Yayınlar & Eserler

Makaleler 103
Tümü (103)
SCI-E, SSCI, AHCI (41)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (47)
ESCI (6)
Scopus (59)
TRDizin (18)
Diğer Yayınlar (25)

49. Menopozda Osteoporoz ve Beslenme

e-SAĞLIK , cilt.2, sa.7, ss.42-53, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 150

1. Rekreasyonel Su Altı Dalışı Yapan Dalgıçların Beslenme Alışkanlıkları ve Beslenme Bilgisinin Değerlendirilmesi

II. ULUSLARARASI SPORDA VE EGZERSİZDE BESLENME KONGRESI, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)

7. ALTERNATİF PROTEİN KAYNAĞI OLARAK YAPAY ET

5th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Türkiye, 17 Şubat 2022, ss.57, (Özet Bildiri)

9. The Effect of Intuitive Eating on Body Mass Index and Physical Activity Levels

Uluslarası Tarım Çevre ve Sağlık Kongresi-ICAEH 2022, Aydın, Türkiye, 17 Şubat 2022, (Özet Bildiri)

10. ASSOCIATION OF SOME CAFFEINATED BEVERAGE CONSUMPTION WITH METABOLIC SYNDROME IN ADULTS

International Anatolian Congress on COFFEE & COCOA, Türkiye, 03 Aralık 2021, (Özet Bildiri)

11. Beslenme ve Ağrı

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Aydın, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2021, cilt.2, ss.569-580, (Tam Metin Bildiri)

12. Egzersiz Sonrası Toparlanmada Beslenme Stratejileri

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Aydın, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2021, cilt.2, ss.556-568, (Tam Metin Bildiri)

13. BESLENME VE AĞRI

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Türkiye, 20 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)

14. EGZERSİZ SONRASI TOPARLANMADA BESLENME STRATEJİLERİ

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Türkiye, 20 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)

15. Vegetarianism and Pregnancy

INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES, Türkiye, 26 Şubat 2021, ss.332, (Özet Bildiri)

16. Effects of Apple on Health

INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES, Türkiye, 26 Şubat 2021, ss.334, (Özet Bildiri)

18. Determination of the Effects of Oral\Dental Health Practices and Nutrition Habits on Dental Health

INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES, Türkiye, 26 Şubat 2021, ss.230, (Özet Bildiri)

19. GASTROİNTESTİNAL SİSTEM HASTALIKLARI VE NÜTRASÖTİK İLİŞKİSİ

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.779-794, (Tam Metin Bildiri)

21. 20-35 YAŞ ARASI BİREYLERİN FONKSİYONEL BESİNLERE KARŞI TUTUMU

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

22. Okul Çağı Çocuklarında Obezojenik Çevre ile Beslenme Durumları Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

63. Türkiye Milli Pediatri Kongresi, 1. Pediatri Diyetisyenliği Kongresi, Bafra, Kıbrıs (Kktc), 30 Ekim - 03 Aralık 2019, ss.16, (Özet Bildiri)

24. Can neck circumference be used as an indicator of metabolicsyndrome?

26th European Congress on Obesity (ECO2019), 28 Nisan - 01 Mayıs 2019, cilt.12, (Özet Bildiri) identifier identifier

25. Comparison of the methods used to determine the level ofphysical activity

26th European Congress on Obesity (ECO2019), 28 Nisan - 01 Mayıs 2019, cilt.12, ss.1-298, (Özet Bildiri)

26. Physical Activity Habits of Adults

International Conference on Obesity and Diet Imbalance, Balvi, Letonya, 29 - 30 Kasım 2018, cilt.8, ss.51, (Özet Bildiri)

27. Assessment of The Effect of Daily Liquid Consumptionon Dry Eye Syndrome

International Eurasian Congress on‘Natural Nutrition and Healthy Life’, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.594-600, (Tam Metin Bildiri)

28. The effect of ellagitannins and ellagic acid on human gut microbiota

7th International Congress on MolecularBiology and Biotechnology, 25 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

29. A New stem cell technology: Cultured meat

7th International Congress on MolecularBiology and Biotechnology, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

30. THE EFFECT OF WEIGHT LOSS PROGRAM ON BODY COMPOSITİ-ION IN OVERWEIGHT AND OBESE WOMEN IN THE PRE OR POST MENOPAUSE PERIOD

