Yayınlar & Eserler

Makaleler 112
Tümü (112)
SCI-E, SSCI, AHCI (38)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (48)
ESCI (10)
Scopus (47)
TRDizin (36)
Diğer Yayınlar (26)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 121

1. Determining The Relationship Between Sleep Quality and Nutritional Status of Bayburt University Nutrition and Dietetics Department Students

International Balıkesir Academic Research Congress on Health Sciences, Balıkesir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2025, ss.1473-1482, (Tam Metin Bildiri)

2. The Association Between Sustainable and Anxiety in Adults

International Congress of Nutrition-SUSTAINABLE FOOD FOR GLOBAL HEALTH, Paris, Fransa, 24 - 29 Ağustos 2025, (Özet Bildiri)

3. The association of Plant-Based Diet Index with Diet Quality, Anthropometric Measurements, and Blood Markers in Adolescents

International Congress of Nutrition-SUSTAINABLE FOOD FOR GLOBAL HEALTH, Paris, Fransa, 24 - 29 Ağustos 2025, (Özet Bildiri)

5. Proloterapi Tedavisi Alan Fibromiyalji Hastalarında Diyetin İnflamatuar Durumuna Göre Besin Ögesi Alımı ve Antropometrik Ölçümlerin Değerlendirilmesi

13th International Medicine and Health Sciences Researches Congress, Ankara, Türkiye, 26 Ağustos 2023, ss.374-384, (Tam Metin Bildiri)

6. ADÖLESANLARDA KRONOTİPE GÖRE ÖĞÜN ZAMANI VE BESİN TERCİHLERİNİN İNCELENMESİ

2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 17 Aralık 2022, ss.1-6, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

7. Nutrition Education for Individuals with Type 2 Diabetes Mellitus

Second International Congree on Biological and Health Sciences, Afyonkarahisar, Türkiye, 24 Şubat 2022, ss.360, (Özet Bildiri)

8. EFFECTS OF NUTRITION ON SCHIZOPHRENIA.

INTERNATIONAL CAPPADOCIA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2021, ss.260-267, (Tam Metin Bildiri)

11. A STUDY ON NUTRITIONAL HABITS OF HEALTHCARE WORKERS WORKING IN SHIFT AND SHIFTLESS DURING THE COVID-19 PANDEMIC PROCESS.

INTERNATIONAL CAPPADOCIA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2021, ss.112-113, (Özet Bildiri)

12. ADULT WOMEN'S OPINIONS ON HEALTH CLAIMS ABOUT FUNCTIONAL FOODS

7th International Conference on Public Health 2021 (ICOPH 2021), 04 Ağustos 2021, ss.155, (Özet Bildiri)

13. THE EFFECT OF BODY MASS INDEX ON BODY IMAGE AND BODY APPRECIATION IN YOUNG ADULT INDIVIDUALS

7 th International Conference on Public Health 2021 (ICOPH 2021), 4 - 05 Ağustos 2021, ss.10, (Özet Bildiri)

14. Yetişkin Bireylerde Kronotipin Hedonik Açlık Üzerine Etkisi

X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

15. Antropometrik İndekslerin Metabolik Sendrom Bileşenleri ile İlişkisinin Değerlendirilmesi: Kesitsel Bir Araştırma

X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021, ss.246-247, (Özet Bildiri)

16. Effect of Chronotype on Hunger in Adults Partcipations

X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021, ss.67-68, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

17. COVID-19’UN ÇOCUKLUK ÇAĞINDA YETERSİZ BESLENMEYE ETKİSİ

FARKLI BOYUTLARIYLA SAĞLIK, Türkiye, 06 Aralık 2020 - 09 Aralık 2010, ss.1-9, (Tam Metin Bildiri)

18. GÜNCEL DSM-V KILAVUZUNA GÖRE YEME BOZUKLUKLARININ İNCELENMESİ

INTERNATIONAL CONFERENCE ONDIFFERENT ASPECTS OF HEALTH, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2020, ss.257-259, (Özet Bildiri)

19. COVİD-19 PANDEMİSİNİN ÇOCUKLUK ÇAĞINDA BESLENME ÜZERİNE ETKİLERİ

COVİD-19 ile Mücadelede Multidisipliner Sağlık Yaklaşımı, Mardin, Türkiye, 03 Aralık 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

