Yayınlar & Eserler

Makaleler 64
Tümü (64)
SCI-E, SSCI, AHCI (21)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (23)
ESCI (2)
Scopus (28)
TRDizin (35)
Diğer Yayınlar (9)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 80

1. BAĞCILIKTA MEVCUT DURUM, GELECEK ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Türkiye Ziraat Mühendisliği X. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 Ocak 2025, cilt.1, ss.618, (Tam Metin Bildiri)

2. Türkiye Bağcılığında Yüksek Katma Değerli Bir Üzüm Çeşidi: Sultani Çekirdeksiz

INTERNATIONAL CONGRESS OF HIGH VALUE-ADDED AGRICULTURAL PRODUCTS, Iğdır, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2024, ss.490-497, (Tam Metin Bildiri)

3. Üzüm Posası: Sürdürülebilir Bağcılık İçin Katma Değeri Yüksek Geri Dönüştürülebilir Ürün

INTERNATIONAL CONGRESS OF HIGH VALUE ADDED AGRICULTURAL PRODUCTS, Iğdır, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2024, ss.481-489, (Tam Metin Bildiri)

4. Üzümde Katma Değer: Ürün Değerlendirme Şekilleri ve Küresel Rekabet

INTERNATIONAL CONGRESS OF HIGH VALUE ADDED AGRICULTURAL PRODUCTS, Iğdır, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2024, ss.472-480, (Tam Metin Bildiri)

5. BATTALGAZİ (MALATYA) EKOLOJİSİNDE YETİŞTİRİLEN BAZI ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİN OLGUNLUK AŞAMASINDA TOPLAM FENOLİK BİLEŞİK İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİ

13 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT, Uşak, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2023, ss.1490-1500, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

6. Ankara-Kalecik Ekolojisinde Narince Üzüm Çeşidi için Sıcaklık ile Verim Arasındaki İlişkinin Modellenmesi

International Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies-IV, Girne, Kıbrıs (Kktc), 28 - 30 Nisan 2023, ss.1532-1538, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

7. TÜRK MUTFAĞINDAN GELENEKSEL VE FONKSİYONEL BİR ÜZÜM İÇECEĞİ: HARDALİYE - A TRADITIONAL AND FUNCTIONAL GRAPE BEVERAGE FROM TURKISH CUISINE: HARDALİYE

INTERNATIONAL MALATYA GASTRONOMY CULTURE AND TOURISM CONFERENCE, Malatya, Türkiye, 16 Eylül 2022, ss.430-435, (Tam Metin Bildiri)

10. TÜRKİYE’DE ŞARAP TURİZMİ VE ŞARAP ROTALARI-WINE TOURISM AND WINE ROUTES IN TÜRKİYE

6 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Tbilisi, Gürcistan, 16 Haziran 2022, ss.98-99, (Özet Bildiri)

11. Asmada Çeşit- Anaç Kombinasyonlarının Tane Mineral İçeriği Üzerine Etkisi

3rd International Сukurova Agriculture and Veterinary Congress, Adana, Türkiye, 9 - 10 Ekim 2021, ss.628-637, (Tam Metin Bildiri)

12. Yüksek Rakımda Yetiştirilen Yerel Üzüm Çeşitlerinin Organik Asit Profili

3rd International Сukurova Agriculture and Veterinary Congress, Adana, Türkiye, 9 - 10 Ekim 2021, ss.620-627, (Tam Metin Bildiri)

13. BAĞCILIKTA MEVCUT DURUM VE GELECEK

TÜRKİYE ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ IX. TEKNİK KONGRESİ, Türkiye, 13 - 17 Ocak 2020, cilt.1, ss.609-646, (Tam Metin Bildiri)

14. Gaziantep Ekolojisinde Yetiştirilen Trakya İlkeren Çeşidininİki Farkli Terbiye Sisteminde Biyoaktif Madde Miktari

INTERNATIONAL CONFERENCE ONAGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURALDEVELOPMENT-III, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.607-613, (Tam Metin Bildiri)

