Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

GASTROİNTESTİNAL SİSTEM HASTALIKLARI VE NÜTRASÖTİK İLİŞKİSİ

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.779-794

20-35 YAŞ ARASI BİREYLERİN FONKSİYONEL BESİNLERE KARŞI TUTUMU

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 Ekim 2019

Okul Çağı Çocuklarında Obezojenik Çevre ile Beslenme Durumları Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

63. Türkiye Milli Pediatri Kongresi, 1. Pediatri Diyetisyenliği Kongresi, Bafra, Kıbrıs (Kktc), 30 Ekim - 03 Aralık 2019, ss.16

Can neck circumference be used as an indicator of metabolicsyndrome?

26th European Congress on Obesity (ECO2019), 28 Nisan - 01 Mayıs 2019, cilt.12 identifier identifier

Comparison of the methods used to determine the level ofphysical activity

26th European Congress on Obesity (ECO2019), 28 Nisan - 01 Mayıs 2019, cilt.12, ss.1-298

Physical Activity Habits of Adults

International Conference on Obesity and Diet Imbalance, Balvi, Letonya, 29 - 30 Kasım 2018, cilt.8, ss.51

A New stem cell technology: Cultured meat

7th International Congress on MolecularBiology and Biotechnology, 25 - 27 Nisan 2018

The effect of ellagitannins and ellagic acid on human gut microbiota

7th International Congress on MolecularBiology and Biotechnology, 25 Nisan 2018

Probiotıc Lactic Acıd Bacteria And Their Effects On Type 2 Diabetes Treatment

1ST INTERNATIONAL CONGRESS ON SPORTS, ANTHROPOLOGY, NUTRITION, ANATOMY AND RADIOLOGY, 3 - 05 Mayıs 2018

Effect Of Guineidinoacetic Acid On Exercise Performance

1ST INTERNATIONAL CONGRESS ON SPORTS, ANTHROPOLOGY, NUTRITION, ANATOMY AND RADIOLOGY, 3 - 05 Mayıs 2018

Evaluation of Malnutrition Risk in General Surgery Clinic Inpatients

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.50 Sürdürülebilir Kalkınma

Children s Eating Behavior According to Gender and Body Mass Index

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.58

Relationship Between Some Biochemical Parameters and The Body Mass Index in Elderly Women”.

IV. International Multidiciplinary Congress of Eurasia (IMCOFE)., Roma, İtalya, 23 - 25 Ağustos 2017

Yetişkinlerin Sıvı Tüketimi

I. Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.207

Sağlık personelinin kolesterol ile ilgili bilgileri.

Adnan Menderes Üniversitesi I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi., Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencilerinin Besleme DeğişimSüreçleri

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri VI. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017

The Effect of Eating Habits on Dental Caries in Preschool Children

4th World Conference on Health Sciences (HSCI-2017), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2017

Genç Yetişkin Bireylerin Fonksiyonel Besin Tüketme Durumu

'Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, ss.167-168

Üniversitede Okuyan Kız Öğrencilerin Beslenme Durumları İleBazı Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi

'Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, ss.171-172

Yoğurt ve Metabolik Sendrom

Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016

Konjuge Linoleik asit ve Sağlık

Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016

Nutritional Status among University Students in Different Types of Housing

17th International Congress of Dietetics Granada, Spain, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Ekim 2016

Nutrition and Dietetics Students Perspective of Genetically Modified Foods

IUFoST 18th World Congress of Food Science and Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.677

The Consumption of Sugary Foods by 19 22 Year Old Young Adults

IUFoST 18th World Congress of Food Science and Technology, Dublin, İrlanda, 21 - 25 Temmuz 2016

Evaluating the consumption and Use of Some Functional Foods in Adults

IUFoST 18th World Congress of Food Science and Technology, Dublin, İrlanda, 21 - 25 Temmuz 2016

Gebelikte kafein tüketiminin etkileri

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016

Sokakta çalışan çocukların beslenme bilgilerinin değerlendirilmesi

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016

Uyku Apnesi ve Obezite

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

Evaluation of Eating Habits in Final Year High School Students

3rd International Conference on Nutrition&Growth, Viyena, Avusturya, 17 - 19 Mart 2016

Gebelik Öncesinde Sahip Olunan ve gebelikte Kazanılan Ağırlığın Uyku Kalitesi ve Süresi Üzerine Etkisi

Fetal Hayattan Çocukluğa İlk 1000 Gün Gebe ve Çocuk Beslenmesi 4. Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Mart 2016

Annelerin Anne Sütü ile İlgili Yanlış İnanışları

III: Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2015, cilt.2, ss.411-416

A Special Drink Turnip Juice and Its Effect on Health

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, ss.576

A Healty Food in Turkish Cuisine Bulgur

3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.92

A Tradition of Sharing Ashura

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarejevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.390

A Tradition of Sharing Ashure

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

Fermented Dairy Drink

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarejevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.196

A Special Drink Turnip Juice and Its effects on Health

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.576

Attitutes and Knowledge of Salt Among Students.

International Journal of Art andScience’ International Conference for Technology and Science, 14 - 17 Temmuz 2015

The Importance of Nutrition Education During Preschool PeriodAbstract No 2214

VII. European Conference On Socıal And Behavıoral Scıences, Bükreş, Romanya, 11 - 13 Haziran 2015

The Importance of Nutrition Education During Preschool Period

VII. EUROPEAN CONFERENCE on SOCIAL and BEHAVİORAL SCIENCES, Bucharest, Romanya, 11 - 13 Haziran 2015

Üniversite Öğrencilerinin Vücut Şekil Algısı ile Yeme Tutumlarının İncelenmesi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi' 2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.557-558

FLUID INTAKE OF HEALTHCARE PROFESSIONALS IN TURKEY

36 th ESPEN CONGRESS ON CLINICAL NUTRITION AND METABOLISM, CENEVRE, İsviçre, 6 - 09 Eylül 2014

DEPRESSION LEVELS OF COLLEGE STUDENTS AND THEIR RELATION WITH ANTHROPOMETRIC MEASURES

36 th ESPEN CONGRESS ON CLINICAL NUTRITION AND METABOLISM, CENEVRE, İsviçre, 6 - 09 Eylül 2014

Mardin de unutulmaya yüz tutmuş lezzet Dehüdüyet

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014

The Importance of Sherbets in Turkish Cuisine

The 2nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.83

Meal Planings of High School Students in Turkey

Annals of Nutrition and Metabolism, Granada, Nikaragua, 15 - 20 Eylül 2013, cilt.63, ss.583-584

BODY IMAGE OF ADOLESCENTS AND ITS CORRELATIONWITH BODY MASS INDEX

Annals of Nutrition and Metabolism, Granada, Nikaragua, 15 - 20 Eylül 2013, cilt.63, ss.1420

Polislerin Çalışma Sistemlerinin Beslenme Alışkanlıklarına Etkisi

Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 27 - 29 Haziran 2013, ss.58-59

Infant Feeding Practices of Mothers the case of Ankara

2nd Global Congress for Concensus in Pediatrics & Child Health, 17 - 20 Mayıs 2012

Infant feding practices of mothers:The case of Ankara.

The 2nd Global Congress for Consensus in Pediatrics & Child Health, Moskva, Rusya, 17 - 20 Mayıs 2012, ss.59

Yetişkinlerin Vücut Ağırlıklarını Etkileyen Faktörler

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012

Health Professionals Beverage Consumption and Knowledge Fluid Intake

Annals of Nutrition and Metabolism, Madrid, İspanya, 16 - 18 Ekim 2011, cilt.58, ss.401

0- 24 Aylık Çocuğu Olan Annelerin Çocuk Beslenmesi Konusundaki Bilgileri

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.329-330

Yetişkinlerin Beslenme Bilgi ve Davranışlarının İncelenmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.330

Yaşlıların Kardiyovasküler Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.371

Nutrition Knowledge of Consumer According to the Gender in Ankara Turkey

Rural Environment, Education, Personality (REEP), Jelgava, Letonya, 29 - 30 Mayıs 2009, ss.1

Child nutrition knowledge of women who have children aged 0-5

Rural Envoriment.Education.Personality (REEP). International Scientific Conference, Jelgava, Letonya, 29 - 30 Mayıs 2009, ss.131-138 Sürdürülebilir Kalkınma

60 Yaş Üzeri Kadınların Güvenli Yiyecek Hazırlama Uygulamaları

V. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Sivas, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2009, ss.143-153

İlköğretim okullarında görev yapan öğretmenlerin zayıflama ile ilgili bilgileri

VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 2 - 06 Nisan 2008, ss.251

60 69 Yaş Arasında Bireylerin Süt Grubu Besinleri Tüketim Alışkanlıkları

IV. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2007, ss.91-104

Beden kitle indeksi 20 nin altında olan üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları

I. Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2004

Kitap & Kitap Bölümleri

Beslenme ve Bilişsel Gelişim

Anne Çocuk Beslenmesi, YARDIMCI HÜLYA, KÖKSAL EDA, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.243-261, 2024

Sürdürülebilir Beslenme Çerçevesinde Gıda Sistemleri

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve SAĞLIK Çevre Adaleti ve Gıda Güvencesi, ÖZMETE Emine, KESER Alev, DEMİRBİLEK Melahat, ŞENGÜN İrem, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Ltd. Şti., Ankara, ss.137-150, 2023

Palm Oil and Health Interaction

Recent Studies in Health Sciences, Chernopolski Placemen, MichevLucpanova Nelya, AK Bilal, Sancar Behiye, Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, SOFIA, Sofija, ss.98-109, 2019

Metrikler

Yayın

227

Atıf (WoS)

214

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

322

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Scholar)

1917

H-İndeks (Scholar)

23

Atıf (TrDizin)

9

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

2

Tez Danışmanlığı

35

Açık Erişim

19
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları