Akademik Unvanlar
-
2011 - Devam Ediyor Prof.Dr.
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1999 - 2011 Doç.Dr.
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1987 - 1999 Araştırma Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
-
2023 - Devam Ediyor Bölüm Başkanı
Ankara Üniversitesi
-
2023 - Devam Ediyor Bölüm Başkanı
Ankara Üniversitesi
-
2003 - 2007 Bölüm Başkan Yardımcısı
Ankara Üniversitesi
-
2000 - 2003 Bölüm Başkan Yardımcısı
Ankara Üniversitesi
Verdiği Dersler
-
Lisans Plant Sanitation
-
Lisans Food Engineering Design Operations II
-
Lisans Cold Preservation Technology
-
Lisans Food Engineering Laboratory Operations II
-
Lisans Food Engineering Laboratory Operations I
-
Lisans Food Engineering Design Operations I
-
Lisans İŞLETME SANİTASYONU
-
Lisans ET TEKNOLOJİSİ
-
Lisans GIDALARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
-
Lisans GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIM UYGULAMALARI II
-
Lisans GIDA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVAR UYGULAMALARI II
-
Lisans SOĞUTMA TEKNOLOJİSİ
-
Lisans GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIM UYGULAMALARI I
-
Lisans GIDA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVAR UYGULAMALARI I
-
Yüksek Lisans ET BİYOKİMYASI
Yönetilen Tezler
-
Biberiye ve kekik ekstraktları uygulanmış doğal kılıfların taze sosis (merguez) kalite özelliklerine etkisi
Soyer A. (Danışman)
A.MEKARİM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
Bitkisel nitrat kaynaklarından ön dönüştürme ile elde edilen nitritin fermente sucukta kimyasal nitrit yerine kullanımı
Soyer A. (Danışman)
S.ÖZTÜRK(Öğrenci), Doktora, 2023 -
Kimyasal nitrite alternatif bitkisel nitrit kaynaklarının fermente sucuğun antioksidan aktivitesine etkisi
Soyer A. (Danışman)
F.ÇAĞLAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Kekik ve biberiye yağlarıyla zenginleştirilen kitosan çözeltilerinin antioksidan ve antibakteriyal aktivitesi ve soğukta depolanan piliç göğüs eti kalitesine etkileri
Soyer A. (Danışman)
A.AYÇA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Lactobacillus sakei BİYOKORUYUCU KÜLTÜRÜN VAKUM AMBALAJLI SIĞIR ETİNİN MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNE ETKİSİ
SOYER A. (Danışman)
İ.YILMAZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Sucuk üretiminde bitkisel kaynaklı nitrat kullanımı
SOYER A. (Danışman)
S.IŞIKSAL(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Fermente sucuktaki mikrobiyolojik, fizikokimyasal ve kimyasal değişimlere lactobacillus sakei ve pediococcus acidilactici koruyucu kültürlerinin etkisi
SOYER A. (Danışman)
M.MÜGE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Kitosan-uçucu yağ ile kaplanmış sucuklarda fizikokimyasal ve mikrobiyolojik değişmeler
SOYER A. (Danışman)
-
Kitosan çözeltilerine daldırmanın kokteyl sosislerin soğukta depolanması sırasında mikrobiyolojik kalitesine etkileri
SOYER A. (Danışman)
-
Sucuk üretiminde yüzey küf inhibitörü olarak kitosan kullanımı
SOYER A. (Danışman)
-
Soğukta ve dondurularak depolanan uskumru balığında (Scomber scombrus) lipidlerdeki ve proteinlerdeki değişmelere bitkisel ekstraktların etkisi:Antioksidan ve antimikrobiyal aktivite
SOYER A. (Danışman)
B.ÖZALP(Öğrenci), Doktora, 2014 -
Soğukta ve dondurularak depolanan köfte kalitesine maviyemiş ekstraktının etkisi
SOYER A. (Danışman)
F.IŞIKCI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Nar kabuğu ekstraktının antimikrobiyal ve antioksidan aktivitesinin köfte kalitesine etkileri
SOYER A. (Danışman)
-
Dondurularak depolanan fileto gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) kalitesine kitosan ile glazelemenin etkisi
SOYER A. (Danışman)
-
Sucukta üretim sırasında meydana gelen mikrobiyolojik ve biyokimyasal değişmelere üretim sıcaklığının ve starter kültürün etkisi
SOYER A. (Danışman)
-
Sucukta organik asit kompozisyonuna farklı karbonhidrat kaynaklarının etkisi
SOYER A. (Danışman)
-
Sucukta üretim ve depolama sırasında meydana gelen mikrobiyolojik ve biyokimyasal değişmeler
SOYER A. (Danışman)
-
Pastırmadaki proteolitik değişmelere tuz miktarının etkisi
SOYER A. (Danışman)
-
Sucuk ve pastırmanın sorpsiyon izotermlerinin belirlenmesi
SOYER A. (Danışman)
-
Farklı donma sıcaklıklarının depolama sırasında tavuk etinin bazı kalite özelliklerine etkisi
SOYER A. (Danışman)