1ST INTERNATIONAL CONGRESS ON SPORTS, ANTHROPOLOGY, NUTRITION, ANATOMY AND RADIOLOGY, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

31. Effect Of Guineidinoacetic Acid On Exercise Performance

1ST INTERNATIONAL CONGRESS ON SPORTS, ANTHROPOLOGY, NUTRITION, ANATOMY AND RADIOLOGY, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

32. Probiotıc Lactic Acıd Bacteria And Their Effects On Type 2 Diabetes Treatment

1ST INTERNATIONAL CONGRESS ON SPORTS, ANTHROPOLOGY, NUTRITION, ANATOMY AND RADIOLOGY, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

33. Mother’s knowledge about breast milk

IV. INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARYCONGRESS OF EURASIA (IMCOFE), 23 - 25 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

34. Genç Yetişkinlerin Besin Etiketleri ile ilgili Beklentileri ve Helal Gıda Sembolünü Bilme Durumunun Değerlendirilmesi

4. Uluslararası Helal ve Sağlık Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.98-99, (Özet Bildiri)

35. Gebe Kadınların Beslenme Alışkanlıklarının ve Besin Tüketim Durumlarının Belirlenmesi

4. Uluslararası Helal ve Sağlık Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

36. Children s Eating Behavior According to Gender and Body Mass Index

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.58, (Özet Bildiri)

37. Comparision of Meal Frequency, Energy and Nutrient Intakes of University Students by Their Living Enviorenment

World Congress on Nutrition and Obesity Prevenction Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.56, (Özet Bildiri)

38. Evaluation of Malnutrition Risk in General Surgery Clinic Inpatients

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.50, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

39. POLİKİSTİK OVER SENDROMLU HASTALARDA ÇEMEN OTUNUN KAN GLİKOZU ÜZERİNE ETKİSİ

4. Uluslararası helal ve sağlıklı gıda kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

40. Genç Yetişkinlerin Besin Etiketleri ile İlgili Beklentileri ve Helal Gıda Sembolünü Bilme Durumunun Değerlendirilmesi

IV. Uluslararası Helal veSağlıklı Gıda Kongresi, Konya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.98-99, (Özet Bildiri)

41. Spor Bilimleri Fakültesinde Okuyan Öğrencilerin Takviye Ürün Kullanma Durumlarının Değerlendirilmesi

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.76, (Özet Bildiri)

42. Serebral Palsili Çocukların Besin Tüketim Sıklıklarının Değerlendirilmesi

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

43. Kabalak Bitkisinin (Petasites Hybridus) Migren Üzerine Etkisi

4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

44. Üniversite öğrencilerinin bazı yiyecek ve içeceklerin ağırlık kaybı üzerine görüşleri

4.Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

45. Awareness and Consumption of Probiotic Foods By University Students.

Euro Fed Lipid Congress, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

47. The Health Effects of Krill Oil

Euro Fed Lipid Congress, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

48. How Freezing Affects the Antioxidant Content of Foods?

Euro Fed Lipid Congress, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

49. Relationship Between Some Biochemical Parameters and The Body Mass Index in Elderly Women”.

IV. International Multidiciplinary Congress of Eurasia (IMCOFE)., Roma, İtalya, 23 - 25 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

52. Yetişkinlerin Sıvı Tüketimi

I. Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.207, (Özet Bildiri)

53. Sağlık personelinin kolesterol ile ilgili bilgileri.

Adnan Menderes Üniversitesi I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi., Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

54. Yetişkinlerin sıvı tüketimi ile ilgili bilgilerinin değerlendirilmesi

Adnan Menderes Üniversitesi I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi., Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

55. Mardin Syriac wine in terms of culture and health

International Congress on Cultural Heritage and Tourism, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

56. Erzincan tradıtıonal taste: Eşgili soup

International Congress on Cultural Heritage and Tourism, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

57. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencilerinin Besleme DeğişimSüreçleri

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri VI. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

58. Postmenopoz Dönemindeki Kadınların Kemik Mineral Yoğunluğu ve Osteoporoz İle İlgili Bilgilerinin Belirlenmesi

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri VI. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

