Desteklenen Projeler
-
2024 - 2026 Gerek Ticari Standart Olan Gerekse de Portakal Atıklarından Elde Edilen Prolamin ve Prolinin Nar Suyunun Berraklaştırılması ve Renginin Korunması Üzerine Etkisi
-
2020 - 2023 Nar Sularında Bulanıklık, Tortu Oluşumu, Burukluk ve Renk Stabilitesi Üzerine Tannaz, Laktonaz ve Proteaz Aktivitesinin Etkisi
-
2020 - 2022 Kayısıların kükürtlemesinde kullanılacak kükürtleme odasının tasarımı ve kükürtleme parametrelerinin belirlenmesi
-
2020 - 2022 Çilek ve nar sularının sıcak durultma yöntemiyle durultulması
-
2015 - 2017 Vişne nektarlarının renginin ve renk stabilitesinin kopigmentasyon etkisi ile artırılması ve depolama boyunca renkte meydana gelen değişimler
-
2014 - 2016 Kükürtlenmemiş gün kurusu kayısılarda sorbik asit uygulama parametrelerinin belirlenmesi ve farklı konsantrasyonlarda sorbik asit içeren gün kurusu kayısıların farklı sıcaklıklarda depolanması süresince mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesindeki değişimler
-
2014 - 2016 Kayısıların güneste kurutulması ve farklı sıcaklıklarda depolanması sürelerinde meydana gelen esmerleşme üzerine SO2 konsantrasyonu polifenol oksidaz aktivitesi ve kayısı bilesenlerinin etkisi
-
2014 - 2015 Kayısıların Güneşte Kurutulması ve Farklı Sıcaklıklarda Depolanması Süreçlerinde Meydana Gelen Esmerleşme Üzerine SO2 Konsantrasyonu, Polifenol Oksidaz Aktivitesi ve Kayısı Bileşenlerinin Etkisi
-
2013 - 2014 Kalecik Karası üzümlerden Vitis vinifera L üretilen kırmızı üzüm suyunun çeşitli durultma yardımcı maddeleri ile durultulması ve durultmanın üzüm suyu rengi üzerine etkisi
-
2011 - 2013 Karadut antosiyaninlerinin ısıl ve depolama stabilitesinin saptanması ve karadutun bazı kimyasal ve antimikrobiyal niteliklerinin belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
-
2009 - 2011 Çeşitli durultma yardımcı maddelerinin nar suyu bileşimine etkis
-
2008 - 2010 Nar suyu üretim aşamalarında antimikrobiyel aktivite ve fenolik madde miktarındaki değişimler
-
2008 - 2009 Ülkemizde yetiştirilen başlıca nar çeşitlerinin bazı kimyasal nitelikleri
-
2008 - 2009 Malatya kayısılarının kurutulması sırasında kükürt dioksit kaybı ve kimyasal niteliklerdeki değişimler
-
2007 - 2009 Siyah havuç suyu konsantresi üretimi ve depolanması sürecinde fenolik maddeler ve antosiyaninlerindeki değişimler ve bu değişimlerin antioksidan aktivite ile ilişkisi
Patent