntaş E.
2022 - 2024
2022 - 2024Avokado Çekirdeği Ve Kombucha Çayı Tozlarının Sucuk Üretiminde Yeni Bir Yaklaşımla Doğal Nitrit Alternatifi Olarak Kullanımı
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
İşci Yakan A., Candoğan K. (Yürütücü), Ayhan K., Velioğlu Y. S., Güneş Altuntaş E.
2021 - 2024
2021 - 2024Mikroplastiklerin Dezentegrasyon Uygulanmış Arıtma Çamurlarının Anaerobik Çürütme Süreçlerine Etkileri ve Bu Süreçlerdeki Akıbetlerinin İncelenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Güneş Altuntaş E., Sanin F. D.(Yürütücü), Ertaş G., Erel Göktepe İ.
2022 - 2023
2022 - 2023Isıl İşlem Uygulamalarının Biyoaktif Anne Sütü Proteinleri Üzerine Etkisinin In-Siliko ve In-Vitro Olarak İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Güneş Altuntaş E.
2020 - 2021
2020 - 2021Varolan İlaç Etken Maddelerinin COVID-19'a Karşı Etkinliklerinin In-Siliko, In-Vitro ve In-Vivo Olarak İncelenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1004 - Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı FAZ I
Güneş Altuntaş E., Ünal M. A. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Kasım 2023
Kasım 2023MICROCHEMICAL JOURNAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2023
Kasım 2023Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023MICROCHEMICAL JOURNAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2023
Haziran 2023MICROCHEMICAL JOURNAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2023
Nisan 2023FOOD BIOSCIENCE
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2023
Nisan 2023GIDA
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2023
Mart 2023MICROCHEMICAL JOURNAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Haziran 2024
Haziran 2024TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Ankara Üniversitesi, Türkiye
Haziran 2024
Haziran 2024TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Ankara Üniversitesi, Türkiye
Haziran 2024
Haziran 2024TÜBİTAK Uluslararası İkili İşbirliği Projesi
2549 - Polonya Ulusal Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NCBR) ile İkili İşbirliği Programı, Ankara Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2024
Şubat 2024TÜBİTAK Projesi
2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Ankara Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2024
Şubat 2024TÜBİTAK Projesi
2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Ankara Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2024
Şubat 2024TÜBİTAK Projesi
2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Ankara Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2024
Şubat 2024TÜBİTAK Projesi
2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Ankara Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2024
Şubat 2024TÜBİTAK Projesi
2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Ankara Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2024
Şubat 2024TÜBİTAK Projesi
2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Ankara Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2024
Şubat 2024TÜBİTAK Projesi
2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Ankara Üniversitesi, Türkiye
Haziran 2023
Haziran 2023Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Ankara Üniversitesi, Türkiye
Haziran 2023
Haziran 2023Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Ankara Üniversitesi, Türkiye
Ocak 2023
Ocak 2023Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Ankara Üniversitesi, Türkiye
Bilimsel Danışmanlıklar
2023 - 2023
2023 - 2023Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık
Pınar Süt A.Ş.
Ankara Üniversitesi, Biyoteknoloji Enstitüsü, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 449
h-indeksi (SCOPUS): 9
Jüri Üyelikleri
Eylül-2024
Eylül 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
İlayda İşleyen Yüksek Lisans Tez Savunması - Ankara Üniversitesi
Ağustos-2024
Ağustos 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Kazi Jannatul Mardia Yüksek Lisans Tez Savunması - Sakarya Üniversitesi
Kasım-2023
Kasım 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Hanan Elmodallal Doktora Tez İzleme Komitesi Üyeliği - Sakarya Üniversitesi
Haziran-2023
Haziran 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
İrem Şimşek Yüksek Lisans Tez Savunması - Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Beyza Doğan Yüksek Lisans Tez Savunması - Hacettepe Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Doktora Yeterlik Sınavı
Hanan Elmodallal Doktora Yeterlilik Sınavı Jüri Üyeliği - Sakarya Üniversitesi
Ocak-2023
Ocak 2023Tez Savunma (Doktora)
Mohammed Hamk Doktora Tez Savunması - Sakarya Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Metehan Özel Yüksek Lisans Tez Savunması - Pamukkale Üniversitesi
Nisan-2022
Nisan 2022