Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Yemler Ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı
Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler

Yayınlardaki İsimler: CEYLAN NECMETTİN

Metrikler

Yayın

83

Atıf (WoS)

327

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

387

H-İndeks (Scopus)

10

Proje

9

Tez Danışmanlığı

12

Açık Erişim

23
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Kişisel Akademik Bilgiler
 

Adres:Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı

06110    Ankara/Türkiye

Email  : ceylan@agri.ankara.edu.tr

Uzmanlık Alanları: Kanatlı Hayvan Besleme,Yem Katkı Maddeleri,Yem Teknolojisi

Akademik Kariyer

(2003--)    Profesör-Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

(1996-2003) Doçent-Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

(1996-1998)   Post doc.-Animal Science, University of Nebraska-Lincoln, USA

(1989-1993)   Doktora- Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

(1987-1989)   Master- Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

(1983-1987)   Lisans- Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Görevleri ve Diğer Faaliyetleri

1-Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı, 2017-2020

2- Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Başkanı, 2007-

3.-Beypiliç ARGE ve Besleme Danışmanlığı. 2019-

4. Dünya Tavukçuluk Derneği Türkiye Branşı Yönetim Kurulu Üyeliği (World Poultry Science Association Turkish Branch). 2001-2013

5. Dünya Tavukçuluk Derneği Besleme Grubu Üyesi (Member of Working Group 2 (Nutrition) of WPSA since 2011). 2011-

6.-Hayvan Besleme Bilim Derneği Başkanı, 2007-2009

H İndeks ve Atıf Bilgileri

Web of Science ve Scopus H index:10

Web of Science ve Scopus Yayın Sayısı:30

Scopus atıf sayısı:372

Web of Science Atıf:330

Google Akademik Verileri:


Hepsi

2018 yılından bugüne

Toplam Atıf

904

423

h-endeksi

13

10

i10-endeksi

16

10

https://app.webofknowledge.com/author/record/3040459

https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=6603221682

https://scholar.google.com/citations?user=BYMhPRYAAAAJ&hl=tr

Web of Science Yayın Bilgileri


CEYLAN N., KOCA S., GOLZAR ADABİ S.,  (2023): Does modern broilers need less energy for better growth and intestinal development? J Anim Physiol Anim Nutr. 2023;1–10 ; DOI: 10.1111/jpn.13803

CEYLAN, N., EVRENKAYA, E., LANCKRIET,A. 2022. Efficacy of the probiotic Bacillus            licheniformis DSM 28710 in laying hens fed barley-sunflower meal-based diets on performance egg quality and excreta composition. Journal of Animal and Feed Sciences, 31, 3, 2022, 241–248.    DOI: https://doi.org/10.22358/jafs/149388/2022

ÇENESİZ,A.A. ÇİFTÇİ, İ., CEYLAN, N. 2022. Effects of DL- and L-methionine supplementation on growth performance, carcass quality and relative bioavailability of methionine in broilers fed maize-soybean-based diets. Journal of Animal and Feed Sciences, 31, 2. DOI: https://doi.org/10.22358/jafs/147800/2022

CEYLAN N., KOCA S., GOLZAR ADABİ S., KAHRAMAN N., BHAYA M.N., BOZKURT M.F. (2021): Effects of dietary energy level and guanidinoacetic acid supplementation on growth performance, carcass quality and intestinal architecture of broilers. Czech J. Anim. Sci.  https://doi.org/10.17221/11/2021-CJAS

TOPRAK N.N., YAVAŞ İ., ÇENESİZ A.A., CEYLAN N., ÇİFTÇİ İ. (2021): Effects of digestible amino acid based formulation of low protein broiler diets supplemented with valine, isoleucine and arginine on performance and protein efficiency. Czech J. Anim. Sci., 66: 168–178. https://doi.org/10.17221/293/2020-CJAS

CEYLAN N, KOCA, S, YAVAŞ, İ., ÇENESİZ A.A:, KAHRAMAN N., ÖZLÜ Ş. 2020Response of modern broiler chickens to dietary calcium and phosphorus levels below recommendationsItalian Journal of Animal Science. 19:1, 1246-1254, DOI:10.1080/1828051X.2020.1819171

ÇENESİZ, A., YAVAŞ, İ., ÇİFTÇİ İ., CEYLAN N., TAŞKESEN, O. 2020Guanidinoacetic acid supplementation is favourable to broiler diets even containing poultry by-product meal. British Poultry Science  https://doi.org/10.1080/00071668.2020.1720909

YAVAŞ, İ., ÇENESİZ, A., CEYLAN N.,2020Effects of herbal vitamin D3 and phytase Supplementation to broiler feed on performance, bone development and serum parameters of broilers .  Journal of Agricultural Sciences 26 (2020) 212-219  DOI: 10.15832/ankutbd.479182

GOLZAR ADABİ, S., CEYLAN N., ÇİFTÇİ İ., CEYLAN A. 2019 Response of growing chicks to supplementation of low protein diets with leucine, valine and glycineglutamic acid. South African Journal of Animal Science 2019, 49(6):1047-1062. http://dx.doi.org/10.4314/sajas.v49i6.9

YILDIZ T, CEYLAN N, ATIK Z, KARADEMIR E, ERTEKIN B. 2018 Effect of corn distillers dried grains with soluble with or without xylanase supplementation in laying hen diets on performance, egg quality and intestinal viscosity. Kafkas Univ Vet Fak Derg, 24 (2): 273-280, 2018. DOI: 10.9775/kvfd.2017.18832

TAŞDELEN, EÖ., CEYLAN,N.,2017. Effects of Dietary Inclusion of Oil Sources With or Without Vitamin E on Body Composition and Meat Oxidation Level in Broilers. Brazilian Journal of Poultry Nutrition. ISSN 1516-635X Jan - Mar 2017.Special Issue Nutrition / 103-116

GOLZAR ADAB,S.,,FANİ, A., CEYLAN,N., HAJİBABAEİ, A. and CASEY.,N.H. 2016. Enrichment of quail (Coturnix cot. japonica) eggs by omega-3 fatty acids andits nutritional effect on young healthy women. Europ.Poult.Sci., 80. 2016, ISSN 1612-9199, DOI: 10.1399/eps.2016.149

YENİCE,E., MIZRAK,C., CEYLAN,N.,YILDIZ,T., GÜLTEKİN,M., ATİK,Z.,2015.Effects of Dietary Sodium Bentonite and Mannan Oligosaccharide Supplementation on Performance, Egg Quality, Blood and Digestion Characteristics of Laying Hens Fed Aflatoxin Contaminated Diet. Kafkas Univ Vet Fak Derg 21(2):211-218. DOI: 10.9775/kvfd.2014.12035

MIZRAK,C., YENİCE, E., KAHRAMAN, Z., TUNCA, M., YILDIRIM, U., CEYLAN, N. 2014. Effects of dietary sepiolite and mannanoligosaccharide supplementation on the performance, egg quality, blood and digestion characteristics of laying hens receiving aflatoxin in their feed.Veterinary Journal of Ankara University. Vol: 61, 65-71.

ADABI,S.H.,M. AHBAB, A. R. FANI, A. HAJBABAEI, N.CEYLAN and R. G. COOPER. 2013. Egg yolk fatty acid profile of avian species – influence on human nutrition.Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition.97 (2013) 27–38

CEYLAN.,N.,CANGIR,S.,   ÇÖRDÜK,M., GRIGOROV,A., ADABI,S.G.,2012.The Effects of Phytase Supplemantation and Dietary Phosphorus Level on Performance and Tibia Ash and Phosphorus Contents in Broilers Fed Maize-Soya  Based Diets. Journal of Animal and Feed Sciences, 21, 2012, 696–704.

ADABI, S.G., COOPER; R.G., CEYLAN,N., CORDUK,M. 2011. L-Carnitine and Its Functional Effects in Poultry Nutrition.World's Poultry Science Journal,Vol.67(2):277-296

CEYLAN, N., İÇİFTÇİ,İ., MIZRAK, C., KAHRAMAN, Z., Efil, H. 2011. Influence of different dietary oil sources on performance and fatty acid profile of egg yolk in laying hens. Journal of Animal and Feed Sciences, 20, 2011, 71–83   

ASGHARI HAJI, Y., ADABI, S.G., CEYLAN, N., KAMALI, M.A., AND DAVOUDI,J., 2008.Use of Terbutaline to Reduce Incıdence of Ascites Syndrome in Native Tom Turkeys. Asian Journal of Animal and Veterinary Advances 3 (6) :417-423.

ÇÖRDÜK, M., CEYLAN, N., DEDE, N. and TEL, O.Y. 2008. Effects of novel feed additives on Performance Carcass Traits and E.coli, aerobic bacteria and yeast counts in broilers.Arch.Geflügelk., 72(2).s: 61-767    

ÇÖRDÜK, M., CEYLAN, N. and F.ILDIZ 2007. Effects of Dietary Energy Density and L-Carnitine Supplementattion  on Growth  Performance, Carcass Traits and Blood parameters of Broilers. South African Journal of Animal Science, 37 (2) p: 65-73   

ÇİFTÇİ, İ. and CEYLAN, N. 2004. Effects of Dietary Threonine and Crude Protein on Performance, Threonine Requirement, Carcass Traits and Meat Composition of Broiler Chickens. British Poultry Science , vol:45, Number:2, p:280-289. 

CEYLAN, N., S.E.SCHEIDELER and L.STILBORN.2003..High Available   Phosphorus Corn and Phytase in Layer Diets. Poultry.Sci., Vol:82, Number :3, p:789-795 

CEYLAN, N., İ.ÇİFTÇİ, Z.İLHAN.2003. Effects of Some Alternative Feed Additives for Antibiotic Growth Promoters on Performance and Gut Microflora of Broilers. Turk J Vet Anim Sci. Vol:27, Issue: 3, p: 727-733   

YURT İÇİ VE YURT DIŞI HAKEMLİ DERGİLERDEKİ YAYINLAR

 YILDIZ,T., CEYLAN, N. 2015.  The Effects of Using Gamma Irradiated Wheat and Barley in Layer Diets on Egg Product Parameters and Quality. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology. Vol 3, No 9 (2015)

YILDIZ,T., CEYLAN, N. 2015. Effects of Using Gamma Irradiated and Enzyme Added Wheat and Barley in Layer Diets on Intestinal Viscosity, Microflora and Radioactive Contamination of Eggs. Tavukçuluk Araştırma Dergisi(Journal of Poultry Research) 11 (2): 29-35, 2014.

ATİK,Z., CEYLAN.N.2009.Yumurta Kabuk Kalitesine Minerallerin Etkisi. Tavukçuluk Araştırma Dergisi.Cilt:6 (1),sayfa:50-57

YILDIZ,T., CEYLAN,N.2009.NIR Analiz Sisteminin Hayvan Beslemede Kullanımı.Ziraat Mühendisliği Dergisi. Ocak-Haziran. Sayı :52, sayfa;52-56

MIZRAK, C., CEYLAN,N., ÇİFTÇİ, İ., KAHRAMAN,Z., KARAÇALTI, M.S. 2005.Mısır Yağı Yerine Mısır Asit Yağı Kullanılmasının Yumurta Tavuklarında Performans , Yumurta Kalitesi ve Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Etkileri. Tavukçuluk Araştırma Dergisi.Cilt:6 (1),sayfa:25-28

MIZRAK, C., CEYLAN,N., ÇİFTÇİ, İ., KAHRAMAN,Z., KARAÇALTI, M.S. 2005.Ayçiçek Yağı Yerine Ayçiçek Asit Yağı Kullanılmasının Yumurta Tavuklarında Performans , Yumurta Kalitesi ve Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Etkileri. Tavukçuluk Araştırma Dergisi.Cilt:6 (1),sayfa:21-24

CEYLAN, N. Ve ÖZTÜRK, E., 2004. Kanatlılarda Bağışıklık Sistemi Üzerine Beslemenin Etkisi. Tavukçuluk Araştırma Dergisi cilt:5, sayı:1, s:54-60

CEYLAN, N., İ.ÇİFTÇİ, F.ILDIZ ve A.SÖĞÜT. 2003.Etlik Piliç Rasyonlarına Enzim, Büyütme Faktörü, Probiyotik ve Organik Asit İlavesinin Besi Performansı ve Bağırsak Mikroflorasına Etkileri. Tarım Bilimleri Dergisi. 9(3) 320-326

CEYLAN, N. ve ÖZTÜRK, E., 2002. Kanatlı Eti Kalitesi ve Beslenme ile Etkileşimi.  Ekin Dergisi.  Sayı:22, s:54-59

ALBUZ, E., N.CEYLAN 2001. Büyütme Faktörü Antibiyotiklere Alternatif Bazı Yem katkılarının Etlik Piliçlerde performans Üzerine Etkileri. Tavukçuluk Araştırma Dergisi, 3(2):23-28

ÇALIŞKANER, Ş., N.CEYLAN, Y.KONCA, Ü.MİLLİ, R.DEMİREL, M.ÇÖRDÜK, 1998. Etil Alkol Vasatında Üretilen Tek Hücre Proteini (Eprin) Üzerinde  Biyolojik Bir Araştırma.Türk Tarım ve Ormancılık Dergisi .22(3):299-304

ÇALIŞKANER, Ş., Y.KONCA, N.CEYLAN., M.ÇÖRDÜK, R.DEMİREL, K.CEYHAN, M.MAMAK, 1999. Sıvı Parafin Vasatında Geliştirilmiş Tek Hücre Proteini (Paprin) Üzerinde   Farelerle Yapılan Biyolojik Bir Araştırma. Türk Tarım ve Ormancılık Dergisi. 23(1):125-131

AKYILDIZ, A.R., M.ÇÖRDÜK, Y.KONCA, İ.ÇİFTÇİ ve N.CEYLAN, 1995. Yumurta Tavuğu  Rasyonlarında Enerji Kaynağı Olarak Mısır Yerine Sorgum Kullanılması Üzerinde  Karşılaştırmalı Bir Araştırma. Yem Magazin, Sayı: 10.s:39-44

AKYILDIZ, A.R., M.ÇÖRDÜK, N.CEYLAN, İ.ÇİFTÇİ, Y.KONCA, 1995. Yumurta Tavuğu Rasyonlarında Enerji Kaynağı Olarak Buğday Yerine Sorgum Kullanılması Üzerinde Karşılaştırmalı Bir Araştırma. Ziraat Mühendisliği, Sayı:283, Nisan 1995, s: 28-30.

ÇİFTÇİ, İ., N. CEYLAN, A. YILMAZ, M.ZİNCİRLİOĞLU  ve K.DOĞAN., 1993. Yaz Koşullarında Broyler Karma Yemlerinde Sodyum Bikarbonat Kullanımının Etkileri.A.Ü.Ziraat   Fakültesi1316. Bilimsel Araştırma ve İncelemeler: 727.

ÇİFTÇİ, İ., N.CEYLAN, A.YILMAZ, M.ZİNCİRLİOĞLU ve M.YELDAN, 1993. Broyler Rasyonlarını Çeşitli Protein Kaynaklarıyla Toplam ve Sindirilebilir Amino Asit Esasına Göre Hazırlamanın Performans Üzerine Etkileri. A.Ü.Ziraat Fakültesi: 1319. Bilimsel Araştırma ve İncelemeler: 730.

ZİNCİRLİOĞLU, M., İ.ÇİFTÇİ, M.YELDAN, A.YILMAZ ve N.CEYLAN, 1993. Seçmeli Yemlemenin Hindilerin Besi Performansı Üzerine Etkileri. A.Ü.Ziraat Fakültesi: 1315. Bilimsel Araştırma ve İncelemeler: 726.

ZİNCİRLİOĞLU, M., N.CEYLAN, İ. ÇİFTÇİ, A.YILMAZ ve M.YELDAN, 1993. Broyler Rasyonlarını Toplam ve Sindirilebilir Amino Asit Esasına Göre Hazırlamanın Balık Ununun        Kullanılıp Kullanılmamasına Göre Performans Üzerine Etkileri. A.Ü.Ziraat Fakültesi: 1317. Bilimsel Araştırma ve İncelemeler: 728.

AKYILDIZ, A.R., Y.KONCA, N.CEYLAN, İ.ÇİFTÇİ ve M.ÇÖRDÜK, 1993. Kafes Yumurta Tavuğu Rasyonlarında Arpa ve/veya Sorgum Kullanılmasının Performansa Etkileri Üzerinde Bir Araştırma. A.Ü.Ziraat Fakültesi Yıllığı, Cilt 43, s. 87-95.

ZİNCİRLİOĞLU, M., A.YILMAZ, N.CEYLAN, İ.ÇİFTÇİ ve Ş.ÇALIŞKANER, 1993. Kış Döneminde Broyler Rasyonlarında Sodyum Bikarbonat Kullanımının Etkileri. A.Ü.Ziraat Fakültesi: 1318. Bilimsel Araştırma ve İncelemeler: 729.

DOĞAN, K., Y.KONCA, M.ÇÖRDÜK, ve N.CEYLAN, 1992. Kafes Yumurta Tavuğu Rasyonlarında Kanola (Glukozinalatı Düşük Kolza) Küspesinin Kullanılma Olanakları. A.Ü.Ziraat Fakültesi Yıllığı. Cilt 41. Fasikül 1-2. S:321-330.

BİLİMSEL DERGİLERDEKİ YAYINLAR

YAVAŞ, İ., CEYLAN, N., 2015. Farklı İz Mineral Kaynakları Üretiminde Gelişmeler ve 
Ruminant Beslemede Kullanımları. Yem Magazin Dergisi.

CEYLAN,N.2013.Organik Tavuk Etine Dair Bilinmesi Gerekenler ve Yanlışlar. Piliç Eti Sektör Raporu 2013. BESD-BİR Yayınları. Ankara 2013, Sayfa:95-101

CEYLAN,N.2012. Organik Tavuk Eti Üretimi, Modern Üretimden Farklılıkları, Besin Değeri ve  Kanatlı Besleme Açısından Yasal Düzenlemeler. Piliç Eti Sektör Raporu. BESD-BİR Yayınları.Sayfa:69-77

CEYLAN,N., KUTRLU, H.R.K. 2012.Beyaz Et Kalitesi ve Kanatlı Hayvan Besleme İlişkisi. Piliç Eti Sektör Raporu. BESD-BİR Yayınları. Ankara, 2012, Sayfa:99-107

CEYLAN,N.,2012.Kanatlı Beslemede Hormon Gerçeği. Piliç Eti Sektör Raporu. BESD-BİR Yayınları. Ankara, 2012, Sayfa:113-114

CEYLAN,N.,2012.Tavukların Beslenmesinde GDO Yemler ve Et Sağlığı. Piliç Eti Sektör Raporu. BESD-BİR Yayınları. Ankara, 2012, Sayfa:119-130

CEYLAN,N., 2012. GDO Sütte Ne Arar ? TÜSEDAD Dergisi. Ocak-Şubat 2012 Sayısı.Yıl 3, Sayı 12. Sayfa:4-5.

CEYLAN, N., 2012. Balıktan İneğe Her Yer GDO. Radikal Bazatesi, 3 Ocak 2012. Sayfa :6-7.

CEYLAN, N., ÇÖRDÜK,M.,OKUR,N.,ERTAŞ,S.,CAN,U.,2007.Etlik Piliç Yemlerinde Alphamune G (Prebiyotik) Kullanılmasının Performans, Bağırsak Mikroflorası ve Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkileri. Beypiliç Kanatlı Arge Yayınları. 23 s.

CEYLAN, N., 2005.Besleme ve Kanatlı Ürün Kalitesi İlişkisi. Yem Magazin. Sayı: 39. s:27-31.

CEYLAN, N., 2005.GDO Yemler ve Sağlıklı Tavuk Üretimi. Damla Dergisi. Sonbahar 2005. sayı 3; s:1-9

CEYLAN, N. ve TUNÇER, E., 2000. Pelet Kalitesi ve Kanatlı Besleme Yönünden Önemi. Yem Magazin. Sayı: 24, s:38-51.

ZİNCİRLİOĞLU, M., K.MUTLU, A.YILMAZ, N.CEYLAN, H.GÖKOĞLU, S.YİGİT, A.M.YILMAZ., 1997. Değişik Ruminant Yem Hammaddelerinde Bazı Enerji Değerlerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı. Ankara İl Kontrol Laboratuarı Yayınları. 32 (27) 68 s.

CEYLAN, N., İ.ÇİFTÇİ, A.YILMAZ, M.ZİNCİRLİOĞLU, E.TOKER, 1996. Ankara İli Yem Fabrikalarında Üretilen Bazı Karma Yemlerde Karışım Homojenitesi Üzerinde Bir Araştırma. Yem Magazin. Sayı 14, s. 32-37.

CEYLAN, N., A.R. AKYILDIZ, 1989. Tam Yağlı Soya ve Kalite Kriterleri. Yem Sanayi Dergisi.. Sayı: 62, P: 3-12.

ZİNCİRLİOĞLU, M., N.CEYLAN, 1989. Yumurta Tavuklarının Beslenmesinde Yeni Gelişmeler       Yem Sanayi Dergisi. Sayı:65, S:8-15..

 CEYLAN, N., 1993. Kanatlı Yemlerinde Amino Asit Sindirilebilirliğinin Tesbiti ve Bu Değerlerin Kanatlı Rasyonu  Formülasyonunda Kullanılmasının Önemi. Yem Magazin. Sayı: 5, s:18-22.

 ULUSLARARASI  KONGRELERDE SUNULAN BİLDİRİLER

GOLZARADABİ; S., DEMİROK SONCU; E., CEYLAN, N., KOLSARICI, N. 2018 White Stripinh Prevalance and It’s Effect on Meat Quality of Broiler Chicken Breast Fillet Under Commercial Conditions. The XVth European Poultry Conference Proceedings, P.123.17-21 September, Crotia.

CEYLAN, N., KOCA, S., KAHRAMAN, N., YAVAŞ, İ., GOLZARADABİ, Ş., ÇENESİZ, A.,GÜDER,S. 2018. Ca and P Requirements of Broiler Chickens. The XVth European Poultry Conference Proceedings, P:328.17-21 September, Crotia.

CEYLAN,N.,2015. Piliç Eti Üretiminde Gerçekler veYalanlar . 3.Uluslararası Beyaz Et Kongresi 22-26 Nisan 2015- Antalya.

CEYLAN, N., YAVAŞ, İ., ÇENESİZ, A.A., KAHRAMAN, N., GÜDER, S., 2015. Etlik Piliç Yemlerine Bitkisel Vit D3 İlavesi ve Fosfor  Seviyesinin Performans, Kemik Gelişimi ve Bazı Serum  Parametrelerine Etkisi. 3.Uluslararası Beyaz Et Kongresi 22-26 Nisan 2015- Antalya

CEYLAN,N., ÇÖRDÜK.M., KIYAK,A.O.,ÇAKMAK,F., TAŞKESEN,O. 2013. Effects of Enzyme Supplementation and EnergyDensity on Performance and Carcass Parameters of Broilers Fed Corn-Soy BasedDiets. 2nd International Poultry Meat Congress. 24-28 Nisan 2013 Antalya. (Kremlin Palace &Topkapı Palace) Proceedings.P:335-341

CEYLAN,N.,ÇİFTÇİ,İ.2013.Latest Experience with Phytase in Poultry. DSM European Poultry Symposium. Istanbul, November 2013

ÇİFTÇİ, İ., N. CEYLAN,  M. VADIE, A.O. KIYAK, N. KAHYA, F.ÇAKMAK, S.G. ADABI. 2011.The Efficacy of a Novel Microbial 6-Phytase on the Performance and Phosphorus Utilization in Broiler Chickens. 18th European Symposium on Poultry Nutrition.  Working Group 2 of WPSA. 31 October-04 November 2011. Cesme. Turkey. P:750-754

CEYLAN, N., KOCA, S., OKUR, N:, AKDENİZ, G., 2011. Effects of Protease Supplementation into Broiler Diets Decreased Level of Protein and/or Amino Acids on Performance and Blood Parameters. 1st International Poultry Meat Congress. 11-15 May, 2011.Silence Beach Resort-Antalya, Turkey. Proceedings. P:202-

KIYAK, A.O., CEYLAN, N., ÇÖRDÜK, M., ÇAKMAK, F., ADABI, S:G., 2011. Effects of Growth Stimulating Herbal Extract Mixture on Broiler Performance and Carcass Quality. 1st International Poultry Meat Congress. 11-15 May, 2011.Silence Beach Resort-Antalya, Turkey. Proceedings. P:357-

ILDIZ, F., N.,CEYLAN, M.ÇÖRDÜK, B. BAŞ  2009. Effects of Gamma Irradiated Barley and Wheat on Performance and meat safety of Broilers. 2nd Mediterraean Summit of WPSA. .4-7 october, Antalya. p:481-487.

CEYLAN, N., M.ÇÖRDÜK, A.GRİGOROV, S.CANGIR.2009. Effects of phytase supplemantation and phosphous level of corn-soy based broiler diets on performance and bone development.2nd Mediterraean Summit of WPSA .4-7 october, Antalya. p:425-431

ADABİ, S.G., T. FARAHVASH, N. CEYLAN, S. NOUMİ, J. DAVOİDİ 2008. Enrichment of Eggs with Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Efects of L-Carnitine Supplementation. International Egg Symposium. The return of Good Eggs. November 26-28 , İstanbul. P:28-37

MIZRAK, C., and N. CEYLAN,  2008. Effects of Organic Boron Supplementation on Egg Quality of Laying Hen Breeders. nternational Egg Symposium. The return of Good Eggs. November 26-28 , İstanbul. P:176-186

S.E.SCHEIDELER, C.L,NOVAK, U.PUTHPONGSIRIPON, H.YAKOUT, N.CEYLAN.2004. Nutritional Aspects of Egg Quality. XXII World Poultry Congress, June 8-13 2004, İstanbul, p:361

N.CEYLAN, İ.CİFTÇİ, C.MIZRAK, Z.KAHRAMAN,H.EFİL.2004. Effects of Dietary Oil Sources Included ın Two Levels on Performance of Layıng Hens and The Fatty Acid and Cholesterol Composition of Eggs. XXII World Poultry Congress, June 8-13 2004, İstanbul, p:362

CEYLAN,N. and S.E. SCHEIDELER. 1999.Effects of Eggshell 49, Ca    Level and Hen Age on Performance and Egg Shell Quality. Biotechonology in the Feed Industry. Proceedings of Altech’s 15th Annual Symposium. Nothingham University Press. Nothingham. p.61-73

CEYLAN, N., E.TUNÇER., D.GÖKÇEYREK VE E. YENİCE.,1999. Yumurta Tavuklarının Beslenmesinde Organik-Mineral(Şelat) Bileşiklerin Önemi. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı. 3-6 Haziran, İstanbul. s:179-184

CEYLAN, N., E.YENİCE, D.GÖKÇEYREK ve E.TUNÇER, 1999. İnsan Beslenmesinde Daha     Sağlıklı Yumurta Üretimi Yönünde Kanatlı Besleme Çalışmaları. Uluslararası Tavukçuluk       Fuarı ve Konferansı. 3-6 Haziran, İstanbul. s:300-307

CEYLAN, N., Ş.SARICA ve Ü.GÜRSOY.1999. Kanatlı Yemlerinde Fitin Fosfor Yarayışlılığını Artırmaya Yönelik Uygulamalar. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı. 3-6 Haziran, İstanbul. s:321-329

ÇİFTÇİ.İ. ve N. CEYLAN.1999. Mısır-Soya Ağırlıklı Kanatlı Rasyonlarında Enzim Kullanılması. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı. 3-6 Haziran, İstanbul. s:330-335

GÜNAL, M., N.CEYLAN, Ş.ÇALIŞKANER, 1995. Çavdar İçeren Broyler Rasyonlarına İlave Edilen Antibiyotik ve Enzimin Besi Performansı ve Bazı Barsak Parametrelerine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma. YUTAV 95. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı İstanbul. S: 145-162.

CEYLAN, N., M.GÜNAL, M.ÇÖRDÜK, Y.KONCA ve Ş.ÇALIŞKANER, 1995. Eprin ve Paprin Tek Hücre Proteinlerinin Protein Kalitesi Üzerinde Biyolojik Bir Araştırma. YUTAV 95. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı. İstanbul. S: 534-543.

ZİNCİRLİOĞLU, M., N.CEYLAN, İ.ÇİFTÇİ, A.YILMAZ ve Ş.ÇALIŞKANER, 1993.Etlik Piliç             Yemlerinde Sodyum Bikarbonat Kullanım Olanakları. Uluslararası Tavukçuluk Kongresi.    13-14 Mayıs, İstanbul. S:256-266.

 

ULUSAL KONGRELERDE SUNULAN BİLDİRİLER

Bilimsel gerçekler paneli

CANGIR,S., CEYLAN,N. 2013. Yumurta Tavuğu Yemlerinde Besin Maddesi Yoğunluğu ve Enzim Uygulamasının Performans ve Bazı Yumurta Özelliklerine EtkisVII. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslarası Katılımlı), 26-27 Eylül, Ankara. Kongre Kitabı, s:227-231.

YILDIZ, T., N. CEYLAN .2011.Yumurta Tavuğu Yemlerinde Gama Işınlanmış Buğday ve Arpa Kullanılmasının Performans ve Yumurta Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi. VI.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası Katılımlı). 29 Haziran-2 Temmuz 2011. Ondokuz Mayıs Üniversitesi. Samsun. Kongre Tam Metinler Kitabı, s:269-273.

CEYLAN, N., S. KOCA, N. OKUR, U. CAN.2011.Protein ve Amino Asit Yoğunluğu Düşürülmüş Etlik Piliç Yemlerine Proteaz İlavesinin Etkileri. VI.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası Katılımlı). 29 Haziran-2 Temmuz 2011. Ondokuz Mayıs Üniversitesi. Samsun. Kongre Tam Metinler Kitabı, s:338-342.

CEYLAN, N., N. OKUR, G. AKDENİZ, S.G. ADABİ, R. EİSABEOGLU,  A.O.KIYAK, F. ÇAKMAK. 2011.Etlik Piliç Yemlerinde Fitaz ve Ksilanaz Enzimlerinin Ayrı Ayrı ve Birlikte Kullanılmasının Performans ve Kemik Gelişmesi Üzerine Etkileri. VI.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası Katılımlı). 29 Haziran-2 Temmuz 2011. Ondokuz Mayıs Üniversitesi. Samsun. Kongre Tam Metinler Kitabı, s:343-348.

CEYLAN, N., S.KOCA, N.OKUR, G.AKDENİZ, U.CAN. 2009. Etlik Piliç Yemlerinde Farklı Düzeylerde Tam Yağlı Soya  Kullanımı ve  Vitamin E’nin Etkisi Üzerine Bir Araştırma. V.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 30 Eylül 3 Ekim 2009 Çorlu,Tekirdağ.

YENİCE, E.,MIZRAK,C.,YILDIZ,T., CAN,M., ATİK,Z.,CEYLAN,N. 2009.Aflatoksin İçeren Yumurta Tavuğu Yemlerine Bentonit ve Mannanoligosakkarit İlavesinin Performans, Yumurta Kalite Kriterleri, Bazı Kan ve Sindirim Özelliklerine Etkileri. V.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 30 Eylül- 3 Ekim 2009 Çorlu,Tekirdağ. Kongre Tam Metinler Kitabı, s:144-150.

CEYLAN, N., S.KOCA, N.OKUR, G.AKDENİZ, U.CAN. 2009. Etlik Piliç Yemlerinde Farkli Düzeylerde Tam Yağli Soya  Kullanimi Ve  Vitamin E’nin Etkisi Üzerine Bir Araştirma. V.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 30 Eylül 3 Ekim 2009 Çorlu,Tekirdağ. Kongre Tam Metinler Kitabi, S:97-103.

MIZRAK,C., CEYLAN,N. 2009.Damızlık Yumurta Tavuğu Yemlerine Farklı Seviye ve Formda Bor İlavesinin Performans, Kemik Gelişimi ve Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkisi. V.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 30 Eylül- 3 Ekim 2009 Çorlu,Tekirdağ. Kongre Tam Metinler Kitabı, s:130-138.

CEYLAN,N., 2009.Hayvan Beslemede Gıda Güvenliği ve GDO Yemler.I.Gıda Güvenliği Kongresi.3-5 Aralık 2009. İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Merkezi. Kongre Bildiriler Kitabı.

CEYLAN; N.2007. Genetik Modifiye Yemler , Hayvanlar üzerindeki Etkileri ve AB Mevzuatı. Avrupa Birliği Uyum Sürecinde Türkiye Tavukçuluğu Sempozyumu,2007 Tam Metinler Kitabı s:115-122

ÇÖRDÜK, M., CEYLAN, N. TOPRAK,N., TEL,Y., 2007. Etlik Piliç Yemlerine Organik Asit, Prebiyotik, Bitkisel Ekstrakt ve Probiyotik İlavesinin Performans ve Bağırsak Mikroflorası Üzerine Etkileri. IV.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, 24-28 Haziran, Uludağ Bursa. Tam Metinler Kitabı s:325-329.

ÇEVİK, A.F., ve CEYLAN, N. 2005. Etlik Piliç Yemlerine L – Karnitin İlavesinin Performans ve Karkas  Özelliklerine Etkileri, III.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 7-10 Eylül Adana. Tam Metinler Kitabı s:391-396.

GÜNAYDIN, N., ve CEYLAN, N.2005. Mısır-Soya Ağırlıklı Etlik Piliç Yemlerine Enzim İlavesinin Performans ve Viskozite Üzerine Etkileri. III.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 7-10 Eylül Adana. Tam Metinler Kitabı s:397-402.

CEYLAN, N., ÇİFTÇİ,İ., KAHRAMAN,Z., MIZRAK,C.,2003. Yumurta Tavuğu Yemlerinde Humat Bileşikler (Farmagülatör Dry Plus) Kullanımının Performans, Yumurta Kalitesi ve  Barsak Mikroflorası Üzerine Etkileri. II Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 18-20 Eylül, Konya

AKBAY, R., YALÇIN, S., CEYLAN, N. ve OLHAN, E., 2000. Türkiye Tavukçuluğunda Gelişmeler ve Hedefler. V.Türkiye Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi 17-21 Ocak 2000 Ankara. S:795-810.

ZİNCİRLİOĞLU, M., N.CEYLAN, A.AKSOY, M.VURAL, 1995.Karma Yem Üretimi ve     Sorunları. Türkiye Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi 9-13 Ocak 1995 Ankara. s: 983-988.

 

ULUSLARARASI KONGRELERDEKİ POSTERLER

YAVAŞ, İ., SINACI, G., CEYLAN, N., 2015. Antinutrisyonel Olarak Beta Mannanların Kanatlılar Üzerindeki Etkileri ve Mannanaz Enzimi. 3.Uluslararası Beyaz Et Kongresi 22-26 Nisan 2015- Antalya.
PAMUKÇU,Ö., CEYLAN,N., 2015.Broyler Damızlıkların Beslenmesinde Selenyumun Önemi ve Etkileri. 3.Uluslararası Beyaz Et Kongresi 22-26 Nisan 2015- Antalya.

CEYLAN,N., ÇÖRDÜK,M., KIYAK,A.O., ÇAKMAK,F., TAŞKESEN,O.2013. Mısır Soya Ağırlıklı Broyler Rasyonlarında Enzim ve Rasyon Enerji Yoğunluğunun Performans ve Karkas Parametreleri Üzerine Etkisi. 2nd International Poultry Meat Congress. 24-28 Nisan 2013. Kremlin Palace&Topkapı Palace-Antalya, Turkey. Proceedings. P:689-696

CEYLAN,N., SCHEIDELER,S.E. and SEFTON, T., 2000 .Effects of Calcium Level and Chelated Mn and Zn on Performance and Egg Quality in Layers at Different Lay Period. XXI World Poutry Congress. 20-24 August. Montreal , Canada. Abst.no:565

SCHEIDELER,S.E. and N.CEYLAN., 1999. Effects of Mn and Zn Proteinate(Eggshell-49) on Egg   Shell quality in Laying Hens. VIII European Symposium on Egg Quality and Egg Products.    Vol. II. P:187-192. Bologna, Italy.

ÇİFTÇİ, İ., N.CEYLAN, A.YILMAZ, M.ZİNCİRLİOĞLU and M.YELDAN, 1993. The Effects of the Formülation of Broiler Diets With Various Protein Sources on Total and Digestible Amino Acids on the Performance 44 th Annual Meeting of   the EAAP. Aarhus, Denmark, 16-19 August. Volume I. p. 380-381

ÇİFTÇİ, İ., N.CEYLAN, A.YILMAZ, M.ZİNCİRLİOĞLU ve M.YELDAN, 1993. Etlik Piliç           Rasyonlarını Sindirilebilir Amino Asit Esasına Göre Hazırlamanın Avantajları. Uluslararası Tavukçuluk Kongresi. 13-14 Mayıs, İstanbul. s.541-553.

 

ULUSAL  KONGRE POSTERLERİ

 

CEYLAN, N. ve ÖZTÜRK, E., 2002. Etlik Piliç Yemlerinde Kullanılan Farklı Yağ Kaynaklarının Et  Kalitesine Etkisi. III. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi. 14-16 Ekim Ankara. s:143.

YENİCE, E., ÇİFTÇİ, İ. ve CEYLAN, N., 2002. Tüy Unu İşleme Metotları ve YemDeğerine Etkisi. III. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi. 14-16 Ekim Ankara. s:144.

ERDOĞDU, Ö., TOKER, E., CEYLAN, N. ve ÇİFTÇİ, İ., 2002. Kanatlılardan YağdanYararlanım ve Bunu Etkileyen Faktörler. III. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi. 14-16 Ekim  Ankara. s:146

CEYLAN, N. ve ÖZTÜRK, E., 2002. Bağışıklık Sistemi Üzerine Beslemenin Etkisi. III. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi. 14-16 Ekim Ankara. s:145

 

 

BİLİMSEL TEZ ÇALIŞMALARI

Yüksek Lisans Tezi

CEYLAN, N., 1989. Arpa Ağırlıklı Broyler Rasyonlarına Enzim Katılmasının Yem Değeri Üzerine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma. A.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü (Yayınlanmamış Yüksek Lisans  Tezi).

 Doktora Tezi

CEYLAN, N., 1993. Türkiye'de Üretilen Proteince Zengin Yem Maddelerinin Değerleri Üzerinde         Araştırma. A.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü (Yayınlanmamış Doktora Tezi).

Kitap

CEYLAN, N. 2001. Minerals, Vitamins and Stability in Animal Nutrition. Principles of Livestock Nutrition and Some Scientific Approaches in Concentrate Production. Figür Tanıtım Reklam ve Matbacılık. İstanbul. ISBN: 975-97831-0-X. PP: 427-476.



İletişim

E-posta
ceylan@agri.ankara.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.ankara.edu.tr/100558
İş Telefonu
+90 312 596 1753
Posta Adresi
ceylan@agri.ankara.edu.tr