Desteklenen Projeler
16
-
2025 - 2026 Laktik Asit Bakterilerinin gıdalarda bozulmaya sebep olan ve mikotoksijenik küflere karşı koruyucu potansiyeli: In vitro taramadan pilot ölçekli uygulamaya
-
2024 - 2025 Probiyotik Özelliklere Sahip Lactobacillus plantarum ve Pediococcus pentosaceous Bakterilerinin Gıda Kökenli Gram Pozitif ve Gram Negatif Patojenlere Karşı Etkinliklerinin Belirlenmesi
-
2016 - 2017 Pediococcus pentosaceus OZF suşunun obeziteye karşı potansiyel etkisinin in vitro koşullarda belirlenmesi
-
2016 - 2017 Lactobacillus helveticus OZH12 suşunun L-laktat dehidrogenaz geninin nakavtı
-
2016 - 2017 Lactobacillus helveticus OZH12 suşunun L laktat dehidrogenaz geninin nakavtı
-
2016 - 2017 İnsan ve gıda kaynaklı bazı laktik asit bakterilerinde bakteriyosin üretim özelliğinin araştırılması
-
2014 - 2015 Farklı kaynaklardan izole edilen laktik asit bakterilerinin bazı probiyotik özelliklerinin belirlenmesi
-
2013 - 2015 Pediococcus pentosaceus OZF suşunun enkapsülasyonu
-
2013 - 2014 Pediococcus pentosaceus OZF suşu tarafından üretilen ekzopolisakkaritin EPS ve EPS CpG ODN komplekslerinin bağışıklık düzenleyici etkileri
-
2011 - 2012 Anne Sütünden Izole Edilen Pediococcus Pentosaceus Ozf Suşunun Probiyotik Özelliklerinin In Vivo Koşullarda Belirlenmesi
-
2011 - 2012 Anne sütünden izole edilen Pediococcus pentosaceus OZF suşunun probiyotik özelliklerinin in vivo koşullarda belirlenmesi In vivo probiotic properties of Pediococcus pentosaceus OZF isolated from human breast milk
-
2010 - 2011 Bazı laktik asit bakterilerinde 16S rDNA dizi analizi ve 16S 23S rDNA ara bölge ISR temel alınarak gerçekleştirilen filogenetik analizler
-
2009 - 2010 Laktik asit bakterilerinin tanımlanmasında amplifiye edilmiş 16S rDNA restriksiyon analizinin kullanımı
-
2009 - 2010 Laktik asit bakterilerinin 16S rDNA sekans analizi ile tanımlanması
-
2008 - 2009 Laktik Asit Bakterilerinde Tür İçi Ve Türler Arası Ayrımda Rapd Ve 16s-ardra Tekniklerinin Değerlendirilmesi
-
2005 - 2006 Laktik asit bakterilerinin moleküler tekniklerle tanımlanması