Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Genetik modifiye gıdalar

Standard , cilt.42, sa.494, ss.73-79, 2003 (Hakemli Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Components used as sugar substitute in cakes

6th International Eurasian Conference on biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 11 Ekim 2023

Evaluatıon of nutritional habits and nutritional status of male individuals on the days they exercise

1st International Congress on Food and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 28 Ağustos 2023, ss.427-428

İklim Krizinin Gıda Güvenliği Üzerine Etkileri.

2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi., Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2022, ss.295-300 Creative Commons License

SOSYAL MEDYANIN, YEMEK KÜLTÜRÜ VE SAĞLIĞA ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

International MALATYA Gastronomy Culture and Tourism Conference, Malatya, Türkiye, 16 Eylül 2022

TÜRK MUTFAĞI’NDA ÇORBALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

International MALATYA Gastronomy Culture and Tourism Conference, Malatya, Türkiye, 16 Eylül 2022

Sosyal Medyanın, Yemek Kültürü ve Sağlığa Etkilerinin Değerlendirilmesi.

International MALATYA Gastronomy Culture and Tourism Conference, Malatya, Türkiye, 16 Eylül 2022

Türk Mutfağında Çorbaların Sağlık Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi

International MALATYA Gastronomy Culture and Tourism Conference, Malatya, Türkiye, 16 Eylül 2022

Akdeniz Tarzı Beslenme Modelinin Egzersiz Performansı ve Laktat Eliminasyonu Üzerine Etkisi

8. ULUSLARARASI SAĞLIK VE SPOR BİLİMLERİNDE AKADEMİK ÇALIŞMALAR SEMPOZYUMU, Türkiye, 11 Mart 2022

Otizm spektrum bozukluğu olan çocuk ve adolesanların anne sütü alma durumları

Uluslararası fetal hayattan çocukluğa ilk 1000 gün, Ankara, Türkiye, 14 Mart 2021 - 18 Mart 2022

THE EFFECT OF EMOTIONAL EATING ON THE BODYWEIGHT OF OBESE ADULTS

GANUD 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Türkiye, 19 Haziran 2021

Huzurevinde Yaşayan Bireylerde Sarkopeni ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi

X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Türkiye, 31 Mart - 04 Nisan 2021

Kemerinin metabolik etkileri ve obezite ile ilişkisi.

4th International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Türkiye, 08 Nisan 2021

The effect of Ultra Processed Foods on Attention Deficit and Hyperactivity in Children.

. 4th International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Türkiye, 8 - 10 Nisan 2021, ss.697-704

Neuroprotective effects of Red Fruits:A narrative Review.

4th International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Türkiye, 8 - 10 Nisan 2021, ss.822-837

Measuring Nutrition Literacy among College Students

6th International Conference Quality and Its Perspectives: The Legacy of Florence Nightingale on the Path to Modern Care, Prag, Çek Cumhuriyeti, 21 Nisan 2021, ss.5

Ebeveyn Besleme Tutum Ve Davranışlarının, Çocuk Beslenme Durumuna Etkilerinin Saptanması

II. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.239-240

Metforminin in-vitro Genotoksik Etkilerinin İncelenmesi

II. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.260-261

Üniversite Öğrencilerinde Yeme Bağımlılığını Etkileyen Faktörlerin Değerlendirilmesi

II. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 Ekim 2019, ss.136-149

19-45 yaş arası Bireylerin Beslenme Alışkanlıklarının Uyku Kalitesi ile İlişkisi

II. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.881-893

Kronik ve Akut Böbrek Yetmezliği Olan Hastalarda Biyokimyasal Parametrelerin Değerlendirilmesi

II. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.340-341

Sağlıklı Bireylerde Glutensiz Diyetin Etkileri

II. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 Ekim 2019, ss.344

Tip 2 Diyabet Patogenezinde Mikrobiyotanın Rolü

II. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 Ekim 2019, ss.362-363

NUTRITIONAL SELECTIVITY AND OBESITY IN CHILDREN WITH AUTISM

26th European Congress on Obesity, Glasgow, İngiltere, 28 Nisan - 01 Mayıs 2019

SAĞLIKLI BİREYLERDE GLUTENSİZ DİYET KULLANILMALI MI?

5. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi, 2 - 03 Kasım 2018

Obezite ve Bilişsel Fonksiyon

2nd International Scientific and Vocational Studies Congress-Health and Sport Science (BILMES 2018), Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, sa.6983630, ss.89-93

Epilepside D Vitamininin Rolü

The International Congress of Eurasian Natural Nutrition and Healthy Life’2018, 12 - 15 Temmuz 2018

Ketojenik Diyetin Malign Beyin Tümörleri Üzerine Etkisi

The International Congress of Eurasian Natural Nutrition and Healthy Life’2018, 12 - 15 Temmuz 2018

Gut Mikrobiyotası ve Hipokampal Fonksiyon

1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018), Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, sa.6983612, ss.17-22

Tip 1 Diyabette Fiziksel Aktivite ve Beslenme

European Conference on Science, Art Culture, 19 - 22 Nisan 2018

Otizm Spektrum Bozukluğunun Tedavisinde Kurkuminin Yeri

European Conference on Science, Art Culture, 19 - 22 Nisan 2018

Yüksek Yağlı Diyet Alımının Bilişsel Fonksiyon Üzerine Etkileri

International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology (SANAR2018), Nevşehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, sa.6983602, ss.674 Sürdürülebilir Kalkınma

ÇOCUK VE ADOLESANLARDA ÖĞÜN ATLAMA DAVRANIŞLARININDEĞERLENDİRİLMESİ

1ST INTERNATIONAL CONGRESS ONSPORTS, ANTHROPOLOGY, NUTRITION,ANATOMY AND RADIOLOGY, 3 - 05 Mayıs 2018

Bireylerin Diyabet Kontrol Durumlarının Beslenme Alışkanlıkları İle İlişkisi

1st International Health Science and Life Congress, 2 - 05 Mayıs 2018

BESLENME ALIŞKANLIKLARININ ASTIMKARAKTERİSTİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS, 2 - 05 Mayıs 2018

The Relationship of Some Risk Factors and BMI in Patients with Age Related Macular Degeneration

International Congresson Multidisciplinary Approachto Elderly Health and Care, Ankara, Türkiye, 22 - 23 Mart 2018, ss.64

Relationship between Processed Food Consumption and Food Addiction in University Students

1st International Food and Medicine Congress (IFMC 2018), Ankara, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2018

Otizmli Bir Çocuğun Beslenme Durumu ve Yeme Davranışı Olgu Sunumu​

III. ULUSLARARASI BÜTÜNLEŞİK SAĞLIK VE BAKIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 29 Kasım - 02 Aralık 2017

Malatya’nın meşhur analı kızlı köftesi

International Congress on Cultural Heritage and Tourism (ICCHT-2017), Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017

kdeniz diyeti’nin besinsel ve kültürel açıdan değerlendirilmesi.

International Congress on Cultural Heritage and Tourism (ICCHT-2017), Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017

Dinler ve Beslenme

International Congress on Cultural Heritage and Tourism (ICCHT-2017), Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, ss.453-462

Evaluation of the knowledge and attitudes of University Students about GMO

International Multidisciplinary Congress of Eurasia, oma, İtalya, 23 - 25 Ağustos 2017, ss.163-168

Parents Belief about Childhood Obesity.

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.60

Assesment of Perception, Knowledge and Attitudes Related to Nutrigenetics among Dietitians Working at Hospital

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.62

NÖROLOJİK HASTALIKLAR VE ZERDEÇAL

4th International halal and healthy food congress, 3 Kasım - 05 Aralık 2017

The effect of Self Control on Diet Treatment and Loss of Weight

International Multidisciplinary Congress of Eurasia, Roma, İtalya, 23 - 25 Ağustos 2017, ss.626-632

Flaxseed and Breast Cancer

15 th Euro Fed Lipid Congress, Oil, Fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life, Uppsala, İsveç, 27 Ağustos - 30 Mayıs 2017

Caffeine and Health.

11th European Nutrition and Dietetics Conference, Madrid, İspanya, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.79

University students’ body perception and obesity prejudice.

11th European Nutrition and Dietetics Conference, Madrid, İspanya, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.71

Bioactive Functions of Red Grape

11th European Nutrition and Dietetics Conference, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017

Information about micronutrients of 3rd and 4th grade students in nutrition and dietetics.

11th European Nutrition and Dietetics Conference, Madrid, İspanya, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017

Information about Micronutrients of 3 rd and 4 th Grade Students Nutrition and Dietetics

11th European Nutrition and Dietetics Conference, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017

A Traditional Turkish dessert:Pekmez.

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life” (IMAPCON’17), 9 - 12 Mayıs 2017

Cherry laurel

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life” (IMAPCON’17), 9 - 12 Mayıs 2017

Effectiveness of Garlic on High Blood Pressure

Cherry laurel. 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life” (IMAPCON’17), 9 - 12 Mayıs 2017

Leptin, egzersiz ve enerji dengesi arasındaki ilişki.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri VI. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.105

Üniversite Öğrencilerinin kahvaltı öğünü tüketim alışkanlıkları ve etkileyen faktörler.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri VI. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.109

Üniversite öğrencilerinin kahvaltı yapma alışkanlıklarının BKI ye etkisi

1st International Academic Research Conference, 3 - 05 Kasım 2016, ss.1679-1686

Simav yöresinin vazgeçilmezi Ev Baklavası

1st International Academic Research Conference, 3 - 05 Kasım 2016, ss.4178-4183

Üniversite öğrencilerinde algılanan stresin beslenme durumu üzerine etkisi

I. Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi., Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.2137-2142

Üniversite Öğrencilerinin Kahvaltı Yapma Alışkanlıklarının BKİ ye Etkisi

1st Internetional Academic Research Conferance, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.1679-1686

Evaluation of 6 10 year old school children s lunch menus and contents

3rd International Conference on Nutrition and Growth, Avusturya, 17 - 19 Mart 2016

Determining the eating behaviors of adolescents studying at private and public schools

3rd International Conference on Nutrition and Growth, Avusturya, 17 - 19 Mart 2016

Perceptions of women for kitchen safety and k tchen intelligence The case of Turkey

453rd OMICS International Conference World Congress on Public Health and Nutrition, İspanya, 10 - 12 Mart 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

Investigating the effect of body weight over work performance for women

453rd OMICS International Conference World Congress on Public Health and Nutrition, İspanya, 10 - 12 Mart 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

Attitudes of college students regarding food additives

453rd OMICS International Conference World Congress on Public Health and Nutrition, İspanya, 10 - 12 Mart 2016

Kadınların Mutfak Zekâsı ve Mutfak Güvenliği Uygulamarı

International Public Health and Nutrition Congress, 10 - 12 Mart 2016

Probiyotikler ve Sağlık Üzerine Etkileri

3. Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotikler Kongresi, Ankara, Türkiye, 20 Kasım 2015, sa.6983586

Presence of Enterobius Vermicularis İnfections and Determination of the personal Hygiene Knowledge and Practices of catering Staff

Conference of the International Journal of Arts & Sciences, Londrina, Brezilya, 3 - 06 Kasım 2015, cilt.9, ss.327-328

Cheery Leaf Ball A unique taste of Malatya Cuisine

. International Symposium on Folk Culture., Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2015

Factors Influencing Perceptions of Healthy Eating of University Students

International Journal of Art and Science’ International Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 14 - 17 Temmuz 2015

Determination of the personal hygiene knowledge and practices of catering staff

VII. European Conference on Social and Behavioral Sciences, 14 - 18 Haziran 2015

Okul öncesi dönem çocuğu olan annelerin çocuk besleme davranışları

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015

Safety of Saccharin

Prague Multidisipliner Conference International Journal of Arts and Sciences, Prague, Çek Cumhuriyeti, 16 - 19 Nisan 2015

Factor ınfluencing perceptions of healthy eating of universty student

Prague Multidisipliner Conference International Journal of Arts and Sciences, Prague, Çek Cumhuriyeti, 16 - 19 Nisan 2015

Healty Living Healty Ageing

IV. TURYAK International Congress on Longevity, İstanbul, Türkiye, 13 - 14 Mart 2015, ss.50

Healthy Living Healthy Ageing

IV. TURYAK International Congress on Lengevity, İstanbul, Türkiye, 13 - 14 Mart 2015

The effect of adolescents body weight on friend relationship

V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, Pietersburg, Güney Afrika, 18 - 20 Eylül 2014

Mardin de unutulmaya yüz tutmuş lezzet Dehüdüyet

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014

Üniversite öğrencileri için besinin anlamı ve öğrencilerin besin seçimini etkileyen faktörler

IX. Uluslar arası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Nisan 2014

Yetişkinlerin fonksiyonel gıda tüketimine yönelik tutumları

IX. Uluslar arası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Nisan 2014

Kitchen staff’s knowledge of hand hygiene in Ankara/Turkey

20th International Congress of Nutrition, Granada, Nikaragua, 15 - 20 Eylül 2013, cilt.63, ss.1791

Adana ili Yüreğir ilçesinde ilköğretim çağında çocuğu olan annelerin çocuk besleme uygulamaları

Hacettepe Beslenme ve diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 27 - 29 Haziran 2013

Infant feding practices of mothers:The case of Ankara.

The 2nd Global Congress for Consensus in Pediatrics & Child Health, Moskva, Rusya, 17 - 20 Mayıs 2012, ss.59

Infant Feeding Practices of Mothers the case of Ankara

2nd Global Congress for Concensus in Pediatrics & Child Health, 17 - 20 Mayıs 2012

Toplu beslenmede çalışanların gıda güvenliği bilgileri

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2012 Sürdürülebilir Kalkınma

Effect of gamma irradiation on the sensory properties of honey

4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Türkiye, 13 - 16 Ekim 2011

0- 24 Aylık Çocuğu Olan Annelerin Çocuk Beslenmesi Konusundaki Bilgileri

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.329-330

Yetişkinlerin Beslenme Bilgi ve Davranışlarının İncelenmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.330

Yaşlıların Kardiyovasküler Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.371

Nutrition Knowledge of Consumer According to the Gender in Ankara Turkey

Rural Environment, Education, Personality (REEP), Jelgava, Letonya, 29 - 30 Mayıs 2009, ss.1

Child nutrition knowledge of women who have children aged 0-5

Rural Envoriment.Education.Personality (REEP). International Scientific Conference, Jelgava, Letonya, 29 - 30 Mayıs 2009, ss.131-138 Sürdürülebilir Kalkınma

Geleneksel Türk Tadı Pekmez

38. ICANAS Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 15 Eylül 2008

Perceptions Towards Hygiene of Working Staff at Catering Industry A Sample of Turkey

2nd International Research Conference of the Institue, Liverpool, İngiltere, 15 - 17 Haziran 2005, ss.378

Beden kitle indeksi 20 nin altında olan üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları

I. Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2004

Bakanlıkların Merkez Teşkilatlarında Çalışan Erkeklerde Obezite Durumu

IV. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 12 Nisan 2003

Kitap & Kitap Bölümleri

Food Allergen Risks in Genetically Modified Foods: Current Approaches

Food Safety: Contaminants and Risk Assessment, Ashraf Syed Amir, Kuddus Mohammed, Rahman Pattanathu, Editör, CRC Press, Florida, ss.42-53, 2024

Tea consumption and depression

Tea in Health and Disease Prevention, Patel Vinood B., Preedy Victor R., Editör, Elsevier, ss.697-707, 2024

Gıda Güvenliği

Yiyecek Hizmetleri Yönetimi, Çakıroğlu, F.P., Songür Bozdağ, A., Editör, Hipokrat Yayınevi, Ankara, ss.24-41, 2023

Sağlık ve Dijitalleşme: Beslenme Biliminin Dijital Dönüşümü

SÜRDÜRÜLEBİLİR SAĞLIKLI TOPLUMLAR, ÖZMETE Emine,KESER Alev,DEMİRBİLEK Melahat,ŞENGÜN İrem, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.359-370, 2023

Flavonoid rich tea and its associated health benefits

Functional Foods for Obesity Management, Martirosyan Danik M,Marotta Francesco, Editör, Functional Food Center Inc. / Food Science Publisher, Texas, ss.59-70, 2022 Creative Commons License

The role of gut microbiota as a component of the intestinal epithelial barrier

Functional Foods for Obesity Management, Martirosyan Danik M.,Marotta Francesco, Editör, Food Science Publisher, Texas, ss.171-192, 2022

Makro Besin Ögeleri ve Kardiyometabolik Sağl

Beslenme ve Diyetetikte Biyopsikososyal Konulara Multidisipliner Yaklaşım, Özenoğlu, Aliye, Editör, Eğitim yayınevi, Konya, ss.71-88, 2022

Adolesanlarda Gıda Ve Beslenme Okuryazarlığı

Gıda ve Beslenme Okuryazarlığı, Aktaş, Nazan, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.58-64, 2022

Beslenme Eğitimi Neden Gerekli?

Beslenme Eğitimi, Nevin Şanlıer, Yasemin Akdevelioğlu, Editör, hedef, Ankara, ss.32-52, 2021

The Prevention of Sarcopenia in Older Adults.

Functional Food and Healthy Aging., Martirosyan,Danik; Haslberger, Alexander, Editör, Food Science Publisher, Texas, ss.247-270, 2021

Macronutrients for Older Adults

Functional Food and Healthy Aging., Martirosyan, Danik, Haslberger, Alexander, Editör, . Food Science Publisher, Texas, ss.135-151, 2021

Type 2 Diabetes Mellitus and Microbiome

Innovations in Health Sciences, Nelya Lukpanovna Shapekova, Bilal Ak and Afsun Ezel Esatoğlu, Editör, Cambridge Scholar publishing, Cambridge, ss.175-189, 2020

Asthma and the Relationship with Obesity and Diet

Innovations in Health Sciences, Nelya Lukpanovna Shapekova, Bilal Ak and Afsun Ezel Esatoğlu, Editör, Cambridge Scholar Publishing, Cambridge, ss.68-80, 2020

Use of Omega-3 in Autism

Recent Studies in Health Sciences, Plamen Milchev Chernopolski, Nelya Lukpanovna Shapekova, Behire Sançar, Bilal Ak, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofya, ss.11-18, 2019

Beslenme ve Yaygın Hastalıklar

Nutrigenomik, Serkan YILMAZ Aslı UÇAR, Editör, Pelikan Yayınevi, Ankara, ss.3-24, 2019

Özel Gün ve Etkinliklerde Türk Mutfağı Uygulamaları

Türk Mutfağı, Nevin Şanlıer, Metin Saip Sürücüoğlu, Editör, Hedef Yayınları, Ankara, ss.78-93, 2019

Yetişkinlerde Beslenme Eğitimi

Beslenme Eğitimi, Nevin Şanlıer, Yasemin Akdevelioğlu, Editör, Hedef Yayınları, Ankara, ss.136-157, 2019

Obezite.

Nutrigenomik, Serkan Yılmaz, Aslı Uçar, Editör, Pelikan Yayınevi, Ankara, ss.141-162, 2019

Diyet ve Kanser

Klinik Uygulamalarda Beslenme, Kalkan İndrani, Akman Mehmet, Editör, İstanbul Tıp Kitapevleri, ss.227-249, 2018

. The Effects of Linoleic Acid on Obesity.

Health Sciences Research in the Globalizing World, Alexandrova Elena, Lukpanovna Shapekova Nelya , Ak Bilal , Özcanaslan Fügen, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.435-445, 2018

Obezite ve mikrobiyota

Mikrobiyota, Beslenme ve Sağlık, Neslişah Rakıcıoğlu, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.30-35, 2018

Does Early Enteral Nutrition Benefit for Inpatient?

Health Sciences Research in the Globalizing World, Alexandrova Elena, Lukpanovna Shapekova Nelya , Ak Bilal , Özcanaslan Fügen, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.428-434, 2018

Süregelen Tartışma:Alternatif Tatlandırıcılar

Geleceğin Dünyasında Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar, Özgür Alparslan, Ü. Pınar Etiz, Editör, Ekin Yayınevi, Ankara, ss.230-246, 2018

Anthropometric Measurements as a Component of Nutritional Assessment in Hospitalized Adults.

Health Sciences Research in the Globalizing World, Alexandrova Elena, Lukpanovna Shapekova Nelya , Ak Bilal , Özcanaslan Fügen, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.474-481, 2018

Malnütrisyon ve Kaşeksi

Klinik Uygulamalarda Beslenme, Kalkan İndrani, Akman Mehmet, Editör, İstanbul Tıp Kitapevleri, ss.363-373, 2018

Diyet ve Bağışıklık

Klinik Uygulamalarda Beslenme, Kalkan İndrani, Akman Mehmet, Editör, İstanbul Tıp Kitapevleri, ss.215-226, 2018

Diyet ve Görme

Klinik Hastalıklarda Beslenme, Kalkan Indrani, Akman Mehmet, Editör, İstanbul Medikal Sağlık ve Yayıncılık, İstanbul, ss.468-474, 2017

Diyet ve Bağışıklık

Klinik Hastalıklarda Beslenme, Kalkan Indrani, Akman Mehmet, Editör, İstanbul Medikal Sağlık ve Yayıncılık, İstanbul, ss.215-226, 2017

The Effects of Adolescents’ Bodyweight on Their Peer Relations

Developments in Health Sciences, B. Özdemir, N. L. Shapekova, B. Ak, H. Yıldız, F. Ozcanarslan, L. Ivanova,, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.465-473, 2017

Diyet ve Kanser

Klinik Hastalıklarda Beslenme, Kalkan Indrani, Akman Mehment , Editör, İstanbul Medikal Sağlık ve Yayıncılık, İstanbul, ss.227-249, 2017

Malnutrisyon ve Kaşeksi

Klinik Hastalıklarda Beslenme, Kalkan Indrani, Akman Mehmet, Editör, İstanbul Medikal Sağlık ve Yayıncılık, İstanbul, ss.363-373, 2017

Food safety-Problems and Solutions.

Significance Prevention and Control of Food Related Diseases, Hussaini Anthony Makun, Editör, Intech, ss.1-25, 2016

Functional foods and Obesity.

Functional Foods for Chronic Diseases, Danik Martirosyan, Editör, Food Science Publisher, ss.214-252, 2016

Yaşlı kadınlarda beslenmeye bağlı bazı sağlık sorunları.

Hastalıkta ve sağlıkta kadın olmak, Alev Keser, Fliiz Yıldırım, Melike Kaplan, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapları, ss.325-352, 2016

Anne ve Çocuk Beslenmesi

Okul Öncesi Öğretmenliği Öğretmenlik Alan Bilgisi, , Editör, Alan Bilgisi Yayınları, ss.131-159, 2013

Anne Çocuk Beslenmesi

Okul Öncesi Öğretmenliği Öğretmenlik Alan Bilgisi, Aral Neriman, Deniz Ümit, Kan Adnan, Editör, Alan Bilgisi Yayınları, Ankara, ss.131-158, 2011

The Impact of Nutrition Education Provided for Elementary school 5th Grade Students on Nutrition Knowledge

Change and Challenge in Education, Woodcock, L.S., Editör, Instute for Education and Research, Athens, ss.165-176, 2011

Bilirkişi Raporları

Metrikler

Yayın

269

Atıf (WoS)

313

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

344

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Scholar)

1333

H-İndeks (Scholar)

20

Atıf (TrDizin)

5

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

6

Tez Danışmanlığı

17

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları