Publications & Works

Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI
Articles Published in Other Journals

Genetik modifiye gıdalar

Standard , vol.42, no.494, pp.73-79, 2003 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

Components used as sugar substitute in cakes

6th International Eurasian Conference on biological and Chemical Sciences, Ankara, Turkey, 11 October 2023, (Summary Text)

Evaluatıon of nutritional habits and nutritional status of male individuals on the days they exercise

1st International Congress on Food and Health Sciences, İstanbul, Turkey, 28 August 2023, pp.427-428, (Summary Text)

İklim Krizinin Gıda Güvenliği Üzerine Etkileri.

2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi., Ankara, Turkey, 15 - 17 December 2022, pp.295-300, (Full Text) Creative Commons License

SOSYAL MEDYANIN, YEMEK KÜLTÜRÜ VE SAĞLIĞA ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

International MALATYA Gastronomy Culture and Tourism Conference, Malatya, Turkey, 16 September 2022, (Summary Text)

TÜRK MUTFAĞI’NDA ÇORBALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

International MALATYA Gastronomy Culture and Tourism Conference, Malatya, Turkey, 16 September 2022, (Summary Text)

Sosyal Medyanın, Yemek Kültürü ve Sağlığa Etkilerinin Değerlendirilmesi.

International MALATYA Gastronomy Culture and Tourism Conference, Malatya, Turkey, 16 September 2022, (Summary Text)

Türk Mutfağında Çorbaların Sağlık Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi

International MALATYA Gastronomy Culture and Tourism Conference, Malatya, Turkey, 16 September 2022, (Summary Text)

Akdeniz Tarzı Beslenme Modelinin Egzersiz Performansı ve Laktat Eliminasyonu Üzerine Etkisi

8. ULUSLARARASI SAĞLIK VE SPOR BİLİMLERİNDE AKADEMİK ÇALIŞMALAR SEMPOZYUMU, Turkey, 11 March 2022, (Summary Text)

Otizm spektrum bozukluğu olan çocuk ve adolesanların anne sütü alma durumları

Uluslararası fetal hayattan çocukluğa ilk 1000 gün, Ankara, Turkey, 14 March 2021 - 18 March 2022, (Summary Text)

THE EFFECT OF EMOTIONAL EATING ON THE BODYWEIGHT OF OBESE ADULTS

GANUD 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Turkey, 19 June 2021, (Summary Text)

Huzurevinde Yaşayan Bireylerde Sarkopeni ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi

X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Turkey, 31 March - 04 April 2021, (Summary Text)

Kemerinin metabolik etkileri ve obezite ile ilişkisi.

4th International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Turkey, 08 April 2021, (Summary Text)

The effect of Ultra Processed Foods on Attention Deficit and Hyperactivity in Children.

. 4th International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Turkey, 8 - 10 April 2021, pp.697-704, (Full Text)

Neuroprotective effects of Red Fruits:A narrative Review.

4th International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Turkey, 8 - 10 April 2021, pp.822-837, (Full Text)

Measuring Nutrition Literacy among College Students

6th International Conference Quality and Its Perspectives: The Legacy of Florence Nightingale on the Path to Modern Care, Prag, Czech Republic, 21 April 2021, pp.5, (Summary Text)

Ebeveyn Besleme Tutum Ve Davranışlarının, Çocuk Beslenme Durumuna Etkilerinin Saptanması

II. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Turkey, 10 - 12 October 2019, pp.239-240, (Summary Text)

Metforminin in-vitro Genotoksik Etkilerinin İncelenmesi

II. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Turkey, 10 - 12 October 2019, pp.260-261, (Summary Text)

Üniversite Öğrencilerinde Yeme Bağımlılığını Etkileyen Faktörlerin Değerlendirilmesi

II. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 October 2019, pp.136-149, (Full Text)

19-45 yaş arası Bireylerin Beslenme Alışkanlıklarının Uyku Kalitesi ile İlişkisi

II. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Turkey, 10 - 12 October 2019, pp.881-893, (Full Text)

Kronik ve Akut Böbrek Yetmezliği Olan Hastalarda Biyokimyasal Parametrelerin Değerlendirilmesi

II. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Turkey, 10 - 12 October 2019, pp.340-341, (Summary Text)

Sağlıklı Bireylerde Glutensiz Diyetin Etkileri

II. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 October 2019, pp.344, (Summary Text)

Tip 2 Diyabet Patogenezinde Mikrobiyotanın Rolü

II. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 October 2019, pp.362-363, (Summary Text)

NUTRITIONAL SELECTIVITY AND OBESITY IN CHILDREN WITH AUTISM

26th European Congress on Obesity, Glasgow, England, 28 April - 01 May 2019, (Summary Text)

SAĞLIKLI BİREYLERDE GLUTENSİZ DİYET KULLANILMALI MI?

5. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi, 2 - 03 November 2018, (Summary Text)

Obezite ve Bilişsel Fonksiyon

2nd International Scientific and Vocational Studies Congress-Health and Sport Science (BILMES 2018), Nevşehir, Turkey, 5 - 08 July 2018, no.6983630, pp.89-93, (Full Text)

Epilepside D Vitamininin Rolü

The International Congress of Eurasian Natural Nutrition and Healthy Life’2018, 12 - 15 July 2018, (Summary Text)

Ketojenik Diyetin Malign Beyin Tümörleri Üzerine Etkisi

The International Congress of Eurasian Natural Nutrition and Healthy Life’2018, 12 - 15 July 2018, (Summary Text)

THE EFFECT OF OBESITY ON RESPIRATORY FUNCTIONS IN ADULT ASTHMATIC INDIVIDUALS

7th Baltic Otorhinolaryngology Congress, 7 - 09 June 2018, (Summary Text)

Gut Mikrobiyotası ve Hipokampal Fonksiyon

1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018), Burdur, Turkey, 2 - 05 May 2018, no.6983612, pp.17-22, (Full Text)

Tip 1 Diyabette Fiziksel Aktivite ve Beslenme

European Conference on Science, Art Culture, 19 - 22 April 2018, (Summary Text)

Otizm Spektrum Bozukluğunun Tedavisinde Kurkuminin Yeri

European Conference on Science, Art Culture, 19 - 22 April 2018, (Summary Text)

Yüksek Yağlı Diyet Alımının Bilişsel Fonksiyon Üzerine Etkileri

International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology (SANAR2018), Nevşehir, Turkey, 3 - 05 May 2018, no.6983602, pp.674, (Full Text) Sustainable Development

ÇOCUK VE ADOLESANLARDA ÖĞÜN ATLAMA DAVRANIŞLARININDEĞERLENDİRİLMESİ

1ST INTERNATIONAL CONGRESS ONSPORTS, ANTHROPOLOGY, NUTRITION,ANATOMY AND RADIOLOGY, 3 - 05 May 2018, (Summary Text)

EBEVEYNLERİN BESLENME UYGULAMALARININ ÇOCUKLARIN YEME DAVRANIŞI ÜZERİNE ETKİSİ

1st International Health Sciences and Life Congress, 2 - 05 May 2018, (Summary Text)

Bireylerin Diyabet Kontrol Durumlarının Beslenme Alışkanlıkları İle İlişkisi

1st International Health Science and Life Congress, 2 - 05 May 2018, (Summary Text)

BESLENME ALIŞKANLIKLARININ ASTIMKARAKTERİSTİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS, 2 - 05 May 2018, (Summary Text)

The Relationship of Some Risk Factors and BMI in Patients with Age Related Macular Degeneration

International Congresson Multidisciplinary Approachto Elderly Health and Care, Ankara, Turkey, 22 - 23 March 2018, pp.64, (Summary Text)

Relationship between Processed Food Consumption and Food Addiction in University Students

1st International Food and Medicine Congress (IFMC 2018), Ankara, Turkey, 24 - 27 May 2018, (Summary Text)

Otizmli Bir Çocuğun Beslenme Durumu ve Yeme Davranışı Olgu Sunumu​

III. ULUSLARARASI BÜTÜNLEŞİK SAĞLIK VE BAKIM KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 29 November - 02 December 2017, (Summary Text)

Malatya’nın meşhur analı kızlı köftesi

International Congress on Cultural Heritage and Tourism (ICCHT-2017), Konya, Turkey, 19 - 21 May 2017, (Full Text)

kdeniz diyeti’nin besinsel ve kültürel açıdan değerlendirilmesi.

International Congress on Cultural Heritage and Tourism (ICCHT-2017), Konya, Turkey, 19 - 21 May 2017, (Full Text)

Dinler ve Beslenme

International Congress on Cultural Heritage and Tourism (ICCHT-2017), Konya, Turkey, 19 - 21 May 2017, pp.453-462, (Full Text)

Evaluation of the knowledge and attitudes of University Students about GMO

International Multidisciplinary Congress of Eurasia, oma, Italy, 23 - 25 August 2017, pp.163-168, (Full Text)

Parents Belief about Childhood Obesity.

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, Spain, 16 - 18 November 2017, pp.60, (Summary Text)

Assesment of Perception, Knowledge and Attitudes Related to Nutrigenetics among Dietitians Working at Hospital

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, Spain, 16 - 18 November 2017, pp.62, (Summary Text)

Assesment of Perception, Knowledge and Attitudes Related to Nutrigenetics among Dietitians Working at Hospital

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, 16 - 18 November 2017, (Summary Text)

NÖROLOJİK HASTALIKLAR VE ZERDEÇAL

4th International halal and healthy food congress, 3 November - 05 December 2017, (Summary Text)

The effect of Self Control on Diet Treatment and Loss of Weight

International Multidisciplinary Congress of Eurasia, Roma, Italy, 23 - 25 August 2017, pp.626-632, (Full Text)

Flaxseed and Breast Cancer

15 th Euro Fed Lipid Congress, Oil, Fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life, Uppsala, Sweden, 27 August - 30 May 2017, (Summary Text)

Caffeine and Health.

11th European Nutrition and Dietetics Conference, Madrid, Spain, 29 June - 01 July 2017, pp.79, (Summary Text)

University students’ body perception and obesity prejudice.

11th European Nutrition and Dietetics Conference, Madrid, Spain, 29 June - 01 July 2017, pp.71, (Summary Text)

Bioactive Functions of Red Grape

11th European Nutrition and Dietetics Conference, 29 June - 01 July 2017, (Summary Text)

Information about micronutrients of 3rd and 4th grade students in nutrition and dietetics.

11th European Nutrition and Dietetics Conference, Madrid, Spain, 29 June - 01 July 2017, (Summary Text)

Information about Micronutrients of 3 rd and 4 th Grade Students Nutrition and Dietetics

11th European Nutrition and Dietetics Conference, 29 June - 01 July 2017, (Summary Text)

A Traditional Turkish dessert:Pekmez.

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life” (IMAPCON’17), 9 - 12 May 2017, (Summary Text)

Cherry laurel

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life” (IMAPCON’17), 9 - 12 May 2017, (Summary Text)

Effectiveness of Garlic on High Blood Pressure

Cherry laurel. 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life” (IMAPCON’17), 9 - 12 May 2017, (Summary Text)

Leptin, egzersiz ve enerji dengesi arasındaki ilişki.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri VI. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Turkey, 11 - 13 May 2017, pp.105, (Summary Text)

Üniversite Öğrencilerinin kahvaltı öğünü tüketim alışkanlıkları ve etkileyen faktörler.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri VI. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Turkey, 11 - 13 May 2017, pp.109, (Summary Text)

Üniversite öğrencilerinin kahvaltı yapma alışkanlıklarının BKI ye etkisi

1st International Academic Research Conference, 3 - 05 November 2016, pp.1679-1686, (Full Text)

Simav yöresinin vazgeçilmezi Ev Baklavası

1st International Academic Research Conference, 3 - 05 November 2016, pp.4178-4183, (Full Text)

Üniversite öğrencilerinde algılanan stresin beslenme durumu üzerine etkisi

I. Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi., Antalya, Turkey, 3 - 05 November 2016, pp.2137-2142, (Full Text)

Üniversite Öğrencilerinin Kahvaltı Yapma Alışkanlıklarının BKİ ye Etkisi

1st Internetional Academic Research Conferance, Turkey, 3 - 05 November 2016, pp.1679-1686, (Full Text)

Evaluation of 6 10 year old school children s lunch menus and contents

3rd International Conference on Nutrition and Growth, Austria, 17 - 19 March 2016, (Summary Text)

Determining the eating behaviors of adolescents studying at private and public schools

3rd International Conference on Nutrition and Growth, Austria, 17 - 19 March 2016, (Summary Text)

Investigating the effect of body weight over work performance for working women

World Congress on Public Health and Nutrition, 10 - 12 March 2016, (Summary Text)

Perceptions of women for kitchen safety and k tchen intelligence The case of Turkey

453rd OMICS International Conference World Congress on Public Health and Nutrition, Spain, 10 - 12 March 2016, (Summary Text) Sustainable Development

Investigating the effect of body weight over work performance for women

453rd OMICS International Conference World Congress on Public Health and Nutrition, Spain, 10 - 12 March 2016, (Summary Text) Sustainable Development

Attitudes of college students regarding food additives

453rd OMICS International Conference World Congress on Public Health and Nutrition, Spain, 10 - 12 March 2016, (Summary Text)

Çalışan Kadınlarda Vücut Ağırlığının İş Performansı Üzerine Etkisi

. International Public Health and Nutrition Congress, 10 - 12 March 2016, (Summary Text)

Kadınların Mutfak Zekâsı ve Mutfak Güvenliği Uygulamarı

International Public Health and Nutrition Congress, 10 - 12 March 2016, (Summary Text)

Probiyotikler ve Sağlık Üzerine Etkileri

3. Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotikler Kongresi, Ankara, Turkey, 20 November 2015, no.6983586, (Summary Text)

Presence of Enterobius Vermicularis İnfections and Determination of the personal Hygiene Knowledge and Practices of catering Staff

Conference of the International Journal of Arts & Sciences, Londrina, Brazil, 3 - 06 November 2015, vol.9, pp.327-328, (Summary Text)

Cheery Leaf Ball A unique taste of Malatya Cuisine

. International Symposium on Folk Culture., Ankara, Turkey, 8 - 10 October 2015, (Full Text)

Factors Influencing Perceptions of Healthy Eating of University Students

International Journal of Art and Science’ International Conference, Prag, Czech Republic, 14 - 17 July 2015, (Summary Text)

Determination of the personal hygiene knowledge and practices of catering staff

VII. European Conference on Social and Behavioral Sciences, 14 - 18 June 2015

Okul öncesi dönem çocuğu olan annelerin çocuk besleme davranışları

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Bilecik, Turkey, 20 - 23 May 2015, (Summary Text)

Safety of Saccharin

Prague Multidisipliner Conference International Journal of Arts and Sciences, Prague, Czech Republic, 16 - 19 April 2015, (Summary Text)

Factor ınfluencing perceptions of healthy eating of universty student

Prague Multidisipliner Conference International Journal of Arts and Sciences, Prague, Czech Republic, 16 - 19 April 2015, (Summary Text)

Nutrition habits physcial activity levels and health conditions of women s with menopause

1 st Turkish Congress of One Health, Konya, Turkey, 9 - 10 April 2015, (Summary Text) Sustainable Development

Healty Living Healty Ageing

IV. TURYAK International Congress on Longevity, İstanbul, Turkey, 13 - 14 March 2015, pp.50, (Summary Text)

Healthy Living Healthy Ageing

IV. TURYAK International Congress on Lengevity, İstanbul, Turkey, 13 - 14 March 2015, (Summary Text)

The effect of adolescents body weight on friend relationship

V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, Pietersburg, South Africa, 18 - 20 September 2014, (Summary Text)

Mardin de unutulmaya yüz tutmuş lezzet Dehüdüyet

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 - 19 April 2014, (Full Text)

Üniversite öğrencileri için besinin anlamı ve öğrencilerin besin seçimini etkileyen faktörler

IX. Uluslar arası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Turkey, 10 - 12 April 2014, (Summary Text)

Yetişkinlerin fonksiyonel gıda tüketimine yönelik tutumları

IX. Uluslar arası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Turkey, 10 - 12 April 2014, (Summary Text)

Adults knowledge of fat and cholesterol

20th International Congress of Nutrition, 15 - 20 September 2013, (Summary Text)

Adults consumption of milk and dairy products in Turkey

20th International Congress of Nutrition, 15 - 20 September 2013, (Summary Text)

Kitchen staff’s knowledge of hand hygiene in Ankara/Turkey

20th International Congress of Nutrition, Granada, Nicaragua, 15 - 20 September 2013, vol.63, pp.1791, (Summary Text)

Adana ili Yüreğir ilçesinde ilköğretim çağında çocuğu olan annelerin çocuk besleme uygulamaları

Hacettepe Beslenme ve diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Turkey, 27 - 29 June 2013, (Summary Text)

Infant feding practices of mothers:The case of Ankara.

The 2nd Global Congress for Consensus in Pediatrics & Child Health, Moskva, Russia, 17 - 20 May 2012, pp.59, (Summary Text)

Infant Feeding Practices of Mothers the case of Ankara

2nd Global Congress for Concensus in Pediatrics & Child Health, 17 - 20 May 2012

Toplu beslenmede çalışanların gıda güvenliği bilgileri

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Turkey, 17 - 19 May 2012, (Summary Text) Sustainable Development

Yetişkinlerin hipertansiyona Yönelik beslenme bilgilerinin ve alışkanlıklarının incelenmesi.

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Turkey, 4 - 08 April 2012, pp.244-245, (Summary Text)

Effect of gamma irradiation on the sensory properties of honey

4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Turkey, 13 - 16 October 2011, (Summary Text)

0- 24 Aylık Çocuğu Olan Annelerin Çocuk Beslenmesi Konusundaki Bilgileri

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Turkey, 14 - 18 April 2010, pp.329-330, (Summary Text)

Yetişkinlerin Beslenme Bilgi ve Davranışlarının İncelenmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Turkey, 14 - 18 April 2010, pp.330, (Summary Text)

Yaşlıların Kardiyovasküler Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi

7. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Turkey, 14 - 18 April 2010, pp.371, (Summary Text)

Üniversitede Okuyan Kız Öğrencilerin Fiziksel Aktivite Durumlarının Değerlendirilmesi

Fiziksel Aktivite ve Sağlık Kongresi, Ankara, Turkey, 20 - 22 November 2009, pp.23, (Summary Text)

Nutrition Knowledge of Consumer According to the Gender in Ankara Turkey

Rural Environment, Education, Personality (REEP), Jelgava, Latvia, 29 - 30 May 2009, pp.1, (Full Text)

Child nutrition knowledge of women who have children aged 0-5

Rural Envoriment.Education.Personality (REEP). International Scientific Conference, Jelgava, Latvia, 29 - 30 May 2009, pp.131-138, (Full Text) Sustainable Development

Geleneksel Türk Tadı Pekmez

38. ICANAS Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi, Ankara, Turkey, 10 - 15 September 2008, (Full Text)

Ankara İli Gölbaşı İlçesinde Yaşayan Ailelerin Besin Tercihleri

VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Turkey, 2 - 06 April 2008, pp.293-294, (Summary Text)

Farklı cinsiyetteki yaşlıların beslenme alışkanlıkları ve sebze meyve tüketimleri

IV. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Ankara, Turkey, 15 - 17 November 2007, (Full Text)

Perceptions Towards Hygiene of Working Staff at Catering Industry A Sample of Turkey

2nd International Research Conference of the Institue, Liverpool, England, 15 - 17 June 2005, pp.378, (Summary Text)

Beden kitle indeksi 20 nin altında olan üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları

I. Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Sempozyumu, Ankara, Turkey, 25 - 27 November 2004, (Summary Text)

Çorum ili Mecitözü ilçesine bağlı bazı köylerdeki evli kadınların yiyecek hazırlama pişirme uygulamaları

I. Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Sempozyumu, Ankara, Turkey, 25 - 27 November 2004, (Summary Text)

Bakanlıkların Merkez Teşkilatlarında Çalışan Erkeklerde Obezite Durumu

IV. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Turkey, 9 - 12 April 2003, (Summary Text)
Books

Functional Aspects of Polyunsaturated Fatty Acids as Nutraceuticals

in: Food Bioactives and Nutraceuticals, Adnan Mohd, Ashraf Syed Amir, Editor, Springer Nature Singapore Pte Ltd., pp.211-224, 2025

Tea consumption and depression

in: Tea in Health and Disease Prevention, Patel Vinood B.,Preedy Victor R., Editor, Elsevier, London, pp.697-707, 2024 Creative Commons License

Emeklilik Döneminde Sağlıklı Beslenme ile Sağlığın Korunmasında Dijital Okuryazarlığının Önemi

in: Emekliliğe Çok Yönlü Bakış, ESEN İLHAN, ÖZMETE EMİNE, Editor, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, pp.183-194, 2024

Food Allergen Risks in Genetically Modified Foods: Current Approaches

in: Food Safety: Contaminants and Risk Assessment, Ashraf Syed Amir, Kuddus Mohammed, Rahman Pattanathu, Editor, CRC Press, Florida, pp.42-53, 2024

Sağlık ve Dijitalleşme: Beslenme Biliminin Dijital Dönüşümü

in: SÜRDÜRÜLEBİLİR SAĞLIKLI TOPLUMLAR, ÖZMETE Emine,KESER Alev,DEMİRBİLEK Melahat,ŞENGÜN İrem, Editor, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, pp.359-370, 2023

Gıda Güvenliği

in: Yiyecek Hizmetleri Yönetimi İlkeler ve Uygulamalar, Çakıroğlu,F.P.,Songür Bozdağ,A., Editor, Hipokrat Yayınevi, Ankara, pp.24-41, 2023

The role of gut microbiota as a component of the intestinal epithelial barrier

in: Functional Foods for Obesity Management, Martirosyan Danik M.,Marotta Francesco, Editor, Food Science Publisher, Texas, pp.171-192, 2022

Flavonoid rich tea and its associated health benefits

in: Functional Foods for Obesity Management, Martirosyan Danik M,Marotta Francesco, Editor, Functional Food Center Inc. / Food Science Publisher, Texas, pp.59-70, 2022 Creative Commons License

Makro Besin Ögeleri ve Kardiyometabolik Sağl

in: Beslenme ve Diyetetikte Biyopsikososyal Konulara Multidisipliner Yaklaşım, Özenoğlu, Aliye, Editor, Eğitim yayınevi, Konya, pp.71-88, 2022

Adolesanlarda Gıda Ve Beslenme Okuryazarlığı

in: Gıda ve Beslenme Okuryazarlığı, Aktaş, Nazan, Editor, Türkiye Klinikleri, Ankara, pp.58-64, 2022

Beslenme Eğitimi Neden Gerekli?

in: Beslenme Eğitimi, Nevin Şanlıer, Yasemin Akdevelioğlu, Editor, hedef, Ankara, pp.32-52, 2021

The Prevention of Sarcopenia in Older Adults.

in: Functional Food and Healthy Aging., Martirosyan,Danik; Haslberger, Alexander, Editor, Food Science Publisher, Texas, pp.247-270, 2021

Macronutrients for Older Adults

in: Functional Food and Healthy Aging., Martirosyan, Danik, Haslberger, Alexander, Editor, . Food Science Publisher, Texas, pp.135-151, 2021

Type 2 Diabetes Mellitus and Microbiome

in: Innovations in Health Sciences, Nelya Lukpanovna Shapekova, Bilal Ak and Afsun Ezel Esatoğlu, Editor, Cambridge Scholar publishing, Cambridge, pp.175-189, 2020

Asthma and the Relationship with Obesity and Diet

in: Innovations in Health Sciences, Nelya Lukpanovna Shapekova, Bilal Ak and Afsun Ezel Esatoğlu, Editor, Cambridge Scholar Publishing, Cambridge, pp.68-80, 2020

Use of Omega-3 in Autism

in: Recent Studies in Health Sciences, Plamen Milchev Chernopolski, Nelya Lukpanovna Shapekova, Behire Sançar, Bilal Ak, Editor, St. Kliment Ohridski University Press, Sofya, pp.11-18, 2019

Beslenme ve Yaygın Hastalıklar

in: Nutrigenomik, Serkan YILMAZ Aslı UÇAR, Editor, Pelikan Yayınevi, Ankara, pp.3-24, 2019

Özel Gün ve Etkinliklerde Türk Mutfağı Uygulamaları

in: Türk Mutfağı, Nevin Şanlıer, Metin Saip Sürücüoğlu, Editor, Hedef Yayınları, Ankara, pp.78-93, 2019

Yetişkinlerde Beslenme Eğitimi

in: Beslenme Eğitimi, Nevin Şanlıer, Yasemin Akdevelioğlu, Editor, Hedef Yayınları, Ankara, pp.136-157, 2019

Obezite.

in: Nutrigenomik, Serkan Yılmaz, Aslı Uçar, Editor, Pelikan Yayınevi, Ankara, pp.141-162, 2019

Obezite ve mikrobiyota

in: Mikrobiyota, Beslenme ve Sağlık, Neslişah Rakıcıoğlu, Editor, Türkiye Klinikleri, Ankara, pp.30-35, 2018

Süregelen Tartışma:Alternatif Tatlandırıcılar

in: Geleceğin Dünyasında Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar, Özgür Alparslan, Ü. Pınar Etiz, Editor, Ekin Yayınevi, Ankara, pp.230-246, 2018

Does Early Enteral Nutrition Benefit for Inpatient?

in: Health Sciences Research in the Globalizing World, Alexandrova Elena, Lukpanovna Shapekova Nelya , Ak Bilal , Özcanaslan Fügen, Editor, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, pp.428-434, 2018

Malnütrisyon ve Kaşeksi

in: Klinik Uygulamalarda Beslenme, Kalkan İndrani, Akman Mehmet, Editor, İstanbul Tıp Kitapevleri, pp.363-373, 2018

. The Effects of Linoleic Acid on Obesity.

in: Health Sciences Research in the Globalizing World, Alexandrova Elena, Lukpanovna Shapekova Nelya , Ak Bilal , Özcanaslan Fügen, Editor, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, pp.435-445, 2018

Anthropometric Measurements as a Component of Nutritional Assessment in Hospitalized Adults.

in: Health Sciences Research in the Globalizing World, Alexandrova Elena, Lukpanovna Shapekova Nelya , Ak Bilal , Özcanaslan Fügen, Editor, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, pp.474-481, 2018

Diyet ve Bağışıklık

in: Klinik Uygulamalarda Beslenme, Kalkan İndrani, Akman Mehmet, Editor, İstanbul Tıp Kitapevleri, pp.215-226, 2018

Diyet ve Kanser

in: Klinik Uygulamalarda Beslenme, Kalkan İndrani, Akman Mehmet, Editor, İstanbul Tıp Kitapevleri, pp.227-249, 2018

The Effects of Adolescents’ Bodyweight on Their Peer Relations

in: Developments in Health Sciences, B. Özdemir, N. L. Shapekova, B. Ak, H. Yıldız, F. Ozcanarslan, L. Ivanova,, Editor, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, pp.465-473, 2017

Malnutrisyon ve Kaşeksi

in: Klinik Hastalıklarda Beslenme, Kalkan Indrani, Akman Mehmet, Editor, İstanbul Medikal Sağlık ve Yayıncılık, İstanbul, pp.363-373, 2017

Diyet ve Görme

in: Klinik Hastalıklarda Beslenme, Kalkan Indrani, Akman Mehmet, Editor, İstanbul Medikal Sağlık ve Yayıncılık, İstanbul, pp.468-474, 2017

Diyet ve Bağışıklık

in: Klinik Hastalıklarda Beslenme, Kalkan Indrani, Akman Mehmet, Editor, İstanbul Medikal Sağlık ve Yayıncılık, İstanbul, pp.215-226, 2017

Diyet ve Kanser

in: Klinik Hastalıklarda Beslenme, Kalkan Indrani, Akman Mehment , Editor, İstanbul Medikal Sağlık ve Yayıncılık, İstanbul, pp.227-249, 2017

Food safety-Problems and Solutions.

in: Significance Prevention and Control of Food Related Diseases, Hussaini Anthony Makun, Editor, Intech, pp.1-25, 2016

Functional foods and Obesity.

in: Functional Foods for Chronic Diseases, Danik Martirosyan, Editor, Food Science Publisher, pp.214-252, 2016

Yaşlı kadınlarda beslenmeye bağlı bazı sağlık sorunları.

in: Hastalıkta ve sağlıkta kadın olmak, Alev Keser, Fliiz Yıldırım, Melike Kaplan, Editor, Ankara Nobel Tıp Kitapları, pp.325-352, 2016

Anne ve Çocuk Beslenmesi

in: Okul Öncesi Öğretmenliği Öğretmenlik Alan Bilgisi, , Editor, Alan Bilgisi Yayınları, pp.131-159, 2013

Anne Çocuk Beslenmesi

in: Okul Öncesi Öğretmenliği Öğretmenlik Alan Bilgisi, Aral Neriman, Deniz Ümit, Kan Adnan, Editor, Alan Bilgisi Yayınları, Ankara, pp.131-158, 2011

The Impact of Nutrition Education Provided for Elementary school 5th Grade Students on Nutrition Knowledge

in: Change and Challenge in Education, Woodcock, L.S., Editor, Instute for Education and Research, Athens, pp.165-176, 2011
Metrics

Publication

272

Citation (WoS)

313

H-Index (WoS)

9

Citation (Scopus)

344

H-Index (Scopus)

10

Citation (Scholar)

1333

H-Index (Scholar)

20

Citation (TrDizin)

6

H-Index (TrDizin)

1

Citation (Sobiad)

6

H-Index (Sobiad)

1

Project

7

Thesis Advisory

21

Open Access

9
UN Sustainable Development Goals