59. POTENTIAL BENEFITS OF FRUIT AND VEGETABLE ON DEMENTIA

1. ULUSLARARASI TIBBİ ve AROMATİK BİTKİLER KONGRESİ "TABİİ ve SAĞLIKLI HAYAT", Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

60. Alternative Treatments in Menopausal Period

I.İnternational Congrees On Medicinal And Aromatic Plants ’Natural And Healty Lıfe’ (TABKON 2017)., Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

61. Natural medicine for the treatment of obesity: Saffron (Crocus sativus L.)

I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants., Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

62. Potential health benefits of Chamomile Tea

I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

63. The Effect of EatingHabits on Dental Caries in Preschool Children. ANTALYA (Özet bildiri/Sözel).

4th WORLD CONFERENCE ON HEALTH SCIENCES (HSCI- 2017), Antalya, Türkiye, 23 - 30 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

64. The Effect of Eating Habits on Dental Caries in Preschool Children

4th World Conference on Health Sciences (HSCI-2017), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

65. Coffee and Type-2 Diabetes Meliitus

International Symposium on Biodiversity and Edible Wild Species, 3 - 05 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

66. Effects of Curcumin on Breast Cancer

I. INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PL ANTS: "NATURAL AND HEALTHY LiFE", Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1763, (Özet Bildiri)

67. Chia Seed (Salvia Hispanica L.) and It’s Effects on Metabolic Diseases

I. INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PL ANTS: "NATURAL AND HEALTHY LiFE", Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.158, (Özet Bildiri)

68. Soğuk depolamanın anne sütündeki E ve C vitaminleri üzerine etkisi

5. Fetal Hayattan Çocukluğa ’ilk 1000 gün’ Gebe ve Çocuk Beslenmesi Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 22 Mart 2017, (Özet Bildiri)

69. Genç Yetişkin Bireylerin Fonksiyonel Besin Tüketme Durumu

'Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, ss.167-168, (Özet Bildiri)

70. Üniversitede Okuyan Kız Öğrencilerin Beslenme Durumları İleBazı Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi

'Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, ss.171-172, (Özet Bildiri)

71. Diyarbakır ın Gizli Lezzeti Sumak Rhus Typhina

Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu, Diyarbakır, Türkiye, 2 - 05 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

73. Konjuge Linoleik asit ve Sağlık

Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

74. Yoğurt ve Metabolik Sendrom

Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

75. Yogurt and Metabolic Syndrome

International Congress on Food of Animal origin, 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

76. Adults Red Meat Consumption Habits

International Congress on Food of Animal Origin, 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

77. Conjugated Linoleic Acid and Health

International Congress on Food of Animal Origin, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

78. Nutritional Status among University Students in Different Types of Housing

17th International Congress of Dietetics Granada, Spain, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

80. Nutrition and Dietetics Students Perspective of Genetically Modified Foods

IUFoST 18th World Congress of Food Science and Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.677, (Özet Bildiri)

81. The Consumption of Sugary Foods by 19 22 Year Old Young Adults

IUFoST 18th World Congress of Food Science and Technology, Dublin, İrlanda, 21 - 25 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

82. Evaluating the consumption and Use of Some Functional Foods in Adults

IUFoST 18th World Congress of Food Science and Technology, Dublin, İrlanda, 21 - 25 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

83. Uyku Apnesi ve Obezite

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

84. Sokakta çalışan çocukların beslenme bilgilerinin değerlendirilmesi

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

85. Gebelikte kafein tüketiminin etkileri

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

86. Evaluation of Eating Habits in Final Year High School Students

3rd International Conference on Nutrition&Growth, Viyena, Avusturya, 17 - 19 Mart 2016, (Özet Bildiri)

87. Gebelik Öncesinde Sahip Olunan ve gebelikte Kazanılan Ağırlığın Uyku Kalitesi ve Süresi Üzerine Etkisi

Fetal Hayattan Çocukluğa İlk 1000 Gün Gebe ve Çocuk Beslenmesi 4. Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Mart 2016, (Özet Bildiri)

90. Annelerin Anne Sütü ile İlgili Yanlış İnanışları

III: Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2015, cilt.2, ss.411-416, (Tam Metin Bildiri)

91. A Special Drink Turnip Juice and Its Effect on Health

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, ss.576, (Özet Bildiri)

92. A Healthy Special Drink Turnip Juice and Its Effects on Health

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

93. Fermented Dairy Drinks

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.196, (Özet Bildiri)