20. Tüketilen Gıdalara DoğrudanEklenen ve Çevreden Bulaşan KatkıMaddelerinin Toksisitesinin İnsanSağlığına Etkileri

2. International Industrial and Environmental Toxicology Congress •, Ankara, Türkiye, 18 - 25 Kasım 2020, ss.191-198, (Tam Metin Bildiri)

21. TART VİŞNE SUYUNUN POTANSİYEL SAĞLIK YARARLARI

2. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 26 - 27 Aralık 2019, ss.25-31, (Tam Metin Bildiri)

22. EGZERSİZ İLE UYARILAN BESİN ANAFLAKSİSİ

2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 26 - 27 Aralık 2019, ss.68-75, (Özet Bildiri)

23. Maternal ve Fetal Sağlık İçin Büyük Tehlike:Maternal Obezite

2. uluslararası beslenme obezite ve toplum sağlığı kongresi, 26 - 27 Aralık 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

24. YAĞ ASİTLERİ VE İNFERTİLİTE

2. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 26 - 27 Aralık 2019, ss.2-7, (Tam Metin Bildiri)

25. Hemşirelerde Uyku Kalitesinin Sağlıklı Yeme İndeksi Üzerine Etkisi

6. Uluslararası 17. Ulusal Hemşirelik Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, (Özet Bildiri)

27. Okul Çağı Çocuklarında Obezojenik Çevre ile Beslenme Durumları Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

63. Türkiye Milli Pediatri Kongresi, 1. Pediatri Diyetisyenliği Kongresi, Bafra, Kıbrıs (Kktc), 30 Ekim - 03 Aralık 2019, ss.16, (Özet Bildiri)

29. ERKEN VE ORTA ADÖLESAN ÇAĞDAKİ ÖĞRENCİLERİN YEMETUTUMLARI

HOCA AHMET YESEVİUluslararası BilimselAraştırmalar Kongresi, Adıyaman, Türkiye, 26 - 27 Ağustos 2019, (Özet Bildiri)

31. Physical Activity Habits of Adults

International Conference on Obesity and Diet Imbalance, Balvi, Letonya, 29 - 30 Kasım 2018, cilt.8, ss.51, (Özet Bildiri)

33. Assessing Fear of Hypoglycemia in Adults with Type 1 Diabetes

International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy, Nevşehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.595, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

34. DETERMINATION OF EATING DISORDER AND ASSESSMENT OF FOOD CONSUMPTION IN YOUNG INDIVIDUALS

1st International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology, Nevşehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

35. Kamu Kurumlarında Çalışan Memurların Enerji Dengesinin ve Bazı Antropometrik Özelliklerinin Fiziksel Aktivite Düzeylerine Göre İncelenmesi

1 st International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.623-624, (Özet Bildiri)

36. Yaşlılıkta Makro Besin Ögeleri Gereksinimleri

I. Uluslararası II. Ulusal Halk Sağlığı Hemşireliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 23 - 26 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

37. Fitoterapik Yöntemlerin Yara iyileşmesi Üzerine Etkisi: Kurkumin Örneği

I. Uluslararası II. Ulusal Halk Sağlığı Hemşireliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 23 - 26 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

38. Evaluation of Nutrition Education During Pregnancy and Nutritional Knowledge of Pregnant Women

5th International Conference Quality and Its Perspectives: Multidisciplinary Approach to Patient Care, Prag, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

39. ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ KIZ ÖĞRENCİLERİN ANA VE ARA ÖĞÜN TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

III.ULUSLARARASI BÜTÜNLEŞİK SAĞLIK VE BAKIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 29 Kasım - 02 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

40. LİSE VE ÜNİVERSİTE MEZUNU SAĞLIKLI YETİŞKİN BİREYLERİN BAZI FONKSİYONEL BESİNLER İLE İLGİLİ BİLGİ DÜZEYLERİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA

III.ULUSLARASI BÜTÜNLEŞİK SAĞLIK VE BAKIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 29 Kasım - 02 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

41. Examining Eating status of Inappetent Children According to Body Mass Index

17th International Nutrition Diagnostics Conference, Prague, 9 - 12 Kasım 2017, ss.67, (Özet Bildiri)

42. Genç Yetişkinlerin Besin Etiketleri ile İlgili Beklentileri ve Helal Gıda Sembolünü Bilme Durumunun Değerlendirilmesi

IV. Uluslararası Helal veSağlıklı Gıda Kongresi, Konya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.98-99, (Özet Bildiri)

43. TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ OBEZİTE DANIŞMANLIK BİRİMİNE MÜRACAAT EDEN KADINLARINDEĞERLENDİRİLMESİ: AKSARAY ÖRNEĞİ

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

44. Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Danışmanlık Birimine Müracaat Eden Kadınların Değerlendirilmesi: Aksaray Örneği

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

45. 40-64 Yaş Arası Yetişkinlerde Fonksiyonel Besin Olarak Fermente Süt Ürünlerinin Tüketilme ve Kullanılma Durumu

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

47. ÖĞRENCİLERİN MİNERAL YETERLİLİK DÜZEYLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

49. Awareness and Consumption of Probiotic Foods By University Students.

Euro Fed Lipid Congress, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

51. Relationship Between Some Biochemical Parameters and The Body Mass Index in Elderly Women”.

IV. International Multidiciplinary Congress of Eurasia (IMCOFE)., Roma, İtalya, 23 - 25 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

52. Sağlık personelinin kolesterol ile ilgili bilgileri.

Adnan Menderes Üniversitesi I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi., Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

53. Yetişkinlerin Sıvı Tüketimi

I. Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.207, (Özet Bildiri)

54. Beslenme ve Diyet Polikliniğine Başvuran Kadınlarda Antropometrik Ölçümler ile İnsülin Direnci Arasındaki ilişki

I. AYDIN MENDERES ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.964, (Özet Bildiri)

55. Üniversite Sınavına Hazırlanan Dersane Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları.

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Aydın Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

56. Yetişkinlerin sıvı tüketimi ile ilgili bilgilerinin değerlendirilmesi

Adnan Menderes Üniversitesi I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi., Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

57. Beslenme Alışkanlıklarının Sorgulanması ve bazı Antropometrik Ölçümler

IV. İşyerlerinde Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2017

58. The Effect of Eating Habits on Dental Caries in Preschool Children

4th World Conference on Health Sciences (HSCI-2017), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

59. Beslenme Alışkanlıklarının Sorgulanması Bazı Antropometrik Ölçümler

”II. İşyerlerinde Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi”, Türkiye, 30 Ocak - 01 Şubat 2017

60. Genç Yetişkin Bireylerin Fonksiyonel Besin Tüketme Durumu

'Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, ss.167-168, (Özet Bildiri)

61. Sağlık Personelinin Besin Etiketi Okuma Bilgilerinin Değerlendirilmesi

'Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, ss.169-170, (Özet Bildiri)

62. Üniversitede Okuyan Kız Öğrencilerin Beslenme Durumları İleBazı Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi

'Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, ss.171-172, (Özet Bildiri)

63. Yoğurt ve Metabolik Sendrom

Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

64. Konjuge Linoleik asit ve Sağlık

Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

66. Yogurt and Metabolic Syndrome

International Congress on Food of Animal origin, 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

67. Conjugated Linoleic Acid and Health

International Congress on Food of Animal Origin, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

68. Nutritional Status among University Students in Different Types of Housing

17th International Congress of Dietetics Granada, Spain, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

69. Gebelik Öncesi Vücut Ağırlığının Preeklampsi Üzerine Etkisi

I. Uluslararası ve II. Ulusal Kadın Hastalıkları ve Ana Çocuk Sağlığı Kongresi, İzmir, Türkiye, 7 - 08 Ekim 2016, ss.33-34, (Özet Bildiri)

70. Üniversiteye Devam Eden Kadınlarda Beslenme Alışkanlıklarının Uyku Süresi Üzerine Erkisi

I. Uluslararası ve II. Ulusal Kadın Hastalıkları ve Ana Çocuk Sağlığı Kongresi, İzmir, Türkiye, 7 - 08 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

71. Evaluating the consumption and Use of Some Functional Foods in Adults

IUFoST 18th World Congress of Food Science and Technology, Dublin, İrlanda, 21 - 25 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

72. The Consumption of Sugary Foods by 19 22 Year Old Young Adults

IUFoST 18th World Congress of Food Science and Technology, Dublin, İrlanda, 21 - 25 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

75. Polislerin besin tüketimlerinin bazı antropometrik ölçümler ile ilişkisi

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Ankara, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

76. Sokakta çalışan çocukların beslenme bilgilerinin değerlendirilmesi

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

77. Gebelikte kafein tüketiminin etkileri

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

78. Uyku Apnesi ve Obezite

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi’2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

79. Evaluation of Dietary Quality of High School Students Using Heaty Eating Index

3rd International Conference on Nutrition&Growth, Viyana, Avusturya, 17 - 19 Mart 2016, (Özet Bildiri)

80. Evaluation of Eating Habits in Final Year High School Students

3rd International Conference on Nutrition&Growth, Viyena, Avusturya, 17 - 19 Mart 2016, (Özet Bildiri)

81. Maternal Beden Kütle İndeksi ve Gebelikte Vücut Ağırlığı Artışının Perinatal Sonuçlar ve Bazı Biyokimyasal Parametrelerle İlişkisi

Fetal Hayattan Çocukluğa İlk 1000 Gün Gebe ve Çocuk Beslenmesi 4. Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Mart 2016, (Özet Bildiri)

82. Gebelik Öncesinde Sahip Olunan ve gebelikte Kazanılan Ağırlığın Uyku Kalitesi ve Süresi Üzerine Etkisi

Fetal Hayattan Çocukluğa İlk 1000 Gün Gebe ve Çocuk Beslenmesi 4. Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Mart 2016, (Özet Bildiri)

83. I İş Yerlerinde Sağlığın geliştirilmesi Eğitimi

T.C. sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çalışan sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanlığı, Ankara, Türkiye, 14 - 16 Aralık 2015, (Tam Metin Bildiri)

86. Annelerin Anne Sütü ile İlgili Yanlış İnanışları

III: Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2015, cilt.2, ss.411-416, (Tam Metin Bildiri)

87. A Tradition of Sharing Ashura

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarejevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.390, (Özet Bildiri)

88. Fermented Dairy Drink

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarejevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.196, (Özet Bildiri)

89. A Healty Food in Turkish Cuisine Bulgur

3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.92, (Özet Bildiri)

90. A Healthy Food in Turkish Cuisine Bulgur

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

91. A Special Drink Turnip Juice and Its effects on Health

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.576, (Özet Bildiri)

92. The Importance of Nutrition Education During Preschool PeriodAbstract No 2214

VII. European Conference On Socıal And Behavıoral Scıences, Bükreş, Romanya, 11 - 13 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

93. The Importance of Nutrition Education During Preschool Period

VII. EUROPEAN CONFERENCE on SOCIAL and BEHAVİORAL SCIENCES, Bucharest, Romanya, 11 - 13 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

94. Sağlıklı Bireylerde Diyetle Alınan Kafein ve Kan Basıncı İlişkisi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi' 2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.489-490, (Tam Metin Bildiri)

95. Yetişkin Bireylerde Diyetle Kafein Alımı Vücut Ağırlığı ve Uyku Süresi İlişkisi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi' 2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.487-488, (Tam Metin Bildiri)

96. Üniversite Öğrencilerinin Vücut Şekil Algısı ile Yeme Tutumlarının İncelenmesi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi' 2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.557-558, (Tam Metin Bildiri)

97. The Knowledge of Fluids of Doctors Nurses and Midwives

1st Turkish Congress of One Health, Konya, Türkiye, 8 - 11 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

98. Obezite ile Mücadele İl Eğitici Eğitimi 2 Tur

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı, Ankara, Türkiye, 24 - 27 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

99. Obezite ile Mücadele İl Eğitici Eğitimi 1 Tur

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı, Ankara, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

100. DEPRESSION LEVELS OF COLLEGE STUDENTS AND THEIR RELATION WITH ANTHROPOMETRIC MEASURES

36 th ESPEN CONGRESS ON CLINICAL NUTRITION AND METABOLISM, CENEVRE, İsviçre, 6 - 09 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

101. FLUID INTAKE OF HEALTHCARE PROFESSIONALS IN TURKEY

36 th ESPEN CONGRESS ON CLINICAL NUTRITION AND METABOLISM, CENEVRE, İsviçre, 6 - 09 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

102. DİYABET HASTALARINDA BESLENME EĞİTİMİNİN BESLENME BİLGİ DÜZEYİNE ETKİSİ

9. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

104. Üniversite Öğrencileri İçin Besinin Anlamı ve Besin Seçimini Etkileyen Faktörler

9. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

105. The Importance of Sherbets in Turkish Cuisine

The 2nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.83, (Özet Bildiri)

106. BODY IMAGE OF ADOLESCENTS AND ITS CORRELATIONWITH BODY MASS INDEX

Annals of Nutrition and Metabolism, Granada, Nikaragua, 15 - 20 Eylül 2013, cilt.63, ss.1420, (Özet Bildiri)

107. Adults knowledge of fat and cholesterol

20th International Congress of Nutrition, 15 - 20 Eylül 2013, (Özet Bildiri)

108. Meal Planings of High School Students in Turkey

Annals of Nutrition and Metabolism, Granada, Nikaragua, 15 - 20 Eylül 2013, cilt.63, ss.583-584, (Özet Bildiri)

110. Polislerin Çalışma Sistemlerinin Beslenme Alışkanlıklarına Etkisi

Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 27 - 29 Haziran 2013, ss.58-59, (Özet Bildiri)

111. Ankara İli Gölbaşı İlçesinde Ailelerin Süt Yoğurt Peynir Tüketim Alışkanlıkları

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2012, ss.138, (Özet Bildiri)

112. Milk Consumptionof College StudentsMILK CONSUMPTION OF COLLEGE STUDENTS

Annals of Nutrition and Metabolism, Granada, Nikaragua, 15 - 20 Eylül 2012, (Özet Bildiri)

113. Yetişkinlerin hipertansiyona Yönelik beslenme bilgilerinin ve alışkanlıklarının incelenmesi.

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.244-245, (Özet Bildiri)

116. Health Professionals Beverage Consumption and Knowledge Fluid Intake

Annals of Nutrition and Metabolism, Madrid, İspanya, 16 - 18 Ekim 2011, cilt.58, ss.401, (Özet Bildiri)

118. Üniversitede Okuyan Kız Öğrencilerin Fiziksel Aktivite Durumlarının Değerlendirilmesi

Fiziksel Aktivite ve Sağlık Kongresi, Ankara, Türkiye, 20 - 22 Kasım 2009, ss.23, (Özet Bildiri)

119. 60 Yaş Üzeri Kadınların Güvenli Yiyecek Hazırlama Uygulamaları

V. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Sivas, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2009, ss.143-153, (Tam Metin Bildiri)

120. İlköğretim okullarında görev yapan öğretmenlerin zayıflama ile ilgili bilgileri

VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 2 - 06 Nisan 2008, ss.251, (Özet Bildiri)

121. 60 69 Yaş Arasında Bireylerin Süt Grubu Besinleri Tüketim Alışkanlıkları

IV. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2007, ss.91-104, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 54

1. Öğünler ve Farklı Diyet Modellerinin Mental Sağlık Üzerindeki Etkileri

Türkiye Klinikleri Beslenme ve Diyetetik-Özel Konular-Beslenme Ve Mental Sağlık İlişkisi, Hülya YARDIMCI, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.80-87, 2025

2. Yaşlı Bireylerde Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi

Toplum Sağlığı ve Beslenme, MENGİ ÇELİK ÖZGE,KARAÇİL ERMUMCU MERVE ŞEYDA,KOÇ NEVRA, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.135-146, 2025

3. Hidrasyon ve Mental Sağlık

Beslenme ve Mental Sağlık İlişkisi, YARDIMCI HÜLYA, Editör, Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi, Ankara, ss.51-58, 2025

4. Diyet Asit Yükü ve Sağlık

Beslenme ve Diyetetikte Güncel Konular, Makbule Gezmen KARADAĞ,Muhittin TAYFUR, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.51-67, 2025 Creative Commons License

5. ANNE SÜTÜ ÖNEMI VE BİLEŞIMİ

Anne Çocuk Beslenmesi, YARDIMCI HÜLYA,KÖKSAL EDA, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.129-148, 2024

6. Araştırmacılar ve politika aktörleri için sürdürülebilir diyetlerin temelleri ve değerlendirme araçları

Beslenme ve Diyetetik Alanında Sürdürülebilirlik, KÖKSAL EDA, BİLİCİ SANİYE, Editör, Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi, Ankara, ss.16-23, 2024

7. Protein Emilim Bozuklukları ve Tıbbi Beslenme Tedavisi

Vakalarla Öğreniyorum: Çocuk Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi 2, ŞANLIER NEVİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevi, Ankara, ss.19-56, 2024

8. Çocuklarda Seçici yeme Davranışları ile Annelerin Besleme Uygulamaları İlişkili midir?

Beslenme ve Diyetetikte Güncel YAKLAŞIMLAR-16, TAYFUR Muhittin, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.99-116, 2023 Creative Commons License

9. Zinc’s Effect on Mental Health: A Review

Medicine and Health Sciences Modern Analysis, Finding and Researches, ARSLAN, Serkan; AZİZOĞLU, Mustafa, Editör, LIVRE DE LYON, Lyon, ss.43-69, 2023

10. Çinko Eksikliği Tiroid Bozukluğuyla İlişkili Midir?

Sağlık Bilimleri Araştırmaları: Temel Tıp, Çiçek, Hülya, Editör, Özgür Yayınları, Ankara, ss.83-94, 2023

11. İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve SAĞLIK

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve SAĞLIK Çevre Adaleti ve Gıda Güvencesi, ÖZMETE, Emine; KESER, Alev; DEMİRBİLEK, Melahat, DEMİRBİLEK; ŞENGÜN, İrem, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.31-48, 2023

12. Otizm

Klinik Pediatrik Beslenme, , Editör, Nobel Tıp Kitapevi, ss.405-418, 2023

13. Sağlıklı Vücut Ağırlığının Yönetiminde, Korunmasında ve Bulaşıcı Olmayan Kronik Hastalıkların Önlenmesinde Beslenme Önerileri

Türkiye Beslenme Rehberi (TÜBER) 2022, PEKCAN Ayla Gülden, ŞANLIER Nevin, BAŞ Murat, ACAR-TEK Nilüfer, GÖKMEN-ÖZEL Hülya, Editör, Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Ankara, ss.37-67, 2022

14. Yeni Nordik Diyeti ve Sağlık Üzerine Etkileri

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-13, Tayfur, M; Soylu, M., Editör, Hatipoğlu, Ankara, ss.101-114, 2022

16. Besin Hazırlama ve Pişirme ile Mutfak Kültürü Bağlamında Gıda ve Beslenme Okuryazarlığı

Gıda ve Beslenme Okuryazarlığı, Aktaş Nazan, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.71-78, 2022

18. COVID-19 Pandemisinin Çocukluk Çağında Beslenme Üzerine Etkileri

COVID-19 ile Mücadelede Multidisipliner Sağlık Yaklaşımları, Paşa,S; Yıldız,R., Editör, Mardin Sesi Gazetecilik Matbaacılık Yayıncılık, Mardin, ss.115-124, 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

19. Protein Emilim Bozuklukları ve Tıbbi Beslenme Tedavisi

Vakalarla Öğreniyorum: Çocuk Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi, Nevin ŞANLIER, Editör, Hedef CS Yayıncılık ve Mühendislik, Ankara, ss.51-94, 2021

20. Okullarda Menü Planlama

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ(TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, BEYHAN, Y., BİLİCİ, S., KIZIL, M., Editör, Anıl Reklam Matbaa Ltd. Şti., Ankara, ss.75-100, 2020

21. Fatty Acids and Insulin Resistance

Innovation of Healt Sciences, Recep Efe, Editör, Cambridge, ss.114-123, 2020

22. COVID-19’UN ÇOCUKLUK ÇAĞINDA YETERSİZ BESLENMEYE ETKİSİ

Farklı Boyutlarıyla Sağlık, AKGÖL Jale, Editör, Rating Academy Ar-Ge Yazılım Yayıncılık, Çanakkale, ss.1-9, 2020

23. Obezitenin Yaşam tarzı Belirteçleri

Obezite ve Diyabet, Bahittin Kahveci, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.31-45, 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