15. Sürdürülebilir Bağcılık Uygulamalrında Geri Dönüşüm

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ACADEMIC STUDIES IN SCIENCE, ENGINEERING AND ARCHITECTURE STUDIES, Van, Türkiye, 15 - 17 Kasım 2019, ss.1333-1339, (Tam Metin Bildiri)

17. Asmalarda (Vitis vinifera L.) Primer Tomurcuk Nekrozu

Hasat Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi, Ankara, Türkiye, 21 - 23 Haziran 2019, ss.21-23, (Tam Metin Bildiri)

18. Kilis İli Bağcılığı ve Asma Gen Potansiyeli

6. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2019, ss.145-149, (Tam Metin Bildiri)

19. As a Good Source of Melatonin: Grape and Grape Products

The Fifth International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants, Nevşehir, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2019, ss.294-298, (Tam Metin Bildiri)

20. Asma Türlerinde (Vitis spp.) Belirlenen Biyoaktif Maddeler ve Kullanım Alanları

II.Hasat Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2019, ss.46-56, (Tam Metin Bildiri)

22. Aromatic Composition of Pink Skinned Grape Cultivar: Gülüzümü (V.vinifera L)

I.International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, cilt.28, ss.40-44, (Tam Metin Bildiri)

25. Mineral Content of Berries in Native Grape Cultivars Grown in Mid-Black Sea Zone.

XXX. International Horticultural Congress, İstanbul, Türkiye, 12 - 16 Ağustos 2018, ss.29-30, (Özet Bildiri)

27. Üzümün Antioksidan ve Ayurvedik Önemi- Antioxidant and ayurvedic importance of grape

Uluslar arası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi 2018., Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.382-387, (Tam Metin Bildiri)

28. Quality Characteristics of Some Native Grape Cultivars Grown in Van Ecology.

I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.441, (Özet Bildiri)

29. Evaluation of rootstock effects on polen quality and germination in some self fertile grape cultivar

I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.409, (Özet Bildiri)

30. Mineral Profile of Berries in Native Grape Cultivars Grown in Siirt Province

I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.442, (Özet Bildiri)

31. Effect of Oryzalin Treatment on in vitro Regeneration in cv. Sultana (Vitis vinifera L.)

I.International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.407, (Özet Bildiri)

32. ANKARA İLİ TURİZM HAREKETİNDE BAĞCILIK KÜLTÜRÜ VE ÜZÜM ÜRÜNLERİNİN ROLÜ: BEYPAZARI VE KALECİK İLÇELERİ

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2017, ss.346-347, (Tam Metin Bildiri)

33. Ankara İli Bağcılık Potansiyelinin Etkili Sıcaklık Toplamı-Fenoloji İlişkisiKullanılarak İncelenmesi (Evaluation of Viticultural Performance of Ankara inRelation to Effective Heat Sum-Vine Phenology Observations)

5. Uluslararası Katılımlı Toprak ve Su Kaynakları Kongresi, Kırklareli, 20175th International Participation Soil and Water Resources Congress, Kırklareli, 2017, Kırklareli, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, cilt.1, ss.545-552, (Tam Metin Bildiri)

34. Ankara İli Turizm Hareketinde Bağcılık Kültürü Ve Üzüm Ürünlerinin Rolü: Beypazarı Ve Kalecik İlçeleri

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.347-348, (Tam Metin Bildiri)

35. Erciş Üzüm Çeşidine Ait Bir Yaşlı Dalların Besin Elementi İçerikleri

The Eurasian Agriculture and Naturel Sciences Congress, Bishkek, Kırgızistan, 20 - 23 Eylül 2017, ss.92-96, (Tam Metin Bildiri)

36. Asmada (Vitis Vinifera L.) Eksplant Yüzey Sterilizasyon Protokolünün Oluşturulması

9. Türkiye Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 11 - 14 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

39. Kış Gözlerinin Gerçek Dinlenme İsteği Bakımından Üzüm Çeşitlerinin Davranışı

XIII. Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresi UKECEK 2017, Edirne, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, ss.534, (Özet Bildiri)

