-
2025 - Devam Ediyor Yumurtacı ve etçi tavuklar ile balık rasyonlarına ilave edilen kuersetinin gıda güvenliği açısından değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ONBAŞILAR E. E. (Yürütücü), YAKAN A., YALÇIN S., ÜNAL N., YAVUZCAN H., YÜCEER ÖZKUL B., et al.
-
2025 - Devam Ediyor Astaxanthinin miRNome profili üzerinden kuzuların besi performansı kesim karkas ve et kalitesi özelliklerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZBEYAZ C. (Yürütücü), ÜNAL N., YAKAN A., KEÇELİ H. H., ÖZKAN H., ONBAŞILAR E. E., et al.
-
2025 - Devam Ediyor Zorlamalı tüy dökümünde yemlere çeşitli katkı maddeleri ilavesinin yumurta tavuklarında ikinci dönem yumurta verim ve kalitesi, antioksidan özellikler, bağışıklık gücü, bağırsak sağlığı, gen ekspresyonu ile kemik sağlığı üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
ONBAŞILAR E. E. (Yürütücü), ALPEREN A. M., YAKAN A., MÜŞTAK H. K., YÜCEER ÖZKUL B., GÜNDOĞAR U. C., et al.
-
2023 - Devam Ediyor Farklı büyüme hızına sahip etçi piliçlerde besinin farklı dönemlerinde Beyaz Çizgili et miyopati oluşumunun qRT-PCR analizi ile belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇAPAR AKYÜZ H. (Yürütücü), ONBAŞILAR E. E., ÖZMEN Ö., BAYRAKTAROĞLU A. G., GÜNDOĞAR U. C.
-
2025 - 2027 Yumurtacı Tavuklarda Aydınlık Ile Karanlık Dönemler Arasındaki Geçişin Performans, Davranış, Bazı Organ Ve Dokuların Histopatolojik Özellikleri, Bağışıklık Gücü Ve Metabolomiks Sonuçlara Etkisi Ile Pozitif Refahın Belirlenmesi
TÜBİTAK - AB COST Projesi
Onbaşılar E. E. (Yürütücü), Yalçın S., Nemutlu E., Çapar Akyüz H., Ahlat O., Gündoğar U. C.
-
2024 - 2025 Holştayn Irkı Sığırlarda Sütteki Bazı MikroRNAların Süt Yağı ve Yağ Asidi Profili ile İlişkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÜNAL N. (Yürütücü), ONBAŞILAR E. E., YAKAN A., ÖZKAN H., YÜCEER ÖZKUL B., GÜNDOĞAR U. C., et al.
-
2023 - 2025 Etçi Piliçlerde Görülen Miyopatileri Azaltmaya Yönelik Araştırmalar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ONBAŞILAR E. E. (Yürütücü), GEBEŞ E. S., AHLAT O., YÜCEER ÖZKUL B., YALÇIN S., GÜNDOĞAR U. C.
-
2022 - 2025 Etçi piliçler ile Orta Anadolu Bölgesinde yetiştirici koşullarında entansif olarak beslenen farklı koyun genotiplerinde et kalitesi ile et kalitesini etkileyebilen bazı genlerin (IGF1 FABP4 DGAT1 ve SOAT1) ekspresyonlarının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
ONBAŞILAR E. E. (Yürütücü), KEÇELİ H. H., AKSEL A. A., YAKAN A., YÜCEER ÖZKUL B., ÖZMEN Ö., et al.
-
2023 - 2024 Ankara Üniversitesi'nin Araştırma Kapasitesinin Analizi ve İş Birliği Ağlarının Araştırma Performansına Olan Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
ORHAN K. (Yürütücü), ONBAŞILAR E. E., ÇINKIR Ş., OKUMUŞ A., ERNAS S., KANAT Ö. N.
-
2023 - 2024 Farklı genotiplerdeki damızlık kazlarda yumurta ve kuluçka özellikleri ile palazlarda entansif besi performansı karkas ve et kalite özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ONBAŞILAR E. E. (Yürütücü), ASLAN S. G.
-
2020 - 2024 Barred Rock-1 Ebeveyn Hattında Seleksiyon İndeksine Kemik Direnç Özelliklerinin İlave Edilebilme İmkânlarının Araştırılması.
-
2022 - 2023 Entansif Etçi Piliç Yetiştiriciliğinde Aydınlık ile Karanlık Dönemler Arasındaki Geçişin Piliçlerde Besi Performansı, Davranış, Villus Gelişimi, Kas ve Kemik Özellikleri ile Bağışıklık Gücüne Etkisi
-
2021 - 2023 Farklı yaşlardaki etçi damızlıklardan elde edilen embriyo ve civcivlerde kemik gelişiminin belirlenmesi
-
2021 - 2022 Kuluçkalık Yumurtalarda Dezenfeksiyon Amacıyla Formaldehit ile UV Işın Kullanımının Kabuk Mikrobiyal Yüke, Kuluçka ve Civciv Özellikleri Üzerine Etkilerinin Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Onbaşılar E. E. (Yürütücü), Bakır B., Sarıçam İnce S., Coulıbaly F.
-
2021 - 2022 Kuluçkalık yumurtalarda dezenfeksiyon amacıyla formaldehit ile UV ışın kullanımının kabuk mikrobiyel yüke, kuluçka ve civciv özelliklerine etkilerinin karşılaştırılması
-
2019 - 2022 Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünde Bulunan Kahverengi Yumurtacı Hatlarda Yumurta Kabuğu Mikroskobik Özelliklerinin, Kuluçka Sonuçları Ve Hibrit Performansına Etkileri
-
2019 - 2021 Kuluçkalık Yumurtaların Dezenfeksiyonunda Kekik Suyu Kullanımının Yumurta Kabuk Mikrobial Yükü, Kuluçka Sonuçlarıve Çıkış Sonrası İki haftalık Performans Üzerine Etkileri
-
2018 - 2021 Farklı büyüme hızlarına sahip ticari etçi piliçlerde besi performansı, et kalitesi ve bazı kemik özellikleri ile kan değerlerinin belirlenmesi
-
2018 - 2021 Etçi piliç yetiştiriciliğinde kağıt sanayi atıkları ile sepiyolit karışımının altlık materyali olarak kullanılmasının performans, refah, et kalitesi ve altlık özelliklerine etkileri
-
2019 - 2020 Kuluçkalık Yumurtaların Dezenfeksiyonunda Kekik Suyu Kullanımının Yumurta Kabuk Mikrobial Yükü, Kuluçka Sonuçları ve Çıkış Sonrası İki Haftalık Performans Üzerine Etkileri
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Taşdemir A. N.(Yürütücü), Onbaşılar E. E., Boyalı B., Aygören H., Yalçın S., Akan M., et al.
-
2017 - 2018 Altlık materyallerine ileve edilen sepiyolitin altlık özellikleri, broiler performansı refah ve bağışıklık gücüne etkisi
-
2016 - 2017 Yerli ve dış kaynaklı ticari yumurtacı hibritlerde yumurtadaki besin maddelerinin kullanımı ve embriyo gelişimi **
-
2016 - 2017 Yerli ve dış kaynaklı ticari yumurtacı hibritlerde yumurtadaki besin maddelerinin kullanımı ve embriyo gelişimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
AHLAT O., GEBEŞ E. S., ONBAŞILAR E. E. (Yürütücü), TABAN S.
-
2016 - 2017 Farklı kafes tiplerinde yetiştirilen yumurtacı tavuklarda mikrobiyolojik, serolojik veperformans verilerinin karşılaştırılması
-
2015 - 2016 Farklı Yumurtacı Genotiplere Ait Embriyoların Yumurtadaki Besin Maddelerini Kullanımı ve Bazı Besin Maddelerinin Transferi İle Ilgili Genlerin Ekspresyonu
-
2010 - 2013 Geleneksel ve zenginleştirilmiş kafeslerde barındırılan farklı genotipteki tavuklarda bazı refah kriterlerinin belirlenmesi
-
2010 - 2011 Farklı Altlık Materyallerine İlave Edilen Yucca Schidigera’nın Altlık Özelliklerine, Broyler Performansına, Ayak Tabanı ve Göğüs Yanıklarına, Bazı Kan Parametrelerine ve Bağışıklık Gücüne Etkisi
-
2007 - 2008 Etlik Piliçlerde Aydınlatma Süresinin ve Yerleşim Sıklığının Besi Performansı, Karkas Özellikleri, Bazı Kan Parametreleri ve Tibial Diskondroplazi Oluşumu Üzerine Etkisi
-
2006 - 2007 Damızlık Yaşının Broiler Performansı ve Bazı Stres Parametreleri Üzerine Etkisi