Öğr. Gör. RUMEYSA NUR KARA AKTAŞ


Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Aşcılık Programı


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik, Mikrobiyoloji, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi, Gıda Mühendisliği, Gıda Mikrobiyolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi


Yayınlardaki İsimler: Aktas Rumeysa Nur

Eğitim Bilgileri

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Doktora

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye

2018 - 2021

2018 - 2021

Yüksek Lisans

Necmettin Erbakan Üniversitesi, mühendislik fakültesi, gıda mühendisliği, Türkiye

2014 - 2018

2014 - 2018

Lisans

Selçuk Üniversitesi, ziraat fakültesi, gıda mühendisliği, Türkiye

Araştırma Alanları

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi

Gıda Mühendisliği

Gıda Mikrobiyolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi Fakülte Temsilcisi

Ankara Üniversitesi

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

kat hizmetleri

Ziyafet ve İkram Hizmetleri

Moleküler Gastronomi

Girişimcilik

Mutfak Planlama

Türk, Anadolu ve Osmanlı Mutfağı

Dünya Mutfağı

Beslenme Antropolojisi

Makaleler

Tümü (1)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. Transglutaminaz: Gıdalarda Kullanımı ve Tüketici Sağlığına Etkileri

KARA AKTAŞ R. N.

Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 02 Haziran 2023, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

2. İnsan Sağlığı Problematiği Açısından Gıda Katkı Maddeleri

KARA AKTAŞ R. N.

Multidisipliner Yaklaşımla Beslenme Zirvesi, Ankara, Türkiye, 26 Şubat 2022, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. LOCALISM AND SUSTAINABILITY IN INNOVATIVE CULINARY TRENDS

ÜNER E. H., KARA AKTAŞ R. N., ATASOY F.

IONIA’NIN İNCİSİ DİDİM’DEN BİLİM DÜNYASINA YAZILAR, ÜRETEN HÜSEYİN, SOSLU SALİH, Editör, Bilgin Kültür Sanat Yayınları, Ankara, ss.101-112, 2025

2024

2024

2. AI methods in microbial metabolite determination

Akal Demirdöğen H. C., Kara Aktaş R. N., Budak Ş.

Methods in Microbiology, Akanksha Srivastava,Vaibhav Mishra, Editör, Elsevier, Amsterdam, ss.75-84, 2024

Diğer Yayınlar



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

22 Mayıs 2025 - 24 Mayıs 2025

22 Mayıs 2025 - 24 Mayıs 2025

2. Uluslararası Turizm ve Kültür Araştırmaları KongresiSürdürülebilir Kalkınma

Çalışma Grubu

Aydın-Türkiye

22 Mayıs 2025 - 24 Mayıs 2025

22 Mayıs 2025 - 24 Mayıs 2025

2. Uluslararası Turizm ve Kültür Araştırmaları Kongresi

Davetli Konuşmacı

Aydın-Türkiye

02 Haziran 2023 - 03 Haziran 2023

02 Haziran 2023 - 03 Haziran 2023

Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu

Davetli Konuşmacı

İstanbul-Türkiye

26 Şubat 2022 - 26 Şubat 2022

26 Şubat 2022 - 26 Şubat 2022

Multidisipliner Yaklaşımla Beslenme Zirvesi, Ankara, Türkiye,

Davetli Konuşmacı

Ankara-Türkiye

Davetli Konuşmalar

Aralık 2025

Aralık 2025

Gıda Zehirlenmelerinden Korunma

Seminer

Aktepe Şehit Köksal Kaşaltı Anadolu Lisesi-Türkiye

Nisan 2025

Nisan 2025

Etiket Okuma Bilinci

Seminer

Beypazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü-Türkiye

Mart 2025

Mart 2025

Gıda Hijyeni ve Mutfak Güvenliği

Seminer

Karayolları Genel Müdürlüğü-Türkiye

Şubat 2022

Şubat 2022

Multidisipliner Yaklaşımla Beslenme Zirvesi- Katkı Maddeleri

Seminer

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Türkiye

Burslar

2022 - 2024

2022 - 2024

KAMU DESTEKLİ ARAŞTIRMA PROJELERİ

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 23

h-indeksi (SCOPUS): 1

Yayıncılık Etkinlikleri

2025 - 2025

2025 - 2025

Paketli Gıdalar

TV Programı

Sürdürülebilir Kalkınma
Kara Aktaş R. N.

2025 - 2025

2025 - 2025

Sağlıklı Pişirme Teknikleri

Kurum Stüdyolarında TV/Radyo Eğitim Programı

Kara Aktaş R. N.

2024 - 2024

2024 - 2024

Gıdaları Saklama Yöntemi- Plastik Kaplar

Kurum Stüdyolarında TV/Radyo Eğitim Programı

Kara Aktaş R. N.

2024 - 2024

2024 - 2024

Mutfakta Uymamız Gereken Gıda Güvenliği Kuralları

Kurum Stüdyolarında TV/Radyo Eğitim Programı

Sürdürülebilir Kalkınma
Kara Aktaş R. N.

2024 - 2024

2024 - 2024

Süt Tüketimi ve Süt Bileşenleri

Kurum Stüdyolarında TV/Radyo Eğitim Programı

Sürdürülebilir Kalkınma
Kara Aktaş R. N.