Arş. Gör. Dr. GÖRKEM CENGİZ


Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Mikrobiyoloji, Bitki Ve Hayvan Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Veteriner Bilimleri


Yayınlardaki İsimler: Gorkem Ozansoy-Cengiz, Gorkem Ozansoy, Gorkem Cengiz, CENGİZ GÖRKEM

Metrikler

Yayın

52

Yayın (WoS)

14

Yayın (Scopus)

13

Atıf (WoS)

65

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

75

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Scholar)

32

H-İndeks (Scholar)

4

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

7

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

11

Proje

7

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2017 - 2023

2017 - 2023

Doktora

Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr), Türkiye

2006 - 2012

2006 - 2012

Lisans

Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., Türkiye

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Veteriner Bilimleri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi Dr.

Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Gıda Hijyeni Ve Güvenliği

MEAT HYGIENE, INSPECTION AND TECHNOLOGY

Makaleler

Tümü (19)
SCI-E, SSCI, AHCI (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (12)
ESCI (2)
Scopus (12)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Evaluating Biosecurity Practices in Live Animal Markets: A Case Study from Türkiye

Ayaz N. D., Cengiz G., Çufaoğlu G.

First Conference on Animal Biosecurity, Barcelona, İspanya, 5 - 06 Haziran 2025, ss.94, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. vanM-Pozitif Vankomisin-Değişken Enterokoklar

ONARAN ACAR B., CENGİZ G., GÖNCÜOĞLU M.

X. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. Escherichia coli İzolatlarının Filo-Gruplarına Göre Bölgesel Dağılımı ve Gıda Güvenliğine Etkisi

Cengiz G., Müştak İ. B., Göncüoğlu M.

7th International Poultry Meat Congress, Antalya, Türkiye, 16 - 20 Nisan 2024, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

4. Yoğurdun Demir ile Zenginleştirilmesi

Bilir F. S., Sarımehmetoğlu B., İplikçioğlu Aral G., Onaran Acar B., Cengiz G., Özdemir E.

IX. ULUSAL / III. ULUSLARARASI VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Kasım 2021, ss.70-71, (Özet Bildiri)

2021

2021

6. Iron Fortification of Pasteurized Milk

İPLİKÇİOĞLU ARAL G., ONARAN ACAR B., CENGİZ G., SARIMEHMETOĞLU B., ERGENEKON F. S.

International Congress on Biological and Health Congress., Türkiye, 26 - 28 Şubat 2021, (Özet Bildiri)

2019

2019

11. Risk of Dioxin in Poultry Meat and Products

CENGİZ G., Arslan B., GÖNCÜOĞLU M.

5th International Poultry Meat Congress, 24 - 28 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

12. The effects of aflatoxin residues on nutritional contents in ground red chili peppers (Capsicum annuum).

FİLAZİ A., Kuzukıran Ö., YURDAKÖK DİKMEN B., CENGİZ G., GÜRCAN İ. S., KARABULUT E., et al.

14th International Congress of the European Association for Veterinary Pharmacology and Toxicology (EAVPT-2018), Wroclaw, Polonya, 24 Haziran - 27 Ağustos 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. Türkiye’nin Farklı Bölgelerinde Üretilen Ballarda C. botulinum Sporlarının Prevalansı

İplikçioğlu Çil G., Ozansoy G., Korkmaz S. D., Küplülü Ö.

7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.64-65, (Özet Bildiri)

2016

2016

20. The Effect of Storage Conditions on Egg Quality

KÜPLÜLÜ Ö., Ozansoy G.

Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

21. Relationship between the total oil profile and aflatoxin content in dried chili pepper

FİLAZİ A., Dikmen B. Y., Kuzukiran O., Ozansoy G., Celik C., Kara E., et al.

52nd Congress of the European-Societies-of-Toxicology (EUROTOX), Sevilla, İspanya, 4 - 07 Eylül 2016, (Özet Bildiri) identifier

Kitaplar

2025

2025

1. Arı sütü

Cengiz G.

Arı Ürünleri, Prof.Dr. Özlem Küplülü, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.139-162, 2025

2024

2024

3. Mikro Gıda Bileşenleri

KÜPLÜLÜ Ö., CENGİZ G.

Gıda Hijyeni ve Halk Sağlığı Akıl Notları, GÖNCÜOĞLU MUAMMER, AYAZ NAİM DENİZ, Editör, Güneş Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.46-80, 2024

2024

2024

4. Zoonoz hastalıklarla mücadele

CENGİZ G., AYAZ N. D.

Gıda Hijyeni ve Halk Sağlığı Akıl Notları, GÖNCÜOĞLU MUAMMER, AYAZ NAİM DENİZ, Editör, Güneş Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.305-320, 2024

2022

2022

5. Ornitin türevi alkaloidler: Pirolizidin alkaloidleri, tropan alkaloidleri

KÜPLÜLÜ Ö., CENGİZ G.

Gıda Alkaloidleri ve Halk Sağlığı Açısından Önemleri, Küplülü Özlem, Editör, Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri - Özel Konular, Ankara, ss.1-11, 2022

2020

2020

6. Arı Ürünlerinde Kontaminasyon Sorunu ve Halk Sağlığı Açısından Önemi

KÜPLÜLÜ Ö., CENGİZ G., KORKMAZ S. D.

Arı Ürünleri, Prof. Dr. Özlem Küplülü, Editör, Türkiye Klinikleri, ss.47-58, 2020

2019

2019

7. Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve Kanser İlişkisi

KÜPLÜLÜ Ö., KORKMAZ S. D., CENGİZ G.

Gıda, Beslenme ve Kanser İlişkisi, Şireli, U.Tansel, Editör, TÜRKİYE KLİNİKLERİ, Ankara, ss.59-68, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

8. Antibiotic Residues Problem in Honey and Solution Recommendation

KÜPLÜLÜ Ö., KORKMAZ S. D., OZANSOY G.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Apiterapi, Prof.Dr. Kemal Küçükersan, Editör, TÜRKİYE kLİNİKLERİ, Ankara, ss.86-92, 2018

2018

2018

9. Balda Antibiyotik Kalıntı Sorunu ve Çözüm Önerileri

KÜPLÜLÜ Ö., CENGİZ G., KORKMAZ S. D.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Apiterapi, Prof.Dr. M. Kemal Küçükersan, Editör, Türkiye Klinikleri, ss.86-92, 2018


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 75

h-indeksi (SCOPUS): 5