Metrics
Education
2014 - 2019
2014 - 2019Doctorate
Gazi University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), Turkey
2012 - 2014
2012 - 2014Postgraduate
Atilim University, Instıtute Of Socıal Scıences, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Turkey
1994 - 2000
1994 - 2000Undergraduate
Ankara University, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Bölümü, Turkey
Dissertations
2019
2019Doctorate
Türkiye’xxdeki coğrafi işaretli peynirlerin umai tat yoğunluklarının belirlenmesi
Gazi University, 1. Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli)
2014
2014Postgraduate
Her şey dahil sistemde Türkiye gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi
Atilim University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)
Research Areas
Social Sciences and Humanities
Academic Positions
2017 - Continues
2017 - ContinuesLecturer PhD
Ankara University, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Managerial Experience
2019 - Continues
2019 - ContinuesInternship Coordinator
Ankara University, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
2019 - Continues
2019 - ContinuesExam Program Preparation Commission Member
Ankara University, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
2019 - Continues
2019 - ContinuesCurriculum Preparation Committee Member
Ankara University, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Courses
Associate Degree
Associate Degree
Sektör Analizi ve Örnek Çalışma
Temel Yiyecek Üretimi - II A
Temel Yiyecek Üretimi II B
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Temel Yiyecek Üretimi - I B
Turizmde Güncel Pazarlama Yaklaşımları
Temel Yiyecek Üretimi - I A
Genel Muhasebe
Dünya Mutfakları B
Türk Osmanlı Ve Anadolu Mutfağı B
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri
Dünya Mutfakları A
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Dünya Mutfağı
Gıda ve Personel Hijyeni
Türk Osmanlı Ve Anadolu Mutfağı A
Servis ve İkram Hizmetleri
İşletme Yönetimi
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Menü Planlama
Hukukun Temel Kavramları
Turizm Pazarlaması
Articles
All (8)
TRDizin (8)
2024
20241. Gastro politics: food as a political tool
�NER E. H.
Tourism and recreation (Online)
, vol.6, no.1, pp.13-21, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2024
20242. Michelin Awarded “New Anatolian Cuisine”
�NER E. H.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, vol.21, no.1, pp.168-181, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2023
20233. European Culinary Culture in the Middle Ages
�NER E. H.
AYDIN GASTRONOMY
, vol.7, no.2, pp.312-324, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2023
20234. Renaissance in the Kitchen: The Early Modern European Culinary Culture
ÜNER E. H.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.11, no.2, pp.1230-1242, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2023
20235. HISTORICAL DEVELOPMENT OF AUSTRALIAN CUISINE AND EFFORTS ON AUSTRALIAN FOOD IMAGE
�NER E. H., DURLU-ÖZKAYA F.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ
, vol.11, no.1, pp.205-216, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2022
20226. Natural Monosodium Glutamate in Geographically Indicated Cheeses in Turkey (Türkiye’deki Coğrafi İşaretli Peynirlerde Doğal Monosodyum Glutamat)
ÜNER E. H., ÖZKAYA F.
AYDIN GASTRONOMY , vol.6, no.2, pp.219-226, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2016
20167. Türkiye Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Her Şey Dâhil Satış Sistemi İçinde Değerlendirilmesi (Evaluation of the Gastronomy Tourism Potential of Turkey s in All Inclusive Sale System)
Üner E. H., Güzel Şahin N. G.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , vol.4, no.3, pp.76-100, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
2016
20168. Evolving of Haute Cousine and Affects of Innovative Cousine Trends Shaping Haute Cousine Food And Beverage Enterprises
Üner E. H., Aksoy M.
akademi sosyal bilimler dergisi , vol.03, no.06, pp.1-17, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
2016
20161. Kars Kaşarında Duyusal Analiz
ÖZKAYA F., ÜNER E. H.
Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti, Kars, Turkey, 15 July 2016, (Full Text)
2018
20182. AVUSTRALYA YEMEK KÜLTÜRÜNÜN TARİHSEL GELİŞİMİ VE ULUSLARARASI KÜLTÜREL ETKİLEŞİMLER
ÜNER E. H., ÖZKAYA F.
Gastronomi Kongresi, 22 - 25 March 2018, (Summary Text)
2017
20173. Mutfakta Dijital Devrim: Dijital Gastronomi Ve Ticari (Endüstriyel) Mutfaklara Olası Etkileri
AKSOY M., TAHMAZ G. S., ÜNER E. H.
ULUSLARARASI MESLEKİ BİLİMLER SEMPOZYUMU (IVSS – 2017), Antalya, Turkey, 18 - 20 October 2017, (Summary Text)
2017
20174. Coğrafi İşaretli Ürün Kars Kaşarında JUmami Tat
ÜNER E. H., ÖZKAYA F.
4th International Congres of Tourism and Management Researches, Gyraine, 12 - 14 May 2017, (Full Text)
Books
2023
20231. MOLEKÜLER GASTRONOMİ: YENİ YEMEK DENEYİMLERİ İÇİN BİLİM VE TEKNOLOJİ
ÜNER E. H.
in: turizmde gijital gelecek, cemil gündüz, Editor, detay yayıncılık, Ankara, pp.268-274, 2023
2022
20222. Yemeğin Kültürel Tarihi
ÜNER E. H., AKSOY M.
in: Yemeğin Kültürel Temelleri, AKSOY, Mustafa; ÇEKİÇ, İbrahim; TAHMAZ, Gül Seçil, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.39-60, 2022
2021
20213. Sürdürülebilirlik Felsefesi ve Sürdürülebilir Gastronomi
ÖZKAYA F., ÜNER E. H.
in: Sürdürülebilir Gastronomi, Durlu Özkaya Fügen, Özkök Ferah, Sünnetçioğlu Ayşe, Sünnetçioğlu Serdar, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.1-14, 2021
Activities in Scientific Journals
2022 - Continues
2022 - ContinuesTurizm Çalışmaları Dergisi
Publication Committee Member
Memberships and Roles in Scientific Organizations
2024 - Continues
2024 - Continuesanadolu gastro turizm derneği
Secretary General
2020 - Continues
2020 - Continueszeytindostu derneği
Principal Member
Peer Reviews in Scientific Publications
May 2024
May 2024Turizm Çalışmaları Dergisi
National Scientific Refreed Journal
May 2024
May 2024Turizm Çalışmaları Dergisi
National Scientific Refreed Journal
November 2023
November 2023Turizm Çalışmaları Dergisi
National Scientific Refreed Journal
August 2023
August 2023aydın gastronomi
National Scientific Refreed Journal
July 2023
July 2023Aydın Gastronomi
National Scientific Refreed Journal
July 2023
July 2023Turizm çalışmaları dergisi
National Scientific Refreed Journal
May 2023
May 2023