Adres:Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı
06110 Ankara/Türkiye
Email : ceylan@agri.ankara.edu.tr
Uzmanlık Alanları: Kanatlı Hayvan
Besleme,Yem Katkı Maddeleri,Yem Teknolojisi
Akademik Kariyer
(2003--) Profesör-Ankara Üniversitesi Ziraat
Fakültesi
(1996-2003) Doçent-Ankara Üniversitesi Ziraat
Fakültesi
(1996-1998) Post doc.-Animal Science, University of
Nebraska-Lincoln, USA
(1989-1993) Doktora- Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
(1987-1989) Master- Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
(1983-1987) Lisans- Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Görevleri ve Diğer Faaliyetleri
1-Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı, 2017-2020
2- Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Başkanı, 2007-
3.-Beypiliç ARGE ve Besleme Danışmanlığı. 2019-
4. Dünya Tavukçuluk Derneği Türkiye Branşı Yönetim Kurulu Üyeliği (World Poultry Science Association Turkish Branch). 2001-2013
5. Dünya Tavukçuluk Derneği Besleme Grubu Üyesi (Member of
Working Group 2 (Nutrition) of WPSA since 2011). 2011-
6.-Hayvan Besleme Bilim Derneği Başkanı, 2007-2009
H İndeks ve Atıf Bilgileri
Web of Science
ve Scopus H index:10
Web of Science ve Scopus Yayın Sayısı:32
Scopus atıf
sayısı:418
Web of
Science Atıf:390
Google
Akademik Verileri:
|
Hepsi
|
2019 yılından bugüne
|
Toplam Atıf
|
1033
|
442
|
h-endeksi
|
15
|
13
|
i10-endeksi
|
20
|
15
|
https://app.webofknowledge.com/author/record/3040459
https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=6603221682
https://scholar.google.com/citations?user=BYMhPRYAAAAJ&hl=tr
Web of Science Yayın Bilgileri
CEYLAN N., KOCA S., GOLZAR ADABİ S., (2023): Does modern broilers need less energy for better growth and intestinal development? J Anim Physiol Anim Nutr. 2023;1–10 ; DOI: 10.1111/jpn.13803
CEYLAN, N., EVRENKAYA, E., LANCKRIET,A.
2022. Efficacy of the probiotic Bacillus licheniformis DSM 28710 in laying hens
fed barley-sunflower meal-based diets on performance egg quality and excreta
composition. Journal of Animal and Feed Sciences, 31, 3, 2022, 241–248. DOI: https://doi.org/10.22358/jafs/149388/2022
ÇENESİZ,A.A.
ÇİFTÇİ, İ., CEYLAN, N. 2022. Effects of DL- and L-methionine
supplementation on growth performance, carcass quality and relative
bioavailability of methionine in broilers fed maize-soybean-based diets. Journal
of Animal and Feed Sciences, 31, 2. DOI: https://doi.org/10.22358/jafs/147800/2022
CEYLAN N., KOCA S., GOLZAR ADABİ S., KAHRAMAN
N., BHAYA M.N., BOZKURT M.F. (2021): Effects of dietary energy level and
guanidinoacetic acid supplementation on growth performance, carcass quality and
intestinal architecture of broilers. Czech J. Anim. Sci. https://doi.org/10.17221/11/2021-CJAS
TOPRAK N.N., YAVAŞ İ., ÇENESİZ A.A., CEYLAN N., ÇİFTÇİ İ. (2021): Effects of digestible amino acid based formulation of low protein broiler diets supplemented with valine, isoleucine and arginine on performance and protein efficiency. Czech J. Anim. Sci., 66: 168–178. https://doi.org/10.17221/293/2020-CJAS
CEYLAN N, KOCA, S, YAVAŞ, İ., ÇENESİZ A.A:, KAHRAMAN N., ÖZLÜ Ş. 2020. Response of modern broiler chickens to dietary calcium and phosphorus levels below recommendations. Italian Journal of Animal Science. 19:1, 1246-1254, DOI:10.1080/1828051X.2020.1819171
ÇENESİZ, A., YAVAŞ, İ., ÇİFTÇİ İ., CEYLAN N., TAŞKESEN, O. 2020. Guanidinoacetic acid supplementation is favourable to broiler diets even containing poultry by-product meal. British Poultry Science https://doi.org/10.1080/00071668.2020.1720909
YAVAŞ, İ., ÇENESİZ, A., CEYLAN N.,2020. Effects
of herbal vitamin D3 and phytase Supplementation to broiler feed on
performance, bone development and serum parameters of broilers . Journal of Agricultural Sciences 26 (2020) 212-219 DOI: 10.15832/ankutbd.479182
GOLZAR ADABİ, S., CEYLAN N., ÇİFTÇİ İ., CEYLAN A. 2019 Response of growing chicks to supplementation of low protein diets with leucine, valine and glycineglutamic acid. South African Journal of Animal Science 2019, 49(6):1047-1062. http://dx.doi.org/10.4314/sajas.v49i6.9
YILDIZ T, CEYLAN N, ATIK Z, KARADEMIR E, ERTEKIN B. 2018 Effect of corn distillers dried grains with soluble with or without xylanase supplementation in laying hen diets on performance, egg quality and intestinal viscosity. Kafkas Univ Vet Fak Derg, 24 (2): 273-280, 2018. DOI: 10.9775/kvfd.2017.18832
TAŞDELEN, EÖ., CEYLAN,N.,2017.
Effects of Dietary Inclusion of Oil Sources With or Without Vitamin E
on Body Composition and Meat Oxidation Level in Broilers. Brazilian
Journal of Poultry Nutrition. ISSN 1516-635X Jan - Mar 2017.Special Issue Nutrition / 103-116
GOLZAR ADAB,S.,,FANİ, A., CEYLAN,N., HAJİBABAEİ, A. and CASEY.,N.H. 2016. Enrichment of quail (Coturnix cot. japonica) eggs by omega-3 fatty acids andits nutritional effect on young healthy women. Europ.Poult.Sci., 80. 2016, ISSN 1612-9199, DOI: 10.1399/eps.2016.149
YENİCE,E., MIZRAK,C., CEYLAN,N.,YILDIZ,T.,
GÜLTEKİN,M., ATİK,Z.,2015.Effects of Dietary Sodium Bentonite and
Mannan Oligosaccharide Supplementation on Performance, Egg Quality,
Blood and Digestion Characteristics of Laying Hens Fed Aflatoxin
Contaminated Diet. Kafkas Univ Vet Fak Derg 21(2):211-218. DOI: 10.9775/kvfd.2014.12035
MIZRAK,C., YENİCE, E., KAHRAMAN, Z., TUNCA, M., YILDIRIM, U., CEYLAN, N.
2014. Effects of dietary sepiolite and mannanoligosaccharide
supplementation on the performance, egg quality, blood and digestion
characteristics of laying hens receiving aflatoxin in their feed.Veterinary Journal of Ankara University. Vol: 61, 65-71.
ADABI,S.H.,M. AHBAB, A. R. FANI, A. HAJBABAEI, N.CEYLAN and R. G. COOPER. 2013. Egg yolk fatty acid profile of avian species – influence on human nutrition.Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition.97 (2013) 27–38
CEYLAN.,N.,CANGIR,S.,
ÇÖRDÜK,M., GRIGOROV,A., ADABI,S.G.,2012.The Effects of Phytase
Supplemantation and Dietary Phosphorus Level on Performance and Tibia
Ash and Phosphorus Contents in Broilers Fed Maize-Soya Based Diets. Journal of Animal and Feed Sciences, 21, 2012, 696–704.
ADABI, S.G., COOPER; R.G., CEYLAN,N., CORDUK,M. 2011. L-Carnitine and Its Functional Effects in Poultry Nutrition.World's Poultry Science Journal,Vol.67(2):277-296
CEYLAN, N., İÇİFTÇİ,İ., MIZRAK, C., KAHRAMAN, Z., Efil, H. 2011. Influence of different dietary oil sources on performance and fatty acid profile of egg yolk in laying hens. Journal of Animal and Feed Sciences, 20, 2011, 71–83
ASGHARI HAJI, Y., ADABI, S.G., CEYLAN, N., KAMALI,
M.A., AND DAVOUDI,J., 2008.Use of Terbutaline to Reduce Incıdence of
Ascites Syndrome in Native Tom Turkeys. Asian Journal of Animal and
Veterinary Advances 3 (6) :417-423.
ÇÖRDÜK, M., CEYLAN, N., DEDE, N. and TEL, O.Y. 2008. Effects of novel feed additives on Performance Carcass Traits and E.coli, aerobic bacteria and yeast counts in broilers.Arch.Geflügelk., 72(2).s: 61-767
ÇÖRDÜK, M., CEYLAN, N. and F.ILDIZ 2007.
Effects of Dietary Energy Density and L-Carnitine Supplementattion on
Growth Performance, Carcass Traits and Blood parameters of Broilers. South African Journal of Animal Science, 37 (2) p: 65-73
ÇİFTÇİ, İ. and CEYLAN, N. 2004.
Effects of Dietary Threonine and Crude Protein on Performance,
Threonine Requirement, Carcass Traits and Meat Composition of Broiler
Chickens. British Poultry Science , vol:45, Number:2, p:280-289.
CEYLAN, N., S.E.SCHEIDELER and L.STILBORN.2003..High Available Phosphorus Corn and Phytase in Layer Diets. Poultry.Sci., Vol:82, Number :3, p:789-795
CEYLAN, N.,
İ.ÇİFTÇİ, Z.İLHAN.2003. Effects of Some Alternative Feed Additives for
Antibiotic Growth Promoters on Performance and Gut Microflora of
Broilers. Turk J Vet Anim Sci. Vol:27, Issue: 3, p: 727-733
YURT
İÇİ VE YURT DIŞI HAKEMLİ DERGİLERDEKİ YAYINLAR
YILDIZ,T.,
CEYLAN, N. 2015. The Effects of Using
Gamma Irradiated Wheat and Barley in Layer Diets on Egg Product Parameters and
Quality. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology. Vol 3,
No 9 (2015)
YILDIZ,T.,
CEYLAN, N. 2015. Effects of Using Gamma Irradiated and Enzyme Added Wheat and
Barley in Layer Diets on Intestinal Viscosity, Microflora and Radioactive
Contamination of Eggs. Tavukçuluk Araştırma Dergisi(Journal of Poultry
Research) 11 (2): 29-35, 2014.
ATİK,Z.,
CEYLAN.N.2009.Yumurta Kabuk Kalitesine Minerallerin Etkisi. Tavukçuluk
Araştırma Dergisi.Cilt:6 (1),sayfa:50-57
YILDIZ,T., CEYLAN,N.2009.NIR Analiz
Sisteminin Hayvan Beslemede Kullanımı.Ziraat Mühendisliği Dergisi.
Ocak-Haziran. Sayı :52, sayfa;52-56
MIZRAK, C., CEYLAN,N., ÇİFTÇİ, İ.,
KAHRAMAN,Z., KARAÇALTI, M.S. 2005.Mısır Yağı Yerine Mısır Asit Yağı
Kullanılmasının Yumurta Tavuklarında Performans , Yumurta Kalitesi ve Yağ
Asitleri Kompozisyonu Üzerine Etkileri. Tavukçuluk Araştırma Dergisi.Cilt:6
(1),sayfa:25-28
MIZRAK, C., CEYLAN,N., ÇİFTÇİ, İ.,
KAHRAMAN,Z., KARAÇALTI, M.S. 2005.Ayçiçek Yağı Yerine Ayçiçek Asit Yağı Kullanılmasının
Yumurta Tavuklarında Performans , Yumurta Kalitesi ve Yağ Asitleri Kompozisyonu
Üzerine Etkileri. Tavukçuluk Araştırma Dergisi.Cilt:6 (1),sayfa:21-24
CEYLAN, N. Ve ÖZTÜRK, E., 2004.
Kanatlılarda Bağışıklık Sistemi Üzerine Beslemenin Etkisi. Tavukçuluk Araştırma Dergisi
cilt:5, sayı:1, s:54-60
CEYLAN,
N., İ.ÇİFTÇİ, F.ILDIZ ve A.SÖĞÜT. 2003.Etlik Piliç Rasyonlarına Enzim, Büyütme
Faktörü, Probiyotik ve Organik Asit İlavesinin Besi Performansı ve Bağırsak
Mikroflorasına Etkileri. Tarım Bilimleri Dergisi. 9(3) 320-326
CEYLAN, N. ve ÖZTÜRK, E., 2002. Kanatlı
Eti Kalitesi ve Beslenme ile Etkileşimi. Ekin Dergisi. Sayı:22, s:54-59
ALBUZ, E., N.CEYLAN 2001. Büyütme
Faktörü Antibiyotiklere Alternatif Bazı Yem katkılarının Etlik Piliçlerde performans Üzerine Etkileri.
Tavukçuluk Araştırma Dergisi, 3(2):23-28
ÇALIŞKANER, Ş., N.CEYLAN, Y.KONCA,
Ü.MİLLİ, R.DEMİREL, M.ÇÖRDÜK, 1998. Etil Alkol Vasatında Üretilen Tek Hücre
Proteini (Eprin) Üzerinde Biyolojik Bir
Araştırma.Türk Tarım ve Ormancılık Dergisi .22(3):299-304
ÇALIŞKANER, Ş., Y.KONCA, N.CEYLAN.,
M.ÇÖRDÜK, R.DEMİREL, K.CEYHAN, M.MAMAK, 1999. Sıvı Parafin Vasatında
Geliştirilmiş Tek Hücre Proteini (Paprin) Üzerinde Farelerle Yapılan Biyolojik Bir Araştırma. Türk Tarım ve Ormancılık
Dergisi. 23(1):125-131
AKYILDIZ, A.R., M.ÇÖRDÜK, Y.KONCA,
İ.ÇİFTÇİ ve N.CEYLAN, 1995. Yumurta Tavuğu
Rasyonlarında Enerji Kaynağı Olarak Mısır Yerine Sorgum Kullanılması
Üzerinde Karşılaştırmalı Bir Araştırma. Yem
Magazin, Sayı: 10.s:39-44
AKYILDIZ, A.R., M.ÇÖRDÜK, N.CEYLAN,
İ.ÇİFTÇİ, Y.KONCA, 1995. Yumurta Tavuğu Rasyonlarında Enerji Kaynağı Olarak
Buğday Yerine Sorgum Kullanılması Üzerinde Karşılaştırmalı Bir Araştırma.
Ziraat Mühendisliği, Sayı:283, Nisan 1995, s: 28-30.
ÇİFTÇİ, İ., N. CEYLAN, A. YILMAZ,
M.ZİNCİRLİOĞLU ve K.DOĞAN., 1993. Yaz Koşullarında
Broyler Karma Yemlerinde Sodyum Bikarbonat Kullanımının Etkileri.A.Ü.Ziraat Fakültesi1316. Bilimsel Araştırma ve
İncelemeler: 727.
ÇİFTÇİ, İ., N.CEYLAN, A.YILMAZ,
M.ZİNCİRLİOĞLU ve M.YELDAN, 1993. Broyler Rasyonlarını Çeşitli Protein
Kaynaklarıyla Toplam ve Sindirilebilir Amino Asit Esasına Göre Hazırlamanın
Performans Üzerine Etkileri. A.Ü.Ziraat Fakültesi: 1319. Bilimsel Araştırma ve
İncelemeler: 730.
ZİNCİRLİOĞLU, M., İ.ÇİFTÇİ, M.YELDAN,
A.YILMAZ ve N.CEYLAN, 1993. Seçmeli Yemlemenin Hindilerin Besi Performansı
Üzerine Etkileri. A.Ü.Ziraat Fakültesi: 1315. Bilimsel Araştırma ve
İncelemeler: 726.
ZİNCİRLİOĞLU, M., N.CEYLAN, İ. ÇİFTÇİ,
A.YILMAZ ve M.YELDAN, 1993. Broyler Rasyonlarını Toplam ve Sindirilebilir Amino
Asit Esasına Göre Hazırlamanın Balık Ununun Kullanılıp
Kullanılmamasına Göre Performans Üzerine Etkileri. A.Ü.Ziraat Fakültesi: 1317.
Bilimsel Araştırma ve İncelemeler: 728.
AKYILDIZ, A.R., Y.KONCA, N.CEYLAN,
İ.ÇİFTÇİ ve M.ÇÖRDÜK, 1993. Kafes Yumurta Tavuğu Rasyonlarında Arpa ve/veya
Sorgum Kullanılmasının Performansa Etkileri Üzerinde Bir Araştırma. A.Ü.Ziraat
Fakültesi Yıllığı, Cilt 43, s. 87-95.
ZİNCİRLİOĞLU, M., A.YILMAZ, N.CEYLAN,
İ.ÇİFTÇİ ve Ş.ÇALIŞKANER, 1993. Kış Döneminde Broyler Rasyonlarında Sodyum
Bikarbonat Kullanımının Etkileri. A.Ü.Ziraat Fakültesi: 1318. Bilimsel
Araştırma ve İncelemeler: 729.
DOĞAN, K., Y.KONCA, M.ÇÖRDÜK, ve
N.CEYLAN, 1992. Kafes Yumurta Tavuğu Rasyonlarında Kanola (Glukozinalatı Düşük
Kolza) Küspesinin Kullanılma Olanakları. A.Ü.Ziraat Fakültesi Yıllığı. Cilt 41.
Fasikül 1-2. S:321-330.
BİLİMSEL
DERGİLERDEKİ YAYINLAR
YAVAŞ, İ., CEYLAN, N., 2015. Farklı İz Mineral Kaynakları Üretiminde Gelişmeler ve
Ruminant Beslemede Kullanımları. Yem Magazin Dergisi.
CEYLAN,N.2013.Organik
Tavuk Etine Dair Bilinmesi Gerekenler ve Yanlışlar. Piliç Eti Sektör Raporu
2013. BESD-BİR Yayınları. Ankara 2013, Sayfa:95-101
CEYLAN,N.2012. Organik Tavuk Eti Üretimi, Modern
Üretimden Farklılıkları, Besin Değeri ve
Kanatlı Besleme Açısından Yasal Düzenlemeler. Piliç Eti Sektör
Raporu. BESD-BİR Yayınları.Sayfa:69-77
CEYLAN,N.,
KUTRLU, H.R.K. 2012.Beyaz Et Kalitesi ve Kanatlı Hayvan Besleme İlişkisi. Piliç
Eti Sektör Raporu. BESD-BİR Yayınları. Ankara, 2012, Sayfa:99-107
CEYLAN,N.,2012.Kanatlı
Beslemede Hormon Gerçeği. Piliç Eti Sektör Raporu. BESD-BİR Yayınları. Ankara,
2012, Sayfa:113-114
CEYLAN,N.,2012.Tavukların
Beslenmesinde GDO Yemler ve Et Sağlığı. Piliç Eti Sektör Raporu. BESD-BİR
Yayınları. Ankara, 2012, Sayfa:119-130
CEYLAN,N., 2012. GDO Sütte Ne Arar ?
TÜSEDAD Dergisi. Ocak-Şubat 2012 Sayısı.Yıl 3, Sayı 12. Sayfa:4-5.
CEYLAN, N., 2012. Balıktan İneğe Her Yer
GDO. Radikal Bazatesi, 3 Ocak 2012. Sayfa :6-7.
CEYLAN, N., ÇÖRDÜK,M.,OKUR,N.,ERTAŞ,S.,CAN,U.,2007.Etlik
Piliç Yemlerinde Alphamune G (Prebiyotik) Kullanılmasının Performans, Bağırsak
Mikroflorası ve Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkileri. Beypiliç Kanatlı Arge
Yayınları. 23 s.
CEYLAN, N., 2005.Besleme ve Kanatlı Ürün
Kalitesi İlişkisi. Yem Magazin. Sayı: 39. s:27-31.
CEYLAN, N., 2005.GDO Yemler ve Sağlıklı
Tavuk Üretimi. Damla Dergisi. Sonbahar 2005. sayı 3; s:1-9
CEYLAN, N. ve TUNÇER, E., 2000. Pelet
Kalitesi ve Kanatlı Besleme Yönünden Önemi. Yem Magazin. Sayı: 24, s:38-51.
ZİNCİRLİOĞLU, M., K.MUTLU, A.YILMAZ,
N.CEYLAN, H.GÖKOĞLU, S.YİGİT, A.M.YILMAZ., 1997. Değişik Ruminant Yem
Hammaddelerinde Bazı Enerji Değerlerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma. Tarım
ve Köyişleri Bakanlığı. Ankara İl Kontrol Laboratuarı Yayınları. 32 (27) 68 s.
CEYLAN, N., İ.ÇİFTÇİ, A.YILMAZ,
M.ZİNCİRLİOĞLU, E.TOKER, 1996. Ankara İli Yem Fabrikalarında Üretilen Bazı
Karma Yemlerde Karışım Homojenitesi Üzerinde Bir Araştırma. Yem Magazin. Sayı
14, s. 32-37.
CEYLAN, N., A.R. AKYILDIZ, 1989. Tam
Yağlı Soya ve Kalite Kriterleri. Yem Sanayi Dergisi.. Sayı: 62, P: 3-12.
ZİNCİRLİOĞLU, M., N.CEYLAN, 1989.
Yumurta Tavuklarının Beslenmesinde Yeni Gelişmeler Yem Sanayi Dergisi. Sayı:65, S:8-15..
CEYLAN,
N., 1993. Kanatlı Yemlerinde Amino Asit Sindirilebilirliğinin Tesbiti ve Bu
Değerlerin Kanatlı Rasyonu Formülasyonunda
Kullanılmasının Önemi. Yem Magazin. Sayı: 5, s:18-22.
ULUSLARARASI KONGRELERDE SUNULAN BİLDİRİLER
GOLZARADABİ;
S., DEMİROK SONCU; E., CEYLAN, N., KOLSARICI, N. 2018 White Stripinh
Prevalance and It’s Effect on Meat Quality of Broiler Chicken Breast
Fillet Under Commercial Conditions. The XVth European Poultry Conference
Proceedings, P.123.17-21 September, Crotia.
CEYLAN,
N., KOCA, S., KAHRAMAN, N., YAVAŞ, İ., GOLZARADABİ, Ş., ÇENESİZ,
A.,GÜDER,S. 2018. Ca and P Requirements of Broiler Chickens. The XVth
European Poultry Conference Proceedings, P:328.17-21 September, Crotia.
CEYLAN,N.,2015. Piliç Eti Üretiminde Gerçekler veYalanlar . 3.Uluslararası Beyaz Et Kongresi 22-26 Nisan 2015- Antalya.
CEYLAN, N., YAVAŞ, İ., ÇENESİZ, A.A., KAHRAMAN, N., GÜDER, S., 2015. Etlik Piliç Yemlerine
Bitkisel Vit D3 İlavesi ve Fosfor Seviyesinin Performans, Kemik Gelişimi ve Bazı
Serum Parametrelerine Etkisi.
3.Uluslararası Beyaz Et Kongresi 22-26 Nisan 2015- Antalya
CEYLAN,N., ÇÖRDÜK.M., KIYAK,A.O.,ÇAKMAK,F., TAŞKESEN,O. 2013. Effects of Enzyme Supplementation and EnergyDensity on Performance and Carcass Parameters of Broilers Fed Corn-Soy BasedDiets. 2nd International Poultry Meat Congress. 24-28 Nisan 2013 Antalya. (Kremlin Palace &Topkapı Palace) Proceedings.P:335-341
CEYLAN,N.,ÇİFTÇİ,İ.2013.Latest
Experience with Phytase in Poultry. DSM European Poultry Symposium. Istanbul,
November 2013
ÇİFTÇİ, İ., N. CEYLAN, M. VADIE, A.O. KIYAK, N. KAHYA, F.ÇAKMAK,
S.G. ADABI. 2011.The Efficacy of a Novel Microbial 6-Phytase on the Performance
and Phosphorus Utilization in Broiler Chickens. 18th European Symposium on
Poultry Nutrition. Working Group 2 of
WPSA. 31 October-04 November 2011. Cesme. Turkey. P:750-754
CEYLAN, N., KOCA, S., OKUR, N:, AKDENİZ, G.,
2011. Effects of Protease Supplementation into Broiler Diets
Decreased Level of Protein and/or Amino Acids on Performance and Blood Parameters. 1st International Poultry Meat Congress.
11-15 May, 2011.Silence Beach Resort-Antalya, Turkey. Proceedings. P:202-
KIYAK, A.O., CEYLAN, N., ÇÖRDÜK, M., ÇAKMAK, F., ADABI, S:G., 2011. Effects
of Growth Stimulating Herbal Extract Mixture on Broiler Performance and Carcass
Quality. 1st International Poultry Meat
Congress. 11-15 May, 2011.Silence Beach Resort-Antalya, Turkey. Proceedings.
P:357-
ILDIZ, F., N.,CEYLAN, M.ÇÖRDÜK, B.
BAŞ 2009. Effects of Gamma Irradiated
Barley and Wheat on Performance and meat safety of Broilers. 2nd Mediterraean
Summit of WPSA. .4-7 october, Antalya. p:481-487.
CEYLAN, N., M.ÇÖRDÜK, A.GRİGOROV,
S.CANGIR.2009. Effects of phytase supplemantation and phosphous level of
corn-soy based broiler diets on performance and bone development.2nd
Mediterraean Summit of WPSA .4-7 october, Antalya. p:425-431
ADABİ,
S.G., T. FARAHVASH, N. CEYLAN, S. NOUMİ, J. DAVOİDİ 2008. Enrichment of Eggs
with Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Efects of L-Carnitine
Supplementation. International Egg Symposium. The return of Good Eggs. November
26-28 , İstanbul. P:28-37
MIZRAK,
C., and N. CEYLAN, 2008. Effects of
Organic Boron Supplementation on Egg Quality of Laying Hen Breeders.
nternational Egg Symposium. The return of Good Eggs. November 26-28 , İstanbul.
P:176-186
S.E.SCHEIDELER,
C.L,NOVAK, U.PUTHPONGSIRIPON, H.YAKOUT, N.CEYLAN.2004. Nutritional Aspects of
Egg Quality. XXII World Poultry Congress, June 8-13 2004, İstanbul, p:361
N.CEYLAN,
İ.CİFTÇİ, C.MIZRAK, Z.KAHRAMAN,H.EFİL.2004. Effects of Dietary Oil Sources
Included ın Two Levels on Performance of Layıng Hens and The Fatty Acid and
Cholesterol Composition of Eggs. XXII World Poultry Congress, June 8-13 2004,
İstanbul, p:362
CEYLAN,N. and S.E. SCHEIDELER.
1999.Effects of Eggshell 49, Ca Level
and Hen Age on Performance and Egg Shell Quality. Biotechonology in the Feed
Industry. Proceedings of Altech’s 15th Annual Symposium. Nothingham
University Press. Nothingham. p.61-73
CEYLAN, N., E.TUNÇER., D.GÖKÇEYREK VE E.
YENİCE.,1999. Yumurta Tavuklarının Beslenmesinde Organik-Mineral(Şelat)
Bileşiklerin Önemi. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı. 3-6 Haziran,
İstanbul. s:179-184
CEYLAN, N., E.YENİCE, D.GÖKÇEYREK ve
E.TUNÇER, 1999. İnsan Beslenmesinde Daha Sağlıklı Yumurta Üretimi Yönünde Kanatlı
Besleme Çalışmaları. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı
ve Konferansı. 3-6 Haziran, İstanbul. s:300-307
CEYLAN, N., Ş.SARICA ve Ü.GÜRSOY.1999.
Kanatlı Yemlerinde Fitin Fosfor Yarayışlılığını Artırmaya Yönelik Uygulamalar.
Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı. 3-6 Haziran, İstanbul. s:321-329
ÇİFTÇİ.İ. ve N. CEYLAN.1999. Mısır-Soya
Ağırlıklı Kanatlı Rasyonlarında Enzim Kullanılması. Uluslararası Tavukçuluk
Fuarı ve Konferansı. 3-6 Haziran, İstanbul. s:330-335
GÜNAL, M., N.CEYLAN, Ş.ÇALIŞKANER, 1995.
Çavdar İçeren Broyler Rasyonlarına İlave Edilen Antibiyotik ve Enzimin Besi
Performansı ve Bazı Barsak Parametrelerine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma. YUTAV
95. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı İstanbul. S: 145-162.
CEYLAN, N., M.GÜNAL, M.ÇÖRDÜK, Y.KONCA ve
Ş.ÇALIŞKANER, 1995. Eprin ve Paprin Tek Hücre Proteinlerinin Protein Kalitesi Üzerinde Biyolojik
Bir Araştırma. YUTAV 95. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı. İstanbul. S:
534-543.
ZİNCİRLİOĞLU, M., N.CEYLAN, İ.ÇİFTÇİ,
A.YILMAZ ve Ş.ÇALIŞKANER, 1993.Etlik Piliç Yemlerinde
Sodyum Bikarbonat Kullanım Olanakları. Uluslararası Tavukçuluk Kongresi. 13-14 Mayıs, İstanbul. S:256-266.
ULUSAL
KONGRELERDE SUNULAN BİLDİRİLER
Bilimsel
gerçekler paneli
CANGIR,S., CEYLAN,N.
2013. Yumurta Tavuğu Yemlerinde
Besin Maddesi Yoğunluğu ve Enzim Uygulamasının Performans ve Bazı Yumurta
Özelliklerine EtkisVII. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslarası Katılımlı), 26-27
Eylül, Ankara. Kongre Kitabı, s:227-231.
YILDIZ, T., N. CEYLAN .2011.Yumurta Tavuğu Yemlerinde
Gama Işınlanmış Buğday ve Arpa Kullanılmasının Performans ve Yumurta Kalitesi
Üzerine Etkisinin Belirlenmesi. VI.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası
Katılımlı). 29 Haziran-2 Temmuz 2011. Ondokuz Mayıs Üniversitesi. Samsun. Kongre Tam
Metinler Kitabı, s:269-273.
CEYLAN,
N., S. KOCA, N. OKUR, U. CAN.2011.Protein ve Amino Asit Yoğunluğu Düşürülmüş
Etlik Piliç Yemlerine Proteaz İlavesinin Etkileri. VI.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası Katılımlı). 29 Haziran-2
Temmuz 2011. Ondokuz Mayıs Üniversitesi. Samsun. Kongre Tam Metinler Kitabı, s:338-342.
CEYLAN,
N., N. OKUR, G. AKDENİZ, S.G. ADABİ, R. EİSABEOGLU, A.O.KIYAK, F. ÇAKMAK. 2011.Etlik Piliç
Yemlerinde Fitaz ve Ksilanaz Enzimlerinin Ayrı Ayrı ve Birlikte Kullanılmasının
Performans ve Kemik Gelişmesi Üzerine Etkileri. VI.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası Katılımlı). 29 Haziran-2
Temmuz 2011. Ondokuz Mayıs Üniversitesi. Samsun. Kongre Tam Metinler Kitabı, s:343-348.
CEYLAN, N., S.KOCA,
N.OKUR, G.AKDENİZ, U.CAN. 2009. Etlik Piliç Yemlerinde Farklı Düzeylerde Tam
Yağlı Soya Kullanımı ve Vitamin E’nin Etkisi Üzerine Bir Araştırma.
V.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 30 Eylül 3 Ekim 2009 Çorlu,Tekirdağ.
YENİCE,
E.,MIZRAK,C.,YILDIZ,T., CAN,M., ATİK,Z.,CEYLAN,N. 2009.Aflatoksin İçeren
Yumurta Tavuğu Yemlerine Bentonit ve Mannanoligosakkarit İlavesinin Performans,
Yumurta Kalite Kriterleri, Bazı Kan ve Sindirim Özelliklerine Etkileri.
V.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 30 Eylül- 3 Ekim 2009 Çorlu,Tekirdağ. Kongre
Tam Metinler Kitabı, s:144-150.
CEYLAN,
N., S.KOCA, N.OKUR, G.AKDENİZ, U.CAN. 2009. Etlik Piliç Yemlerinde Farkli
Düzeylerde Tam Yağli Soya Kullanimi
Ve Vitamin E’nin Etkisi Üzerine Bir
Araştirma. V.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 30 Eylül 3 Ekim 2009
Çorlu,Tekirdağ. Kongre Tam Metinler Kitabi, S:97-103.
MIZRAK,C.,
CEYLAN,N. 2009.Damızlık Yumurta Tavuğu Yemlerine Farklı Seviye ve Formda Bor
İlavesinin Performans, Kemik Gelişimi ve Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkisi.
V.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 30 Eylül- 3 Ekim 2009 Çorlu,Tekirdağ. Kongre Tam
Metinler Kitabı, s:130-138.
CEYLAN,N.,
2009.Hayvan Beslemede Gıda Güvenliği ve GDO Yemler.I.Gıda Güvenliği
Kongresi.3-5 Aralık 2009. İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Merkezi.
Kongre Bildiriler Kitabı.
CEYLAN; N.2007. Genetik Modifiye Yemler
, Hayvanlar üzerindeki Etkileri ve AB Mevzuatı. Avrupa Birliği Uyum Sürecinde
Türkiye Tavukçuluğu Sempozyumu,2007 Tam Metinler Kitabı s:115-122
ÇÖRDÜK, M., CEYLAN, N. TOPRAK,N.,
TEL,Y., 2007. Etlik Piliç Yemlerine Organik Asit, Prebiyotik, Bitkisel Ekstrakt
ve Probiyotik İlavesinin Performans ve Bağırsak Mikroflorası Üzerine Etkileri.
IV.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, 24-28 Haziran, Uludağ Bursa. Tam Metinler
Kitabı s:325-329.
ÇEVİK, A.F., ve CEYLAN, N. 2005. Etlik
Piliç Yemlerine L – Karnitin İlavesinin Performans ve Karkas Özelliklerine Etkileri, III.Ulusal Hayvan
Besleme Kongresi. 7-10 Eylül Adana. Tam Metinler Kitabı s:391-396.
GÜNAYDIN, N., ve CEYLAN, N.2005.
Mısır-Soya Ağırlıklı Etlik Piliç Yemlerine Enzim İlavesinin Performans ve
Viskozite Üzerine Etkileri. III.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 7-10 Eylül
Adana. Tam Metinler Kitabı s:397-402.
CEYLAN, N., ÇİFTÇİ,İ., KAHRAMAN,Z.,
MIZRAK,C.,2003. Yumurta Tavuğu Yemlerinde Humat Bileşikler (Farmagülatör Dry
Plus) Kullanımının Performans, Yumurta Kalitesi ve Barsak Mikroflorası Üzerine Etkileri. II
Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 18-20 Eylül, Konya
AKBAY, R., YALÇIN, S., CEYLAN, N. ve
OLHAN, E., 2000. Türkiye Tavukçuluğunda Gelişmeler ve Hedefler. V.Türkiye
Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi 17-21 Ocak 2000 Ankara. S:795-810.
ZİNCİRLİOĞLU, M., N.CEYLAN, A.AKSOY,
M.VURAL, 1995.Karma Yem Üretimi ve Sorunları.
Türkiye Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi 9-13 Ocak 1995 Ankara. s: 983-988.
ULUSLARARASI
KONGRELERDEKİ POSTERLER
YAVAŞ, İ., SINACI, G., CEYLAN, N., 2015. Antinutrisyonel Olarak Beta Mannanların Kanatlılar Üzerindeki Etkileri ve Mannanaz Enzimi. 3.Uluslararası Beyaz Et Kongresi 22-26 Nisan 2015- Antalya.
PAMUKÇU,Ö., CEYLAN,N., 2015.Broyler Damızlıkların Beslenmesinde Selenyumun Önemi ve Etkileri. 3.Uluslararası Beyaz Et Kongresi 22-26 Nisan 2015- Antalya.
CEYLAN,N., ÇÖRDÜK,M., KIYAK,A.O.,
ÇAKMAK,F., TAŞKESEN,O.2013. Mısır Soya Ağırlıklı Broyler Rasyonlarında Enzim ve
Rasyon Enerji Yoğunluğunun Performans ve Karkas Parametreleri Üzerine Etkisi. 2nd
International Poultry Meat Congress. 24-28 Nisan 2013. Kremlin
Palace&Topkapı Palace-Antalya, Turkey. Proceedings. P:689-696
CEYLAN,N., SCHEIDELER,S.E. and SEFTON,
T., 2000 .Effects of Calcium Level and Chelated Mn and Zn on Performance and
Egg Quality in Layers at Different Lay Period. XXI World Poutry Congress. 20-24
August. Montreal , Canada. Abst.no:565
SCHEIDELER,S.E. and N.CEYLAN., 1999.
Effects of Mn and Zn Proteinate(Eggshell-49) on Egg Shell quality in Laying Hens. VIII European Symposium on Egg
Quality and Egg Products. Vol. II.
P:187-192. Bologna, Italy.
ÇİFTÇİ, İ., N.CEYLAN, A.YILMAZ,
M.ZİNCİRLİOĞLU and M.YELDAN, 1993. The Effects of the Formülation of Broiler
Diets With Various Protein Sources on Total and Digestible Amino Acids on the
Performance 44 th Annual Meeting of the
EAAP. Aarhus, Denmark, 16-19 August. Volume I. p. 380-381
ÇİFTÇİ, İ., N.CEYLAN, A.YILMAZ,
M.ZİNCİRLİOĞLU ve M.YELDAN, 1993. Etlik Piliç Rasyonlarını
Sindirilebilir Amino Asit Esasına Göre Hazırlamanın Avantajları. Uluslararası Tavukçuluk
Kongresi. 13-14 Mayıs, İstanbul. s.541-553.
ULUSAL KONGRE POSTERLERİ
CEYLAN, N. ve ÖZTÜRK, E., 2002. Etlik
Piliç Yemlerinde Kullanılan Farklı Yağ Kaynaklarının Et Kalitesine Etkisi. III. Ulusal Zootekni Bilim
Kongresi. 14-16 Ekim Ankara. s:143.
YENİCE, E., ÇİFTÇİ, İ. ve CEYLAN, N.,
2002. Tüy Unu İşleme Metotları ve YemDeğerine Etkisi. III. Ulusal
Zootekni Bilim Kongresi. 14-16 Ekim Ankara. s:144.
ERDOĞDU, Ö., TOKER, E., CEYLAN, N. ve ÇİFTÇİ, İ., 2002.
Kanatlılardan YağdanYararlanım ve Bunu Etkileyen Faktörler. III. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi. 14-16 Ekim Ankara.
s:146
CEYLAN, N. ve ÖZTÜRK, E., 2002. Bağışıklık Sistemi Üzerine Beslemenin Etkisi. III. Ulusal Zootekni
Bilim Kongresi. 14-16 Ekim Ankara. s:145
BİLİMSEL TEZ ÇALIŞMALARI
Yüksek Lisans Tezi
CEYLAN,
N., 1989. Arpa Ağırlıklı Broyler Rasyonlarına Enzim Katılmasının Yem Değeri
Üzerine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma. A.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü
(Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi).
Doktora
Tezi
CEYLAN,
N., 1993. Türkiye'de Üretilen Proteince Zengin Yem Maddelerinin Değerleri
Üzerinde Araştırma. A.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü
(Yayınlanmamış Doktora Tezi).
Kitap
CEYLAN,
N. 2001. Minerals, Vitamins and Stability in Animal Nutrition.
Principles of Livestock Nutrition and Some Scientific Approaches in
Concentrate Production. Figür Tanıtım Reklam ve Matbacılık. İstanbul.
ISBN: 975-97831-0-X. PP: 427-476.