40. Asma Ağlama Suyunun Bitki Doku Kültürü Çalışmalarında Yapay Besin Ortamı Olarak Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi

XIII. Congress of Ecology and Environment With International Participation, Edirne, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, ss.744, (Özet Bildiri)

43. Viticultural Properties and Germplasm Profiles of Turkey

18 th.Congress of the International Council for the Study of Virus and Virus-Like Diseases of the Grapevine (ICVG), Ankara, Türkiye, 7 - 11 Eylül 2015, (Tam Metin Bildiri)

45. BAĞCILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ YÖNTEMLERİ VE ÜRETİM HEDEFLERİ

Türkiye Ziraat MühendisliğiVIII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, cilt.2, ss.606-630, (Tam Metin Bildiri)

46. ERCİŞ GRAPE CV. (Vitis vinifera L.) AND PRELIMINARY RESULTS ON WINE QUALITY RESEARCH

35th World Congress of Vine and Wine, İzmir, Türkiye, 18 - 22 Haziran 2012, ss.114, (Özet Bildiri)

47. Geleneksel İçeceğimiz Hardaliyenin Bileşiminde Alil İzotiyosiyonat Oluşumu ve Önemi

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.95, (Özet Bildiri)

48. The innovative wine fermenting system Ganymede

NAFI 2011 International Food Congres “Novel Approaches in Food Industry, Çeşme/İZMİR, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

49. Vitis Vinifera L. Cv. Uslu Anterlerinde Mayoz Bölünme Kusurlarının İncelenmesi.

20. Ulusal Biyoloji Kongresi (Uluslararası Katılımlı), Denizli, Türkiye, 21 - 25 Haziran 2010, ss.364-365, (Özet Bildiri)

50. Türkiye de Asma ve Meyve Fidanı Üretimi ve Kullanımı

Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi. Bildiriler Kitabı-2, 891-907, 11-15 Ocak 2010 Ankara., Türkiye, 11 - 15 Ocak 2010, (Tam Metin Bildiri)

51. Türkye de Asma ve Meyve Fidanı Üretimi ve Kullanımı

Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi. Bildiriler Kitabı-2, 891-907, 11-15 Ocak 2010 Ankara., Türkiye, 11 - 15 Ocak 2010

52. TÜRKİYE DE ASMA VE MEYVE FİDANI ÜRETİMİ VE KULLANIM

TMMOB Ziraat Mühendisliği VII.Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 11 - 15 Ocak 2010, cilt.2, ss.891-907, (Tam Metin Bildiri)

53. BAĞCILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ YÖNTEMLERİ VE ÜRETİMHEDEFLERİ

T.M.M.O.B. Ziraat Mühendisleri Odası VII.Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 11 - 15 Ocak 2010, cilt.1, ss.493-513, (Tam Metin Bildiri)

56. Vitis vinifera x Vitis berlendieri 41B M.G. Anterlerinde Mayoz Bölünme Kusurları.

18. Ulusal Biyoloji Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 30 Haziran 2006, ss.44, (Tam Metin Bildiri)

60. Bağcılıkta Gelişme ve Üretim Hedefleri

VI. Türkiye Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 07 Ocak 2005, cilt.2, ss.565-588, (Tam Metin Bildiri)

62. Calcium oxalate crystals in some Vitis species and cultivares.

III. International Balkan Botanical Congress, Sarajevo, Bosna-Hersek, 18 - 24 Mayıs 2003, ss.281, (Özet Bildiri)

63. Determination of floral biology and fruit set of Turkish grape hybrids growing in Ankara province

Third International Balkan Botanical Congress,, Sarajevo, Bosna-Hersek, 18 - 24 Mayıs 2003, ss.163, (Özet Bildiri)

64. Ankara Koşullarında Razakı ve Hamburg Misketi Üzüm Çeşitleri İçin Uygun Anaç Seçimi

Türkiye V. Bağcılık ve şarapçılık Sempozyumu. 5-9 Ekim. Kapadokya/Nevşehir., Türkiye, 5 - 09 Mayıs 2003

65. Vitis vinifera L. Cv. Çavuş’da mikrosporogenez süresince anter çeperinin gelişimi

XVI. Ulusal Biyoloji Kongresi , Malatya, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2002, ss.82, (Özet Bildiri)

66. Bağcılıkta Üretim Hedefleri

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası V. Türkiye Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi. 17-21 Ocak , s.645-678, Ankara., Türkiye, 17 - 21 Ocak 2000

70. Çavuş üzüm çeşidinde çiçek tozu kısırlığı ve iyonize radyosyon uygulamalarının etkisi.

Türkiye III. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 17 Eylül 1999, ss.395-399, (Tam Metin Bildiri)

71. Hasandede Üzüm Çeşidi İçin Ankara Koşullarında En Uygun Amerikan Asma Anacının Seçimi I

IV. Bağcılık Sempozyumu, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 20-23 Ekim, s.339-344, Yalova., Türkiye, 20 - 23 Ekim 1998

72. Üzüm Çeşitlerinin Yaprak Kökenli Kateşol Oksidaz CO Peroksidaz PER Estera EST İzoenzimlerinden Yararlanılarak Tanımlanmaları

. IV. Bağcılık Sempozyumu, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 20-23 Ekim, s.138-144, Yalova., Türkiye, 20 - 23 Ekim 1998

73. Kalecik Karası Üzüm Çeşidi İçin En Uygun terbiye Sisteminin Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma I

IV. Bağcılık Sempozyumu, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 20-23 Ekim, s.108-113, Yalova., Türkiye, 20 - 23 Ekim 1998

74. Bazı Amerikan Asma Anaçlarının Ankara Koşullarında Adaptasyon Yeteneklerinin Belirlenmesi

IV. Bağcılık Sempozyumu, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 20-23 Ekim, s.199-205, Yalova., Türkiye, 20 - 23 Ekim 1998

78. Bağda Uygulanan Farklı Aşılama Yöntemlerinin Aşıda Başarı Üzerine Etkileri

Türkiye II.Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Adana, Türkiye, 3 - 06 Ekim 1995, cilt.2, ss.480-484, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

79. Eating grape production in Turkey

Atti Simposio Internazionale Sulle Uve da Tavola, 26 - 31 Ağustos 1991

80. Ülkemizde asma fidanı üretiminin bugünkü durumu

Türkiye 1.Fidancılık Sempozyumu, Tokat, Türkiye, 26 - 28 Kasım 1987, ss.59-68, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 13

1. ASMADA VERİM VE KALİTE PERFORMANSINA ÇOK YÖNLÜ YAKLAŞIM: EKOLOJİ VE ÇEŞİT İLİŞKİSİ

Tarıma Çok Yönlü Yaklaşım: Ürün ve Bilgi Üretimi 1, KESKİN NURHAN, GÖKBAYRAK ZELİHA, İŞÇİ BURÇAK, Editör, İKSAD, Ankara, ss.57-80, 2024

2. ÜZÜMDE RENK VE KALİTE ÖGESİ OLARAK ANTOSİYANİNLER VE HÜCRESEL BİRİKİMİN HİSTOLOJİSİ

BAĞCILIK ÇALIŞMALARI: GELENEKSEL VE MODERN YAKLAŞIMLAR, KUNTER Birhan,KESKİN Nurhan,CANTÜRK Sevil, Editör, IKSAD Publishing House, Ankara, ss.103-123, 2023 Creative Commons License

3. NARİNCE ÜZÜM ÇEŞİDİNDE SICAKLIK VE NİSBİ NEM İLE VERİM ARASINDAKİ İLİŞKİNİN MODELLENMESİ

TÜRKİYE’DE AGROEKOLOJİ: BİLİM, UYGULAMA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, GÖKBAYRAK Zeliha,KESKİN Nurhan,İŞÇİ Burçak, Editör, IKSAD Publishing House, Ankara, ss.137-159, 2023 Creative Commons License