24. GÜNCEL DSM-V KILAVUZUNA GÖRE YEME BOZUKLUKLARININ İNCELENMESİ

SAĞLIK BİLİMLERİNDE MULTİDİSİPLİNER ARAŞTIRMALAR 3, Doç. Dr. Ayten Dinç, Editör, EFE AKADEMİ, Ankara, ss.275-300, 2020

26. Beslenme Anemileri ve Tıbbi Beslenme Tedavisi

Vakalarla Öğreniyorum: Çocuk Hastalılarında Tıbbi Beslenme Tedavisi - 2, Prof. Dr. Nevin Şanlıer, Editör, Hedef CS Basın Yayın, Ankara, ss.320-355, 2019

27. Protein Emilim Bozuklukları ve Tıbbi Beslenme Tedavisi

VAKALARLA ÖĞRENİYORUM: ÇOCUK HASTALIKLARINDA TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ - 2, Nevin ŞANLIER, Editör, Hedef Yayıncılık ve Mühendislik, Ankara, ss.54-92, 2019

28. Palm Oil and Health Interaction

Recent Studies in Health SciencesEditorsISBN ST. KLIMENT, Chernopolski Plamen MilchevLukpanovna Nelya AK Bilal Sançar Behire, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.98-109, 2019

29. Anemide Tıbbi beslenme Tedavisi

Krause BesinBeslenme Bakım Süreci, Akbulut Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.631-645, 2019

30. Otizm Spektrum Bozuklukları

Klinik Pediatrik Beslenme, Meseri, R., Küçükerdönmez, Ö., Urhan, M., Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.677-689, 2019

31. Beslenme ve Egzersizin Sarkopeniye Olan Koruyucu Etkisi

Sağlık Bilimleri Alanında Araştırma Makaleleri-1, , Editör, Gece AKADEMİ, Ankara, ss.25-53, 2019

32. Protein Emilim Bozuklukları ve Tıbbi beslenme Tedavisi

Vakalarla Öğreniyorum: Çocuk Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi, Nevin ŞANLIER, Editör, Hedef Yayıncılık ve Mühendislik, Ankara, ss.54-92, 2019

33. The Short and Long Term Outcomes of Maternal Obesity

Health Sciences Research in theGlobalizing World EditorsElena ALEXANDROVANelya Lukpanovna SHAPEKOVABilal AKFügen ÖZCANASLANManaging Editor Recep EFEISBN 978-, , Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, SOFIA, Sofya, ss.455-462, 2018

34. The Effect of Curcumin on Cancer

Health Sciences Research in the Globalizing World, Efe, R., ALEXANDROVA., E., Lukpanovna SHAPEKOVA, N., AK, B., ÖZCANASLAN, F., Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, SOFİA, Sofya, ss.404-414, 2018

35. Assesment of Nutritional Status According to Anthropometric Measurements in Elderly

Recent Researches in Health Sciences, Lukpanovna Shapekova, L., Özdemir, L., Ak, B., Şenol, V., Yıldız, H., Editör, Cambridge Schoolars Publishing, Londrina, ss.484-496, 2018

36. The Short and Long Term Outcomes of Maternal Obesity

Health Sciences Research in the Globalizing World, Recep EFE, Elena ALEXANDROVA, Nelya Lukpanovna SHAPEKOVA, Bilal AK, Fügen ÖZCANASLAN, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofya, ss.455-462, 2018

37. The Role of Nutrition on Health in The Elderly

Recent Researches in Health Sciences, Lukpanovna Shapekova, N., Ozdemir,L., AK, B., Şenol, V., and Hicran Yıldız, Editör, Cambridge Schoolars Publishing, Londrina, ss.509-524, 2018

38. EK D: Besin Alımı Değerlendirme Araçları

Klinik Uygulamalarda Beslenme, KALKAN İndrani, AKMAN Mehmet, Editör, İstanbul Tıp Kitabevleri, İstanbul978-605-9528-27-6, ss.644-648, 2018

39. Diyet ve Diş Yapısı

Klinik Uygulamalarda Beslenme, KALKAN İndrani, AKMAN Mehmet, Editör, İstanbul Tıp Kitabevleri, İstanbul, ss.475-484, 2018

40. The Relationship of Obesity with Sarcopenia in the Elderly

Health Sciences Research in theGlobalizing World, , Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, SOFİA, Sofya, ss.482-495, 2018

41. Bir Hastalık Olarak Obezite

Klinik Uygulamalarda Beslenme, KALKAN İndrani, AKMAN Mehmet, Editör, İstanbul Tıp Kitabevleri, İstanbul, ss.628-629, 2018

42. The Effect of Salt on Health

Recent Researches in Health Sciences, Lukpanovna Shapekova, N., Ozdemir, L., AK, B., Şenol, V.,and Yıldız, H., Editör, Cambridge Schoolars Publishing, Londrina, ss.497-508, 2018

43. Medical Nutrition Therapy in Palliative Care

Developments in Health Sciences, EFE Recep, Editör, Kliment Ohridski University Press St., Sofija, ss.517-530, 2017

44. Medical Nutrition Therapy in Palliative Care

Developments in Health Sciences, EFE Recep, Editör, St. Kliment Ohridski University Press St., Sofija, ss.517-530, 2017

45. Krill Oil in Human Nutrition: Nutritional Value and Health Effects

Developments in Health Sciences, EFE Recep, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.503-516, 2017

46. Ergenlerde (Adölesan) Ağırlık Yönetimi Bireysel Standart Beslenme Danışmanlığı Programı

Diyetisyenler İçin Hasta İzlem Rehberi, Neslişah RAKICIOĞLU, Gülhan SAMUR, Sevil BAŞOĞLU, Editör, CNR Sistem Bilişim Teknolojileri Ltd. Şti., Ankara, ss.103-121, 2017

47. Çocukluk ve Ergenlikte Beslenme Danışmanlığı Önerileri. Birinci Basamak Sağlık Kurumları İçin Obezite ve Diyabet Klinik Rehber

Birinci Basamak Sağlık Kurumları İçin Obezite ve Diyabet Klinik Rehberi., KESKİNKILIÇ BEKİR, YARDIM NAZAN, Editör, Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1070, Alban Tanıtım Ltd. Şti., ss.73-82, 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

48. Medical Nutrition Therapy in Palliative Care

Developments in Health Sciences, , Editör, St. Kliment Ohridski University Press, ss.517-530, 2017

49. Kadınlarda Obezitenin Nedenleri ve Obezitenin Yaşam Kalitesi Üzerine Etkileri

Hastalıkta Sağlıkta Kadın Olmak, Keser Alev, Yıldırım Filiz, Kaplan Melike, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.297-323, 2016

50. Sağlıklı Vücut Ağılığının Sağlanması ve Korunması

Türkiye Beslenme Rehberi, Gülden Pekcan, Nevin Şanlıer, Murat Baş, Editör, Kayıhan Ajans, Ankara, ss.51-60, 2016

51. Sağlıklı Vücut Ağırlığının Sağlanması ve Korunması

Türkiye Beslenme Rehberi, Gülden PEKCAN, Nevin ŞANLIER, Murat BAŞ, Editör, KAYIHAN AJANS, Ankara, ss.52-60, 2016

52. ÇOCUKLAR İÇİN DANIŞMANLIK UYGUN ÖNERİLER

1 Basamak Hekimler için Obezite ile Mücadele El Kitabı, Barışkın Elif,Ersoy Gülgün,Görpelioğlu Süleyman, Karaoğlu Leyla, Kılıç Günay Birim, Köksal Gülden,Pekcan Gülden, Yalçın Songül, Yetkin İlhan,Zergeroğlu Ali Murat, Editör, Türkiye Halk SağlığıKurumu, Yayın No:904, Ankara, Yayın Tarihi:2013, Ankara, ss.66-77, 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

53. The Impact of Nutrition Education Provided for Elementary school 5th Grade Students on Nutrition Knowledge

Change and Challenge in Education, Woodcock, L.S., Editör, Instute for Education and Research, Athens, ss.165-176, 2011
Metrikler

Yayın

288

Yayın (WoS)

48

Yayın (Scopus)

47

Atıf (WoS)

216

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

252

H-İndeks (Scopus)

9

Atıf (Scholar)

984

H-İndeks (Scholar)

16

Atıf (TrDizin)

35

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

658

H-İndeks (Sobiad)

11

Proje

7

Tez Danışmanlığı

9

Açık Erişim

23
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları