SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Insights into antimicrobial and anti-inflammatory applications of plant bioactive compounds
MICROORGANISMS
, cilt.11, sa.1156, ss.1-16, 2023 (SCI-Expanded)
Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in brined cheese from weekly street markets in Ankara, Turkey
JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.68, sa.5, ss.117-123, 2017 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Mikrofiltrasyon uygulamasının çiğ sütün mikrobiyel kalitesine etkisi
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.8, sa.9, ss.1935-1941, 2020 (Hakemli Dergi)
Su Kalitesinin Gıda Güvenliği ve İnsan Sağlığına Etkisi
Gıda Güvenliği Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.50-52, 2010 (Hakemli Dergi)
Tavuk Etlerinden Salmonella spp. Belirlenmesine Yönelik Hızlı Bir Yöntem
GIDA
, cilt.33, sa.5, ss.205-211, 2008 (Hakemli Dergi)
İmmunomanyetik ayırma yöntemi ile gıdalardan Salmonella spp. izolasyonu
GIDA
, cilt.30, sa.5, ss.315-322, 2005 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Food Safety Awareness in Cooking Programs on Turkish Television Channels
7th International Food Safety Congress, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022
MALDI-TOF MS Characterization of Lactic Acid Bacteria Isolated from Traditional Artisanal Cheeses of Turkey
41st International Congress of the Society for Microbial Ecology in Health and Disease, Alexandroupoli, Yunanistan, 14 Haziran 2022
The Effect of Microfiltration on Microbiological Properties of Milk.
International Eurosian Conference on Science, Engineering and Technology (EurosianScientech 2018), Ankara, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2018
The Effect of Molecular Resonance on Mesophilic and Psychrotrophic Aerobic Microflora of Raw Milk.
International Eurosian Conference on Science, Engineering and Technology (EurosianScientech 2018), Ankara, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2018
Can Molecular Resonance Effect Technology Be Effective to Inhibit Complex Microbiological Associations in Food Industry?
3rd International Congress on Food Technology, Kapadokya, Türkiye, 10 Ekim 2018
Microbial Quality Assessment of Foods by A Novel Real-time PCR Technique
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018
Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in Brined Cheese from Weekly Markets in Turkey
FEMS 2017-7th Congress of European Microbiologists, Valensiya, İspanya, 9 - 13 Temmuz 2017
Kefir Tanelerinin Mikroflorası
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
Laktik Asit Bakterilerinin Aflatoksin B1 ve Aflatoksin M1 Bağlama Yetenekleri
5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
Gıda Güvenliğinde Hızlı Mikrobiyolojik Analiz Tekniklerinin Yeri ve Önemi.
5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
Gıda Güvenliğine Küresel Bakış
Türkiye Ziraat Mühendisliği 8. Teknik Kongresi, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015
Effect of Mastitis on Raw Milk Composition and Dairy Products Quality
2nd International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 05 Kasım 2014
Microbial Foodborne Illnesses and Detection Methods From The View of Food Safety.
Food Ingredients Turkey Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2014
Working with Enzymes in Dairy Production
Food Ingredients Turkey Conference: Capitalising on Food Innovation, İstanbul, Türkiye, 17 Ekim 2012
Staphylococcus aureus un bakteriyosin üreten Pediococcus pentosaceus ile üretilen Beyaz peynirlerin üretim ve olgunlaşma aşamalarındaki davranışı
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Staphylococcus aureus un bakteriyosin üreten Lactobacillus plantarum ile üretilen Beyaz peynirlerin üretim ve olgunlaşma aşamalarındaki etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Bakteriyosin üreten Lactobacillus brevis in Beyaz peynir yapımı ve olgunlaşması aşamalarında Staphylococcus aureus gelişimi üzerine etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
The Implementation of Commercial Real-Time Kits In Detection of Escherichia coli O157 From Raw Ground Beef
Food Micro 2012: The 23rd International ICFMH Symposium on Global Issues in Food Microbiology, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012
Development of an Immunomagnetic Separation and Real-time Polymerase Chain Reaction Combined Method for Rapid Detection of Escherichia coli O157:H7 in Meat and Meat Products
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010
Evaluation of PCR and Real-Time PCR Methods for Rapid Detection of Foodborne Pathogens.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010
Do Leafy Green Vegetables and Their Ready-to-Eat (RTE) Salads Carry a Risk of Foodborne Pathogens?
XXXIII International Congress on Microbial Ecology in Health and Disease, Yunanistan, 6 - 10 Eylül 2010
Antibiotic Resistance Pattern of Salmonella spp. Determined from Ready-to-Eat (RTE) Salads
IUFoST 15th World Congress of Food Science and Technology, Cape-Town, Güney Afrika, 22 - 26 Ağustos 2010
Immunomagnetic Separation (IMS) and Polymerase Chain Reaction (PCR) Detection of Listeria monocytogenes in Cig Kofte, A Traditional Bulgur Ball Product
IUFoST 15th World Congress of Food Science and Technology, Cape-Town, Güney Afrika, 22 Ağustos 2010
Do Helichrysum plicatum dc. subsp. plicatum (HPP) Extracts Have an Inhibitory Effect Against Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus?
IUFoST 15th World Congress of Food Science and Technology, Cape-Town, Güney Afrika, 22 Ağustos 2010
The Usage of Immuno-PCR Combined Assay in Detection of Salmonella spp. in Milk Samples
Food Micro 2008: The 21st International ICFMH Symposium on Evolving Microbial Food Quality and Safety, Aberdeen, İngiltere, 01 Eylül 2008
Application of Immunomagnetic Beads and PCR Assay for Detection of Salmonella spp. in Chicken Meats
XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Türkiye, 05 Ağustos 2008
Antimicrobial Effects ofHelichrysum plicatum DC. subsp. plicatum Extracts on Escherichia coli O157:H7
XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Türkiye, 5 - 09 Ağustos 2008
Detection of Salmonella in Foods by Using Real-time PCR
Rapid Methods Europe 2007, Noordwijkerhout, Hollanda, 29 - 30 Ocak 2007
Ankara Piyasasında Satışa Sunulan Tavuk Etlerinde Yersinia enterocolitica ve Escherichia coli O157 Varlığının Araştırılması
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 Mayıs 2006
İmmunomanyetik Ayırma Yöntemi (İMA) ve Atomik Kuvvet Mikroskobu (AKM) ile Tampon Çözeltide Escherichia coli O157:H7 İzolasyonu
3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2003
Isolation of Listeria monocytogenes by Using Immunomagnetic Separation (IMS) Technique and Atomic Force Microscope (AFM) in Buffer Solution
FEMS 2002-The Versatility of Listeria Species Symposium, İzmir, Türkiye, 10 - 11 Ekim 2002
İmmunomanyetik Ayırma Yöntemi (İMA) ve Atomik Kuvvet Mikroskobu (AKM) ile Tampon Çözeltide Salmonella Enteritidis İzolasyonu
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 Mayıs 2002
The Combination of Immunomagnetic Separation and ATP Bioluminescence Methods in Enumeration of Escherichia coli O157:H7.
Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ekim 2000
Aytac, S.A., Mercanoglu, B., Ozbas, Z.Y.: The Combination of Immunomagnetic Separation and ATP Bioluminescence Methods in Enumeration of Escherichia coli O157:H7. Ankara, Türkiye, 12-16 Ekim 2000.
Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ekim 2000
Kitap & Kitap Bölümleri
Mikroskobik İnceleme
Süt ve Ürünlerinde Laboratuvar Uygulamaları-Analiz Yöntemleri, Seval Servgi Kırdar, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.109-139, 2019
Gıda Kaynaklı Bazı Patojen Bakteriler ve Kültürel İzolasyon Yöntemleri
Süt ve Ürünlerinde Laboratuvar Uygulamaları-Analiz Yöntemleri, Seval Sevgi Kırdar, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.207-229, 2019
Mikrobiyolojik Sayım Yöntemleri
Süt ve Ürünlerinde Laboratuvar Uygulamaları-Analiz Yöntemleri, Seval Sevgi Kırdar, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.141-169, 2019
Mikrobiyolojik Hızlı Analiz Yöntemleri
Süt ve Ürünlerinde Laboratuvar Uygulamaları-Analiz Yöntemleri, Seval Sevgi Kırdar, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.171-206, 2019
Physicology and Biochemisty of Acetic Acid Bacteria
Acetic Acid Bacteria. Fundamentals and Food Applications, . I. Yucel Sengun, Editör, CRC Press, ss.71-91, 2017
Microflora of The Intestine: Biology of the Enterococcus spp.
Encyclopedia of Food Microbiology , C. Batt,and M.L. Tortorello, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Michigan, ss.652-657, 2014