Eğitim Bilgileri
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoktora
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye
2018 - 2021
2018 - 2021Yüksek Lisans
Necmettin Erbakan Üniversitesi, mühendislik fakültesi, gıda mühendisliği, Türkiye
2014 - 2018
2014 - 2018Lisans
Selçuk Üniversitesi, ziraat fakültesi, gıda mühendisliği, Türkiye
Araştırma Alanları
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi
Gıda Mühendisliği
Gıda Mikrobiyolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi Fakülte Temsilcisi
Ankara Üniversitesi
Makaleler
Tümü (1)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
2021
20211. Usability of soapwort and horse chestnut saponin extracts as foaming agents in foam mat drying of pomegranate juice
Aktas R. N., Tontul I.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.101, sa.2, ss.786-793, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Transglutaminaz: Gıdalarda Kullanımı ve Tüketici Sağlığına Etkileri
KARA AKTAŞ R. N.
Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 02 Haziran 2023, (Tam Metin Bildiri)
2022
20222. İnsan Sağlığı Problematiği Açısından Gıda Katkı Maddeleri
KARA AKTAŞ R. N.
Multidisipliner Yaklaşımla Beslenme Zirvesi, Ankara, Türkiye, 26 Şubat 2022, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. LOCALISM AND SUSTAINABILITY IN INNOVATIVE CULINARY TRENDS
ÜNER E. H., KARA AKTAŞ R. N., ATASOY F.
IONIA’NIN İNCİSİ DİDİM’DEN BİLİM DÜNYASINA YAZILAR, ÜRETEN HÜSEYİN, SOSLU SALİH, Editör, Bilgin Kültür Sanat Yayınları, Ankara, ss.101-112, 2025
2024
20242. AI methods in microbial metabolite determination
Akal Demirdöğen H. C., Kara Aktaş R. N., Budak Ş.
Methods in Microbiology, Akanksha Srivastava,Vaibhav Mishra, Editör, Elsevier, Amsterdam, ss.75-84, 2024
Diğer Yayınlar
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
22 Mayıs 2025 - 24 Mayıs 2025
22 Mayıs 2025 - 24 Mayıs 2025
2. Uluslararası Turizm ve Kültür Araştırmaları Kongresi
Çalışma Grubu
Aydın-Türkiye
22 Mayıs 2025 - 24 Mayıs 2025
22 Mayıs 2025 - 24 Mayıs 20252. Uluslararası Turizm ve Kültür Araştırmaları Kongresi
Davetli Konuşmacı
Aydın-Türkiye
02 Haziran 2023 - 03 Haziran 2023
02 Haziran 2023 - 03 Haziran 2023Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu
Davetli Konuşmacı
İstanbul-Türkiye
26 Şubat 2022 - 26 Şubat 2022
26 Şubat 2022 - 26 Şubat 2022Multidisipliner Yaklaşımla Beslenme Zirvesi, Ankara, Türkiye,
Davetli Konuşmacı
Ankara-Türkiye
Davetli Konuşmalar
Aralık 2025
Aralık 2025Gıda Zehirlenmelerinden Korunma
Seminer
Aktepe Şehit Köksal Kaşaltı Anadolu Lisesi-Türkiye
Nisan 2025
Nisan 2025Etiket Okuma Bilinci
Seminer
Beypazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü-Türkiye
Mart 2025
Mart 2025Gıda Hijyeni ve Mutfak Güvenliği
Seminer
Karayolları Genel Müdürlüğü-Türkiye
Şubat 2022
Şubat 2022Multidisipliner Yaklaşımla Beslenme Zirvesi- Katkı Maddeleri
Seminer
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Türkiye
Burslar
2022 - 2024
2022 - 2024KAMU DESTEKLİ ARAŞTIRMA PROJELERİ
TÜBİTAK
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 23
h-indeksi (SCOPUS): 1
Yayıncılık Etkinlikleri
2025 - 2025
2025 - 2025Sağlıklı Pişirme Teknikleri
Kurum Stüdyolarında TV/Radyo Eğitim Programı
Kara Aktaş R. N.
2024 - 2024
2024 - 2024Gıdaları Saklama Yöntemi- Plastik Kaplar
Kurum Stüdyolarında TV/Radyo Eğitim Programı
Kara Aktaş R. N.
2024 - 2024
2024 - 2024Mutfakta Uymamız Gereken Gıda Güvenliği Kuralları
Kurum Stüdyolarında TV/Radyo Eğitim Programı
Kara Aktaş R. N.
2024 - 2024
2024 - 2024Süt Tüketimi ve Süt Bileşenleri
Kurum Stüdyolarında TV/Radyo Eğitim Programı
Kara Aktaş R. N.
2024 - 2024
2024 - 2024Soframızdaki sırlar: Gıdalar neden ülkelere göre değişiyor?
Belgesel Film