Desteklenen Projeler
-
2020 - 2024 Enhancing Mediterranean Fresh Produce Shelf-life using Sustainable Preservative Technologies and communicating Knowledge on Dynamic Shelf-life using Food Cloud Services and Predictive Modelling
-
2020 - 2021 Süt ve Süt Ürünlerinde Metisiline Dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) Varlığı ve Moleküler Karakterizasyonu
-
2014 - 2015 Ankara piyasasında açıkta satılan Beyaz ve Tulum peynirlerinde Staphylococcus aureus varlığının belirlenmesi ve belirlenen suşlarda bazı klasik enterotoksijenik özelliklerin polimeraz zincir reaksiyonu PZR ile araştırılması
-
2009 - 2011 Escherichia coli O157:H7 nin sığır etlerinde belirlenmesinde immunomanyetik ayırma-eş zamanlı polimeraz zincir reaksiyonu İMA-eş zamanlı PZR kombine yönteminin geliştirilmesi ve uygulanması
-
2009 - 2010 Hazır tüketilen salatalarda Salmonella varlığının belirlenmesi ve belirlenen serovarların antibiyotik dirençliliklerinin incelenmesi
-
2006 - 2008 Ankara ve çevresinde yetiştirilen çiğ tüketilen yeşil yapraklı sebzelerin Salmonella spp ve Listeria monocytogenes içeriklerinin moleküler teknikler kullanılarak belirlenmesi
-
2004 - 2007 İmmünomanyetik ayırma polimeraz zincir reaksiyonu İMA -PZR kombine yöntemi ile gıdalardan Salmonella kontaminasyonunun hızlı olarak belirlenmesi
-
2003 - 2006 Halk ilaçlarının antienflamatuvar analjezik ve antimikrobiyal etkileri üzerinde farmakognozik çalışmalar
-
2002 - 2004 New Technologies for Improving Real time PCR Methods for the Detection of Foodborne Pathogens
Diğer Ülkelerden Üniversiteler Tarafından Desteklenmiş Proje