Yayınlar & Eserler

Makaleler 34
Tümü (34)
SCI-E, SSCI, AHCI (12)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (14)
ESCI (2)
Scopus (16)
TRDizin (10)
Diğer Yayınlar (7)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 42

1. CHRONOTYPE, SLEEP TIMING AND OBESITY IN CHILDREN: A BIBLIOMETRIC ANALYSIS OF GLOBAL RESEARCH TRENDS(2005–2024)

11th Congress of the European Academy of Paediatric Societies, Portekiz, 18 - 20 Ekim 2025, (Özet Bildiri)

2. The Effect of Parental Involvement Levels on the Eating Behaviors Of Children Aged 4–6 Years

The 17th Congress of the European Academy of Pediatric Societies (EAPS2025), Lizbon, Portekiz, 18 Ekim 2025, (Özet Bildiri)

3. • The Effect Of Social Media Addiction On High School Students’ Body Image

The 17th Congress of the European Academy of Pediatric Societies (EAPS2025), Lizbon, Portekiz, 18 Ekim 2025, (Özet Bildiri)

4. Food Supply and Sustainability: Türkiye's Compliance with the Planetary Health Diet

23. International Union of Nutritional Sciences – International Congress of Nutrition (IUNS-ICN), Paris, Fransa, 24 - 31 Ağustos 2025, (Özet Bildiri)

7. The Effect Of Emotional Eating And Depression On Body Weight

44th ESPEN Congress, Viyana, Avusturya, 3 - 06 Eylül 2022, cilt.54, ss.478, (Özet Bildiri)

8. Gece Vardiyasının Beslenme Alışkanlıkları ile Vücut Ağırlığına Etkisi

2. Uluslararası 3. Ulusal Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 17 - 18 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)

9. Sağlık Çalışanlarında Vardiyalı Çalışma Düzeninin Enerji Ve Besin Ögesi Alımına Olan Etkisi

3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Her Yönüyle İnsan ve Beslenme, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)

10. ÖĞRENCİLERİN SINAV DÖNEMİ VE DERS DÖNEMİNİN DUYGUSAL YEME VE BESİN ALIMLARINA OLAN ETKİSİNİN İNCELENMESİ

INTERNATIONAL GEVHER NESIBE HEALTH SCIENCES CONFERENCE-VIII, Türkiye, 19 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)

11. Üniversite Öğrencilerinin Nütrigenetik Hakkındaki Tutum ve Bilgileri

X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Türkiye, 31 Mart - 04 Nisan 2021, (Özet Bildiri)

13. Ekoloji ve Beslenme ile İlgili Çeşitli Değişkenlerin Bireylerin Ekolojik Duyarlılıklarına Göre Değerlendirilmesi

3. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve İnovasyon Kongresi, Türkiye, 12 Ocak 2021, (Tam Metin Bildiri)

14. DIGITAL GAME ADDICTION AND NUTRITIONAL STATUS IN UNIVERSITY STUDENTS

V. ULUSLARARASIBİLİMSEL VE MESLEKİÇALIŞMALAR KONGRESİ – FEN VE SAĞLIK, 12 - 15 Aralık 2020, (Özet Bildiri)

15. Obezite Tedavisinde Güncel Diyet Tedavileri

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi:Endokrin Hastalıklar, 10 - 12 Ekim 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

16. Evaluation of Malnutrition Risk in General Surgery Clinic Inpatients

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.50, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

17. An Analysis of the Nutritional Behaviors of Children and Adolescents who are Professional Athletes

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 15 - 19 Kasım 2017, ss.61, (Özet Bildiri)

18. Children s Eating Behavior According to Gender and Body Mass Index

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.58, (Özet Bildiri)

19. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencilerinin Besleme DeğişimSüreçleri

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri VI. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

21. Nutritional Status of Hospitalized Patients and Its Effect on Quality of Life

38th ESPEN Congress on Clinical Nutrition and Methabolism, Danimarka, 17 - 20 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

22. Factors Influencing Perceptions of Healthy Eating of University Students

International Journal of Art and Science’ International Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 14 - 17 Temmuz 2015, (Özet Bildiri)

23. MASABAŞI İŞTE ÇALIŞAN BİREYLERİN BESLENME DURUMLARI

HACETTEPE BESLENME VE DİYETETİK GÜNLERİ V. MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

24. A COMPARISON OF CHILDREN AND ADOLESCENTS WHO PARTICIPATE IN SPORTS IN DIFFERENT BRANCHES OF FOOD CONSUMPTION AND NUTRITIONAL STATUS

ULUSLARARASI KATILIMLI TÜRKİYE DOĞAL BESLENME VE YAŞAM BOYU SAĞLIK ZİRVESİ, SAPANCA, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

25. Factor ınfluencing perceptions of healthy eating of universty student

Prague Multidisipliner Conference International Journal of Arts and Sciences, Prague, Çek Cumhuriyeti, 16 - 19 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

26. Assessment of the Nutritional Status in Patients with Alzheimer’s Disease

1th International Turkish Congress of One Health, Konya, Türkiye, 8 - 10 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

27. DEPRESSION LEVELS OF COLLEGE STUDENTS AND THEIR RELATION WITH ANTHROPOMETRIC MEASURES

36 th ESPEN CONGRESS ON CLINICAL NUTRITION AND METABOLISM, CENEVRE, İsviçre, 6 - 09 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

28. FLUID INTAKE OF HEALTHCARE PROFESSIONALS IN TURKEY

36 th ESPEN CONGRESS ON CLINICAL NUTRITION AND METABOLISM, CENEVRE, İsviçre, 6 - 09 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

29. Üniversite öğrencileri için besinin anlamı ve öğrencilerin besin seçimini etkileyen faktörler

IX. Uluslar arası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

31. DİYABET HASTALARINDA BESLENME EĞİTİMİNİN BESLENME BİLGİ DÜZEYİNE ETKİSİ

9. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

32. Üniversite Öğrencileri İçin Besinin Anlamı ve Besin Seçimini Etkileyen Faktörler

9. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

33. Infant feding practices of mothers:The case of Ankara.

The 2nd Global Congress for Consensus in Pediatrics & Child Health, Moskva, Rusya, 17 - 20 Mayıs 2012, ss.59, (Özet Bildiri)

35. Yetişkinlerin hipertansiyona Yönelik beslenme bilgilerinin ve alışkanlıklarının incelenmesi.

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.244-245, (Özet Bildiri)

41. Yaşlıların Kardiyovasküler Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.371, (Özet Bildiri)

42. Yetişkinlerin Beslenme Bilgi ve Davranışlarının İncelenmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.330, (Özet Bildiri)
Kitaplar 21

1. Karbonhidratlar ve Mental Sağlık

Beslenme ve Mental Sağlık İlişkisi, YARDIMCI HÜLYA, Editör, Turkiye Klinikleri, Ankara, ss.1-7, 2025

2. Coffee consumption: Links with anxiety and depression

Coffee in Health and Disease Prevention, Patel Vinood B.,Preedy Victor R., Editör, Academic Press , London, ss.665-674, 2025

3. 13. Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Yürütülen Beslenme ile İlgili Çalışmalar

Toplum Sağlığı ve Beslenme, MENGİ ÇELİK ÖZGE, KARAÇİL ERMUMCU MERVE ŞEYDA, KOÇ NEVRA, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.750-772, 2025

4. Tea consumption and depression

Tea in Health and Disease Prevention, Patel Vinood B.,Preedy Victor R., Editör, Elsevier, London, ss.697-707, 2024 Creative Commons License

5. Gıda Güvencesizliğinin Kronik Hastalıklardaki Rolü

Sürdürülebilir Sağlıklı Toplumlar, ÖZMETE Emine,KESER Alev,DEMİRBİLEK Melahat,ŞENGÜN İrem, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.189-202, 2023 Creative Commons License

