Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
Articles Published in Other Journals
DETECTION TARGET GENES IN COMBATING BIOFILM FORMS IN SALMONELLA TYPHIMURIUM 14028
Communications/ Faculty of Sciences University of Ankara Series C: Biology and Geological Engineering and Geophysical Engineering
, vol.32, no.2, pp.137-149, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
An Overview on the Roles of Bacterial Small RNAs inRegulatory Networks
Current Trends in Biotechnology Mi
, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
Bakteriyel Biyofilmler ve Konakçı Savunma Sistemleri ile Etkileşimleri
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, vol.31, no.1, pp.15-28, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Mikrobiyal biyosürfektanlar yüzey aktif bileşikler
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, vol.31, no.3, pp.135-143, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Identification of multi drug resistant salmonella strains-Çoklu ilaç dirençli Salmonella suşlarının tanısı
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi
, vol.69, no.4, pp.201-212, 2012 (Scopus)
Nisin Üreticisi Lactococcus lactis subsp lactis LL27 Suşunun Beyaz Peynirde Listeria monocytogenes in Gelişiminin Engellenmesi Üzerine Etkisi
Selçuk Üniversitesi Selçuk Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
, vol.26, no.1, pp.77-83, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
Çoklu İlaç Dirençli Salmonella Suşlarının Tanısı
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi (Turkish Bulletin of Hygiene and Experimental Biology)
, vol.69, no.4, pp.201-212, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
Bakteriyosinler Alternatif Gıda Koruyucuları
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, vol.25, no.1-2, pp.59-70, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
Bacteriophage Host Interactions in Lactococci
Communications
, vol.20, no.1, pp.15-31, 2003 (Peer-Reviewed Journal)
Laktokoklarda Kazein Metabolizması
Gıda
, vol.25, no.5, pp.325-329, 2000 (Peer-Reviewed Journal)
Lactococcus Cinsine Ait Starter Kültür Suşlarında Faj Dirençlilik Sistemleri
Gıda
, vol.25, no.1, pp.25-31, 2000 (Peer-Reviewed Journal)
Çiğ Süt ve Peyniraltı Sularından İzole Edilen Laktokokların Faj Duyarlılıkları
Turk J. Biol.
, vol.24, pp.425-435, 2000 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Published in Refereed Scientific Meetings
Effects oF csgD, fliZ, stjC, yaiC AND rmbA Genes On Biofilm Structures Formed At Solid-Air And Lıquıd-Aır Interfaces In Salmonella Typhimurium 14028 Strain
IV. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Turkey, 29 August 2022, pp.617-627
Functions Of Type V Secretion System And Autotransporter Proteins In Salmonella
IV. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edinet, Moldova, 29 August 2022, pp.552-562
pagN: A Novel Adhesin/İnvasin Gene In Salmonella
IV. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Turkey, 29 August 2022, pp.604-609
Evaluation of Cellulase Activity Of bcsE Mutant Salmonella Strains
IV. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Turkey, 29 August 2022, pp.473-479
Antibiotic Resistance Pattern of Salmonella spp. Determined from Ready-to-Eat (RTE) Salads
IUFoST 15th World Congress of Food Science and Technology, Cape-Town, South Africa, 22 - 26 August 2010
Antibiyotik dirençli Salmonella enterica serotiplerinde sınıf 1 integron varlığının araştırılması
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008
Farklı Biosit ve Sıcaklık Uygulamalarının Laktokok Fajlarının İnaktivasyonu Üzerine Etkilerinin Karşılaştırılması
XV. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Antalya, Turkey, 28 - 31 October 2007
Inactivation of lactococcal bacteriophges by high hydrostatic pressure
International Conference on High Pressure Science and Technology, Bordo, France, 7 - 11 July 2003
Books
Genetic modification and sequence analysis of probiotic microorganisms
in: Advances in Probiotics:Microorganisms in Food and Health, Dhanasekaran, D., Sankaranarayanan, A.,, Editor, Elsevier Publishing, pp.101-112, 2021
Selection criteria for identifying putative Probiont
in: Advances in Probiotics:Microorganisms in Food and Health, Dhanasekaran, D., Sankaranarayanan, A.,, Editor, Elsevier Publishing, pp.23-35, 2021
Bölüm 2: Probiyotik Mikroorganizmalar I:Laktik Asit Bakterileri (LAB)
in: Probiyotik Yüzyılı, AKÇELİK Mustafa, AKÇELİK Nefise,ŞANLIBABA Pınar, UYMAZ TEZEL Başar, Editor, GAZİ KİTABEVİ, pp.39-66, 2020
Bölüm 16: Genetik Mühedisliği Uygulamaları Çerçevesinde Probiyotikler
in: Probiyotik Yüzyılı, AKÇELİK Mustafa, AKÇELİK Nefise,ŞANLIBABA Pınar, UYMAZ TEZEL Başar, Editor, GAZİ KİTABEVİ, pp.521-547, 2020
Genetik Mühendisliği Uygulamaları Çerçevesinde Probiyotikler
in: Probiyotik Yüzyılı, Mustafa AKÇELİK, Pınar ŞANLIBABA, Nefise AKÇELİK, Başar UYMAZ TEZEL, Editor, Gazi Kitapevi, Ankara, pp.521-547, 2020
Bölüm 19: İnsan Bağırsak Mikrobiyotasının Disbiyozu ve Probiyotikler Aracılığı ile Modülasyon
in: Probiyotik Yüzyılı, AKÇELİK Mustafa, AKÇELİK Nefise, ŞANLIBABA Pınar, UYMAZ TEZEL Başar, Editor, GAZİ KİTABEVİ, pp.643-677, 2020
Probiyotiklerin Geleceği
in: Probiyotik Yüzyılı, MUSTAFA AKÇELİK, PINAR ŞANLIBABA, NEFİSE AKÇELİK, BAŞAR UYMAZ TEZEL, Editor, Gazi Kitapevi, pp.549-576, 2020
İnsan Bağırsak Mikrobiyotasının Disbiyozu ve Probiyotikler Aracılığı ile Modülasyonu
in: Probiyotik Yüzyılı, MUSTAFA AKÇELİK, PINAR ŞANLIBABA, NEFİSE AKÇELİK, BAŞAR UYMAZ TEZEL, Editor, Gazi Kitapevi, pp.643-677, 2020
Bölüm 7:Prebiyotikler ve Sinbiyotikler
in: Probiyotik Yüzyılı., AKÇELİK Mustafa, AKÇELİK Nefise, ŞANLIBABA Pınar, UYMAZ TEZEL Başar, Editor, GAZİ KİTABEVİ, pp.229-246, 2020
Bölüm 17: Probiyotiklerin Geleceği
in: Probiyotik Yüzyılı, AKÇELİK Mustafa, AKÇELİK Nefise,ŞANLIBABA Pınar, UYMAZ TEZEL Başar, Editor, GAZİ KİTABEVİ, pp.550-576, 2020
Gıda Fermantasyonlarında Rol Oynayan Mikroorganizmalar
in: Fermente Gıdalar mikrobiyoloji, teknoloji, sağlık, Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editor, Nobel, Ankara, pp.9-35, 2019
Fermantasyon Metabolizması
in: Fermente Gıdalar mikrobiyoloji, teknoloji, sağlık, Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editor, Nobel, Ankara, pp.37-63, 2019
Rekombinant DNA Teknolojisi (Bölüm 5)
in: Farmasötik Mikrobiyoloji, Ufuk ABBASOĞLU, Adile ÇEVİKBAŞ, Editor, Efil Yayınevi, Ankara, pp.432-468, 2015
RECENT ADVENCES IN GENETICS OF LACTIC ACID BACTERIA
in: DAIRY MICROBIOLOGY AND BIOCHEMISTRY, ÖZER, B.H., AKDEMİR-EVRENDİLEK, G., Editor, CRC PRESS, pp.68-85, 2014
Bölüm 21: Mikroorganizmaların insanlarla etkileşimleri
in: Brock Mikroorganizmaların Biyolojisi, ÇÖKMÜŞ C, Editor, Palme Yayınevi, Ankara, pp.700-726, 2010
Natural Phage Resistance Systems in Lactococci
in: Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria, Barboros ÖZER, Editor, Research Signpost, pp.65-85, 2007