Eğitim Bilgileri
2009 - 2014
2009 - 2014Doktora
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, Türkiye
2006 - 2009
2006 - 2009Yüksek Lisans
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, Türkiye
2001 - 2006
2001 - 2006Lisans
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Doktora
Kalecik karası (Vitis Vinifera L.) ve Boğazkere (Vitis Vinifera L.) üzüm çeşitlerinde farklı yetiştiricilik, depolama, uv uygulaması ve vinifikasyon tekniklerinin bazı fenolik bileşikler üzerine etkileri
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri (Dr)
2009
2009Yüksek Lisans
Kalecik karası üzüm çeşidi klon adaylarının gelişme, verim ve ürün kalitesi yönüyle değerlendirilmesi
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
C2 Ustalık
C2 Ustalıkİngilizce
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Bağ Yetiştirme ve Islahı
Akademik Ünvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Kalite Komisyonu Üyesi
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
Verdiği Dersler
Makaleler
Tümü (29)
SCI-E, SSCI, AHCI (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (10)
ESCI (2)
Scopus (9)
TRDizin (15)
Diğer Yayınlar (6)
2025
20251. Physicochemical and functional quality characteristics of fresh, dried, and chip forms of ‘fuji’ apple: insights into variable relationships
Horzum Ö., Tahmaz Karaman H., Dumanoğlu H.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences , cilt.9, sa.2, ss.599-607, 2025 (TRDizin)
2025
20252. The influence of rootstock and biostimulants on the dynamics of antioxidant defense mechanisms under salt stress in potted Öküzgözü grapevines (Vitis vinifera L.)
Yüksel Küskü D., Tahmaz Karaman H., Kunter B.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
, cilt.9, sa.2, ss.583-598, 2025 (TRDizin)
2025
20253. Vitis Türlerinin Süs Asması Olarak Kullanılması ve Gelişme Olanakları
Kunter B., Tahmaz Karaman H.
Bahçe , cilt.54, sa.1, ss.506-512, 2025 (TRDizin)
2024
20244. Investigation of some physiological and chemical changes in shoots and leaves caused by UV-C radiation as an abiotic stress source in grapevine cuttings
Tahmaz Karaman H., Yüksel Küskü D.
Scientia Horticulturae , cilt.336, ss.1-13, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20245. Asmada deniz yosunu ve maya uygulamalarının biyostimulant ve tuz stresine karşı etkilerinin belirlenmesi
Tahmaz Karaman H., Yüksel Küskü D., Kunter B.
MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES (MKUJAS)
, cilt.29, sa.2, ss.569-588, 2024 (TRDizin)
2023
20236. Six Different Vineyard Treatments to Improve Chemical Properties and Taste Sensory Profiles of 'Syrah' (Vitis Vinifera L.) Wines
TAHMAZ KARAMAN H.
ERWERBS-OBSTBAU
, cilt.65, sa.6, ss.1979-1990, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20237. Kırmızı Şaraplarda Antioksidan Kapasite ile Toplam Fenolik Bileşik ve Toplam Monomerik Antosiyanin Düzeylerinin İlişkileri
Yüksel Küskü D., Tahmaz Karaman H.
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
, cilt.26, sa.4, ss.743-753, 2023 (ESCI, TRDizin)
2023
20238. CHANGES IN PHYSICAL AND CHEMICAL CHARACTERISTICS OF SYRAH GRAPES IN RESPONSE TO TIMING OF CLUSTER THINNING
Tahmaz H.
ACTA SCIENTIARUM POLONORUM-HORTORUM CULTUS
, cilt.22, sa.5, ss.63-71, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20229. Does u.v. light affect the total phenolic compound, anthocyanin, antioxidant capacity, and sensory profiles in wines?
TAHMAZ KARAMAN H., Kusku D. Y.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.57, sa.6, ss.3567-3577, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202210. Phenolic Compound and Antioxidant Capacity Contents of Vitis labrusca. L. Genotypes
TAHMAZ KARAMAN H., Yuksel Kusku D., SÖYLEMEZOĞLU G., ÇELİK H.
JOURNAL OF TEKIRDAG AGRICULTURE FACULTY-TEKIRDAG ZIRAAT FAKULTESI DERGISI
, cilt.19, sa.2, ss.318-331, 2022 (ESCI, Scopus, TRDizin)
2022
202211. Selected phenolics and antioxidant capacities: From Boğazkere (Vitis vinifera L.) grape to pomace and wine
TAHMAZ KARAMAN H., SÖYLEMEZOĞLU G.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, cilt.46, sa.5, ss.623-631, 2022 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2021
202112. PHENOLIC COMPOUNDS AND ANTIOXIDANT CAPACITIES IN GRAPE BERRY SKIN, SEED AND STEMS OF SIX WINE GRAPE VARIETIES GROWN IN TURKEY
TAHMAZ KARAMAN H., Kusku D. Y., SÖYLEMEZOĞLU G.
ACTA SCIENTIARUM POLONORUM-HORTORUM CULTUS
, cilt.20, sa.1, ss.15-25, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202013. Bazı üzüm (Vitis vinifera L.) çeşitlerine ait salkım iskeletlerinin toplam fenolik bileşik ve trans-resveratrol düzeyleri
Tahmaz H., Yüksel Küskü D., Söylemezoğlu G.
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi , cilt.24, sa.2, ss.222-228, 2020 (TRDizin)
2020
202014. Comparison of antioxidant capacity and phenolic compound contents in different tissues of sixteen red grape cultivars grown at Kalecik Viticultural Research and Experiment Station in Ankara, Turkey
Yuksel D., Tahmaz H., SÖYLEMEZOĞLU G., Demirer B., Gokturk Baydar N., Çelik H.
Acta Horticulturae
, cilt.1276, ss.131-138, 2020 (Scopus)
2019
201915. Denizli–Çal Yöresinde Yetiştirilen Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Farklı DokularındaFenolik Bileşik İçeriklerinin Belirlenmesi
Tahmaz H., Söylemezoğlu G.
Bahçe , cilt.48, sa.1, ss.39-48, 2019 (TRDizin)
2019
201916. KARAOĞLAN (VİTİS VİNİFERA L.) ÜZÜM ÇEŞİDİNİN ŞARAP FERMANTASYON SÜRECİNDE FENOLİK BİLEŞİK VE ANTİOKSİDAN İÇERİĞİNİN BELİRLENMESİ
TAHMAZ H., SÖYLEMEZOĞLU G.
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi , cilt.6, sa.4, ss.671-677, 2019 (TRDizin)
2019
201917. Recent Developments in Seedless Grapevine Breeding
AKKURT M., Tahmaz H., Veziroglu S.
SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE
, cilt.40, sa.2, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201818. Investigation of some Quality Values of the Wines Produced with Conventional Methods from the Grape Varieties Grown in Ancient Anatolia Territory
ÇAKIR A., TAHMAZ H., DOĞAN E., YÜKSEL KÜSKÜ D., SÖYLEMEZOĞLU G.
International Journal of Scientific and Technological Research , cilt.4, sa.9, ss.102-111, 2018 (Hakemsiz Dergi)
2018
201819. Tunceli İlinde Yetiştirilen Bazı Şaraplık Üzüm Çeşitlerinde Antioksidan Aktivitenin ve Fenolik Bileşiklerin Belirlenmesi
KARACA SANYÜREK N., TAHMAZ H., ÇAKIR A., SÖYLEMEZOĞLU G.
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
, cilt.5, sa.4, ss.551-555, 2018 (TRDizin)
2018
201820. Coğrafi Orijin Belirlemede Kararlı İzotop ve Elemental Analiz Yöntemlerinin Kullanılması
AYLANGAN A., OKTAR O., YÜKSEL M., ÇANTAY E., ERGUN E., İÇ E., et al.
ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİMERKEZ ARAŞTIRMAENSTİTÜSÜ DERGİSİ , cilt.47, sa.1, ss.91-96, 2018 (TRDizin)
2018
201821. Narince Üzüm Çeşidine Ait Üzüm Suyu, Genç Şarap ve Fıçılanmış ŞaraplardakiTyrosol İçeriklerinin Değişimi
TAHMAZ H., SÖYLEMEZOĞLU G.
ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİMERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ , cilt.47, sa.1, ss.273-277, 2018 (TRDizin)
2018
201822. Farklı Bölgelerden Alınan Alphonse Lavallèe Üzüm Çeşidinin Kabuk veÇekirdeklerde Bulunan Fenolik Bileşik Miktarlarının Belirlenmesi
YÜKSEL D., TAHMAZ H., SÖYLEMEZOĞLU G.
ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİMERKEZ ARAŞTIRMAENSTİTÜSÜ DERGİSİ , cilt.47, sa.1, ss.155-161, 2018 (TRDizin)
2017
201723. Effects of Vinification Techniques Combined with UV-C Irradiation on Phenolic Contents of Red Wines
TAHMAZ KARAMAN H., SÖYLEMEZOĞLU G.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.82, sa.6, ss.1351-1356, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201624. Farklı Maserasyon Tekniklerinin Kalecik Karası Şaraplarının Genel Özellikleri Üzerine Etkisi
SÖYLEMEZOĞLU G., TAHMAZ H., YÜKSEL D.
Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi , cilt.45, sa.Özel Sayı, ss.535-538, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201625. Öküzgözü Üzüm Çeşidine Ait Çekirdek ve Kabuklardaki Fenolik Bileşik İçeriklerinin Bölge Etkisi ile Değişimi
SÖYLEMEZOĞLU G., TAHMAZ H.
Bahçe Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi , cilt.45, sa.Özel Sayı, ss.539-544, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201526. Olgunlastırma ve Tirozin Ilavesinin Bazı Beyaz Saraplarda Tyrosol Olusumu Üzerine Etkileri
SÖYLEMEZOĞLU G., solakoğlu d., TAHMAZ H.
Selçuk Tarım ve Gıda BilimleriDergisi , cilt.27, ss.393-398, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201527. Beyaz Saraplardaki Tyrosol Içeriklerinin Belirlenmesi
SÖYLEMEZOĞLU G., alşan a., TAHMAZ H.
Selçuk Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi , cilt.27, ss.384-392, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201528. Bazı Sofralık ve Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Fenolik Bileşik İçeriklerinin Belirlenmesi
SÖYLEMEZOĞLU G., TAHMAZ H., YÜKSEL D., GÖKTÜRK BAYDAR N.
Selçuk Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi , cilt.27, ss.375-383, 2015 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. THE EFFECT OF CLIMATE CHANGE-INDUCED STRESSES ON PHENOLIC COMPOUNDS IN VITICULTURE
YÜKSEL KÜSKÜ D., TAHMAZ KARAMAN H.
8. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS, Konya, Türkiye, 29 - 31 Mayıs 2025, ss.767-779, (Tam Metin Bildiri)
2025
20252. BAĞCILIKTA MEVCUT DURUM, GELECEK ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
SÖYLEMEZOĞLU G., ÇELİK H., KUNTER B., Mehmet Ali K., Akay Ü., AKKURT M., et al.
Türkiye Ziraat Mühendisliği X. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 Ocak 2025, cilt.1, ss.618, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. THE VINEYARD ROUTE EXAMPLE FROM TURKEY: URLA VINEYARD ROUTE
Tahmaz Karaman H.
VII.INTERNATIONAL ANKARAMULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS, Ankara, Türkiye, 5 Mart - 06 Haziran 2024, ss.844-851, (Tam Metin Bildiri)
2015
20154. Farklı Maserasyon Tekniklerinin Kalecik Karası Saraplarının Genel Özellikleri Üzerine Etkisi
SÖYLEMEZOĞLU G., TAHMAZ H., YÜKSEL D.
7. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 25 - 29 Ağustos 2015
2013
20135. Kalecik Karası Üzüm Çeşidinden Elde Edilen Kırmızı Şaraplarda Farklı Vinifikasyon Uygulamalarının Bazı Fenolik Bileşik İçeriklerine Etkilerinin Belirlenmes
TAHMAZ H., SÖYLEMEZOĞLU G.
2. Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu 31 Ekim, 1 - 2 Kasım 2013. Denizli, Türkiye, 31 Ekim - 02 Kasım 2013
2013
20136. Kalecik Karası Üzüm Çeşidinden Elde Edilen Kırmızı Şaraplarda Farklı Vinifikasyon Uygulamalarının Bazı Fenolik Bileşik İçeriklerine Etkilerinin Belirlenmesi
TAHMAZ H., SÖYLEMEZOĞLU G.
2. Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu 31 Ekim, 1 - 2 Kasım 2013. Denizli., Türkiye, 31 Ekim - 02 Kasım 2013
2013
20137. Beyaz Şaraplardaki Tyrosol İçeriklerinin Belirlenmesi
SÖYLEMEZOĞLU G., ALŞAN A., TAHMAZ H.
8. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, Türkiye, 25 - 28 Eylül 2013
2013
20138. Yetiştiricilik Depolama ve Vinifikasyon Tekniklerinin Kalecik Karası Üzüm Çeşidine Ait Farklı Doku ve Şaraplarındaki Fenolik Bileşikler Üzerine Etkileri
TAHMAZ H., SÖYLEMEZOĞLU G., DEMİRER B.
8. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, 25-28 Eylül 2013. Konya., Türkiye, 25 - 28 Eylül 2013
2013
20139. Olgunlaştırma ve Tirozin İlavesinin Bazı Beyaz Şaraplarda Tyrosol Oluşumu Üzerine Etkileri
SÖYLEMEZOĞLU G., SOLAKOĞLU D., TAHMAZ H.
8. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, 25-28 Eylül 2013. Konya, Türkiye, 25 - 28 Eylül 2013
2013
201310. Bazı Sofralık ve Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Fenolik Bileşik İçeriklerinin Belirlenmesi
SÖYLEMEZOĞLU G., TAHMAZ H., YÜKSEL D.
8. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, 25-28 Eylül 2013. Konya., Türkiye, 25 - 28 Eylül 2013
2012
201211. Grape and wiıne phenolics and their effects on human health
SÖYLEMEZOĞLU G., TAHMAZ H.
35th World Congress of Vine and Wine, 18 - 22 Temmuz 2012
2011
201112. Üzüm ve Şaraptaki Fenolik Bileşiklerin İnsan Sağlığı Açısından Yararları
SÖYLEMEZOĞLU G., TAHMAZ H.
Türkiye VI. Bahçe Bitkileri Kongresi Özet Kitabı. 04-08 Ekim 2011, Şanlıurfa., Türkiye, 4 - 08 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
2010
201013. Türkiye de Asma ve Meyve Fidanı Üretimi ve Kullanımı
SÖYLEMEZOĞLU G., DUMANOĞLU H., ÇELİK H., KUNTER B., ATICI A., TAHMAZ H.
Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi. Bildiriler Kitabı-2, 891-907, 11-15 Ocak 2010 Ankara., Türkiye, 11 - 15 Ocak 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201014. Türkye de Asma ve Meyve Fidanı Üretimi ve Kullanımı
SÖYLEMEZOĞLU G., DUMANOĞLU H., ÇELİK H., KUNTER B., ATICI A., TAHMAZ H.
Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi. Bildiriler Kitabı-2, 891-907, 11-15 Ocak 2010 Ankara., Türkiye, 11 - 15 Ocak 2010
2010
201015. TÜRKİYE DE ASMA VE MEYVE FİDANI ÜRETİMİ VE KULLANIM
SÖYLEMEZOĞLU G., DUMANOĞLU H., ÇELİK H., KUNTER B., Atıcı A., TAHMAZ H.
TMMOB Ziraat Mühendisliği VII.Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 11 - 15 Ocak 2010, cilt.2, ss.891-907, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. Kırmızı Şarap Üretiminde Maserasyon Stilleri
TAHMAZ H., SÖYLEMEZOĞLU G.
Bahçe Bitkileri Faaliyetlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar, Söylemezoğlu Gökhan, Çakır Atilla, Editör, İKSAD Publishing House, ss.157-179, 2022
Desteklenen Projeler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorKalecik Karası Üzüm Çeşidi Klonlarında Dijital Morfometri Tekniği ile Varyasyonların ve Bu Varyasyonların Bazı Fizyolojik Özellikler ile İlişkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TAHMAZ KARAMAN H. (Yürütücü), KUNTER B.
2024 - 2025
2024 - 2025Biyostimülant olarak yapraktan deniz yosunu ve maya solüsyonu uygulamalarının Kalecik Karası (Vitis Vinifera L.) üzüm çeşidinin tane, salkım ve şıra özellikleri üzerine etkileri
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Tahmaz Karaman H., Akbaba A.(Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Gıdaların coğrafi orijin ve gerçekliğinin belirlenmesinde kararlı izotopik ve elemental analiz yöntemlerinin kullanılması
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Tahmaz Karaman H.
2015 - 2017
2015 - 2017Orta Anadolu Bölge Bağcılığının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SÖYLEMEZOĞLU G. (Yürütücü), AKKURT M., TAHMAZ KARAMAN H., KUNTER B.
2013 - 2014
2013 - 2014Kalecik Karası Vitis Vinifera L ve Boğazkere Vitis Vinifera L Üzüm Çeşitlerinde Farklı Yetiştiricilik Depolama UV Uygulaması ve Vinifikasyon Tekniklerinin Bazı Fenolik Bileşikler Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TAHMAZ KARAMAN H.
2011 - 2014
2011 - 2014Ülkemizde Yetiştirilen Asma Tür ve Çeşitlerinde Antioksidan Resveratrol ve Diğer Fenolik Bileşiklerin Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TAHMAZ KARAMAN H.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ekim 2024
Ekim 2024SCIENTIA HORTICULTURAE AN INTERNATIONAL JOURNAL
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2024
Ağustos 2024DER ERWERBSOBSTBAU
SCI-E Kapsamındaki Dergi