6. Flavonoid rich tea and its associated health benefits

Functional Foods for Obesity Management, Martirosyan Danik M,Marotta Francesco, Editör, Functional Food Center Inc. / Food Science Publisher, Texas, ss.59-70, 2022 Creative Commons License

7. PASSİFLORA (ÇARKIFELEK MEYVESİ), ANANAS, KIRMIZI ALGLER

Besin Destekleri (Vitamin-Mineral Olmayan), Arslan Sedat, Editör, Hedef CS Yayıncılık ve Mühendislik, Ankara, ss.315-330, 2022

8. Macronutrients for Older Adults

Functional Food and Healthy Aging., Martirosyan, Danik, Haslberger, Alexander, Editör, . Food Science Publisher, Texas, ss.135-151, 2021

9. Macronutrients for older adults

Functional Food and Healthy Aging, Martirosyan Danik, Haslberger Alexander, Editör, Food Science Publisher, ss.135-151, 2021

10. Okul Çağı ve Adölesan Dönemde Beslenme

Anne- Çocuk Beslenmesi, Karaağaoğlu Nilgün, Şanlıer Nevin, Editör, Hedef CS Yayıncılık ve Mühendislik, Ankara, ss.156-170, 2020

11. Fatty Acids and Insulin Resistance

Innovation of Healt Sciences, Recep Efe, Editör, Cambridge, ss.114-123, 2020

12. ERİŞKİN HASTANELERİNDE MENÜPLANLAMA

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Beyhan Yasemin, Bilici Saniye, Kızıl Mevlüde, Editör, Anıl Reklam Matbaa Ltd. Şti., ss.241, 2020

13. Besinsel Sinyalizasyon ve Yaşlanma

Nutrigenomik, Prof. Dr. Serkan YILMAZ, Doç.Dr. Aslı UÇAR, Editör, Pelikan Yayınevi, Ankara, ss.105-120, 2019

14. Okul Çağı ve Adölesan Dönemde Beslenme

Anne- Çocuk Beslenmesi, Şanlıer Nevin, Karaağaoğlu Nilgün, Editör, Hedef CS Yayıncılık ve Mühendislik, Ankara, ss.156-174, 2019

15. Obezite ve mikrobiyota

Mikrobiyota, Beslenme ve Sağlık, Neslişah Rakıcıoğlu, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.30-35, 2018

16. Obezite ve Mikrobiyota

Mikrobiyota, Beslenme ve Sağlık, Rakıcıoğlu Neslişah, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.30-35, 2018

17. Malnütrisyon ve Kaşeksi

Klinik Uygulamalarda Beslenme, Kalkan İndrani, Akman Mehmet, Editör, İstanbul Tıp Kitapevleri, ss.363-373, 2018

18. Diyet ve Kanser

Klinik Uygulamalarda Beslenme, Kalkan İndrani, Akman Mehmet, Editör, İstanbul Tıp Kitapevleri, ss.227-249, 2018

19. Diyet ve Bağışıklık

Klinik Uygulamalarda Beslenme, Kalkan İndrani, Akman Mehmet, Editör, İstanbul Tıp Kitapevleri, ss.215-226, 2018

20. Functional Foods and Obesity

Functional Foods for Chronic Diseases, Danik Martirosyan, Editör, Food Science Publisher, San Diego, ss.214-253, 2016

21. Yetişkinler İçin Danışmanlık Uygun Öneriler

Birinci Basamak Hekimler İçin Obezite ile Mücadele El Kitabı, Barışkın Elif, Ersoy Gülgün, Görpelioğlu Süleyman, Karaoğlu Leyla, Kılıç Birim, Köksal Gülden, Pekcan Gülden, Yalçın Songül, Yetkin İlhan, Zergeroğlu Ali Murat, Editör, Anıl Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.32-40, 2013 Sürdürülebilir Kalkınma
Metrikler

Yayın

98

Yayın (WoS)

14

Yayın (Scopus)

16

Atıf (WoS)

104

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

153

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (Scholar)

525

H-İndeks (Scholar)

8

Atıf (TrDizin)

9

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

4

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

24

Proje

1

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları