Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler Ve Teknikler Bölümü, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı
Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri

Yayınlardaki İsimler: Captug O., Ozdemir Ozge, Captug Ozge, Ozge CAPTUG, Ozge CAPTUG-OZDEMIR, Ozdemir-Captug O.

Metrikler

Yayın

82

Atıf (WoS)

4

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

242

H-İndeks (Scopus)

6

Proje

5

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

1980’de Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini tamamlayıp, 1998’de Aydınlıkevler Lisesi’nden (Yabancı Dil Ağırlıklı-İngilizce) mezun oldu. Lisans Eğitimini Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde 1998-2003 süresince, doktora eğitimini de Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veteriner Cerrahi Anabilim Dalı’nda 2003-2009’da tamamlayarak, 01.05.2009’da “Doktor” ünvan ve yetkisini aldı. Şubat 2012’de “Yardımcı Doçent” olarak Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’na “Kurucu Öğretim Üyesi” olarak atandı. Nisan 2016’da “Doçent” ünvan ve yetkisini aldı. 23.11.2020’den itibaren Ankara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Programı Sorumlu Öğretim Üyesi olarak, akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Yurt dışında Macaristan-Budapeşte Saint Istvan Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Bölümü’nde, İsviçre-Zürih Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Bölümü Küçük Hayvan Kliniği’nde, Hollanda-Utrecht Üniversitesi Veteriner Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nde ve Münih-Ludwig Maximilians Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Bölümü Küçük Hayvan Kliniği’nde çeşitli çalışmalarda bulundu. Ulusal ders kitaplarında yayımlanan 4 adet kitap bölümü, yurt içi ve yurt dışında yayımlanmış birçok bilimsel makaleleri ve bildirileri olup, 5 adet bilimsel ödülü bulunmaktadır.

2009’da kurulan Veteriner Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (VOT-DER)’in Kurucu Üyesi olup, farklı mercilerde görev yapmıştır. Ayrıca Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Kurucu Öğretim Üyesi ve Başkanı olarak da altı yıl süreyle idari görev yürütmüştür. Nisan 2018’den beri, Ankara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dergisi Editör Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Uzmanlık alanları; köpeklerde çapraz kopuklarında tedavi yöntemleri, TTA Tekniği, köpeklerde kalça displazisi ve tedavi yöntemleri, köpeklerde yürüme analizi, doku mühendisliği, tıbbi görüntüleme ve tanı yöntemleri, pet hayvanlarında plastik ve ortopedik cerrahi yöntemleridir. Mesleki uzmanlık alanında pek çok kursta ve kongrede “eğitimci” ve “davetli konuşmacı” olarak yer almıştır.

Doç.Dr. Özge ÖZDEMİR sadece “Veterinerlik Cerrahisi” alanında çalışmalar yapmamış, multidisipliner alanda birçok araştırmacı ile ortak projelerde yer almıştır. Bunlardan bazıları: Prof.Dr. Feza KORKUSUZ, Prof.Dr. İbrahim C. HAZNEDAROĞLU, Prof.Dr. Petek KORKUSUZ, Prof.Dr. Ahmet Özgür ATAY, Prof.Dr. Yekta ÖZER, Prof.Dr. Bahtiyar DEMİRALP, Prof.Dr. M. Ruşen GEÇİT, Prof.Dr. Ayşen TEZCANER, Prof.Dr. Nesrin HASIRCI, Prof.Dr. Dilek KESKİN-ŞENDİL, Prof.Dr. Alper AKTAŞ, Doç.Dr. Duray ŞEKER, Op. Dr. Cem ADABAĞ, vs.’dır.

Doç.Dr. Özge ÖZDEMİR’in özel uzmanlık alanı “Veteriner Ortopedi ve Travmatoloji” alanı olup, özel bir eksternal fiksatör olan “GATA-FIX”in hayvanlar üzerindeki klinik araştırmalar ve Türk Bilim İnsanları tarafından (multidisipliner) geliştirilen ilk ilaç olan “ANKAFERD BLOOD STOPPER”ın AR-GE ekibinde yer almıştır.

 

Doç.Dr. Özge ÖZDEMİR, “Deney Hayvanları Kullanımı Sertifikası” ve ‘Radyoloji Sertifikası’na sahiptir.

 

Doç.Dr. Özge ÖZDEMİR’in Tıbbi Görüntüleme Programı alanında Radyoloji, MRI, DEXA ve CT ile desteklenen araştırma çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Force Plate Gait Analiz-Kinetik Yürüme Analizi” alanında Türkiye’de ilk kez hayvanlar üzerinde araştırma yapılan proje ekibinde (TÜBİTAK-TOVAG) yer almıştır.

İletişim