94. Fermented Dairy Drink

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarejevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.196, (Özet Bildiri)

95. A Healty Food in Turkish Cuisine Bulgur

3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.92, (Özet Bildiri)

96. A Tradition of Sharing Ashura

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarejevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.390, (Özet Bildiri)

97. A Special Drink Turnip Juice and Its effects on Health

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.576, (Özet Bildiri)

98. A Tradition of Sharing Ashure

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

99. A Healthy Food in Turkish Cuisine Bulgur

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

100. Attitutes and Knowledge of Salt Among Students.

International Journal of Art andScience’ International Conference for Technology and Science, 14 - 17 Temmuz 2015, (Özet Bildiri)

101. The Importance of Nutrition Education During Preschool Period

VII. EUROPEAN CONFERENCE on SOCIAL and BEHAVİORAL SCIENCES, Bucharest, Romanya, 11 - 13 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

102. The Importance of Nutrition Education During Preschool PeriodAbstract No 2214

VII. European Conference On Socıal And Behavıoral Scıences, Bükreş, Romanya, 11 - 13 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

103. Üniversite Öğrencilerinin Vücut Şekil Algısı ile Yeme Tutumlarının İncelenmesi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi' 2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.557-558, (Tam Metin Bildiri)

104. The Knowledge of Fluids of Doctors Nurses and Midwives

1st Turkish Congress of One Health, Konya, Türkiye, 8 - 11 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

105. FLUID INTAKE OF HEALTHCARE PROFESSIONALS IN TURKEY

36 th ESPEN CONGRESS ON CLINICAL NUTRITION AND METABOLISM, CENEVRE, İsviçre, 6 - 09 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

106. DEPRESSION LEVELS OF COLLEGE STUDENTS AND THEIR RELATION WITH ANTHROPOMETRIC MEASURES

36 th ESPEN CONGRESS ON CLINICAL NUTRITION AND METABOLISM, CENEVRE, İsviçre, 6 - 09 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

107. Mardin de unutulmaya yüz tutmuş lezzet Dehüdüyet

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

109. DİYABET HASTALARINDA BESLENME EĞİTİMİNİN BESLENME BİLGİ DÜZEYİNE ETKİSİ

9. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

110. Üniversite Öğrencileri İçin Besinin Anlamı ve Besin Seçimini Etkileyen Faktörler

9. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

111. The Importance of Sherbets in Turkish Cuisine

The 2nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.83, (Özet Bildiri)

113. Meal Planings of High School Students in Turkey

Annals of Nutrition and Metabolism, Granada, Nikaragua, 15 - 20 Eylül 2013, cilt.63, ss.583-584, (Özet Bildiri)

114. Adults knowledge of fat and cholesterol

20th International Congress of Nutrition, 15 - 20 Eylül 2013, (Özet Bildiri)

115. BODY IMAGE OF ADOLESCENTS AND ITS CORRELATIONWITH BODY MASS INDEX

Annals of Nutrition and Metabolism, Granada, Nikaragua, 15 - 20 Eylül 2013, cilt.63, ss.1420, (Özet Bildiri)

116. Polislerin Çalışma Sistemlerinin Beslenme Alışkanlıklarına Etkisi

Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 27 - 29 Haziran 2013, ss.58-59, (Özet Bildiri)

117. Ankara İli Gölbaşı İlçesinde Ailelerin Süt Yoğurt Peynir Tüketim Alışkanlıkları

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2012, ss.138, (Özet Bildiri)

118. Milk Consumptionof College StudentsMILK CONSUMPTION OF COLLEGE STUDENTS

Annals of Nutrition and Metabolism, Granada, Nikaragua, 15 - 20 Eylül 2012, (Özet Bildiri)

119. Infant feding practices of mothers:The case of Ankara.

The 2nd Global Congress for Consensus in Pediatrics & Child Health, Moskva, Rusya, 17 - 20 Mayıs 2012, ss.59, (Özet Bildiri)

120. Infant Feeding Practices of Mothers the case of Ankara

2nd Global Congress for Concensus in Pediatrics & Child Health, 17 - 20 Mayıs 2012

122. Yetişkinlerin Vücut Ağırlıklarını Etkileyen Faktörler

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

124. Yetişkinlerin hipertansiyona Yönelik beslenme bilgilerinin ve alışkanlıklarının incelenmesi.

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.244-245, (Özet Bildiri)