4. WINE QUALITY OF THE UNIQUE HIGH ALTITUDE GRAPE CULTIVAR "ERCİŞ" FROM VAN-ERCİŞ VINEYARDS

CHAPTERS ON VITICULTURE, Prof. Dr. Birhan KUNTER, Assoc. Prof. Dr. Nurhan KESKİN, Editör, İKSAD Publishing House, Ankara, ss.211-220, 2022 Creative Commons License

5. FLORAL TRAITS, OVULE, AND EMBRYO SAC DEVELOPMENT BY VISUAL REPRESENTATION IN VITIS VINIFERA L. GRAPEVINES Prof. Dr. Birhan KUNTE

CHAPTERS ON VITICULTURE, Prof. Dr. Birhan KUNTER, Assoc. Prof. Dr. Nurhan KESKİN, Editör, İKSAD Publishing House, Ankara, ss.221-233, 2022

6. Effects of Colchicine on In Vitro Regeneration and Ploidy Level in Grapevine (Vitis vinifera L.)

AGRICULTURAL AND NATURAL RESEARCH & REVIEWS, KUNTER BİRHAN, KESKİN NURHAN, Editör, Livre de Lyon, Lyon, ss.99-114, 2021

7. AN OVERVIEW OF STRESS MANAGEMENT AND KAOLIN PARTICLE FILM IN VITICULTURE

AGRICULTURAL And NATURAL SCIENCES Theory, Current Researches and New Trends, KUNTER BİRHAN, KESKİN NURHAN, Editör, IVPE, Cetinje, ss.1-12, 2020

8. Üzümlerde Aroma Bileşikleri

Current Research and Assesments for Agricultural Sciences-Tarım Bilimlerinde Güncel Araştırma ve Değerlendirmeler, Birhan Kunter, Nurhan Keskin, Editör, IVPE, Cetinje, ss.19-28, 2019

9. Çekirdekli Üzüm Çeşitlerinde Salkım Morfolojisini EtkileyenTane Tutum Sorunları

Current Research and Assesments for Agricultural Sciences-Tarım Bilimlerinde Güncel Araştırma ve Değerlendirmeler, Birhan Kunter, Nurhan Keskin, Editör, IVPE, Cetinje, ss.9-18, 2019 Creative Commons License

10. Kalecik Karası Üzüm Çeşidinde Klon Seleksiyonu ve SeçilenKlonlara Ait Ana Damızlık Parselinin Oluşturulması

Current Research and Assesments for Agricultural Sciences-Tarım Bilimlerinde Güncel Araştırma ve Değerlendirmeler, Birhan Kunter,Nurhan Keskin, Editör, IVPE, Cetinje, ss.60-95, 2019 Creative Commons License

11. Asmanın Yaşam Döngüsünde Melatonin

Current Research and Assesments for Agricultural Sciences-Tarım Bilimlerinde Güncel Araştırma ve Değerlendirmeler, Birhan Kunter, Nurhan Keskin, Editör, IVPE, Cetinje, ss.47-58, 2019

12. Karaerik Üzüm Çeşidinde Farklı Terbiye Şekli Ve GövdeYüksekliğinin Resveratrol İçeriği Üzerine Etkisi

CURRENT ACADEMIC STUDIES IN AGRICULTURAL SCIENCES2018, Nurhan Keskin, Editör, STAMPARIJA IVPE, Cetinje, ss.44-49, 2018

13. Üzüm Yetiştiriciliği (Bağcılık)

BAHÇE TARIMI II, Prof.Dr. Veli Erdoğan, Editör, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, ss.79-85, 2016
Metrikler

Yayın

159

Yayın (WoS)

23

Yayın (Scopus)

28

Atıf (WoS)

200

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

216

H-İndeks (Scopus)

9

Atıf (Scholar)

45

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

48

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

725

H-İndeks (Sobiad)

8

Atıf (Diğer Toplam)

83

Proje

12

Tez Danışmanlığı

12

Açık Erişim

15
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları