Desteklenen Projeler
10
-
2020 - 2024 Akdenizde Yetişen Taze Gıdaların Raf Ömürlerinin Sürdürülebilir Koruyucu Teknolojiler Kullanılarak Arttırılması Ve Gıda Bulut Bilişim Hizmetleri Ve Tahminsel Modelleme Sistemleri Ile Bu Ürünlerin Dinamik Raf Ömürleri Hakkında Bilgi Ve İletişim Sağlanması (Kısaltma: Biofreshcloud)
-
2019 - 2021 Süt ve Süt Ürünlerinde Metisiline Dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) Varlığı ve Moleküler Karakterizasyonu
-
2014 - 2015 Ankara Piyasasında Açıkta Satılan Beyaz ve Tulum Peynirlerinde Staphylococcus aureus Varlığının Belirlenmesi ve Belirlenen Suşlarda Bazı Klasik Enterotoksijenik Özelliklerin Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PZR) ile Araştırılması
-
2014 - 2015 Ankara piyasasında açıkta satılan Beyaz ve Tulum peynirlerinde Staphylococcus aureus varlığının belirlenmesi ve belirlenen suşlarda bazı klasik enterotoksijenik özelliklerin polimeraz zincir reaksiyonu PZR ile araştırılması
-
2009 - 2011 Escherichia coli O157:H7 nin sığır etlerinde belirlenmesinde immunomanyetik ayırma-eş zamanlı polimeraz zincir reaksiyonu İMA-eş zamanlı PZR kombine yönteminin geliştirilmesi ve uygulanması
-
2009 - 2010 Hazır tüketilen salatalarda Salmonella varlığının belirlenmesi ve belirlenen serovarların antibiyotik dirençliliklerinin incelenmesi
-
2006 - 2008 Ankara ve çevresinde yetiştirilen çiğ tüketilen yeşil yapraklı sebzelerin Salmonella spp ve Listeria monocytogenes içeriklerinin moleküler teknikler kullanılarak belirlenmesi
-
2004 - 2007 İmmünomanyetik ayırma polimeraz zincir reaksiyonu İMA -PZR kombine yöntemi ile gıdalardan Salmonella kontaminasyonunun hızlı olarak belirlenmesi
-
2003 - 2006 Halk ilaçlarının antienflamatuvar analjezik ve antimikrobiyal etkileri üzerinde farmakognozik çalışmalar
-
2002 - 2004 New Technologies for Improving Real time PCR Methods for the Detection of Foodborne Pathogens
Diğer Ülkelerden Üniversiteler Tarafından Desteklenmiş Proje