Metrikler
Eğitim Bilgileri
2014 - 2019
2014 - 2019Doktora
Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), Türkiye
2012 - 2014
2012 - 2014Yüksek Lisans
Atılım Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1994 - 2000
1994 - 2000Lisans
Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Doktora
Türkiye’xxdeki coğrafi işaretli peynirlerin umai tat yoğunluklarının belirlenmesi
Gazi Üniversitesi, 1. Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli)
2014
2014Yüksek Lisans
Her şey dahil sistemde Türkiye gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi
Atılım Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Ankara Üniversitesi, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorStaj Başkanı
Ankara Üniversitesi, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorSınav Programı Hazırlama Komisyon Üyesi
Ankara Üniversitesi, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDers Programı Hazırlama Komisyonu Üyesi
Ankara Üniversitesi, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Ön Lisans
Sektör Analizi ve Örnek Çalışma
Temel Yiyecek Üretimi - II A
Temel Yiyecek Üretimi II B
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Temel Yiyecek Üretimi - I B
Turizmde Güncel Pazarlama Yaklaşımları
Temel Yiyecek Üretimi - I A
Genel Muhasebe
Dünya Mutfakları B
Türk Osmanlı Ve Anadolu Mutfağı B
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri
Dünya Mutfakları A
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Dünya Mutfağı
Gıda ve Personel Hijyeni
Türk Osmanlı Ve Anadolu Mutfağı A
Servis ve İkram Hizmetleri
İşletme Yönetimi
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Menü Planlama
Hukukun Temel Kavramları
Turizm Pazarlaması
Makaleler
Tümü (8)
TRDizin (8)
2024
20241. Gastro politika: politik bir araç olarak yemek
�NER E. H.
Tourism and recreation (Online)
, cilt.6, sa.1, ss.13-21, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20242. Michelin Ödüllü “Yeni Anadolu Mutfağı”
�NER E. H.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.21, sa.1, ss.168-181, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20233. Orta Çağ’da Avrupa Mutfak Kültürü
�NER E. H.
AYDIN GASTRONOMY
, cilt.7, sa.2, ss.312-324, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20234. Mutfakta Rönesans: Yeni Çağ Avrupa Mutfak Kültürü
ÜNER E. H.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.2, ss.1230-1242, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20235. AVUSTRALYA MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN TARİHSEL GELİŞİMİ VE AVUSTRALYA’NIN GASTRONOMİ İMAJINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR
�NER E. H., DURLU-ÖZKAYA F.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ
, cilt.11, sa.1, ss.205-216, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20226. Natural Monosodium Glutamate in Geographically Indicated Cheeses in Turkey (Türkiye’deki Coğrafi İşaretli Peynirlerde Doğal Monosodyum Glutamat)
ÜNER E. H., ÖZKAYA F.
AYDIN GASTRONOMY , cilt.6, sa.2, ss.219-226, 2022 (Hakemli Dergi)
2016
20167. Türkiye Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Her Şey Dâhil Satış Sistemi İçinde Değerlendirilmesi (Evaluation of the Gastronomy Tourism Potential of Turkey s in All Inclusive Sale System)
Üner E. H., Güzel Şahin N. G.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.4, sa.3, ss.76-100, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
20168. Rafine Mutfağın Doğuşu ve Rafine Mutfağı Şekillendiren Yenilikçi Mutfak Akımlarının Yiyecek İçecek İşletmelerine Etkileri
Üner E. H., Aksoy M.
akademi sosyal bilimler dergisi , cilt.03, sa.06, ss.1-17, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2016
20161. Kars Kaşarında Duyusal Analiz
ÖZKAYA F., ÜNER E. H.
Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti, Kars, Türkiye, 15 Temmuz 2016, (Tam Metin Bildiri)
2018
20182. AVUSTRALYA YEMEK KÜLTÜRÜNÜN TARİHSEL GELİŞİMİ VE ULUSLARARASI KÜLTÜREL ETKİLEŞİMLER
ÜNER E. H., ÖZKAYA F.
Gastronomi Kongresi, 22 - 25 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2017
20173. Mutfakta Dijital Devrim: Dijital Gastronomi Ve Ticari (Endüstriyel) Mutfaklara Olası Etkileri
AKSOY M., TAHMAZ G. S., ÜNER E. H.
ULUSLARARASI MESLEKİ BİLİMLER SEMPOZYUMU (IVSS – 2017), Antalya, Türkiye, 18 - 20 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
20174. Coğrafi İşaretli Ürün Kars Kaşarında JUmami Tat
ÜNER E. H., ÖZKAYA F.
4th International Congres of Tourism and Management Researches, Gyraine, 12 - 14 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. LOCALISM AND SUSTAINABILITY IN INNOVATIVE CULINARY TRENDS
ÜNER E. H., KARA AKTAŞ R. N., ATASOY F.
IONIA’NIN İNCİSİ DİDİM’DEN BİLİM DÜNYASINA YAZILAR, ÜRETEN HÜSEYİN, SOSLU SALİH, Editör, Bilgin Kültür Sanat Yayınları, Ankara, ss.101-112, 2025
2023
20232. MOLEKÜLER GASTRONOMİ: YENİ YEMEK DENEYİMLERİ İÇİN BİLİM VE TEKNOLOJİ
ÜNER E. H.
turizmde gijital gelecek, cemil gündüz, Editör, detay yayıncılık, Ankara, ss.268-274, 2023
2022
20223. Yemeğin Kültürel Tarihi
ÜNER E. H., AKSOY M.
Yemeğin Kültürel Temelleri, AKSOY, Mustafa; ÇEKİÇ, İbrahim; TAHMAZ, Gül Seçil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.39-60, 2022
2021
20214. Sürdürülebilirlik Felsefesi ve Sürdürülebilir Gastronomi
ÖZKAYA F., ÜNER E. H.
Sürdürülebilir Gastronomi, Durlu Özkaya Fügen, Özkök Ferah, Sünnetçioğlu Ayşe, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-14, 2021
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorTurizm Çalışmaları Dergisi
Yayın Kurul Üyesi
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyoranadolu gastro turizm derneği
Genel Sekreter
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam Ediyorzeytindostu derneği
Asli Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mayıs 2024
Mayıs 2024Turizm Çalışmaları Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024Turizm Çalışmaları Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2023
Kasım 2023Turizm Çalışmaları Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2023
Ağustos 2023aydın gastronomi
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2023
Temmuz 2023Aydın Gastronomi
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2023
Temmuz 2023Turizm çalışmaları dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2023
Mayıs 2023