129. Health Professionals Beverage Consumption and Knowledge Fluid Intake

Annals of Nutrition and Metabolism, Madrid, İspanya, 16 - 18 Ekim 2011, cilt.58, ss.401, (Özet Bildiri)

130. Consumers habits on reading food labels

5. Central European Congress on Food, 19 - 22 Mayıs 2010, (Tam Metin Bildiri)

133. 0- 24 Aylık Çocuğu Olan Annelerin Çocuk Beslenmesi Konusundaki Bilgileri

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.329-330, (Özet Bildiri)

134. Yaşlıların Kardiyovasküler Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.371, (Özet Bildiri)

135. Yetişkinlerin Beslenme Bilgi ve Davranışlarının İncelenmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.330, (Özet Bildiri)

136. Üniversitede Okuyan Kız Öğrencilerin Fiziksel Aktivite Durumlarının Değerlendirilmesi

Fiziksel Aktivite ve Sağlık Kongresi, Ankara, Türkiye, 20 - 22 Kasım 2009, ss.23, (Özet Bildiri)

137. Nutrition Knowledge of Consumer According to the Gender in Ankara Turkey

Rural Environment, Education, Personality (REEP), Jelgava, Letonya, 29 - 30 Mayıs 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

138. Child nutrition knowledge of women who have children aged 0-5

Rural Envoriment.Education.Personality (REEP). International Scientific Conference, Jelgava, Letonya, 29 - 30 Mayıs 2009, ss.131-138, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

139. 60 Yaş Üzeri Kadınların Güvenli Yiyecek Hazırlama Uygulamaları

V. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Sivas, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2009, ss.143-153, (Tam Metin Bildiri)

140. Tarhananın Türk Beslenme Kültüründeki Yeri ve Önemi

38.ICANAS Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 Eylül 2007, cilt.3, ss.1025-1040, (Tam Metin Bildiri)

141. Türk Mutfak ve Beslenme Kültürünün Tarihsel Gelişimi

Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi (ICANAS 38), Ankara, Türkiye, 10 - 15 Eylül 2007, cilt.3, ss.1289-1310, (Tam Metin Bildiri)

142. İlköğretim okullarında görev yapan öğretmenlerin zayıflama ile ilgili bilgileri

VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 2 - 06 Nisan 2008, ss.251, (Özet Bildiri)

143. 15-17 Yaşındaki Adölesanların Yeme Davranışlarının Değerlendirilmesi

VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Nisan 2008, ss.262-263, (Özet Bildiri)

144. Ankara İli Gölbaşı İlçesinde Yaşayan Ailelerin Besin Tercihleri

VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Nisan 2008, ss.293-294, (Özet Bildiri)

145. 60 69 Yaş Arasında Bireylerin Süt Grubu Besinleri Tüketim Alışkanlıkları

IV. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2007, ss.91-104, (Tam Metin Bildiri)

146. Eski Çağlarda Anadolu’da Yapılan Seramik Mutfak Kapları

I. Denizli El Sanatları Kongres, Denizli, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2006, ss.278-292, (Tam Metin Bildiri)

148. Beden kitle indeksi 20 nin altında olan üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları

I. Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2004, (Özet Bildiri)

149. Çorum ili Mecitözü ilçesine bağlı bazı köylerdeki evli kadınların yiyecek hazırlama pişirme uygulamaları

I. Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2004, (Özet Bildiri)

150. Akdeniz Mutfağı İçerisinde Isparta Mutfağının Yeri

Isparta’nın Dünü, Bugünü ve Yarını Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 16 - 17 Mayıs 1998, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 37

1. Posa ve Mental Sağlık

Beslenme ve Mental Sağlık İlişkisi, YARDIMCI HÜLYA, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.22-29, 2025

2. Orta Asyadan Selçuklulara Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi

Türk Mutfağı, ŞANLIER NEVİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.15-42, 2024

3. Beslenme ve Bilişsel Gelişim

Anne Çocuk Beslenmesi, YARDIMCI HÜLYA, KÖKSAL EDA, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.243-261, 2024

4. Sürdürülebilir Beslenme Çerçevesinde Gıda Sistemleri

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve SAĞLIK Çevre Adaleti ve Gıda Güvencesi, ÖZMETE Emine, KESER Alev, DEMİRBİLEK Melahat, ŞENGÜN İrem, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Ltd. Şti., Ankara, ss.137-150, 2023

5. Asprosin: Metabolik Hastalıklarda Yeni bir Hormon

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-13, Tayfur Muhittin, Soylu Meltem, Editör, Hatiboğlu Yayıncılık, Ankara, ss.39-52, 2022

6. EFFECTS OF DIFFERENT DIETARY PATTERNS ON BONE MINERAL DENSITY

HEALTH & SCIENCE 2022-III, Kaya Hakan, Editör, Efe Academy Publishing, İstanbul, ss.39-53, 2022

7. Sağlıklı Vücut Ağırlığının Yönetiminde, Korunmasında ve Bulaşıcı Olmayan Kronik Hastalıkların Önlenmesinde Beslenme Önerileri

Türkiye Beslenme Rehberi (TÜBER) 2022, PEKCAN Ayla Gülden, ŞANLIER Nevin, BAŞ Murat, ACAR-TEK Nilüfer, GÖKMEN-ÖZEL Hülya, Editör, Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Ankara, ss.37-67, 2022

8. EFFECTS OF DIFFERENT DIETARY PATTERNS ON BONE MINERAL DENSITY

Health&Science 2022-III, KAYA Hakan, Editör, Efe Academy Publishing, İstanbul, ss.39-52, 2022

9. Yetişkin Dönemde Gıda ve Beslenme Okuryazarlığı

Gıda ve Beslenme Okuryazarlığı, Aktaş, Nazan, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.65-70, 2022

11. ARALIKLI AÇLIK DİYETLERİNİN KARDİYOMETABOLİK RİSK FAKTÖRLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

SAĞLIKBİLİMLERİALANINDA AKADEMİKÇALIŞMALAR2, ATİK Dilek, KILIÇ Nuray, Editör, Duvar YayınlarI, Ankara, ss.143-154, 2021

12. SIK KULLANILAN TATLANDIRICILAR VE SAĞLIKÜZERİNE ETKİLERİ

SAĞLIK BİLİMLERİNDE FARKLI ALANLAR VE SORUNLARA BAKIŞ, Prof. Dr. Mukadder MOLLAOĞLUUzm. Dr. Murat Can MOLLAOĞLU, Editör, iksad, ss.245-294, 2020

13. Health Benefits of Avocado as a Nutraceutical

Advances in Health Sciences Research, Plamen Milchev CHERNOPOLSKI, Nelya Lukpanovna SHAPEKOVA, Bilal AK, Behire SANÇAR, Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, ss.355-367, 2020

14. Besin Alerjilerinde Tanı Testleri

Academic Studies on Natural and Health Sciences, Mehmet Dalkılıç, Editör, Gece Akademi, Ankara, ss.275-286, 2019

15. Palm Oil and Health Interaction

Recent Studies in Health SciencesEditorsISBN ST. KLIMENT, Chernopolski Plamen MilchevLukpanovna Nelya AK Bilal Sançar Behire, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.98-109, 2019

16. Iodine Deficiency in Pregnancy

Recent Studies in Health Sciences, Plamen Milchev Chernopolski Nelya Lukpanova Shapekova Behire Sançar Bilal AK, Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, ss.55-71, 2019

17. Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi (Orta Asyadan Selçuklulara)

Türk Mutfağı, ŞANLIER N, SÜRÜCÜOĞLU MS, Editör, HEDEFcs, Ankara, ss.33-62, 2019

18. Palm Oil and Health Interaction

Recent Studies in Health Sciences, Chernopolski Placemen, MichevLucpanova Nelya, AK Bilal, Sancar Behiye, Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, SOFIA, Sofija, ss.98-109, 2019

19. THE EVOLUTIONARY HISTORY OF OBESITY

Recent Researchesin Health Sciences, Shapekova N,Ozdemir L, Ak B, Şenol V and Yıldız H, Editör, Cambriche Schoolar Publishing, Londrina, ss.167-182, 2018

20. The Relationship of Obesity with Sarcopenia in the Elderly

Health Sciences Research in theGlobalizing World, , Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, SOFİA, Sofya, ss.482-495, 2018

21. EK D: Besin Alımı Değerlendirme Araçları

Klinik Uygulamalarda Beslenme, KALKAN İndrani, AKMAN Mehmet, Editör, İstanbul Tıp Kitabevleri, İstanbul978-605-9528-27-6, ss.644-648, 2018

22. The Effect of Salt on Health

Recent Researches in Health Sciences, Lukpanovna Shapekova, N., Ozdemir, L., AK, B., Şenol, V.,and Yıldız, H., Editör, Cambridge Schoolars Publishing, Londrina, ss.497-508, 2018

23. The Short and Long Term Outcomes of Maternal Obesity

Health Sciences Research in theGlobalizing World EditorsElena ALEXANDROVANelya Lukpanovna SHAPEKOVABilal AKFügen ÖZCANASLANManaging Editor Recep EFEISBN 978-, , Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, SOFIA, Sofya, ss.455-462, 2018

24. Bir Hastalık Olarak Obezite

Klinik Uygulamalarda Beslenme, KALKAN İndrani, AKMAN Mehmet, Editör, İstanbul Tıp Kitabevleri, İstanbul, ss.628-629, 2018

25. Diyet ve Diş Yapısı

Klinik Uygulamalarda Beslenme, KALKAN İndrani, AKMAN Mehmet, Editör, İstanbul Tıp Kitabevleri, İstanbul, ss.475-484, 2018

27. Medical Nutrition Therapy in Palliative Care

Developments in Health Sciences, EFE Recep, Editör, St. Kliment Ohridski University Press St., Sofija, ss.517-530, 2017

28. Medical Nutrition Therapy in Palliative Care

Developments in Health Sciences, EFE Recep, Editör, Kliment Ohridski University Press St., Sofija, ss.517-530, 2017

29. Krill Oil in Human Nutrition: Nutritional Value and Health Effects

Developments in Health Sciences, EFE Recep, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.503-516, 2017

30. Çocukluk ve Ergenlikte Beslenme Danışmanlığı Önerileri. Birinci Basamak Sağlık Kurumları İçin Obezite ve Diyabet Klinik Rehber

Birinci Basamak Sağlık Kurumları İçin Obezite ve Diyabet Klinik Rehberi., KESKİNKILIÇ BEKİR, YARDIM NAZAN, Editör, Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1070, Alban Tanıtım Ltd. Şti., ss.73-82, 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

31. Sağlıklı Vücut Ağırlığının Sağlanması ve Korunması

Türkiye Beslenme Rehberi, Gülden PEKCAN, Nevin ŞANLIER, Murat BAŞ, Editör, KAYIHAN AJANS, Ankara, ss.52-60, 2016

32. Sağlıklı Vücut Ağılığının Sağlanması ve Korunması

Türkiye Beslenme Rehberi, Gülden Pekcan, Nevin Şanlıer, Murat Baş, Editör, Kayıhan Ajans, Ankara, ss.51-60, 2016

33. ÇOCUKLAR İÇİN DANIŞMANLIK UYGUN ÖNERİLER

1 Basamak Hekimler için Obezite ile Mücadele El Kitabı, Barışkın Elif,Ersoy Gülgün,Görpelioğlu Süleyman, Karaoğlu Leyla, Kılıç Günay Birim, Köksal Gülden,Pekcan Gülden, Yalçın Songül, Yetkin İlhan,Zergeroğlu Ali Murat, Editör, Türkiye Halk SağlığıKurumu, Yayın No:904, Ankara, Yayın Tarihi:2013, Ankara, ss.66-77, 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

34. The Impact of Nutrition Education Provided for Elementary school 5th Grade Students on Nutrition Knowledge

Change and Challenge in Education, Woodcock, L.S., Editör, Instute for Education and Research, Athens, ss.165-176, 2011

37. Eski Türk Besinleri ve Yemekleri

Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Kamil Toygar, Nimet Berkok Toygar, Editör, Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı Yayınları, Ankara, ss.7-54, 2005
Metrikler

Yayın

304

Yayın (WoS)

55

Yayın (Scopus)

67

Atıf (WoS)

214

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

322

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Scholar)

1917

H-İndeks (Scholar)

23

Atıf (TrDizin)

31

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

43

H-İndeks (Sobiad)

3

Proje

2

Tez Danışmanlığı

35

Açık Erişim

19
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları