Öğr. Gör. Dr. EMİR HİLMİ ÜNER


Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Aşcılık Programı


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

16

Atıf (WoS)

2

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

1

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

10

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

50

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

92

Proje

2

Açık Erişim

3

Eğitim Bilgileri

2014 - 2019

2014 - 2019

Doktora

Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), Türkiye

2012 - 2014

2012 - 2014

Yüksek Lisans

Atılım Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1994 - 2000

1994 - 2000

Lisans

Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2019

2019

Doktora

Türkiye’xxdeki coğrafi işaretli peynirlerin umai tat yoğunluklarının belirlenmesi

Gazi Üniversitesi, 1. Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli)

2014

2014

Yüksek Lisans

Her şey dahil sistemde Türkiye gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi

Atılım Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Ankara Üniversitesi, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Yönetimsel Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Staj Başkanı

Ankara Üniversitesi, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Sınav Programı Hazırlama Komisyon Üyesi

Ankara Üniversitesi, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Ders Programı Hazırlama Komisyonu Üyesi

Ankara Üniversitesi, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Sektör Analizi ve Örnek Çalışma

Temel Yiyecek Üretimi - II A

Temel Yiyecek Üretimi II B

Ziyafet ve İkram Hizmetleri

Temel Yiyecek Üretimi - I B

Turizmde Güncel Pazarlama Yaklaşımları

Temel Yiyecek Üretimi - I A

Genel Muhasebe

Dünya Mutfakları B

Türk Osmanlı Ve Anadolu Mutfağı B

Ziyafet ve İkram Hizmetleri

Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri

Dünya Mutfakları A

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Dünya Mutfağı

Gıda ve Personel Hijyeni

Türk Osmanlı Ve Anadolu Mutfağı A

Servis ve İkram Hizmetleri

İşletme Yönetimi

Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri

Menü Planlama

Hukukun Temel Kavramları

Turizm Pazarlaması

Makaleler

Tümü (8)
TRDizin (8)

2023

2023

3. Orta Çağ’da Avrupa Mutfak Kültürü

�NER E. H.

AYDIN GASTRONOMY , cilt.7, sa.2, ss.312-324, 2023 (Hakemli Dergi) Creative Commons License identifier

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2016

2016

1. Kars Kaşarında Duyusal Analiz

ÖZKAYA F., ÜNER E. H.

Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti, Kars, Türkiye, 15 Temmuz 2016, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

3. Mutfakta Dijital Devrim: Dijital Gastronomi Ve Ticari (Endüstriyel) Mutfaklara Olası Etkileri

AKSOY M., TAHMAZ G. S., ÜNER E. H.

ULUSLARARASI MESLEKİ BİLİMLER SEMPOZYUMU (IVSS – 2017), Antalya, Türkiye, 18 - 20 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

4. Coğrafi İşaretli Ürün Kars Kaşarında JUmami Tat

ÜNER E. H., ÖZKAYA F.

4th International Congres of Tourism and Management Researches, Gyraine, 12 - 14 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. LOCALISM AND SUSTAINABILITY IN INNOVATIVE CULINARY TRENDS

ÜNER E. H., KARA AKTAŞ R. N., ATASOY F.

IONIA’NIN İNCİSİ DİDİM’DEN BİLİM DÜNYASINA YAZILAR, ÜRETEN HÜSEYİN, SOSLU SALİH, Editör, Bilgin Kültür Sanat Yayınları, Ankara, ss.101-112, 2025

2023

2023

2. MOLEKÜLER GASTRONOMİ: YENİ YEMEK DENEYİMLERİ İÇİN BİLİM VE TEKNOLOJİ

ÜNER E. H.

turizmde gijital gelecek, cemil gündüz, Editör, detay yayıncılık, Ankara, ss.268-274, 2023

2022

2022

3. Yemeğin Kültürel Tarihi

ÜNER E. H., AKSOY M.

Yemeğin Kültürel Temelleri, AKSOY, Mustafa; ÇEKİÇ, İbrahim; TAHMAZ, Gül Seçil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.39-60, 2022

2021

2021

4. Sürdürülebilirlik Felsefesi ve Sürdürülebilir Gastronomi

ÖZKAYA F., ÜNER E. H.

Sürdürülebilir Gastronomi, Durlu Özkaya Fügen, Özkök Ferah, Sünnetçioğlu Ayşe, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-14, 2021

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Turizm Çalışmaları Dergisi

Yayın Kurul Üyesi

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

anadolu gastro turizm derneği

Genel Sekreter

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

zeytindostu derneği

Asli Üye

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Mayıs 2024

Mayıs 2024

Turizm Çalışmaları Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

Turizm Çalışmaları Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Kasım 2023

Kasım 2023

Turizm Çalışmaları Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

aydın gastronomi

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2023

Temmuz 2023

Aydın Gastronomi

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2023

Temmuz 2023

Turizm çalışmaları dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Mayıs 2023

Mayıs 2023

Current Research in Nutrition and Food Science

ESCI Kapsamındaki Dergi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 1

h-indeksi (SCOPUS): 1