Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Ziraat Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü, Su Ürünleri Anabilim Dalı
WoS Araştırma Alanları: Balıkçılık, Tarım Bilimi, Ziraat Mühendisliği, Deniz Ve Tatlısu Biyolojisi, Tarım Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Bitki Ve Hayvan Bilimleri, Tarım Multidisiplinler
Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Su Hayvanları Hastalıkları

Metrikler

Yayın

126

Atıf (WoS)

677

H-İndeks (WoS)

14

Atıf (Scopus)

639

H-İndeks (Scopus)

13

Atıf (Scholar)

1573

H-İndeks (Scholar)

24

Proje

15

Tez Danışmanlığı

10

Açık Erişim

20
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Öz Bilgi: 
Ercüment Genç, Su Ürünleri alanında (Balıkların endoparazitleri ve histopatolojik etkileri üzerine) doktora derecesini 08 Şubat 2002 tarihinde Çukurova Üniversitesi'nden (Adana, Türkiye) almıştır. http://scholar.google.com/citations?user=aCNP-M0AAAAJ
Ercüment Genç, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri ve Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü'nde tam zamanlı profesör olarak çalışmaktadır. 
26.12.2014 tarihinden bu yana Sucul Genetik Kaynakların Tescili Ulusal Komitesi'nde komite üyesi olarak çalışmaktadır. 2016 yılından bu yana Tarım ve Gıda Etiği Derneği Üyesi, 2022 yılından itibaren de Onur Kurulu Üyesidir. 2018 yılından bu güne kadar Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Araştırma  Ar-Ge Projeleri Danışma Kurulu Üyesidir.
E. Genç; 2000 yılından bu yana balık, yumuşakça ve kabuklu yetiştiriciliği, balık hastalıkları, histopatolojileri konularında çalışmalar yapmaktadır. 2011 yılından bu yana da moleküler tekniklerle mikrobiyota profilleri, sindirim, büyüme ve bağışıklık analizleri üzerinden değerlendirmelerde bulunmaktadır. Sorumlu su ürünleri yetiştiriciliği teknikleri üzerinde çalışmaktadır. 2018 yılından bu güne kadar da biofloc teknolojisi, fermente ürünlerin yemde kullanımı, yem katkı maddeleri, polihidroksi bütürat, Antimikrobiyal Peptitler ve balık ıslahı üzerine projelerde görev almaktadır. Uluslararası, ulusal  hakemli dergilerde hakemlik ve konu editörlüğü yapmaktadır. 
Alan: Su ürünleri
Bilgi ve Deneyim:  
  • Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Balık/Karides hastalıkları, Balık/karides histoloji/histopatolojisi, Yem katkıları, Biyoyumak Teknolojisi, Kapalı Devre Su Ürünleri Yetiştiriciliği


  • Yabancı dil: İngilizce

    İletişim