Makaleler
32
Tümü (32)
SCI-E, SSCI, AHCI (25)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (26)
ESCI (1)
Scopus (25)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (2)
8. Mikrofiltrasyon uygulamasının çiğ sütün mikrobiyel kalitesine etkisi
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.8, sa.9, ss.1935-1941, 2020 (Hakemli Dergi)
11. Application of Bacteriocin-Like Inhibitory Substances (BLIS)-Producing Probiotic Strain of Lactobacillus plantarum in Control of Staphylococcus aureus in White-Brined Cheese Production
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.25, sa.4, ss.401-408, 2019 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
13. Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in brined cheese from weekly street markets in Ankara, Turkey
JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.68, sa.5, ss.117-123, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
21. Su Kalitesinin Gıda Güvenliği ve İnsan Sağlığına Etkisi
Gıda Güvenliği Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.50-52, 2010 (Hakemli Dergi)
25. Tavuk Etlerinden Salmonella spp. Belirlenmesine Yönelik Hızlı Bir Yöntem
GIDA
, cilt.33, sa.5, ss.205-211, 2008 (Hakemli Dergi)
28. İmmunomanyetik ayırma yöntemi ile gıdalardan Salmonella spp. izolasyonu
GIDA
, cilt.30, sa.5, ss.315-322, 2005 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
38
1. Food Safety Awareness in Cooking Programs on Turkish Television Channels
7th International Food Safety Congress, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2. MALDI-TOF MS Characterization of Lactic Acid Bacteria Isolated from Traditional Artisanal Cheeses of Turkey
41st International Congress of the Society for Microbial Ecology in Health and Disease, Alexandroupoli, Yunanistan, 14 Haziran 2022, (Özet Bildiri)
3. The Effect of Microfiltration on Microbiological Properties of Milk.
International Eurosian Conference on Science, Engineering and Technology (EurosianScientech 2018), Ankara, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
4. The Effect of Molecular Resonance on Mesophilic and Psychrotrophic Aerobic Microflora of Raw Milk.
International Eurosian Conference on Science, Engineering and Technology (EurosianScientech 2018), Ankara, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
6. Can Molecular Resonance Effect Technology Be Effective to Inhibit Complex Microbiological Associations in Food Industry?
3rd International Congress on Food Technology, Kapadokya, Türkiye, 10 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
8. Microbial Quality Assessment of Foods by A Novel Real-time PCR Technique
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
10. Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in Brined Cheese from Weekly Markets in Turkey
FEMS 2017-7th Congress of European Microbiologists, Valensiya, İspanya, 9 - 13 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
11. Kefir Tanelerinin Mikroflorası
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
13. Laktik Asit Bakterilerinin Aflatoksin B1 ve Aflatoksin M1 Bağlama Yetenekleri
5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
14. Gıda Güvenliğinde Hızlı Mikrobiyolojik Analiz Tekniklerinin Yeri ve Önemi.
5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
15. Gıda Güvenliğine Küresel Bakış
Türkiye Ziraat Mühendisliği 8. Teknik Kongresi, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, (Tam Metin Bildiri)
16. Effect of Mastitis on Raw Milk Composition and Dairy Products Quality
2nd International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 05 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
17. Microbial Foodborne Illnesses and Detection Methods From The View of Food Safety.
Food Ingredients Turkey Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
18. Working with Enzymes in Dairy Production
Food Ingredients Turkey Conference: Capitalising on Food Innovation, İstanbul, Türkiye, 17 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
19. Staphylococcus aureus un bakteriyosin üreten Pediococcus pentosaceus ile üretilen Beyaz peynirlerin üretim ve olgunlaşma aşamalarındaki davranışı
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
20. Staphylococcus aureus un bakteriyosin üreten Lactobacillus plantarum ile üretilen Beyaz peynirlerin üretim ve olgunlaşma aşamalarındaki etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
21. Bakteriyosin üreten Lactobacillus brevis in Beyaz peynir yapımı ve olgunlaşması aşamalarında Staphylococcus aureus gelişimi üzerine etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
22. The Implementation of Commercial Real-Time Kits In Detection of Escherichia coli O157 From Raw Ground Beef
Food Micro 2012: The 23rd International ICFMH Symposium on Global Issues in Food Microbiology, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
23. Development of an Immunomagnetic Separation and Real-time Polymerase Chain Reaction Combined Method for Rapid Detection of Escherichia coli O157:H7 in Meat and Meat Products
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
24. Evaluation of PCR and Real-Time PCR Methods for Rapid Detection of Foodborne Pathogens.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
25. Do Leafy Green Vegetables and Their Ready-to-Eat (RTE) Salads Carry a Risk of Foodborne Pathogens?
XXXIII International Congress on Microbial Ecology in Health and Disease, Yunanistan, 6 - 10 Eylül 2010, (Özet Bildiri)
26. Antibiotic Resistance Pattern of Salmonella spp. Determined from Ready-to-Eat (RTE) Salads
IUFoST 15th World Congress of Food Science and Technology, Cape-Town, Güney Afrika, 22 - 26 Ağustos 2010, (Özet Bildiri)
27. Immunomagnetic Separation (IMS) and Polymerase Chain Reaction (PCR) Detection of Listeria monocytogenes in Cig Kofte, A Traditional Bulgur Ball Product
IUFoST 15th World Congress of Food Science and Technology, Cape-Town, Güney Afrika, 22 Ağustos 2010, (Özet Bildiri)
28. Do Helichrysum plicatum dc. subsp. plicatum (HPP) Extracts Have an Inhibitory Effect Against Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus?
IUFoST 15th World Congress of Food Science and Technology, Cape-Town, Güney Afrika, 22 Ağustos 2010, (Özet Bildiri)
29. The Usage of Immuno-PCR Combined Assay in Detection of Salmonella spp. in Milk Samples
Food Micro 2008: The 21st International ICFMH Symposium on Evolving Microbial Food Quality and Safety, Aberdeen, İngiltere, 01 Eylül 2008, (Özet Bildiri)
30. Application of Immunomagnetic Beads and PCR Assay for Detection of Salmonella spp. in Chicken Meats
XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Türkiye, 05 Ağustos 2008, (Özet Bildiri)
31. Antimicrobial Effects ofHelichrysum plicatum DC. subsp. plicatum Extracts on Escherichia coli O157:H7
XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Türkiye, 5 - 09 Ağustos 2008, (Özet Bildiri)
32. Detection of Salmonella in Foods by Using Real-time PCR
Rapid Methods Europe 2007, Noordwijkerhout, Hollanda, 29 - 30 Ocak 2007, (Özet Bildiri)
33. Ankara Piyasasında Satışa Sunulan Tavuk Etlerinde Yersinia enterocolitica ve Escherichia coli O157 Varlığının Araştırılması
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)
34. İmmunomanyetik Ayırma Yöntemi (İMA) ve Atomik Kuvvet Mikroskobu (AKM) ile Tampon Çözeltide Escherichia coli O157:H7 İzolasyonu
3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2003, (Özet Bildiri)
35. Isolation of Listeria monocytogenes by Using Immunomagnetic Separation (IMS) Technique and Atomic Force Microscope (AFM) in Buffer Solution
FEMS 2002-The Versatility of Listeria Species Symposium, İzmir, Türkiye, 10 - 11 Ekim 2002, (Özet Bildiri)
36. İmmunomanyetik Ayırma Yöntemi (İMA) ve Atomik Kuvvet Mikroskobu (AKM) ile Tampon Çözeltide Salmonella Enteritidis İzolasyonu
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 Mayıs 2002, (Tam Metin Bildiri)
37. The Combination of Immunomagnetic Separation and ATP Bioluminescence Methods in Enumeration of Escherichia coli O157:H7.
Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ekim 2000, (Özet Bildiri)
38. Aytac, S.A., Mercanoglu, B., Ozbas, Z.Y.: The Combination of Immunomagnetic Separation and ATP Bioluminescence Methods in Enumeration of Escherichia coli O157:H7. Ankara, Türkiye, 12-16 Ekim 2000.
Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ekim 2000, (Özet Bildiri)
Kitaplar
6
1. Mikroskobik İnceleme
Süt ve Ürünlerinde Laboratuvar Uygulamaları-Analiz Yöntemleri, Seval Servgi Kırdar, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.109-139, 2019
2. Gıda Kaynaklı Bazı Patojen Bakteriler ve Kültürel İzolasyon Yöntemleri
Süt ve Ürünlerinde Laboratuvar Uygulamaları-Analiz Yöntemleri, Seval Sevgi Kırdar, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.207-229, 2019
3. Mikrobiyolojik Sayım Yöntemleri
Süt ve Ürünlerinde Laboratuvar Uygulamaları-Analiz Yöntemleri, Seval Sevgi Kırdar, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.141-169, 2019
4. Mikrobiyolojik Hızlı Analiz Yöntemleri
Süt ve Ürünlerinde Laboratuvar Uygulamaları-Analiz Yöntemleri, Seval Sevgi Kırdar, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.171-206, 2019
5. Physicology and Biochemisty of Acetic Acid Bacteria
Acetic Acid Bacteria. Fundamentals and Food Applications, . I. Yucel Sengun, Editör, CRC Press, ss.71-91, 2017
6. Microflora of The Intestine: Biology of the Enterococcus spp.
Encyclopedia of Food Microbiology , C. Batt,and M.L. Tortorello, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Michigan, ss.652-657, 2014