Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Ziraat Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü, Su Ürünleri Anabilim Dalı
WoS Araştırma Alanları: Tarım Bilimleri, Tarım ve Çevre Bilimleri (Age), Balıkçılık, Tarım Bilimi, Tarım Multidisiplinler, Ziraat Mühendisliği, Bitki ve Hayvan Bilimleri, Deniz ve Tatlısu Biyolojisi
Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Su Hayvanları Hastalıkları

Yayınlardaki İsimler: E. Genc, Ercument Genc
Metrikler

Yayın

130

Yayın (WoS)

43

Yayın (Scopus)

38

Atıf (WoS)

751

H-İndeks (WoS)

15

Atıf (Scopus)

841

H-İndeks (Scopus)

16

Atıf (Scholar)

1777

H-İndeks (Scholar)

24

Atıf (Sobiad)

124

H-İndeks (Sobiad)

6

Atıf (Diğer Toplam)

100

Toplam Atıf Sayısı

1031

Proje

17

Tez Danışmanlığı

12

Açık Erişim

25
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Biyografi

Öz Bilgi:
Prof. Dr. Ercüment Genç, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesidir. 1993 yılında Ankara Üniversitesi’nden Ziraat Mühendisi olarak mezun olmuş, aynı yıl Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 1995 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Hastalıklar Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atanmış, 1996 yılında yüksek lisansını tamamlayarak Ziraat Yüksek Mühendisi unvanını almıştır. Aynı yıl Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Doktora Programı’na kabul edilmiş ve 2002 yılında balık endoparazitleri ve histopatolojik etkileri üzerine doktora çalışmasını tamamlamıştır.

2002 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başlamış; 2006 yılında Üniversitelerarası Kurul tarafından yapılan eser incelemesi ve sözlü sınav sonucu Doçent unvanı almış ve aynı yıl Doçent kadrosuna atanmıştır. 2011 yılında Ankara Üniversitesi’ne Doçent olarak katılmış, 2013 yılından itibaren ise aynı bölümde Profesör unvanıyla görev yapmaktadır.

1993 yılından bu yana sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği üzerine çalışan Prof. Genç’in araştırma alanları; balık ve karides yetiştiriciliği, besleme, immünostimülanlar, histopatoloji, biyoyumak (biofloc) sistemleri ve mikrobiyota analizlerini kapsamaktadır. Halen Sucul Genetik Kaynakların Tescili Ulusal Komitesi üyesi, Tarım ve Gıda Etiği Derneği Onur Kurulu üyesi ve Tarım ve Orman Bakanlığı Ar-Ge Projeleri Danışma Kurulu üyesidir. Ayrıca Tarım Bakanlığı Sucul Omurgalı Canlı Deneyleri Merkez Etik Kurulu’nda görev yapmaktadır.

Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde hakemlik ve konu editörlüğü yapan Prof. Genç, sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği alanında çalışmakta; ulusal ve uluslararası ölçekte yayınların bilimsel kalite ve etik standartlarının gelişimine katkıda bulunmaya çalışmaktadır.

Alan: Su Ürünleri

Bilgi ve Deneyim:

  • Su ürünleri (balık/karides) yetiştiriciliği

  • Balık ve karides hastalıkları

  • Histoloji ve histopatoloji

  • Yem katkıları

  • Biyoyumak (Biofloc) teknolojisi

  • Mikrobiyota profili

  • Kapalı devre su ürünleri yetiştiriciliği (RAS)

Yabancı Dil:

  • İngilizce

İletişim
E-posta
egenc@ankara.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.ankara.edu.tr/egenc
Cep Telefonu
+90 505 983 0583
İş Telefonu
+90 312 596 1074
Posta Adresi
Ankara Ünivresitesi Ziraat Fakültesi, Su Ürünleri Müjh. Böl. Kavacık Subayevleri Kavşağı, Keçiören, Ankara