-
2023 - 2026 Yerli izolat laktik asit bakterileri postbiyotik bileşenlerinin fonksiyonel karakterizasyonu ve model ürünlerde kullanım potansiyelinin belirlenmesi, Proje no: 123Z247
-
2023 - 2026 Analitik Mikotoksin Standartlarının Yerli Olarak Üretilmesi
-
2023 - 2025 Farklı ön işlem uygulamaları ile elde edilen gilaburu (Viburnum opulus L.) formlarının süt ürünlerinde kullanımında ürün teknolojik ve fonksiyonel özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BUDAK Ş. (Yürütücü), GÜRSOY A., ÇİLEK TATAR B.
-
2021 - 2023 Promoting Innovation of ferMENTed fOods (PIMENTO) Proje: COST CA 20128
-
2021 - 2023 An Integrative Database for milk
TÜBİTAK Uluslararası İkili İşbirliği Projesi , 2523 - Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) İkili İşbirliği Programı
-
2020 - 2021 Geleneksel Tulum Peynirinden İzole Edilen Mikrobiyal Suşların Sitotoksik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2020 - 2021 Geleneksel Tulum Peynirinden İzole Edilen Mikrobiyal Suşların Sitotoksik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2019 - 2020 Divle Obruk peyniri üretim prosesinin pilot ölçekte
-
2018 - 2020 Eşek Sütü Antimikrobiyel Proteinlerinin Süt Ürünleri Üretiminde Koruyucu Katkı Maddesi Olarak Kullanımı
-
2018 - 2020 Eşek Sütü Antimikrobiyel Proteinlerinin Süt Ürünleri Üretiminde Koruyucu Katkı Maddesi Olarak Kullanımı (Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, No: 18B0447004
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akal Demirdöğen H. C., Budak Ş. (Yürütücü)
-
2018 - 2019 Beyaz Peynirden İzole Edilen Enterococcus faecium HZ’nin Aroma Aktif Üretme Kapasitesinin ve Beyaz Peynirde Starter Kültür Olarak Potansiyelinin Belirlenmesi
-
2011 - 2016 The role of fungi during the ripening of Divle Obruk cheese
-
2012 - 2014 Divle Obruk Peynirinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2003 - 2004 Behaviour and control of Listeria innocua during the manufacture and storage of Turkish White cheese ODTÜ BAP Y lisans tez projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi